- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
rstwingo
tag
válasz
Onderon #132378 üzenetére
Én is nemrég váltottam erre . Az enyém a fő, kapot a nejem telefonja is egyet és egy Zyxel 5G-s ruterbe tettem a második simet.
Tökéletesen müködnek, igy a rezes net menni fog a háztól.
Arra kell figyelni, ha teszel egy másik telefonba is, hogy oda is kifog csörögni ha keresnek.
Én megbeszéltem a nejemmel, hogy rá néz és ha a 2-s simet látja ne vegye fel, mert nem neki szól.(senki nem tudja a számot egyébként,még én se, mert csak netezek róla, telefonra ott a másik sim)
-
4Grider
félisten
válasz
Onderon #132378 üzenetére
Mobilnet használhatósága helyszín, időpont és eszközfüggő. Az V. kerületben talán legfontosabb az eszköz, de az sem mindegy, hány falon/födémen kell keresztülmenjen az a jel, amivel dolgoznod kell. Egy jobb telefonnal mindenképpen körbe mérném azt a helyet, ahol a leendő router lesz, ha pedig ne adj isten van ott 5G térerő, akkor mindenképpen törekednék egy 5G router beszerzésére. Pl. egy ZTE MC801A 5G router tökéletesen betehető híd módba, így az Asus routerednek közvetlenül adhatná a natolt ip címet. Itt ui. csak natolt ip van, publikus nem jár a Telekomos net opciókhoz.
-
válasz
Onderon #107036 üzenetére
"a Vodafone 9900Ft 4gb nettel, social és connect pass-szal, a Telekom meg 11240Ft 3gb nettel"
Ha több mobilos előfizu van ugyanannál az előfizetőnél (nálam pl igen) és lejön a 15% akkor 9554. A 3gb-os netes csomagban is már nem számít bele a forgalomba a fb, az instagram és a waze.
Nem megmagyarázni akarom a dolgot, de nem akkora azért a különbség a kettő között, és cserébe kapsz egy sokkal jobb LTE hálót működő és bejáratott volte-val, függetlenül veszel hozzá telefont részletre ha akarsz és még hasonlók. Szóval a fillércirógatás nem minden. -
válasz
Onderon #107038 üzenetére
Nem csak a lefedettség miatt, bár nekem az is közrejátszott, amikor a másodlagosnak használt Vodafone-os SIM kártyámat dobtam.
Sok összetevője van ennek, azokat pedig mindenki úgy rangsorolja magának, ahogy csak akarja és aszerint választ szolgáltatót és szolgáltatást.lugosi: Nekem inkább a PAPné, de ha jól emlékszem, akkor: Password Authentication Protocol
-
törölt tag
válasz
Onderon #107032 üzenetére
Ez alapján "Belföldi és EU alapdíjas irányba, belföldről és EU roaming helyzetből korlátlan", tehát az állításod téves.
-
viktorhu
veterán
válasz
Onderon #105684 üzenetére
Erről volt már szó korábban, más a törvényi szabályozás. Más EU-államokban a törvény támogatja a virtuális szolgáltatók létrejöttét, akik saját infrastruktúra nélkül olcsó konkurenciát tudnak kínálni. Nálunk a törvény az infrastruktúra gazdáját védi, így ha virtuális szolgáltatást akarnál indítani mondjuk a Telekom hálózatán, akkor a Telekommal kellene megállapodnod, hogy belemennek-e, és ha igen, akkor milyen feltételekkel.
-
4Grider
félisten
válasz
Onderon #105682 üzenetére
A piac már csak ilyen. Ha valamit el lehet adni 16000 Ft-ért, akkor már miért kérnének érte csak 50 zlotyinak megfelelő Ft-ot? Főleg, ha két szolgáltató árainak összehasonlításában nagyon nem fer csak az ár/szolgáltatás viszonyt összehasonlítani, de a két szolgáltatási környezetet nem...
-
4Grider
félisten
válasz
Onderon #105663 üzenetére
A svédországiakat a Vodafone Go csomagokkal sem hívod korlátlanul, azokban maximum 100 perc van "ingyen" ilyen irányba, utána pedig 100 Ft percenként a hívás ára.
8000 Ft-tól érsz el a Vodánál olyan tarifát, amivel "ingyen" tudsz Svédországba telefonálni. Ennyi pénzért inkább voip megoldást választok... -
törölt tag
-
válasz
Onderon #105665 üzenetére
Zanzásítva a Telekom: VoLTE, jobb 4G lefedettség, jó 2CA és egyedüli 3CA, gyorsabb mobilinternet, minden készülék független, több a kétkártyás típus, hűség alatt is díjmentes feloldás a régebben vásároltaknál, a feltöltős konstrukciók jobbak és még lehetne sorolni.
A maszekhoz használt SIM kártyám Vodafone-os volt sokáig, de letettem róla, mert vidéken sok helyen találkoztam ilyennel: [link] (A feleségem céges előfizetése Vodafone-os, nála sem ritka, hogy a privát Telekomosról kell intézni a céges hívásokat.) -
törölt tag
válasz
Onderon #92095 üzenetére
Mindegyikkel van valami, felesleges sarkítani. Én bejártam a 20-70-30 utat és most sem akarok váltani Telekomról, egyrészt ismerősök többsége így hálózaton belül, másrészt nagyon nagy panaszom nincs. Csak biztos nem fogok előfizetést hosszabbítani a tavaszi módosítások után, mert a Domino Fix-Most-Maraton sokkal jobb a havidíjas megdrágított ajánlathoz képest. Készüléket nem tőlük veszek, otthoni net és TV sem tőlük, akkor teljesen felesleges új hűséget vállalnom megdrágult havidíjasra, pláne úgy megszűnt a Spotify opció is. A Domino Most jó percdíjban és a Maraton net szavatossága se jár le 30 nap után. Korlátlan havidíjas nem érdekel, nem használnám ki, a jelenlegi alacsony S-ben nem éri maradni, hűség lejárta után irány a Domino Fix & Most & Maraton.
-
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Onderon #88282 üzenetére
"1 Gb nekem nagyjából 1 hétre elég, ha dolgozom."
Akkor nem értem, hogy miért a 2GB Vodás csomagot hozod fel példának...
8GB Vodafone vs 4 GB Telekom ~13.000 forint mindkét csomag
A biztosításra: Ha beleszámolod, akkor pl. egy S8+ készüléket veszel
a, ~23.000 forinttal drágábban hozod ki, mint a Telekomnál listaáron
b, 79.990 a készülék és havi + 10.000 forintot fizetsz 22.990 havonta - Telekomnál 203.280 forintot fizetsz a készülékért és havi 17.000 a havidíj.
c, 9.990 forintot fizetsz a készülékért, 25.990 havidíjjal - Telekomnál 0 forintot fizetsz, majd 17.000 forintot 2 hónapig utána 24.490 havonta.a, 23.000 forinttal olcsóbb a Telekom a 2 év alatt
b, 20.000 forinttal olcsóbb a Telekom a 2 év alatt
c, 60.000 forinttal olcsóbb a Telekom a 2 év alatt
(remélem nem számoltam el semmit.)c esetben simán belefér egy Telekomos/független készülékbiztosítás és még mindig pluszban vagy a Vodához képest.
Ha pedig nem veszel szolgáltatótól készüléket, akkor a biztosítás nem előny a Vodafone javára. -
válasz
Onderon #88278 üzenetére
Telejártam vele az országot, hibátlan. Kb azonos egyébként a telekoméval. Hétvégén voltam olyan helyen a Dunántúlon, ahol szakaszokon nem volt térerő egyáltalán se a telekomos, se a telenoros telefonon (erdei túra). Aztán egy helyen bejött edge mind a kettőn, majd a telenoros simes telefon átváltott 1 pálcás 4G-re, az használható volt. De 99%-ban teljesen azonos volt a kettő, megkockáztatom hogy 2km-rel arrébb lehet, hogy telekom lett volna és telenor nem. Teljesen meg vagyok vele elégedve, amúgy nem pesti vagyok, szinte kizárólag vidéken használom. Város széle, és kisebb települések is.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Onderon #88276 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, ha a Vodafone 2 év hűséges ajánlatát hasonlítod össze, akkor Telekomnál 11.000 forint a 15000 helyett, s ebből még lejöhet a 20, illetve 25%. Ha olcsóságról beszélünk, akkor a készülékvásárlást el is felejthetjük...
A másik kérdésedre: a digire várnak, hogy milyen lesz, ha elindul.
A voda RED Passokra pedig ott a Mobil L és XL mellé a nyári korlátlan adat... Igaz időszakosan, de a nagyobb csomagoknak mostanság többnyire mindig van valami akció...A Telenor ajánlata ott vérzik el, hogy 6000 forintért van egy korlátlan netcsomagod, de ha SMSt küldesz már pluszba fizetsz 35ft/db áron. Többnyre Telenorosok miatt SMSes csomagot kell válasszak, gyakran elérhetetlenek a pontszerű lefedettség miatt(van hálózat, de nincs adatkapcsolat Budapesten elég sok helyen), az SMSt legalább megkapják, ellenben az email/chat üzenettel vagy esetenként hívással...
Telekomnál 10 GB netet kapsz jelenleg 6500 forintért hűség nélkül, minden perc/SMS 35ft pluszba(mert ki akar hívni ha ott a sok net) vagy 80perc/SMS 4GB nettel 6000 forintért(ha mégiscsak fontos a hívás és SMS). Szerintem kb. ez a 2 csomag van összehasonlíthatóságban a Telenor ajánlatával.
Tényleg nem tudom, hogy mire kell ennyi adat...
Én akár hogy küzdök nem nagyon tudok 1-1,2 GBnál többet fogyasztani, pedig böngészek, chatelek(képekkel, videókkal), emailezek. Az átlagos fogyasztás inkább 800MB-1GB közötti. Egy valamit nem csinálok, nincs telepítve a FaceBook alkalmazás és mobilnetről csak végszükség esetén megyek fel. Ha van wifi, akkor telefonról is van, hogy ránézek, de ez elenyésző.
Zenéim offline vannak, YouTube videót nem nézek mobillnetről.Más országot, ha kérhetem ne keverjünk ide, mivel nem tudod mennyiért kapja itt és kint a frekvenciát és milyen telekommunikációs szektort érintő különadók vannak itt és kint.
-
válasz
Onderon #88268 üzenetére
Nem tudom mire várnak, csak tippeltem. Vagy kivárnak, vagy nem érdekli őket a konkurencia és ráhagyják. Más nem jut az eszembe. A második lehetőséget gondolom kisebb valószínűségűnek, de persze sose lehet tudni.
Lehet, hogy nem okoz nekik érezhető elvándorlást a konkurencia ajánlata, nem tudom.
Egy biztos, ha most új ügyfélként szerződnék, akkor szerintem nem velük szerződnék. De ameddig köt a hűségem hozzájuk, addig szerintem csak kijönnek valamivel, ezért nem is érdekel különösebben, hogy mikor reagálnak. Ha nem reagálnak, akkor elhordozom a számaimat, ez a hello data tökéletes lesz. Van is egy ilyen másodelőfizetésem, használgatom, príma. -
b.daniel
senior tag
válasz
Onderon #88268 üzenetére
Ok,hogy én Telekom dolgozó vagyok,de a szubjektív tapasztalatom az,hogy az elmúlt 2 évben most a legjobbak a csomagok, talán a legolcsóbbak is integrált szolgáltatás esetén,es én az elmúlt 2 évben messze most kötom a legtöbb szerződést,és ezek az eddiginél magasabb százaléka szamhordozas.
Szóval nem rosszak ezek a csomagok egyáltalán, csak úgy éri meg igazán,ha van otthoni isRáadásul Domino percdijai is legjobb tudomásom szerint a Most-nak a legjobbak, illetve a Maraton opciók is prepaid netre a jobb ár érték arányúak közé tartoznak
Szerintem azért nincs változás mert egyáltalán nem indokolt
-
válasz
Onderon #77609 üzenetére
Nem tudom, én a mediamarktos és az edigitalos black friday oldalt néztem át, az alapján úgy érzem, hogy a hazai cégek nem igazán érzik még ezt a bf dolgot. Mind a két helyen gyakorlatilag beragadt, eredeti áron nagyon kérdőjelesen eladható készleteket látok nem túl erősen leárazva. Szvsz erre várni felesleges volt, ha valaki éppen valami olyasmit akarna venni ami le van árazva az úgy kb oké, de nem érzem azt hogy ezek az akciók túl nagy olyan vásárlást generálnának, amely vásárlási szándék e nélkül nem volt meg.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Onderon #75902 üzenetére
Ha látok egy akciót utana olvasok mielőtt cselekszem. Tudom a mai rohanó világban erre nem jut idő, ezt sokszor kihasználják.
Nem azért vagyok képben, mert egész nap a szabályzatot bújom, csak nem lenne jó, ha a felületesség miatt extra költségeket kellene fizetnem, ezért tájékozódom, s csak utána cselekszem.Az lényegtelen, hogy 2x is a NetPlusz Lre esett a választás, akár L, XL hónapon belüli aktiválása esetén is van aktiválási díj.
A számládban, amit kifizetés előtt megnézel remélhetőleg, az első netcsomag aktiválási díja is szerepel minden esetben, csak utána le van vonva.Egyébként, ha most lesz elsőre ilyen, s 1430on kéred, elképzelhető, hogy méltányosságból a kövi számlából levonják ezt az aktiválási díjat.
Szerintem a Telekom korekktebb mobilnet bővítőkben, mint a két társa.
A Telenornál nincs csak pár napra veszem a netet, ciklus végéig ki kell fizetni.
Vodánál meg ha kikapcsolod, az előre kifizetett adatkeret elveszik.
Ezeket olvasni a másik 2 topikban.. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
Onderon #75889 üzenetére
Amit leírtál megint: arra való a turbó opció. Megrendelted a netpluszt, kevés lett, következő hónapban nagyobbra váltasz, addig pedig rendelsz egy turbó opciót.
Itt az leírás a 4x akció alatt:
Felhasználható adatmennyiség választható 200 MB és 5 GB között, amit az első két hónapban négyszeresére emelünk, amennyiben az elmúlt 92 napban nem rendelkeztél ugyanezzel az adatdíjcsomaggal.Itt teljesen egyértelmű mikor jár, ez egy akció, aminek feltételei vannak. Áruházban se mész és pakolsz be minden akciósat, elolvasod, hogy mikor akciós, s ha 3at kell venni akkor 3at teszel be, hogy olcsóbban kapd. Itt, ha spórolni akarsz megnézed mikor akciós, s az igényeidnek megfelelő csomagot veszed. Hiába akciós a kg liszt, ha a 3kg csomag olcsóbb egységárral van, akkor azt veszed, a 20 kg zsák még olcsóbb lenne, de tusos, hogy a fele használhatatlan lenne így maradsz a 3kgnál.
Tarifa váltásnál azért van kiírva a figyelmeztetés, mert nagy anyagi vonzata lehet.
A netplusz váltásnál maximum a teljes havidíjat kell kifizetned pluszba. Ami jogos, mivel mindkét csomag adategyenlegét lehsználhatod.Azt nem tudom elhinni, hogy a 4 GB elég lett volna 1 hónapra, ha az 1GB elhasználtad 1-2 nap alatt. De ha így is van egy Turbó 3GB opcióval meglett volna a 4GB.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Onderon #75886 üzenetére
Hívások előtt ne mondja be, hogy ha 1 percet beszélsz a hívottal az x ft lesz?
Viccet félretéve.Ezek a netplusz csomagok megújuló csomagok, amik arra lettek kitalálva, hogy a rendszeresen a bennefoglalt havi adatkereted kibővítsd, ha kevés.
Ha hirtelen megnő az adathasználatod, pl belföldi nyaralás miatt, arra vannak a turbó opciók, ahol nem kell követned az aktiválást.Csak azzal szúrnak ki, aki trükközni akar az aktiválásokkal, mennyiségekkel.
A 4x mennyiség akciónál is le lett írva, hogy mik a feltételek.Ha valaki össze-vissza váltogatja a csomagokat, arról nem a telekom tehet.
Az említett konkrét esetre, hogy nem voltál jogosult a 4xadatra a megoldàs a turbó opció lett volna, ha nem akarsz aktiválási díjat fizetni.
-
[P]laci
senior tag
válasz
Onderon #75884 üzenetére
elég egyértelműen fel van tüntetve, hogy mi ezzel kapcsolatban a szabályozás:
"A mobilinternet szolgáltatást vagy benne foglalt adatot tartalmazó alábbi díjcsomagok, szolgáltatások vagy opciók esetében a termékek aktiválására vagy ezekre történő váltásra naptári hónaponként egyszer van lehetőség díjmentesen. Szolgáltató minden további váltás vagy újra aktiválás után a választott díjcsomag vagy szolgáltatás havidíjával azonos mértékű aktiválási díjat számít fel. Az érintett díjcsomagok, szolgáltatások: Net&Roll díjcsomagok és NetPlusz adatdíjcsomagok."
Forrás: ÁSZF - 2.5. Mobilinternet díjcsomagok működésére vonatkozó további feltételek.
-
bandi20
aktív tag
válasz
Onderon #72789 üzenetére
En most cserélnek kedvezményesen telefont ! Részletre! De amióta meGujitottak eZt a sz@rt azóta nincs a meglevő elofizetes fülnel a reszleTfizeTes opció ! Ez azért bosszantó mert s7 et neztem ki a neten vr szemcsi is jár hozza, de ugye itt nem megy a rendelés csak üzletbe, ott meg nincs hozza szemüveg! Gratulálok telekom !
-
válasz
Onderon #68140 üzenetére
nekem 6s plus van most, előtte note 4, korábban is felváltva android és ios oprendszeres csúcstelefonok, viszont alig néhány külsős alkalmazást használok, így azok nem jelentenek kompromisszumot, bármikor ugrálhatok, amikor épp megunok egy gyártót vagy rendszert.
egy jó wp-s telefonra régóta várok, de kevés olyan létezik, ami nekem megfelel, a 950 xl ilyen lehet, de ez majd kiderül, pláne ha megjelnik esetleg a későbbiekben a telekom kínálatában.
sok más gyártó csúcstelefonja is túlárazott, nem csak az iphone.
azt nem mondanám, hogy az iphone/ios feature-ben évek óta semmit sem nyújt, bőven hozza a többi gyártó/oprendszer szintjét, pláne a 6s/6s plus újításaival, amikre a korábbi típusok nem képesek az új ios főverzió esetén sem, mert hardveres fejlesztésekről is szó van. -
-
-
tomy86
addikt
válasz
Onderon #59394 üzenetére
Esetemben az semmit sem old meg. Két különböző böngészővel sem sikerült. Az elmúlt hónapban többször sem sikerült eljutni egy megrendelés véglegesítésére. Nem nagy gond, mert megvettem máshol, amiket akartam, csak nevetséges amit webfejlesztés címén művelnek a T-nél.
Ami pedig az otthoni szolgáltatások részt illeti ott másnak kellene törölni valamit. Mégpedig a jelenleg webfejlesztéssel foglalkozó csapatot vagy alvállalkozót a fizetési listáról. -
válasz
Onderon #59007 üzenetére
nekem nem iphone van most, az volt korábban egy 5s képében, de jelenleg note 4 van, ami az iphone után is elégedetten használok - bő 4 hónapja - még a telekom firmware verzióval is.
az iphone 4s és 5s között is volt több androidos (csúcs)telefonom, azokat is örömmel használtam.
az s3 esetemben nem véletlenül maradt ki a sorból az s, s2 és s4 között, pont a ram kezeléses problémájától kíméltem mag magam.
vannak jó androidos telefonok, ha a megfelelőt választja ki az ember és nem gányolja össze a rendszert - ios esetén ez nehezebb, cserébe adottak korlátok.
nem egy elégedett android felhasználót találsz ezen fórumon is, akik iphone 5...stb. után lettek samsung, sony, lg...stb. csúcstelefonok tulajdonosai és nem szándékoznak visszatérni, mert azokat is örömmel használják, sőt, azóta az utolsó gyátós készülékük újabb típusára is váltottak.
nem lehet egy rendszerre vagy gyártóra régebbi, problémás vagy alsóbb kategóriás készülékek alapján általánosítani.
ellenkező irányban is igaz, sokan esnek csapdába azzal, hogy használnak alsóbb kategóriás, problémás androidos telefonokat, elegük lesz, ezért ios irányban nézelődnek, mert az állítólag nagyon gyors és stabil, kellően új típust ott sem vesznek persze, mert az eddigi árkategóriájukban még az iphone 4s mostani ára is drága, de azt valahogy beleszorítják, aztán jönnek a csalódások, hogy nem is olyan gyors, meg vannak problémák a rendszerrel, nem értik persze meg, hogy egy 3.5 éves típusú készülék alapján ítélik meg a rendszert és a gyártót, csak azt hajtogatják, hogy nem ezt várták, mert iphone meg ios...
volt nekem is iphone 4s, azt is a telekom kínálatából vettem anno - bár ios esetén nincs jelentősége a firmware verzió tekintetében -, ios 5 volt rajta megvételkor, ios 6 alatt használtam többet, aztán jött két androidos telefon, viszont ha most ios 8 alatt kipróbálom az iphone 4s-t, akkor erősen nem olyan gyors és gördülékeny már a rendszer, amint volt anno, ha meg az 5s mellett próbáltam 4s-t, akkor pláne láttam és éreztem a különbséget - ez a helyzet android téren is, nem mindegy, hogy mi alapján viszonyít és mond véleményt az ember...
jobban nem részletezem, meg nem is igazán itt akarom kitárgyalni.KDSH; szia, miért lenne szemét dolog?
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Onderon #59007 üzenetére
Nem azért, de a Facebook app köztudottan hibás program, aki kicsit is óvni akarja a telefonját/tabletjét nem telepíti fel, hanem inkább böngészőből használja...
Az alap Telefon App-ot, a gyártó fejlesztette adott típusra, a Facebook Appot pedig egy külső fejlesztő, innentől a feltevésed hibás, mert egy gyártótól független appot, nem lehet egy gyártói appal összevetni.
-
válasz
Onderon #58983 üzenetére
itt kezdődnek a problémák, amikor valaki s3 - ami már a megjelenés pillanatában is problémás volt a ram kezelése miatt - és társai alapján minősít még napjainkban is...
r3dsnake; nincs már olyan, az ios sem a régi már... (régen rossz, viszont igaz, ha már ezt mondják olyanok is, akik az apple táborát erősítik régóta és nem is szándékoznak azon változtatni, csak korrektül elismerik a hibákat.)
más; írtam korábban, hogy jobb lett mostanság az lte a lakásban, rámértem most a sebességre olyan helyen, ahol nem fullos a térerő - a teraszon és az ablak közelében maximumon van, de nem ott használom a notikat, így nem is ott lenne korrekt a mérés -, azt kell mondanom, a sebesség is gyorsabb lett valamennyivel;
látszik, hogy nem a belvárosban lakom, ott azért jóval gyorsabb letöltéseket is mértem már korábban.
rámérek majd a lakás olyan pontján is, ahol maximum a térerő, úgy jobb válaszidőre és valamivel gyorsabb letöltésre tippelek. -
Onderon
senior tag
válasz
Onderon #58983 üzenetére
Persze pont csak a linket felejtettem el tegnap. ime hatha valakit erfekel
-
quailstorm
félisten
válasz
Onderon #58980 üzenetére
Pedig ezt már a ZTE Blade Q is megcsinálja nekem
(fél éves, leghosszabb uptime 2,5 hónap)
Titka mindössze az 1GB RAM, a kevés RAMot fogyasztó rendszer, meg nincs telerakva szeméttel, háttérszolgáltatással, és nincs rajta facebook.
Birom a sok hulladék appot is. Legutóbb egy telóról a clean master szedtem le, hogy legyen hely
Batterydoctor is hűdefontos, mégis bedőlnek neki.
Elégséges hardver és jó szoftver mellett korrekt a droid. A Galaxy S i9000 még ezt nem adta meg, az valóban olyan, amit írsz. Pár hét aztán vakarhatod a fejed. -
Lacko84
aktív tag
válasz
Onderon #58925 üzenetére
Hiába ajánlják fel a 1000ft-os kedvezményüket kell a francnak..
Persze tudom egyik szolgáltató sem jobb viszont több mint 8 év előfizetés után aranykártyásként ne tudjak elhozni egy iphone-t akár hosszabbítással akár új előfizetőként kisebb csomaggal, ez a vicc kategória! Azt értem hogy nem akarják már mindenkinek adni mert sokan csak felveszik és már adják is el és nem fizetik de ezért így megszívatni ezzel a régi ügyfelet, ráadásul én havonta 28 ezret hagytam ott a múlt hónapig mivel a 3 előfizetésem mellé törlesztettem 2 készüléket is, láthatják hogy ki lett fizetve minden hónapban! Akár hányszor megyek mondják tudok felvenni készüléket már megint 2 előfizetésem mellé is, na majd most mondom akkor kérnék is egy Iphone-t de nem 8 ezres csomaggal!
jön majd a válasz sajnáljuk úgy nem lehet....
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Onderon #58913 üzenetére
Szerintem azért nem engedik a rootot, hogy ne tudd kiküldeni a képét chromecast-re vagy más egyébre. iPhone-on/iPad-en sem lehet kitenni Airplay-jel (mirroringgal sem) Apple TV-re a TVGO képét. Semmilyen más appnál nem találkoztam ezzel, nem is tudtam, hogy egyáltalán le lehet ennyire korlátozni.
-
club1
veterán
válasz
Onderon #58913 üzenetére
Ezek szerint nem próbáltad elindítani a Horizon Go-n a lejátszást. 68 csatorna van benne, ebből viszont a nézettség szerinti első 10 csatorna közül csak 4 (TV2, Duna TV, Story4, Commedy Central) nézhető nem UPC-s ip címmel. Az alábbi csatornák ui. csak UPC hálózatból nézhetőek a Horizon Go-val: RTL Klub, M3, Viasat 3, Viasat 6, RTL II, Super TV2, Cool TV, Film+, Film2+, Sorozat+, RTL+, PRO4, FEM3, SportKlub, DOQ, Muzsika TV, EuroNews.
-
ZeneÁdi
csendes tag
válasz
Onderon #57333 üzenetére
Nekem sem lenne semmilyen gondom, ha letelt volna a 3 munkanap (legfeljebb úgy könyvelném el, hogy 'így jártam"). Ha nem lenne ez az ügy, aminek ki kell várnom a végét, akkor én is simán bevinném a 6 hónapos 4S-emet és lecseréltetném egy refurb-ra, mivel már az eleje levált a keretről (van egy rés a kijelző és a keret között a hangszóró környékén... erre egyébként oda kellene mindenkinek figyelnie).
Most a Telekom üzenet, hogy majd írnak, hogyan döntöttek
)) igaz, jogerős kötelezésről és bírságról szóló határozatot kaptak, de majd ők "eldöntik", hogy mi lesz.... nagyon a törvény fölött érzik magukat.... de majd jó nagyot koppannak!!
Amúgy amiket leírtál, abból én is nagy sumákságot érzek. Szerintem itt valaki nagyon nagyokat kaszál.
Én mindenképp bejelenteném az ügyet a fogyasztóvédelemnél (minden irattal együtt), de a főigazgatósággal kezd, majd ők átirányítanak. Hadd szálljanak rájuk egy picit. Minél több hasonló ügy van, annál jobban szemet üt majd valakinek.
Sok sikert!
-
ZeneÁdi
csendes tag
válasz
Onderon #57143 üzenetére
Ebben nagyot tévedsz!
A Telekom igenis elég sokat keres az ilyen műveletekkel (azzal, nem bukik - gazdasági szempontól a nem bukást ugyanis nyereségként lehet elkönyvelni)
Meg is magyarázom!
A Telekom vesz az Apple-tól egy iPhone-t, mondjuk 60.000 Ft-ért. Te megveszed azt az iPhone-t, ami 3 napon belül kiderül, hogy gyári hibás (ami állítólag nem is olyan ritka). Mondjuk fizettél érte 100.000 Ft-ot.
Na most, a Telekom a jogszabály szerint köteles levenni a polcról egy másik iPhone-t, amit szinte 60.000 Ft-ért vett az Apple-tól és odaadni neked a hibás helyében. A hibás iPhone-t beküldi az Apple-hoz, ahol kijavítják, kicserélik a burkolatát és leszigetelt dobozban visszaküldik a Telekomnak. Igen ám, de ezt az iPhone-t NEM árulhatják, nem rakhatják ki a polcra, hiszen nem új iPhone-ról van szó, hanem felújítottról. Tehát van egy iPhone, ami nekik 60.000 Ft-ba került és amit nem adhatnak el! Ezen kívül ott a másik iPhone, amit kötelesek lennének neked adni, és ami szintén 60.000 Ft-ba van nekik. Tehát összesen 120.000 Ft-ot fizettek és tőled csak 100.000-t kaptak. Ez -20.000 Ft a Telekomnak.
Tehát akkor mit csinálnak? Beadják azt a dumát, hogy az Apple nem engedi stb., feldobják az ügyfélnek azt a labdát, miszerint 1 éven belül bármikor azonnal kicserélik az iPhone-t ha meghibásodik és a garancia újraindul (ami persze igaz is). Sokan be is kapják a csalit és beleegyeznek. Ezután rendelnek egy iPhone-t egy külön készletről, amit az Apple KIZÁRÓLAG a cserékre tart fenn és ami FELÚJÍTOTT, ÚJRACSOMAGOLT készülékekből áll és azt odaadják neked, a tiédet pedig visszaküldik az Apple-nak (ami ugyanebbe a készletbe kerül majd). Szerintem ezért a Telekom egy fillért sem fizet az Apple-nak vagy max. egy jelképes összeget. Így tehát megspóroltak 60.000 Ft-ot (a polcon lévő iPhone árát, amit kötelesek lettek volna odaadni neked), te meg kaptál egy felújított iPhone-t, amiért gyakorlatilag 100.000 Ft-ot fizettél és ami kb. 30%-al kevesebbet ér.
Tehát akkor, ki is jár jól?!
-
válasz
Onderon #57184 üzenetére
az első évben eszközölt cserénél újraindul a jótállás, ezt jogszabály írja elő, ami nem csak az apple, hanem minden más gyártó termékére is igaz, ha a feltételek adottak - az általam említett esetben igaz, mivel a prémium támogatás feltétele a készülék megfelelő forrásból történő származása, és az ellenpélda, hogy az apple termékek esetén sem indul újra a teljes egy év, ha nem megfelelő forrásból származnak, hanem például külföldről vannak behozva.
az iphone 6 témában találsz hozzászólást, akinek már helyben (a szervizben) szétkapták és javították a telefonját, nem pedig cserélték. -
válasz
Onderon #57146 üzenetére
amelyik telefont egyszerű szétszedni, annál az sem baj ha javít, ott csinálja előttem, így látom végig a műveletet, hogy miként kapja szét és rakja össze, illetve a végén van lehetőségem ellenőrizni átvétel előtt, hogy megfelelő minőségű kijelzőtt...stb. tett be, kizárva ezzel a több kört, hogy esetleg valami nem okés - iphone esetèn nem ritka, higy a cserére küldött eszköz is problémás, azt is vissza kell küldeni és napokig/hetekig várni ismét...
meg aztán a cserébe adott refurbished (felújított) iphone készülékeket is javította valaki, ráadásul annak a menetét nem is látom, de vannak elképzeléseim, amikor szétkapva egyik vagy másik készükéket, ujjlenyomatok, meg nem bele való idegen testek vannak bennük - az iphone témában is nem egy ilyen esetről olvasni -, szóval nem biztos, hogy minden esetben az a jobb megoldás.
arról nem is beszélve, amit pont éjszaka olvastam; bizonyos esetekben iphone esesetén is van már javítás (szervizes) üzletben is, nem minden esetben cserés. -
válasz
Onderon #57143 üzenetére
bár minden ügyintéző így állna hozzá, de nem véletlenül hallani/olvasni sok ellenpéldát is, hogy nem akarnak a szolgáltatónál foglalkozni vele, lepasszolnak, küldenek a gyártói szervizbe/képviseletre - nem is kell messze menni, ezen a fórumon is sok ilyen tapasztalat megtalálható.
a készülék cseréje esetén más gyártó esetén is újraindul az egy év jótállás, ha az első évben történik a csere, hiszen ezt jogszabály írja elő.
az apple esetén csak annyi a kanyar, hogy nem teljesen új készüléket ad, hanem refurbished, tehát gyárilag felújított példányt, de ez közel újnak számít.
mondok jobbat is, igaz csak egyet tudok; samsung prémium kategória, ahol díjmentesen kimegy házhoz a szervizes és ott intézi a dolgokat, ráadásul ha a helyszínen nem javítható készülékről van szó (például s5, note 4), akkor előveszi az új telefont - ténylegesen úja és nem felújítottat -, abba átírja a cserélendő készülék azonosítóját és kész! -
ForRedGlory
félisten
válasz
Onderon #57087 üzenetére
Milyen 2000 Ft a kulonbseg? Jo lesz az 2500 Ft-nak is. A Telekom sem a sajat maga ellensege, orulj, hogy 6090 Ft-ert kaphatsz Next S csomagot, amikor masnak meg 8590 Ft. Semmi koze ennek a marketinghez
Ha meg telefont is akarsz venni, a feltetelek adottak, abbol mazsolzhatsz. Jo hogy nem lehet mindenki igenyet kielegiteni... Ugyanazon az aron venni nem gondolod hogy pofatlansag lenne azokkal szemben, akik ugyanazt a Next S csomagot 2500 Ft-al dragabban hasznaljak?
-
Aaron14
őstag
válasz
Onderon #57087 üzenetére
Akkor ez remek hír! A következőt fogom csinálni. Holnap úgyis be kell mennünk a helyi Telekom üzletbe, ahol majd rákérdezek, hogy van-e olyan készülék, amilyet én szeretnék. Ha van, akkor szépen hazajövök, megrendelem online és utána újra bemegyek átvenni a készüléket. Ezt egyébként sokáig én sem tudtam, de online rendelés esetén a 14 napos elállási jog akkor is megilleti a vásárlót, ha a megrendelt terméket személyesen veszi át.
Ráadásul pont olyat szeretnék, ami a weboldal szerint a legkevésbé keresett, szóval elég valószínű, hogy lesz. :-)
-
válasz
Onderon #51781 üzenetére
- nem csak az arany/platina szinten kiemeltek, de tőlük legalább nem kérnek be mobil előleget
- nem lesz mindenki arany kiemeltségű, a legolcsóbb díjcsomagok alapban nem jelentenek annyi pontot, kell még azokhoz csapni némi forgalmat, vagy bővítőt...stb.HardRic; bizonyos esetekben hiába nem részletre lett vásárolva a készülék, elég csak a kapcsolódó számlákkal elmaradni, és már lehet is tartani a tiltástól, amíg a készülékhez tartozó előfizetés hűségideje tart.
-
válasz
Onderon #51633 üzenetére
szia,
most is lehet függetleníteni, csak az 15 e ft + kötbér, a hűség lejártát követően meg csak 15 e ft.
a jótállásra nincs kihatással a függetlenítés.
lehet már vinni közvetlenül apr-be is, mióta megszűnt a telekom szervizelés.
az utolsó kérdés a gyakorlatban passz, elvileg kérhetsz függetlent.icecave; előfordul, hogy csak akkor engedi beváltani/levásárolni a pontokat, ha az alapértelmezett jelszót előtte megváltoztatod.
-
válasz
Onderon #51477 üzenetére
befizettem éjszaka a számlát, épp nem volt probléma chrome alatt.
ráért volna még, de gyorsan éltem a lehetőséggel, ha már egyszer beengedett és nem volt gond.
tényleg sok a probléma mostanság, és valóban lehet annak az oka, hogy sok jó szakembert elcsábítottak már a t-től, állítólag nem is nagyon marasztalták őket... -
ShadowX
őstag
válasz
Onderon #50803 üzenetére
Én mentem a Digihez, a TV meg nincsen...
Olvasom itt mindenkinek a véleményét, hogy beblöffölte, hogy elmegy másik szolgáltatóhoz meg felbontja a szerződést, stb...erre ajánlottak neki egy olyan csomagot, ami az eddigi ár töredéke, vagy a mostani áron, de sokkal jobb csomagokat. Mikor én voltam bent, semmit nem kérdeztek, nem is próbáltak meggyőzni, hogy maradjak, semmi. Fintorogva rámnézett az ügyintéző, kihozta a papírokat amiket aláírtam, aztán megkérdezte hogy most mi lesz. Mondtam neki Digi. Erre fintorogva félvállról odahányta, hogy és ott jobb lesz? Mondtam neki, hogy mennyi a csomag, meg, hogy hűség sincs, és nekem csak net kell. Erre szisszentett egyet, én meg elmentem. Nem erre számítottam 5 év Thome és több, mint 12 évnyi Tmobile hűség után...
Még azt sem mondta el hogyan juttassam vissza a STB-t. Nekem kellett utánajárnom.
-
válasz
Onderon #40683 üzenetére
több előfizetésem is van, a társkártyákat a feleségem és az anyósom használja, mindegyiken van családbarát, így egymást ingyen hívjuk, kifelé meg jellemzően jó, ha 1500 ft leforgalmazásra került a 3200 ft árazású mozaik xs díjcsomag 100%-ban felhasználható havi díjából, pedig az asszonynak meg nekem is az volt - a hardmadik társkártyán eco xs, az marad is egyelőre.
nekem a bejövőm sok, kifelé alig van hívás/sms, a páromnak szintén, ráadásul neki céges telefonja is van, amiről jócskán telefonálhat havonta, azt sem használja ki teljesen, szóval a move xs is bőven elég lesz, mellé pedig mobilinternet, neki korábban az 500 megabyte sem fogyott el soha, szóval az 530 megabyte simán elég lesz, nekem meg eddig 200 megabyte + 1 gigabyte volt, most "csak" 30 megabyte + 1 gigabyte, de az 1 gigabyte is bőven elég, bár ha változna is a felhasználói szokásom, akkor is adott a netplusz l helyett a netplusz xl, amiben 3 gigabyte van 2290 ft ellenében, szerintem az is jó ár/érték arány.
alap végösszegben legalább -2000 ft lefaragódott így a számlából, minek fizessük ki a semmire, ha nem használjuk ki...Richee11; szia, igen, jól, pláne ha azokat az árakat nézed a netplusz csomagoknál, amik azon előfizetések mellé adottak, amikben már van valamennyi adatforgalom, mert úgy jóval olcsóbb mindegyik.
Nordik; nem valószínű, pláne ha eltérő cellában és másik sim kártyával is adott a hiba.
-
erdoke
titán
válasz
Onderon #40683 üzenetére
Move M Aranytárskártya csak 3990, ha csapsz mellé 1 GB-os NetPluszt 1290-ért, az már 1,5 GB 5280-ért, és beszélni is lehet vele úgy 120 percet.
Persze ha jogosult vagy 5490-ért a Next S társkártyás változatára, akkor az még mindig lényegesen jobb egy Net & Roll LTE kiegészítéssel. Feltéve persze, hogy a fentieknél többet is beszélnél, főleg hálózaton belül. -
törölt tag
válasz
Onderon #40455 üzenetére
Hát olyanoknak találták ki, akik: elmennek egy évre külföldre dolgozni vagy tanulni, esetleg likviditási gondjaik vannak. Másrészt viszont szerződést csak 18. életévét betöltőtt személlyel kötnek, aki rendelkezik jövedelem igazolással. Arról a magánszemélynek kell felelősség teljesen döntenie, hogy vállalja a hűséget annak minde ódiumával vagy sem.
-
206 cc
senior tag
válasz
Onderon #40440 üzenetére
A 14990.- a kezdő részlet utána havi 7990.-a részlet összege így a telefon ára összesen =206.750.- Ft ami kb 15.000.-ft -vel kevesebb mint a store-os ár igaz függő a készülék és azt hiszem 10.000.-ft a függetlenítés díja.A lényeg azonban hogy nem egyszerre fizetsz ki 220K-t hanem két év alatt ráadásul kamatmentesen...
Azonnal használhatod a készüléket és még csak 15K-t fizettél ki...aki nem váltogat szolgáltatót illetve nem nyerészkedni veszi a készüléket annak ez bizony nagyon is jó lehetőség....
Ne menjünk bele a havi díjakba és abba se hogy hűűűű...nem adhatod el két évig...mi a fenéért adná el ???...még egy-másfél év múlva is jó készülék lesz,a pénz addig is a zsebedben kamatozik-befekteted stb...stb...szinte meg is keresi a havi törlesztő részletet.Mire kijön az új készülék javított-ránc-felvarrott verziója mondjuk a 6S addigra letelik a részlet.
Szóval szvsz nagyon megéri így készüléket venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest