Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
st3v3np3t3r #114249 üzenetére
Az a baj hiába keresgélsz, tilthatnak és tiltanak számla nemfizetés esetén. Lásd tapasztalat amit írtam. Egyébként telenor is úgy küldi felszólító sms hogy 30 napon belül fizessen az ember mert különben korlátozás és készülék hálózati tiltása a következmény. Ez meg édesanyámnál fordult elő már párszor ha nem volt időben befizetve.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
st3v3np3t3r #114247 üzenetére
Egész eddig erről beszeltem hoy igenis tilthatják a telefont ha nem fizeted a számlát. Ha a törlesztőt nem akkor nem korlátozhatnak. De nem erről beszéltünk.
-
válasz
MadMancs #114245 üzenetére
Csak keresgéltem a témában
Nem korlátozható a szolgáltatás készüléktartozáskor(2013-as cikk)Nem korlátozhatja hívásainkat a mobilszolgáltató, ha csak a készülék árával tartozunk(NMHH)
Letiltja a részletet nem fizetők telefonját a Telenor
Az utolsóból egy részlet:
A Telenor az ügyfelek bejelentése alapján a lopott telefonokat letiltja saját hálózatáról, valamint IMEI-számukat feltünteti a hazai szolgáltatók közötti és a nemzetközi GSMA (GSM Association) nyilvántartásban is, hogy ezeket a készülékeket az együttműködő társaságok hálózatán se lehessen használni. A feketekereskedelem visszaszorítása érdekében ez az eljárás most már nemcsak azokra a részletre vásárolt telefonokra terjed ki, amelyek tulajdonosa nem fizeti a törlesztő-részleteket, hanem azokra is, amelyeket eleve csalás szándékkal vásárolt előfizetés mellett kedvezményes áron vásárolnak, és még a hűségszerződésben vállalt havidíjat sem fizetik. -
Caranita
aktív tag
válasz
MadMancs #114245 üzenetére
Részlet a szerződésemből:
"A fent megjelölt készülék megvásárlásának tényét a Szolgáltató a fent megjelölt számú vásárlási számlával igazolja, amelynek egyik példányát az Előfizető részére átadta"Én mint a számlán szereplő Vevő megvásároltam a készüléket.
Amúgy szép is lenne ha a részletre vett eszközök rontanák a szolgáltatók mérlegét
-
MadMancs
veterán
válasz
Caranita #114244 üzenetére
Nézz utána egy jogi fórumban. De akár telekomot is meg lehet kérdezni. Ezt hirtelen pont egy letiltott készülék esetében intézett segúrségkerénél írta ügyvéd úr: Viszont amennyiben a közte és a telefontársaság közti szerződés szerint ő nem vált tulajdonossá mindaddig, amíg meg nem fizette a teljes hátralékot, akkor a telefon nem lett a tiéd, mert nem kereskedelmi forgalomban vásároltál nem tulajdonostól.
Ha esetleg tévedek elnézést mindenkitől. Nem vagyok jogból naprakész, csak internetről keresgélek.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
atosan #114238 üzenetére
Azt viszont el tudom képzelni hogy nála azért szigorúbb mert már volt felfüggesztve tavaly áprilisban és idén januárban. Hogy előtte mennyi volt a türelmi idő nem tudom, mert tavaly májusban kerültem a családba. Idén januárban már ez a rövid türelem volt amit feljebb részleteztem.
-
MadMancs
veterán
válasz
st3v3np3t3r #114235 üzenetére
Nem tudom ez mikor volt, de anyós a mai napig 1 hónap elcsúszással fizet ( pl a március 16.-ig esdékest most fizette be ápr 4-én) de március 20 és április 3 már jött sms hogy április 8.-án korlátozás ha nem fizet.
Szóval már nem sokáig szórakoznak. Egyébként a 6ból 1 SIM nálam van onnan tudom. SMS -
-
-
válasz
fateless #114230 üzenetére
Ahogy én gondolom:
A készülék árkedvezménye a tarifacsomaghoz társul. Olcsóbb előfizu kisebb kedvezmény, drágább előfizu, magasabb kedvezmény. Az, hogy például féláron kapsz meg egy készüléket az a választott csomagtól függ. Ha te egy 20ezres havidíjú előfizetést kötsz 2 évre, a hűségért cserébe a szolgáltató kedvezményes(szebb szóval akciós) áron kínálja neked a készüléket. Ez mellé kérhetsz 22 havi kamatmentes részletet(ami nem egyenlő a bankok által kínált kamatmentes részlettel,sajnos van aki így gpndolja, hogy ugyan az) , amit ugye köteles vagy fizetni. Tehát ha 22 havi részletre kihozol egy "kedvezményes" készüléket, de később kifizeted az összes részletét, akkor a készülék kötöttsége megszűnik,és csak a sim kártyára marad meg a kötöttség, viszont másik készüléket már nem hozhatsz ki arra a hűségidős sim kártyára, amire a kihozott készülék részleteit kifizetted. 1 havidíjas sim kártyára 1 készülék+1kiegészítő hozható ki a költési keret erejéig. Viszont, ha nem fizeted a havidíjat, akkor fél év után felbontja a szerződést a szolgáltató és ki kell fizetni a fennmaradt hűségidőt, a készülék kedvezményes árát és a kapott kedvezmény összegét! Tehát ezzel a nem jó jászani, mert havi pár ezres számlából komoly több 100ezres tartozás alakulhat.Én sajnos önhibán kívül belefutottam egy ilyenbe. 2 előfizu, 2 kedvezményes teló,2 kiegészítő, 1 év visszamardt hűség, 576ezer Ft,24ezer havonta 2 évig a végrehajtónak. Az önhibán kívüli okot itt nem szándékozom részletezni.
Kicsengettem a tartozást, visszakaptam a 2 előfizum. Bő 1 fizetem probléma mentesen. Jelenleg az az ok, amiért korábban megcsúsztam, már nem áll fenn. -
MadMancs
veterán
válasz
st3v3np3t3r #114229 üzenetére
Majdnem. 2 hó Nnem fizetés esetén korlátoznak ( kimenő nincs de elérhető vagy) 3. hónapnál pedig felfüggesztik ( se ki se be, SIM hálózatra se tud csatlakozni. De befizetéssel még menthető) 5. hónaptól pedig felmondásra kerül az előfizetés amikor már nincs visszaút.
Nem tudom rendszerhiba volt e vagy sem, de így történt. 🤷♂️
-
válasz
st3v3np3t3r #114229 üzenetére
Vélemény, mert nem kerültem még ilyen helyzetbe:
Egy két éves előfizetés mellé kedvezményes készülékár társul. Legyen mondjuk a listaár 100.000, a kedvezményes készülékár az előfizu miatt 50.000.
Teljesen mindegy, hogy kifizetted az 50k-t egyben, vagy 22 havi részletre vetted, akkor sem fizetted ki igazából a készüléket, hiszen annak a vételárának egyik része a péfa esetében az 50.000, a másik része pedig az előfizetésből fakadó kedvezmény.
Szóval véleményem szerint jogos a készüléktiltás az 50k kifizetése esetén is.A konkrét esethez pedig:
Az alma telefonok tipikus tárgyai a szolgáltatókkal szemben elkövetett visszaélésnek, hiszen a használtpiaci áruk elég stabil. Csak akkor gondolkodnék el ilyen kondíciójú készülék megvásárlásán, ha jól ismerem az illetőt, aki eladja, és megbízom benne. Jelen esetben biztosan elkerülném. -
válasz
MadMancs #114222 üzenetére
Ez tudtommal úgy megy, hogy ha nem fizeted a számlákat, 3hónap után korlátozzák az előfizetést(csak be), de a telefont még nem, ha felfüggesztik a sim kártyát(se ki se be) akkor tiltják a készüléket. De ha kifizeted a számlatartozást, akkor visszakapcsolják a sim kártyát és feloldják a készülék tiltást. Ha kifizeted a készüléket egy összegben, az elöfizetés felfüggesztés esetén a készülék nem kerül tiltásra. Szerintem a te esetedben rendszerhiba miatt tiltották készüléket.
Abból meg nem kevés van a telekom rendszerében
-
-
MadMancs
veterán
válasz
hangyász2 #114223 üzenetére
Igen? Erről telekom is tud? Mert anyós telefonját ( IPhone 8 Plus) úgy letiltották januárban mint a huzat mikor 3. nem fizetett hónap után felfüggesztésre került a hozzá tartozó előfizetés. Pedig 1 összegbe ki lett fizetve vásárláskor. Csak hat ugye az a fránya kedvezmény. Mikor kifizette és újra élt előfizu levették tiltólistáról ( ez majd 1 hétbe telt)
-
MadMancs
veterán
válasz
darvin555 #114217 üzenetére
Pedig sajnos így van. Szolgáltatótól vásárolt telefont KEDVEZMÉNYESEN, amiért cserébe aláírt 2 évet azaz vállalta a szolgáltatás igénybevételét. Ha nemfizetés miatt a szerződés felbontásra kerül akkor bizony a telefon is toltólistás lesz. Ezért nem vennék használt szolgáltatói telefont míg a hozza tartozó előfizetésen hűség van.
Túl nagy. No ez már gyanús. Hisz ha nagy volt akkor már az első napon is. Személyesén 3 nap, online vásárlásnál 14 napig visszaadhatja és eláll a szerződéstől. 180ezer el kevesebbért adni egy 2 hetes telefont? Valami nagyon nagyon nem stimmel.
-
hangyász2
aktív tag
válasz
darvin555 #114219 üzenetére
Az nem számít, szimpatikus-e. Én most adtam el a 2 hónapos részletre vett Mate 20 Lite-omat (cseréltem a Nova 5T-re majdnem árában). Természetesen előtte kicsengettem.
Eleve rosszul indított az eladód, hogy nem az igazat mondta, de sokan paráznak, hogy a részletre vett telót nem tudják eladni. Ha kifizette ő is, kérd az átutalásról, befizetésről szóló igazolást.
Rajta van a számlán az előfizetés száma, és az átutaláson is be kell írni közleménybe.
Nincs vita.
Én megmutattam, el is ment a teló, számlával, garijeggyel, így kell. Egyébként egy rendőr vette meg, kikérdezett rendesen.Ha nem fizette ki, nem is adhatja el, akkor először tegye meg.
-
-
válasz
darvin555 #114209 üzenetére
A legkönnyebb azt mondani, hogy egy összegbe vette. Ha egy összegbe vette, akkor a számlán nem szerepelne az, hogy csak részletfzetési melléklettel együtt érvényes.
De ahogy Zsolt_72 is írta, utólag lehet rendezni akár egy összegben az egész részletet, arról kap egy igazolást. Csak itt felmerül bennem az a kérdés, hogy ha kifizette utólag egy összegben, akkor miért nem úgy vette meg eleve. -
darvin555
tag
Sziasztok! Egy olyan segítséget szeretnék tőletek kérni hogy most tervezek venni egy telefont az illetőtől, Telekom független de az állítása szerint egy összegben ki lett fizetve a telefon, csatoltam is nektek a számlát de én nem értek annyira ehhez a Telekomos számlához, meg írva van a számlán is hogy “a számla részletfizetési melléklettel érvényes”, ez nem azt jelenti hogy mégis csak részletre lett vásárolva?
Köszönöm előre is a segítséget! -
atosan
veterán
válasz
st3v3np3t3r #114204 üzenetére
Köszi szépen!
Neked is AnonymusX , még nem létezőt ír, online felületen a Telekomnál szállítás alatt. Majd később próbálom.
-
válasz
atosan #114203 üzenetére
Elvileg nem(úgy tudom,de lehet tévedek), kapsz sms-t meg amilt ha átvehető. Én eddig sose kaptam követést,csak értesítés, hogy átvehető
Amúgy van csomagkövetésük
-
atosan
veterán
Üdv,
Pick pack pontra történő kiszállítást lehet nyomon követni? Ha igen, hol és hogyan? -
szemesi69
addikt
válasz
pamesz #114200 üzenetére
Szerintem menj át ide [link]
Én decemberben lettem magentás 2 mobil előfizetésem volt alapból, lett internet, sat tv+ plussz samsung tévé részletre. Nem volt előleg, jöttek bekötötték, kezembe nyomták a tévét, ennyi volt. De ez a linkelt topikba tartozik, ott több segítséget kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest