Új hozzászólás Aktív témák
-
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23243 üzenetére
Még 1kérdés és nem is offolok tovább,még nem lessz meg a másik prockó.
A fentibb hoszban említettem az új beszámolót a teljesítményről.
Arra kérnék egy kis hozzászólást.
Már mint ha bele kerül az x4-es,hogy mit várhatok..milyen szembe tűnő változást..
Mert akár mennyire is szokatlan a dolog a boltban ahonant vásároltam kételkednek abban amit mondok.
Persze ne sértődjön meg senki ,nem akarok megbántani senkit,de lehet a boltos nem az igazi a terepen..
Mert ő még nem hallot ilyen kompatibilitási gondokról mint az enyém,most.
Persze én is olvastam még egy 2009 hozászolást nemtom már hol és ott is azt irta hogy az Intel duálja nem elég ehez a karihoz..
Szoval,na -
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23132 üzenetére
Helóka!
Nem voltam pár napot,közben megjött a táp is és tényleg nem segít a dolgokon
Még az X4-be beruházok és többet nem fogok semmit,csak 1karit akartam venni oszt ez lett a vége, még 1gép árát bele ölöm az egészbe.
Vissza térve ahoz a témához:5000+ az afterbruner szerint 30fps-em van a játék közben a crysisel,X4-esel ez növekedni fog?
A tesó vett 1gb-os 512 dual Radeont és neki nincs baja a karival.Duál 3ghz Intel procival megy simán neki,ő azt mondja.Akkor most a Radeon kér kisebb,gépet vagy,a 260gtx kér nagyobb gépet,vagy az Amd ebben a kategóriában gyengébbek az Intelektől? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23194 üzenetére
Csináltam én is két tesztet az első Dx10-es beállításaiddal.
Több dolgot is észrevettem most heaven-ben. Az egyik a második tesztben látható minimum fps. A teszt betöltődése után, rögtön az elején megakad és ez okozza a nagyon alacsony minimum fps-t. Ha hagyja egyszer lefutni a tesztet az ember és utána indítja a benchmarkolást akkor jó. Az alapórajeles mérést már így csináltam és azon azért normális a min fps.
A másik dolog amit nagyon furcsállok az az fps mérés a tesztben. Futott közben az afterburner OSD-je is és ahol az afterburner 35fps-t írt ott a heaven 60-at és átlagban is 10 fps differencia mindig megvolt a két kijelző között. Ki érti ezt. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23183 üzenetére
Abu-t kéne megkérdezni, hogy pontosan mi a helyzet CoP benchnél ha Dx11-es karin futtatjuk Dx10 módban. Én arra gyanakszom, hogy ott lehet valahol a gyenge eredmény oka nálam is meg nálad is. Mert ugye Dx11-es karikon a Dx10 és Dx9 módok is Dx11 alatt futnak vagy hogy mondják ezt...nem értek én a technikai részéhez. A lényeg hogy tutira más renderutat használ a 280 és a 4/560 Dx10 módban. Elméletileg mindkettőnknek jobb eredményt kellett volna kapnunk a 280-nál. Kéne nézni még más bench-eket is, amikben csak Dx10 van.
(#23190) Butcher-HUN:
Úgy vettem észre, hogy HDAO jobban lassít mint a HBAO de gyakorlatilag fölösleges bekapcsolni őket! Nagyon belassítja a játékot és gyakorlatilag nagyitóval kell keresni a képernyőn. Itt találsz képeket amin (nem)láthatod mennyire sokat ér az AO látványban. -
Speed®
titán
válasz
Speed® #23183 üzenetére
Itt van a DX11es beállítás eredménye, minden más a tiédhez hasonló volt:
Proci 3.3G, GTX460 800/4000. Ezt úgyis bírja mindegyik, alulfeszelve is..
Szerintem rup1u5 eredményével összevetve látszik, a procija miatt van elszállva a maxfps, min/avg nincs annyira lemaradva a 460. És ez jó. Persze lehet, hogy nagyobb felbontásban elhúzna, ez eléggé proclimit szagú..ja, és nálam szarrá szemetelt rendszer van, 6-7 vidkari járt már benne, driver le-fel összevissza..
Azt meg ne kérdezd, miért ilyen tré a 280adhoz képest a 460/560 ebben a benchben..passz. De ha gondolod, találj ki még teszteket és ha ráérek, megcsinálom én is, szerintem kolléga is, aztán dönthetsz megalapozottan.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Speed® #23179 üzenetére
A processzorom az adatlapomon feltüntetett órajelen fut és a vga-t is tuningoltam ennél a tesztnél! 670/1460/2400. Így kaptam meg az eredményeket. Az igaz hogy jobban fut a Call of Pripyat mint a Clear Sky viszont nekem a Pripyat grafikája sokkal szegényesebbnek tűnik mint a Clear Sky-é. Értem ez alatt hogy nincs az a fákon át szűrődő fény effektus, és a textúra is csúnyább szerintem. Megnéznék azért egy olyan videót amiben látszik a DX10 és DX11 közti különbség.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23156 üzenetére
Persze, hogy kiragadott példa. Első próbára ott volt a legszembetűnőbb a különbség de említhetném még a Stalker CoP-ot is ahol szintén elvárásaimon felül teljesít a kis 560. Csak szubjektív tapasztalatot tudok mondani és csak azokban a játékokban amiket én játszok. Tesztekre nem nagyon építek a 260-4890 pofára esésem óta. Csak annak hiszek amit itthon a saját gépemben érzek, látok.
Igaz, hogy itthon drága az 560 de továbbra is azt mondom, hogy ha valakinek szűkebb a keret és váltani szeretne akkor most kell megfontolni a 280 eladását. Ha az 560 nem fér bele akkor még egy 460 sem elvetendő. Ezért írtam, hogy végig kell gondolni. Én ezt tettem.
8-9 hónappal ezelőtt vettem a gari nélküli 280-at 35-ért, pár hete adtam el 29-ért. 6 ezret buktam rajta ennyi idő alatt ami szerintem megérte. A 29-et toldottam meg még 22-vel és lett belőle egy vadonatúj kártya, 10 év garival és rengeteg plusszal. Meg kell nézni milyen lehetőségekkel rendelkezik az ember. Mit, honnan, mennyiért tud beszerezni. Ha fontos, hogy még viszonylag használható árat kapjon a 280-ért akkor azt most kell eladni, mert pár hónap és már 20-ért fognak menni azok is, míg az 560-ak ára nem fog ilyen gyorsan esni. Szívem szerint megtartottam volna a 280-at dísznek de egyelőre még nem vagyok abban a helyzetben, hogy megengedjek 30 ezer forintnyi értéket "elolvadni" a polcomon. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Speed® #23151 üzenetére
Értem és köszönöm hogy megosztottad velem! Ha jól emlékszem neked GTX260 volt ezek szerint te is váltottál nem? Szívem szerint én GTX560-ra váltanék csak sajnos nekem még nagyon drága és remélem hogy a nyárra már normalizálódni fognak az árak. Akkor a GTX460 nyugodtan vessem el? Ha igen akkor leveszem az apróról a GTX280. De tudod amitől a legjobban félek hogy mire megtudnám venni az 560 addira már a 280 ért nem fogok kapni rendes árat
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Speed® #23153 üzenetére
Megértem a teóriádat és osztom is de akkor sem állja meg a helyét a kijelentésed! +30-40% semmi esetre sem nevezhető "alig gyorsabb"-nak! Ahol FC2-ben élsimítás nélkül a 280 20-25fps-t tolt ki magából FullHD-ban ott az 560-an 8xAA-val 50-60között van. Ez számomra nem "alig gyorsabb", hanem "bloody impressive" kategória!
Jelen esetben arról volt szó, hogy 280-ról megéri-e 560-ra váltani! Természetes, hogy neked a teóriádat figyelembe véve nincs értelme 560-ra váltanod. De ahogy írtad is, mindenki másképp vélekedik.
Sokan váltanak 460-ról 560-ra.
-
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23116 üzenetére
Ennek nagyon örülök hogy ezt mondod de az alaplapomon hol írja az X4 támogatást?
Vagy miképpen jelzi mert én nem látok rajta ilyet,de meg mondva őszintén nem is értek az egészhez annyira,az építés terén.
Szóval ha leírnád..Pl:AMD
Athlon II X2 250 3.0GHz 2MB AM3
Ez menne bele? -
Gaben01
őstag
válasz
Speed® #23112 üzenetére
Sajnos egy elég régi házban van a gép,szellőzés szinte nulla,ezért is használja levett oldallappal (igazából a szellőzés meg a kinézet se érdekli,menjen a gép oszt' jóvan hozzáállása van),ennek ellenére voltak fagyások,belassulások,amíg bele nem nyúltam a ventivezérlésbe.55%-os venti mellett se hangos,viszont nem melegszik annyira,mint fix 40%-os ventivel.Nekem GTX280-am van,teljesen elégedett vagyok a gyári tégla hűtéssel,viszont a ventivezérlésbe az enyémnél is belenyúltam.
Azt kell,hogy mondjam,wow fullhd-ban very high beállításokkal nagyon szépen megy (fps-t egyszer sem néztünk),de szemmel látható belassulást nem láttunk egyszer sem.Az ultra beállítások már természetesen megfogják a kártyát,de ez így is szép teljesítmény.Stratégiai játékokkal szokott még játszani,durva csatajeleneteknél se volt gond very high beállításokkal.
Én szivem szerint egy p35/p45 +e8200/e8400 kombót tettem volna alá kicsit megrántva,de annyit nem akart áldozni rá.Ez egy kompromisszumos megoldás lett.
x2 6000+, GTX260SOC, 4GB ram, Corsair CX500W került a gépbe,a régi cumók eladása után 50K-ba került a fejlesztés.Szerintem ennyi kompromisszum belefér. -
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23107 üzenetére
Valszeg igazad van,sőt nem is kételkedem.
De a fentebbi írásom alapján ,(mikor az öcsémnél voltam ) része,őneki Intel duál 2.4proci 4giga rammal,Win7 , full Hd ledes, 550w táppal.Míg én ugyanazt Xp-vel tudom meg csinálni de a melegedés megmaradt, nagyon is persze játéktól függően.
Játék közben még játszok, szoktam figyelni a feladat kezelőben a ramok és a proci terhelést,és egyáltalán nem tért el az értéke,mint mikor a 8600gt volt benne.
Persze ott a szakadás egyértelmű volt hogy mi okozza játék közben.
Tehát mikor a crysist (játszom) a procinak csak az egyik fele terhelődik 70,80%-ra még a másik fele 20,30,% között lavirozik.
Sőt tegnap ,tegnapelőtt arra is figyelmes lettem,hogy valami (csicsereg) a házban.Szerintem a táp néha a maximumát adja,erről már olvastam valamerre.Max felbontásom 1440x900
Tudom nem 1csúcs,de 3évvel ezelőtt még..
32,vagy 64 bites Windowsot használok az kihatásra lehet valamire?460 gigabytom van most,hogy mennyire szuper azt nemtom..
-
Andor111
csendes tag
válasz
Speed® #23105 üzenetére
Még egyszer, nem akarok értetlenkedni,de most az van,hogy a karinak nem elég a proci?
És mennyire lesz hátrány ,nemtom majd kihasználni tejesen a karit?
Tehát hiába adtam ki a pénzt erre a karira,ilyen konfigurációra?-ja és ezt nem értem (azért a SuperB 460ban lévő 400as FSP bél nem olyan satnya.)
-
Andor111
csendes tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speed® #22970 üzenetére
Kizárt!
De mind a kettőnek van előnye meg hátránya az tagadhatatlan.
SSD melett szól, hogy 0ns az elérési idő és folyamatosan gyors elérést ad, HDD-n meg ugye attól függ a tányér melyik részén van a kívánt adat. Ha szétszórva az a legrosszabb mert a fejpozícionálás elég sok időbe telik.
Viszont sokkal hosszabb az élettartama. SSD viszont nem fogyaszt/melegszik.
De az SSD hátránya, hogy a tárhely/ár mutatója igencsak gyatra a HDD-hez mérve.Jó áron volt, különben magam se ugrottam volna bele.
Huh a fogyija elég kemény azért. 260-al 264-265W volt terhelve, most alapon NFS alatt a 340-be is lazán belenyal...
Meló? Piha, minek az?!
Érdemi ugrás lenne, nekem a 4850 után a sima ref órajeles 216-os 260 is érezhető gyorsulást hozott. Kérdés mennyibe fájna a váltás...
-
N_A_S
veterán
válasz
Speed® #22931 üzenetére
Már értekeztem joshuával is. Nem megy úgy a kari ahogy fénykorában. Legalábbis nálam nem.
975ön még egy 5 percig okés, afelett szinte rögtön elszáll max fesszel is (monitor kikapcs, se kép se hang). Nem tudom mi lehet a baja, bár így se mondhatom azt hogy nem jártam jól. Mondjuk én úgy számoltam hogy 25K-ba vettem a 260-at így végülis 35-be volt ez a kis gyönygyszem
De pont most néztem az aprokat. Kuru 30-ba hírdeti a régi kártyáját, ami 90%-ban olyan mint az enyém, szóval te se jártál rosszul.
btw tuning: ha ki akarod maxolni a karit, akkor tedd rá az SOC biost. Azzal ment benchek alatt úgy ahogy a Vantage listán fennt van.
mod: most nézem hogy PhysX ON. Ejj akkor tényleg csúnya proci limit van ott, mondjuk mostmár nálam is
-
pandemonius
csendes tag
válasz
Speed® #19518 üzenetére
Az"izmosabb" nálam az e4400hoz képest értendő,
q6600ban gondolkodom mindenképp. Az 1080p csak akkor kell, ha bírja a gép, nem létszükséglet, 720p is tökéletes nekem. Akkor azt mondod, q6600 is csak akkor érné meg, ha húzom 3,6 környékére?
Egyáltalán hány pont lenne reális mark06 ban szerintetek? 12e-t értem el 8800gtvel. -
pandemonius
csendes tag
válasz
Speed® #19513 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ (mind3atoknak), a 460 advance tápom már régen felrobbant (nem bírta a húzott 8800gt-t, látnotok kellett volna
), azóta már beszereztem jobbat, csak még nem írtam át. A kártyát direkt nagy felbontás miatt vettem (1080p-hez kell), de akkor tehetek félre valami izmosabb quadra úgy látom
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Speed® #14632 üzenetére
Egyrészt itt majdnem mindenkinek volt negatív tapasztalata Ati kártyával. Másrészt pedig én, és gondolom a többiek is azért írták amit írtak, mert mindenki a 260-at választaná.
Ha beírja a kérdést a 4870 topikba gondolod hogy a GTX 260-at fogják javasolni neki? Ott még azt is megmagyarázzák hogy a 4850 is 1,5x erősebb mint a 260...és persze a Crysis is fullon megy vele very high-ban szűréssel.Úgy gondolom itt azért a vélemények ennyire nem elfogultak. Egálban vannak teljesítményben kb. (4870 1GB), ezt senki se vitatja. Nem hiszem hogy a teljesítmény miatt mondták a többiek a 260-at. Inkább a problémamentesebb használat reményében.
-
Beowulf_78
addikt
Én Oakley Montoya Splice Ice Iridium Limited Edition-t....szóval biztos más-más szinű szemüveg van rajtunk.
Az a baj hogy rajtam nem zöld, mégis a zöldbe hiszek.
Rajtad meg piros, így nem csoda hogy mindent pirosba látsz.
Szóval az én márkahűségem nem a szemüveg szinén múlik.
-
Beowulf_78
addikt
Az a baj hogy folyamatosan "rajta fekszenek", és majd tuti jól lesz. A kérdés csak az hogy mikor.
Januárban is már nagyon rajta voltak a témán...akkor a 8.2 februári debütálása előtt mondták hogy hűűű meg haaa lesz...meg már benne lesz a frankó CF támogatás stb... azóta eltelt 10 hónap, de érdemben minden maradt a régi.
"A remény az ami egy Ati tulajt éltet, és mint tudjuk a remény hal meg utoljára, ezért van még ennyi Ati "fan"." By Én -
Croft-21
őstag
Sztem elférne a gépbe, A VGA alatt nincs semmi, úgyhogy sztem azzal nem lenne gond. És egy darab turbo modul venti elég?
-
ImI87
őstag
Nem azért de az S1 bordája kétszer akkora!
közel sincs ahhoz a mérethez és tudáshoz. Az S1 az egyik legkiválóbb hűtő a mai napig, mert a GPU-t tökéletesen lehűti. Egyetlen "hibája", hogy ugyanúgy a házban marad a meleg, de viszont ezt hangtalanul teszi. Az a gagyi Zerotherm meg igazából nem is 4 hőcsöves, csak 2, ami mindkét oldalon tesz egy S-kanyart.
(Talán úgy lehet javítani rajta, hogy leszereled a gyári ventit, és teszel rá egy halk 12-est. így jobban hűti magát a VGA-t, és hangtalan, de a meleg továbbra is a házban marad.)
Ezen kívül az a FET borda kicsi és szart sem ér, furmark alatt 100fok fölött vnnak a VRM-ek. ezen nem segít semmi, mivel a hűtő levegője nem fúj rá semmit. Ramhűtés is nevetségs, ilyen takonnyal ráragasztott 1mm vastag rézlap. ennél a Zalman sönik is többet érnek. szóval úgy ahogy van az a PCS hűtés egy rakás gitt, szerintem jóval szarabb, mint egy ref Radeon hűtő.De ez már végképp OFF......
Nekem nem kell semmi 2GPU, se CF, se SLI.............. 1 bitang kártya kell, ami manapság nem más, mint a GTX280. Punktum
TTomax: hát ez a legzsírabb kép, amit eddig láttam.
Pontosan tükrözi a lényeget, "brute force" -
TTomax
félisten
Te itt tesztekkel nem tudsz bizonyitani semmit,mert
És amugy is...
Érted???
[I][/I]Eddig jó volt a Crysis és állandóan azzal ment a vakítás, hogy az nVn így nVn úgy, most hogy ott is szorongatva (sőt) van az nV mogyija, már itt az FC2.[/I]
És igen,mindig az aktuális jatékban a leggyorsabb az Nvidia...
a Driverek kész vannak idöre,mi játszunk és élvezzük,és nem akarjuk bebizonyitani senkinek hogy minden rendben,mert nem kell,a teszteknek meg nem hiszünk....
-
ImI87
őstag
Én is olvastam a tesztet mielött megvettem, mondjuk az 512 megás volt. És a tesztben minden szép és jó volt, ezért is vettem meg. Aztán a valóságban jött a hideg zuhany. Nem viccelek, tényleg 3 napig bírtam, és rögtön csere lett......
Nem is értem mit várnak attól a hűtéstől, olyan kis lófasz venti van rajta, az képtelenség, hogy lehűtson egy ilyen GPU-t. Asszem 7cm-es, és nagyon vékonyka. A borda sem nagy, a képeken látható.......Lehet megoldjuk ezt a cserét, már folynak a tárgyalások.
Az utsó mondatra legyen az a válasz, ami TTomax aláírásában van!
Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy egy jófajta darab kell.Keldor: ez még jó is lenne, csakha mégsem megy jól, akkor mit csináljak? Ha már eladtam a mostani karimat, vissza már nem tudom venni, és ha megint másik, akkor pedig tiszta bukó......
Ezért szerettem volna v.mi tuningosat, ami alapból emelt fesszel van. (XXX, AMP!), azok simán tudnak menni 700-on, míg a ref modelleknél ez már rizikósabb.
-
constantyne
csendes tag
"Ati arra koncentrál, hogy erős vasat hozzon ki és utólag igazítják hozzá a drivert."
Igazad van kiadnak 1 jó kártyát. de drivert nem tudnak hozzá adni rögtön, fél évre rá már biztos.
De addig szerencsétlen user mi csinál? szenved.... mer nem azt várta tőle amit akart, és mire hajlandók lesznek kiadni 1 értelmes jól működő drivert hozzá, addigra az NV elődrukkol 1 jobb, ütősebb kártya sorozattal (és megveszi azt, ti mondtátok hogy fél év után már veszünk új VGA-t és nem hinném hogy a sok driver szarakodás mellett megint ATI-t vennemer elege lett az ATI időhúzásából (lásd Beowulf) és szerintem nem hiába mondja hogy jobban járt
De itt csak a BÉTA driverekkel van gond
-
_core
aktív tag
"A 3870X2vel elkövetted azt a hibát, hogy korán vetted. Mikor megszabadultál tőle, már ~rendben volt driverügyileg."
Itt az a hiba ATI-nal hogy megjeleneskor nem tud normalis drivert kiadni a kartyaihoz ugy veszem ki az irasodbol.Erdekes en Julius 7-en vettem a GTX260-at es mar az akkori driverekkel tudtam normalisan nyomulni barmelyik jatekkal.Nezd meg most mi van megint ATI vonalon. (Csak az itteni forumbol szedtem ki par bejegyzest az utolso hozzaszolasokbol de lehet atmenni barmelyik masik topicba is ott is hasonlo a helyzet ):
-...de fog ez még javulni...
-...Majd akkor fog sírni a sok G200 tula..
-...korai driverekkel vártad, hogy gondtalan legyen..hát nem az, sőt...
-...Biztosan javítva lesz a hiba...
-...Majd meglátjuk...Majd,majd,majd... egyszer lehet veszek en is ATI fejlesztest
-
Beowulf_78
addikt
Hát jah, van igazad sok mindenben...de a 4870 X2 "istenítése" viszont idegesít. Meg az egész Ati 4xxx "fényezése" a PH-teszttől elkezdve az utolsó neve sincs oldalig...
Nekem ez váltotta ki az unszimpátiámat jelenleg a mostani Ati szériával kapcsolatosan.
Volt 3870 X2-öm 8 hónapig, tudom miről beszélek.A játékélményt és minden mást ami a kártya pozitívuma volt, megölt a driverekben való hónapokig tatrtó reménykedés, és a remegés az új játékoknál hogy mikor fognak majd úgy hasítani ahogy kell. Illetve a játékok kiadása után, már már törvényszerűvé vált javító patch-ek kiadása.
Szted mit érezhet egy Ati 4870 X2 tulaj hogy egy DX10.1-es játékban ahol az Atinak "elvileg" el kellene húznia, egy GTX 280 kb. úgy teljesít egy GPU-val? Persze nem ez a lényeg, lehet nem játszik vele. De a mostanában kiadott új játékok elején nV logó díszeleg, az az nem Atira vannak optimalizálva. Jó lett a Far Cry, de DX10.1 ide vagy oda...valahogy ez se nagyon jött be az Atinak ami a teljesítményt illeti. Tudom, tudom..jön majd a 8.11 Catalyst, és majd azzal. Amíg X2 tulaj voltam sokszor bíztam ebben én is.
Azok az Ati tulajok mit szóljanak akik a BIA HH vége felé elsötétülő hibás képernyőt látnak? Tudom tudom az is csak egy játék.Csak itt 1 játék, ott 1 játék, meg amott még 1 játék, és ott tartunk hogy manapság problémamentesebb még mindig az nV a játékok alatt, attól függetlenül hogy a technológiai fejlődés az Ati kezében van, és nála az előny.
Ezért undorítóak, és félrevezetőek a tesztek..mert pl. a PH-s tesztben amikor 4850 CF, 4870CF, 4870 X2 teszteltek, érdekes módon ők nem tapasztaltak semmi anomáliát a CF-ből adódóan.Náluk mindig győzött jó nagy "orrhosszal" a CF, és persze mindenhol működött is. Tudom tudom...akik ennek az ellenkezőjét tapasztalták azok "user errror". Tehát aki váltott CF-ről nV-re az mindenki "user error". Bár ez tipikus esete hogy "nem látom a fától az erdőt", mindenképp hamis képet állít be. Köztudott hogy az Ati kártyák nem túl erősek a minimum fps-ek terén, ami igen fontos hogy játszható maradjon a játék. Kérdezem én, aki szintén tapasztaltam ezt a jelenséget 3870 X2-vel, hogy ezt a tesztelők hogy hogy nem tapasztalták? Tudom tudom...nálam is biztos "júúúzer error" van... -
TTomax
félisten
Az tény nem volt 4870-em na most az alap 4870 meg a GTX280 között több van mint 20%,de ezen ne vesszünk össze,a 4870-ben sajnos nem sok tartalék maradt...a GTX-ben ott a stabil 15% amit jaték közben is produkál.. csakhogy az nem mindegy minek a 15%-a tehát az ollo tovább nyilik...
Az X2 valóban erösebb de én többet multiGPU-ban nem gondolkodok,söt nem is hiszek mert mindig ott nem müködik ahol én szeretném (az erösebb táp ami kell azt most ne firtassuk)...a DX 10.1 szerintem mire jó lenne addigra itt lesz a DX11,,,,ez a még nem jó,még nem jó ...már nem jó lesz, A GTX-ek pedig nem tudom hogyan de elég jol viselik a szüröket,lehet csalnak,de valahogy amig ATI-s voltam addig a piros "oldalon" többet szivtam ezzel...
Amugy nézegettem a 4870-et is amikor a CF-et cseréltem...Ez a GS lett volna kiszemelt,de akkor ez 211 font volt amikor megláttam,hogy a a Leadtek GTX280 240 font nem is gondolkodtam sokat...én nagyon jó áron vettem és hát ennek tükrében nem bántam meg... persze amikor a 4850Cf-et kitaláltam akkor is 330 font körül volt a GTX 280,és én ugy gondoltam ha a két 4850re extra hütést is kell vennem akkor is olcsobb lesz mint a GTX280,ezzel nem is volt gond,de nem hozta a reményeket,egy pedig kevés volt a 22"-es monitorhoz...
A topictol pedig elnézést.... -
szucsinka
őstag
hy!
te játszol is a vassal ?
mert nem tudom olvastad e a far cry2 topikot? kéne..szerintem egy high end vkarit azért vesz vagy vetetmeg a csóri user hogy játszon vele ott már a pénz nemigen dominál
és sajna az a helyzet hogy a nv karival lehet most nyugodtan játszani a dx10.1es játékon is -
TTomax
félisten
Nem nem, a probléma ott kezdödik hogy a fáradságot sem vetted,hogy megnézd a hozzászolásomban linkel képeket,mert akkor láttad volna hogy nem DM06 hanem vantage...a DX10 ami állitolag olyan jol megy az ATI-nak ..tehát el sem gondolkodtál azon hogy esetleg másnak is igaza lehet.Márpedig ez elég negativ hozzállás,ezek után azt irod hogy a 4870 elfenekeli MINDENHOL a 260-at....és hát ugye a szénné huzott 4870 meg a szénné huzott 280 között nem 10% van,de ezt hiába is irom neked,mert gondolom majd ezt is átugrod mint az elözö hozzászolásom...
Az ár-érték arányrol most ne tartsunk vitát,mert high end termékeknél erröl nem nagyon lehet beszélni...
Én a mai napig azt mondom ha valakia GTX260 és HD4870 között hezitál az 2 dolgon gondolkozzon el... ha 1-1,5éven belül ugy is le fogja cserélni akkor a GTX260...ha 4-5 évre tervez akkor a 4870...(bár ez elég sok lemondással jár) a másik dolog amin el kell gondolkodni az az,hogy a jatékok kb 90%-ban bele log az NV keze...és még egy darabig várhato igy is lesz,azt nem mondom hogy ez jó de ezzel számolni kell...Mire kijön hogy a HD4870 valóban mennyivel jobb,addigra 2 szériával odébb leszünk... lásd HD3870Vs8800GT...és aki eddig a 8800GT-vel jatszott masfél évig az járt jól... ezekkel sajnos számolni kell...(#8018) tzsolesz
Fáradj át a topicjába,és kérdezd meg a tulajdonosokat,biztos vagyok benne mondanak jónéhány jatékot.... -
Cyberpunk
félisten
Hát igen ezek jó árrak
amúgy én az Iponról néztem árrat, de mondjúk ott is van olcsobb.
De már látam más helyeken is 100 ezer körűl X2-est pl: Aliencomputers. mondjúk ott is a Gainward ennyi. Persze azt hittem hogy még nem frissiteték az ár listát és azért ennyi.
De még az X2-esről sem mondtam le -
TTomax
félisten
A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűr
Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni....
inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..
Persze ahol megy... ha nem ott gond van,de ahol megy ott sem olyan "össze-vissza"...
Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj
Igen jól látod a béta driverekkel van gond...
-
Low Noise
senior tag
Az a baj,hogy az XFX-et neves gyártónek hittem.
Elég trehány felszerelést és leírést kaptam.
A sajtpapír amin a táp bekötése van az két vga,helyes bekötését ábrázolja.
De eggyik sem a 280 GTX-et demonstrálja,sőt azt
sem írje az melyik kártyáikra vonatkozik.Leírás nuku 2 darab papírlap teljesen általános dolgokról
ami a lagtöbb vga-ra ráhúzható segítség lehet.De ez az eset szóbasem kerül.
Felhívtam Computer Moddig-ot. Nagyon segítőkészek voltak.
Egyenlőre nincs nekik ilyen 8 pin-es kábelük.Szóbakerült a táp moddingolása ,de az a 8 pin-es müanyag csoki
hiány miatt még nem lehetséges.Hát itt tartok
-
Low Noise
senior tag
Köszönöm!
Kivitelezhető volna a dolog,de adtak a kártya mellé egy sajtpapírt ami
a két 6 pines egy 8-assá átalakítását egy ábrán piros körben áthúzott
megoldásnak minősíti.Így ezzel kisérletezni bátortalan vagyok.
De lehet,hogy ez csak valami túlzott elővigyázatosság részükről?
-
Beowulf_78
addikt
Hát alaposan végigolvastam ezt a tesztet. Köszi.
Amikor az Assassin's Creed-hez értem meglepődtem.
Azt írta hogy 1680x1050-be max. szűrőkkel 80fps környéke 3870 X2-vel. Ez egy baromság! Játszottam 1680-ba, de az 1680-at max szűrőkkel nem bírta játszhatóvá tenni az az sztem átlag 20fps se volt, igaz ez még akkor volt amikor kijött a játék, és akkor nem Catalyst 8.7 volt még, de kizárt hogy ennyit javult volna.
Most akkor hogy higgyek el bármit is ennek a tesztnek?
Egyébként a %-os arányok kijelzése baromi jól van megoldva, hogy bármelyik kártyához lehet tenni a 100%-ot...Infónak jó volt, bár ezt a tesztet nem fogom alapul venni.
-
katt777
félisten
Nem érted. Nem arra írtam, hogy majd játékokban nem hajtja ki, hanem hogy valaki azt írta nekem, hogy annyi a 4850 teljesítménye, mint a 3870-emé (persze, hogy DMarkban). Én jól tudom, hogy gyorsabb az a kari megfelelően használva.
3870-emnek nem az a baja, hogy kipróbáltam más bios-szal, meg tuninggal, mert akkor sem volt baja, és már régóta a saját bios-ával ment, alap órajeleken, mert semmihez nem kellett tuning. Nem is melegedett, ráadásul napi 2 órát sem játszottam vele. Csak kikapcsoltam a gépemet egy délelőtt, Délután meg, amikor bekapcsoltam, már nem volt semmi. Belehalt a pihenésbe, vagy mi?
Ez a LOL. Megjegyzendő: rengeteg Sapphire kártya haldoklik vagy pusztul meg 6-18 hónap használattól, most pl. sorra a 2900XT-k, de sok 3870, de még X2 is. Egyiket sem tuningoltam, vagy modoltam a bios-ukat. Szóval erősen Sapphire (ref. VGA) gyanús a dolog.
-
katt777
félisten
Hát pedig leszarja játékban is (már ha a DMarkok default beállításait használja, természetesen, mert azzal ugyan nem hajtja ki a 3.2GHz-es C2D).
De mondjuk én is leszarom, hogy a stílusodnál maradjak, most, a 7900GT-vel.
Ahányan 4400+ és hasonló konfigokba tettek 4850-et...
Hát, nekem tetszik a 8XAA, de én szeretek bámészkodni játék közben.
1GPU-ban, hasonárban tényleg 4870/260GTX, ezen nincs mit vitázni. Viszont az ATi korszerű technológiája könnyebben leheli ki a lelkét, mint az ósdi nV vas.cowboy_bebop: Magyarán majd elég lesz "óccsóé'" 4870 X2-t venni.
-
Szatesz
őstag
Olvastam már ...Nem felszines érvek singlebe alig van köztük különbség 1-2% Dual kariba meg átlag 15% szerintem ez itt a llényeg mivel sok teszt van átlagot kell venni mert én is tudok belinkelni pár olyat ahol 50% al jobb az SLI és te is a CF röl hogy 50% al erosebb de átlagban egyenlöre erösebb a SLI...Persze ár érték arányt nem néztem ebben a számitásban..Mivel én sznte csak cod4 ezek ezért valszeg én is a 4870 cf et választanám csak ezt bekell látni...
-
Bluegene
addikt
1680 és 1920-as felbontást kuksizzátok, hihetetlen
, baj van baj...
Wow! As the resolutions grew in the Crysis benchmarks, the HD 4870 overpowered the other cards in the testing, including NVIDIA's flagship GTX 280.
-
Szatesz
őstag
-
SzlobiG
félisten
Ebből gondoltam, persze csak tipp, nemtom, hogy még akkor jó volt-e neki a QX-je mert nem írta a procit mennyin megy.
Majd jön beteg és megmondja.
Amúgy én csak annyit tennék, hozzá, hogy 4850CF, vagy 4870Cf még mindég jobb vétel mint egy GTX280 amivel szerintem sokan így vannak. Ennek ellenére kipróbálnék egy GTX280-at, de az sajna nem lesz.
-
beteg
őstag
mindjárt megkeresem, hogy hol láttam ma.
gtx280-at annyiért vettem, mit amennyiért a hülyék veszik, akik nem tudnak várni 2 hetet, de ma simán menne 100-ért, ha bruttó kiskert nézem. a 4870 meg ugye kb 57, ami miatt egyetértek Veled, nagy az árkülönbbség a teljesitményhez képest, még akkor is, ha itt már nem lineárisan emelkedik a különbségna, vagyis, a top kariért én szivem szerint, ha a 4870 57, kb 80-at adnék. de ahogy hallomm, hamarosan leviszik annyira! tök jó. örülök az ati-nak, tetszik a 70-es, verje le a következő top kari árát is!!!
barátom most vett a 4850 cf-hez egy 1000-es corsairt. nem olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- E-roller topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest