- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
elég jól sikrültek a képek, szép élesek, élethüek...
megmondom öszitén azthittem rosszabb képek lesznek mint a 4890-el készültek, mert már annyit beszéltek róla hogy "jobb" az ati képe meg stb. hogy mostanra már majdnem elhittem,,, de megnéztem azokat a képeket amit te csináltál és azokat is 4890-el csináltak, és azt kell hogy mondjam , lényegesen szebb , élesebb , élethübb képe van az Nvidiának
...
nézd meg ezt mennyire recés , fako a kép ::[Ati]
ez pedig szebb és élethübb : [Nvidia]itt a többi 4890-el készült kép , annak aki esetleg nem látta mésik topikban :[link][link]
de ha megnézem a többi képet , mindenhol ezt látom...
hol van az Ati-nak az az égbe magasztaló kép és szinhüsége ?
vagy is csak anomália mint a több ...._core :: köszönjük a képeket
-
Speed®
titán
Ati arra koncentrál, hogy erős vasat hozzon ki és utólag igazítják hozzá a drivert. nV robosztusabb de egyszerűbb felépítésben gondolkodik és szoftveresen, ill. lóvéval teszi olyanná a karikat amilyenek. Hogy melyik a hatékonyabb módszer azt tudjuk, de hogy melyik a jobb..erről megoszlanak a vélemények.
Érdekes módon nekem sosem okozott még gondot a Catalystok csúszása. Egyszerű: sosem vásárolok 40k felett és kerülöm közvetlen kiadás után a karikat minimum 3 hónapig. Aki ennél türelmetlenebb\tehetősebb az szívjon ha akar (vagy vegyen GFet).
Amúgy naná, hogy több panaszt látni a 48x0ekre, a nagy számok törvénye itt is él.
De emellett kismillió+1 ember van aki tökéletesen elégedett a jó áron vett 4850ével.Majd, majd, majd..majd egyszer szerezz egy 4870et és teszteld le, utána írj róla
-
Beowulf_78
addikt
Nagyon beta állapotban van még. Gondolom a 180.10 Vista X64 is ezért okozott problémát.
Van egy olyan érzésem hogy FC2 megejelenése után kigördül a végleges verzió, FC2-re optimalizálva.
Mondtam én hogy a 178.24 a legjobb nem beata eddig....a teszt csak megerősítette a véleményemet.
-
TTomax
félisten
Alapon gondolod a VGA-t? a BIAHH is gyorsabb... mert a quadom most 3.6Ghz-en megy,de mivel van vantage alaporajeles eredményem igy mindent alapra rakok hátha látszik valami
(#7493) Beowulf_78
Jaja,bö 40 megával nagyobb mint az utolso WHQL driver...biztos van benne valami,na restartolok és nyomok egy Vantage-t,hátha az alaporajeles eredményemen tudok javitni -
Beowulf_78
addikt
Lehet hogy így van de én úgy emlékszem, amikor nézegettem a bios-t netről, akkor leszedtem a REV1 és REV2-es BIOS-t is BFG-hez, de mind a két fajta 1,12V-t adott performance módban. De tök egyszerű...le kell szedni pár 280-as meg 260-as bios-t, és megnézni NiBiTor-ral mennyi az annyi.
-
Beowulf_78
addikt
"Ugylatszik nalad van meg mit finomitani a rendszerednel, hogy hatekonyabban mukodjon a szellozes."
Most erre mit mondjak?
Megint példálozzak, hogy nekem is 57 fok körül van idle "40% auto" ventivel? Persze nekem a házban van a táp.
Szóval ez egy kicsit merész kijelentés volt tőled, mert úgy tünik nálam több minden fűt jobban a házban mint nálad....az idle értékeink ettől függetlenül fokra azonosak. Szóval a léghűtésemről ennyit.
Ha 2 magos procim, és 1-2db vinyóm lenne még alacsonyabb értékeket mérnék mint az idle 57 fok...
Tehát ha még az idle hőfokjaink is stimmelnek továbbra sem értem, hogy lehetséges az általam lentebb kifogásolt különbség. Felesleges minden hsz-edben linkelni az eredményt, mert bármennyiszer linkeled a véleményemen nem változtat, nekem továbbra is "X-akta" marad.ui: Azt még nem is említettem hogy légszállításban a 8db ventim közül bármelyik "bekebelezi" a tieidet. Tehát még ez a része sem indokolt nálad, hogy jobb a légszállítás.
-
Beowulf_78
addikt
Megvan a magyarázat, mi volt a gond, ill. pár dolog még nem tiszta előttem. Sokat segített a linkelt képed.
Nos úgy néz ki 84 fokig bírja a GPU-m hiba nélkül...ebben még semmi fura nincs, mert simán lehet hogy 2 fokkal többet bír a GPU-d. A képeken nálad 85 fokon is stabil volt, és itt jön az amit nem értek.Toronyházam van, 8db nagyteljesítményű ventivel. Ennél jobb léghűtéses rendszer mint az enyém már csak a NASA-nál lehet...bár az hozzátartozik hogy van 4 vinyóm, és egy húzott Q6600 is, ami azért jobban fűt mint a te E6750-ed, de még ezeket leszámítva se értem hogy lehet neked 6000 sec után 85 fokos. Én is megnéztem pont azokkal a beállításokkal amikkel te is futtattad. Az az 700/1500/2200 venti auto. 140 sec után már 81 fokos volt 960rpm mellett ami 57%! ventifordulatot jelent, majd 150 sec-nél össze is fosta magát mert elérte a 84 fokot.
És most jön a lényeg...belesütöttem a bios-ba egy jobb "auto" szabályzású értéket, ami annyit tesz hogy 50% indul alapból, majd fokozatosan hő hatására emelkedik pont mint a gyári, csak én előrébb hoztam azt az értéket ahol már 100% fordulaton fog forogni. Így most 78 fokos, és stabil, de a venti 87% forog!
Azt nem értem hogy neked gyári ventiszabályzással hogy lehetséges ezt elérni, mert ezek után fizikailag lehetetlen dolognak tartom hogy neked 67%! venti mellett 85 fokos maradt. Az is lehet hogy elfelejtetted mondani hogy LN2 van a dologban, és hiányosak az információim.Viccet félretéve, tuti hogy valami nem gömbölyű, mert kétlem hogy 5db fordulatszám szabályzós 8cm 5500rpm-es TT házhűtőnél, 3db 12cm Noisblocker SX2-nél komolyabb léghűtéssel rendelkezel. Vagy ha igen akkor elfelejtetted közölni. Mert ennél komolyabb hűtést már illik megemlíteni, vagy nem volt fent a ház oldala és szobaventivel hűtötted, vagy bármi más, amit elfelejtettél megemlíteni.
Végülis mindegy, a lényeg hogy rájöttem mi a gond, és ehhez képest fogom belőni.Mert Crysis alatt ekkora hőfokok nem lesznek, mivel ez a Furmark olyan mint a prociknak a Prime95. Valós alkalmazásokban sosem fogja megkapni ezt a terhelést. Szóval jó úton haladok a stabilitás felé.
-
Beowulf_78
addikt
Sajnos nem fogom tudni megnézni! Iszonyat instabil a Vista ha tuningolni akarsz, ill. a Prime95, amivel 24/7 stabillá lehetne tenni.
Hol müxik hol nem elegem lett belőle. Múltkor belőttem 469-es fsb-re stabil is volt a Prime. Teganap előtt meg nem hogy 469-en kiakadt hanem 463-465 is kék halálozott. Besokalltam, hogy mindig órákat kell szarakodni hol lefut a prime, hol nem... érdekes, hogy XP alatt 470-es fsb is Prime stabil.
Vagy a 64bit kezeli rosszul a Prime-ot, vagy valamelyik 64bit driver szarakszik, és azért akad ki a Prime. Szóval az XP jóval problémamentesebb még mindig, és nem érdekel hogy a 4gb ramomból csak 3,1gb lát..kicsit besokalltam a 64bit-től.
De csinálok majd Prime tesztet 32bit Vista-n is. Ha megy akkor valami 64bit bug lehet a prime bizonytalan működésének az oka.Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációt!
AdamMcKraken:
Megnéztem a Bios-ban valahol 100 fok környékén van a warning hőmérséklet.
Nekem alapon 70% ventivel 47 fokos, load 60 fokos. Nehogy már ez ne legyen elég bármire is. -
Beowulf_78
addikt
Van különbség...persze. De pl. ha Single-be elkezded nyomni, a játék feléig minden ok, majd utána horrorisztikusan nagyot zuhannak az fps értékek... gondolom optimalizálás, mert kétlem hogy ott annyival gépigényesebb lenne a játék.
Én még GTX OC-vel játszottam végig tavaly télen, de ott is visszább kellett vennem a felbontást, mert voltak részek ahol leesett 16-17 fps-re.
-
Beowulf_78
addikt
Nagyon köszönöm!
Összességében mindenképp meggyőző!
Bios moddolt a kártyád? Illetve a VGA biosban vannak beállítva a fix húzott értékeid, vagy szoftveresen állítottad?Ez volt az egyik szívfájdalmam a 3870 X2-es kártyánál. Játékok alatt nem lehetett húzni mert fagyott, a 3d06 és Vantage-ban meg hiába bírtam húzni, nem ezekkel szoktam "játszani".
Mivel a Crysis igényelte volna a húzást (1680x1050-be játszhatatlan volt, de még 1440-be is high beállítással!) rossz szájízem maradt hogy nem lehet megtépni, én is hasonló okokból döntöttem az nV mellett!
TI 4400, 7600GT, 8800 GTS 320, 8800 GTX OC...én is mindegyiket húztam, de egyikkel se volt soha gondom.
Az nV kártyái húzásra születtek!
-
-
Beowulf_78
addikt
Csalódott leszek ha 2xAA-val nem fog futni jól 1680-ba high beállításon...
Ebben az esetben lehet tovább fogom cserélni.
Az alaplapod 16x PCI-E 2.0?(von)schwartz:
A lényege az lenne, hogy engem 4850 csak CF-ben érdekelt volna. Viszont az össz. vélemények alapján úgy döntöttem hogy iszonyat befűtene a házamba. Nem ér annyit az egész, hogy a proci, vinyók, alaplap 10 fokot melegedjen.
Azon felül mivel beleástam magam a tesztekbe, és amit én is tapasztaltam 3870 X2-nél, hogy hiába magas a Max. fps, és jó az átlag fps, ha a minimum viszont qurva alacsony. Mert ugye az átlag jó pl. 40fps, max lehet 60-70 is akár, de a játék attól még lehet játszhatatlan, mert leesik a minimum fps 15-17-re. Nos, én ezt vettem észre mint a magas hőmérséklet mellett fellelhető második negtívumot. Az nV pedig lehet nem produkál olyan magas fps-t viszont a minimum 20-22fps-ével játszhatóvá válik! Ezt csak példának hoztam fel. A számok sokszor becsapósak játékok tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest