- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Elhagyom a topikot, és átköltözöm a 285/295 topikba.....
Köszi mindenkinek a segítségeket!
Majd találkozuk odaát. -
ImI87
őstag
Végre visszajött a karim!
Most tesztelem, aztán kiderül, hogy mi lesz
ALAP ventivezérléssel, Furmark alatt beállt a gpu 85fokra, és a vrm-ek meg 96-102 fok között vannak, ehhez a kari 85%-ra teszia ventit.
Ez így mennyire megfelelő?A vrm miatt aggódok......
-
ImI87
őstag
válasz
DeSanto #13148 üzenetére
Nálam is cicereg, főleg Crysis menü alatt. No para!
A tápnak "elvileg" meg sem kottyan egy tuningos GTX280 + húzott quad proci....#13143 Beowulf_78: mondtam is muternak, hogy nem baj, ha kikapcsolják a fűtést, csak indítani kell egy prime-ot meg egy furmark-ot, és mindjárt meleg lesz.
-
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #13141 üzenetére
Tököm kivan már..........
Épphogy kicsit rendeződtek a dolgok, erre itt van a gáz-para.
Nem értek ehhez, nem tudom ki a felelős, de kapják be!
Hogy vegyenek így az emberek olcsó hardvereket? -
ImI87
őstag
válasz
pigatt #12961 üzenetére
Tényleg fasza, meg mostanában az egész márkát is sokan dícsérik.
De viszont mostanában teljesen kifogytak mindenhonnan, és nem is nagyon lehet szerezni. Úgy tűnik, hogy egyszer jött egy nagyobb szállítmány, az kitartott egy ideig, és utána csoki......... Úgyhogy ezek alapján (persze egyáltalán nem biztos, hogy most is így lesz, de ez nem egy tömegcikk) most is gyorsan be kell szerezni aMP!-t, különben lehet, hogy később sokkal bonyolultabb lesz.......... -
ImI87
őstag
válasz
jugeen #12957 üzenetére
Isten ments, hogy szítsam a tüzet, de szerintem is jobb lenne külön topik.
Két új kártya (sőt az "új" 260 a harmadik - csak azt mi a f@szért nem nevezték 265-re, ugyanolyan logika szerint, mint a 280=>285 esetében ), nyugodtan kaphatnának új topikot.....Azon meg ne sértődjön meg senki, ha 1-2 ember nem túl szimpatikus hsz-eivel indul! Át kell ugrani, és ennyi. Ha mégis lesz új topik, én szívesen megyek oda is, meg ide is, egyébként is bírom ezt a GTX-társaságot !
-
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #12943 üzenetére
Jó, ezt tudom, szinte természetes dolog........
Én meg elsők között sosem rohanok a boltba, mert ilyenkor még rajta van az "újdonság felár" is........ Ha lemegy a kezdeti roham, és meglesz az első (valamirevaló) árcsökkentés, na akkor fogok venni v.mit. Vagy esetleg ha lesz v.hol jóárasított verzió. Addig jó lesz a jó öreg 280 is ........De ahogy nézem, rendes boltokban már dobálják a 280-asokat 80K körül, és hamarosan lesz az 60K is. Egy ilyen is elég jó vétel lehet.
-
ImI87
őstag
Lassan minden márka bejelenti az új karikat, és lehet jelöltet választani.
(engem a 285 érdekel, ha minden jól megy, akkor lesz csere.)
Az XFX most nem nagyon tett ki magáért, (eddig) van Standard (648/1476/2480), XXX (670/1476/2500), meg Black (690/1476/2600)
Ez olya, mint a BFG, ahol a gyári tuning kimerül +10-20 MHz-ben.......
Persze jobban esik a user-nek magának tuningolni, de azért nem mindegy, hogy honnan indul az ember........
Az EVGA-ban bízok, bár sajna az utóbbi időben irreálisan drága lett.
Magasan a legdrágább márka, pedig.......... 10év gari meg inkább nevetséges, mint jó. 3 év maximálisan elég, utána úgyis már csak a gép alá lehet tenni, he esetleg nagyon billegne a ház.
. Még nem láttam sehol, hogy ők pontosan milyen OC karikat hoznak ki, de majd hamarosan kiderül.
Az ASUS GTX285 ULTIMATE-ja nagyon szimpatikus, főleg azért, mert a shader-t is jól megtépték. Remélem ide a gettóba is jutni fog belőle..........
A Zotac AMP! szokás szerint szépen meg van húzva, meg a bundle is elég nagyvonalú. Esélyes versenyző ......
-
ImI87
őstag
Van itt pár kép az új 55nm-es GTX260-ról. (Nem kötözködésből, de akkor ezek a karik "hivatalosan" melyik topikba fognak tartozni ?
)
Cudálatosz rájtá ez a tűzpirosz berákás.
Jól passzol színben is a Maximus II Formula-hoz, meg a Crosair HX620-hoz.
-
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #12823 üzenetére
tudom, hogy még nagy titkolózás van......
ezért nem kérdeztem azt, hogy, "honnan van és menyiért?"
westlake: most ezt úgy mondtad, mintha már napok óta lett volna.......
nade remélem hamarosan sokan költözhetünk át az új topikba. -
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #12800 üzenetére
Csak egy kérdés a GTX285-ről:
100K alatt/felett, kicsit/nagyon?Csak kíváncsi vagyok, hogy mire kell számítani ........
-
ImI87
őstag
Mi lett a topik nevével?
Mégis lesz külön helye az 55nm -es kártyáknak? -
ImI87
őstag
válasz
Sziszifeca #12731 üzenetére
Ez szép, az enyém is pont ugyanígy ment.
Ezekkel az órajelekkel fullstabil volt, 780/1608/2700 3Dmark06 stabil, és 772/1566/2650 Vantage stabil.
Egyik legroszabb "hardveres" döntésem volt, hogy elkótyavetyéltem ezt a jó kis karit.
Azóta 7600GS..........
-
ImI87
őstag
válasz
Pubszon #12586 üzenetére
Nem csak az a baj, hogy nem megy rá, meg VRm, meg stb..... Hanem az is, hogy ezek a hűtők nem a mai brutál kártyákhoz készültek, és nem tudnak megbírkózni ennyi hővel.
Szerintem magát a GPU-t sem tudná tisztességesen lehűteni. És mégha rá is lehetne "szögelni" v.hogy, akkor is tutira megsülne a kártya.
Az S1 egy 8800GTS (G92)-re volt pont megfelelő, de az a kártya közel sem termel annyi hőt, mint egy GTX260. Eleinte sokan rátették a 4850-re is, de már ott is kevéske volt a teljesítmény.
Egyébként meg teljesen jó ez gyári hűtő, normális hőfokon van, és nem is ordít. Játék alatt érdemes 70%- környékén használni, ott persze már van hangja, de ilyenkor kell egy kicsit felfelé tekerni a hangfalat.
Hogy meglegyen a feeling is.
Ezekhez a karikhoz jelenleg az egyetlen normális opció a víz, csakhát az már egész más téma......
Amúgy meg hamarosan ki fog jönni az AC új hűtője, amit az Inno3D iChill kártyán mutogattak. Az elég brutálnak néz ki, valszeg jó lesz majd. Kérdés, hogy annyival halkabb és/vagy hűvösebb lesz-e, hogy megérje cserélni........
-
ImI87
őstag
Hello!
Akkor jan. 9 az új karik hivatalos startja?
Már kiváncsi vagyok, hogy mivel jönnek ki az egyes gyártók, főleg a spéci darabok érdekelnének.GTX285 XXX, AMP!, SSC, stb............
-
ImI87
őstag
Sajna én végigszoptam az egész decembert a jó kis 280-am nélkül, mert még mindig gariban van......
Így elég keserű lett az év vége.
Ilyenkor kell elővenni (nem, nem azt
) a régi CD tartót, és keresni v.mi fasza régi játékot. Nálam Mafia az örök sláger.
Na remélem ünnepek után gyorsan visszakapom a karit. Addig is egy becsülettel szolgáló 7600GS működik a gépben..........
Aztán új év, új karik, új játékok........
GTX-ekben és FPS-ekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!
NV rocks -
ImI87
őstag
Én csak abból indultam ki, amiket korábban írtak. Elkészül egy adag GPU, ami tökéletes az megy a 280-ra, amiben meg kis hiba van, azon letiltanak egy részt, és lesz belőle 260. Ha meg véletlwnül túl sok lenne a jó chip, akkor meg - ahogy mondtátok - letiltanak egy részt.
De ez miért olyan lényeges?Otthon úgysem lehet forrasztópákával visszaállítani a letiltott részeket........
-
ImI87
őstag
válasz
Bluegene #11851 üzenetére
ez van a hivatalos specifikációkban, hogy 216SP.
192 csak a régiekből van és már nem gyártanak olyat.
eredetileg mindegyik GPU 240-esnek készül, azok selejtjeiből lesz a kisebb kari. ez mindig is így volt, és valszeg ezután is így lesz.
de nem könnyítik meg a dolgunkat, az boztos.............
de aki nem néz utána, az vessen magára. rosszul nem játhatsz (mert akkor kicserél-tetheted), csakis jól jöhetsz ki a dologból. -
ImI87
őstag
Na megmondom a frankót:
Minden 55nm-es GTX260 216SP-vel rendelkezik.
A 65nm-eseknél meg típusszámból vagy gyári kódból lehet következtetni.
Aki meg netről rendel, és nincs feltüntetve egyértelműen, vagy hiányosak az adatok, akkor meg kell kérdezni a bolttól. Ha meg nem tudják/akarják megmondani, akkor meg kapják be, és ilyen gagyi helyen nem kell vásárolni.......... -
ImI87
őstag
Minden GTX-es tesónak: Boldog Karácsonyt !
Remélem a Jézuska sok embernek hogy GT200-at ma este........ -
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
válasz
DeepDish #11597 üzenetére
Érdekes dolog ez, v.melyikhez adnak, v.melyikhez meg nem.
(ez olyan opcionális tartozék) Az én GTX260 XXX-emhez adtak, és a dobozán is rajta volt a matrica, hogy "free HDMI dongle included". Viszont a nagytesóhoz (GTX280 XXX) meg nem járt..........
Az eddig látottak alapján a Zotac adja a leggazdagabb körítést. Van benne minden kábel, még 8pin átalakító is, meg teljes játék is. Az ilyen "gagyi" Palit-ról meg még a gumi dugókat is lespórolják.
-
ImI87
őstag
Ezt nézzétek: [link]
Ha ez megvalósul, akkor ez lesz a legnagyobb királyság.
A későbbi X58 lapokon lesz ez a chip, így össze lehet kötni bármilyen VGA-kat.
Korábban azt írták (volt hír itt a PH-n is), hogy ezzel a techológiával nincs semmilyen szarakodás, mint a SLI-vel meg a CF-fel, mindig működik.
Tehát egy GTX295 meg egy HD4870X2, és csoki...... -
ImI87
őstag
válasz
engusz #11462 üzenetére
Múltkor, mikor bent voltam, még nagyon a pirosakat istenítetted!
Mivel a karin az egész hűtőrendszer teljesen zárt, ezért nem sokat ér semmilyen külső venti, mert max csak a burkolatot hűtené. Én hiába tettem 12-es ventit a ház oldalába, pontosan a karival egyszintbe, semmit sem ért.....
Ami viszont jól jött, hogy a kari "seggébe" fúj egy 12-es venti, ez idle 2, load 5 fokot csökkentett.
Szal a ház eleje felől a kari irányába jól jön a friss levegő, mert ott is beszippantja.
De még mindig azt mondom, hogy érdemes RivaTuner-rel belőni egy "smart" ventiszabályzást, és máris meg van oldva a dolog. Terhelve sehogy sem úszod meg hang nélkül, csak ha vízzel hűtenéd........
-
-
ImI87
őstag
Asszem ez még nem volt:
GTX 285 and GTX 295: Final Specifications
Jónak ígérkeznek...... a jófajta GTX285-ökkel lehet ostromolni a 750-800 MHz-es GPU órajelet, meg a hozzátartazó shader órajelet. Memória meg 2700-2800 MHz körül...
-
ImI87
őstag
válasz
laragirl83 #11137 üzenetére
Na én nem akarom megnyitni megint a Vista vs XP vitát, de én 64bites Vista-t használok, amióta kijött az SP1. Azóta csak az van fent, és semmi probléma nincs vele. Nálam is a 4 giga ram miatt van, és én annó igenis megéreztem a +2gb ramot. Ha sok dolog megy egyszerre, akkor is gyorsabban a rendszer. Játékokban talán nincs nagy szerepe, de egy picit ott is érezhető.
Kicsit bonyolultabb volt a tuning, de ez meg a lap miat van. Sok KIT-et végigpróbáltam, mert mindenáron 1200-on akartam használni a ramokat, és végül a 4*1 felállás-sal jártam sikerrel. 2*2 esetén 1130-nál nem jutottam tovább, pedig volt 4 féle KIT is a gépben.A + ram mindig jól jön (persze normális határokon belül, meg ez is alkalmazás-függő), a Vista64-gyel meg SEMMI gond nincsen. Ugyanúgy működik minden, mindenhez van driver, stb.....
És mivel ilyen fing olcsó a DDR2, nyugodtan beruházhatsz +2 gigára, és nyugodtan feldobhatsz egy 64bit-es Vista-t is. -
ImI87
őstag
Hát ezeknek a batáe hűtőknek ez az átka......
Kell a nagy hely neki, hogy rendesen áramoljon a levegő. És nem elég, hogy hűvöset kap, annak a melegnek el is kell tudni menni onnan, különben kis iudő múlva csak a meleget fogja keringetni a borda körül.Nem rosz, nem rossz, csakhát ez is elég kompromisszumos megoldás.
-
ImI87
őstag
Gyári hűtővel 70%-on nekem volt fánk alatt 90 fokos is.
És játékok alatt is ált. pár fokkal melegebb volt, mint maga a GPU.
Elvileg belefér, mert nem volt emiatt hiba, de biztos jobb lenne karinak, ha nem lenne ilyen meleg. A gyári hűtővel is csak egy vékony borda van rajtuk, ráadásul pont a venti alatt. Ezzel a TR hűtővel meg lehet kevéske az a lyuggatott lemezdarab.Amúgy ventivel elfoglal 3 slotot ugye? Haaz alattaq lévő PCI hátlapokat kiveszed, és a ház hátuljára teszel egy 12-es ventit (vagy akkorát ami normálisan elfér), akkor biztos segítene pár fokot, mert ott is kiszívná a meleget.
Egyébként ezek szerint nem rossz a hűtő, ha hangtalanul tudja ugyanazt, mint a gyári, már akkor megérte.....
-
ImI87
őstag
válasz
keIdor #10954 üzenetére
Igazad van, de *HA* átlagosan jobban fognak menni, akkor azért nem mindegy a dolog. És már több játék is van, ahol mindem +MHz meg minden +FPS jól jön. Persze nagy felbontáson. A user-ek nagyrészét meg úgyis ez érdekli.
Ez a fogyasztáscsökkentés persze jó dolog, nem siklottam át felette, csak nem tudtam mit hozzászólni.
Ami sz.tem fontosabb lesz, hogy ez a ~50W fokokban mennyire lesz mérhető. Ami viszont a legelőnyösebb, hogy elég lesz neki 2db 6pin csati is. Ez megint sokaknak jól jön, hogy nem kell tápot cserélniük. Gondolom a tápgyártók nem örülnek annyira.
-
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #10932 üzenetére
Ez igaz sajna.
Tesznek a hátoldalára is egy egész matricát, és emiatt a csavarok (látható beavatkozás nélkül) nem hozzáférhetőek.
biggamer: ha aGTX285 tényleg hozza ezt a stabil +10%-ot mindenhol, akkor azért az már valami..... (+ még ott van a tuning is.....) dehát ez még csak nagyon előzetes dolog, várjuk meg, hogy mi lesz!
-
ImI87
őstag
válasz
DeepDish #10845 üzenetére
Nekem volt GTX260 XXX, nagyon jól ment, 750/1550/2500 stabilan.
Ez még a 192SP-s volt, a216SP-sről nem tudok nyilatkozni.........
Most GTX280 XX van/volt, de sajna hibás volt, ezért gariban van jelenleg.Az XFX alapból "prémium" márka, szerintem nem jársz vele rosszul.
-
ImI87
őstag
válasz
DeepDish #10842 üzenetére
Ez még tuti "régi" fajta. 192SP helyett 216SP van benne, ezért kicsit gyorsabb.
Az új 55nm-esek csak januárban jönnek (de itthon lehet február lesz). Névben nem lesz eltérés, ugyanúgy GTX260. Esetleg a gyártók saját típusszáma alpján lehet következtetni, és lesznek egyedi nyákos, gyáróként különböző kiadású karik. Ha nem SOS a vétel, akkor érdemes kivárni az újakat. Olcsóbb hűvösebb, gyorsabb lesz (elvileg). -
ImI87
őstag
válasz
westlake #10784 üzenetére
Itt v.mi óriási kamu van. :E Vagy a hírekben, vagy ezen a képen. Ezen semmi sem stimmel.
Die size, 336SP, GDDR5, meg ezek az órajelek is......... Hogy lehetne ilyen alapórejele?
Főleg úgy, hogy dula GPU, ami ált. kevesebben szokott menni, mint a single GPU.....
Vagy az is lehet, hogy a GPU-Z mg nem ismeri ezt az új szörnyet, és összevissza ír ki mindenféle hülyeséget.......... -
ImI87
őstag
És itt egy újabb fejlemény:
Az 55nm-es GTX280 = GTX285De ez a 295 hogy jött össze?
2*240 SP és 2*448bit
Ez ilyen össze-vissza megoldás lett, de azért remélem jól odatesz majd........ -
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #10696 üzenetére
Ha tudsz várni még egy hónapot, akkor érdemes lenne kivárni az 55nm-est......
Pont most linkelték, ígéretes darabnak tűnik. -
ImI87
őstag
Srácok! Nyugi nyugi nyugi!
Tény, hogy faszák ezek a GTX-ek. Ezt mindenki megtapasztalhatja könnyedén.
De az is igaz, hogy ettől még nem kell oltani az ATI-sokat, mert ez sokszor tényleg nyálverésnek hangzik. És objektíven kell megítélni a kártyákat, függetlenül attól, hogy kinek milyen van.
Oltani esetleg azt kell, aki valótlanokat állít, vagy értelmetlen dolgokon lovagol.És ahogy látom most Lauda hírtelen örömében "fényezte agyon" a GTX-et, ami tényleg kicsit túlzás volt. subaruwrc-nek meg ezen akadt meg a szeme.
Ne legyen senki semmilyen fan, ez mindig elvakultság miatt van....... Ennyi.
Peace, és oltogatás helyett inkább mindenki nyomja a játékokat! -
ImI87
őstag
válasz
tome.jr #10554 üzenetére
Jó hát nekem semmi közöm a gépedhez, csak próbáltam magyarázni, hogy miért ilyenek a reakciók.......
Írtam, hogy nem bántásként, és nem is akartam túlmenni semmilyen határon, és szerintem nem is mondtam semmi rosszat.
Ezzel be is fejeztem az "észosztást"schwartz: .............
-
ImI87
őstag
válasz
tome.jr #10550 üzenetére
Azért oltogatnak, mert értelmetlen amit csinálsz, és nem vagy hajlandó belátni, pedig ez a napnál is világosabb. És sokszor össsze-vissza dobálózol a dolgokkal, amiből nagyon látszik, hogy .....khmmmm..... van még mit tanulnod........
És a másik "probléma" pont ebből következik, mert egy ilyen rendszer nem való avatatlan kezekbe.Beowulf_78: grat
-
ImI87
őstag
válasz
tome.jr #10543 üzenetére
Figyi tesó!
Ha van kedved "értelmes" rendszert építeni, akkor szerintem a 3db 260-ast cseréld le 2db 280-asra.Szerintem az lenne a legkézenfekvőbb. Pénzbe kb pont beleférne, és teljesítményben tuti nyernél vele. Emellett nem fogyasztana annyit, a helykihasználás is sokkal jobb lenne, és nem lenne a szarakodás a TRI-SLI-vel.
Mondjunk még érveket, vagy ennyi elég lesz?
Ezt most szigorúan jóindulatal mondom.
Láthatod te is, hogy a 3. kártya szinte csak dísznek van.......
-
ImI87
őstag
válasz
Motion_Blur #10498 üzenetére
Nagyjából igazad van, de ez az Undercover egy rakás szar.
Nekem is voltak 3X FPS-ek, és akkor feltettem a kérdést: Miért fut ilyen szarul, mikor nem mutat semmi extrát?Grafika nem nagy eresztés, szal ez (is) egy optimalizálatlan fos.
(Saját véleményem, hogy az egész játék egy hulladék.........)Sima Crysis-t leszámítva, ez a húzott 280 mindenre elég 1920*1200-ban, persze AA nélkül. AA-val pár játékban már belassul. De ilyen felbontáson nem is kell AA, úgyhogy enegm nemis nagyon izgat. GTX280 rocks !
-
ImI87
őstag
Meghiszem azt!
Én annó 88GT-ről váltottam, ráadásul úgy, hogy már 2 hónapja megvolt a FullHD monitor. Nekem is tátvamaradt a szám párszor........ventivezérlés:
Biosmod-dal sem kell tökölni, Riva-val meg lehet oldani lazán.
Linkeltem már többször is az írást. 1x kell megcsinálni, nem is bonyolult, és következő Win reinstall-ig tökéletes. Annyiszor ajánlottam már, hogy na. -
ImI87
őstag
válasz
tome.jr #10458 üzenetére
jaaaaajjj
akkor az nyílván nem a hőmérséklet miatt van, hanem a tuning miatt.......
én is játszottam a hőmérséklettel, és az én karim 84-85 fok felett kezdett hibázgatni. ennek megfigyelésre jó módszer, hogy nyomatod a fánkot, és közben manuálisan állítgatod a ventifordulatot.nem akarok személyeskedni, vagy rádoltani, de Beowulf_78 jól megfoglamazta. kicsit sok mostanában tőled az okoskodás. én eddig nem szóltam, mert nem vagyok én senki ehhez, de a sok hozzászólás helyett tanulj,m és olyanokat írja, ami értelmes.....
sorry, és no offence.Lauda: welcome to the jungle!
-
ImI87
őstag
válasz
tome.jr #10453 üzenetére
ne haragudj, de a VGA fagyása hogy függ össze az xy proci órajelével?
MOD:
esetleg olyat elképzelhetőnek tartok, hogy pl egy erős kártya azért nem fagy egy adott órajelen, mert a gyenge proci nem tudja kihajtani, ezért nem is tud maxon erőlködni. és ha már ki lenne hajtva (maximumon), akkor a túlhúzást már nem bírná. de ez csak nagyon ügyefogyott feltételezés........Beowulf_78: ezért mondom mindig, hogy egy Vantage az nem teljesen mérvadó. Meg lehet nézni a toplistán is, hogy hiába több egy quad-dal az össz pontszám, de egy jóval magasabb órajelű c2d-vel magasabbak a gpu score-ok.
-
ImI87
őstag
válasz
tome.jr #10417 üzenetére
Persze, én is úgy gondoltam. Nyílván nem különböző rendszeren, mert úgy semmi értelme. Ha valakinek van kedve összeröffenni egy hétvégén a téliszünetben, akkor szívesen rendezhetünk egy ilyen tesztet nálam. Addigra remélem visszajön Green Monster is, immár megerősödve és minden problémától mentesen.
Egyébként még mindig úgy van, hogy a legnagyobb gépigényű játék a sima Crysis?
Mert akkor azzal lenne érdemes nyúzni őket..... -
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #10408 üzenetére
Az egy dolog, hogy pl Vantage pontszámban utolérik, de az még nem minden. Én az utolérés alatt azt értem, hogy játékban is tartósan hozza ugyanazt a teljesítményt, stabilan megvannak a 280 FPS értékei.
Az olyan sima 260-asok meg nem ritkák, amik mennek 750/1500/2500-at. Szal ez még nem olyan csoda. Az én XFX-em még tovább is bírta, és simán ment úgy 24/7-ben is. (A Warhead-et úgy toltam végig.) És volt itt a topikban is pár jó eredmény. Persze itt is van lutri, de nyílván nem "noname" kártyáktól kell elvárni ilyesmit.
216-osról meg még elég kevés infó van, én is ezért írtam, hogy nem biztos, hogy a 216SP-sek is olyan jól mennek. De értelem szerűen egy 216-osnak elég lenne kisebb órajel is, mint egy 192-esnek.Az meg megint újabb kérdés lesz, hogy az új 55nm-es karik mennyivel mennek többet átlagban...........
Kéne végezni hiteles és részletes teszteket, hogy mekkora órajelen érik be valóban az alapórajeles nagytesót. Lehetne húzni jó kis párhuzamokat.
Akinek van lehetősége, meg ideje, az kiváncsiságból tesztelhetne.....
-
ImI87
őstag
válasz
keIdor #10401 üzenetére
Hát ez kár........
ráadásul még az is + idő, mire ideér ebbe a gettóba........
Viszont, egy új, jól húzható 216 SP-s 260 be tudja fogni a 280-ast, és egy picit le is előzi. Ez "félig" saját tapasztalat. De ehhez nagyon jó karik kellenek, amik könnyedén mennek 750/1550/2600 felett. Most is van sok ilyen 260, csak nem tudom, hogy a 55nm-ből származó előny tudja-e kompenzálni a 216 SP tuninggátló hatását.
De ha igazán jók lesznek, és elérhetően lesznek olyan 80-85K körül, akkor érdemes megfontolni akár egy cserét a mostani 280-ról is. -
ImI87
őstag
Viszont alaposan végigolvasva érdekes a dolog, mert ez csak a 260-ra vonatkozik. Nem használhatnak "univerzális" nyákot, mert erre már nem is férne el a + memória.
Azért az bíztató, hogy pár dolgot kicsit minőségibbre cseréltek.....De mi lesz a 280-assal?
Engem az izgat inkáb.......
-
ImI87
őstag
Végre jönnek a konkrétumok:
First Look of 55nm GeForce GTX260
Egészen különbözik a régitől az új nyák. Csomó SMD-t átpakoltak máshova, a ramok is egyoldalra kerültek. A hátulja meg csupasz maradt...... Jól nézett ki rajta az a borítás, és v.mennyire védte is a karit az esetleges "balesetektől."
-
ImI87
őstag
válasz
Hunjoe #10375 üzenetére
Hello!
Először is tedd fel a legfrisebb RivaTuner-t!
Aztán itt van ez az írás, ez alapján mindent meg tudsz csinálni, és olyan értékeket adsz meg, ami neked megfelelő.(Tehát alap ventifordulat 30%, de emiatt nyílván kicsit magasabb min. hőmérsékletet kell megadni, ahonnan elkezdi emelni a fordulatot.)
Nagyon jól működik minden helyzetben, és ugyanúgy teljesen automatikusan szabályoz..... -
ImI87
őstag
válasz
keIdor #10261 üzenetére
Én sem vennék semmilyen MultiGPU coccot. Már megfogadtam régebben, hogy 1 vga, 1 maggal, de az brutál legyen.
Amúgyis régimódi vagyok.
Majd megjön a csere, nekem ez tökéletesen megfelel FullHD játékra. (most)
Esetleg majd HA már lehet venni garantáltan 55nm-es GTX280-at, és HA tényleg hűvösebb lesz (min 5-10 fok) és HA számottevően jobban meg lehet rántani, és HA nem lesz túl horribilis a különbözet (max 10-15K), akkor cserélek majd. De túl sok itt a HA. Majd ez is szépen kiderül......... -
ImI87
őstag
Hát sajna egy ideig most csak néző leszek ebben a topikban, mert a Greeen Monster elmegy gariba.......
Lett helyette egy 7600GS, spéci Zalman VF-700 hűtővel.
CoD World at War 1280*800, normal, minden spec effekt OFF, és persze noAA, így játszható 28-35 FPSRemélkem hamar visszajön a szörny, vadállat tuningképességgel, és akkor már nem lesz semmi problem......
-
ImI87
őstag
laragirl83 elég szűkszavúan válaszolt.....
A teljes válasz az, hogy hoz teljesítménynövekedést, nem is keveset. Csak nem biztos, hogy olyan sokat, hogy megérje a +40K-t.De ha kell a + kraft, és találsz v.mi jó vételt 65K környékén, akkor nincs jobb választás, mint egy GTX260.
Már alapon is jó, de rengeteg tuning benne van, és valóban hozza is a többletteljesítményt.
Úgyhogy várunk a klubban!
-
ImI87
őstag
válasz
biggamer #10148 üzenetére
Én nem temetem, csak a non-referenece karikra mondtam, hogy nekem nem szimpatikusak. Mondjuk egy "9400LE XY underclocket edition" karinál mindegy, hogy milyen
, de ezeknél a fullos vasaknál nem túl jó, ha pl ilyen Galaxy mérnökök belekontárkodnak, kidobnak pár fölösleges alkatrészt. meg lefelezik a nyák méretét
Henk: komolyan kiváncsi vagyok, hogy TR-ék mit tudnak kezdeni ezzekkel a dögökkel. Majd lökd az infókat, ha megérkezett!
A GPU-t valszeg jól le tudja hűteni, de a fetek, a memók meg a többi szar csak kis pöcs bordát kap, az nem tudom mennyire lesz jó.
Ez csak saját vélemény, de én már olyan hűtőt nem vennék VGA-ra, ami nem viszi ki a meleget a házból. Főleg ilyen nagyfogyasztású monstrumok esetében. 1-2 óra játék, és szépen minden megfől a kuckóban. Nem kevés különbség lesz pl a az északi hídnál, meg a procinál is......
-
ImI87
őstag
válasz
biggamer #10144 üzenetére
Csak mindenhol az van leírva, hogy a költségek csökkentése érdekében........
Namost az ár meg a minőség ált. egymással fordított arányban van.Sokszor vannak nagyon jó egyedi karik, de ezeknek van néha hátrányuk is, pl a ref modellhez fejlesztett aftermarket hűtés nem passzol, más bios-uk van, más fizikai méretek, stb.......
Szal én jobban szeretem a ref karikat, esetleg akkor vennék mást, ha v.mi nagyon jó hűtéssel lenne, ami sokkal hatékonyabb, mint a gyári.
-
ImI87
őstag
Srácok!
Nem tudna v.ki kölcsönadni egy akármilyen PCI-E VGA-t 2-3 hétre?
El kellene küldenem a mostani karimat gariztatni, de közben olyan csóró lettem, hogy semmi pénzem nincs, így nem tudok venni semmi back-up karit.Gép viszont nélkülözhetetlen, mert itt vannak a ZH-k, tanulás, és anyu is ezen dolgozgat....... na meg persze PH is.
Tudom, kicsit viccesen hangzik, hogy GTX280 vs csóróság, de akkor még dolgoztam, és volt miből venni, azóta meg "csak" suliba járok, és nincs semmi bevétel.......
Akinek porosodik v.mi kivénhedt darab a polcon, az megszánhatna. Természetesen v.hogy meghálálnám.
A hiba amúgy az, amiről már többször is írtam: Elsőre minden OK, gyors is, de 20-15 perc után kifagy a kari, meg néha kékhalál. Az utóbbi 3 hétben kipróbáltam MINDEN hibalehetőséget, de minden más alkatrész frankó, a tuning is betonstabil, és user error meg win és driver probléma is kizárva............
-
ImI87
őstag
Várjuk az első 55nm-es karit!
Aki most fog venni pár héten belül, annak már talán van esélye......Hazavisz, kártya beszerel, driver felrak, GPU-Z megnyit, örül vagy sír.......
-
ImI87
őstag
Aki szerencsés, annak a fa latt lehet az új 55nm-es GT200: [link]
-
ImI87
őstag
válasz
szicsu.leon #9555 üzenetére
köszi még1x
TTomax neked is -
ImI87
őstag
válasz
szicsu.leon #9548 üzenetére
köszi
de ugye nem fog nekem semmit bekavarni, ha ezt felrakom ? -
ImI87
őstag
válasz
szicsu.leon #9542 üzenetére
hát a mai napon tünetmentes volt
nfs meg cod alatt is.
lehet, hogy szar volt a win, vagy a 20 driver-től kékhalálozott, pedig mindig faszán kipucoltam. ez az új whql minden szempontból qrva jó!ez tényleg big bang
más:
ez mit jelent, hogy dx9 frissítés? ugye a vista-ban alapból dx10 benne van, és játéktól függ, hogy melyik dx-et használja. de ezek szerint a dx9-et még mindig frissítgetik?v.ki mondja már el, hogy mi a helyzet ezzel......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Home server / házi szerver építése
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 90-es években voltam gyerek
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest