Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
válasz
zsinnyegtet
üzenetére
A DW-5000R-1A valóban nem ér annyit, (még akkor sem ha made in japan) csak gyüjtőknek vagy fanatikusoknak.
-
SzGee
aktív tag
válasz
zsinnyegtet
üzenetére
Az MB6 és a solar miatt mindképp az 5610U-t választanám... Illetve már választottam is, nekem is az van

-
Nimda
addikt
válasz
zsinnyegtet
üzenetére
GW-M5610U-1
- rádiójel vezérelt
- műanyag tokozás és ráma
- napelemes
- informatív kijelző
- 46.7mm x 43.2mm x 12.7mmDW-5000R-1A
- acél tokozás (műanyag ráma)
- a 40 éves G-Shock újrakiadása
- átlagos kijelző
- 48.9mm x 42.3mm x 13.1mm -
zsinnyegtet
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy az alábbi 2 típus között mik a jelentős különbségek:
CASIO G-SHOCK THE ORIGIN DW-5000R-1A
vs.
CASIO G-SHOCK GW-M5610U-1ERSzeretném lassacskán a nézelődést vásárlásra cserélni de kicsit elvesztem azt hiszem.
Köszönöm szépen.
-
perge666
veterán
Ma sikerült vennem egy elég szép állapotú,kifogástalanul működő Casio Twincept ABX-20-at,de kicsínylem a kezemen.
Pedig annyira tetszene ez az óra,csak legalább lenne nagyobb vagy 2-3mm-el!
Mindig az a bajom az órákkal hogy túl nagynak találom,erre ez bármennyire is szeretném,kicsínylem.
Volt már ABX-22-m,de az nagyon lelakott volt,meg sérült volt a szíj felfogatásnál a tokfül.
Volt ABX-59 is,na az méretre pont megfelelt,de abba meg nem annyira tetszett a színe,meg az aranyozott részek.
Lehet megpróbálok szerezni egy jó állapotú ABX-53-ast is,hátha az lesz a nyerő.
Ezt a mostani ABX-20-ast meg 1-2 napig még csodálom aztán meghirdetem.
-
Ukraan
aktív tag
Šolaire, perge666: HA-n régebben már hirdettem órát, sajnos nem túl nagy sikerrel, de megpróbálom újra. A Vinted-et még nem próbáltam. Utánajárok, hogy működik, aztán oda is feldobom őket. Köszönöm a tippeket!
-
Ukraan
aktív tag
Üdv Srácok!
Először is boldog új évet kívánok a topik tagjainak!
Tanácsot szeretnék kérni. Gyűjteményszűkítés (illetve "profilváltás") miatt szeretnék eladni 3 db Casio-t (1 G-Shock, illetve 2 "sima"). Ezeket szerintetek hol érdemes meghirdetni, hogy a célközönség lássa a hirdetéseket és lehetőleg el is keljenek az órák? -
PéZsé72
csendes újonc
válasz
max1965
üzenetére
Sajnos én is zizi vagyok, de nem egyszer ráfizettem erre, a "csak még valamit megigazítok" sztorinak katasztrófa lett a következménye, az addig működő órát sikerült elbarmolni.
Itt az gond, hogy pillanatragasztóval rögzítettem az indexeket, nehéz lenne úgy leszedni, hogy valami ne sérüljön, amit a szűk, zárt hely miatt nem lehetne javítani.
De lehet, hogy egyszer, egy gyenge pillanatomban nekiállok
-
PéZsé72
csendes újonc
BÚÉK
Az ünnepek alatt/közben "pihenésképpen" tovább tuningoltam az AEQ-100-ast.
Kevésbé tetszettek a fehér indexek, ezért csináltam rájuk fém borítást.
Amikor eszembe jutott ez az ötlet, még nem tudtam, hogy a modullal együtt nem jönnek ki az indexek, ezek fixen vannak a tokban
Így nehezebb dolgom volt (nem kicsit), a plexit nem akartam kiszedni, az roncsolással (és esetleg váratlan balesetekkel) járna.
Maradt az "implantátum behelyezés mikrosebészeti eljárással", a plexi és az index-keret közti kb. 1,5-2 mm-es résbe. Kellett pár spéci eszköz, egy nagy adag bátorság, meg sok türelem. Még jó hogy nem buliztam szét magam tegnap éjjel
Azért a 3-as index kicsit ferde lett
A 12-es maradt fém nélkül, erre már nem vállalkoztam, így egy kis grafitos kezelést kapott.
-
lomposfarkas
tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Ha van ultrahangos mosód, az bámulatosan tisztíccsa a fémszíjat. Nézni is egy csoda, ahogy úszik elő az elérhetetlen gané a lemezekből. (szalmiákszeszes hánytatóval meg kb. mindent, a festéket is leszedi a fémről, lásd: "kotyva") Mondjuk az UH képes leszedni a piezós lapot is a hátlapról, szóval én a szerkezettel együtt inkább nem tenném bele
A buzeráns alakú hátlapos, öreg óráknál a hátlapi tömítéscsere a "mission impossible". -
Churpik
tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Egy Casio-val mindig érdemes foglalkozni
Nem nehéz bennük az elemcsere (a kicsi női órák általában pattintós hátlaposak), szabvány elemek kellenek (általában standard - de nagy túlélő - Miyota szerkezetek vannak bennük). Ám ha az elem már kifolyt és a sav már megmarta a panelt, akkor lehet, hogy a belső szerkezet már cserére szorul (órásnál). A Miyota kvarc szerkezetek nem drágák, pár ezer Ft.
A kronográfnál előfordulhat, hogy elemcsere (reset) után nem áll be pontosan a stopper mutatója és a gombokkal utána kell igazítani.
Kívülről sima denaturált szesz+rongy, az szépen letakarítja a tokot és a szíjat is.
Vízállóság felejtős ennyi idősen, de a cseppállóság (eső, fröccsenő víz kézmosásnál) az még meglesz.
Ha szépen rendbeszeded és a feleséged örül neki és újra hordja, akkor meg főleg megéri azt a pár ezer Ft-ot és a kb. fél óra pucolgatást.
-
aradebil2
senior tag
Feleségem előszedte két "gyerekkori" óráját
Ki kéne benne cserélni az elemet, mennyire macerás ezek? Valamint új üveg is kéne bele, de lehet polírozni is elég lehet.
+előző munkahelyemen szanálunk, találtam egy ilyen kincset
Érdemes ezzel foglalkozni?
-
PéZsé72
csendes újonc
Békés, boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
SOAD19
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Még kellene kettő a maradék két ujjára, és kész is a g-shock boxer. Csak kicsit időigényes felvenni, ha helyzet van.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen. 😅
-
-
PéZsé72
csendes újonc
-
LilG ❤️
-
PéZsé72
csendes újonc
Múltkor előjöttek itt a fórumon a Sharp órák.
Most szereztem egyet jó áron.
Persze, a jó ár azért volt, mert nem működött mindene, de egy kis noszogatásra beindult
Nem is gondoltam, hogy anno volt Casio Twincept-re hajazó Sharp óra
-
perge666
veterán
válasz
PéZsé72
üzenetére
Egy hölgytől vettem,fura mert nekik szokott lenni "szépérzékük"
.
Fotón nem tűnt annyira lelakottnak mint amilyen,de nem olyan nagy probléma mint már írtam,olcsó volt,meg többször átpolírozom és előbb-utóbb szép lesz.
Ígyis első nekifutásra fényévekkel jobb lett,távolról sem tökéletes,de már fel lehet venni.
De az az ultra keskeny női szerű gagyi szíj is megért egy misét amivel adta,vágott is volt,szakadt is,ráadásul csupa retek,rögtön ment a kukába.
WoW,eléggé mutatós az AEQ-100 használd egészséggel.
Nem rossz az a kis piros turbózás. -
PéZsé72
csendes újonc
-
Nimda
addikt
válasz
PéZsé72
üzenetére
Igen érdekes elképzelése van egyeseknek a szép állapotról, én is dühös vagyok ha meglátok egy ilyet. Ilyenkor olyan szívesen írnék az illetőnek egy szép monológot, ha nem minősülne üzletrontásnak. De az is lehet, hogy balekokat keresnek, vagy, a szépérzéke defektes. Számtalan régi óra van facen, ami újszerűnek van hirdetve, de valójában leharcolt szemét
-
PéZsé72
csendes újonc
válasz
perge666
üzenetére
Ezt én is bírom, mikor láthatóan karcos, foltos, kopottas óráknál ilyeneket írnak, hogy szép állapot, újszerű, stb.
Ha türelmesen megpolírozod, szép lesz az
Végre ma nekem is megjött az AEQ-100, élőben jobban tetszik, mint képen
Ez viszont tényleg újszerű, csak a plexin kellett pár halvány karcot polírozni.
Rögtön egyedivé is alakítottam, a lünetta skála egy része kapott egy kis pírt
-
perge666
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Na megérkezett ma az AE-1100,háááát nem véletlenül kaptam meg olcsón……
Az eladó azt írta a hirdetésben hogy nem eredeti szíjjal,nagyon szép állapotban!
Erre teljesen karcos volt az egész óra.
A kijelzőt nagyjából felpolíroztam,de még 1X neki kell majd futnom,a tokot egyelőre hagytam.Találtam itt hardveraprón olcsón egy AE-1000-et amin voltak apró karcok,de 1-2 perc munkával gyönyörű lett.
Ezt az eredeti szíj miatt vettem meg,amit már átraktam az 1100-ra és azt hordom nehány napig.Az 1000-es ma volt rajtam,és azt kell hogy mondjam az 1100 még mindig jobban be jön nekem!
Méretre teljesen egyformák,de a csuklómon kissebbnek tűnik picit az 1100,ami nekem jó.Tudom a 2 óra árán már majdcsak vettem volna 1 újat,de abba nincs semmi poén.

Az AE-1000-et úgyis meg fogom hírdetni januárba……
-
PéZsé72
csendes újonc
válasz
perge666
üzenetére
Jól néz ki az 1100, elég egyedi. A felső térképes részről mindig az Alien-es mozgásdetektor jut az eszembe

Én most a Vaterán nyertem liciten egy AEQ-100-ast.
Sokáig senki nem licitált rá, aztán a vége felé beindult, elérte a határt, amit max akartam érte adni. Gondoltam, azért nyomok rá egyet fél perccel a lejárat előtt, biztos úgyis egyből jön rá egy automata licit, de nem, enyém volt az utolsó
-
perge666
veterán
válasz
PéZsé72
üzenetére
Nem is emlékeztem rá hogy volt a mostani előtt is AE-2100-am......
De a mostani beszélgetésünkön felbuzdulva ma kerestem egy AE-1100-at és újra vettem egy ilyet.
Nekem ezek közül az jön be leginkább.Természetesen olcsón vettem,csúnya nem rá való szíjjal,de ezt majd ügyesbe megoldom,meg lehet kelleni is fog neki egy kis polír.
Bár az eladó azt nyilatkozta hogy nagyon szép állapotú. / 2 fotón is mintha karcot véltem volna felfedezni,de mind1megoldom ha kell / -
perge666
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Most néztem vissza a fórumot,tavaly vettem egy új AE-1100-at,annak volt majdcsak ugyanez a mérete mint az AE-1000-nek,és valóban nem tűnt nagynak.
De sajnos eléggé összekarcoltam a kijelzőjét és ezért mennie kellett.
/ akkor még nem gyakorolgattam a polírozást,nem is volt még polírozóm / -
perge666
veterán
válasz
PéZsé72
üzenetére
Ennél egyszerűbb a válasz.

Casio AE-1000 48X45X13mm
Casio AE-2100 52x48x16mmMindkettőbe 3198-as modul van,ez tévesztett meg,és nekem természetesen nem az 1000-es volt......... / tetszik maga az óra,ha a kissebb kerül hozzám lehet a mai napig meg lenne és hordanám.
Nekem sincs nagy csuklóm 17-18 cm kb.
-
perge666
veterán
válasz
PéZsé72
üzenetére
Nemrég ( 2-3 hónapja ) volt egy ilyenem,csak annak az eleje fém volt. Nagyon örültem mert olcsó volt és hibátlan,de szíj nélkül.
Amikor megérkezett sajnálattal láttam hogy batár nagy a kezemre ( vagy csak megszoktam a kissebb órákat )
raktam rá egy új szijat és 1-2 nap alatt el is adtam. -
0xmilan
addikt
válasz
Memmaao
üzenetére
Nekem kozben megjott ma a titan mod kit es elkeszult a "B5000TVA".

157-rol 121 grammra csokkent a tomege, vegre nem csillog annyira es a fekete is jobban tetszik. Mondjuk a 4 gombja meg mindig a polirozott, szurke acel, de felulrol nem feltuno.

Az elso szemek viszont nem mozognak annyira, mint a gyarin es vekony csuklon jobban elall. Lehet, hogy megprobalok majd csiszolni belole, hogy ne legyen ennyire merev.
-
Nimda
addikt
Timecenternél megjelentek az új kockák, de csak az acél verziók sajna.
-
0xmilan
addikt
Co-created with AI. Megmagyarazza talan, hogy miert igy nez ki az oldala.

-
PéZsé72
csendes újonc
AE-1000 kapott egy kis díszítést

Egy másik órának szántam a sárgaréz gyűrűt, de ennek jobban áll
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
lomposfarkas
üzenetére
Nálam az új hordatlan órákon jelenik meg az a fehéres réteg. De simán letörölhető.
-
lomposfarkas
tag
Amikor a korosodó műa. óraszíjon (meg néha a házon is) kialakul az a néha kicsit fehéres, megkaparható réteg, akkor végleg csöngettek neki?
-
Szatee
kezdő
válasz
0xmilan
üzenetére
Én vettem, minden oké vele, egész pofásan néz ki.
A nyáron az Égei-tengerben is megfürdettem, másfél éve van meg kb, de kopás nincs még rajta. Igaz nem hordom naponta és nem titánium, de egészen feldobja az óra külsejét.
Hátrány, hogy nehezebb tőle az óra, de én szeretem érezni, hogy van valami a csuklómon...
Van titánium Lineage-em, az elég érzékeny a karcokra a puhább anyaga miatt, de a piros-kék radír kék felével egészen szépen el lehet tűntetni a karcokat
-
0xmilan
addikt
Vett innen mar barki titanium kitet az GMW-B5000-hez? Ez a verzio ajanlott most aliexpressrol?
-
Nimda
addikt
Szatee, Igen, az, bár létezik más színben is.

-
Nimda
addikt
Timecenteres info, állítólag még karácsony előtt érkezik a GW-BX5600. Árakról sajnos nincs info.

-
Nem értem, ha 1983 óta jó volt a jelenlegi tokforma és még a fém MRG esetén is , ha komplexebb módon, de tovább tudták vinni, akkor most miért kellett az újítás? Az eredeti fém változat hozza az eredeti formát, kvázi a rezin tok 1:1 másolata. Ez az új szendvics jellegű előlap nekem nagyon nem tetszik. Eddig 2db tengellyel megoldott volt a tokburkolat és a karperec stabil rögzítése, a screw back óratest egy zárt egységet képezett. Most kvázi plusz négy csavar tart fent egy előlapot. Számomra az oldalán a szennyeződés gyűjtő nagy rés is kérdéses. Jobban örültem volna, ha csak a MIP kijelző jön, mint újítás és marad a fém ház a régi. Így biztos vagyok benne, hogy a rezin tokos új MIP kijelzős érkezik a gyűjteménybe, legalább a pénztárcám sem fogja úgy megérezni. Metal még marad a mostani módosított bead blasting metal.
-
Churpik
tag
válasz
RAZR_v3
üzenetére
Én pont ilyet szereltem fel rá, black-silver verziót (a csat fémszínű). Próbaképpen ma fel is vettem egy napra munkába, 2 és fél év után. Az eredeti szíj túl rövid volt, vékony, és a csat is fekete műanyag. Ezzel viszont sokkal kényelmesebb, és nem is feltűnő a csere, illik hozzá.
(Aki nem ismerné az F-91W-t: a tokon a szíjat nem rugós stiftek tartják, hanem kúpos végű tömör tengely. A szíjon lévő kis nyíl irányába kell kiütögetni, nekem eléggé szorult.)
-
PéZsé72
csendes újonc
Sikerült szereznem (viszonylag)olcsón egy eredeti japán gyártású, nem működő, hiányos, de jó állapotú CA-501-et.
Ez önmagában nem tűnik túl jó üzletnek, de volt mivel kiegészíteni, így lett belőle egy újabb darab a gyűjteménybe
Van egy CA-56-om, aminek sikeresen eltörtem a kijelzőjét korábban. Mivel ebben ugyanolyan , 437-es modul van, átraktam az 501-es rossz moduljának a (szerencsére) működő kijelzőjét, így lett egy működő modul, ami beköltözött az 501-es tokba. A hiányzó gumi billentyűzetet pótoltam egy üres CA-53-as házból (hálás köszönet perge666-nak, akitől kaptam korábban
). Kapott egy hozzáillő, felújított Casio fémszíjat.
Végre van egy fémházas (igaz csak öntvény, nem nemesacél) kalkulátorom is
-
Ernesst
aktív tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Casio AE-1200WH-1AVEF ("sima" fekete) változathoz volt ilyenem:
AliExpressEz ugye az AE-1200WHUB-3A verzió gyári szíjához hasonló, minőségileg szerintem teljesen rendben volt. De nagyon könnyen kicsúszik a vége a bújtatóból, utána akár könnyen ki is kapcsolódik pl. pulóver ujjának "jóvoltából". Szóval végül vissza az eredihez. Pedig jól nézett ki nagyon, nyáron jobban is szellőzött.
-
aradebil2
senior tag
Valaki hord a topikban rendszeresen sima fekete FW91-et vagy AE1200-at nem a gyári szíjával? Szeretnék venni néhány szíjat hozzájuk de nem tudom eldönteni hogy milyen irányba induljak
-
Degeczi
nagyúr
Mármint kétféle szoftvert: LCD-nél még eltérő polarizálás kell a normál és a negatív kijelzéshez, de MIP kijelzőnél pusztán szoftver kérdése mi legyen fehér és mi fekete (volt is jogos fölháborodás vmelyik régebbi modellnél, h képes volt a Casio felárat kérni a pozitív változatért)
A kérdés, h a stopper funkció itt is olyan használhatatlan-e, mint egy korábbi típusnál, ahol csak egész mp-ekben mért a lassú MIP kijelző miatt (pedig igazából tehetné azt, mint ahogy analóg órákon is, h csak megállításkor áll be a tizedmp kijelzése a mért értékre)
-
Churpik
tag
Az Allegro-n most 25 ezerért dobják utánad a klasszikus fekete 5600-as kocka G-Shock-ot.
-
0xmilan
addikt
válasz
Memmaao
üzenetére
Jo lett! Neha banom, hogy nem vartam a piros keretes verziora, de a monokrom letisztultsaga is tetszik.
Most probalom megszeretni az uj MIP modelleket es ki is neztem a GMW-BZ5000BD-1-et, mert a fekete-arany kombo elmeletben bejon, de videokon eleg bovli kinezete van.
Masreszt eleg bunko huzas, hogy nem lehet valtani pozitiv es nagativ kijelzok kozott, szoval lassan ugy vagyok vele, hogy tartsak meg maguknak. -
Na, ez a finish végre toolwatch és nem blingy.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
0xmilan
üzenetére
Sajnos ezen a földrajzi pozíción nem ritka, h sérül a vett adat, gyakran valóban csak az óra szokott eltérni és a perc rendben marad. Karórát még rátehetsz fém csőre vagy mobiltelefon alkalmazással megpróbálni szinkronizálni, faliórákkal van leginkább szívás, hiszen ott semmi ilyesmi nem játszik.
-
Nimda
addikt
A GW-BX5600 -ról tud valaki valamit? Már debütált, de nálunk vajon mikor lesz kapható?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest