- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
válasz
AdamMcKraken #6398 üzenetére
Milyen pontosan a táp típusa? Nem a teljesítménye miatt, hanem hogy valóban vga csatlakozó-e a nyolc pines?
-
szucsinka
őstag
válasz
AdamMcKraken #6419 üzenetére
ha kevés a kraft venti nem pörög szvsz ugy emlékszem
a tied pörög? ha 100%on akkor garis
-
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #6419 üzenetére
Na ezt most nem tudom.Szerintem felpörögne egy pillanatra akkor is ha kevés a táp csak nem indulna el.
Pedig egyszer jártam így én is,de régen volt nem emlékszem mi volt a jelenség pontosan. -
Sárpac
nagyúr
válasz
AdamMcKraken #6414 üzenetére
kifogytam.
Az alaplapra vigyázz hogy ha fém rögzítőpöcök van alatta akkor nehogy olyan helyen is legyen ahol zárlatot okozhat.
-
szucsinka
őstag
válasz
AdamMcKraken #6411 üzenetére
a uncsiöcsémnek is ezt csinálta ..a tápról rádugtuk a 6-os pint meg átalakitóval a 8-ast asszem 2db 12v-ost kell beledugni ..de neked nem jön a táprol 8-as pin?
-
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #6410 üzenetére
És a vga-n is felpörög a venti vagy az egyáltalán nem csinál semmit?
Igazából mindegy,hogy átalakítóval vagy direktbe kötöd a tápra,ha mind a 2 tápcsati rajt van akkor mennie kéne.
Persze a legjobb lenne ha másik gépben kitudnád próbálni,az nagyban leszűkítené a kört. -
Sárpac
nagyúr
válasz
AdamMcKraken #6411 üzenetére
Hmm.. tegyél próbát.
Vegyél ki mindent a házból még az alaplapot is, majd rakd össze újra. Hátha ...Jah és kezdetben 1memória modult tegyél csak bele.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
AdamMcKraken #6408 üzenetére
Pedig kraft hibát jelez a karid persze nem lehet kizárni teljesen, hogy hibás.
Ha estleg tudod mérd be külön külön a 2kábelt, hogy mind2-őn megjelenik-e a 12v. -
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #6406 üzenetére
Ha a tápon van pcie tápcsati akkor azokat dugd rá(6+8),ha így nem indul akkor a molex átalakítókkal adj neki kraftot.Azzal kizárod a pcie tápcsati kontakt hibát.
-
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #6402 üzenetére
Ha pirosan világít akkor nem kap elég áramot valószínű.A 6 és 8 pinest is rákell dugni,különben nem indul.
mod:elkéstem. -
Sárpac
nagyúr
válasz
AdamMcKraken #6402 üzenetére
Nekem nincs ilyen karim de ha 2 hely rajta van akkor mind a 2-őt tedd rá baja nem lehet!
[link]2 kábel mind2nek rá kell menni különben nem fog elindulni!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
AdamMcKraken #6401 üzenetére
Pedig úgy tűnik mintha kraftot nem kapna.
Nem lehet, hogy kontaktos az egyik csati pl 8pines? -
tupacamaru
veterán
válasz
Szerintem is a videókari lesz a ludas és a piros lednek sem kellene folyamatosan világítaina. Szerintem.
Nincs lehetőséged kipróbálni másik lapban a karit?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Inkább így:
"Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során. -
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #4620 üzenetére
Elég melegedős kártyák így a 80 fok nem árt még nekik.Nekem a 260 a max. amíg elment az 76 fok volt,de érdekes módon a venti az alap 40%-on ment akkor is.Nem tudom mikor akart magasabb fordulatra kapcsolni.Persze riva-val feljebb tudom tekerni a ventit és akkor még ennyire sem melegszik.Viszont 40%-on meg nincs hangja és nekem az is fontos,így hagytam eddig úgy.
-
viktor82
őstag
válasz
Nem kell félned a fagyástól nekem max 78 fokot mértem 1 óra játék után,és semmi lassulást és fagyás nélkül viszont nagyon jó kártya csak a mérete nagy nekem is kellet a házból reszelni,hogy beférjen!
-
schwartz
addikt
válasz
Nem kell vegyel pluszba semmit. (foleg nem egy Zalmant
) Nem gond a 80fok.
-
ashot
tag
válasz
AdamMcKraken #4585 üzenetére
a 9600GT Sliben az egyik legjobban skalazodo kartya, csak ajanlani tudom, nem lesz ra panaszod semmilyen jatekban. Nagyon durvan tuningolhato, surolja egy alap GX2 teljesitmenyet.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AdamMcKraken #4591 üzenetére
Ez egy nagyon jót táp!
Ilyenem van, csak a 850W verzió. Csak ajánlani tudom!
-
mokus1
addikt
válasz
AdamMcKraken #4591 üzenetére
Szerintem az bőven elég.
-
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #4588 üzenetére
Két különböző gpu-ról van szól,így az órajeleket összehasonlítani nem éppen mérvadó.
A gt200 az alacsonyabb órajeleken is sokkal erősebb kártya.
mod:a 650-es Chieftec elég neki. -
válasz
AdamMcKraken #4588 üzenetére
Ne az órajelet nézd, hanem a teszteket. Az órajelnek másodlagos a szerepe a mai kártyáknál.
-
válasz
AdamMcKraken #4585 üzenetére
Nézd át EZT és EZT a cikket és rájössz, hogy nem gazdaságos 2 kártyás rendszert épiteni. A teljesitménye erősen ingadozó, és ráadásul elég komoly(értsd: drága) tápot és alaplapot kell alá rakni. (erős táp kell GTX-ek alá is)
Henk:
Amúgy a 280-as ha most 80-90k körül kapható akkor pár év múlva tudsz 30-40 körül venni mellé még egyet.
Szerintem egy év se kell hozzá. Ha kijön kisebb csikszélen, akkor a kutyának nem fog kelleni a "régi". -
Henk
veterán
válasz
AdamMcKraken #4582 üzenetére
Szerintem mindenképpen a 280-as,esetleg 260.Az sli nem minden esetben teljesít olyan jól,hogy megérné a 2 kártyás rendszer és tudtommal a 96gt nem tud tri sli-t.Amúgy a 280-as ha most 80-90k körül kapható akkor pár év múlva tudsz 30-40 körül venni mellé még egyet.
Az oc csak az órajelekre vonatkozik semmi másra nem terjed ki.Az sli-ben a 2 kártya nem teljesít duplán,jó esetben 30-40% többletet ad.A driverek kevésbé vannak rá fejlesztve.A 2 kari jobban melegszik,többet kajál,néhány játék nem támogatja és ott nem érzel semmit a 2. kártyából. -
válasz
AdamMcKraken #4582 üzenetére
Szerintem felejtsd el a 9600GT SLI-t. Ha mindenképp Nvidia kártyát akarsz, akkor GTX260 vagy GTX280. Ha a legjobb ár/teljesitményt akarod akkor pedig ATI 4800-as széria....
Egyébként a becopyzott kártya leirásban tévesen tüntetik fel a 10.1 directx támogatást. Az Nv még csak dx 10.0-nál tart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte GTX1060 6GB
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest