- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mágus2 #173828 üzenetére
Maximum egy, bár annyi a kombi vonzata hogy kerékpárt is szoktam szállítani. Tehát lehet érdemesebb lenne eleve azt keresni.
#173829 Doki16: Így átnyálazva tényleg nem kóser a dolog. Elsősorban tisztán elektromos lenne a cél, de ami tetszik (pl.: E-Golf) még brutálisan drága. De egyre inkább én is kombi felé húzok, már csak a sporteszközök szállítása vagy kirándulások miatt is. Viszont városban ez lehet hátrány, mivel nehezebb vele parkolni.
-
rbalint88
addikt
válasz
Mágus2 #173058 üzenetére
nem mondtam, hogy vegyen, én is 2.0-t vennék. a volvo v60-nál se értem, miért rakták bele az 1.6hdi-t
sőt, V70-ben is van és sokat is vettek belőle, főleg a hollandusok. ráadásul a csodás powershift váltóval, csak ehhez még support sincs
főleg úgy nem értem, hogy a 2.0-lal is lehet 4-essel kezdődő fogyasztást csinálni városon kívül... gondolom adózási-biztosítási okai voltak inkább ezeknek a motoroknak.mp: igen, náluk is sok ilyen van.
-
kisza25
félisten
válasz
Mágus2 #171063 üzenetére
A 2015- ös i20-at 3 év 3hónapossan 70e km-el adtam el.
Ezt 58 ekm Bp használták bérautóként.
Abban azért már volt 1-2 nyisszogás. Hátsó lengéscsillapítók, bal oldalt az öv visszahúzó és a kormányműben egy nem reprodukálható roppanás, hátsó ajtókat újra kellett zsíroztatnom, mert szárazon jártak.
A 2013-as i30- at 98 e km-el adtam el majdnem 4 évesen (valós km kb 120 ekm) abban semmi zörgés nem volt, pedig igásló volt elöttem (mondjuk autópályás) és mindenen voltak apróbb sérülések belül.
A kia ceed-et szalonból hoztam el 5,5 éves korában adtam el, 70 ekm-el, egyedül a kesztyűtartó zörgött, de az is azért, mert pollenszűrő cserénél rosszul rakták vissza, azt magam orvosoltam.
Tehát kia ceed 70 ekm mentem, i20 10 ekm, i30 10 ekm utóbbi diesel volt. Mindegyikben a kerék volt a leghangosabb. Ami az miatt is lehet, hogy a motor mindegyikben halk volt és alig volt szélzaj.
Amúgy a tipo belső anyagai kb a 2011- es kia ceedhez állnak a legközelebb. -
-
-
-
-
gyenesmartin
őstag
-
hobizoli
nagyúr
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Mágus2 #169521 üzenetére
Most levelet küldök majd az előző tulajnak, amiben leírom neki a problémám, és egyezségre szeretném kérni. Ha nem tudunk megegyezni, megérheti a jogi utat, időt, pénzt stb...., vagy inkább hagyjam a fenébe, és nézessem/csináltassam meg, és akkor ez van. Elvileg egy hengerfejet bontottan 30 környékén már lehet venni. De nem vagyok autószerelő, és szaki sem, tehát hozzáértésem, és rálátásom annyi, amennyit innen-onnan hallok-olvasok, amit a szerelő mond.
-
freeknight
őstag
válasz
Mágus2 #168202 üzenetére
Noob vagyok, mit jelent az, hogy üvegelve parkol?
Egy sokat futott autóval szerintem az a baj, hogy az a magyar használtpiac sajátosságai miatt 2x olyan sokat futott, mint ami a hirdetésben le van írva. Igen, egy kevés kilométeres, csak városban hajtott autót hamarabb elővesz a motorkopás, és nem kellemes 110k km-nél azt hallani a szerelőtől, hogy hengerfejes a kocsi, de egy autó vételárát el lehet költeni mégegyszer kopó alkatrészekre is.
Szóval nem egyszerű műfaj ez a használtautó vadászat. -
válasz
Mágus2 #168199 üzenetére
ez nagyon szép és jó, de ezt mégis hogyan tudja ellenőrizni a sokadik tulajnál valaki?
nem az elmélettel van bajom, hanem azzal, hogy ezt használtautóvásárlási tanácsnak adod, amikor jól tudjuk hogy egy iylen autót mennyi esélye van találni
a futott km, ha ellenőrizhető, igenis egy nagyon jó kiindulási alap, és bosszant, hogy rendszeresen megkérdőjelezik egyesek a nyílvánvalót
ezért bullshiteztem(#168200) bitpork
nem birod ki hogy ne személyeskedj időről-időre visszatérően
mindig oda kell szúrni valamit a végén...kérlek hagyd ezt abba mostmár
természetesen összefügg az ember helyzetével, hogy milyen tanácsot tud adni, de nem hinném hogy egy mondjuk 2-3 millió körül használtautót keresőnek értéktelen info az hogy 4 körül kap mondjuk újat kedvezőbb lízingre, kedvezőbb biztosítással stb.
ha egyáltalán erre értetted, de igazából nem érdekel mire, csak hagyd mostmár abba hogy mindig odaszúrsz valamit
komoylan gondolkozom ezek miatt, hogy előfizetek a premiumra és letiltalak -
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
Mágus2 #167765 üzenetére
Felét fizetném, de semmi. Kértem ma tőlük hogy szeretném be jegyeztetni hogy voltam itt. Hiba be jelentő jegyző könyvet vagy hogy nevezik, neten találtam. Hogy nem segítenek ebben nekem. De azt sem tudták mi van. Így azt mondták náluk nincs ilyen.
Csak a turbó már annyira rossz hogy az már akkor is az lehetett amikor meg vettem. Mutattak egy olyan turbót amiben alig mozgott, és mégis kuka. Az enyém kB annak a 3 szorosán ki leng.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Mágus2 #166715 üzenetére
Esetleg van tapasztalatod konkrétan a B7 Passattal? A népítéleten meglepően jó az értékelése (8.2) viszont ez csekély 19 szavazatból áll össze. Sokan dicsérik, de van olyan is, ahol a hátsó ajtó már 60-70ezer kilométer alatt rozsdásodott, aztán garanciában kétszer is cserélték...
-
-
-
válasz
Mágus2 #162949 üzenetére
hát valahogy meg kell győzniük magukat az embereknek hogy nem kell cserélni, mert ki akarná azt kifizetni ugyebár
a szomszédé is kinyílt, no problemés mondom ezt úgy hogy persze nekem se jutna eszembe kicserélni, hiszen többe kerül általában mint maga az autó
de akkor is tény, hogy lutri 10 év után hogy mi fog történni -
kisza25
félisten
válasz
Mágus2 #161145 üzenetére
Meg szoktam nézni a használt kínálatot is, de 2-3 éves autók kb mind kételyeket keltenek
Amúgy az miért baj, hogy nekem a kicsi autók jobban tetszenek, mint a nagyok, meg nincs is szükségem nagy autóra?
Én azt nem tudom megérteni mi a francnak valakinek egy q7 méretű batár városba, ha mindig egyedül ül benne, minek kombi, ha kb sose használja ki, minek 5 méteres autó városba....?
Azért van ennyi fajta autó, mert mindenkinek más az igénye, amúgy egy i20 méretű autóval nagyobbat lehet autózni, mint egy skoda oktáv kombi méretűvel. Persze utobbi sokoldalubb.
bitpork: a motorokat még azért vetettem össze, mert a kia/hyundai 500eFt al drágábban méri az i20/rio-t az 1,4-el, mint a mazda a 2-t 1,5 75lóval, de majdnem ugyanazttudják. Mazdánál van 90 és 114 változata is ennek a motornak, csak az nem hidraulikus vezérlésű, hanem bonyolultabb -
kisza25
félisten
válasz
Mágus2 #161136 üzenetére
A micsu hirhedten gagyit gyárt már lancer néven, narancsos festés (jólvanazúgy) meg zörög minden...
Jól van mazda elengedve, úgy is kicsi hátul
bitpork: mert mindenki lát minden hibát egyből, ránézésből egy használt autón....ja nem
Én egy autószerelő/fényező autónepperel szoktam menni használtautót venni, de mindent ő sem lát előre
Viperator: ja mert ott minden hibát feltárnak neked...ja nem...
Meg gondolom 2szervizzel arrébb viszed, akik le vannak barterezve egymással -
kisza25
félisten
válasz
Mágus2 #161145 üzenetére
Alföldről nem veszek, a többi meg belefért a körbe
Én nem sajnálnám, mert vigyáznék rá, de ezért is nézegetem a mini suv kategóriát is, hasmagasság miatt
BigBlackDog: nem szeretnék a szerencsére hagyatkozni a továbbiakban
alázógyík: mikori évjárat, melyik motor?
vzsryl: volt, semmi + nem tud i20-hoz képest, csak minuszt -
kisza25
félisten
válasz
Mágus2 #161131 üzenetére
Tavaly adtam el egy 2013-as i30 kombit, valós 100 e km-el még garisan, 4hónapig kerestem 200 km sugarú körben, ez volt a legjobb állapotú amit ez idő alatt felleltem. 10 hónapig volt nálam és több dolog derült ki amivel nem lehetett számolni, mind az előző tulaj sara. Egy oldalon át sorolhatnám, de hagyjuk.
Mostani i20-at 2 évesen vettem 58e km, magyar, hyundai szalonból.
Itt is kezdenek előjönni a hagyagság nyomai. 3hónap után már majdnem kintről hozattam be egyet, mert nem találtam megfelelőt
95 % helyben/országúton járok egyedül, 2-20 km távolságokat
Sokszor úttalan utakon és 3,5-4 méter széles utakon ahol meg is kellene fordulni.
Az i30 kombi mérete miatt sokszor beszívtam, hasmagassága és tengelytávja miatt 3-4 x is leértem vele, volt, hogy fel is ült, nagyon vigyázva is.
Volt ezek elött 2db új autóm, mindkettőt szerettem, 5,5 évig volt meg mindkettő, 11 év gondtalan autózás.
Elötte is mindig volt bajom a használt autókkal.
Ha nem lenne ilyen elbacott a magyar használtautópiac akkor vennék 2-3 éveset, de meguntam.
bitpork: nem a 0-100 a lényeg benne, hanem a motor karakter és, szeretnék minél nagyobb ccm-et a tartósság miatt, meg az, hogy 75 vs 100 ló, mennyire nem is csak a lóerő számít -
HKorn
veterán
válasz
Mágus2 #161131 üzenetére
Főleg amikor a sokkal komolyabb használtban mindjárt kiderül valami sokkal komolyabb szervizköltség, mert pont sikerült belenyúlnod, akkor meg lehet fejet vakarni, hogy mégiscsak jobb lett volna a kisebb de új.
Én is inkább újat vennék, mint bizonytalan előéletű használtat ugyanannyiért.
-
kelly416
veterán
válasz
Mágus2 #159232 üzenetére
Értelek. Megpróbálom, de olyan nem nagyon került még a szemem elé. Köszi a tippet.
Viszont akkor azt nem értem, miért akartak lebeszélni a 2.0 tdci Mondeókról? Mert akkor vagy C-Max, vagy inkább egy Mondeo kombi. Szerintem méretben és kényelemben simán partiban van vagy veri is a C-Max-ot.
-
-
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Mágus2 #157620 üzenetére
Igaz, de azt is figyelembe kell vennem, hogy meg is fog állni.
Parkolni meg kis autóval tud. Vagy vehetek nagyobbat de akkor vaslzeg úgy fog kinézni ment a fenti Liana...
Nem sokat használná egyébként, csak a gyerekkel vásárolni menni, stb. Corsa, Polo mondjuk kicsik, na majd megpróbálom rábeszélni.
SzlobiG -
-
-
batai15
félisten
válasz
Mágus2 #156444 üzenetére
tényleg ennyire jó a hdi? akkor miért fél tőle mindenki? nekem a kis hdiben 340 ezer van, szépen megy, keveset fogyaszt , mégis a szívroham kerülgeti az embereket mikor érdeklődnek a kocsi után.
Én azért mertem meg venni 1 éve mert jó pár emberrel beszéltem akinek 400 felett jár gyári motorral.
Jó mondjuk én cseréltem már 1 porlasztót, több baja ne is legyen. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2 #156090 üzenetére
Ez a 2.0 CR? Korábban is szereltek ilyen hosszú áttételes váltóval négyhengeres VAGot?
Egy ilyenről kinek mi a véleménye? Sok a méter benne, de legalább bevallottan sok.
-
-
-
psg5
veterán
válasz
Mágus2 #154769 üzenetére
Srácok én nem úgy értettem a presztizst.
Úgy fogalmaznék, hogy a "a köztudatban minőségileg magasabb szinten értékelt autó".
De tényleg nem lesz szempont, este ajánlatokat böngésztem és most már végképp elbizonytalanodtam.
5M-ig Golf esetében egy-két helyen a 6,3M-es autó leugrik 5M-re ez igen csábító, de még mindig hiányzik egy-két olyan extra belőle melyre szükség lenne. Valamint ha saját magam bányászom össze akkor 12 hetet mondanak leszállításra...
Kicsit átnéztem franciákra ha nem kell félni a motoroktól 6 év múlva és továbbra is tetszenek...54786) Luck Dragon válasza: Nem tudom szeretnék-e tesztautót. Annyit ugrik az ára amennyit nyüstőlték gondolom...
-
jozsi252
veterán
válasz
Mágus2 #154683 üzenetére
Ennek utánajárok majd ha aktuális lesz akkor. Gondolom a használatiba le lesz írva.
Az lenne a kérdésem még hogy a Cascot illetve kötelezőt új autó vásárlásánál ti mikor intézitek el? Mikor a kocsi meg van rendelve, utána már meg lehet kötni mindkettőt valamelyik alkusz vagy biztosítónál, vagy csak az átvétel után van erre lehetőség? Gondolom egyszerűbb ha már a megrendelés után megkötöm mert akkor van nyugodtan néhány hetem hogy mindent elintézzek, mindennek utánajárjak.
Néhány alkusz rendszámot is kér, de azt honnan a fenéből adjam meg nekik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen videókártyát?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest