- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Van az úgy, hogy az igények és a fizetési hajlandóság nem egyezik. Van aki inkább bevállalja a full fapadot, klíma nélkül, csak 0km-s kocsit kaphasson és kívülről jól nézzen ki. Eladni szívás lesz, mi anno a klímás, centrázár és elektromos ablakemelő nélküli Nemokkal szenvedtünk, amikor kifutottak az autók.
-
Qru
MODERÁTOR
Ez nem friss sérülés, a fényezős topikba nézz be.
-
-
Novemberben béreltem ilyen motoros Hunyadi i20-at nyaraláskor, eleinte féltem, hogy nem megy fel a hegyre, de abszolút pozitív csalódás volt - tényleg csak forgatni kell. A fogyasztásra nem emlékszem pontosan, 6,7 liter rémlik 700 km-es távon, sok emelkedővel, 120-130-as autópályával.
@mufi: Legjobb lenne kipróbálnod egy kereskedésben. A Skodara könnyen kap 25% diszkontot a flottakezelő, míg a Kiara - vélhetően - ennek töredékét.
-
w333
félisten
i3 ... nem rossz, csak az újrahasznosított préselt papír ajtókárpit szerintem ultragáz, különben olyan mint egy villany gokart !
i8 és Teslával is mentem már, hát az kicsit más kategória !
Kapcsold be a klímát + zenét, és mindjárt -50km a hatótáv
Szerk.
Tegnap este 22:30 -kor az Árpád hídon (Budáról -> Pestre) kb. 100-150km/h -al száguldoztak a TDi -k, olyan füst volt hogy nem lehetett látni (volt legalább 10-15 autó, Leon, Octavia, BMW, A6 stb.) tegye fel a kezét aki magára ismer !
-
-
Dare2Live
félisten
"Voltak valamikor, még a francia éra előtt!"
Egyrészt elég sok helyen gyártanak Toyotat EUban nem csak Franciaio, pl a leg az Anglia, de Cseheknél is.
Másrészt Franciáknál egy modell készül a Yaris és 99%, hogy azt a tipust, problémáit itt forumon én ismerem a legjobban és megbízhatóságra baromira nehéz róla rosszat mondani.
De hallgatlak... -
-
Dare2Live
félisten
-
Mondom nem errol van szo!!! Csak az is igy nez ki, ilyen szinu! Abba sokkal tobb kilometer van, 130 vagy 150 mar hirtelen en sem tudom
A kormanyt mondom, hogy nem lattam, mivel mar be van boroztetve, es nagyon fincsi fogdosni
Annyi latszik, hogy dohanyos ember hasznalta, ket helyen ki van egetve, meg a bal ajton is latszik, de ennyi nekunk belefer...
Tökmindegy Ahogy beszeltuk, havi 2-300 kmerre kellene. Egyedul attol felek, hogy a kartyas kulcs beszarik...
A Peugeotnal lebszeltek a 307-rol, bar az is kb. Megane szint, de 1. Egy kocsiert nem megyek fel Pestre, mas jot meg nem talaltam most. 2. Ez akkora kamu ez kocsi.... mar levelezgetek igy is ket kamumesterrel, egyik Londobol akarja nekem kuldeni a kocsit, masik Gorogorszagbol...
lorcsi 50eFt-al dragabban van egy 1.5 -os dizeles. Olvastam en is nagyon szep fogyasztasi adatokat. MI tul sokat nem mennenk vele, szaguldozni nem akarunk, es vontatni sem. Te melyiket ajanlanad nekunk? Mert a dizel bar kevesebbet fogyaszt, de ha valami elromlik, az draga mulatsag...
-
Tökmindegy
senior tag
Nem leblokkolt ,hanem nem tudja rendesen vezetni a géperejű járművet. kb 15-16 éves legény fater nagy teljesítményű ráadásul otommata autójával ami még egy gyakorlottabb vezetőt is meglephet ha még nem vezette, egyszerűen kiegyenesítette a kanyart.
Annó 18 évesen a fiam is megmutatta a haveroknak havas úton, a fogarasi tecsónál ,hogyan is kell bevenni derékszögben a kanyart faterja bömösével. Egy lámpaoszlop és a kocsi eleje bánta. Utána felhívott és csak annyit mondott apa baj van
Nem sok híja volt ,hogy agyoncsapjam amikor megláttam a végeredménytNejem nem győzte tapogatni,no meg nyugtatni engem. De jó lecke volt neki ,azt azért el kell ismernem ,bár elég drága,még jó ,hogy volt Cascom .
-
-
Rick4
félisten
-
Bull Boss
őstag
-
Aztan van, amikor meg dragabb. Meg persze az osztrak arak eleg dinamikusan valtoznak, teljesene megszokott, hogy naponta tobbszor is. Mindenesetre a ket orszag kozott jelentos kulonbseg nem szokott lenni, sot, gyakran Sopron es Siegendorf kozott kisebb a kulonbseg, mint Sopron es Budapest kozott.
-
Amúgy teljesen igazad van! Ez az embertől függ. Mindenkinek van valami mániája amire szívesen költ. Persze én egyáltalán nem vagyok egy autóbuzi, nem mániám a flancolás, nem azért akarok x5-öt mert akkor hú de gazdagnak látszom. Arról van szó, hogy féltem a tyúkszaros életem, kb 1 hónapja halt meg az egyik legjobb barátom autóbalesetben. Kicsi, régi autóval. Ha egy ilyennel lett volna mint ez az X5 akkor valószínű nem hal meg. Ráadásul nem csak az én életemről van szó, hanem aki vagy akik mellettem ülnek még az autóban.
Az X5 egy nagyon biztonságos autó, kiemelkedik az átlagból, 5 csillagos töréstesztje is van.
Persze nem csak azért kell mert biztonságos és vannak még más biztonságos autók is, hanem azért mert tetszik is, meg bmw is.És mindig is bmw-t szerettem volna, de soha sem adatott meg. Most úgy néz ki, bele fér a költségvetésembe. Persze én is vehetnék kicsi, régi autót fillérekért és több pénzem maradna, de nekem fontos, hogy egy biztonságos autóban utazzak. Jövök vele rendszeresen Magyarországra is, sokat fogok vele menni, nem mindegy, hogy miben ülök. Rengeteg a baleset, soha nem lehet tudni.
A másik meg az, hogy Ausztriában, Németországban ez az autó egyáltalán nem számít különösebben jónak. Egy új 6-os golf kétszer ennyibe kerül. És kb azzal rohangálnak a legtöbben. Az idősebb korosztály meg szinte mind nagyon drága autókkal. Nyilván vannak kivételek, akik megelégszenek egy nagyon alap, olcsó autóval, de a legtöbben azért nem.
Egyébként úgy tervezem, hogy Magyarországon fogom forgalomba helyezni és Magyar rendszámmal fogom kint használni, mert így lesz olcsóbb a fenntartása.
Nyilván egy különösebb szaktudást nem igénylő, bevándorló munkából nem futná rá, de ha az embernek van egy olyan szakmája amire ott szükség van és Németül is megtanult már, akkor nem sok gond van anyagilag Németországban vagy Ausztriában.Mondjuk amúgy se, mert még egy konyhai kisegítő vagy mosogató is bőven jól elvan, ha nem is vesz drága autót, de kényelmesen lakik, jókat eszik, ruházkodik, szóval elvan!
-
Balupapa
senior tag
Szerintem dabadab kicsit reálisabban látja a helyzetet mint te!
miért?
Akkor szerinted a feleségemmel jó hülyék vagyunk, hogy nem költünk jobb autóra mi?
Akkor tehát most kiforgatod a szavaimat, mi?
Mondtam én ilyet, mi?
Közgazdász szemmel nézve a dolgot...
Nem költhet mindenki mindenre ( vagyis csak kevesen )
Tehát Ti lemondtatok a "luxus" autórol azért hogy azt a pénzt másra költsétek (nyaralás, nyerőgépek, kinek mi )
Ő lehet lemond arról hogy nem megy el egy évben csak 1xer nyaralni kettő helyett, mert azt a pénzt inkább adó többletre illetve szerviz/üzemaynag többletre költi?Most akkor ő is hülye, mi?
-
k.
őstag
Ez egy nagyon jó cikk a témában:
Autólopás
Idézet belőle:
Váltózárak: alapötlet nem rossz, de ha nem bovdenes a sebességváltó, vagy nincsen nagyon eldugva a váltó a motortérben akkor betesszük 2-esbe és már megy is a kocsi, 80-is általában nincsen gond és az elindulás is megy mindig sík úton, nem is kell több sebesség (Magyarországon kevés, és nem keresett az automata váltós kocsi). -
zsid
senior tag
-
No-kia
addikt
nah ez remek. akkor elmegyek a kocsiert en. altalaban engem mindig papirok nelkul kapnak el a rendorok, mindig mindent otthonhagyok, de mindig sikerult kimagyarazni
65 K a teljes felszereltsegu sierra, rozsda nelkul es nem kopott belsovel
jatszos auto lesz. eladogatva a belsejet a szallitas ara meg is terul
koszonom a segitseget
-
törölt tag
A Porsche az első hang alapján
De a legelső videón se rossz a Merci hangja..
Laraxior: Aknára vele!Kínozd le róla a motorvédő burkolatot és nézd alaposan körül a blokkot, hátha egyszerű helyen van a szivárgás (egyszerű= nem a blokk belsejébe) Egyébként egy kompresszió mérés sem ártana, ha nem találsz semmit..
40 Km alatt 2* másfél liter víz??
Vagy csak rosszul értettem?
-
-
-
Rick4
félisten
Miért is? Sachs első teló 33/pár, hátsók 21/pár, kerékcsapágy 20-30K/db, féktárcsák 6-7K/db, a komplett első- hátsó betétgarnitúra 7-20K között megvehető kb 15 féle verzióban, kuplungszett 30-50K, szilentek 600Ft/pár- 5000Ft/db-ig vannak, gömbfej 4-6 ezer, lengőkar 12-15 ezer. És új alkatrészekről beszélünk. Ha mindent cserélnem kell, akkor se lesz 5-600 a vége, ha azt a kocsit veszem meg amin mindent cserélni kell, vagy olcsón veszem, vagy balf@sz vagyok. ....
-
kisza25
félisten
én is így gondolom, ha haladni akarok pörgetni kell(mondjuk nem tiltásig), nekem 6300-nál adja le a max lovat szóval, ha használni akarom amiért fizettem akkor későn kell felváltani
pl. fabia 5700rpm-ig ment, de országúton előzésnél el is kellett pörgetni addig, vagy autópályára felmenet gyorsítósávban, nem volt ellenére, 175km/h volt a vége 5. sebesség/5700rpm-nélmondjuk ezt csak egyszer néztem meg, 140 felett nem nagyon haladtam vele
5,5évig használtam rendszeresen szervizeltem egy csepp olajat sem evett, vagy nyomott ki a motorból -
kisza25
félisten
na arra már nem emlékszem, mondjuk 91-ben egy fizetés kb 5eFt volt, vagy rosszul emlékszem?
Húsz év alatt tízszeresére nőtt a benzin ára
de igazából, most a minimálbérért több benzint kapunk, mint anno -
Rick4
félisten
Ez vegyes fogyasztás, tehát benne van a város is, városban, 1000-2500 rpm között járva semmivel se több a fogyi, mint kint 3000 rpm-mel haladva, sőt még képes feljebb is menni a mérő.
Ráadásul most teszteltem, mivel a Punton nincsen beszívott levegő termosztát, ha lemegy a levegő hőmérséklete 15°C környékékre, a fedcomp szerint is és az üres tank utáni tankolás szerint is elkezdi tolni mellé a benzint, ez megoldásra vár, holnap veszek egy lada samara levegő termosztátot, ez 25-35°C között tartja a levegő hőmérsékletét, beleapplikálom, onnantól megint jó irányba kell elmennie a dolgoknak. Igaz, hogy se turbo, se adagoló, de még légtömegmérő sincsen, tehát elromlani se tud, de cserébe a hideg levegő miatti plusz fogyi tankolásnál jelentkezik. Majd jelzem, mi volt mérhető különbség, de valószínű nekem ezért nőtt meg a fogyim akkor, mikor bejött a hideg idő. Most hogy meleg volt, megint visszament.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest