- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
prsq
aktív tag
-
orbit76
tag
Na, [ez] pl. tetszik.
41 mm, kár, hogy nem zafír... Amúgy nem volt a raktárban hosszabb percmutató?! -
Gyuri27
félisten
Üdv urak.
Pakolás közben megtaláltam a régi órámat.
EFA-120D
A gondom a következő. Anno zavaros időkben a szíj két záró szeme elveszett.
Tudom, hogy nagy baromság volt.
Kerestem a neten hozzá. Elvileg lenne, de ha jól látom a képeken záró szemek nélkül. Az meg nekem ugye nem opció.
Ha valaki tud ehhez való szíjjat, végszemet esetleg, a 120L-hez bők szijjat az szóljon.
Persze érdekel bármilyen megoldás (főleg ami bőr vagy fém).
A toknál 17mm a stift. A legszélén 24mm. Csak ha valaki tud kompatibilis szíjjat mondani amit kapni is lehet.
Köszönöm.
-
perge666
veterán
-
perge666
veterán
Megérkezett az új AQ-150.
-
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
perge666 #3910 üzenetére
Ha jól nézem, ebben az MW-112-ben ugyanaz a modul van, mint az MMA-200-asban.
Ugyanilyen temus szíjam van pár darab, valami gagyi anyagból vannak ezek. A csat egy napi viselés után maradandó nyomot hagyott rajta... Az egyik szíjban mintha apró fémszemcsék is lennének. Olcsónak olcsó, de szerintem pár év alatt állásában is elporlad
-
perge666
veterán
Temus szíj a LED-10-en,egyelőre marad így.
MW-112-re női szijat küldtek 16mm-es bőrt rendelve.
De nem baj mert úgy döntöttem hogy ő nem marad,nem fér bele a limitbe,kicsi is…..WVA106-hoz még próbálok vadászni szíjat,egyelőre őt nem szeretném elengedni.
-
perge666
veterán
válasz
PéZsé72 #3906 üzenetére
Elengedtem.
Megkárosítva nem lettem,csak úgy simán rá nem foghatok semmit.
Annyit tudok tenni hogy azt az oldalt hanyagolom hacsak nem tudok személyesen érte menni.
De az órák terén tényleg behúzom a féket,van egy 6db-os óratartó dobozom,nem lépem túl a limitet maximum annyival ami még pluszban a kezemen van.Egy átlag embernek még a 7db óra is sok.AQ-150 annyira bejön hogy kerestem egyet újanon pirosba és berendeltem,de így túlléptem a limitemet és el kell adnom 1 órát minimum. / 2db amúgy is tervben volt szóval még jó vagyok
/
-
orbit76
tag
válasz
kriszpontaz #3899 üzenetére
Ezzel a módszerrel nem puhítják, hanem formázzák. A vastagabb, merevebb szilikon/gumi szíjaknak lehet ezzel a módszerrel egy, a csukló vonalát jobban követő formát adni.
-
perge666
veterán
Szerintem a legtöbb órán ha beállítod akkor az minden órában csipog reggeltől estig.
Egy picit okosabb óránál már más a helyzet,a GA-B2100 órám ha a polcon pihen akkor bekapcsol energiatakarékos üzemmódba és se kép se hang.Más : Volt ez a jófogásos Casio W-60U karóra,csütörtök reggel gondoltam egyet és megrendeltem házhozszállítással. ( ez a jófogáson egy alap szolgáltatás ami kb semmit nem ér )
Kíváncsi voltam hogy az eladó mit reagál,hááááát a mai napig semmi hír felőle,annyi hogy most kaptam egy automatikus üzenetet a jófogástól hogy a megrendelésem nem jött létre,de nem indokolták meg sem.
Nem értem az eladót hogy mi értelme hirdetni valamit ha nem adja el!!
Vagy nincs is ilyen órája csak venni akar és az árat szeretné lenyomni ezzel?Semmi más nem jut eszembe.
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #3880 üzenetére
3 napja hordom az AQ-150W karórát,és ma állapítottam meg biztosra hogy nincs benne óránkénti csipogás funkció.
Eddig azzal a részével nem is foglalkoztam,de elkezdtem keresgélni utána az interneten és sehol nem írnak a SIG vagy 00 beállításáról.Manualt is olvastam,videókat is néztem de semmi.
ChatGPT-t meg inkább hagyjuk mert egyszer azt írja hogy van benne,egyszer pedig azt hogy nincs.Én eddig abban a hitben voltam hogy az összes digitális Casioba van csipogás,de ezekszerint tévedtem.
Oké megszokom hogy nincs benne,de részemről ez egy fájó pont mert nagyon szeretem!Minden más szempontból azt mondom hogy az én ízlésemhez ez áll a legközelebb,nagyon tetszik ez a formavilág.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Churpik #3897 üzenetére
Ez a szíj majdnem csont ugyanaz mint amit én is vettem (csomagolása ez volt). Viszont kemény mint a kartonpapír, és szar viselni. Láttam youtube-on hogy forró vízzel (csészébe berakod és nyakon öntöd vízforralóból a szíjat, és hagyod lehűlni) puhítják. Tényleg működhet?
-
-
Churpik
tag
10 év hűséges szolgálat után új szíj a következő 10 évhez
-
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
perge666 #3895 üzenetére
Nem kell nagy tudás hozzá
Ecsettel is jól terülnek a spréből kifújt festékek, nem maradnak ecsetnyomok, (csak akkor, ha még igazítani akarsz rajta egy perccel később, mikor már kezd száradni, sajnos ezt elkövettem már).
Azért nem árt minél puhább, kicsi ecsettel festeni. Legutóbb kis tubusos autós javítófesték kupakba "integrált" ecsetjével festettem. De volt már, hogy nagyobb ecsetből vágtam le valamennyi szálat, összefogattam egyik végén a szálakat. De akár körömlakk ecsetje is jó lehet, vagy gyerek festőkészletben lévő vékony ecset.
Annyiból jobb a kenéses festés, hogy vastagabb lesz a réteg, később kopik le. (sprénél is illik legalább két réteget ráfújni).
Úgy vettem észre, hogy Casióéknál kicsit spórolósan festenek, elég vékony a festés -
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
perge666 #3889 üzenetére
Helló,
Én sima akril festéksray-t szoktam használni, olcsóbb fajtát (pl. Very Well). Fontos a felület előkészítése: felcsiszolás finomabb csiszolópapírral, tisztítás, zsírtalanítás. Van, mikor nem fújással festek, hanem egy kis edénybe fújok valamennyit és kis ecsettel viszem fel, ha csak kis részt kell javítani, vagy ha nincs kedvem kimaszkolni az óra többi részét
Szerintem jól tapadnak ezek az olcsó festékek is, bár nincs tapasztalatom, hogy meddig bírják, még egyik újrafestett órát sem hordtam sokat. Nyilván idővel lekopnak, ahogy a gyári festék is.
Esetleg lakkozással még lehet ellenállóbbá tenni. -
perge666
veterán
válasz
gyantaszuz #3892 üzenetére
Fotórol nem mondanám meg hogy 18 centis csuklód van,kisebbnek tűnik.
-
@mriya@
őstag
válasz
gyantaszuz #3888 üzenetére
Ha ez pont jó, akkor milyen ami nagy?
Ilyen?
-
perge666
veterán
Műanyag festéket tudna valaki ajánlani óra tokra ami bevált és nem jön le?
-
gyantaszuz
aktív tag
Most hozta a futar, hetfon adtak fel Japanban. Kicsit tartottam tole, hogy nagy lesz, de eloben pont jonak tunik.
Brutal jol nez ki. Bar a szijat lecserelem szerintem. -
-
-
SOAD19
addikt
Szerintem nagyon keveseknek fontos a nap kijelzés. A digitális kijelzőn meg muszáj mutatni a mp. kijelzést, így egy kis kijelző rész marad, amin ki lehet választani, hogy a dátumot, vagy a napot mutassa. Ha nagy ritkán nem tudja az ember, hogy épp milyen nap van, akkor az adott gomb 1-2-szeri megnyomásával megtudhatja. Szerintem teljesen jó ez így. A nap kijelzésre egy segédszámlap számomra teljesen felesleges, inkább mutassa a töltöttséget.
-
perge666
veterán
válasz
Memmaao #3879 üzenetére
Nagyon tetszetős.
Tegnap nekem is jött egy óra,nem gyűjteményi darab hanem napi használós. Estére kap egy kis polírt és annyi,de ígyis nagyon tetszik ez a formavilág.
Tudom lehet kapni újanon is de annak már nem ilyen a számlapja meg a szíja,jaaaaa meg több mint 3X annyiba kerül mint amiért ezt vettem.
-
Új érkező a 1325 werk gyűjteménybe:
-
SOAD19
addikt
válasz
Luck Dragon #3876 üzenetére
Köszi! A régi valószínűleg megy a háztól, de alszok még rá egy párat, mert azt már nem lehet beszerezni, ha esetleg meggondolnám magamat. A jobb leolvashatóság, napelem miatt gondoltam, hogy lecserélem a régit.
-
-
MRG -100, első generációs, 1997.03-ból
Jó, hogy régen gyártottak ennyire kompakt G-Shock órát. -
lomposfarkas
tag
Nincs semmi biztonsági rendszer a Jófogáson, lényegében csak apróhirdetési felület, aztán megegyeztek, ahogy akartok. Ha belemerülünk, jópár gyanús hirdetés látható (pl. túl olcsó) Ahogy a vatera is hemzseg a hamis G-shock óráktól, de mivel jutalék esik le utánuk, így szép és jó. Szóval résen kell lenni. A Hardverapró mellett nagyon jó és nagyon jól használható portál a Galeria Savaria, ott is vigyáznak a népek a jó értékelésükre (bár ott az óra viszonylag kis része a halmaznak)
-
perge666
veterán
válasz
Okologicky #3870 üzenetére
Ebayen többért eladnád szerintem.
-
perge666
veterán
válasz
Okologicky #3867 üzenetére
Látom hirdeted,nem rossz az ár.
-
perge666
veterán
válasz
Okologicky #3867 üzenetére
Ez se rossz kis retró óra.
-
Okologicky
kezdő
válasz
Okologicky #3854 üzenetére
-
Szatee
kezdő
válasz
perge666 #3863 üzenetére
Nem tudom a jófogás hogy működik mert még sohasem használtam, de itt a német hasonló apróhirdetési felületen van egy olyan opció, hogy kifizeted a cuccot, a rendszer jelzi az illetőnek, hogy ki van fizetve és kéri, hogy postázza a rendelést.
A rendszer egészen addig visszatartja neki a fizetést, amíg a vevő vissza nem jelzi a felületen, hogy megkapta a megrendelt cuccot, a leírásnak megfelelő és minden rendben van.
Nincs ilyen a jófogáson? -
perge666
veterán
válasz
perge666 #3862 üzenetére
Hamar válaszolt is.
Kértem hogyha van regisztrálva hardveraprón akkor hirdesse meg itt és tutira megveszem. ( persze ha nem friss reges és van is értékelése )
De azt írta hogy csak jófogáson keresztül küldi.
Megköszöntem és sikeres eladást kívántam.Fáj a szivem érte,de nem kockáztatok……….elengedtem.
Valami nem kerek ott nekem. -
Nimda
addikt
Van arca az illetőnek eredetiként árul szíjjal. Az állapota is kétséges, ennyi pénzt elkérni érte és gyűjtőknek ajánlani
pedig milyen régóta vadászok erre is.
-
Okologicky
kezdő
Sziasztok, ez eladható valamennyiért? STR1000
Óra megvan hozzá szíj nélkül (elért,széttöredezett)
[kép] -
perge666
veterán
Megérkeztek ma Szatee-tól vásárolt órák,mind tökéletesen működik elemcsere után,itt is nagyon szépen köszönöm neki.
2db-ra próbaképp tettem is szíjat de csak ideiglenesen,nem éppen rá valók de ezek voltak ithon.
Szintén ma jött meg a rég várt Casio AQ-150W ami másik eladótol van szintén teszteletlenül,de ebbe eddig nem sikerült életet lehelnem,elem berakásra csak a világitás működött az elején,de ezt kókányolták sajnos belülröl és a koronája sincs meg hozzá.
-
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
perge666 #3848 üzenetére
Anno bejelentettem a Jófogás ügyfélszolgálatán, pár hete jött egy idézés tanúkihallgatásra az ügyben, úgy néz ki, elkapták a jóembert.
Valaki feljelentette.
Csak az a furcsa, hogy azóta nem jelentkezett a rendőrtiszt, aki viszi az ügyet, azt ígérte, hogy online megcsináljuk a kihallgatást, de azóta semmi. -
andrew01
tag
Nálam is az a szent grál Casioban, de plátói marad a kapcsolatunk, mert szintén szép állapotú érdekelne, de közben meg nem szívesen adok ki sok pénzt vintage digitálisért, (mechanikusért ellenben hajjjaj)
Szóval ezt az ellentmondást csak egy csoda, stílszerűen a csillagok egy különleges állása hozhatná csak el...
perge - Mindenbizonnyal igen, neked jobban : ), amúgy alapból én is fázós vagyok minden jófogás hirdetéstől, csak személyesen vennék onnan át bármit, itt ez meg nem pálya, nem ér annyit nekem puhatolózni, utánamenni a dolgoknak.
-
andrew01
tag
válasz
perge666 #3840 üzenetére
Abetyármindenit, kíváncsi voltam mit fogsz reagálni rá, mindenképp megszerettem volna várni a reakciód, ha letettél volna róla akkor ráröppentem volna én, mert nekem is tetszik, de hogy ilyen kacifántos a történet így nem éri meg, kösz, hogy megosztottad a részleteket, Nimdának pedig a sasSzemet, meg a megosztást
Szíj fel sem tűnt, annyira elködösített az óraValó igaz, nem áll neki túl jól.
-
perge666
veterán
Köszi az infót.
Ezt már egy kedves fórumtárs elküldte még hétfőn,akkor írtam is az eladónak,megegyeztünk egy picivel alacsonyabb árban,de nem módosította a hirdetést és azóta nem reagált a 2-3 üzenetemre.Szerintem valami túrpisság van ott,nem véletlenül hirdeti még mindig,lehet már 10 ember kifizette neki,de óra meg nincs is.
Bár ne legyen igazam.
-
Nimda
addikt
-
orbit76
tag
Megjött a piros kocka is...
-
energy4ever
addikt
-
Churpik
tag
Azért a CTU változat sem gyenge (Counter Terrorist Unit)
-
Nimda
addikt
válasz
kriszpontaz #3820 üzenetére
álmaim egyik órája
-
andrew01
tag
válasz
kriszpontaz #3822 üzenetére
Szép mentés volt! Az megvan, hogy ez 130k-ért egy nap alatt elmenne ebayen?
Az egyike a legkeresettebb modelleknek.
Persze maga a tudat, hogy egy szép, ritka és különleges darab van a kezemen többet ér. -
-
perge666
veterán
válasz
kriszpontaz #3820 üzenetére
Nagyon mutatós,megérte megvenni hozzá.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #3765 üzenetére
Na csak lett végre, a végösszeg 6K felett, ugyanis Törökből érkezett. Meg is ÁFÁzták.
[link]
-
orbit76
tag
Asszem vettem egy DW-5600EP-4ER -t € 35.- (+ posta)ért...
Pedig nem akartam órát venni...
-
Szatee
kezdő
válasz
Luck Dragon #3814 üzenetére
Lehet ezt még tovább görgetni a dízel vs benzin vs hybrid vs elektro vonalon... De az már egy külön topik témája...
-
-
Szatee
kezdő
válasz
lomposfarkas #3812 üzenetére
Akkor kb mint a kézi váltó vs automata
-
perge666
veterán
Még jó hogy megfogadtam magamnak hogy 3-4 óránál nem lesz több egyszerre,erre ma is vettem egyet.
Jó öreg MTA-1000,hozza a 90-es évek hangulatát.
A jelenlegi óráimhoz képest kicsinylem,meglátom meddig marad.
-
perge666
veterán
válasz
@mriya@ #3806 üzenetére
A Casio azért csak Casio.
Nemrég volt egy full-full kínai,nagyon olcsó automatám,ahoz képest meglepően jó volt szerintem.
Bár 2 hét után eladtam mert nem Casio.( túl komoly benyomást keltett,nem vagyok ilyenekhez hozzászokva )
De a szerkezettel nem volt bajom,jól is járt,húzta magát,másodperc mutató ebben is nagyon tetszett ahogy folyamatosan kúszott,na meg a hangja. -
andrew01
tag
És akkor itt van videó az új automata Casioról Jodytól.
Képeken nekem is tetszett, de videón már nem... pufi is, kicsit aránytalannak érzem szemből is... és az ár-érték arány sem épp kielégítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- weiss: Pant* rant
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Milyen egeret válasszak?
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hővezető paszták
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Magyarországon jártam - saját kép - 40x60 - fém kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- 53 m2-es panel lakás Budapest XVII. kerületében eladó
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest