- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
És tesztelted már, hogy meddig tudod csökkenteni a feszültségét a kártyának.
Az enyémnek 1,00V alá is lehet vinni a feszültségét. Játék alatt 1,00-1,02V között szoktam beállítani, és itt már hosszú távon is stabilan fut. Teszt alatt 10 fokkal hűvösebb, és a max fogyasztása is jelentősen csökkent az alap beállításon mérthez képest.Egy kép a tesztről:
-
Atimester
aktív tag
-
Pepe78
őstag
-
Andor111
csendes tag
Ugye bim, létezik hogy az Afterbruner kavart be?
Bár idáig is ezt használtam a verziót nemtom hogy melyik volt és hogy számít-e.?
Most az EVGA van fent és mióta lecseréltem nincs semmi gondom.
Igaz illesztőt is cseréltem a legújabbról a 197.13-ra ami az instal cd-én volt..
Vélemény? -
Butcher-HUN
senior tag
Addig oké csak hogy Aida64 azt írja hogy a VDDC nek adja a + feszt amit megnéztem GPU-z és ott 5db VDDC van és mind az ötnek külön hőmérséklet ergo józan paraszti ésszel azok a VRM-ek mivel a GPU nem lehet XD. Na most ennek a feszültségét emelte és mutatta nekem az Aida64. Ötlet?
-
Geryson
addikt
Hát bevallom őszintén, hogy nincs kedvem most felrakni egy új oprendszert neki. Most annyit elértem, hogy hagytam, hogy a rendszer keressen magának drivert, kapart sokáig és szépen feltette magát. Most jó a felbontás, megy mind a két kimenet, úgyhogy minden rendben.
Bevallom őszintén, hogy próbáltam ugyanezt a 260-al is, de sajnos ott nem talált önmagának megfelelő drivert.
Egyenlőre visszakötöttem a régi tápot és lehoztam a kártyát. Kicsit utánaolvasgatok, hátha rájövök, hogy mi lehet a gond. Amit kérdeztem, azaz a PCI-E csatoló nem lehet ludas? Ebből csak egy féle van?
-
Speed®
titán
Khm..megnézném mikor tol fel 3.6Gre egy régi F2 5000+t ;p Még A 6000+ sem igazán működőképes 3.3GHz felett..150W fogyi mellett x)
Annak a procinak ha tud adni 2-300MHzet, akkor sem lesz elég a 260+ alá
tényleg kell egy normális X4, 3GHz körül, egy 640et szereznék a helyében
Persze a 925 sem rossz, de 1.5Xes áron 10% előny nem biztos, hogy megéri.. -
Andor111
csendes tag
Akkor korrigálok 1kicsit az eredményeken.
Simi nélkül,és optimalizálva (közepes beállításokkal) a játék 60 körüli az fps-e,és 50,60%-os a Gpu kihasználtság.
Előző hozászolásodban említetted 99%-os kihasználtságot,(normál) körülmények közt,99% kellene mutatnia,ilyen beállítás mellet?
Csak azért erőltettem a dolgot mert nekem azt mondták,hogy 8800gts-el full,full-on megy a játék,és nem voltam kibékülve a dolgokkal ,mivel elméletileg ez jobb kártya ezért nem értettem.
Akkor egy X4-essel az fps-nek jobbnak kell lennie,esetleg a graffon is lehet valamelyest emelni?
Kezdem kapirgálni a dolgokat,egyről beszéltünk csak egymás mellet ,elcsúsztak az értelmezések.
De sajna annyi lovettám nekem sincs.hogy kikukázam a gépet,olcsóbb lett volna 1X-boxot venni,de az nem lenne annyira érdekes,(nem lehet vele kínlódni). -
Andor111
csendes tag
Tulajdon képen ez is aggaszt 1kissé mert a kihasználtság 99% a karinál ,monitorozásnál.
És katasztrofálisan szaggat a kép.
A crysis a maximumra van tolva ,ha leveszem az élsimítást kevésbé szaggat,ha pedig közepesre állítom a játék minőséget akkor játszható,de persze nem ezt kéne elvárni 1ilyen karitól,nem ezért vettem.
Ja vissza raktam a 7wind...az xp-nél nem tapasztaltam ennyire rossz eredményt!
Vajon miért? -
Butcher-HUN
senior tag
Hát azért nem olyan vének ezek a kártyák
én is egy GTX280 nyúzok és eddig minden játék megy tökéletesen kivétel a Metro 2033 de az a játék annyira szarul van optimalizálva mint a Crysis szval nekem ez nem mérvadó soha sem volt. Teszteltem GTX460 768MB és sok helyen alul maradt a GTX280 tól de volt ahol egy kicsivel volt csak fürgébb de max ilyen 4fps
. A jövőben tervben van egy GTX560 Ti. Ha le megy baráti szintre az ára akkor vételezek egyet és ezt el küldöm nyugdíjba, de addig használom és meglátjuk mit fog teljesíteni Crysis 2 alatt.
Ja és driver ügyileg tényleg a legjobb a 179.45 whql 'rup1u5' kollégától kaptam az infot anno nálam speciel be vált a driver
-
MrCsiT
addikt
Nehéz kérdés, több okból is:
- 1280x1024-et tud a monitorom, és addig-addig töprengtem, hogy 1 GB-s 460-am volt hozzá, de a 24-es monitor vásárlás idén már nem jön össze.. (azonban SSD-t szeretnék, azért váltottam : így maradt egy kis pénz ahhoz is, jövőre meg meglátjuk, hogy alakul. )- még épp csak ismerkedem a kártyával. Nem tudtam, hogy ha húzok az órajelen (pl. Afterburner, vagy most épp EVGA Precision fut a Win7 64 biten ) és azt túl magasnak érzékeli (kvázi a driver újraindul) onnantól csak valami 400/600/800 vagy ilyesmi órajelen megy, így tegnap este volt egy kis döbbenetem, hogy ez milyen lassú
..aztán rájöttem, hogy én nem voltam ügyes, és így már azt mondom, 1280x1024-re elég, de azt látom, hogy kb. +25W-al nőtt a fogyasztásom 2D-ben az MSI GTX260 Twin Frozr OC kártyával a Giga GTX 460 1GB OC-hez képest, és - bár a jelenleg 3.2Ghz-en futó 4 magosított Phenom II-m szerintem mindkét kártyának szűk keresztmetszet, mert szerintem min. 3.5 Ghz kellene - azt érzem, hogy a 460-assal azért valamivel gördülékenyebben mentek a dolgok, bár itt is elég nekem a min. fps a játszhatósághoz.
kpal-nak is:
- a Giga 460 1GB OC hűtését elég nehéz gyári megoldással felülmúlni, itt sem sikerül : a Twin Frozr alapból 40% ventivel menne, ez kb. olyan hangos, mint a Gainward 4850 GS GLH (ami 50% ventivel ment volna 2D-ben, és +50MHz GPU húzással egy 4870-es ) kártyám volt, és 30 %-on nevezem elviselhetőnek (mint a GLH-t is) a hangját, kb. 19 dB-s ventik mellett az Antec házamban.- 460-as tuningpotenciálja brutális. Enyémet SOC órajelen néztem, azt vitte, több egyáltalán nem kellett
Azt nem tudom, mennyit "kellene" tudnia órajelben az MSI 260-as kártyának (alap gpu/shader/mem 655/1408/1050) , most 690/1483/1200 -on teszteltem, ahol hajlandó volt még menni (700-on már hibázott a GPU) és Afterb. szerint 1.05V feszt kap, de 55 nm-es a kártya, így egyelőre nem tudom, hogy pl. 2D-s feszt fogok-e tudni csökkenteni a kártyán, de nem bánnám, ha valamivel lehetne
..szóval konklúziónak annyit, hogy bár nyilván felbontásfüggő, de esetemben nem feltétlen éri meg jelenleg a kb. 95 % felárat egy 460-as (260-as : kb. 26k apróban, 460-as meg kb. 45k ) , de hosszabb távra vásárlóknak jó választás lehet
-
dzso22
senior tag
Ugyanúgy mint léggel
legfőképpen csak a bele kell azért hogy a bordát fel tudjam políroztatni így tudom használni a fiút míg elkészül az "új" hűtése. És még ez miatt is kéne hála valamelyik régi kontár tulajnak
Ha megfelel az én hűtőbordám az vissza tudnám adni -
Qru
MODERÁTOR
Várok január-februárig én is az fix. Aztán kiderül még mi lesz. 280-al is szemeztem, de az nem lenne olyan nagy előrelépés. 570 meg marha drága még. 480-tól meg még a műszál is kiolvadna a gatyámból úgy melegszik.
mod:
Laraxior: Lőttél róla képeket? Megoszthatnád velünk. Engem legalábbis érdekel...
-
Qru
MODERÁTOR
GTX570-et néztem, de drága még. 480 teljesítményét adja, csak kevésbé melegszik. Lehet akkor majd egy GTX480-at beújítok január-február környékén. Nem baj ha zabál, legalább a TX650-em is meg lesz hajtva kicsit (meg a villanyórám is
).
Lara: Aprón van pár GTX260 nézz körbe.
-
-
dzso22
senior tag
Több fogyasztást eredményez így a vrm-ek is erősebb igénybevételnek vannak kitéve főleg ha több feszt is adunk a kicsikének.
Itt az én eredményem bár én furmark előtt is hajtottam a kártyát.
GPUz-n látni lehet hogy a VDDC current nálam 76 Amper viszont nálad 87Amper.
Itt viszont adtam feszt a kártyának itt már föl föl rúgott 90amperra is.Cseréltél pasztát?
-
dzso22
senior tag
MX2 megfelelő vastagságba
De a legrosszabb az hogy előzőleg valami ezüst pasztával volt "összerakva" a kártya ami nem is lett letakarítva hanem simán csak rárakták az új pasztát
Nem volt nagyon meleg a kártya gpu 115fok vrm meg 100-105.
tőle vettem a thermal padot.
mégpedig ezt: 0.8mm vastag
20x25mm-es 5W/mK-s nem tapadós!Talán az egyedüli pad ami 5W/mk-s hővezetéssel bír. nagyon jó cucc de így magában vastag mert a gtx280ra puha és 0.5ös párna kell ez viszont kemény és meg kell felezni mert túl vastag. de érdemes vesződni vele mert a vrm-ek az én kártyámban már a 80 fokot is épp hogy elérik
Van még egy másik típus. Bundatánál lehet kapni az állítólag zselés szerű majdnem olyan mint a gyári. rendeltem onnan is de még nem érkezett meg. Elvileg mivel zselés szerű azt egyszerűen csak fel kell rakni a helyére.
Nem tudom milyen jó ennek a hőelvezetése ha megérkezik lehet ezt is kipróbálom.Nekem az msi AB nem enged feszt állítani
-
dzso22
senior tag
Köszönet a segítségért akkor megnyugodtam
Gondolom feszt csökkenteni csak úgy tudok ha Nibitor elő azután bios flash,ezt viszont nem merem nagyon bevállalni.És Így nézett ki a kártya mikor szétszedtem.
Elég ijesztő. Még a kupak is le volt szedve a magról thermalpad pedig sehol -
Qru
MODERÁTOR
Jaja!
B4l!nt: 10W is 10W.
Bár igaz itt már nem vmi jó a tápom hatásfoka, mert 20% alatt vagyok, az visszafogott feszhez mérve nagyon túlméretezett a tápom. Bezzeg ha rátolok egy kis oc-t...
Nagyon kis zabagép ez az i7.
mod:
popey37: 685/2100-on küldöm 3d-ben 65-68%-os ventifordulattal, olyan 60-62 fok között mozog a gpu hőm.
-
Gaben01
őstag
Nagyon szerény tuning van csak a ref órajelekhez képest,inkább a feszcsökkentés volt a lényeg. 1,1V@660/1400/2300, gyárilag 1,18V@602/1296/2214 értékek voltak. Így nem melegszik annyira terhelés alatt (pl CoD MW2 1920x1080, 4xAA,minden maxra állítva nem melegszik 70 fok fölé),igaz belepiszkáltam a ventivezérlésbe is.A gyári beállítással nagyon sokáig 40%-on pörög a venti és így elmelegszik a gpu mire fölpörög a venti és 80 foknál már 100%-on üvölt.Most viszont alapjáraton 42%-on megy és 52 foknál már kezdi emelni a fordulatot,így furmark alatt se megy 75fok/60% fölé-
kpal:Laraxior linkelte itt a topikban nem is olyan régen (kb 50 hsz-szel ezelőtt) az evga voltage tunert.Azt feltettem és csökkenteni kezdtem a feszültséget.Közben konzultáltam odorgg kollégával ez ügyben (ezúton is mégegyszer köszönöm a segítségét
),nála 0,8V@150/300 beállítások vannak 2D-ben.Ezen felbuzdultam, win alatt rápróbáltam a 0,8V@300/400/200 beállításokra és nem volt gond.Úgyhogy boldogan ráfleseltem a kártyára a bios-t 0,8V@150/300/200 órajelekkel és restart után jött a szopás.
A desktop nem töltött be.Pár perc pihentetés után szerencsére egy pár percre ment rendesen a rendszer,addig visszadobtam rá az eredetit és ment rendesen.Aztán került rá a mostani bios.
FONTOS! A shader órajel a gpu órajel minimum duplája kell legyen. -
Qru
MODERÁTOR
Nem a vga miatt van. A Geforce-okon nincs hangchip integrálva (mint az ATi-kon), tehát csak akkor lenne hang, ha a vga-t összekötnéd külön a(z alaplapi)hangkártyával. Ennek hiányában biztos, hogy nem a vga "hangkeverése" okozza a pattógó hangot.
Vagy kábel hiba, vagy interferencia pl...
-
odorgg
addikt
Hát azért szerintem a hűtésen is sok múlik, persze az sem mindegy milyen darabot fog ki az ember, mert bisztosan van olyan példány is, ami ekkora fesz hatására beadná a kulcsot. De mint írtam szerencsémre ilyennel még nem találkoztam, és remélem hogy nem is fogok. A tanácsot köszönöm, de sajna általában a kiváncsiságom nagyobb annál, minthogy sajnáljam a tuningolandó hardvert
Amugy ha már fesz emelésre adtad a fejed, majd oszd meg légyszi mire jutottal
Nálam 783/1566 1,35v az utolsó vantege/játék stabil beállítás, felette sajna semekkora+feszel nem lehet stabilizálniGyanítom a tápom lessz a szűk keresztmetszet, mert a reggeli 1,35v-os furmark tesztnél 595W-os csúcsfogyasztást produkált, szerintem ez már a VX450-esnek több mint sok
-
Laraxior
titán
-
odorgg
addikt
Na megnéztem 1.35Val a vrm-ek 140-ig megsem áltak, a GPU 75 fokos lett 2perc furmark alatt, asztán inkább lenyomtam
Ha beköszönt a jégkorszak, azért nézek majd énis egy max OC-t
Lecserélni, max 1GB-os 460-ra érdemes, de ott minimum 10-15k amit rákell fizetni, és alaprórajenen csak hangyafasznyival jobb a teljesítménye, szerintem nemnagyon éri meg
-
Laraxior
titán
azért ez elég erős VGA,hogy akár egy évig is megtartsd.
gyári hűtővel tényleg nem célszerű feszt adni neki,arra még én sem vállalkoztam
viszont vízzel....
jut eszembe ha nem akarsz biosbuherát,ott van az eVGA Voltage Tuner. Win alatt bohóckodhatsz vele,ha van éppen szabadidőd valami fagyosabb estén -
odorgg
addikt
Igen valóban az a gyengepontja, ezért vettem olyan példányt, amihez adták a gyári hűtést is, Arrol vasfűrésszel eltávolítottam a VRM hűtést, szóval most az dolgozik a kártyán
A gyári az annyira gáz, hogy amíg ideért vele a postás, az egyik le is esett az egyik vrm-röl
Most ez a helyzet, szerintem bőven jó:Játék alatt, eddig 75C vólt a maximum
-
Laraxior
titán
-
odorgg
addikt
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest