- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valty
aktív tag
-
Beowulf_78
addikt
Kb. időszerű is. NV-nél elsődlegesen amíg nem volt megfelelő mennyiségű 55nm chip, nagy százalékban a GTX 295-re kerültek a kissebb csíkszélességű 260-as GPU-k.
Gondolom vagy beindult a termelés, vagy nagyon viszik a 295 kártyákat, hogy már marad a single 260-as kártyáknak is az 55nm GPU-ból.
Mindenképpen jó jel, hogy ennyire hamar megjelent az 55nm 260.Én meglepődtem amikor azt az infót kaptam a 295 megjelenése után pár nappal, hogy ausztriában, és a németeknél is elkapkodták a 295-ös kártyákat. Gondolom máshol sem volt ez másképp. Ez pedig anyagilag biztos jót tett az NV-nek. Szvsz. marad bőven hasznuk egy 295-ös eladása után. De nem is sajnálom tőlük.
Bár amióta az Ati 4xxx széria elméleti királyságát élte, ebből is, a helyzethez képest jól jött ki az NV. 260, 280 eladásokra gondolok. Amikor nyáron váltottam 3870 X2-ről GTX 260 OC-re mindenki, azt monda mekkora marha vagyok, hogy nem 4870-et választottam helyette.Én erre pedig mindenkinek azt mondtam, nyugalom, az NV mindent meg fog oldani izomból, és optimalizáltsággal, és igen is jó választás volt. Ezek után volt 1-2 hónap mire elkezdtek terjedni a G200 kártyák, remélem a logout-os tesztemnek is volt hozzá köze hogy itt, ha nem is sokan, de az NV mellett döntsenek, mert jó/jobb választás.
3. fázisban pedig azt láttam hogy az Ati 4xxx tulajok jönnek át az erő zöldebb oldalára, és cserélik le az RV770-et G200-ra. Jóleső érzés tudni azt, hogy nyáron, amikor még csak 1-2 260 tulaj volt a PH-n, kitartottam a 260 választása mellett, bevállalva azt, hogy lehet rosszul döntöttem, mivel akkoriban 10-15k-val volt drágább a 260 mint az RV770. Így fél évre rá, pedig örülök hogy sokan mások, volt Ati tulajok is, úgy gondolják ahogy én...Érdemes elolvasni a hsz-eket a logout-os cikkem (BFG 260 OC) után. Akkor még itt-ott erősebb volt a 4870, ami aztán hozta magával a flame-et....
Mára viszont egy ilyen flame-nek nincs létjogosultsága. Nincs miről vitázni, melyik a jobb kártya. Egyértelmű.
-
Beowulf_78
addikt
Kb. időszerű is. NV-nél elsődlegesen amíg nem volt megfelelő mennyiségű 55nm chip, nagy százalékban a GTX 295-re kerültek a kissebb csíkszélességű 260-as GPU-k.
Gondolom vagy beindult a termelés, vagy nagyon viszik a 295 kártyákat, hogy már marad a single 260-as kártyáknak is az 55nm GPU-ból.
Mindenképpen jó jel, hogy ennyire hamar megjelent az 55nm 260. -
TTomax
félisten
Ma történt... a jobb oldali lány mondta... a mindenem,miatta nem foglalkozok már úgy a gépemmel mint régen,éppen a minap kérdezték a haverok "Na? Core I7 mikor lesz?Megnéznénk..." Hát gyanítom nem mostanában...
-
Henk
veterán
Hát a vrm nem az igazi.Azzal a fos lemezzel nagyon melegedett,simán 80 fok fölé is azért is tettem rá a ventit.Ez valamennyit javított,de én jobban örültem volna ha még alacsonyabb lett volna.
Azon gondolkodtam,hogy csinálok rá egy hűtőbordát ami vastagabb mint ez a lemez,legalább 1cm.
Ki is néztem egy régi cpu hűtő bordát,hogy majd abból kialakítom,de a vrm-ek körül van egy csomó ez-az a kártyán ami jobban kiemelkedik,így ezt egy fúrógép és reszelő segítségével nem tudtam megoldani.
DeSanto:mennyire meleg mint az állat?
Venti szabályzás működik?Bár riva-val finomabbra tudod hangolni mint a gyári.Az elég későn kezdi elmelni a fordulatot. -
Henk
veterán
Pontosan HR-03 Gtx meg 12 és 8-as venti.
Inkább hangra mint hatékonyságra van hegyezve,800rpm-en megy mind a 2 venti.Az s-flex 9,a Noctua meg 10 dBA.Annyi hangja van kb mint a gyárinak 30%-on,vagy kevesebb.
Idle 39 fok,load (fánkkal) felmegy 70 körül,de azzal ritkán játszok.
Kicsit hajlik a nyák valóban,illetve a vége lóg.Ahol a tápcsatik vannak az a része kicsit lefele hajlik,de szerintem még nem vészes. -
Beowulf_78
addikt
Itthon egyelőre nagy dömping nem lesz az új karikból szvsz...ki kell szórni a beragadt raktárkészleteket. Nem lepődnék meg, ha megismétlődne ami anno a 8800GT-vel, hogy pár hónapig nagyon korlátozva kapott Magyarország.
Keldor: Kívételesen most elégedett voltam a modikkal.
Jó döntés volt.
-
keIdor
titán
Régi 6800-as időkben még lehetett trükközni.
Istenem előtörnek belőlem az emlékek.
Régi sima 6800-akból lehetett csinálni 6800GT-t!Egy hibátlan NV40 chip 16Shader egységet tartalmazott a 6800GT-ben aktív is volt mind, de a 6800-ban csak 12 és RivaTuner-el fel lehetett "éleszteni" 4-et. Ekkor még nyílván nem lézerrel voltak elvágva...
Persze volt olyan, aki ha engedélyezte ezeket hibázott a kártya de volt, akinek simán ment... ebből is látszik, hogy nem minden "butított" GPU gyári hibás. Ez egyébként a G70-nél (7800 széria) végleg megszünt.De úgy rémlik, hogy ATi R400 akárhánynál is lehetett ilyet csinálni... X800GTO vagy X800GTO2 volt ilyen.
Lauda: Jó drága 8800 lenne.
-
"eredetileg mindegyik GPU 240-esnek készül, azok selejtjeiből lesz a kisebb kari."
Ezt az infót honnan szedted?
Nem azért, hogy idegeljem magam, mert a 280-nál tökmindegy, csak érdekelne.
Ezek szerint csak GTX280-an készülne, ami selejt lesz, azt meg eladják 260-ba? Honnan tudják, hogy mennyi selejt lesz? Arról nem is beszélve, hogy több 260 fogy, mint 280, ezek szerint a termelés nagy részét a selejt teszi ki? Azért ez mindenképp abszurd, ne is haragudj..
-
SSJPeter
őstag
Nem az a helyzet,hogy direkt lézerrel átvágnak 1 shader "cluster"-t,hogy ne működjön csak 9?
Azt olvastam eredetileg a teljes értékű GPU-ban 10shader csoport van ami egyenként 24sp-t tartalmaz és 1-et lézerrel átvágnak. . .
Guru3D-n olvastam.
Most azért vágják át mert amúgy is selejtes vagy mert direkt azt akarják,hogy ne működjön csak 216sp? -
Bluegene
addikt
Minden 55nm-es GTX260 216SP-vel rendelkezik.
és ezt honnan veszed? mit csinálnak azokkal az (55nm) selejtekkel amiből max 192sp-t hozhatnak ki??szomorú hogy ilyen fondorlatosan lehet megtudni tulajdonképpen milyen teljesítményű kártyád lesz, miért nem azt kapod amit ráírnak a doboz elejére? ez lenne a korrekt nem?
mi van ha én gondolok egyet veszek egy 260-ast mert miért ne? utánaolvasok milyet kell venni milyen gyártymányból a legvalószínűbb az 55nm+216sp, megnézem vétel előtt a műanyag borítást, a sorozatszámot, minden stimmt, frankó, oszt hazamegyek berakom GPU-Z: 65nm+192spszívacs
szerintem rosszul teszik ezt, meglesz még ennek a böjt-je h hülyének nézik az embereket
-
-
engusz
veterán
Akkor még nagyon ATI-t akartam venni, s csak azokat a teszteket láttam, ahol jobban teljesített, mint a drágább nV. Azóta iszonyat nagyot fordult a téma. És ezt a vásárlásom is tükrözi.
Játék közben annyira nem fontos, hogy mekkora hangja van. Persze ne járjon 100%-on, mert az kicsit sok(k) lenne. Inkább az idle állapot érdekel, nagyon is. Mivel a gépnek amúgy sincs túl sok hangja, így most a videokártya hűtésé teljesen megbontja a megszokott rendet.
Ki fogom próbálni a ventilátort, hogy hol jobb. Aztán, ha beválik, lehet valami 140-est szerelek be.
-
TTomax
félisten
Nem te árultál 6pinre átalakítót?Valakinek itt mintha lett volna az aláírásában...
Kolléga keresi... -
Henk
veterán
Biztos van sok hátránya,de én az árán kívül egyiket sem érzem probémának a magam részéről.Nem baj,hogy nagy helyet foglal,a 3db ház venti szerintem megfelelően keringeti a levegőt.
Amire én vártam tőle azt tökéletesen teljesíti és még a hőmérsékletek is alatta vannak mint a gyárival,ez már csak plusz.
Vasinger!:szerintem az nagyon korrekt ár érte.Ha a 450-es Corsair-re gondolsz az majdnem biztos,hogy bírni fogja. -
ent
őstag
Thermalright HR03-GTX tapasztalatok:
1. Megszűnt a hangja a kártyának (SFLEX800)
2. Környezet nem lett melegebb (jó szellőző ház)
3. Idle hőfokok
4. 10 perc utáni GPU Caps Viewer
3. Elég húzósak az értékek, lehet VRM miatt szétszedem megint.Mondhatna vki gyári értékeket, hogy ez mennyire jó vagy rossz, elfelejtettem rögzíteni
.
-
DeepDish
őstag
60K alatt tudom beszerzni, szerintem ez meg jo ar is erte, de ahogy olvastam gtx 295 meg jon januarban kerdes,h nyom e sokat arban es mikorra er ide, de addig meg 1 honap van hatra!
u.i: 750/1550/2500 nemtudom mennyire jo eredmeny ,mivel nemvolt ilyen kategoriaju karim meg nvidiabol?!
-
Bluegene
addikt
nem tudom mi bajod, csupán egy helytelen adatot korrigáltam, ez nem vitatéma ez tény
ti vitáztok, nem én
2 éve 2006 november végén vált elérhetővé, lehet hogy 3 éve is volt prototípus stáduimban valami hasonló chip, de ennyi erővel az R600 2,5 éves, a mi szemszögünkből az fontos mikortól kapható
de ha téged boldoggá tesz lehet 3 is
-
tome.jr
addikt
Kösz a tanácsot de marad a jelenlegi rendszer. Mondhatsz érveket, biztos vannak is, de azért azt ne gondoljátok komolyan hogy akkor most gyorsan meghírdetem a kártyákat mert nem tetszett nektek az eredmény. LOL. Minden tiszteletem a tiéd ne vedd sértésnek. El lehet mondani így is a véleménytt mint te. Akkor ha másnak nem dísznek megtartom őket, jól mutatnak így egyben.
DE ez csak EGY eredmény volt. Nem elhamarkodott véglegesen ítélkezni a 3 way fölött? Sajnos valamiért nálam nem megy a Crysis benchmark, ott sokkal jobb eredménye van pedig. Persze tudom ez sokaknak nem mérvadó. Nekem pl igen.
-
Nekem is tátva marad, bármit is próbálok.
Olyan érzése van az embernek, hogy a vga nem is mutatja meg teljes erejét, csak ha szükség van rá, még egy kicsit "odatesz". Valamelyik játékban láttam az előbb 30 fps-t, de egy pillanat múlva már 35-40 volt, tököm tudja hogyan.
Brutál jó érzés, hogy egy ilyen cucc van a "hátad mögött". Azt csinálsz, amit akarsz, mert nem lassul be, nem röccen meg, nem akadozik, csak élvezed a gyönyörű látványt és sebességet.
A rivát pedig megcsinálom, már kerestem is.
-
keIdor
titán
Vizzel szerintem meglehet majd stabilan a 800/1750/2500MHz is akár 24/7-re 55nm-nél. Persze ez csak tipp, léggel nem fog mennyi ennyit szvsz.
Abu85: Ez van... mondjuk szerintem az nV most megérdemel pár pofont... AMD-nek is jót tett, most nekik is jót fog. 40nm messze van még, már matematikailag is sokkal nagyobb/bonyolultabb munka az 55nm-ről lemenni 40nm-re, mint 65nm-ről 55nm-re. Mondjuk nem is kell sietni, nekem egyáltalán nem tetszik, hogy 1-2 terméknek 2-3 hónap az életciklusa... legyen minimum fél év, vagy több és ne mindig új kártyát csináljanak, hanem rendes drivereket, mert már világosan látni lehet, hogy a szoftverek nem tudják követni a hardvereket!
-
tome.jr
addikt
Itt egy részletes összehasonlítás:
Az meg hogy mindenki teszteli a kártyát saját rendszerén nem túl mérvadó összehasonlítási alap, az csak akkor lenne az ha ugyanazon a rendszeren cserebérélné az ember a VGA-kat, de így semmiféle összehasonlításra nem lesz jó. Minden konfig más és szerintem az sem mindegy hogy Core 2-vel vagy quaddal hajtod, erre talán Laraxior tudna nyilatkozni, ő most váltott procit.
-
schwartz
addikt
Kéne végezni hiteles és részletes teszteket, hogy mekkora órajelen érik be valóban az alapórajeles nagytesót. Lehetne húzni jó kis párhuzamokat. Akinek van lehetősége, meg ideje, az kiváncsiságból tesztelhetne....
Egyszerubb ha kiszamolod az orajeleket, hogy milyen frekvencian hozza ugyanazt a fillrate, savszel, stb. teljesitmenyt mint a GTX280. Csak egy kis matek kell hozza.
-
Beowulf_78
addikt
Az alap GTX 280-at 700/1400/2400 órajeleken is beéri.
Ebből kiindulva már az én karim is picit többet tud mint egy alap GTX 280 ami 730/1460/2500.
Szvsz. a 216SP-s változatok nem mennek ennyit, bár kivétel mindig van.Akkor milyen 750/1550/2600-ról beszélsz?
Mert alíg van 1-2 ilyen 260 ami ennyit megy 24/7-be stabilan. -
-
keIdor
titán
Viszont így hűtőleszedés nélkül is meg lehet majd különböztetni a 65nm-est az 55nm-estől.
#10399: Most olvasom több helyen is, hogy a GTX-280 55nm csúszik... egyelőre Januártól csak a GTX-260 és GTX-295 lesz kapható ezen a csíkszélességen. A gyártás még nem indúlt be igazán, így a jó (teljesen ép chipeket) a Quadro kártyákra teszik!
Majd mikor jobban beindult a gyártás (2009 Q2) akkor jönnek a 280-asok is. -
ImI87
őstag
Viszont alaposan végigolvasva érdekes a dolog, mert ez csak a 260-ra vonatkozik. Nem használhatnak "univerzális" nyákot, mert erre már nem is férne el a + memória.
Azért az bíztató, hogy pár dolgot kicsit minőségibbre cseréltek.....De mi lesz a 280-assal?
Engem az izgat inkáb.......
-
Henk
veterán
Persze bent marad a meleg,de olyan hűtőt nem kapsz a gt200-ra ami kiviszi a meleget.Illetve a TR-on kívül semmilyet nem találtam.Amúgy a memókon a kis borda is jobb szerintem mint ami a hátulján most van.Bár még nem szedtem szét,de ott valami műanyag burkolat van.Érdeklődtem elötte aki pl 88gt hűtőjét cserélte auras fridge-re,hogy mennyivel melegedett jobban utána a proci,lap.De nála semmi változás nem volt.Persze a gtx jobban fűt majd,de ha csak pár fokkal emeli az még belefér tuningot úgysem erőltetem.
Amúgy én nem is a melegedés miatt vettem mert ha azokat a hőfokokat produkálja mint most az is megfelel,de ezt egy s-flex társaságában hang nélkül tegye.
Amúgy a táp meg a házhűtők valamennyire kiviszik a meleget és ha nem elég elindítom még a 20cm-est is a ház tetején.
Mindegy nem találgatok milyen,ha meglesz beszámolok majd róla. -
biggamer
veterán
Ha 55 nm-es lesz, annak olcsóbb az előállítása, kisebb a fogyasztása, nem melegszik annyira tehát gyengébb hűtő is elegendő, ami nem annyira hangos...
Majd meglátjuk, nem kell eltemetni már az elején.
/ viszont abban van igazság, hogy " Járt utat járatlanér föl ne adj! " , valahogy így szól / -
keIdor
titán
Nézd csak meg jobban a fájlokat, amiket kicsomagol!
-
szicsu.leon
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- EAFC 25
- 90-es években voltam gyerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Villanyszerelés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest