Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
hekkerman #23415 üzenetére
Igazából azt mondom hogy pont annyi terhet vesz le a gpu-ról hogy élvezhető sebességgel fut pl. a mafia2. Amúgy erősebbet vennék de mostanában sokat dolgozok és szinte nem is játszom ezért felesleges.
Én kb. 1 éve használok egy LG. tv-t monitornak és vissza nem váltanék 32"-ról mert ezen legalább látom a betűket kényelmesen. -
bim
veterán
válasz
hekkerman #23413 üzenetére
Pedig elvileg mennie kellene. Nálam is DVI-HDMI-n megy a tv.-n és semmi gond nincs. Van post screen meg minden. Így használom monitornak is.
Próbáltatok már a tv menüjében matatni? Nálam addig olvashatatlanok voltak a betűk míg a bejövő jelnél ki nem jelöltem hogy pc. csatlakozott oda. -
bim
veterán
Telepítettem a firefox 4-et és folyamatosan felküldi 3D-be a kártyát. 3.6-al semmi gond nem volt. Hogyan lehet ezt letiltani? Legújabb whql van a kártyán. win7 64bit.
-
bim
veterán
válasz
szabi911 #23389 üzenetére
Minden hardverről de csak a megfelelő topikjában. Én sokat olvasgattam mielőtt először szóltam volna hogy ne tűnjek nagyon lámának. Töltsd ki a gépedet az adataidnál mert erre általában ugranak az öregek. Sokszor a hiba nem is ott van ahol keresed és ebben ez nagy segítséget nyújt...
Mindenki valahol elkezdte tehát nem kell betojni. Rendes társaság jár ide a PH-ra. -
bim
veterán
válasz
hmiki28 #23376 üzenetére
Át de össze kell kötni az alaplappal a kártyát egy kábellel ami a dobozban is megtalálható elvileg.
Black-core: Azért nem bírja az AA-t mert valszeg csak 1 modul lehet hibás vagy túlmelegszik(?) és AA alatt több memot igényel a játék. Esetleg gpu-z-ben logfájlt készítesz és meg is tudod kb.-ra határozni hány Mb. használat után hibázik mert írja mennyit eszik az adott progi.
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23362 üzenetére
Nagyon nem vágom ezt a témát csak azt hogy a gpu x2-nek kell lennie a shader órajelének minimum.
Pepe: Szépen alakul ez. -
bim
veterán
válasz
Andor111 #23354 üzenetére
Előfordulhat. Nekem anno az ATT kavart be. Van egy belső védelem a biosban amit nem lehet megkerülni . Ez több hőfokot is vizsgál és ha gáz van azonnal 100%-ra dobja a ventit.
Én is az evga precisiont használom most mert az AB. volt hogy a 3D feszen hagyta 2D-ben is. Mivel az evgának külön van a fesznövelő progija ezért ott ez nem jön elő. Üröm az örömben hogy ott pedig ha beállítasz neki egy tuning feszt akkor éjjel nappal azt kapja. Valahogy a 2 progit kellene valakinek kombinálnia. -
bim
veterán
válasz
Andor111 #23341 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom régebben amikor még 4870-em volt. A biosos ventivezérlés alá vittem ATT.-al a fordulatot és egy idő után azt érezte a kártya hogy megsül ha nem avatkozik be. Ilyenkor felpörgött 100%-ra a venti és amikor kicsit hűlt visszaesett.
Próbáld ki hogy uninstallálod az AB.-t (minden profil delete) reboot és hagyd hogy a biosos ventivezérlés menjen csak. Ha akkor is csinálja akkor valami más gond van. -
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23320 üzenetére
Igen annak. Pontosabban ő állítja elő a feszültséget ami a gpu-nak kell az üzemeléshez. Emeled a feszt és nő a hőfoka mert többet dolgozik.
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23318 üzenetére
gpu-nak ugyanis a vrm a voltage regulator modul rövidítése. Szóval az nyomja a kakaót ...
Persze csak csínján kell bánni a fesszel nehogy elpatkoljon a kártya. -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23315 üzenetére
Nálam minden jó a 266.58-as whql-el. win7 64bit.
Eddig nem is volt ilyen problémám. Nekem inkább olyan volt hogy mindig 3D-ben ment a kártya és nem akarta vissza venni az órajelet. Amióta feszcsökkentett bios van a kártyán nincs ilyen gondom.(de mondom nekem ponthogy vissza venni nem akarta az órajelet
)
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23310 üzenetére
Az a baj hogy hogy elvileg ez egy védelmi funkció ami a túlhúzás vagy túlmelegedés okozhat. Vagyis ha minden rendben van akkor így működik helyesen. Fixálni tudod evga precisionnal vagy szerintem MSI afterburnerrel de akkor állandóan 3D-ben hajtod?
Esetleg az MSI ab-vel tudsz profilt készíteni 2D-re is és akkor átveszi a drivertól ezt a feladatot és ha mákod van akkor megoldja.
Anno az ATI 4870-nél volt olyan hogy pillanatokra felváltott 3D-be netezés közben is Na az ATT rendesen átvette a vezérlést és onnantól nem volt gond... -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23308 üzenetére
Érdekes eset mert nálam a legújabb whql-el semmi gond. Sőt! Ilyen gondom még soha nem volt.
-
bim
veterán
válasz
Forza.VIDI #23305 üzenetére
Memokon 0,3 ha jól emlékszem de a vrm-en vastagabb cucc van. Ha tudod úgy szedd szét hogy megmented a gyárit mert az szerintem a legjobb a vrm-re. Persze mindenre készülj fel és vegyél oda is de oda nálam majdnem bement az 1mm-es is.
-
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
Forza.VIDI #23285 üzenetére
Nyomjad.
-
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
Storms #23248 üzenetére
hA baj lett volna akkor el sem indult volna a kártyád. Valszeg azokon a feszeken ami a biosba be van égetve viszi azokat az órajeleket. Ha nem fog pöttyözni vagy hibázni a memo/gpu akkor használd egészséggel.
Lett egy jobb kártyád. Mondjuk ne lelkesülj fel és SOC. biost azért ne próbáld ki mert arra a kártyára válogatott memókat szerelnek .
-
bim
veterán
válasz
Andor111 #23236 üzenetére
Ha csak 60% körül mozog a gpu kihasználtsága az azt jelenti hogy nem képes a cpu kiszolgálni. Alacsony neki a 2600Mhz. Emeld fel 3600-ra ha sikerül és rögtön 100% -on lesz a gpu. A 8800GTS-nél sokkal jobb a 260.
Olyan cpu-t keress ami magas órajelen működik és ha lehet akkor 4 magos. -
bim
veterán
válasz
Andor111 #23230 üzenetére
Cry-t élsimivel el is felejtheted ezekkel a kártyákkal. Ne abból a játékból indulj ki mert az nem mérvadó. Ha azzal a játékkal akarsz szűrőkkel játszani akkor kukázd az egész géped és vegyél egy GTX580-at meg egy i7-et 6 G rammal és akkor menni fog szépen.
szerk: elvileg C3 a jobb.
-
bim
veterán
Nem kell még elhajigálni ezeket a régi vasakat. Szépen fut a Bulletstorm is 1920-ban kimaxolva. Talán ha 1x láttam heves harcban 38fps.-t de átlagban 45-50 körül mozog
-
bim
veterán
válasz
Andor111 #23118 üzenetére
Processzortámogatásra katt....
X4-be gondolkozz szerintem.
2x2G ramot se felejtsd. Ne feledd! Csak olyan jó a géped mint a leggyengébb láncszem. -
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
Andor111 #23092 üzenetére
Nem nagyon érthető a kérdés. Ha mondjuk a memóriavezérlőre gondolsz ami 448bit-es akkor nehéz össze hasonlítani akár egy 5xx-es Nv. kártyával vagy mondjuk egy teljesen más memvezérlővel készült 256bit-es ati HD6970-el. Attól nem jobb ez a kártya mert más megoldással dolgozik.
Persze ez a kérdés sokkal bonyolultabb és összetettebb ami rengeteg utánaolvasással kihámozható. Szerintem ne foglalkozz vele. -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23075 üzenetére
115 fokig sima ügy a vrm. az a 90 alatti majdhogynem tökéletes.
Nálam régebben volt hogy a 130-at elkerülte. Mondjuk mióta vizezem már nincs ilyen gond.szerk: 5 vrm hőfok van. a gpu-z-ben nézd. mindegyik hője számít.
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23072 üzenetére
Persze hogy jó.
Vrm hőfokokra is vess egy pillantást. Ne nagyon szaladjon 115 fölé. -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23069 üzenetére
A vga melegedéssel hogy állsz?
vrm hőfok? -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23049 üzenetére
Enermaxra egy szavazat!
Nekem volt pont ilyenem. Nagyon halk volt. Gépleállítás után még pár percig hűtötte magát hogy minden rendben legyen vele.
Csak azért adtam el mert a Q6600-nak nem tudtam 1,425V-nál többet adni vele stabilan.szerk: Most nézem a másik tápot. Szerintem az is jó.
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23031 üzenetére
Azért mert "vén" Nem mondtam hogy rossz is ...
Nekem egy jó darabig meglesz. Szerintem még a cry2 is el fog rajta futkosni kompromisszumokkal.
Amúgy is vizezve van és így már néma és elég hűvös a drágaságom. -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23026 üzenetére
Én a 197.13 whql-t használom hozzá mert a saját méréseim alapján ezzel megy a legjobban a maffia2. Szerintem az újabb drivereket már nem ezekre a vénségekre írják hanem a mostani karikra.
-
bim
veterán
válasz
kicsipapucs #23022 üzenetére
Ne adj neki túl sok feszt mert kinyírhatod a gpu-t. Mire nem elég a 810 neked?
-
bim
veterán
Vrm ügyben azért a víz az úr.gyorsteszt
Mondjuk 2x leszívtam magamat mire feltettem a blokkot a kártyára. -
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #22852 üzenetére
Nem az a lényeg mi van ráírva hanem a belseje. Lehet LC power 650-et is venni és egy nagyobb terhelésnél elkezd ingadozni a feszkó vagy épp újraindul a gép. Ezzel nem az akarom mondani hogy rossz a csifi de mondjuk nem egy lapon van a corsair-el. Az sem mindegy hogy milyen zajjal dolgozik egy nagyobb terhelésnél.
Szerintem amúgy elég lesz az a táp ehhez a konfighoz de az itteni emberkék (köztük én is) sok évre vesznek tápot és erősebbet hogy később lehessen fejleszteni ha úgy adódik. -
bim
veterán
válasz
dzso22 #22706 üzenetére
Én kártyám.
Azt nem tudom mennyit számít a magasabb órajel. -
bim
veterán
válasz
dzso22 #22694 üzenetére
Ez nagyon durva!
De hogy váltotta ki a thermal padot? Két ujjnyi hővezetőt tett oda?
Egyébként milyen vastag pad kellett? Átpasztáztam én is az AMP!-t és eléggé le vannak harcolva a gyári padok, le kellene cserélnem. Esetleg beszerzési helyet/árat tudsz írni?
Feszcsökkentés megy az msi AB-el is amit feljebb linkeltem. Ha már tutira stabil akkor be lehet égetni biosba is. -
bim
veterán
válasz
dzso22 #22690 üzenetére
Jók ezek az értékek de próbálj meg te is feszt állítani lefelé mert itt szinte mindenkinek viszi kevesebb fesszel a 3D-t mint a gyári 1,18V. Nekem pl. viszi 1,075V-al is a 700-as GPU-t de beállítottam egy biztonsági 1,1V-ot ami miatt már nem is engedi a vrm-et 95 fölé.
2D pedig 0.9V-on figyel ami szépen csökkentette a 2D fogyimat.
Fr3eWar: ezért vagyunk itt.
-
bim
veterán
Tegnap este próbálgattam a maffia2-ben lévő benchet és 261-től lefelé 258-ig kipróbáltam pár drivert. Eddig az adja a legtöbb fps.-t. Érdemes még visszább olálkodnom driver szinten vagy maradjak meg ennél. 258.96whql.
-
bim
veterán
Kaptam kölcsönbe a mai napra egy giga GTX280-at hogy ki tudjam próbálni milyen az SLI.
Érdekes hogy azokban a játékokban ahol azt vártam volna mennyit fog majd dobni még 1 kártya majdhogynem rosszabbul megy. Pl. cry Wh. alatt a 2. gpu 50% alatt lazsál és hagy ne mondjam FullHD-nál még élsimi nélkül is eléggé gyík a teljesítmény.A driverben mit kell a játékoknál beállítani hogy kényszerítve legyen az SLI?
Ami igazán jól megy az a BC2. Az FullHD 16xQ-val is hasít rendesen. Mafia2 egy fos.
Holnap kell vissza adnom és még pár játékkal kipróbálom érdemes e beruházni ilyenre. Azt nem tudom mennyit számít hogy az AMP 700-on megy a giga meg 600-on. Ami meglepő hogy jelentősen nem melegszik a felső kártya pedig az UD5-ben totál egymáson van a 2 GTX. -
bim
veterán
Valaki nyomna egy maffia2 benchet 1440x900.-on nekem ilyen beállításokkal? Én lefuttattam de nagyon nem ez jött ki nekem. Beszarnék ha egy olyan kártya lenyomná a 280-at aminek egyetlen egy porcikája sem erősebb mint ennek a kártyának.
-
bim
veterán
Szerintem mindenhol működik ahol lehet a feszt állítani. Gondolom be van lőve melyik gpu milyen feszt igényel amin tutira tudja az alapórajelét és nem válogatnak hogy esetleg kevesebbel is beérné.
Szerintem ha a 2D órajel/ fesz alacsony azt észre veszed mert egyik helyről át akarsz tenni másik helyre egy nyitott ablakot és nem azonnal teszi át. Vagy épp kifagy.
-
bim
veterán
válasz
George0424 #22624 üzenetére
Valamiért az MSI nem tudja megoldani ezt az energiatakarékos dolgot amit az alaplap csinál. Ha erre jár Lara mesél neked 2 MSI kártyáról is ami beszopatta ugyan így. És nem csak ő járt így. Azt hiszem gari lett a vége csak ha mondjuk a tesztkörnyezetben nem lehet reprodukálni a hibát akkor testoké-val visszadobják.
Cseréld el másfajtára és akivel cseréled lehet hogy nála semmi gond nem lesz vele.
Nem a win7 a hibás hanem az alaplap. Az se hibás mert csak MSI kártyák csinálják ezt tudtommal.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #22608 üzenetére
4870CF. is volt már.
Rohadtul utálok telepíteni. Elvagyok a foltozással. Van még ATI mappám is. Ki tudja hátha jó lesz még valamire.szerk: Hmmmmm. Lehet azért nem ment nálam se jól a 4850X2?
rupi: Szerintem az evga voltage tuner erre tökéletes! Én is azzal tesztelgettem csak azért bios szinten rendesebben működnek a feszek mint azzal a progival.
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22605 üzenetére
Igazából már lényegtelen hisz low3D-ben is 2D órajel megy. Szóval nem tudom mikor vált/váltana 2D-re.
Így jó ahogy van.
Végre nem kell pöcsörésznem a feszültségekkel. Az alap órajel pedig nekem tökéletesen elég amire használom.ÁÁÁÁ! Isten ments a win reinstaltól. Már másfél éve megvan ez a win. Inkább javítgatom.
Volt pár ati és Nv. kártya is alatta és eddig mindig meg tudtam javítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest