- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl.Gyo.
őstag
Üdv.
Most találtam erre a topicra.
Van pár Casio órám, imádom.
Lehet valahol olcsón kapni WQV-1 típusú-t? -
PéZsé72
újonc
válasz
PiszokAlfréd #3755 üzenetére
Igen, bolhapiacokon érdemes körülnézni, nagy részüket én is ott szereztem. Volt egy eladó, akinél egy kosárban ömlesztve volt csomó ilyen régi óra, a legtöbb szíj nélkül, romos, koszos állapotban, némelyiknek a hátlapját is külön meg kellett keresni.
Viszont kb. a 75%-uk működőképes volt a kinézete ellenére.
500 Ft-ért adta darabját. -
andrew01
tag
válasz
PiszokAlfréd #3755 üzenetére
Egy hét múlva lesz nagyszabású óra börze vasárnap Pesten a Lurdy házban, ott biztos lehet találni néhány ilyen darabot, én már többször láttam.
PéZsé - ez a kollekció ebben formában nekem is tetszik, nosztalgia kánaán : ) -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
PéZsé72 #3752 üzenetére
Aaazt a.. ez igen!
De gyönyörű kis gyűjtemény!
Igen, abszolút ezek azok az órák amikre gondoltam, de hogy pontosan milyenem lehetett anno kis tacskó koromban, nem tudom megmondani, mert alig maradt meg néhány halvány kép az emlékezetemben.
Első sorból lehetett talán az első, negyedik, ötödik is, a másodikból a negyedik, ötödik néz ki úgy, mint amire emlékszem. Istenem, de szépek!
Egy darab gyerekkor ❤️
Hol lehet venni ilyeneket? Már gondoltam rá hogy lenézek a bolhapiacra, de még nem jutottam el. Kicsit olyan, mint tűt a szénakazalban. -
PéZsé72
újonc
válasz
PiszokAlfréd #3740 üzenetére
Szia,
Van egy rakat ilyenem, talán van köztük olyan, ami neked is volt
-
orbit76
tag
Amióta megláttam, éreztem, hogy kell egy ilyen. És most megvan!
GMW-B5000D-1 -
perge666
veterán
Pont mint én.
Nekem az első Casiom a szomszéd bácsitól volt aki éjjeli őrként dolgozott egy mezőgazdasági telepen,mindig gépeket szerelt. Az órát mikor megkaptam szíj nem volt rajta és a kijelzője tiszta homály volt gondolom ráfolyt valami olaj vagy valami szer ami megmarta. Ezt úgy oldottam meg hogy celluxal leragasztottam és szép tiszta volt a képe. Mindenki el volt tőle ájulva a suliban hát még én.
Vennék egyet már csak az emlékek miatt is akár rossz állapotban is,de sajnos sehol nem találok.
Ő volt az : -
perge666
veterán
Nekem Levis vagy talán Sharp számológépes óra volt akkoriban. Emlékszem hogy a Casio nagyon drága volt pont ahogy mondod.
Azt hittem hogy az óraiparban az a leglegleg csúcsabb és nincs nála fentebb.
De a Casio iránti vonzalmam megmaradt ugyanúgy felnőtt koromra is,bőven elég nekem. -
totron
addikt
válasz
perge666 #3741 üzenetére
Felpörgött a gazdaság, a szennyezés. A számológépes-adatbankos Casio-k voltak igazán ütősek. Árban mindenképp. Alsó hangon fél évi fizetés volt egy olyan, de átlagkeresettel volt az háromnegyed évi összeg is. Akkori szemmel és ez alatt nem csak a gyermeki perspektívát értem, szóval nagyon nagy technikának számított, mai fejjel meg szinte érthetetlen hogy babonázhatott meg annyira annak a pár 20? 30? telefonszám eltárolásának a képessége. A külső sem volt mindegy, akkor még élt az annál menőbb minél több gomb elve. Az órás kirakatában sem volt semmi A Jelenlét, csoroghatott a nyál az aszfaltra, de igazán az ment mélyre, mikor úgy 6-8 éves koromban a piacon, nekem pont szemmagasságban, előttem át-odanyúlt egy portékáért közelebbről, kézben is megvizslatni azt egy ilyen kalkulátoros ember. Mindig menőbb máson látni, a gyakorlatban látni. Nem is volt több ebből az élményből, lévén bődület pénz volt. Ma telefonokkal játszódik le ~ugyanez. Kiált minden ilyen bennem minimum egy műszaki gyorstalpalóval megszerezhető viselési, használati engedélyért, mert a jólét az megvan, sok mindenki meg tudja finanszírozni magának az igényes technikát, még ha más okból is. Lehet, hogy ez így van jól kivéve a szennyezés vonzata.
Ha Casio nem is, de csuklón viselhető kalkulátor jutott, talán Q&Q volt az is, de nem biztos. ugyanakkora méretű a másodperc kijelzéssel, mint a főidő. Furi volt. A mostani, reinkarnált DBC-k sajnos nem hozzák a szintet vagy csak elmúltak a 90s évek. -
perge666
veterán
Ó te jó ég,csak úgy jönnek előfele a kellemes emlékek.
Ebből a Kessel márkából biztos hogy volt,meg volt olyan is ahol a kijelzőn körbe piros,kék csík futott,az is valami olcsó utánzat volt,nem tudom a fantázianevét de volt olyanom is.Meg emlékszem a 90-es években a földrajz tanáromnak volt a picike kocka Casioja a 3 gombos / talán F-91 vagy hasonló / mindig akartam egy olyat. Egy osztálytársam kapott egy hasonlót csak Q&Q-ba,engem meg evett a fene.
Volt akkoriban Karát divat ruházati bolt vagy hasonló,volt lézer meg olcsó reklámórák,na ott vettem hasonló 3 gombos kör alaku picike órát ami minden órába 1-et csippant,a világítása olyan erős volt hogy vagy 2 mm látszott a kijelzőböl sötétben,és amikor kezet mostam vigyázni kellett hogy ne érje víz mert egyből párásodott,de cserébe fillérekért adták. ( ilyen 400-500ft környékén )
Akkoriban ha jól rémlik 100ft-ból meg volt a kajám az iskolában vígan desszertel együtt. Ha gyűjtöttem valamire 40-50ft-ért vettem valami kaját a többi ment gyűjtögetésre,nem is voltam behízva mint most.90-es évek vége felé bejöttek nálunk a kimondhatatlan nevű nagyobb vaskosabb órák illuminator megvilágítással,az olcsóbbak 1000-1500ft körül mentek,míg a drágábbakért elkértek 3-4-5 ezreket is.
Akkorra már több volt a zsebpénzem,de ezek ígyis drágának számítottak,újanon nem is igazán jutottunk hozzá,már akkor is ment az üzletelés.Volt hogy locsolódó vagy kántáló pénz adta meg egy drágább óra alapját,és utána a jó ég tudja meddig kellett még gyüjtögetni.
Én ezt sajnálom a mai világban,a gyerek kinyitja a száját és egyből megkap mindent……..Én visszasírom a gyerekkoromat,jobb világ volt mint a mostani szerintem,ha már volt egy Q&Q órám már én voltam a kiskirály,mikor kaptam egy Casiót úgy éreztem én vagyok a világ ura.
Most meg évente adják ki a drágábbnál drágább telefonokat,okosórákat meg mindent,közbe meg a lassan 4 éves i13 minimmel ugyanúgy elvagyok mint valaki most a legújabbal,és lehet 2 év múlva sem cserélek mert bőven elég amire kell! -
PiszokAlfréd
aktív tag
Szinte biztos hogy a kijelzőn lévő ikonok -gondolom ébresztés, óránkénti pittyegés- olyanok voltak, mint az első képen, ez bevillant amikor megláttam!
Maga az óra viszont túl szürkés nekem, mintha picit színesebb lett volna, talán piros-kék. Valóban nagyon sok féle változat lehetett forgalomban.
De olyan jó látni ezeket az órákat!lomposfarkas #3739: 💙
-
lomposfarkas
tag
Kölökként megőrültem volna egy hétzenés óráért. Fater érzékelte a helyzetet és vett egy órát nekem. Persze nem a vágyott jugoszláv csempészárut, hanem az órá-ékszerben vett egy ilyesmi Exaquartzot
(ahol a boltban az órás rutinosan próbálta lebeszélni a kuncsaftokat a javításról, persze a szociban ezzel el lehetett lötyögni...)
Majdnem elsírtam magam, hogy nem hétzenést vett... Persze most már tudom, hogy sokat költött arra az órára, pedig egyszerű melós volt. Egy doboz alján meglehet még, néha eszembe jut. -
Nimda
addikt
válasz
perge666 #3737 üzenetére
Én is a 80 -as évek végén hordtam ilyeneket, imádtam, ráadásul akkoriban nagyon kevés embernek volt digitális vekkerje. Fater volt óraszervizes, fogalmam sincs honnan bányászta őket. Mindig villogtam a buszon velük, meg is néztek rendesen
Ezekre kifejezetten emlékszem, mit nem adnék egy NOS állapotúért:
-
perge666
veterán
-
lomposfarkas
tag
válasz
PiszokAlfréd #3730 üzenetére
Rengeteg ilyen volt, százszámra készültek a festett "hét napjaival" a kvarcórák, a gagyitól a Seikoig.
-
totron
addikt
válasz
PiszokAlfréd #3733 üzenetére
Jól írja Nimda. A Q&Q jobb minőségben adta elő a témát, mint a Montana.
-
Nimda
addikt
válasz
PiszokAlfréd #3730 üzenetére
Pl. 7 melody alarm swatch, ha erre rákeresel, megtalálod, bár azok nem casiok voltak.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Tudom hogy vannak itt tőlem idősebb fórumtársak is, talán tud nekem segíteni valaki! Gyerekkoromban volt egy órám, arra szeretnék rájönni, hogy mi volt az, mert az emlékeim igencsak halványak, és lehet hogy még azokat is keverem...
Ez a 80-as években lehetett, esetleg a kilencvenes évek elején szerintem. Egy olyan digitális órám volt, ami a hét napjait nem digitálisan írta ki, hanem mintha az óraüvegre lettek volna rányomva belülről a hét napjai, -tűnődtem is, hogy miért a piros SU-val kezdődik, mikor az a hét utolsó napja- és a kijelzőn csak egy kis vonalka jelent meg az aktuális nap alatt. Nekem úgy rémlik, hogy fém, vagy fém hatású óra volt, valamint "zenélni" is tudott. Klasszikus Casio tok formára emlékszem, de olyan régen volt, lehet hogy későbbi órák emléke is bekavar, passz..
Van valakinek bármi ötlete, hogy mi lehetett ez? Vagy legalább egy nyom, amin elindulhatok? -
perge666
veterán
Le van töltve a Casio Watches alkalmazás is,mert a GA-B2100-at azzal párosítom évek óta és ott semmi gond nincs.
Próbáltam ezzel az appal is a " kamu GBA-900 " -at is de szintén sikertelenül.
Mind1 elengedtem a dolgot,több sebből vérzett az az óra,lerítt róla hogy nem eredeti.Szerencsére rögtön visszautalták az árát ahogy beraktam az EasyBoxba. / 1 órán belül / -
blg
senior tag
válasz
perge666 #3718 üzenetére
Amúgy úgy tudom, most már minden Casio órát a Casio Watches app-pal lehet összekötni. Nekem van egy GBD-800, és eleinte, amikor megvettem az órát, valamilyen G-Shock-os app kellett hozzá (lehet, hogy az, amit te is írtál), de aztán át kellett migrálni a Casio Watches-ra.
[link] -
perge666
veterán
Na az órát visszaküldtem.
totron : Az óra szíj ahol felül van a műanyag lyuk nagyon sorjás volt,még szó szerint éles,először azt hittem fóliázott amikor megpillantottam.
A hátuljánál a hátlap rögzítő csavarokhoz itt oda kellene lenni fogatva a szíjnak,na ennél nem volt.
A gombok lötyögtek,nem egyformán áltak ki a tokból,és a bal felsőt nagyon nehezen tudtam megnyomni,csak egy ponton érzékelt,kevés nyomkodás után fájt a 2 újjam amivel nyomkodtam.
Ha bal oldalt nyomtam a gombot akkor az óra szerkezet a tokban jobbra ment,ha jobbra nyomtam akkor balra ment,nagyon gagyi hatást keltett.
A számlap nem volt szépen kidolgozva,az írások homályosak voltak kissé.
Digit kijelzőnek a számai minta kisebbek lettek volna mint a videóban,és elég rosszul látszott az is. ( GA-B2100-am van,annak kisebb a kijelzője meg a számok egy picit de tűélesen látom )
A háttérvilágítás is ilyen zöldes ledes volt,nem olyan mint az eredetinél.
Kijelzővédő fólia van ezeken gyárilag?2100-nàl nem emlékszek rá,de itt tiszta buborékos volt.Meg amit említettem hogy a BT szerintem csak dísz benne.
Lehet van még 1-2 dolog,de most ezek jutottak eszembe,lehet másnak nem olyan nagy dolog,de engem baromira zavartak.1-2 képet készítettem becsomagolás előtt,alulra berakom.
Churpik : Igen néztem,ezért is rendeltem be gyorsan,először eszembe sem jutott hogy hamis lenne,csak az olcsósága fogott meg!
Ezután a koppintás után el is ment a kedvem tőle,pedig az eredetiért biztos odáig lettem volna.
Egyébként Casio ARW-320-hoz hasonló órát keresgélnék…….
-
perge666
veterán
Emagon simán tudtam indítani a visszaküldést,adták is a kódot az automatához,mindjárt adom is fel.......
2-3 éve is volt egy visszaküldésem,azt sem az emag forgalmazta,ültek rajta vagy 2 hetet de vissza kaptam a pénzem,bízok benne hogy most is ez lesz.
Leírtam hogy mi a gondom,csak az igazat írtam és ott a bizonyíték. -
perge666
veterán
Emagon akciós volt a fekete Casio G-Shock GBA-900 ( 31000ft ) amit gyorsan be is rendeltem kedd este mikor megláttam.
Ma megérkezett,de minden jel arra utal hogy hamisítvány így küldöm vissza.Kedd este pedig direkt rákerestem hogy vajon fake a cucc,de többfelé olvastam hogy eredetit árulnak,na ez nem igaz.
Elsőnek az tűnt fel hogy a G-Shock Move alkalmazással nem tudom csatlakoztatni a telefonhoz,aztán ahogy elkezdtem jobban szemügyre venni vettem észre a hibákat amiket egy G-Shock szerintem nem követ el.
Ha valakit érdekel a dolog szívesen írok róla meg fotókat is készíthetek,ez most elszomorított eléggé.
-
PéZsé72
újonc
Casio "beházasodott" a Seiko-ba.
(csak nálam, nem hivatalosan)
A legutóbb vett csomagban van egy MWA-10, aminek repedezett a plexije. Gondolkodtam, hogy lehetne kicserélni, de attól félek, a tok sérülése nélkül nem tudom kiszedni.
Mi lenne, ha másik tokba költöztetném a szerkezetet?
Találtam is egy alkalmasat egy nem működő Seiko H021-8001 formájában. Kisebb fúrás-faragás után bele is ment a Casio modulja.
Így lett egy "CASIKO"-m -
orbit76
tag
Ez lett az EDC watch. Kedvelem. -
Churpik
tag
Én két éve vettem, azóta abban az állapotban ott ül a dobozában - a hozzá adott szíjat be se tudtam kapcsolni a csuklómon. Gondolkoztam egy szíjcserén, de "NATO"-val hülyén néz ki (szerintem), alternatíva meg nem nagyon volt. Néztem W-217H-t is, de az meg éppen kifutóba kezdett. Úgyhogy megmarad valamilyen későbbi dekorációs célra.
Egy ilyet egyszer az életben úgyis mindenképpen birtokolni kell -
totron
addikt
válasz
zolikaDB #3660 üzenetére
Egyik ismertető akril üveget állít, másik plasztikot, mi az igazság?
#3706PéZsé72, csodálatos, hogy van, aki még ezt is képes benézni. Cserébe legalább képességes & alapos újságírónak állt, kész haszon.
#3704PiszokAlfréd, ha gyerekkorban beivódnak, utánuk már minden óra bumszli. ProTek fanok is arra jutnak, hogy hordjuk inkább kabáton kívül. Az idétlenségi faktorukat csak növelni lehet. A hordhatatlanság egy bizonyos fok után már objektív tényező. Nem mintha ez 1 rajongót is zavarna.Az se' rossz, mikor hivatalos oldal csúsztat, databankosít olyat, ami nem az. [link]
Volt régen bank és vízálló, vagyis víz alatt is nyomogatható, az utódja már nem bírta a nyomást, de vízálló volt az is. 2 front gombos volt mindkettő. Mennyire vágytam rá.Másik, fehér csokiból: [link]
-
Plissken
tag
Kinek milyen tapasztalata van az elemekkel kapcsolatban? A DW-5600BB-1-em, amire elvileg 2 év elemélettartamot írnak 2020 óta üzemel hibátlanul. Igaz, nem használom a világítást, sem a funkciókat.
Meddig mehet akkor egy kifejezetten 10 year battery-ként hirdetett típus?
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Én sem igazán tudtam dönteni, végül mind a kettőből jött egy, szerencsére nem egy nagy tétel egyik sem.
Régen nem volt rajtam ilyen óra, amikor először felvettem, nagyon picinek tűnt. Pár nap alatt teljesen megszoktam, egyáltalán nem kicsi amúgy a csuklómon, megszokás kérdése az egész. Azóta egy sima kocka G is olyan bumszlinak tűnik.vinacarlos: Az igen! Akkor tényleg eggyé váltatok
De legalább kiderült hogy tuti vízálló. Gyerekkorunkban mi se agyaltunk ennyit dolgokon. Rá volt írva hogy vízálló, úgyhogy ennyi. -
totron
addikt
válasz
vinacarlos #3702 üzenetére
Jó, mert vékony. W-59-cel volt hasonló kapcsolat, az jobban bejövős.
-
vinacarlos
tag
válasz
PiszokAlfréd #3701 üzenetére
Gyerekkoromban volt hogy öt évig nem vettem le, pedig heti háromszor jártam úszni 🙂
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
V-I-D-A #3700 üzenetére
Naná! Pár hete vettem én is egyet, szinte csak ezt hordom. Egyszerű, de nagyszerű!
Hogy állsz a vízállóság kérdéséhez? Én eddig max zuhanyoztam benne, azzal nem volt gond, de lehet hogy úszáshoz nem ezt venném fel, pedig sok videóban bizonygatják hogy nyugodt szívvel lehet azt is benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest