- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Óriáskészülék, kis akksival
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolint
tag
Sziasztok!
Olyan sokan írjátok, hogy megérkezett a hivatalos frissítés, nekem még nem, mi alapján jut el a frissítés a telefonig, tudja valaki? Független One.
Köszi.
-
zack
nagyúr
válasz
HUTCHDB #8395 üzenetére
Esetleg olyan megoldást tudok, hogy felteszed a Widget Locker-t, és külön rárakod a HTC-s időjárás widgetet.
A legjobb lockscreen progi, ajánlom mindenkinek. Régóta használom, Note2, S4-en is ez volt.
-
HUTCHDB
nagyúr
tud valaki olyan romot, vagy tweek-et, amiben lehet a zarkepernyon a GYARI SENSE idojaras kijelzes poziciojat valtoztatni?
-
k.soma
senior tag
Android Revolution HD 12.0 @ 2.24.401.1
-
zack
nagyúr
válasz
adammkaa #8388 üzenetére
nekem pl tök jó, hogy tudom hangerőgombbal feléleszteni a kijelzőt. Ezt a gyári ROM nem tudja. Viszont így nem kell felnyúlnom a bekapcs gombhoz állandóan, mert a hangerőgomb ott van, ahol S4-en a bekapcs gomb.
Azon túl témázható a status bar is.
Amit használok ezt tudja:
Quote:
Based on latest 2.19.401.1
Android 4.2.2 with Sense UI 5.0
Fully compatible with all HTC One Models (No Sprint on 4.2.2 yet)
Removed all debug code from /app and /framework
Multilanguage support
TrickDroid Tweaks App (Hansbert / Dunc)
TrickDroid tweak package option
Fixed all original HTC bugs
Stock Kernel (Option to flash tbalden kernel)
Advanced Power Menu
CM Brightness Mod
Menu tweak in Settings
Extended Camera with more options
Extended Quick Settings
Menu on Homescreen
Rooted with latest SuperUser by koush
Deodexed with latest baksmali/smali
Zipaligned with latest SDK
Custom unsecured boot.img with Ramdisk tweaks
Newest BusyBox
Excellent battery life
sysro/sysrw permission
init.d scripts support
Removed bloatware
AROMA Installer with many options like:
Option between different battery mods
Auto Brightness Mod
Exchange Mail Mod
SMS Screen On Mod
Remove 3 dot menu
and many other tweaks! -
Szakiii
addikt
Olyan root lehetőség van mint anno sgs 1en hogy csak újraindításig él és semmi mást nem csinál csak addig működik amíg ujranem lesz indítva a telefon? Ha van ilyen az is csak s-off után meg unlock után? (garit nem szeretném bebukni)
-
Dreamie
őstag
Nem tudtok javasolni valami appot amivel idáhöz, helyzhez tudnám kötni a telefon némítást, mint a motorolánál a smartaction?
-
-
Xaels
félisten
válasz
adammkaa #8381 üzenetére
Nem Wolfson, ahogy az i9505-ben sem az van. Zeneileg nagyon jó amúgy, komolyabb fejesekkel is megtud birkózni gond nélkül. Na nem ilyen 600ohm-os monstrumokkal, de egy Shure SHR-940-el megbírkózott lazán.
Nem Wolfson hanem a Qualcomm sajátja ami van közel ha nem ugyanannyira jó mint a Wolfson. Fülhallgatóval minden gond nélkül jól szól. Minden a helyén van.
-
g0n21
senior tag
válasz
adammkaa #8375 üzenetére
Miben gyorsabb? Benchmark tesztekben? Azt aztán feldughatod magadnak. Működésissebességben az ex-s4esek szerint jobb a one. Nincsenek langok, akadások, megy szépen. A kamera másban jobb. Tájképben nem jó, makróban hibátlan, és a szoftveres opciók is nagyon jók, több van, mint a samuban, és mások.
-
HUTCHDB
nagyúr
"2.Telefont fastboot-ba (hangerő le + power) és gépre csatlakoztat, majd a fastboot.exe-ét tartalmazó könyvtárból parancssorban a következőket kell beírni:"
ez a "fastboot.exe-ét tartalmazó könyvtárból" ez mi is lenne?
a fastboot.exe-t indítom, és az általa megjelenített ("feldobott") parancssorba írom be a többi parancsot? -
zack
nagyúr
Amilyen fenntartásaim vannak a HTC-vel, az majd a jövőben ki fog derülni, mert a support az kérdéses. Sosem voltak erősek support szinten, meglátjuk majd jövő ilyenkor lesz e még friss ROM, vagy esetleg belefosnak a szánkba.
(#8375) adammkaa
Fénykép részben is jó, de nincs S4 szint. Ezt eddig is tudtuk. Ez egy mobil. Ezen belül pedig bőven jó képeket készít. Akinek a fényképező rész az elsődleges, az ne cseréljen S4-ről.
200Mhz kevesebb órajellel alig dob különbséget az Antutu S4-hez képest. Miért? Mert itt normálisan meg vannak írva a driverek, és normálisan van optimalizálva a rendszer, ami pattogóssá teszi, mindezt úgy, hogy sokkal simább mint az S4 működés közben.
Kijelző szerintem szebb, bár hozzáteszem én IPS párti vagyok, beszéd minősége sokkal jobb, ahogy az anyagminőség, hangszóró elhelyezkedése, állapotjelző LED elhelyezkedése. Az egész minőségi érzetet kelt, és ad a felhasználónak. -
adammkaa
senior tag
Tisztában vagyok vele hogy erre a kérdésre az itt jelenlevők 96% azt mondja hogy ONE. DE, mégis semmi féle elfogultság nélkül miben jobb az ONE ha jobb mint S4. Az tény hogy picivel telkesítményben elmarad de azt sose veszed észre, és az ONE számomra sokkal szebb kívülről, és gondolom a külső hangszórója is dinamikusabb, de ezen kívül miért lenne érdemesebb ONE t venni s4 helyett? (gondolom kitaláltátok hogy miért kérdem). Akumulátor terén érdekelne el marad e vagy jobb, a fénykép készítése is nagyon érdekel mit tudhat 13mp vel szemben.
-
hurrikan
addikt
Aki esetleg szeretné használni a DayDream, HTC-s fordítással Álmodozás funkciót a 4.2.2-ben, anak Google PLAY-en rengeteg DayDream téma és óra áll rendelkezésére.
A gyárilag integráltak szerintem semmire se valók, még a fényerőt sem lehet bennük állítani. Viszont sok letölthetőn a fényerőn kívül, az óra méretét, elhelyezkedését is állítani lehet. Sőt bekapcsolhatjuk hogy az óra mellett miket mutasson, pl események, értesítések, időjárás, akku %, következő ébresztési idő, stb.
pl a két legjobb amiket találtam, a LucidDayDream, a Clock+.
Egészen minimalista, fekete hátérre tetszőleges színű órát tehetünk ki, minimum fényerőn. Meg bekapcsolhatjuk a fentebb írt funkciókat. -
hurrikan
addikt
Bár nem panaszkodtam 4.1.2 alatt sem
De 4.2.2 alatt kezd nagyon tetszeni az üzemidő
Reggel 6óta 7%-ot merült, úgy hogy van benne olyan 20-25perc kijelző használat(facebok messenger, gmail) meg egy 5perces hívás. -
zack
nagyúr
válasz
torrente777_ #8353 üzenetére
Már válaszoltam pü-ben.
Szerintem cserélheted, mert jobb telefon globálisan mint az S4. -
adammkaa
senior tag
Valahogy meg tudom nézni egy felhasználó összes hozzászólását az adott topikban?
-
mumk1
addikt
válasz
Kokufuu1986 #8352 üzenetére
Nem nyúl az S-OFF-hoz és igen, érdemes megcsinálni, mert az új 2.24-es romok is ezzel a firmware-vel működnem helyesen.
A menete ITT jól van leírva, megcsináltam és tökéletes, a HBOOT verzióm 1.54 lett.Röviden magyarul, mindenki SAJÁT felelőségre:
1.
Szedd le a 2.24-es firmvarét nevezd át firmware.zip -re és másold be a gépeden a fastboot.exe-ét tartalmazó könyvtárba. FONTOS! Ez a firmware CSAK ezeket a CID-eket támogatja, úgy hogy előtte csekkolni kell a sajátodat. Ha nem tartalmazza, akkor előtte meg kell csinálni a SuperCID-et, azzal természetesen menni fog.
Támogatott CID-ek:
cidnum: 11111111 (SuperCID)
cidnum: HTC__001
cidnum: HTC__E11
cidnum: HTC__102
cidnum: HTC__203
cidnum: HTC__405
cidnum: HTC__Y13
cidnum: HTC__304
cidnum: HTC__032
cidnum: HTC__A07
cidnum: HTC__J15
cidnum: HTC__0162.Telefont fastboot-ba (hangerő le + power) és gépre csatlakoztat, majd a fastboot.exe-ét tartalmazó könyvtárból parancssorban a következőket kell beírni:
3.
fastboot oem rebootRUU (a képernyőn fekete háttér, szürke HTC felírat.)4.
fastboot flash zip firmware.zip (lefut a frissítés, de a végén hibaüzenet lesz, ezért újra kell futtatni!!!)5.
fastboot flash zip firmware.zip6.
fastboot rebootKész a dolog a HBOOT 1.44 -ről 1.54-re módosul.
-
pg1966
senior tag
Köszi, ezeket ismerem, én külön programra gondolok, mint a notification toggle, amiben lehetne kapcsolni. Meg eddig használtam profil váltót, hogy mondjuk éjszakára vegye le a hangerőket adott szintre, kapcsoljon repülőgép üzemmódra, mindezt egy gombnyomásra. Nem értem, hogy ha a gyári widget tudja, akkor egy külön program miért nem tudhatja?
-
pg1966
senior tag
A 4.2.2-es hivatalos update óta a repülőgép üzemmód nem kapcsolható csak a saját widget-jével, (mint a GPS) tehát sem a profilváltóval, pl. a "smart settings"-szel, sem a "notification toggle"-vel sem működik. Talált már valaki erre valami programot, amivel ez kapcsolható?
-
ForRedGlory
félisten
Ha valakit érdekel HTC Double Dip, szóljon. Olcsósítva eladó.
-
Stunts666
őstag
A HTC böngészőjében megoldható, hogy legyen egy kezdőlap gomb vagy valami gesztus van rá?
-
Xaels
félisten
[link] ez eddig a ma reggeli termés.
Fényerőt a YAAB kezeli, böngésző az Opera Mobile Classic.
-
Kokufuu1986
tag
Lehet hülye kérdés, de firmware frissítéstől ugye nem áll vissza az S-ON vagy valami más...
Ilyenkor hboot és radio frissül?
Csak mert kipróbálnám az Google Edition-t...
[Google Edition] -
HUTCHDB
nagyúr
srcácok!
a 2.24.401.1-es alap ez valami új lenne?
( [link] )
17-es és 19-es ismerős, de ez a 24-es.... -
Xaels
félisten
válasz
torrente777_ #8346 üzenetére
A legjobb embert kérdezed
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
penell1234 #8344 üzenetére
nem tudom pontosan a beindulásának mikéntjét, de az biztos, hogy először én is vártam, hogy "na, mi van?", aztán hagytam.
később mikor meg ránéztem, akkor meg már működött...(#8346) torrente777 !
igaz nem tőlem kérdezted, de nekem van összehasonlítási alapom, így azt mondom, hogy kb. ua., mint az s4, max 10%-al ha gyengébb, de ez custom rommal javítható.
én spec. közelítem már a 4 óra 45 perces kijelzőidőt! -
Xaels
félisten
válasz
penell1234 #8341 üzenetére
Csak vagy 3-szor lett leírva, hogy a Settings / Display, gestures & buttons menüpont alatt találod a Home Button beállítása alatt.
Daydream-hez külön kell tölteni óra alkalmazást illetve állítólag úgy kapcsol be ha nem te kapcsolod ki a kijelzőt hanem hagyni kell magától kapcsoljon le.
-
penell1234
tag
-
Loboda
senior tag
válasz
Kokufuu1986 #8332 üzenetére
Venom rom kernel cseréje!
Venom Tweaks, CPU, felső sorba rányomsz a lefelé mutató nyílra, megjelennek a kompatibilis kernelek!
Kiválasztod amelyiket szeretnéd, letölti és elindítja a telepítést! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
penell1234 #8341 üzenetére
ha gyari romot hasznalsz, akkor a 3 potty eltuntetest en nem tudom hol talalod.
viszont a daydream-hez le kell kulon a marketbol tolteni pl. orat, hogy azt lathasd.
a telepites utan nem kell megriadni, hogy valami nem stimmel, mert a mukodes beindulasa is kb. 5 perc, vagyis nem azonnal latod az "eredmenyt". -
penell1234
tag
A 3 pöttyöt hogy lehet eltüntetni? És ugye lehetséges az óra kijelzése ha dokkolóban van vagy ha tölti az ember én a töltésre állítottam de semmit nem mutat.Vagy valamit rosszul csinálnék?
-
ndavey
tag
Na úgy tűnik sikerült megoldanom az előbbi problémát, viszont Equalizer alkalmazást illetve hasznosabb app-okat szívesen fogadok még.
-
adammkaa
senior tag
Aki megvalna keszuleketol vagy hamarosan privatban megtalal. S3lte beszamitassal tobbnyire.
-
Szpisti
addikt
Ha mindenkire "ismeretlen"-t ír ki olyasvalakire is akinek tuti nincs kikapcsolva a hívószám küldése, akkor nálad nincs engedélyezve a "hívószám kijelzés". A T-nél ezt néhány díjcsomagnál külön kell előfizetni, a többi szolgáltatónál nem tudom, hogy hogy van...
-
ndavey
tag
Sziasztok!
Megjött nekem is a szürke One-om, szerencsére illesztés és pixelhibamentes, örültem is neki.Viszont ez az 1. androidos telefonom, sőt az 1. okostelefonom is, szóval még van pár dolog amire nem jöttem rá.
Miért lehet az, hogy akárki hív azt írja ki, hogy Ismeretlen? Még a számukat se írja ki pedig el is vannak mentve a telefonkönyvben.
Ja és esetleg nem tud valaki valami equalizer progit zenehallgatáshoz?
Amúgy aki ráér egy kicsit lenne olyan jófej, hogy ajánl nekem 1-2 fontosabb alkalmazást?Illetve röviden, hogy mire jó.
(Szerintem ennek a többi hozzám hasonló kezdő felhasználó is örülne
)
-
Kokufuu1986
tag
Valaki el tudja magyarázni nekem, hogy mivel a One-ban nincs SD, így a tárolás hogy és hol történik a telón?
Miért találom pl. ES Explorer-rel több helyen is ugyan azt; mi a különbség ezek között:/mnt/sdcard
/sdcard
/storage/sdcard0
/storage/emulated/0
/storage/emulated/legacyIlletve pl: PowerAmp-nél a zenemappák kijelölésénél is van /storage/emulated/0/Music és /storage/emulated/legacy/Music és ha mindkettőt kipipálom, akkor duplán lát minden albumot.
Előre is köszönöm a felvilágosítást!
-
markyy18
aktív tag
válasz
Kokufuu1986 #8332 üzenetére
De volt akinek volt/van vele baja.
Elindítod recoveryből a viper telepítő és az elején kiválasztod a recovery telepítést vagy wipe nélkül újrahúzod a romot de ezekben nem vagyok biztos majd az ügyesebbek megmondják a tutit. Mondjuk nekem az Elemental kernel baj nélkül teszi a dolgát egyenlőre.
Fóliában a Brandot meg a Zagg-ot dicsérik.
Itt az előbbi kép hátha most sikerül beszúrnom: -
Kokufuu1986
tag
válasz
markyy18 #8331 üzenetére
A ViperOne-nal nekem sincs semmi bajom, félreértés ne essék, nagyon jó, főleg a Red Venom theme-mel
Akku idő is jó, pedig elég sokat játszok rajta. De az alap kernel nekem valahogy jobb volt. Hogy tudom visszatenni az eredetit?
Lehet kipróbálom még a Team7-t is előtte...Fóliára még nem kaptam ajánlatot, mit lenne érdemes rátenni. A speedshopos Brando elvileg elég jó...
-
markyy18
aktív tag
Érdekes milyen sokan panaszkodnak a Viper rom-ra meg az Elemental kernelre. Nekem semmi bajom eddig vele. Nincs lag aksi is jól bírja, a hibákat amik vannak azokat meg folyamatosan javítják a fejlesztők. OTA-ról OTA-ra jobb lesz. Nekem az első telepítés is simán ment azóta minden OTA hiba nélkül települ a 2. óta teljesen automatikusan.
Most ennyit bírt az első telepítés és belakás óta.
[IMG]https://docs.google.com/file/d/0B6O7plOJA-VVZFVVVDlpbEhfSEU/edit?usp=sharing]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Avicularia #8327 üzenetére
lepesrol lepesre csinalod?
vagyis az 1 utan ne egybol az utolsot tedd, hanem szepen sorba! -
Kokufuu1986
tag
1 napja használom, de valahogy nekem nem jön be a ViperOne mellé az ElemetalX kernel. Azóta elég sok kisebb lag van, főleg a lockscreen-nél bekapcsoláskor, minta feloldáskor.
Mást tudtok ajánlani? Team7? Vagy tegyem vissza inkább az eredetit (hogy kell?)?
-
Avicularia
veterán
válasz
Avicularia #8321 üzenetére
Felraktam újra az 1.0.0-at azzal volt wifi. Mondom elkezdem OTA-n a frissítéseket, de a recoveryből nem tudja megcsinálni automatikusan, csak ha megadom neki a zip helyét.
Viszont most a 1.1.0 -> 1.1.1 felrakásánál alul fut a csík és azt írja, hogy Checking Pertitions for Errors. Elég rég óta 0%-on áll és nem csinál semmit. Reseteljem vagy inkább ne mert tégla lesz belőle? -
Yoshileon
csendes tag
Tetszett az OTA frissítés, épp étteremben voltunk, és mobilneten hagytam, hogy tegye a dolgát. Mire végeztünk, a telefon is lefrissült, 5%ot merült csak az akku, szóval minden jól ment.
Mostanáig.
Kezd megzakkanni a telefonom. A programok érdekesen frissítenek, de ami most igazán zavar, hogy az üzenetek app megbolondult. egy órája kaptam egy sms-t, és azóta két-három percenként folyamatosan újra megkapom. Ugyanaz az üzenet, még az idő is ugyanaz (21:20).
Először azthittem a bank kattant meg, és küldözgeti folyamatosan az üzeneteket, de a dolog a sim kártya eltávolítását követően is folytatódott.
Természetesen próbáltam kényszerített leállítást, telefon ujraindítást, de az sms csak jön és jön, leállíthatatlan.
Mégvalami ami szorosan kapcsolódik, az üzenetek programon belül időnként ez a felirat jelenik meg:
Sorry, service is currently not available. Please remove and relaunch.Mi tévő legyek?
-
Avicularia
veterán
Felraktam a viper romot,nincs wifi. Egyszerűen nem kapcsol be.
-
hurrikan
addikt
-
hurrikan
addikt
válasz
hurrikan #8310 üzenetére
Még pár dolog.
9.-új üzenet színsémák kerültek a rendszerbe
10.-durván, mint egy 35%-al javult a RAM kezelés, szabad RAM szinte folyamatosan 1.3GB felett van és végre nem zárja be az appokat, meg játékokat sem ha kilépek a Home gombbal, RR3-ból kiléptem Home-al és 55perc múlva is a RAM-ban volt még, nem töltötte elölről a játékot -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
hurrikan #8312 üzenetére
ez baj....
de baj az is, hogy a zene app-ban nincs lehetoseg meret szerinti szuresre.
kb. 200 felesleges kis hang van benne (pl. navigaciobol) amit sehogy nem lehet a listabol kivenni(#8313) zack!
minden uj bazisu romban (legyen az google, vagy viper, vagy mas) ez hiba, de csak a nehany napja megjelentekben van jelen. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
hurrikan #8307 üzenetére
ez nem az!
itt 2 faja ertesito hang van:
1.) fogadott uzenetek ertesito hangja
2.) elkuldott uzenetek ertesitesi hangjaDE nekem (ahogy irtam a problema felvetesekor) a kezbesitesi jelenteshez tartozo hang megvaltoztatasa kellene, mert az megegyezik a bejovo sms hanggal.
ezt viszont nem tudom megvaltoztatni, csak vagy bekapcsolom, vagy pedig ki.
(beeallitasok, szoveges uzenetek, kezbesitesi jelentesek) -
hurrikan
addikt
Továbbá pár dolog ami nem volt az új szoftver leírásában:
de észrevettem a 4.2.2-ben:
1.Javult az üzemidő (ezt már írtam fentebb)
2. Gyorsabb a töltés, 4.1.2 alatt 3.5-4óra kellett full feltöltéshez, most kb. 2.5óra elegendő.
3. Végre smoothabb és gyorsabb az átállás 2G/GPRS-ről 3G/HSDPA-ra, korábban zavart, hogy ott, ahol volt már simán 2-3-as 3G jel, a One nem állt át 3G-re, hanem EDGE-n maradt, míg mellette a Sony már régen 3G-n volt, nem az volt a gond hogy a HTC nem látta a jelet, hanem az, hogy nem állt át, mert ha kézileg áttettem "csak WCDMA"-ra akkor egyből volt rajta 3-as fokozatú 3G/HSPA+ jel. Szerencsére most már nem kell, sőt most már hamarabb átáll mint a Sony. Ha már kettes erősséget eléri a HSPA jel már át is megy rá.
4. megszűnt a hiba a kép szerkesztés/retusálás/arc simítása opciónál, most már megtalálja az arcokat, nem írja azt, hogy nem található a képen arc, miközben igen
5. jobb a fényerő állítás, sötétben sokkal lentebb veszi mint eddig
6. végre rendesen működik az automatikus alvó mód
7. megváltozott a galéria kezdő képernyője, nem az eddigi kezdő felület fogad, hanem rögtön a saját képek (ez az egy amiben talán jobban tetszett a régi elrendezés)
8. Picasa végre betölti az összes albumom ami rajta van, nem csak az első 6-8db-ot mint eddigTehát az idegesítő dolgok meleltt a kisebb nagyobb bugok is megszűntek a készülékben.
meg ugye kaptunk plusz, új dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Medence topik
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parfüm topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- ZTE nubia RedMagic 10S Pro 16GB / 512GB 144Hz Dusk
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest