- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Mackósajt
senior tag
Honnan származik az info? Ezt már körüljártuk pár napja itt, amit találtunk, az pár rajongói és híroldal tavalyi beszámolója arról, hogy a Diablo III "támogatni fogja" a DX10.1-et. Ez egyrészt nem jelenti azt, hogy konkrétan DX10.1-es lesz, másrészt hivatalos oldalon nincs infó róla. Ha valami újat tudsz, arra én is kíváncsi vagyok.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
leviske #7329 üzenetére
OK, nem értek elégé a DirectX játékok vs. OSX kérdéshez, és ebbe rengeteg idő lenne belemászni. Lehet könnyebb megoldani, mint gondolom. (Bár a felsorolt játékok egyike sem csúcsgrafikára gyúrt, így még az is lehet, hogy valahogy emulálják...)
Visszanézve a bejelentés idejét, a DX10.1 támogatáson egy rajongói oldalig tudtam legmesszebb visszamenni, nem találtam olyan hivatalos Blizzard anyagot abból az időből, ami ezt mondaná. + A "DX10.1 támogatás" bármit jelenthet, akár azt is, hogy kikapcsolható DX10 fényeffekt a DX9 alapon, mint a Stalkerben.
Azt hiszem ma már nem jutunk dűlőre ebben, majd az idő megszüli a választ. (Még azt is el tudom képzelni, bár kevéssé valószínű, hogy a Blizzard változtat, és elölről kezdi az engine írását.)
Én egyszerűen még mindig nem látom a DirectX új verzióinak nagy áttörését. Olyan folytatások vannak DX11-re bejelentve, amiknek az elődjével se játszottam egy percet sem, és valszeg az utód is kimarad. Ugyanakkor úgy tűnik a 2010-es évben is erős lesz a DX9 vonal. A Microsoft pedig cserbenhagyja a PC-s API-ját a konzol miatt. (Pl. egy olyan MS játék, mint a Fable II, a jelek szerint egyáltalán nem jön ki PC-re, pedig az elődje még kijött. )
-
Mackósajt
senior tag
válasz
leviske #7287 üzenetére
Hogy áll a DX10 támogatása OSX-en jelenleg? Erről csak kósza terveket és nagy ígéreteket hallottam korábban. (Tény, hogy nem vagyok naprakész a kérdésben.) A Diablo III hivatalos oldal FAQ-ja pedig azt írja, hogy a játék egyszerre fog megjelenni Windowsra és Mac-ra. Ugyanez a FAQ említi, hogy HAVOK lesz használva a fizikára, viszont halvány célzást sem tesz DX-re.
Szerk:
DeckarCain: Ha Blizzard még 2011-ben is DX10 effektekkel kicsit megsózott DX9-et hoz ki új engine-ként, akkor az nVidia-nak még sokáig nem kell félnie a kártyái esetleges rossz DX11 teljesítménye miatt... -
Mackósajt
senior tag
válasz
Bluegene #5433 üzenetére
Tény, hogy az idézett statisztika darabszám alapú. Lehet, hogy a drágább kártyákban jobban áll az AMD, és az nVidia eladások főleg a csillió GByte DDR2-t tartalmazó olcsó kártyákból állnak, de nem hinném, hogy a felsőbb szegmensben fordított arányok lennének, legfeljebb kiegyensúlyozottabbak. De a lényeg, hogy a részesedés még mindig túl kevés a technológiai trendek keresztültaposásához, amit szeretnének.
Valamint az elmúlt 2 évben rengeteg hurráoptimista piaci jóslat szállt el itt a levegőbe. Csak remélni tudom, hogy az 5000-es széria színrelépésekor tényleg nem fogunk hinni a szemünknek.
-
Mackósajt
senior tag
Kijöttek a 2009 Q2 eredmények, az AMD felküzdötte magát 35%-ra a nem integrált kártyák piacán...
Lehet, hogy a jövőre nézve nekik áll a zászló, de az nVidia gyakorlatilag még most is uralja a piacot, RV770 ide vagy oda.
Emlékszem rá, a 3000-es sorozat, és annak mobil változatainak kijövetelekor is tele volt a fórum azzal, hogy a nagy gyártók vásárolják fel az ATI kártyáit OEM-ben. Pár hónappal később direkt keresgéltem a neten, nagyítóval is alig lehetett olyan brand gépet találni, amiben ATI kártya volt.
Szal tényleg úgy látszik, hogy az AMD mindent visz, de ha visszanézünk a múltba, akkor minden eddigi hasonló optimista nyilatkozat lufi volt. Az emberek többsége számára még mindig az nVidia a videokártya, és kész. Ezt az óriási marketing hátrányt vagy csak évek alatt vagy egy igazán elsöprő fölényben lévő termékkel tudják leolvasztani.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest