- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onderon
senior tag
válasz
ZeneÁdi #57267 üzenetére
Amúgy nem 3 napon belüli cseréről van szó az esetemben, hanem 7-11 hónapos telefonokról.
Viszont. Szerinted az a tény, hogy a Telekom NEM vezeti fel a cseréket az Apple szerverére (pedig fel kellene neki) az megerősíti vagy meggyengíti a teóriádat? Történt ugyanis, hogy a hibásnak vélt Telekomos iPhone-t az iStyle-ba vittem be, ahol is közölték velem, hogy nem tudnak mit kezdeni vele, mivel az Apple központi szerverén csak a főtelefonomat látják, a cseréket nem. Ergo a Telekom nem vezette végig, hogy nálam már nem az eredetileg vásárolt telefon van, hanem egy refurb (nem is az első). Bementem a Telekomhoz, ahol rögtön azzal kezdtem, hogy szeretném, ha utólag beírnák a rendszerbe, hogy ezek a cserék megtörténtek, mert én nem náluk szeretném leadni a telefonomat, hanem egy hivatalos kereskedésben. Akihez dobott a gép mondta, hogy ő nem tud segíteni, de szól a technikusnak. Technikus kapásból közölte a problémámra, hogy olyan nincsen, ott kell legyen végigvezetve a lista, max rossz helyen nézték, de most akkor megnézi ő is. Természetesen nem találta, amin elég hihetően csodálkozott, plusz magam sem vagyok egy műszaki analfabéta, és kértem is, hogy had nézzem a monitort mit csinál, amit ő megengedett, tehát gyakorlatilag együtt kerestük a listát az Apple központi rendszerében ahol jelezve volt az is, hogy aznap jártam a hivatalos kereskedésben és lefuttattak egy tesztet, ami teszten az akksim megbukott, valamint az is, hogy beszéltem kétszer az Apple központi számával is. Ezt mind láttuk, csak azt nem, hogy nálam már nem az eredetileg vásárolt telefon van. Summa summarum, ő sem tudott mit kezdeni vele, merthogy neki beviteli jogosultsága nincsen, csak a szerviznek, így végül természetésen az lett a vége, hogy náluk adtam le a telefont, amit végül cseréltek. Szerintem elég érdekes, hogy 2-ből két ember keresett egy számukra nyilvánvalóan létező listát, ami valamilyen okból kifolyólag mégsem létezett. Megmondom őszintén én rohadt nagy mutyit érzek a dologban.
Amúgy pedig a cseretelefonom hiába refurb (bár megmondom őszintén ebben nem vagyok 100%-ig biztos), külsőleg teljesen hibátlan, a gombok hibátlanul kattannak, nem puha, nem lötyög egyik sem, úgyhogy nekem ennyit simán megért és nem izgat túlzottan, hogy refurb vagy sem, annál 1000szer jobb, mint ami volt és a garim is újraindult 1 év ugyebár.
-
válasz
ZeneÁdi #57130 üzenetére
a pontosság kedvéért annyival illik kiegészíteni a hozzászólásodat, hogy ez csak akkor igaz, ha a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot - ez a kitétel szerepel a kapcsolódó jogszabályban.
ForRedGlory; a vásárló/előfizető a szolgáltatóval áll elsődlegesen szerződésben, így az nem kell érdeklje, hogy a gyártó mit határoz meg, pláne ha az eltér a kapcsolódó hazai jogi szabályozástól.
pietrasko; ez így nem teljesen igaz;
A jótállás alá tartozó termékek esetében, ha a fogyasztó a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikke - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni. Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, akkor itt is irányadó az, hogy a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
forrás; linkettől függetlenül, elküldheti persze utána bevizsgálásra a kicserélt készüléket, mert ha például olyan hibát állapítanak meg, amit esetlegesen a vásárló okozott, akkor akár jogi útra is terelhetik a dolgot.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ZeneÁdi #57130 üzenetére
Van egy rossz hirem. A Telekom tisztaban van a 3 napos kotelezettseggel, DE az Apple nem engedi az azonnali cseret. Minden esetben el kell kuldeni szervizbe es ha rossz a telefon, kap egy ujat. Mivel iyen szepen fogalmaztal a leveled vegen, hasonlokat kivanok neked is.
-
erdoke
titán
válasz
ZeneÁdi #45605 üzenetére
Félreértés ne essék, én egyrészt nem ismerem pontosan az idevágó rendelkezést, másrészt nem állítom azt, hogy ez így tökéletes megoldás a vásárlók szempontjából. Csak azt mondtam, hogy mi a gyakorlat, mire számíts, illetve hogy milyen lehetőségeid vannak. Úgy tudom, próbálkoztak már jogi úton rendezni hasonló "kitolás", de nem jutott messzire az ügy. Magyarul a hatóság elfogadta, hogy a felújítottként adott a három napossal egyenértékű.
Gondolj csak bele, mi fog történni a tiéddel. Pár napokban visszaveszik, kap egy új alaplapot, átnézik, kipucolják, összerakják, kisuvickolják, és lesz belőle refurb. Mennyivel rosszabb, mint az új, amit kaptál? Alaposabb ellenőrzésen ment át, mint a gyárban. -
erdoke
titán
válasz
ZeneÁdi #45589 üzenetére
Esetleg nyomj egy Hálózati beállítások visszaállítását, hátha segít. WiFi jelszót ilyenkor elfelejti, erre készülj.
"(#45597) szili.tamas1
Nem hiszem, hogy akár "egy kilót" is fizetett egy 8 GB-os 4S-ért, de ez most mellékes. A felújított olyan, mint az új, és erre az Apple ugyanazt a garanciát vállalja is. Akit a tudat zavar, ne vegyen iPhone-t. Bezzeg amikor 11,5 hónaposan kapsz egy újat a toldozás-foldozás helyett, amit más gyártók csinálnak, akkor nem sírsz miatta... -
erdoke
titán
válasz
ZeneÁdi #45582 üzenetére
1. Itthon nem árulnak felújított készüléket.
2. Egyáltalán nem biztos, hogy pontosan ugyanaz a felújítottként árult és a cserekészülék.
3. Teljesen mindegy, mit diskurálunk, ha csere, akkor felújítottat kapsz. Az Apple szerint az újjal egyenértékű, és újraindul rá a jótállás. Eddig még senki nem nyert ellenük pert ebben az ügyben... -
erdoke
titán
válasz
ZeneÁdi #45579 üzenetére
A refurb legalább olyan jó, mint az új, mert azt alaposan átnézik, és mindent cserélnek rajta/benne, amit kell. Ha valami gubanc van vele, megint cserélteted.
A pontosság kedvéért: a jogszabálynak megfelelően 1 év jótállás és 1 év szavatosság van az Apple által itthon kereskedelmi forgalomba hozott készülékekre. Kiterjesztett garancia iPadre már rég, iPhone-ra még nem vásárolható nálunk. -
-
313313
addikt
válasz
ZeneÁdi #45564 üzenetére
Apple csak felújított telefonra cserél. Tehát nem dobozból szedik elő, hanem vannak a készülékek, amiket a gyártó felfújtattat és bármi cseréről van szó olyat kapsz.
Pár hónapja volt hasonló incidens, de akkor Ipaddel, nem emlékszek a végére, de tovább tartott a 3 napos garanciális csere mint 1 hét, és tán csak magát a készüléket cserélték. -
djculture
félisten
válasz
ZeneÁdi #45560 üzenetére
Ha hibás a cucc akkor :
A számos jogszabály közül a 151/2003. Korm. rendelet az, amelyik a 3 munkanapos kicserélési kötelezettségről rendelkezik. A kötelező jótállásról szóló rendelet 1 év jótállási időt biztosít minden olyan termékre, melyeket a rendelet mellékletében felsorol. Ezekre a tartós fogyasztási cikkek (pl.: autó, számítógép és alkatrészei, bútorok, háztartási gépek, stb.) esetében igaz, hogy ha a fogyasztó a vásárlás utáni 3 munkanapon belül jelzi a meghibásodást, akkor a kereskedőnek kötelessége kicserélni a terméket (egy ugyanolyan, új termékre), nem javítgathatja azt.
Ha van róla végül is jegyzőkönyved akkor kutya kötelességük cserélni ha 72 órán belül jelezted a hibás voltát bármilyen márka, komány rendelet irja elő. Ha van róla amúgy jegyzőkönyved hogy jelezted rajta az időpont akkor nagy baj nincs.
-
313313
addikt
válasz
ZeneÁdi #45558 üzenetére
Az Iphone az Iphon, arra csak 1 év garancia van. Arra nem vonatkozik a 3 napos cseregarancia, és majd kapsz egy felújított készüléket, csak győzd kivárni.
Személyes vásárlásnál nincs szerződéstől való elállás, csak a 3 napoc csere, de az Apple terméknél nem játszik.... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged