-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Adott egy ilyen gép és egy probléma ami már jó ideje fennál.
5700x3d + asus tuf gaming b550 plus,4070ti super,samsung 990pro 2TB + cl16 2x 16GB kingston ram 3200mhz.
A probléma a következő. Bármelyik böngészőt telepitem fel firefox,brave görgetési szemmel látható akadások vannak.
BIOS legújabb,Vga-t próbáltam már különféle drivereket. Egy dolog segitett valamennyit amit több játéknál is szoktam alkalmazni az a nvidia control panelben a VSYNC és Triple buffering bekapcsolása.Ez valamennyit segit de 100%-ban nem oldja meg a problémát.
Esetleg valaki találkozott már ilyeféle problémával?Vagy esetleg bármiféle ötlet amivel ez megoldható vagy mi okozhatja?
-
Károly85
junior tag
-
jaaman
tag
Sziasztok!
Adott egy ROG STRIX B450-F GAMING alaplap melynél ha átállítom a hálózati beállításokban a kapcsolat maximális sebességet 1.0Gbit/s-re akkor azonnal megszakad az internet kapcsolat.A probléma ott kezdődött, hogy észrevettük, hogy csak 90-100mbit/s között tölt le a gép, pedig 1000-es net van. Ugyanezt a kábelt egy laptopba helyezve már tudja a 700-800-at.Ebben az alaplapban ez a fajta hálózati cucc van(Intel(R) I211 Gigabit) ennek is frissítettem a driverét de semmi sem változott, ugyanaz a hiba.
Ha esetleg van tippetek mi lehet a probléma, kérem írjátok meg.
Köszi! -
JonDen
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
B450 MSI Tomahawk Max alaplapom van, Crucial Ballistix 2x8GB, DDR4-3200 RAM-mal. Most váltottam 3600-ról 5700x3d procira, BIOS-t frissítettem, csere gond nélkül megtörtént, feltettem új Windows-t, minden ok volt. Aztán szerettem volna az XMP profilt beállítani, BIOS-ban „On”-ra tettem, újraindítottam, utána fekete kijelző. Kb. 5 perc után kinyomtam a gépet. Azóta semmi sem segít, RAM-okat próbálgatom mindenhol, hol egyet, hol kettőt. CMOS clear megvolt. Flash BIOS megvolt. Felpörögnek a ventik, világít az alaplap, de nincs kép. Mi lehet a gond, illetve mit tudok tenni?
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Még sosem raktam fel gyári hűtőt AM4-es procira.
Ezeknek a 4 lába az 4 csavar, amit bele kell hajtani valamibe, kell valami az alaplapon, amibe be lehet csavarni. De a gyári hűtőhöz nem adnak ilyet.
Az alaplaphoz adnak valamit, mint pl ezen a képen:
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B550-TOMAHAWKDe ezen csak 2 műanyag fül van, a gyári hűtőn pedig nincs semmi, amit ebbe be lehetne akasztani.
Akkor hogyan kell? -
robber4
aktív tag
Sziasztok. Adott egy Asus tuf gaming b550 plus alaplap.
Esetleg aki jártas már Asus lapnál. Érdemes BIOS-ban valamit kikapcsolni?Beállitani ami felesleges vagy hasznos. Illetve ami esetleg gubancot is okozhat? -
kuBu94
csendes tag
válasz
elfelejtette #2311 üzenetére
Szia! Tudom már 3 hetes hozzászólás, de azt szeretném neked mondani, hogy én is 2 kitet használok egy 2x8 gb Gskill Ripjaws V 3600 cl16 ram-ból és hibátlanul működnek együtt XMP-be 3600 mhzen egy Msi B550 lapban és egy ryzen 5 5600 proci mellett!
-
pilu85
őstag
válasz
Viktor77 #2333 üzenetére
Igen, csak igp lesz. Jelenleg mind2 proci nálam van. 3400g-vel szenvedek valami hátrányt? Még a 2400g-ikérdéses, csak még nem tudom mennyire megfelelő az újabb legó játékokba.
Mind a 3 procim van itthon, árba is azér 10-20-30k az áruk kb.. Hezitálok még. Gyerekeknek lesz hosszú távra, youtube+pár apró játék 720p is megfelel, ha abba megy valamelyik lego. -
pilu85
őstag
Hello. Lego játékokra lesz a proci. 3400g vagy 4600g legyen inkább? 4266os ramokkal lesz.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
7Heads Drago #2328 üzenetére
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Viktor77 #2329 üzenetére
7Heads Drago váleményét támogatom,mert a B550-es lapok 12 és 16 mag cpu-kat is támogatnak,tehát van még lehetőség erősebb cput-t használni.
A miértjére is azt mondanám nagyon is fóntós:Vrm-je erős jó nagy méterűhútőbórda-alatt laknak a fetek,rővídebbik jóméreűhűtőbórdája-alatt is a fetek laknak és szítén jó erős-anyvastagsáúak és ez a legfótósabb egy jó minőségű lapoknál.
Tehát szerintem elléggé jővőbíztós ez a lap, -
Viktor77
titán
válasz
7Heads Drago #2328 üzenetére
Újabb CPU-k alatt mit értesz?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
IstvánLászló #2327 üzenetére
Jobban felszereltek a B550 lapok és újabb cpu-kat is kezelnek. Kb mintha félkarral indulnék csatába.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
7Heads Drago #2326 üzenetére
Igen a b550-ben érdemesebb gondolkodni és megerősítem azt amit most mondasz.
A b550-ről fentebbírtam mielyejó,miért is használom örömmel. -
7Heads Drago
veterán
Én inkább B550-ben gondolkodnék. Mi is most vettünk nem régen. Árban is ki lehet fogni jó ajánlatokat. Csak nem szabad vele sietni. És mindenképp javaslom az eladó átnézését. Rengeteg a jó eladó az oldal szerint, csak sok embernél vannak mégis problémák. Én például nem szeretem ha kevés az elérhetőség és különböző okokra hivatkozva épp nem elérhető. Telo számot vagy más elérhetőséget meg véletlenül se ad meg.
-
Joke63
csendes tag
válasz
IstvánLászló #2324 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez most nem fér bele a költségvetésbe, és ha jól sejtem 550-es lapokban nem megy a r5 2600.
-
IstvánLászló
őstag
Az Msi b550 gaming plusz lapot ajánlom,Vrm-je erős jó nagy hútőbórda-alatt laknak a fetek,rővídebbik hűtőbórdája,szítén jó vastag.
A gépemben ő lakik,idág nagyonjók a tapsztalataim,csak éppenhogy langyósnak mondadám, kézéríntésre színte hídeg,gépem 0/24-ben megy egy: AMD Ryzen 7 5700X+AMD ATI Radeon RX 5600 vga-val.
A steamen játékaim mind remekűl-futnak,semilag-nélkül.
A lapot hósszútávra vettem,lehet még erősebb procit is beletenni,így ídőtállobb is a konfigom,jelenleg a proci-nak a cseréjét - nem is érzem azt,hogy cserélnemkéne.
A lap nem ólcsó,de ha hósszútávban is gondolkosz,híddel megéri az árát és csak is őrőmődleszvele.
Ígyekeztem korrekten válaszólni.
Üdv: István
-
Joke63
csendes tag
Sziasztok!
Ide is beteszem, "több szem többet lát" alapon.
Teljesen új vagyok Ryzen vonalon, fx-6300 rendszerről váltanék.
Egy B450-es lapot vennék használtan itt az aprón.
Így több év tapasztalattal is ajánlott az MSI Tomahawk, vagy Ti mit ajánlanátok? Nekem eddig csak Asus lapjaim voltak, de most muszáj költséghatékonyan megoldanom.
R5 2600 proci menne bele, RX 480 8gb vga-val, és 32bg G.Skill Aegis rammal. Csak olyan játékkal játszanék, ami ami szépen fut ezen a vga-n.
Köszi előre is! -
válasz
MaddeNNNN #2310 üzenetére
Most 5500-as van a gépben, a legerősebb proci sem hoz annyival többet, mint amennyivel többe kerül.
25k-ért vettem az 5500-ast, az erősebbek pedig legalább 3x annyiba kerülnek, cserébe max ~30%-al gyorsabb.
Akkor marad ez, és majd teljes gépváltás lesz egyszer (nem mostanában)
Köszi a válaszokat!
-
varmi2
nagyúr
válasz
4 rammal nem biztos hogy bírni fogja a jelenlegi ram frekvenciát
-
jeni
félisten
válasz
Üdv
Sőt ha bővíted még jobbat tudsz kihozni belőle.
BIOS frissítés,nagyobb proci 5950X is mehet oda és a 2x16Gb akár 2x32Gb is mehetne be. A 2xGB jobb megoldás mint a 4xGB. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Megörököltem kollégám AM4-es gépét, (Gigabyte AX370 Gaming 3, Ryzen 5 2400G, Kingston 2x4GB DDR4 3000MHz), és érdeklődnék, hogy érhet-e valami hátrány tuning, vagy stabilitás terén, ha egyelőre a mostanival megegyező memóriából teszek mégegy ugyanolyan kit-et, tehát 4 modullal használnám?
Persze a hosszútávú terv 2x16GB vagy 4x8GB lesz, de ezt most gombokért megkapnám.
Köszönöm. -
Jól sejtem, hogy ha meg szeretném tartani a DDR4-es memóriáimat, akkor legfeljebb a Ryzen 5*** szériából nézhetek procit?
Tehát a legerősebb Ryzen CPU, amit ezzel párosíthatok, az az 5950X?
-
Mosqu!to
addikt
Van egy sérült ASUS TUF Gaming X570 Plus Wifi (vagy a Wifi nélküli) alaplapom, pár apró alkatrész letört róla.
Keresek olyan szerviz diagramot, amin látszik, hogy hol milyen kondik-alkatrészek vannak. Van szerintetek esély arra, hogy ilyet találjak valahol, vagy donor lap nélkül miként lehet szerintetek a hiányzó alkatrészek típusát beazonosítani? -
papirzsepi93
tag
válasz
belaazallat #2301 üzenetére
Ránéztem az ssd-kre a HD sentinellel a 970es M2-es a windows-zal 82%-os jónak írja, a többi 100%-os.
A psu cserét meg egyébként is terveztem, mert az a legrégebbi alkatrész a pc-mben, de az általad tanácsolt dolgokat is megcsinálom.
És köszönöm is a tippeket neked is Drago-nak is. -
7Heads Drago
veterán
válasz
belaazallat #2303 üzenetére
Konzisztenciát ellenőriz a win. De legtöbbször az meg vinyó hiba.
-
belaazallat
addikt
válasz
7Heads Drago #2302 üzenetére
"De van olyan, hogy 3. alkalommal már kiírja hogy felkészülés a javításra, de ott sem történik "
Sok ki kapcsolgatástól meghülyült a win.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
belaazallat #2301 üzenetére
Mivel a kábelek mozgatásától javult meg kétlem hogy ennek win telepítés meg bios reset kellene. Nekem is volt hisztis lapom. Nállam a hiszti oka a ram volt. Másik gépben jó volt az a ram, csak ő nem szerete azt. Kicseréltem egy másik gyártóra és elmúlt a hiszti.
-
belaazallat
addikt
válasz
papirzsepi93 #2299 üzenetére
Szia!
Először ellenőrizd le az ssd állapotát hd sentinel programmal.
Utána egy clear cmos, bios reset, állíts be mindent újra a lap biosában. Utána csinálj egy új win telepítést.
A sok ki be kapcsolgatás nem tesz jót sem a hardvernek, sem a softvernek. Nekem is MSI lapom van egy B550 Tomahawk, de ilyen hisztis egy lapot nem igen láttam. Nekem takarítás után szokott hisztizni, nem hajlandó elindulni, csak sokadik próbálkozásra. Utána rendben működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest