- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
6661 - 6601
6661 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harbonah
csendes tag
Szolárfóliát honnan érdemes venni?
Van nekünk, de a miénken olyan 5-6 mm méretűek a buburékok, viszont láttam olyat, amin kb másfél centi átmérőjű buborékok vannak és a fólája is nagyon erős...
Én innen vettem egyet 2023 ban 26 500 forint volt akkor.
Nem bántam meg, azóta sincs semmi baja.Az intexes (Intex 366cm medencére 344cm szolár takaró 28012 (29022)), a vásárlást követő évben cafatokra hullott a medencében, a szűrő állandóan tele volt a kék kicsi műanyaghártyákkal
-
ggeleven
őstag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy nagyobbacska medencét, ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot-ötletet kérni. Nos először is, a kinézett áldozat egy bestway sanremo 488x305, vagy bármi ami hasonló méretű, mindenképpen ez a hosszúkás kialakítás jön számításba.
Első kérdés: szeretnék neki beton alapot, itt a betonozásról láttam jó tanácsokat, viszont a méretről még nem, szóval, mekkora ráhagyással kéne megcsinálni a helyet? Akinek van ilyesmi medencéje, ezek a méretek mennyire valósak?
Azért is érdekes, mert ideális esetben cirka 540x380-390 helyem van, amivel tudok gazdálkodni, úgyhogy a nagyobb valószínűleg kizárva...
A projekt mindenképpen ősszel fog megvalósulni, mert perpill útban van a jelenlegi pici medencénk, úgyhogy van időm variálni
A másik, hogy mennyire érdemes kiemelni a betont a talajszintből, főleg, ha lesz rá téve pl XPS?
Harmadik: milyen vastag XPS-t érdemes alá tenni? Én személy szerint nem szeretem, ha túl kemény az alja, úgyhogy mindenképpen lesz alá valami, jelenleg úgy 3-4 réteg régi szőnyegre van téve.
Egyelőre utolsónak: érdemes még idén beruházni? Jelenleg a Deca-ban van 160-ért a fenti medence, vagy inkább várjam meg, mi történik jövőre? Az említett ár mennyire számít jónak? Mondjuk nem ismerve az árakat, úgy hasra 200-250k-ig milyen egyéb lehetőségeim lennének?
Köszi előre is
Nekem tavaly földön+3 centis gumilapon volt, idén beton+3 cm xps lap. Medencében állva mind a kettő tök kényelmes, de úgy veszem észre, hogy idén jobb a medence hőtartása. Nekem sík a beton, de nem csúszik le róla az xps. Nem akartam neki szegélymagasítást, mert akkor mindig ahhoz a magassághoz lennék kötve.
Méret. Nekünk kicsi az udvar, szóval kevés hellyel tudok gazdálkodni. A 366os kör alakú medence 4*4 méteres betonra került és ezen éppenhogy elfér úgy, hogy a fal és keretés mellett totyogva be tudok menni mögé (ott van a gépészet). Ha tehetném többet hagynék, de kompromisszumot kellett kötni. Ha a kiszemeltnek van lába, akkor akkor mindenképpen számolnod kell. Nézd meg a telepítési útmutatóban, hogy mekkora a terpesztése. Mindenképpen szükséges, hogy nagyon minimum 20-30 centit ráhagyj, de az útmutató valószínűleg többet fog írni.
-
Sys85
veterán
Sziasztok,
Szeretnék venni egy nagyobbacska medencét, ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot-ötletet kérni. Nos először is, a kinézett áldozat egy bestway sanremo 488x305, vagy bármi ami hasonló méretű, mindenképpen ez a hosszúkás kialakítás jön számításba.
Első kérdés: szeretnék neki beton alapot, itt a betonozásról láttam jó tanácsokat, viszont a méretről még nem, szóval, mekkora ráhagyással kéne megcsinálni a helyet? Akinek van ilyesmi medencéje, ezek a méretek mennyire valósak?
Azért is érdekes, mert ideális esetben cirka 540x380-390 helyem van, amivel tudok gazdálkodni, úgyhogy a nagyobb valószínűleg kizárva...
A projekt mindenképpen ősszel fog megvalósulni, mert perpill útban van a jelenlegi pici medencénk, úgyhogy van időm variálni
A másik, hogy mennyire érdemes kiemelni a betont a talajszintből, főleg, ha lesz rá téve pl XPS?
Harmadik: milyen vastag XPS-t érdemes alá tenni? Én személy szerint nem szeretem, ha túl kemény az alja, úgyhogy mindenképpen lesz alá valami, jelenleg úgy 3-4 réteg régi szőnyegre van téve.
Egyelőre utolsónak: érdemes még idén beruházni? Jelenleg a Deca-ban van 160-ért a fenti medence, vagy inkább várjam meg, mi történik jövőre? Az említett ár mennyire számít jónak? Mondjuk nem ismerve az árakat, úgy hasra 200-250k-ig milyen egyéb lehetőségeim lennének?
Köszi előre is
Szerintem a medence méretei alapján meg is válaszoltad magadnak a placc méretét.
Ha kimaxolod a helyet, akkor hosszában kb 25-25centi, széltében pedig 15-15centi marad.
Személyes véleményem, hogy még ez is cinkes.
Egyrészt én biztos nyugodtabb lennék ha minden irányban legalább 50centi maradna a betonon, másrészt a létrának is kellene hely valamelyik oldalon.Nem annyira biztonságos ha a külső lábak a beton szélén vannak, vagy rosszabb esetben lejjebb és a fűvön.
Pár centit én biztos kiemelnék placcon, évek alatt körülötte a fűben a talaj szépen fel tud töltődni és magasabban lesz a környező talaj mint a beton.Az XPS-hez én nem tudok hozzászólni, nálam ez a puzzle medencealátét van alatta.
Az ár?Olcsóbb biztos nem lesz jövőre. Lett az elmúlt években bármi is olcsóbb?
Plusz én nem is nagyon találtam a neten, a forgalmazása is kétséges lesz jövőre.
Ha nem okoz gondot most megvenni, akkor én ajánlom a beszerzést addig amíg megkapod ezt a konkrét medencét.Egérmentes helyen eláll az jövő nyárig.
Vagy jövőre keresel más hasonló méretű olyan medencét amit lehet is kapni. -
nessh
tag
Sziasztok,
nekem is megadta magát a medence, pontosabban a medence test.
Azt hiszem ez lett volna az ötödik szezonja. Tavaly még semmi nem volt, idén, a felallitast követően a vízszint csökkent 1-2napon belül, ami szinte megállt, majd folytatódott. Jó eséllyel az álljanak a hegesztése adta ,ég magát - több helyen is, mivel gyorsan rendeltem egye ugyan olyat (Bestway Steel Pro max 3,66 x 1,00) és a cserekor látható nedves volt a medence alatt a térkő.
Néztem Intexet is, de nem találtam ilyen méretűt, szóval remelem ki ír ugyanannyit, mint az előd.Majd elfelejtettem: az új csomagból csak a medence testet használjuk, mert a régi merevítő csövei teljesen jó állapotban vannak.
A régit mar kidobtad? Nem találok egybefüggő "bármit" amit rakhatnék a 3,5m-es alá. Sokáig keresgéltem linóleumot, de nem találok már sehol.
-
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Köszi előre is
-
yoee74
csendes tag
En lecsereltem a medencet.
A most masodik eves medencenek mar rozsdasodnak a csovei, az egyik vizszintesbe mar az osszerakas elott dugtam egy sepru nyelet, mert az lathatoan gorbe volt.Jovore valoszinuleg veszek ujat (es lehet a csoveit mar osszerakas elott kifujom galvan sprayvel.
2-3-400 Euro korul ha 2 evet kibir az nekem jo. Havi 20-30 euro a medence, par euro a vegyszer, 10 Euro mondjuk az aram. Pont jo.
Ehhez kepest a szomszedome mar vagy 5 szezont kibirt.
Nekem Bestway SteelPro Max van - az ovek szerintem Intex es egyel nagyobb (5,5x1.22 mig az enyem 4,27x1,22). Lehet legkozelebb olyat veszek, tetszik az egyszinu kek belseje. Nekem olyan kavicsos mintas az alja.Sziasztok,
nekem is megadta magát a medence, pontosabban a medence test.
Azt hiszem ez lett volna az ötödik szezonja. Tavaly még semmi nem volt, idén, a felallitast követően a vízszint csökkent 1-2napon belül, ami szinte megállt, majd folytatódott. Jó eséllyel az álljanak a hegesztése adta ,ég magát - több helyen is, mivel gyorsan rendeltem egye ugyan olyat (Bestway Steel Pro max 3,66 x 1,00) és a cserekor látható nedves volt a medence alatt a térkő.
Néztem Intexet is, de nem találtam ilyen méretűt, szóval remelem ki ír ugyanannyit, mint az előd.Majd elfelejtettem: az új csomagból csak a medence testet használjuk, mert a régi merevítő csövei teljesen jó állapotban vannak.
-
Big_Boss
senior tag
-
axioma
veterán
-
Morris
veterán
rajukprobaltam (gonosz vagyok, mert nem is tervezek amugy epiteni, nem is a valos nevemen kertem), egy rahedli doksit kuldtek, random pelda az arakrol: [kép]
Ennyiert, sot kevesebbert foldfelszinit (mobilabb) pezsgofurdos-ellenaramoltatost is lehet venni.
Ha valakit erdekel a pakk, kuldjon maganban egy email cimet es tovabbitom.Ugyanaz mint a jakuzzi piac. Nemrég jártam körbe a témát. Több héten keresztül.
Szemrebbenés nélkül elkérik a milliós pénzeket.
Holott igazából a bekerülési költsége megáll maximum 1.5 milliónál. A legtöbb helyen még árat sem írnak ki. Csak úgy pikkpakk tudnak adni fél millió kedvezményt. Mondjuk a túlárazott szarokból nem nehéz.
Szóval nagy lehúzás az egész.
Én hamarosan egy polipropilén medencét fogok venni itthonra. Nem kell nagy. Csak fix legyen.
De az előkészületeket saját magam fogom megcsinálni. Így milliókat spórolok. -
Big_Boss
senior tag
rajukprobaltam (gonosz vagyok, mert nem is tervezek amugy epiteni, nem is a valos nevemen kertem), egy rahedli doksit kuldtek, random pelda az arakrol: [kép]
Ennyiert, sot kevesebbert foldfelszinit (mobilabb) pezsgofurdos-ellenaramoltatost is lehet venni.
Ha valakit erdekel a pakk, kuldjon maganban egy email cimet es tovabbitom.Ez az ár tartalmazza a földmunkát is?
-
axioma
veterán
Ha valakit erdekel a pakk, kuldjon maganban egy email cimet es tovabbitom. -
LanyUs
őstag
Vettem furdoszobaba valo muanyag szonyeget. Szonyeg ragasztoval raragasztottam az XPS-re. Jobb, mint a mufu. Puha, atmegy rajta a viz, nem tud berohadni (mert muanyag). (es nem porzik tobbe az XPS, mert ha csupaszon rafekszik a kutya, ugy nez ki utana, mintha korpas lenne)
Fiatalabb kutya rogton imadja.

Ilyen.
180x65 centi kb 6 euro. Best Buy kategoria.
UI: a kepenlevo noveny nem gaz. Csoda tolcser. Meghagyjuk, mert erre jonnek az orias szender lepkek - ami akkora, mint egy kisebb vereb. Megvan a varazsa a medencezesnek ekkora latogatokkal.
Ez is jó megoldás! Ráadásul árban is kedvező. Nálam viszont tökéletesen bevált a malaga 35mm 4m széles tekercses műfű. Vastag strapabíró alja van, az xps lapokat összeragasztottam alatta, stabilan tartja. Alaposan ki kell takarítani medence telepítés előtt.
A vegyszer boltban mindhárom eladó azt mondta, hogy teljesen mindegy melyik terméket veszem PH csökkentésre. Aquasav vagy Ph mínusz.Pontaqua Aquasav 1l ( 2000 Ft ) A pH-érték 0,1-del való csökkentéséhez 10 m3 medencevízhez 200 ml AQUASAV szükséges
Pontaqua Minuszaph pH Csökkentő 1,5kg ( 2200 Ft ) 10m³ medencevíz pH értékének kb. 0,1 értékkel való csökkentéséhez megközelítőleg 100g granulátum szükséges
Aztán a fenti információk birtokában ár/érték arányban háromszor éri meg jobban a por verzió
-
Hunfiu12
tag
-
Morris
veterán
-
FőDudu
veterán
Vettem furdoszobaba valo muanyag szonyeget. Szonyeg ragasztoval raragasztottam az XPS-re. Jobb, mint a mufu. Puha, atmegy rajta a viz, nem tud berohadni (mert muanyag). (es nem porzik tobbe az XPS, mert ha csupaszon rafekszik a kutya, ugy nez ki utana, mintha korpas lenne)
Fiatalabb kutya rogton imadja.

Ilyen.
180x65 centi kb 6 euro. Best Buy kategoria.
UI: a kepenlevo noveny nem gaz. Csoda tolcser. Meghagyjuk, mert erre jonnek az orias szender lepkek - ami akkora, mint egy kisebb vereb. Megvan a varazsa a medencezesnek ekkora latogatokkal.
-
FőDudu
veterán
1 szezont ment a letram, ugyanez. Mar puposodik rajta a rozsda. Nem gaz, de mar 1-2 rejtett helyen kitapinthato.
Pedig nekem nem is sos vizes a medence.
-
FőDudu
veterán
En lecsereltem a medencet.
A most masodik eves medencenek mar rozsdasodnak a csovei, az egyik vizszintesbe mar az osszerakas elott dugtam egy sepru nyelet, mert az lathatoan gorbe volt.Jovore valoszinuleg veszek ujat (es lehet a csoveit mar osszerakas elott kifujom galvan sprayvel.
2-3-400 Euro korul ha 2 evet kibir az nekem jo. Havi 20-30 euro a medence, par euro a vegyszer, 10 Euro mondjuk az aram. Pont jo.
Ehhez kepest a szomszedome mar vagy 5 szezont kibirt.
Nekem Bestway SteelPro Max van - az ovek szerintem Intex es egyel nagyobb (5,5x1.22 mig az enyem 4,27x1,22). Lehet legkozelebb olyat veszek, tetszik az egyszinu kek belseje. Nekem olyan kavicsos mintas az alja. -
Janusz001
őstag
Sós viz nagyon agressziv ha meg tud állni bárhol is, ahol fém van és nem inoxból van. Én a 3 szezonos BW medence létránál pár napja vettem észre, hogy a kinti műanyag elemnél, ahol a fém cső csatlakozik, csak a szent lélek tartotta. Szerencsére volt itthon egy másik intex létra.
-
Dorian
félisten
Nekem a 4 éves Bestway medencének a csövei rohadnak szét. Idén már több helyen "egyedi megoldásokat" kellett alkalmazni a felállításakor. Jövőre egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy sikerül.
-
nessh
tag
-
arpivw81
tag
-
FőDudu
veterán
2 szezon utan is meg jo.
Pedig kint maradt telre, igy mar kapott hideget/meleget.Legalabbis ezzel a meressel belove a vizemet majus 30 ota semmi gond. Se opalosodas, se alga se egyeb gond. Krisztaly tiszta viz.
-
hcol7
senior tag
-
Sys85
veterán
Az a baj, hogy ha nem akar az ember saját maga homokkal+sóderrel+cementtel+betonkeverővel szívni, akkor az elég húzós.Még akkor is ha zsaluzást és a vasalást maga csinálja.
Pár hete matekoztam én is.
Csak a beton ha készen rendelem egy kisebb vagyon.
Cirka ~65k/köbméter (minimum C30, hogy tartós legyen) mindenféle extra adalék nélkül, de Pumix-szel 7-8köb alatt nem hoznak, illetve hoznak de akkor is legalább 7köb szállításának az árát számolják fel.
16nm kb 18centi vastagon az nagyjából 3köb, tehát ~200k, plusz szállítás (35km) kb 10k/köb azaz 70k a 7köb kiszámlázása miatt, pumpás kocsi 23m-es gémmel (útban van egy épület) 35k/óra.Csak ez kb 340k!
És akkor magam által elkészítve a zsalu és a vasalat, na meg én simítom el, plusz ha jót akarok akkor még beton vibrálót is bérelnem kellene, meg elötte a földmunkát is magamnak kellene megcsinálnom.Ez is odaverne nagyjából a 450k forintnak és mondom, a munka javát én csinálnám nem egy vállalkozó.
És akkor sz@ros 16nm-ről beszélünk!Mocsok árak vannak…
Én meg betonkeverőzni nem fogok!
Asszem darabig még marad a járdalap a medence alatt! -
bigrob
őstag
-
arpivw81
tag
Sziasztok! Csak medencetestet valahol lehet venni? (Bestway) Előre is köszi
-
Steady74
addikt
-
nessh
tag
Vagy annak 2-3 szorosa. 4 árajánlatot kaptam 16nm betonozásra medence alá. 5 centi kavics + 10-15cm beton. 2től kaptam 900.000 és 1.000.000 közötti ajánlatot
. Elég erősnek érzem... -
Steady74
addikt
-
Emunem
őstag
TA-ra viszont mi a legésszerűbb? Papír csikos?
-
Janusz001
őstag
-
Dorian
félisten
Kinek mi vált be mérésre? Tavalyról maradt tablettásból még pár (valami ilyesmi). Érdemes digitálsira rámenni vagy pont elég a papíros, tablettás, cseppes vonal? Ez a második évünk medencével, szóval kevés a tapasztalatom.

Papírosból 3-at próbaltam,nem vált be, de az OBI-s tablettás tökéletes
-
nessh
tag
Kinek mi vált be mérésre? Tavalyról maradt tablettásból még pár (valami ilyesmi). Érdemes digitálsira rámenni vagy pont elég a papíros, tablettás, cseppes vonal? Ez a második évünk medencével, szóval kevés a tapasztalatom.

Nálam ph-ra ami bevált: digitális mérő (elég a középső értékre kalibrálni) és a cseppes.
Klórra csak a tabletta mutat értéket. A cseppes soha. (Mármint nálam) -
ggeleven
őstag

-
nessh
tag
A 3*1 órányi sóbontással a klór valahol 0.8 körül van a tablettás mérő szerint.
-
Steady74
addikt
-
nessh
tag
-
nessh
tag
-
Steady74
addikt
Hajrá

Milyen konnektort használsz? Nálam Sonoff S06ZB van. 520 W körül van a fogyasztás sóbomtóval. 420W ha csak a szűrő megy. Te mekkkora fogyasztást mérsz?
-
nessh
tag

nekünk is ilyen van, ez elvileg 8m3 vizet tud egy óra alatt megforgatni. Ha meleg van nagyon, akkor a medencevíz térfogatának háromszorosát kell átforgatnod egy régebbi ökölszabály szerint, szóval 30m3, így 3 órát kell menetned, ebből lehet 2 a sóbontó+vízszűrő, egy a vízszűrő, de szerintem nem rontod el, ha 3 órát megy a komplett rendszer.Nálunk emiatt megy most már 6 órát a vízszűrő, kb 14m3 víz van a medencében, a napi háromszoros mennyiség az 42 köb, viszont mivel 2 órára van állítva a sóbontó időzítője (nem változtatom), így egyszerűbb okoskonnektorral kapcsolgatni, és kicsivel több, 48 köb vizet forgatunk át naponta.
Most átállítottam 1 órára a sóbontást. Napi 3szor kapcsol a zigbee konnektor és 1,5 órát megy. Így 4,5 óra forgatás van naponta amiből 3 óra sóbontás. Holnaptol többször mérek majd klórra, kíváncsi vagyok...
-
Steady74
addikt

nekünk is ilyen van, ez elvileg 8m3 vizet tud egy óra alatt megforgatni. Ha meleg van nagyon, akkor a medencevíz térfogatának háromszorosát kell átforgatnod egy régebbi ökölszabály szerint, szóval 30m3, így 3 órát kell menetned, ebből lehet 2 a sóbontó+vízszűrő, egy a vízszűrő, de szerintem nem rontod el, ha 3 órát megy a komplett rendszer.Nálunk emiatt megy most már 6 órát a vízszűrő, kb 14m3 víz van a medencében, a napi háromszoros mennyiség az 42 köb, viszont mivel 2 órára van állítva a sóbontó időzítője (nem változtatom), így egyszerűbb okoskonnektorral kapcsolgatni, és kicsivel több, 48 köb vizet forgatunk át naponta.
-
nessh
tag
Aszta köszönöm szépen!

Akkor ahogy látom nekem a kb 10m³ vízhez napi 2 óra sóbontás kell. Nem is tudom honnan szedtem hogy 6 óra kell
. QX2600-am van. Persze nem tudom ez melyik sóbontóval van
.Ez biztos napi?
-
Steady74
addikt
Van nekünk, de a miénken olyan 5-6 mm méretűek a buburékok, viszont láttam olyat, amin kb másfél centi átmérőjű buborékok vannak és a fólája is nagyon erős...
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
van egy ilyen [link] Super Mini 4 hőszivattyúnk ami a nyaralás előtt mèg működött.
most néztem rá és a kijelzője nem mutat semmit sem. Most épp nem kellene de zavar hogy tönkrement valószínűleg.
a tippem hogy a táp csatlakozón levő biztosíték mehetett ki mert egyáltalán nem kattan ha bármelyik gombot is nyomom meg rajta.hogy lehetne ezt életre kelteni? Kb 2 éves de én használtan vettem céges volt előtte a vásárlás így csak 1 év garancia volt rá.
koszonom a segítséget.
-
nessh
tag
Át tudnád dobni valahogy azt a táblázatot légyszi? Nekem csak olyan van ami a sómennyiséget mutatja. Előre is kösz!
-
Donki Hóte
veterán
-
Dorian
félisten
A 7,5 m3-esemben napi 3 órát megy a sóbontó, de tegnap már nem indítottam el, mert folyamatosan kiütötte a klórszint a skála tetejét. Leírás szerint pedig 4 órát kellene mennie.
-
Steady74
addikt
Solartakaróval nálunk a víz felső része 36, az alja 32 fokos, így ma engedtem le belőle kicsit és engedtem hozzá csapvizet, majd most este pótoltam a sót bele. Ez már nekünk nagyon-nagyon meleg.
-
hcol7
senior tag
par hete keszultem, h irjak, hogy szolarfoliat honnan erdemes, de vazz anelkul is 30 fokos lett az a viz, ami eddig max 26.. 450x220x85 szogletes intex.
-
Steady74
addikt
Egyáltalán nem kevés, mert csodálatosan tiszta a víz. Most már, hogy jön a nagyon meleg, most emeltük meg 3x2 órára. Az intex leírása is ezt támasztja alá, a táblázat amit mellékeltek a szűrőhöz, abban ezt írják.
-
Vismajor01
addikt
Skacok
Van olyan medence ami 60-100 mely de a keringeto be es ki aga jóval ez alatt van? 2 es 4 évesnek kell pancsolasra de a 100cm melyeknek kb ugyanott vannak a csatlakozoi szal nem is max inkább minimum vizszint
-
nessh
tag
Szerintem akkora medencéhez az kevés (de nem vagyok szakértő). Nekem 10m³ medencéhez megy napi 3*2 órát a sóbontó és még utána 15-20 percig keringetek miután a bontó leállt.
-
Steady74
addikt
Dark Archon, Hunfiu12: Köszönöm a válaszokat!
Végül megvettem az Intex Ultra XTR Round 5,5x1,32 változatot.
Elpakolás: Azért terveztem, mert zavarna egész évben bámúlni és kerülgetni és úgy terveztem ha már annyira megcsináltam a talajt alatta műfüvön egy kis focizgatás a gyerekkel ősszel és tavasszal. UV is károsítja annyira mint az elpakolás, nem?
Alapozás: Na igen jó lenne egy beton alap, de nagyon megnöveli a költségeket és pár év múlva már nem biztos, hogy meglesz a medence. Az udvarban a fű közepén zavaró lehet később a betonkocka.
Úgy csináltam, hogy levakartam budákkal a felső füves réteget és a puhább föld réteget, szóval elég kemény a talaj alatta.
A lábakat talajszintre süllyesztett térkő kockára teszem.Víztisztítás: Homokszűrős cuccot kaptam hozzá 7900l/óra. Ezt használnám golyókkal vagy üveggel ha lehet. Amíg ez működik elég kell legyen, mert tuti nem fogok most venni azt is újabb 50-80e-ért. Viszont érdekelne ebbe potnosan milyen angyagot vegyek. A vízbe aktív oxigénes megoldást terveztem, de érdekel, hogy pontosan milyen és hogyan illetve ha jobb az a sóbontós megoldás is.
Sóbontós vízforgatót vettünk. 4,57x1m-es a medence (talán), közel 50kg só ment bele, semmi más. PH, lúgosság megfelelő volt, így csak megy és megy a vízszűrő napi 2x2 vagy 3x2 órát.
-
Kaci84
őstag
Szerintem, ha valós üzemeltetési költséget láttam volna, már a kardomba dőltem volna. Csak idén 1,5x töltöttem fel a 4 köbméteres medencét, mert eresztett, de egy hét után se találtam a lyukat (illetve egyet leragasztottam, de kiderült, hogy van még), így vettem egy 8 köbméterest, amit most töltök... saccra úgy délután négyig.
Döntések, amiket megbántam:
- nem egyből akkor medencét vettem, mint akartam, ami elfért az alapon
- évekig tartó klóros, aktív oxigénes szerencsétlenkedés helyett a sóbontót egyből meg kellett volna venni
- homokkal való küzdés - akár a szűrőgolyók, akár az üvegtöltet sokkal jobbak; szűrőgolyókat gyakran kell mosni, ennyi a hátránya
- nem mindig dokumentálom évről évre pontosan, hogy mit csináltam, amitől jó lett a víz
- nem vettem egyből ph-mérőt (hadilábon állok színárnyalatok megkülönböztetésével)Döntések, amiket nem bántam meg:
- túlzásnak tűnő keringetési kapacitású vízforgató (2x akkora medencével is simán elbír)
- rendes, vasalt betonalap, arra műfű
- napkollektoros melegítés
- megtanulni, hogy a ph igenis fontos alapja a tiszta víznekDöntések, amiket meg fogok bánni:
- idén sem fogok valószínűleg egy alap medencetisztító robotot venni, pedig érzésre a 3,6*1 m mély medencéhez már végképp hasznos lenne
Biztos kifelejtettem még pár dolgot, de nagyjából ezek a fontosabbak.
Dark Archon, Hunfiu12: Köszönöm a válaszokat!
Végül megvettem az Intex Ultra XTR Round 5,5x1,32 változatot.
Elpakolás: Azért terveztem, mert zavarna egész évben bámúlni és kerülgetni és úgy terveztem ha már annyira megcsináltam a talajt alatta műfüvön egy kis focizgatás a gyerekkel ősszel és tavasszal. UV is károsítja annyira mint az elpakolás, nem?
Alapozás: Na igen jó lenne egy beton alap, de nagyon megnöveli a költségeket és pár év múlva már nem biztos, hogy meglesz a medence. Az udvarban a fű közepén zavaró lehet később a betonkocka.
Úgy csináltam, hogy levakartam budákkal a felső füves réteget és a puhább föld réteget, szóval elég kemény a talaj alatta.
A lábakat talajszintre süllyesztett térkő kockára teszem.Víztisztítás: Homokszűrős cuccot kaptam hozzá 7900l/óra. Ezt használnám golyókkal vagy üveggel ha lehet. Amíg ez működik elég kell legyen, mert tuti nem fogok most venni azt is újabb 50-80e-ért. Viszont érdekelne ebbe potnosan milyen angyagot vegyek. A vízbe aktív oxigénes megoldást terveztem, de érdekel, hogy pontosan milyen és hogyan illetve ha jobb az a sóbontós megoldás is.
-
Emunem
őstag
Nagyon úgy néz ki, hogy az a két gyűrű pont azért ilyen kialakítású, hogy ki lehessen őket szedni és akkor nagyobb lesz a keresztmetszet.
Ha nem jön ki magától, akkor fogj egy lombfűrészt (vagy egy sniccert) és óvatosan vágd körül.
Vagy egy kb akkora cső kulcsra rakod, és kiütöd azt, ami nem kell.
bocs, nessh-nek ment. -
Dorian
félisten
Akkor kell átállni ph minuszra, ha az összlugossag már lecsökkent. De mondjuk nekem egész szezonban nem csökken le annyira, hogy indokolt legyen a sósavról váltani.
-
Donki Hóte
veterán
Nagyon úgy néz ki, hogy az a két gyűrű pont azért ilyen kialakítású, hogy ki lehessen őket szedni és akkor nagyobb lesz a keresztmetszet.
Ha nem jön ki magától, akkor fogj egy lombfűrészt (vagy egy sniccert) és óvatosan vágd körül.
-
nessh
tag
Nincs 3d nyomtatóm. Amúgy a forgással még az volt a bajom mielőtt ledobta a szivattyú a csövet hogy a skimmerbe is nehezebben mentek be a dolgok amik úsztek a tetején, annyira forgott

Csak én kűzdök valamivel állandóan?
-
Steady74
addikt
Nem találsz esetleg olyan 3d modellt, amiz kinyomtatsz és megvagy? Intex medencéhez.nyomtattam 90 fokos befújó könyökót, így pont egy gyönyörű kört ír le a víz.a medencében, cserébe viszont középen gyűlik a cucc az alján.
-
nessh
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
6661 - 6601
6661 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Formula-1
- Könyvajánló
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Bethesda felvázolta a jövőt: Fallout, The Elder Scrolls, Starfield
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videó stream letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Apple iPhone Air 256GB & 512GB Független Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Apple iPhone 14 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- szinteÚJ Lenovo LOQ 17 Intel Core i7-13650HX, 16GB, 1TB, RTX 5060, FHD165Hz Gar.: 2028.11.05.
- DJI Avata Pro-View Combo drón szett

. Elég erősnek érzem...
. QX2600-am van. Persze nem tudom ez melyik sóbontóval van
.
bocs, nessh-nek ment.
basszus, ki kéne törnöm valahogy azt 2 belső gyűrűt???
Vesa