Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Tök egysszerű, konyhanyelven röviden: bármennyire is furcsa, egy GPGPU "jóságát" nem TFLOPS-ban mérik. Hiába van 10 TFLOPS-os procid, ha csak 1 dologban tudod "khajtani", szemben a másiknak van egy 1 TFLOPS-os cucca, ez viszont mindenben tudja hozni a maximumot. Nem szabad elfelejteni, hogy ezek csak peak értékek!
-
nkmedve
őstag
Ebből a 2%-kos (szerintem kamu) hirből nekem is az a wafer-enként levő 104 chip tűnt a legérdekesebbnek. Ha ez a szám igaz akkor mindent figyelembe véve tényleg olyan 650mm^2-es magméret jön ki, ami már a nagyon durva kategória.
Ez a chip igy lehet az 5870-nél gyorsabb, de hogy nem életképes az biztos.
-
janos666
nagyúr
Egyelőre olyan pletyka is van, hogy a négyzetcenti az most épp, hogy csökken. És tranzisztorból sem olyan drámaian többel gurítanak, csak valamelyest többel.
Rengeteg hír volt arról, hogy a gyártósorok is kínlódnak, bár arról is, hogy már rendbe hozták őket.
De ez a szám is lehet kamu, ahogy még ha igaz is, abból sem lehet még messzemenő következtetéseket levonni. Ha félresikerült az első tesztgyártás, hát istenem, csúszik két hetet, de egy ilyen tuti bele volt kalkulálva a várható indulásba. Innen még ugyan úgy lehet fél év, végül kudarcba fulladó vergődés, vagy 2 perc áttekintés utáni 6-8 kattintással drámai javulás.De elég egyszerű ez a statisztika. Ha van egy adott területű ostya, arra a korábbi adatokból valószínűsíthető a hibák várható száma, és elhelyezkedése. Akkor innentől kezdve, ha 10 lapka van az ostyán, és abból 5 hibás, 5 használható, akkor ha 20 lapkád volt az ostyán, jó eséllyel kb 8 hibás, 12 jó. Persze nem ilyen egyszerű, de nem sokkal durvább, ha kiszámolgatnád a valószínűséget, csak pontos gyakorlati adatok nélkül kár lenne. (nagy chipnél több hiba eshet egy olyan chipre, ami egy ilyentől is behalna, kis chipnél több chipet vihet el ugyanannyi baki; na persze nagy chipbe könnyebben belelóg egy hiba)
Akkor miért van halálra ítélve egy kétszer nagyobb chip? Ha beterítené az egész ostyát, az gáz lenne, igen, de ha csak 2x annyi van rajta, még hasonló a %-os esély.Szerintem karácsony előtt már lesz a boltokban, legalább úgy, mint a 8800GT volt.
-
VinoRosso
veterán
Azért nem egészen.Amiről nem beszél senki, hogy elég nagy válságban van a PC-s játékipar a warez miatt világszerte. Ahhoz, hogy minőségi AAA játékok készüljenek, rengeteg lóvé kell, ha a HW eladásokból nem szivárogna pénz a játékfejlesztőkhöz, akkor már rég becsődölt volna az egész. Abban a pillanatban, amikor beüt egy olyan gazdasági válság, hogy az emberek nem vesznek új vasat, a PC-s játékiparnak lőttek. Ezért kacsingatnak egyre többen a konzolok felé, főleg a "hosszúéletű" kexbox és a warezmentes PS3 irányába.
-
Chaser
legenda
Az hogy egy réteg megveszi, még kevés, láttam én külföldről is elég szép warezolós statisztikát
Egy nagy tudású programozót meg kell fizetni, ha jól sejtem 1 hónapra kerül annyiba egy ilyen emberke a cégnek, mint amennyit én 1 év alatt keresek, ha nem többe. Az se árt ha nem 2-3 évig készül egy game, mert addigra már újabb fícsőrök lesznek, amiket nem tudnak már beépíteni, pl dx10 után már dx11, ha 2 éve kezdték el fejleszteni a gamet, esélye se lesz hogy dx11-es legyen, max átfirkálva. És így tovább, ha elkezdi most a dx11 fejlesztést új gamenél, 2-3év múlva mire kész már elavult lesz, ezért sok progizó kell, sok pénz...összecsapják a melót -pár kivételtől eltekintve-, a profit a lényeg, nem az hogy világmegváltó gameket csináljanak veszteségesen.
-
Chaser
legenda
"Ideje lenne a játékfejlesztőknek kiaknázni a vga-ban levő lehetőségeket, és nem egyre pocsékabb kódokat írni..."
Nyilván van ennek egy olyan oldala is, hogy a játékfejlesztő cégek pénzért csinálják a bulit, sok a warezoló, őszintén szólva ha lenne lehetőségem ilyesmibe kezdeni, egyből nemet mondanék. Minek fizessen jól képzett programozókat egy cég, ha aztán a bevételből még őket se tudja kifizetni?...
-
Ködösítenek, az biztos.
Más: elgondolkodtam az elnevezéseken. Ugye a nevek mind örökzöld (Evergreen) növényekre utalnak, ezek pedig:
Cypress: ciprus
Redwood: kaliforniai óriás szikvója fenyő
Juniper: boróka
Sequoia: óriásfenyő, mamutfenyőHa az elnevezések analógok a kártyák teljesítményével, és azt tudjuk, hogy az RV870 lesz a ciprus, valamint ha a HD 5xxx család is a HD 4xxx családnak felépítése szerint alakul, akkor az alábbiak várhatók:
Juniper (boróka) = belépőszint és alsókategória (prev.gen. HD 3400 és HD 3600)
Cypress (ciprus) = RV870, középkategória (prev.gen. HD 4850/4870)
Sequoia (mamutfenyő) = RV890, felső-középkategória (prev.gen. HD 4890)
Redwood (kaliforniai óriás fenyő) = 2xRV870, felsőkategória (prev.gen. HD 4870x2)Ha ez így marad, akkor a nekem még mindig hiányzik a Cypress alól egy tétel, a Juniper mellől, mert a középkategória alatt is kétfelé szokta az ATI választani a kínálatot, azaz külön a belépőszint és külön az alsókategória.
Persze ez mind szigorúan elmélkedés, biztosan nem így lesz!
Info a fenyőkről: NGnet.hu
-
zuchy
őstag
Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy hasonlóak lesznek az RV870 paraméterei.
Az órajel nem biztos, hogy el fogja majd érni az 1GHz-et, de a 2000SP reális. 40nm-en.Ezt nem csak neked:
Egy dolgon filózok. A mostani HD48XX-ek 256 bites busszal vannak, meg a GRRD5 3800MHz-n. Elég lenne az RV870-nek 256-bit, meg ~4000-5000MHz-s ram?
Vagy kellene már a 384-bit? De az meg drágítaná a nyákot...
Nem tudom, hogy mennyire limitálja a 4870-et a sávszél...mert akkor tudni lehetne, tudnám -
konkrétan szerintetek hogyan lennének gyorsabbak a shaderek? dual-issue, mint a Geforce-ok esetében? külön shader clock domain? nagyon más ötletem nincs... amúgy a 4870 szerintem elsősorban ROP-limitált, tehát kicsivel gyorsabb shaderek olyan túl sok extrát aligha hoznának...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a referencia kártyákról van hivatalos adat az AMD-nél. Azok 10%-os meghibásodással rendelkeznek, ami elég jó 2008-as viszonylatban. A többi statisztika a gyártókra tartozik. Azokról nincs hivatalos kimutatás.
A kihozatal miatt jól jött a +0,2 V. Három hónap alatt 95% lett a chipek kihozatala. Technikailag ez fantasztikus eredmény. A referencia alkatrészek meg bírják a strapát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szivárgó áram mindig van, de komoly gondot nem jelent. Annyi volt a történet, hogy Dave a project menedzsere egy hónappal a kiadás előtt szólt a mérnököknek, hogy az előre tervezett magórajeleknél 20%-kal nagyobb kell. Ezért fel kellett pakolni a kariknak a feszkót, hogy tudja ezeket a specifikációkat teljesíteni. (asszem az eredeti tervekhez képest +0,2 V-ot kapott) Ehhez gyorsan módosítottak a hűtésen, és gőzerővel nyomtak le két revíziót a chipből egy hónap alatt.
-
-
rocket
nagyúr
"Az ati nem a 10% emelgetésről híres."
Ezt azert nem mondanam
R350 vs R360
R420 vs R480
(emlekszem a review siteok tobbsege nem rakta bele X800XT/X800XTPE-t a tesztbe, csak az X800XL volt benne, hogy jobban "szoljon", az X800 XL-nek 400mhz volt a GPU orajele az X850XT/X850XTPE-nek meg 520/540mhz.)R520 es R580 kozott mar jobban sult el a dolog, ugye ott 16-rol 48-ra not a shader processzorok szama, GPU orajelet 625-rol 650mhz-re emeltek, csikszelesseg maradt 90nm.
-
rocket
nagyúr
Presztizsbol, egyszeru user beirja googlebe, hogy VGA review, kiad valamit, elolvassa, latja, hogy a GTX295 a kiraly, keres maganak egy NV kartyat a sajat arkategoriajaban, es sose tudja meg lehet rosszul valasztott. (mondjuk a "rossz dontes" realitv dolog, ez attol is fugg a felhasznalonak mik az elvarasai)
Az PH szeru forumok is erositik az ilyen kartyak letjogosultsagat.
Miota van internet azota megjobban szamitanak ezek a presztizs dolgok, GTX295 nem azert szuletett, hogy hatalmas eladasokat produkalva, dollar 10 milliokat hozzon a konyhara, hanem, hogy nepszerubbe tegye a kisebb NV kartyakat, ami lathatoan sikerult is valamennyire, csokkent az eladasokban az RV770-re epulo termekek dominanciaja.Az igazi enthusiast felhasznaloknak nem a 2. leggyorsabb kartya kell, es nem ar/ertek alapjan vasarolnak, a HD4870X2 felett eljart az ido, hiaba kepvisel ar/ertek aranyban megfelelo helyet, es hiaba csak picit gyorsabb a GTX295, ertelmet vesztette a termek mara, ez persze nem azt jelenti senki nem fogja venni, es kukaba kell dobni.
Attol azert nem kell felni, ha lesz lehetoseg az AMD-nek, hogy nem fognak valaszolni -
keIdor
titán
Azt pletykálják, hogy a GTX-295-ön még így is bukó van, tényleg csak azért van a piacon, hogy az nV legyen a legerősebb. Ez egyébként látszik is a kártyán... 896MB ram, 448bit... látszik, hogy ott spóroltak rajta, ahol tudtak, csak verje meg 5%-al a HD4870X2-t. Egyelőre a rossz kihozatal miatt az 55nm-es GT200 még drágább, mint a régi 65nm-es, szóval ebben a pletykában lehet valami... 2 drága mag, 2 drága NYÁK...
Mondjuk a HD4870X2 ára is sokkal jobb, mint a GTX-295-é, úgyhogy elöbb vennék ATi-t megint.
Elvileg nV úgy tervezte, hogy a GT200-at alapból 55nm-en adja majd ki, csak előre kellett hozni a kiadást az RV770 miatt.
RV790 annyira messze van még (nyarat pletykálnak), hogy kár előre találgatni, hogy milyen erős lesz, meg milyen is lesz valójában. Én egy sima die-shrink-re tippelek, de ahogy nézem mindenkinek más jár a fejében...
-
leviske
veterán
Egyelőre szerintem a Catalyst-ra fognak rágyúrni... sokkal jobb helyzetből indulna a RV790 is és a RV740 is, ha a Catalyst-ot olyan szinten kipofoznák, mint annó a 8.3-ban. Már eleve az is bíztató, hogy 4magos CPU jelenlétében elvileg az új kata esetenként +25%-ot is hoz.
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest