- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz Maladar #1300 üzenetére
Olvastam mind kettőt (totp.app-os ajánlást, meg a sütitörlős-t), de nem raktam össze, hogy mennyire káoszos végerdmény lesz csak ebből a ketőőből... JUUUUJ
Amit jól lehetett volna kombózni erre, hogy a 3g kivezetéskori telefonos akcióval párhuzamosan ezt telibepromózni, de minden járulékos dolgával együt (pl android verziók)... Meg úgy 2-3 órányi tanító, magyar nyelvű magyarázóvideót létrehozni!
Azt meg jól kirugni aki kitalálta ezt a "januártól megszűnik az ügyfélkapu" címet, mondatot! Ez is nagyon pánikba vezeti az egészet!
(A párthűség felmérések mellett, ha lett volna "lakossági számítástechnikai-biztonság felmérés", előrébb lennénk )// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
xrvman
őstag
-
-
xrvman
őstag
Ha pl böngészős totp.app (https://totp.app/) használ valaki akkor az összes sütik törlésével a hitelesítőadatok is elvesznek, és ahogy már előttem írják, mehetnek kormányablakhoz mert nincs meg az eredeti hitelesítő adat.
Velem megesett már nem is egyszer hogy az ügyfélkapu oldala kéri, hogy töröljem a böngi összes sütijét. igaz sima ügyfélkapus belépés volt. (mindig is kiléptem ha végeztem, s mégis kérte néha) Onnantól lesz sírás.
Szóval mindenképp jobb valami mobilos hitelesítőalkalmazás, mely menti az adatokat is s esetleges újratelepítéskor meglegyenek. -
-
Ja, hogy ilyen megoldásra gondoltak. Eszembe nem jutott volna ilyen butaság. Én a böngésző beépülő programjaira gondoltam mint pl. ProtonPass, stb... Mostanában a böngészők alap szolgáltatási közé is bekerül a totp.
MasterMark
Nyílván mi tudjuk miket kell törölni, de X polgártárs úgy rányom az összes süti törlésére, csak úgy füstöl.
Plusz nem az a jellemző, hogy mentést készítenek a fontos adatokról. Még akkor sem, ha ott a mentés/visszatöltés gomb. De ha mégis, hát lövésük nincs milyen néven melyik mappába mentették.
Sajna a digitális kultúra/alapismeretek nagyon nem jellemzőek az átlagra.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Maladar
tag
De ennél még rosszabb, hogy ha X polgáltárs nem Csikatilo :-) és jogkövető magatartást folytat, most megtanulja a 2FA használatát, elolvassa mit ír erről a kormányzóablak oldala, akkor neki a mobiltelefon MS és G mellett windowsra totp.app -ot ajánlják, melyet polgártársunk megfogad és beállít. Majd ugyanez a kormányzóablak a második - harmadik belépésnél azt ajánlja polgártársunknak, hogy törölje a böngészőadatokat.... :-)
-
akos_ur
aktív tag
Sziasztok,
Édesanyámnak szeretném rendbe tenni a jelszavait, használjon mindenhol mást, erőset, ahol csak lehet 2FA, stb... én kaspersky password managert használok évek óta (tudom pro/kontra, szerintem semmi gond nincs vele, de hagyjuk :) ), viszont az nem tud magyarul. Legegyszerűbb megoldásnak mit ajánlanátok? A Chrome jelszókezelője elég lehet "jobb, mint a semmi" alapon, vagy az könnyen megtörhető? A Bitwarden teljesen magyar, egyszerű használni, ha beállítgatom neki az accountokat? Gondolom ugyan úgy böngésző plugin és kitöltögeti magától a mezőket... Vagy melyik az, amelyik erre a célra úgymond a legegyszerűbb? Felhő szinkron jó lenne és mindenképp tudjon magyarul, nembaj, ha fizetős.
Előre is köszi.
-
ledgeri
nagyúr
válasz akos_ur #1309 üzenetére
Ha nincs semmi a böngészős is jobb a semminél! Ha mobilozik és gépezik is egyszerű megoldás.
Bitwarden mellett szó az, hogy benne megoldható a közös vault, szóval ha te csinálsz magadnak egyet, akkor lehet közös a pakk, szóval ha valahogy nagyon úgy történnek a dolgok, hogy ő kizárja magát, vagy félrekattint, nálad még elérhetőek lehetnek a dolgok (csak nem tudom, hogy van "host" megosztója a dolognak vagy hogy a közös csak egy oldalról is törölhető, ilyesmik...)
A legjobb ha cserékkor nálad is létrejön mindenről másolat. Még TOTPs 2fa-ról is tudsz csinálni!2FA kérdéses, mert ha csak legyen, akkor (nem tudom, hogy pl a bitwardenes vault megosztás örökíti-e ezt) nem tudom, hogy a bitwardené fizetősen megéri jobban, mint ki kell tanítani egy app használatáról.
Nagyon kell ismerni az célember képességeit! Ha nálad lesz mindenről másolat akkor lehet merni próbálkozni szabadabbad, még akár fizetés nélkül ja később lesz is belőle valami, míg betanulódnak megértődnek a dolgok!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz akos_ur #1311 üzenetére
Ha már használja a Google authenticator-át, akkor miért nem jó a Chrome jelszótárolója? Gondolom Androidos telót használ, és ott alapértelmezett a Chrome, és a Google jelszótárolója.
Mi indokolná hogy pluszban a Bitwardent használd?
Mivel a Google megoldása is a felhőbe szinkronizál, simán megoldható, hogy az Ő adataival lépj be, és kijavítsd a hibáit, lementsd az eddig beállított jelszavakat.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
ledgeri
nagyúr
Ha már ott jár, hogy aktavan használja a 2fa-t akkor van tapasztalat, és arra alapozni lehet merni!
Az ilyen "anyumnak mi lenne jó" mindig trükkös, mert nem mindegy, hogy egyetemi számtech tanár, vagy azt sem tudja, hogy mitől érintős az érintőkijelző, mikor pl a tv-t nem lehet nyomkodni. Vannak "anyuk" ezen a két végleten!Egy délutáni programna simán betehető, hogy "az egyik így a másik úgy megy, melyik lenne jobb, mert jó ha van..?", legyen közös, mindkettő ingyen van és legalább ki is lesznek próbálva!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
merqree
őstag
Az ügyfélkapu+ hiteleső adatát nem lehet módosítani?
A legtöbb weboldalon lehet törölni, és új applikációt megadni.A Bitwardennél néha tapasztalom, hogy nem tölti ki, vagy nem a megfelelő mezőbe illeszti be az adatokat, ez idős embert megzavarhat.
Én családi verzióban (fizetősen) használom, és teljesen jól kezelhetőek a különböző fiókokhoz tartozó jelszavak. -
ledgeri
nagyúr
válasz merqree #1317 üzenetére
Az ügyfélkapu+ hiteleső adatát nem lehet módosítani?
A legtöbb weboldalon lehet törölni, és új applikációt megadni.
Mire gondolsz "hitelesítő adat" alatt, és hol való módosítására?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz merqree #1317 üzenetére
1. Mit tegyek, ha véletlenül letöröltem a hitelesítő alkalmazást vagy a kódot generáló fiókot?
Amennyiben a szolgáltatás megrendelésekor elmentette a törlőkódot, abban az esetben kattintson a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon az Ügyfélkapu+ megszüntetése gombra.
Az űrlapon adja meg az Ügyfélkapuhoz tartozó felhasználónevét és jelszavát, valamint a törlőkódot. Ezt követően kattintson az Ügyfélkapu megszüntetése gombra.
A szolgáltatássikeres megszüntetéséről a képernyőn kap tájékoztatást. Ezt követően az menüpontra kattintva tud bejelentkezni ügyfélkapus felhasználónevének és jelszavának megadásával.
Természetesen a szolgáltatást bármikor újra megrendelheti.Tegye fel a kezét aki elmentette a törlőkódot
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ledgeri
nagyúr
válasz merqree #1320 üzenetére
A nem egyértelmű, meg a zagyvaság nem ugyanaz. Az ügyfélkapu hitelesítő adatának módosításának megfelel az is, hogy én fogom magam megynitom az azt kezelő appom, és kitörlök a karakter-sor végéről egyet... ezért is számít a hely!
Ha csak az ugyfelkapu.gov.hu-n belépsz, akkor a beállítás egy másik eszközre menüpont 2-3. mélyen talán ezt csinálja, de lehet, hogy egy újabb kód-páros lesz a meglévő mellett...
A fenti miatt nem biztos, hogy full csere, lehet, hogy csak hozzáadás. Előbbi esetére a fenti törlőkódot megfelelően illetik majd címkézni!
(Én ezt nem nevezném módosításnak , nálam az az adott dolog részének cseréjére vonatkozna, nem az egészének >> a módosítom az autóm inkább egy felnipakk, vagy üveg- vagy karosszéria-fóliázás, mint kombi helyett kabrióra váltás. Nálam!#1319 cigam Nekem is megvan, úgy mint ahogy minden oldal -ami adta,-egyszeri kódja. Mondjuk úgy, hogy van alapból is TOTP állomány mentésem tripla redundánsan, picit OP, de megvannak!
-
ledgeri
nagyúr
#1323 Maladar Újjab tökéletes meglátás! Gondolom majd az az ajánlás az lesz, hogy "Akkor legyen DÁP, ezt meg kilőjük, oké?" ügyfélszinten.
-
-
A Bitwarden(vagy más jelszókezelő) hamis biztonságérzetet ad. Egyrészt nem csak a böngésző adatbázisából lehet jelszót lopni/gyűjteni. Másrészt azok sem hibamentesek, pl. Bitwarden.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz MasterMark #1334 üzenetére
A VaultWarden nem az, amikor magadnak hosztolod a Bitwardent?
Ohhh, bocsánat, nem Neked akartam válaszolni, hanem cigam-nak
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterMark #1334 üzenetére
A böngésző helyben tárolja a WEBoldalakhoz lementett jelszavakat.
C:\Users\$username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Login Data
Az hogy szinkronizálja a felhővel, ezt nem befolyásolja.[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterMark #1337 üzenetére
Igen.
Ugyanakkor nem a Chrome az egyetlen, a Firefox-ból is kinyerhetők a jelszavak, bár ott be lehet állítani mester jelszót.
[ Szerkesztve ]
-
Tails111
aktív tag
válasz MasterMark #1340 üzenetére
Edge-ben is de ezek csak a gép elé beülni tudó illetéktelenek ellen véd. Mesterjelszó nélkül nem nyitható meg a jelszókezelő. Illetve beállítható hogy automatikus kitöltés előtt jelszót kérjen. Jelszólopó vírusok ellen hatástalan.
A Chrome 127 verzióban bevezetett egy App-Bound Encryption titkosítást jelszavak és sütik védelmében. Egy hónap múlva sikeresen megkerülték.
-
aktív tag
Köszi az információt, akkor törlöm az összes jelszót a Microsoft Edge böngészőből és akkor ezzel a Microsoft Authenticator szoftverből is törlődnek a jelszavak: így csak a kétfaktoros azonosítás marad a Microsoft Authenticatorban.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
ledgeri
nagyúr
válasz FLD1987 #1342 üzenetére
Inkább:
Backup ahogy a rendszer engedi!
Export!
Valami másba import!
A valami másban minden cseréje frissre, és a lehető legbonyolultabbra!
Ha biztos megvan minden, akkor mehet csak az Edge... majd a már haszontalan backupja is!(Gondolom az előbbid tartalmazta az elöbbim, de na, ha nem, akkor így picit biztosabb, és több kapaszkodós! Lehet bármilyen biztonságos egy szinkronizáció, ha jövő héten valaki betör és ellopja a szerver backup-állományt, majd (erős tulzás) egy hónap alatt feltöri 8 csúcs-VGA-t járatva az állományon, akkor te aki "már leváltott" még mindig támadható lennél, ha nem teszel a fentiek szerint az ellen, hogy a használd adataid a minimális helyeken legyenek csak fellelhetőek! Ok, MS az nagy falat... De pl a Lastpass-állományok kikerülése is megtörtént... Aki meg nem a fentiek szerint lett nem használója a lastpassnak, az bizony ugyanúgy sértett, mintha full lastpassos lett volna! A többi meg csak azért, mert néha minden export import tévedhet, csúszhat egy sort, ilyesmik!)
-
-
aktív tag
válasz ledgeri #1343 üzenetére
Nekem a jelszavak eredetileg a Password Depot szoftverben vannak már évek óta: szerintem 2010 óta, mert az a tippem, hogy a Panda Global Protection 2011 az 2010-ben jelent meg. Nekem a Panda Security szoftveréhez jár ingyen a szoftver és ezért már a jelszótárolás az a Password Depot szoftverben történik már több mint 10 éve. A jelszavakat a szoftverben hoztam létre és onnét másoltam be a böngészőbe és akkor ott engedtem a Microsoft Edge jelszótárolási kérését. Szóval nekem a jelszavak törlése az nem okozott gondot, mert a böngésző arra volt használva, hogy ne kelljen folyton kimásolnom a Password Depot szoftverből a weboldalak felhasználóneveit és jelszavait. A mostani változtatás miatt, merthogy minden jelszó ment a halálba a böngészőből, csak annyi történt, hogy onnét már eltűntek a jelszavak. A mostani terv az lett, hogy majd szépen lassan a Bitwarden segítségével fogok belépni a weboldalakra, de majd úgy, hogy amikor éppen valahová be akarok lépni, akkor majd kiszedem a Password Depot szoftverből a dolgokat és majd megjegyeztetem a Bitwarden szoftverrel. Amúgy így annyi könnyebbség lesz, hogy a többi böngészőbe nem kell majd folyton kimásolgatnom a Password Depotból a jelszavakat, mert azokba is felraktam a Bitwardent. Az adatok mentését úgy csinálom továbbra is ahogy már régóta: felhő, külső SSD, memóriakártya, mobiltelefon (ezeken van a Password Depot tárolva).
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
Nem tudom, hogy hány éve használom a böngészőben lévő jelszókezelőt, de már régóta: évek óta. Nekem a Microsoft Authenticator miatt volt tök jó, mert a jelszavak bekerültek a Microsoft Edge böngészőbe és onnét átmentek gond nélkül a Microsoft Authenticatorba. Amit linkeltél információt, az nem gond, mert ha véletlenül felülíródna valamelyik kétfaktoros, akkor vissza tudom állítani, mert több helyen tárolom a kétfaktoros azonosítókat. Nekem még nem volt olyan, hogy elveszítettem volna fiókot azért, merthogy felülíródott volna a kétfaktoros a Microsoft Authenticatorban. Viszont vészhelyzetre máshol is tárolva van az adat: KeePass 2 lett a kétfaktoros tárolására berakva és a Password Depot van a jelszavak tárolására berakva. Ezeket arra használom, hogyha a felhőben eltűnnének a jelszavak és a kétfaktorosok, akkor meglegyenek internetelérés nélkül ezek az adatok. A másik pedig, hogy a kapott helyreállító kódokat lekódolva tárolom több helyen és ha gond van, akkor azok még végső megoldásként meglesznek. Ha minden felhős jelszótárolás behalna, akkor nekem még ott lesznek az internet nélküli megoldások. Mondjuk internet nélkül tök mindegy, mert úgyse fogok tudni akkor internetezni. Gyerekként még felírtam füzetbe és utána jött az e-mailben elküldöm magamnak és akkor utána bejött a Password Depot és akkor arra áttértem a jelszótárolásnál.
-
ledgeri
nagyúr
válasz FLD1987 #1345 üzenetére
Ha az edge-ből sync-szerint kikerült vagy pont azáltal bele (ez a
törlöm az összes jelszót a Microsoft Edge böngészőből és akkor ezzel a Microsoft Authenticator szoftverből is törlődnek
"Is" része, meg a passzív nyelvezet miatt értelmezett álatalam), akkor él a fenti érvelésem! Az tök mindegy, hogy miben másban van, és mióta, ha "legutóbb" átment egy szerveren amit én nem fogok használni, akkor én cserélek!
Ha te általad nem is volt sync, én akkor is kinézném a MS-ből, hogy azért egy vagy két Hash azért el lett szívva különösen ms fiókba belépett edge mellett!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
válasz merqree #1349 üzenetére
FLD1987 azt írja, hogy ingyen megkapja a Panda Security szoftveréhez. [link] Ill. Külön is megvásárolható, de egyiket sem próbáltam.
-
aktív tag
válasz ledgeri #1347 üzenetére
Csak a Microsoft Edge böngészőből töröltem és ezért törlődött a Microsoft Authenticator szoftverből. Nem cseréltem le a jelszavakat, mert elvileg nem kerültek ki: van a Microsoft Edge böngészőben olyan, hogy amikor kikerül valahová, akkor szól, hogy ez már nem biztonságos. Amúgy ilyen jelzés a Bitwardenben is van. Ha nem lett volna innét az információ, akkor maradt volna a Microsoft Edge; szerintem nem kerültek belőle ki a jelszavak és most ezért nem csinálok mindenhol jelszócserét. Amikor még azt gondoltam, hogy csak a kód beírása után lehet megnézni a felhasználónév/jelszó párost, akkor még biztonságosnak gondoltam a Microsoft Edge böngészőt. Nem rendszergazda fiókkal vagyok általában a Windows 11 Pro oprendszerben, hanem a normál fiókkal és ha bármi települni akar, akkor tőlem kéri a kódot.
-
aktív tag
Azért nem a Password Depot szoftvert használom jelszókitöltőnek, mert külön akarom tárolni máshol is a jelszavakat, ha 1 helyen akarnám tárolni, akkor már évek óta nem használnám a Password Depot szoftvert. Nekem megfelelő az, ha van egy jelszótároló, ami nem kapcsolódik be a böngészőbe és van egy külön jelszótárolásra használt szoftver. A másik ok az az, hogy a mobiltelefonjaimon a jelszavak kitöltésére nem lehet beállítani a Password Depot szoftvert. Most beléptem megnézni, hogy milyen ajánlatok vannak: Microsoft Authenticator, Proton Pass, Bitwarden, és a többi, de a Password Depot nincs közöttük. Mondjuk amúgy se akarom a mobilon beállítani azt, hogy a Password Depotból menjenek az adatok a böngészőbe.
-
aktív tag
válasz merqree #1349 üzenetére
Nem olcsó, de mivel jár ingyen a Panda Security szoftverhez már több mint 10 éve, ezért ez nekem ingyen van és akárhány darab eszközre rárakhatom: annyi a limit, amennyi a Panda Security szoftverének a limitje. Nekem 5 gépre van megvéve a Panda Dome Premium, de azt is akkor szoktam venni, amikor nagy kedvezmény van rá: minimum 50% kedvezmény, de van amikor ennél többet sikerül beszerezni. Nekem 2024-ben 20.160 forintba került 5 gépre 1 év előfizetéssel a Panda Dome Premium. Ha nem kell a VPN, akkor elég lenne a Panda Dome Complete, mert az is tartalmazza a Password Depot szoftvert: ezt azért tudom, mert amikor nem akartam VPN-t, akkor ez volt az előfizetés.
-
ledgeri
nagyúr
válasz FLD1987 #1352 üzenetére
mert elvileg nem kerültek ki Én úgy értelmezem a szituációt, hogy ha én használtam egy sync-et, majd nem használom azt a sync-et, akkor a sync-backup, amit nagy eséllyel egy MS megcsinál, tartalmazza azt, amit én használtam, így az lecserélendő! Az a lényeg, hogy olyan helyen fellelhető, aminek már nincs köze hozzá, így cserés, hogy annak a helynek az információtartalma el legyen avultatva! Mikor Lastpassból költöztem, csak mert költöztem megcsináltam, ha bitwardenből jöttem volna akkor is megcsináltam volna!
Ha a jelszavaimat tartalmazó pendrive-val mennék sétálni, és elhagynám (tök mindegy, hogy az egy sarkköri kietlen tájas túra, vagy búvárkör, vagy akármi, mivel olyan helyen van a jelszavam amit nem felügyelek, és nem használok aktívan, lecserélem, hiában van 4 réteg veracrypt alatt kódolt JSON-ban!#1353 Ha a PWDepot-ot csak offline használod megértem, de ha az sync-el, akkor lényegében a fenti teljesül azzal a kiegészítéssel, hogy két adatbázis van már az interneten amit támadhatnak a jelszavaidért, két felület amin betörhetnek, ilyesmik. Ha csak offline, de jó ha nem csak egy mentésfájl, akkor megértem!
-
aktív tag
Ez amiről írok az nem a Panda Dome Passwords, hanem a Password Depot. Ha jól emlékszem, akkor a Panda Dome Passwords egy böngészős jelszótároló és az nem több mint 10 éve van. Eredetileg az AceBIT szoftvere, de a Panda Security vírusirtó szoftvere is tartalmazza: nem mindegyik verzió, ha jól emlékszem, akkor a Panda Dome Complete és a Panda Dome Premium tartalmazza csak. Ja és a Panda Dome Passwords nincs berakva nálam, úgyhogy azt nem használom.
Te erre gondolsz: Panda Dome Passwords
Én erre gondolok: Password DepotFujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
válasz ledgeri #1355 üzenetére
Nálam a Password Depot nincs szinkronizálás beállítással használva: ha jelszót változtatok benne, akkor mindegyik eszközömre egyenként kell átraknom. Annyi a könnyebbség, hogy a felhőben lévő fájlt le tudom az összes eszközömre tölteni és akkor azokat be kell az eszközökön lévő Password Depotba raknom és akkor felülírom az eredeti fájlokat az új fájllal. Ezt úgy tudnám elmondani, hogy van a Word írásom és akkor amelyik felhőbe felrakom egyenként, akkor azokról le tudom tölteni, de magától nem fog a Word fájl az összes eszközöm tárhelyén ott lenni. A fájl pedig titkosított és ami még eszembe jutott példa, ami neked tuti könnyen érthető: KeePass 2-ben lévő jelszavak módszerét használja a Password Depot, van a fájl és van hozzá a másik fájl ami nélkül nem nyílik. Szóval nem elég a jelszó a belépéshez és magától nem szinkronizálódik, mert nem állítottam be azt, hogy amikor 1 eszközön változás van, akkor minden eszközömre nélkülem leszinkronizálódjon a változás. Ha valaki törölné a Password Depotban lévő dolgokat, akkor azok nem törlődnének az eszközömön egyből, mert ahhoz nekem a megváltoztatott fájlt kellene mindenhová beraknom.
-
válasz FLD1987 #1353 üzenetére
a mobiltelefonjaimon a jelszavak kitöltésére nem lehet beállítani a Password Depot szoftvert.
Pedig itt linkelik az Androidos, és iOS-re készült klienst is. Ill magának a Pandának a gondozásában is elérhetőek a mobil jelszókezelő appok. [link] [link]
Amikor letöltöd egy eszközre a jelszavakat, honnan tudod hogy abba nincs beletörölve/módosítva?
[ Szerkesztve ]
-
-Nomad-
tag
Üdv! segítségeteket kérem kipróbáltam a dashlane-t és nem tudok belépni.le van írva a mesterjelszó de nem engedi.Akkor most kizártam magam végleg?
-
ledgeri
nagyúr
válasz -Nomad- #1359 üzenetére
Böngésző, app, Pc-n, mobilon? Ha csak az egyik akkor a többi mit mond?
Mit jelent a kipróbáltad ez esetben? Ha nem működik semmi, próbánál miért gond? (Lejáró előfizu-trial?)
Ha semmi sem megy, és elég az, akkor supportnál érdemes lemondatni. Ha egy fondtosabb fiókot "csakis ez nyit" akkor az nem próba, hanem éles![ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz -Nomad- #1361 üzenetére
Erre csak a #1355 lényegét tudom mondani: Ha olyan tudhat a jelszavadról akinek nem kéne... ideje leváltani a használatban lévőeket!
(böngésző dashlane appot telepítettem pc-re... szóval böngésző kiegészítőt [ami meg egy megint teljesen más dolog, mint a felsoroltak]?)
És akkor a kimarad kérdés: Ha csak az egyik akkor a többi mit mond?Szerk.: azért kukutyim-fórum évi 1-szeri belépős adatai nem annyira fontosak, mint az emailfiókodé, szóval ez is olyan, hogy amit féltesz tudd, le, hogy az biztos rendben legyen. A feltörik-e sosem 100%-ig nem.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
A mobilokra letöltöttem a szoftvereket és ott a Password Depot nincs felajánlva arra, hogy az töltse ki rajtuk a jelszavakat és ezért gondolom, hogy nem lehet erre beállítani. Azért nem használom a Panda jelszókezelőjét, mert oda a laptopomon a böngészőn keresztül tudnám berakni a jelszavakat és azt nem szeretem. Most megnéztem a Password Depot szoftvert és ott azt írja, hogy Local system: nem tudok angolul, de ez szerintem annyit jelent, hogyha elmegy a net, akkor is hozzáférek a jelszavakhoz. Amikor valami változik a Password Depoton belül, akkor jelzi a változtatást: mindegyik jelszó résznél ott van az utolsó módosítás és az SSD-n lévő fájlnál is lehet látni, hogy az mikor módosult utoljára.
Tegnap elkezdtem megváltoztatni a jelszavakat és az óra perc időt mutatja, hogy az első jelszót mikor módosítottam*1* utoljára: ABC sorrendben vannak a jelszavak. Közben kiderült, hogy nem minden jelszót vesz be magába a Bitwarden a böngészőnél és külön be kell raknom a Password Depotból a jelszót. A másik gond, hogy néhány fiók elveszett, mert nem lehet elfelejtettem a jelszavam e-mailt kérni, mert leadom a kérést, de nem jön már több órája az e-mail. Belépni még betudtam a fiókokba, de a jelszóváltoztatásoknál különféle gondba ütköztem: se a régi, se az új jelszóval nem lehet belépni a fiókba jelszóváltoztatás után. Szerintem az Unas webáruház rendszerében lehet a hiba, mert ezek a webáruházak oda tartoznak. Tuti, hogy nem az e-mail címemmel van a gond, mert rendesen jönnek rá a legtöbb weboldalnál a jelszómódosításokról az e-mailek: ma már több mint 100 e-mail jött. (Előbb a Password Depotban létrehozom az új jelszót és akkor onnét mehet be a böngészőn keresztül a Bitwardenbe a jelszó, ha nem megy be magától, akkor a külön letöltött szoftverbe rakom bele az új jelszót: nem minden megy be könnyen a Bitwardenbe magától.)
*1*Például a Sony Entertainment Network-nél ez van: Last modified 2024.12.13. 21:40:28 (Ez mai módosítás, de most itt tartok, vagyis ezután még van sok más jelszó, amit meg kell változtatnom.)Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest