- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
Nem vagyok egy nagyfurmark hivő de készítettem neked egy gyors 10 perces tesztet. Látszik minden a képen. 85°körül stagnál a gpu és a vrm-ek is 100 alatt maradnak. persze mindez játékok alatt sokkal kevesebben megállnak. Gyári feszen 120+ fokok ugrottak 1 perc furmark után a vrm-nél.
-
bim
veterán
Nem instabil és minden hűvösebb lett tőle.
Szerintem érdemes kipróbálni lefelé venni a feszt. 1V-on már egy idő után hibázik 3D.-ben.
Azért nem mindegy hogy ha játszok akkor 100%-on teker a venti vagy csak 65%-on és ugyanazok a hőfokok megvannak.Lara: most egyelőre ennyit foglalkoztam vele. Talán majd jövő héten folytatom az ismerkedést.
-
P.e.t.ya.
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Ezek szerint nem sikerült stabilizálnod az OCZ-t.
Nekem sem, Corsair Dominator-om lett helyette. Ezzel pöc-röff a cucc.
Szép kis kártya gyűjtemény, nem mondom...
mod:
Rup1u5: Hát igazából nem érne annyit nekem, pluszba nem hozna annyit a GTX260-hoz mérve. Szóval marad a 460 nekem is előbb vagy utóbb...
-
ghostmat
tag
elvileg dc nevü emberkétől,
zotac gtx260 másfél éves
amire "jelentkeztem"
tudtok vmit belső infót a kariról esetleg?
-
szuper-t
őstag
Az a baj ezekkel h akár évekig is mennek probléma nélkül . amíg nem oylan nagy a rés h hibát okozhasson ez függ az ón(cin) minőségétől rugalmasságától is. a garancia hááát. igen de ha csak 1 év van a karikra mint a legtöbb esetben (nézzük az alap kártyákat) akkor elég cinked ha használt karit vásárolva 1-2 hónap után kidöglik.
pont jó hőfok így nincs is minden kártyánál változnak a lehetőségek én azt tudom ajánlani h aki nem kényes hallószervekkel rendelkezik az állítson a bioson és használja nagyobb fordulaton a kártyát játék alatt.
én 8800GTse-knél elértem a maximális(szerintem) 50 fokot full terhelés mellett 1db venti rátételével
Nagy probléma a hő nem is gondolná 1-2 ember mennyire nagy -
szuper-t
őstag
Bocs tényleg
ezek után senki nem hiszi el h jó matekos vagyok
A bga lábak amikkel a bga tokozású chipset, ram, gpu csatlakozik a nyákhoz: [link]
A bga láb repedés.. inkább kezdeném ott h a sivatagokban a nagy hőingáshatására jelentős az aprózódás reggel kitágul az anyag a meleg hatására este meg össze"zsugorodik" a hideg hatására
ez volt a bla bla bla
na valami hasonló megy végbe a vgaknál is ami hatására elválhat a nyáktól vagy a chipset esetleg ram bga forrasz pontjától: [link] (ez egy levételi kép de pont így szakad meg a kontakt ha nagy a hőingás a karinál ilyenkor jön a csíkozás, kisípolja a kártyát a gép, nem lehet feltenni a drivert. és egyéb finomságok.[link]
a Forrasztás felépítése.
[link]és az okozott hibák:
Ezek szerintem nagyon enm elhanyagolható dolgok csak senki nem foglalkozik vele saját tudatlanságából. sok embernek elmondtam sokan lehülyézte aztán amikor a hiba bekövetkezett jött hozzám Bga reball-ra pedig megelőzhető lett volna.
Milka Minnél alacsonyabb amit csak el lehet érni.!!
van egy régi agp-s 6600gt-m akiről köztudott h kinyiffanós széria.
35 fok fölé sosem engedtem a mai napig játsziik vele ismerősöm.Nem azt mondom h azonnal bekövetkező hiba ez sok melegedés-hűlés okozta repedések. de ha tartós kártyát akar valaki akkor...
-
megint én
őstag
Értem!
Köszi!
Amúgy én a 675-ön alapfeszen használom 24/7be csak azért dúrva a GTA4ben 17-ről 25-re ugrott az FPS! amikor 700/1509/1225 ön mentDe ez a tuti: 675/1455/1150 alapfeszen. A propi meg nem engedi 70° fölé lásd a grfikont
-
Qru
MODERÁTOR
Na az jó! Nekem 1500 fölött nem sokkal elhasal. Ram meg 1050 fölött, az elég gyatra.
Érdekes tesztekben 1100-1200-on is elkocog de játékok alatt 1055-nél már becsíkoz.
GPU szintén tesztekben 730-on is ketyeg játékokban meg 685 fölött megáll a kép és dob egy hátast a driver.
mod:
DS-t mennyiért nyomatod Omae?
-
Qru
MODERÁTOR
Én annyira nem húzom a karit, shader bőven 1500 alatt marad én hagyom a gyári arányt ezért. De igen ezek a GT200-ak nem szeretnek 1500MHz-es shader felett menni.
megint én: Köszi.
Jó hozzá az a progi amit linkeltem korábban. Húzzad bátran a 192SP-sek még jobban is bírják a tuningot mint a 216-osok. Meg azokban van még anyag is rendesen.
Lényeg, hogy a hőfokra figyelj, azért olyan 80-85fok fölé ne menjen a GPU hőfoka.
-
romero28
senior tag
srácnál is ment 4 napig hibamentesen . de szerintem nem az órajel kevés neki 2d-ben , hanem a fesz amit a gpu-nak ad ilyenkor , mert ha jól tudom azt is visszaveszi .
na ezt hogyan lehetne fixálni , hogy ne vegye visszaviktor82 : kipróbáltam ezt az órajel-emelést , de a rivatuner-gadget szerint ugyanúgy visszavette az órajeleket
-
Nforewer
tag
Nah sikerült megoldan aventillátor problémám csak 1 dolfgot nem értek még! ha alapból fix 100%-on megy akártya akkor belássul mindig és felére csökken az fps de ha riva tunnerrel állítom be 100% fixre akkor meg jó! Arra gyanakszom hoyg a kártyán nem jó a vezérlés! Amugy rivatunerel megoldottam a problémámat csak idegesít eza gond ha biososan lövöm be hoyg mindig fix 100!-on pörögjön a venti akkor miért csökken le az fps!?? de amugy megnéztem és fix 95%-on is ezt csinálja akari! A túlmelegedés kizárt mert alap orajelen is ha 100%-ra megy fela venti ez van megnéztem direkt!
-
Nforewer
tag
hát ugy van a lassulás hoyg ugye ugy lőttem be hogy ha eléri a 80°-ot a gpu akkor kapcsoljon 100%ra a venti és ha leviszi 70°-ra akkor ne menjen 100%-on! és amint bekapcsol 100%-ra már le is esik az fps a felére és amint eléri a 70°-os és a venti lejeb veszi a fordulatot akkor meg miden jó már!gpuz vel figyelem amugy és ugy megy ahoygan beállítottam pontosan ezért is nemértem! de ha fix 100-on megy kakkor si ez van és ha figy 80%-on akkor is! nem értem mirét! :@ de már nagyon ideges avgyok ám!
-
-
bishopx2
tag
Így van, nem nagyon értem ma már a vgák bearázását, kicsit összevissza vannak, előbb irtam is, hogy 10k-20k körül van vagy 20db kártya amivel lehet játszogatni...ha reálisan
néznénk akkor egy 8800GTS már nem érne 13-14k-at mivel a 9600GT is ennyi, de
tényleg nem így történik az árázás, az lesz, hogy nézegetem a karikat és mikor látok
valamit jó árban akkor veszek, de egyik best buy-nak a gtx280 tűnik, 45k-50k árszegmensben... -
pcsabat
őstag
1440*900-ban elzötyög azért szépen. Sztem sem egy nagy játék, de jobb mint a legtöbb mint ami mostanában kijött, egy fokkal jobban le tud kötni (talán a bad company 2-t leszámítva). Meg úgy igazából azok közül a játékok közül amik fenn vannak nálam ennél jön ki a legjobban a különbség teljesítményben az előző 8800GTX-em után
-
rup1u5
nagyúr
A szélsőséges min/max fps-ekre nem kérdeztem rá de BMW001 tesztjeiben is találkoztam vele. Nézd csak meg a Crysis WH és a Stalker COP eredményeit. Még CF esetén is 13 a minimum. Orvososdit játszani meg se kedvem, se időm.
Ha veszek egy videókártyát akkor elvárom hogy driver telepítés után tegye a dolgát rendesen és ne nekem kelljen megtanulni használni egy ATT szintű progit és beprofilozgatni a GDDR5 órajeleit, hogy ne zabáljon annyit 2D-ben. 4890 magától nem is veszi vissza a memória órajeleit! Kaptam tanácsot, hogy csináljam meg ATT-vel a memória órajelezést de nálam nem akart működni rendesen az ATT, másrészt nincs szándékomban nekem elvégezni azt a munkát amit a mérnököknek kellett volna. Megszoktam a jót.
EVGA be a gépbe, Precision föl és tuningolok. 5 perc az egész. Hetekig nem fogok fórumokat bújni azért hogy ugyanezt elérjem ATi-nál.
Mégha minden egyes játékban legalább 10-15%-ot ráverne következetesen a húzott GTX 260-ra és nem lennének ezek az idegesítő minimum fps-ek akkor bevállalnám, hogy végigjárom az ATi-sok ösvényét mégegyszer, ahogy a 4850-el is tettem. De így nem.
Jó példa volt nálam a Bad Company 2 végefelé a sivatagos pálya ahol a hajóban kell menni. Bent a hajóban egyik irányba fordulva, ahol nem szált homok a levegőben 80fps, majd megfordultam a homokfelhő irányába és 25fps alá is benézegetett. Ugyan ezt a részt meg fogom ma nézni GTX-el is és beszámolok az eredményekről. Lehet hogy user error lehet, hogy nem. Semmi mást nem tettem fel csak a 10.3-as Catalystot. CCC-t is lehagytam, mert olvastam, hogy az bekavarhat. Minden esetre ha van egy idegesítő jelenség amit X kártya produkál, Y kártya meg nem, akkor nem kérdés hogy az Y-t fogom választani.
Legokosabb ha minél előbb eladom és megpróbálom minimalizálni a bukót rajta.(#20873) Mika1227:
Azt hiszem a fenti levezetésemben te is megtalálod a kérdéseidre a választ.
Azt hogy érdemes-e lecserélned GTX-re vagy sem egyedül az dönti el, hogy milyen játékokkal játszol. Ha pl a Stalker COP szempont nálad akkor ne cseréld le mert ott szinte rádupláz a GTX 260-ra a 4890.Engem nagyon zavarnak a hektukis fps-ek de a 4890 topikban csak elégedett tulajokkal találkoztam. Nem tudom miért van ez de engem már eleve ez is zavar, hogy ATi-nál ennyi ismeretlen van az egyenletben, míg NV-nél azt tapasztaltam, hogy a néha megjelenő szerencsétlen drivereken kívűl egyszerű és kiszámítható minden kártyájuk mint a 100as szög. NV-nél az üzletpolitikájuk b@ssza a csöröm nagyon, meg az, hogy hülyének nézik a piacot. ATi-nál az szimpi, hogy követik a szabványokat de ezek az idegesítő "user error" meg "urban legend" kategóriába sorolt jelenségek pont a egyszerű végfelhasználó kedvét veszik el.
Nem tudom mennyire követtétek nyomon a Fermi találgatós topikban fsb1000 koléga kálváriáját a mikrostuttering okainak kiderítése ügyében de a végső megoldás nála az lett, hogy eladta az 5870-et. Ebből a szempontból én még szerencsés vagyok, mert nálam a stuttering csak Furmark alatt jött elő a 4890-el. -
rup1u5
nagyúr
Ha föltoltam mindent max-ra akkor már kevés volt a GPU (20-30fps).
Ahhoz hogy nekem megfelelő 35+-os fps-eket produkáljon gyakorlatilag ugyan azokkat a beállításokat kellett alkalmaznom mint a GTX-nél. Bebizonyosodott, hogy valóban nem kell egy GTX 280-285-nél nagyobb kari ehhez a játékhoz. Örülök, hogy legalább ezt is kiteszteltem a saját gépemen. A legzavaróbb a szélsőséges min-max fps ami NV-nél nincs. Ott valahogy sokkal inkább középre, az átlag fps felé húz a min és a max. -
rup1u5
nagyúr
Szerencsére furmarkon kívül máshol nem jelentkezett az akadás.
GTA 4 tesztecske.Sajnos ez a játék technológiailag egy maszatolás de mit csináljak ha egyszer ez a szempont nálam?
A 4890 inkább ott domborít ahol valódi DX10-ről van szó:
GTX 260oc:4890-en nagyon jól be lehet lőni a COP-ot:
Végére a fekete leves:
FC2_bench_DX10_4xAA GTX260oc:FC2_bench_DX10_4xAA 4890stock:
Azok a fránya ingadozó fps-ek ATi-nál!
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, ez tény. Gorni kapott tesztelésre GTX480-at (illetve a melóhelye de ez most mellékes). Igaz ez még ez első revízió amit ki is mertek adni szóval fog ez javulni vmit. De egyelőre engem elrettentett ez a dolog. Marad a GTX260 még egy jó darabig. Jövőre eladom, akkor lesz még rá 1 év ipon gari, vinnifogják mint a cukrot.
odorgg: Korrekt teljesen. Majd friss W7-el is csekkold. Vagy ha van időd/kedved pontot vadászni XP és úgy 3dMák06.
-
hajbel
addikt
Henk: "Szerintem itt eddig nem arról akartak meggyőzni téged, hogy az általad linkelt tesztekben az eredmények közötti különbség nem 15-20% mert azt mindenki kitudja számolni" Vagy mégsem?. Lehet hogy csak 5-10% lenne az eltérés a kettő között és itt jön képbe az a tényező - amit már írtam -, hogy mennyiért tudod beszerezni. Ettől függ ugyanis hogy megéri-e beruházni egy SOC-ra, még a fogyasztás, hang is számíthat annak, akinek ez szempont. Egyébként gratulálok, Te legalább 1 teszt egy oldalát elolvastad (vagy talán egy egész tesztet
), mielőtt véleményt alkottál valamiről, és bár ez nem elég arra, hogy reális képet kapj egy adott dologról, a többiek példát vehetnének rólad!
ADAM1337: Várom a teszteket, amelyekben bebizonyítod nekem, hogy a tuningolt kártyád ki tud hozni annyi + fps-t, az alapórajelekhez képset, mint egy SOC.
odorgg: Tőled is várom a tesztet, amelyben bizonyítod azt, amit állítottál.
A tesztekre azért lenne szükség, mert pl. néztem az overclockersclub.com-on, olyan kártyákat, amelyeket a SOC fölé húztak, teljesítményben mégsem értek el annyi + százalékot. A hardwarecanuckson a már általam kimásolt szövegben (SOC teszt konklúzió) is hasonlókat állítanak: "We have said in the past that many pre-overclocks we see on cards are just window dressing and won’t mean a thing when it comes to perceptible real-world gaming increases. Well, in this case the card totally bucked that trend and that in itself is damn well impressive." Amennyiben bebizonyítjátok nekem az ellenkezőjét, le a kalappal előttetek.
-
Gaben01
őstag
Ok,az lenne a legjobb megoldás nekem is,ha a gyári 2 ventis hűtés helyett tennék rá egy AC hűtőt,de nem igazán akarok egy 35K-s vga-ra egy erősen 10K körül hűtőt tenni,a vízhűtésemtől meg nemrég szabadultam meg.Hajbel kolléga annyit árkált az SOC-ről,hogy ha találok használtan jó árban még a végén veszek egyet,annak legalább kifelé fúj a ventije.
-
-
-
odorgg
addikt
Enyém is viszi a SOC órajeleit, ráadásul 65 fok a max nálamis terhelés alatt
De én már vágom mért kell röbbet fizetni, azért mert télen hasznos lehet az a 15 fok hötermelés, mert ezáltal csökken a fűtés számlaRáadásul a dupla réz sem olcsó, és ha aszt nézzük, akkór az a kártya leg értékálóbb része
-
hajbel
addikt
Henk: A 3D mark nem mérvadó, többek között játékban elért teljesítményre sem lehet következtetni belőle, ez köztudott...A HOC tesztben leírják, hogy vizsgálták, mennyire kampányfogás, de kétségkívül van hatása a 2 uncia réznek, ferrit core tekercsnek, mert extrém igénybevétel mellett is alig van többlethő, többletfogyasztás.
Gaben01: Nem állítottam, hogy csak ezt érdemes venni, vagy nem tukmáltam rá senkire. Arra akartam reagálni, hogy páran azt írták, 10% a különbség a ref. és a SOC között, pedig ahogyan az a tesztekből kiderül 15-20%, néhol több különbség is van, és az alkatrészek tényleg minőségiek, mivel a +20% körüli tuningot minimális +hővel és fogyasztással viselik. Azért volt fontos leírni ezt is, mert többen azt írták, hogy ez csak egy magasabb órajelen hajtott átlagos gtx 260, ami nem igaz. Az megint relatív, hogy ki mit és mennyiért tud beszerezni, már csak ezért sem lehetne rámondani egy kártyára, hogy a legjobb vétel. Írta fentebb valaki, hogy ő biztony nem fizetne rá a sima Giga OC kártyájára 10k-t stb. Pl. az ipon.hu webshopban pontosan 3,3K a különbség, kapható egyékbént 7,5 k-val olcsóbban Asus gtx 260 is, máshol pedig megint más a helyzet. Tehát elhangzott egy csomó téves információ, ezért írkálok. -
rup1u5
nagyúr
Ultra Durable alaplapom van nekem is. Az egyik legjobb tuning lap lga775 fronton és nagyon elégedett vagyok vele de ez a 2 uncia rezes rizsa nagyobb részben marketing fogás semmi más.
-
viktor82
őstag
Hát az eltérés minimális volt szinte észrevehetetlen,de a 280-as sokkal jobb,viszon 1óra game után a kép villogni kezdett pedig a házam eléggé szelős ,a ref hűtés nem nagyon birkódzik meg az emelt órajelekkel!
Ilyen tesztekkel tele van a tököm!most teszteltem 1 ultrát és egy 8800gts g92-t nagyon emelt órajelekkel meg sem közelitette az ultra teljesitményét mikor a tesztekben mindig veli az ultrát!
-
odorgg
addikt
Nálam visszaveszegette az orajekleket csak az volt a baj hogy bármit csináltam,explorert megnyitottam, vagy bármi egyéb programot, akkor rögtön visszaugrotttak az orajelek, 3D IDLE-rol, 3D Loadra
Arra vagyok kiváncsi, hogy a voltokat is ide oda állitgatja e. Valszinüleg sajnos igen, de ha hazaérek megtudom.
De azis lehet hogy az 5.05-ös Ntune miatt volt ez mert a ventiszabályzásty is az vágta haza nálam.
-
odorgg
addikt
Hát, akkor nagyoncsak benéztem a rajzot az everestel
Pedig anno a 4890-el a leirtak szerint müködött a dolog
Na de ha hazaérek, akkor kipróbálom hogy, hátha az órajel csökkentésével, nálam visszaveszi a feszt is a powerplay. Mert eddig hol visszavette hol nem.
Köszi a tesztet!
Habár az elméletem elbukott, de ebbölis csak tanultam
-
odorgg
addikt
Na ennek örülök, köszi
Tehát akkor nálam ez olyan 30W körül lehet 150/300/100-as orajelekkel.
Hála neked, sikerült bebizonyitani hogy nem hülyeség variálni az óra ajelekkelrup1u5:
Az 10 óra alatt 300W megtakaritás, ami a minimálbéres fizetéshes nem kevés!
Amugy meg szar 1Mb/s-os netem van, és mivel elégsokat szokott menni a gép a torrentezésnek köszönhetöen, ezért minnél kevesebbet fogyaszt annál jobb.Áramerösség csökkentést, az orajelek csökkentésével is el lehet érni.
Amugy Henk megmérte: 25W óránként az szerintem elégjó eredmény.
Fent leirt tesztem pedig 4890-el készült nem 260-al, de azzal próbáltam éreztetni hogy Kb mennyit lehet spórolni. -
WongFeiHong
senior tag
A 196-os driverek óta van ilyen gondom.Ám pl a Supreme Commander 2 fullon megy akadás nélkül tehát nem hardver gondom van.Formatáltam csak ezt az új drivert raktam fel mert azt hittem ez jó.Hülye voltam,most már bármit rakok az bezavarja akkor is.Tehát megint format aztán 190.akárhányas driver...
-
szimi57
őstag
A legutóbbi képen alul az EVEREST mutatja a ventit 1400 on pereg, ez kb. 30 %. A hőfok nem megy tovább, maximum a venti megy fel 50 %-ra. Ezt a hőfokot ugy értem el, hogy a kari biosban mődositottam a venti vezérlését lineárisra és lejjebb állitottam a hőfokokat.
Csak ennyi. -
rup1u5
nagyúr
Tiszta sor amit írsz a fogyasztásról, teljesítményéről meg a vásárlóiról.
Ezzel tisztában is vagyok. Engem csak a "forradalom" meg "átütés" szavak zavartak. Akkor lenne forradalom itt ha mindezt 100W-os fogyasztással vagy konkurenciánál kisebb magmérettel tenné. 8800GTX után sem volt forradalom a GTX 280 pedig odavert rendesen. Na kb valami olyasmire számítok megint. Úgy érzem elég erősen fogom mazsolázgatni az evga kínálatát idén ősszel-télen.
Kiváncsi vagyok milyen árban lesz december környékén. Hátha befér 60 alá. -
rup1u5
nagyúr
Tényleg azt jelenti hogy pajkos?
(#19761) TTomax :
Ne is mond! Tegnap majdnem megvettem ezt. Még szerencse, hogy lecsúsztam róla és másé lett, mert így nem kellett kiköltekeznem így a Fermi elött. Bár fermit se fogok venni de ennek a 2gigás evga-nak nem tudtam ellenállni. -
hermanyi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Okos Otthon / Smart Home
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Sorozatok
- Revolut
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest