Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
batai15 #217810 üzenetére
Szia, előbb a mérettel-kategóriával egyezzél ki, utána kezdj szűkíteni.
Volt itt civic/focus/megane/corolla, meg 508/6-os mazda, ez két külön kategória.
Ha a nagyobb az esélyes, akkor: B8 passat, superb, insignia, talisman, 6-os mazda, 508, szerintem 2016 környéki, 7M körül mindből fogható.508-nál (az újabb) én is azért emgedtem el a sztorit, mert megfelelő motor nem igazán volt, a benzineseket szidják, 2.0hdi, meg viszonylag ritka.
-
mycso
veterán
válasz
Vismajor01 #217684 üzenetére
Én az első generációs Arteonokat nézegettem, amit írtam (pocsék anyagminőség), az arra vonatkozik. Maga a formáért oda voltam (vagyok).
Viszont ez egy passat és jellemzően, ha hasonló motor/évjárat/felszereltség-et raksz egymás mellé, az Arteon 1-2millával több volt a Passat-nál, na én ezt a különbséget nagyon nem láttam.
Mivel szeretem a picit ritkább/különleesebb autókat, az 508 is sokáig a kosárban volt nálam, csak ott meg értelmes motor nincs, pedig kinézetre az is nagyon bejött, mind kültér, mind beltér tekintetében.
Bár a Talismannal is így voltam, hogy ennél is ritka az értelmes motor, bő fél évig keresgéltem, mire a mostani autóm szembe jött, és így is engednem kellett a felszereltségből, mert ha nem, akkkor még mindíg nem lenne autóm.
-
mycso
veterán
válasz
Ádám16 #217675 üzenetére
Igen.
A B8 passatot picit sajnálom, hiába tömegcikk, az nagyon tetszett kívül-belül (pl.: egy gyöngyház, kombi, R-line, bi-tdi, panoráma tetővel).Egyébként egész jól sikerült leszűkíteni, hogy mit is szeretnék:
-led lámpa
-hűthtő-fűthető bőrbelső
-AA navi
-eső-fényérzékelő
-kulcsnélküli nyitás-zárás-indítás
-200+ lóerő
-kombi (ezt az Arteonért feladtam volna)
-körbe radar
-automataIlletve volt még két opcionális amiket elengedtem:
- elektromos csomagtér
- panoráma tető -
mycso
veterán
Szia, annó hasonló autókkal indultam neki az autókeresésnek, A5 mondjuk nem volt a kalapban, az Arteon mellett még ott volt a B8 passat illetve Talisman.
A kia mindegyikhez képest, hogy is fogalmazzak, alsóbb polcos kategória.
Arteont nézzél meg egy párat élőben, számomra borzasztó csalódás volt (amikbe volt 80-100k km, azoknak elvolt használódva a belseje --> kormány, ülések)
Az insignia, valahogy túl sterilnek hatott számomra.
Passat, túlságosan tömegtermék, illetve mindenféle motorváltozatnál előkerült az olajfogyasztás, amit vw csoportokban elégedetten konstatáltak, nekem ez nem jött be. -
mycso
veterán
válasz
Rowon #215997 üzenetére
'Tudnátok-e ajánlani max 10-15 éves, dízelmotoros autót, aminek:
Tartós motorja van.
Német, esetleg japánmárkájú (Toyota irántérdeklődöm főleg, demást is meghallgatok).
Kombi kivitel előny.
Nem rohad szét a kasztnija rövid idő alatt.
Bőven van hozzá alkatrész.
Manuális váltós.
Klíma van benne.'Renault Laguna 3 2.0dci
-
mycso
veterán
Egyébként ezeknél hogyn működik hibrid hajtás?
Azt látom hogy az új rav4 összteljesítményben 222ló, de ez milyen tempóig áll rendelkezésre?
Vagy amíg az akkuban van kraft, addig tol?"haverom" látott egyet a német pályán, ahol fix 170-el közlekedett és a kisebb torlódások után (120 --> 170, 140 -->170) is egész bátran gyorsult.
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
Tothgera30 #213314 üzenetére
Vagy olyan típust kell választani, ami a kutyának sem kell, akkor van idő a gondolkozásra/megnézésre. (nyilván majd eladni is nehezebb lesz)
Az autóvásárlási morál meg olyan, mint ahogy írod, nekem mostanában volt több érdeklődőm, hogy megmondta, ő nem fog 2-300km-t utazni, vigyem el félútig, vagy utazzak én hozzá... Így nyilván nem is találkoztunk.
Ja meg a kedvencem: téli gumival van meghírdetve, a vevőjelölt: bealkud (illetve szeretne) telefonon a 2.5M autóra 500ezret és még utána megkérdi, hogy plusz még kéne neki hozzá egy nyári szett. (18-as kerekekről beszélünk, tehát egy 300ezer körülibtétel) eszem megáll. -
mycso
veterán
válasz
tibbike01 #212142 üzenetére
Egyrészből azért, amiért a B8-at (pár idegesítő elektromos hiba, amik standard módon előjönnek, motor anomáliák: csak bizonyos motorkódok vehetők, olajfogyasztást tök normálisnak kezeli mindenki). Illetve az arteon esetén már belépett a racionalizálás is, a talismanhoz hasonló (évjárat, felszereltség, stb....) arteon, egy bő 3-4 millióval többe kerül. Hát én nem éreztem ezt a különbséget.
-
mycso
veterán
válasz
Vismajor01 #212135 üzenetére
Első körben b8 passat, insignia 2 voltak mellette. Insigniaval egyszer lukra futottam, azt valószínű azért engedtem el. A b8... hagyjuk, nagyot csalódtam a "nagy" német technikába. Aztán csapongásom során volt még arteon (azért nagyon oda voltam). Aztán itt jött az igazi csapongás, ha már árban fentebb voltam: a5, q5, x3, esetleg rav4.
Mozdíthatatlan kitétel volt a nyitható panorámatető, ezt el kellett engednem. -
mycso
veterán
Sziasztok, picit több mint egy év keresgélés (rengeteg csapongással ár és márkák terén is) után, a hétvégén sikerült autót vásárolni.
Végül visszatértem az eredeti, racionálisabb elképzelésemhez és engedtem az általam felállított kritériumokból is.
Nehéz szülés volt...
Sajnos kép, csak ennyi és ilyen van, nem nagyon volt még időm.
2019 Renault Talisman, Magnetic felszereltség, 4control,7-es EDC, 1.8tce@225 -
mycso
veterán
Sziasztok, így képek alapján szeretnék véleményt kérni tőletek: [link]
Picit "olcsónak" tűnik. Esetleg a kézi váltó miatt ennyi az ára?
-
mycso
veterán
Sziasztok, opel topikból nem igazán jön válasz, felteszem itt is a kérdésem. 2.0 cdti insigniákat nézegetek. Az első szériánál voltak problémák, olvasgattam róla.
Jelenleg 2018 és ez utáni modellekkel szemezek, 2.0 cdti @170, ez már kiforrot konstrukció, vagy engedjem el?
Esetleg ha van infótok, hogy mit érdemes tudni róla, megnézni rajta, azt megköszönném. -
mycso
veterán
válasz
stilo18 #205353 üzenetére
Szia, az 1.6dci témát annó körbejártam:
Elvileg ez váltaná a 2.0dci-t, ami egy roppant megbízható és minden szempontból egy eltalált motor.
Viszont beleásva magam, a fogyasztása nem jó, a teljesítménye papíron szép, de élőben messze nem hozza a 150lovas 2.0dci tudását és egyre több olaj/vízevős példánnyal találkoztam, így el is vetettem.
Kétféle létezik belőle, szimpla és dupla turbós.Ez egyébként, lehet csak az első példányokra igaz és azóta már javítottak valamit a konstrukción, de én nyugodt szívvel nem ugranék bele.
-
mycso
veterán
válasz
vzsryl #205028 üzenetére
Igen-igen, azért is írtam, hogy nemrég a "csak a benzin", feltételemet elengedtem, aztán a diesel is szóba jöhetne, abból valóban van óriási választék.
Csak valahogy most benzinesre vágyom, nem baj nem sürgeti semmi az autó vásárlásom, így tovább nézelődöm, aztán várom a megfelelőt. -
mycso
veterán
tboy93, sky11, tresh: i30, ceed, corolla kicsik. Ezen felül a toyoták nekem nagyon nem adják, sőt a hideg ráz ki tőlük. Ha már ez a kategória, akkor szívesebben ülnék egy megane 4-be.
Bár a proceed egész pofás, azt üléspróbáznom kellene, hogy milyen.
(kia ceed-el 2016-os tapasztalatom van, akkor felmerült, mint új autó, hát rettenek sz@r minőségűnek hatott, gondolom azóta fejlődtek)Mazda 6 nem rossz, ott inkább ez a rozsdásodás hiszti, amitől félek, illetve a motorpalettájuk számomra semmilyen.
Szívóbenzines nem kell (ezt a 150 ló körüli 2.0 skyactive cuccot vezettem cx3-ban, az számomra egy nulla).Azt már látom, hogy valamiből engednem kell, mert így lehetetlen küldetés.
Jah és amit írtatok 11-12 millát, az ugye ha jól számolok több, mint az általam említett 8M, nyilván annyi pénzért már picit kintebb nyílna a világ.
-
mycso
veterán
válasz
rbalint88 #204983 üzenetére
Én is kb egy éve vagyok autó nézegetésben, és amire pont egy éve húztam a számat, hogy az ára már határeset (2016, 1.6tce talisman kombi 5,4M), az most jó 1-1,5M-val drágább.
A hahu parkolómban van olyan autó, amit tavaly szeptember óta hirdetnek, kutyának sem kell, de az árát szépen emelgeti...Nekem nagyjából ez volt az irány:
2016-7+
LED
Benzin (200ló körül)
Kombi
Automata
Panoráma tető (vagy bármilyen üveg-napfény tető)
Kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás
Ülésfűtés
Max 6M
(superb, passat, talisman, nagyjából ennyi amik tudták a kritériumokat, de gyér volt a kínálat.)Hát most keretben 8M körül járok, bejött opciónak a diesel is, hogy legyen miből válogatni . Csak ez meg borzalom, hogy 6 éves autók 8-9M-ért mennek. Nem tudom megemészteni.
Általában oda jutok, hogy jó nekem még a mostani autóm. -
mycso
veterán
válasz
Kornel #148048 üzenetére
Ha ezt a kia vonalat erőltetnéd, azért menj és nyalogass körbe egyet.
Képeken tényleg szuper, annó nekem is benne volt a kosárban, de élőben (a belseje) nekem nagyon gagyinak tűnt.
Az a baj, hogy 5M körül sem tudtam összepattintani normális új autót, nem hogy 4M-ért. Kis autót nem akartam, azok full felszerelve is bóvli hatásúak belülről, ez az astra/megane méret lett volna a cél. -
mycso
veterán
válasz
adalbert1 #144885 üzenetére
Amit linkeltél, szinte biztosan rendőrautó volt. Autonavigator
-
mycso
veterán
válasz
Tothgera30 #144300 üzenetére
Mondjuk ezt az 1.4T-t nem ismerem, hogy mennyire jó/nem jó.
-
mycso
veterán
válasz
BigBlackDog #143861 üzenetére
Évjáratban mi az elvárás? Nem láttam, hogy írtad volna.
Tavaly 2.5-3m körül kerestem én is autót hasonló igényekkel. Ami még kikötés volt, hogy 2011 utáni, diesel és 1900+ ccm.
Amúgy a J astra az belefér ebbe (én kizártam, volt 2évig nem adta). Insignia, mondeo, laguna amik belefértek esetlek octavia. -
mycso
veterán
válasz
KAMELOT #143130 üzenetére
Amiket leírt, hogy megcsináltat/kicserél az bármilyen más hasonló cr dízelnél hasonló összeg lenne. Ha utánaszámolsz, nem is olyan vészes.
Illetve km is van benne szépen, így ami elkophat az el is kopott.
Nekem 360k km volt az 1.5dci-ben, amikor eladtam, előtte (kb. 320k km körül) volt turbó, kuplung, lendkerék, vezérlés csere, akik meghalloták a ráköltött összeget, majdnem rosszul lettek. De hát ez ilyen. (annó én is bőven ár alatt vettem)
Ja meg jött 1-2 kollégától a sz@rfranciázás, mert neki az ignise tip-top hibátlan ~90k km-el...
Mondom neki, ha majd belerak még 300k km-t, majd utána beszélgessünk. -
mycso
veterán
(#142718) hacki87: most nézem (bárdi/unix) teli áron 4-5k környéke a gyári olaja/l. 2.0dci-be kell 7.4...elég szépen számolnak.
(#142725) rbalint88: az övé az francia volt (1.9dci)
(#142723) joamilestoné: eneosból melyiket lehet dpf-es autóba rakni? (5w30)
Egyedül ennél látom a megfelelő minősítést (RN0720), bár külön ennél sem említik a dpf-et. -
mycso
veterán
Nekem fekete (sötét grafit) a gyári felnim. Szerintem jól fest az autón.
De ezek szerint nem vagyok krém....Jah meg az előző autómon volt kipuff vég, fekete-polír alu, sötétítés, ültetés és mégsem vagyok bojrészer, illetve az autó sem volt lefingva.
Én már elengedem ezeket a sztereotípiákat. -
mycso
veterán
K-astrára pár hónapja 5.1M-os ajánlatot kaptunk.
1.4t 150 ló, 5 ajtós, digit klíma, érintős navi, eső/fény szenzor, 17-es alu, tempomat, tolató radar, könyöklő, piros(vörös), stb. ...
Ami az oldalukon a konfigurátorban kijött kedvezményes ár, arra kapásból mondtak egy 500K-el kevesebbet, meg még utána egy százast lebeszéltünk.Megane4 1.2tce-re 5.3M
dupla digit, 7"-os érintős navi, a többi hasonló (nálam ez lett volna a tuti befutó, ha picit engednek még, de nagyon nem akartak és lett volna belőle valami nagyobbacska motor)
Itt a listaárhoz képest valami 3-400K-et sikerült lentebb tornászni, de tovább nem akartak, egy forinttal sem.Honda civicet néztünk még, az valami 5.5M lett volna, 1.8 szívó és semmi nincs benne, ami hasonlóan felszerelt a fentiekhez, azok inkább 6M felé vannak.
A hondánál nem nagyon cicóztak, megnézte a listaárat, majd levont 700K-et és mondta, hogy ez ennyi...Illetve még mazda cx3-at néztünk, az is valami 5.2M körül lett volna, 120 lovas 2.0 benzin. De ez is valamivel gyérebb felszereltséggel, mint az opel+renault. (sima 3-ast mentünk el nézni, de a cx3 annyira megtetszett élőben, hogy arra kértünk ajánlatot) Viszont ez a legkisebb mind közül.
A mazdáék valami 1-200K kedvezményt akartak adni.A ceed nekem nem adta be, valahogy olyan gagyi, arról ajánlatot sem kértünk, a vitara az képeken, papíron tetszett volna, de élőben számomra szintén nem adta, ezért azt is kihagytuk.
Az astra volt a legjobb az összes közül (minden szempontot egybevéve), azt választottuk volna, aztán végül vettünk egy használt autót.
Nálunk is ilyen 5M környéke volt a max új autóra, azért írom le ezeket, hátha segít.
-
mycso
veterán
válasz
trassher #141178 üzenetére
Hasonló magasságú vagyok mint te, 6évig volt megane2-m, ezen idő alatt nem éreztem szűknek elől, sőt teljesen kényelmes volt. Voltak 4-500km-es viszonylag hosszabb utaim is, nem volt probléma. Szerettem, csak hozzá kellett szokni az elcseszett pedál elrendezéshez.
Illetve magam mögé be tudtam ülni simán, nyilván nem volt tánctér hátul, de el lehetett férni. Viszont a hátsó ülések ülőlapja túl rövid, inkább ezzel van a baj (megane1 ülései kényelmesebbek)
A kesztyűtartós "hatalmas" problémáról nem tudok nyilatkozni, soha nem ültem át vezetés közben a jobb egybe, hogy nyitogassam. Bár gondolom, mivel a 6év alatt nem szaladtam bele ebbe, hatalmas veszteség lehet.
A mostaniban kipróbálom már, de szerintem abban sem nyitható ki teljesen (laguna).
Ami még iszonyat jó volt a m2-ben, az a milliónyi pakoló/tároló rekesz.Meg valaki írta hibának, hogy indexelésnél a lámpát kapcsolgatta: user error.
-
mycso
veterán
válasz
B-L-A-C-K #140624 üzenetére
Régebben írtam, hogy nekem is bent volt a kalapban az insignia a laguna és 159 mellett.
De opel kereskedés/szervizben lebeszéltek róla, ha jót akarok magamnak, 2.0cdti-t ne vegyek. Aszondják nem sikerült jól, valami csapágy problémát említettek, illetve itt írt valaki a többi problémáról is. Illetve ronda a hangja és eszik is. Pedig rettentően tetszett....
A 159-hez egyrészt nem volt merszem, másrészt az igényeimnek nem igazán volt megfelelő, ami megfelelt volna (felszereltség) azok meg túlárazottak.
Így a lagunánál kötöttem ki.Jah, és tavasszal még úgy indult a keresgélés, hogy 1.9+ diesel, 2010+ és 2M környéke.
Ez nyárra kitolódott 3M köré és 2012+. Itt már igényesebb autókkal találkoztam. -
mycso
veterán
válasz
LuckyL #139310 üzenetére
Pont pár hete vett havetom egy 2011-es autót "N"-es rendszámmal. Valóban magyarországi, első tulajos autó. Valami céges verda volt, aztán a rendszám kellett nekik, vagy saját volt....valalami ilyesmi sztori volt vele.
Bár azt aláírom, hogy elég ritka az ilyen kombináció. -
mycso
veterán
válasz
BigBlackDog #138866 üzenetére
-
mycso
veterán
válasz
B-L-A-C-K #138846 üzenetére
No, végül csak az alfák felé fogsz kacsingatni?
Én a múlthéten letudtam a dolgot, elvileg a héten már lesz is belőle valami (honosítás, átírás, stb. ...).
Csak maradtam a francia vonalon.Pedig úgy volt múlt héten, hogy amit múltkor linkeltem fekete '11-es Ti 159-et is megnézem, de odáig már nem jutottam el
-
mycso
veterán
válasz
footy #138647 üzenetére
Szép görbék, de a mazda csoda motorja élőben nem egy nagy valami. Cx3-ban próbáltam, én siralmasnak mondanám. A 6-os mazdában gondolom mégbremekebb lehet.
Internetes anyagok áttanulmányozása után én is vártam a nagybcsodát, de vezetve nem adta be.Az mondjuk biztos, hogy a dízelek karaktere/vezetése (főleg a kicsiké) megszokást igényel. De nekem pont ez stílus jön be.
-
mycso
veterán
-
-
-
mycso
veterán
válasz
B-L-A-C-K #138276 üzenetére
Én nagyjából megértelek. Az utóbbi 2 hétben két lukra futottam, még átvizsgálni sem kellett elvinnem. Élőben nem olyan volt az autó, mint a képeken (HD!) és telefonos elmondás alapján.
Pedig nem az ársáv aljáról nézegetek és 2012 utáni járgányok.
Kettőt pedig az orrom elől vittek el (ezek biztosan jók is voltak, csak pár napot voltak hahu-n). -
mycso
veterán
2012 körüli 2.0 crtdi octaviak mennyire ajánlottak?
Lenne itt helyben egy eladó: [link]Mivel lagunából nem találtam megfelelőt, elkezdtem nézegetni az octavia/mondeo párost is.
Illetve múltkor lett volna egy jó insignia, de az opelben lebeszéltek róla, hogy nem kell az nekem. -
mycso
veterán
válasz
Kornel #137486 üzenetére
Mindegyik 5 ajtós volt, kb. hasonló felszereltséggel: érintős navi, dupla digit klíma, ködlámpa, eső/fény szenzor, kulcs nélküli, metálfény, 16-os alu, tempomat, radar, stb. ...
Astra: 5.2
Megane: 5.5
Civic: 5.6
CX3: 5.1Ezek már mind az első körös alkuvós/kedvezményes árak, egyébként ezen felszereltséggel mindegyik listaára 6 felett volt. (Az opelnél adták a legtöbb és a renaultnál a legkevesebb kedvezményt.)
Gondolom még egy második nekifutásra lett volna bennük egy százas körüli árcsökkenés.Ez az új megame nagyon jól sikerült, abban éreztem a legjobban magam. Utána civic, astra, mazda.
-
mycso
veterán
válasz
Kornel #137476 üzenetére
Mondjuk én inkább preferálom a turbós motorokat, bár ott is min. 1.4T. Ezek az ezres csodák számomra is ijesztőek.
Múltkor próbáltam egy cx3-at 2.0 skyactive, nekem csalódás volt. Picit olyasmi egyébként a karaktere, mint egy kisköbcentis td-nek. Alapjárat körül nulla, utána 2-3000-ig egész nyomatékosnak tűnt, aztán forog-forog, de semmi nem történik. Nekem nem adta, nem kéne.
Az új autó vásárlást el is vetettem.
A dízelek drágák mindenből. Honda gyönyörű kívül-belül, de az 1.8 benzinnel nem kell meg elég rossz az ár/felszereltség aránya. A mazda szintén kiesett a próba után, pedig ránézősre bejövős a 3/cx3. Megane4-ből 1.2T van, az harmatosnak tűnt bár a 0-2% THM közötti finanszírozásuk a legjobb volt. Egyedül az 1.4T astra K maradt a kosárban, de ők meg sima piaci áron finanszíroztatnak. Agyaltunk egy darabig, aztán végül egyelőre elvetettük az új autó gondolatát. -
mycso
veterán
Urak, EZZEL a kereskedéssel van-e valakinek tapasztalata?
Ma úgy fest meglátogatom őket. -
mycso
veterán
válasz
B-L-A-C-K #135895 üzenetére
Kéttömegű tuti van benne, de a 2.0dci egy remek motor.
Úgy egyébként a 3-as lagunák is teljesen rendben vannak minden szempontból. Viszon a 2-es lagu rossz híre miatt elég nyomott az áruk. (ez most előny, viszont eladásnál hátrány lesz)
Egyébként a 2010 vége utáni ráncfelvarrottak, amiket kifejezetten ajánlani szoktak. -
mycso
veterán
válasz
SzlobiG #132315 üzenetére
Állítólag elnyűhetetlen. Sokat olvastam utána, meg kérdezősködtem is fórumon, szerelőktől (renaultosoktól), igazából semmilyen hibát, problémát nem tudtak mondani ezzel a motorral kapcsolatban.
Ezért is került be a kalapba, sőt a listám első helyére.(#132314) g@bo: hali, páromnak ilyen d corsája van, csak dízel, meg két személyes. Egész szerethető autó lenne...
Az ülések elsőre jónak tűnnek, egészen jól fognak, meg kellően kemények, viszont valahogy nem lehet benne kényelmesen ülni. 100-200km után olyan, mintha agyon vertek volna, ő többet is megy vele és panaszkodik, hogy fáj mindene... Nem tudom, hogy esetleg valami más felszereltségi szintnél van-e normális ülés hozzá. -
mycso
veterán
válasz
Handball94 #131721 üzenetére
Kifejezetten szedán érdekel, vagy ötajtós is?
-
mycso
veterán
válasz
gooool #131565 üzenetére
Az a baj, hogy jó 3-as lagunát 2M alatt nem igazán veszel, mint ahogy S60-at sem. Amit leírtál annó árelképzelést, annak az említett autók közül a vectra felel meg.
Ha már azóta nagyobb a keret 2+M, akkor a laguna szóba jöhet, illetve akár a 159-es alfa is.
A volvó nekem is bent volt a kalapban egy ideig, de a belsejével nem tudok megbarátkozni, nekem túl baltával faragott. Illetve azonos árban, pl. a lagunánál 3-4 évvel idősebbek vannak.
-
mycso
veterán
válasz
gooool #131235 üzenetére
Szia, bennem is nemrég merült fel az automata laguna3, de nem sok infó van róla. Akiknek ilyen van, azok elégedettek.
Amúgy elvileg Aisin Warner TF-80SC a pontos típus. Sok más autóba is rakják: [link]
Illetve, az újabbakban az általad említett Jatco AJ0 (JF613e) van, ami egy az egyben az előbb említett váltó.
Amit most pár nap alatt összegugliztam, hogy tök átlagosnak mondják és olyan 150k-200k km-t mondanak átlagos, hiba mentes futásnak.
Kis francia szösszenet: [link]Az, hogy mibe melyik van pontosan, picit összefolyik, nem egyértelmű. Viszont a 2 váltó egy és ugyan az más néven.
-
mycso
veterán
válasz
bitpork #131027 üzenetére
2.0dci 2010-2011 körüli laguna3.
Fogalmam nincs, hogy milyen automata van alatta, még nem ástam bele magam, egyelőre hangosan gondolkodom.
Csak jött az ötlet, hogy mi lenne ha....
Eddig csak kéziseket nézegettem, viszont nemrég mentem egy automatával és szerelem lett elsőre. -
mycso
veterán
Srácok, aki benne van a témában: használt autómatánál mik azok, amiket feltétlen meg kell néznem? (kipróbálás/szemre vételezés).
Teljesen analfabéta vagyok az autómatához.
Mik az előjelek, ha kezd rosszalkodni? -
mycso
veterán
válasz
Kornel #128496 üzenetére
Mondjuk nálam most elnapolódott az autó projekt.
De én is így kezdtem, hogy 8g civic, viszont baromi öregek vannak drágán és szerintem nem ér annyit.
Accordból csak régebbi fért volna bele, de annak a belseje semmilyen.
Ott volt nekem is a 159 mint titkos favorit, aztán mellé a c5, laguna3. C5-ről kevés infóm volt, meg elég extrém a műszerfala, így kiesett.
Aztán a 159-laguna párosból, sok kutakodás után a laguna jött ki jobban, főleg az ár/felszereltséget is nézve.
Ebben az árban normális oktávia, passat nincs, meg azok nekem picit uncsik.Mod.: nálam csak diesel játszik 1.9-2.0 környéke
-
mycso
veterán
Hali, ez az infó honnan??
Amire érdemes odafigyelned, hogy olyan 200k km felett jellemzően előfordulhat a vezérműtengely görbülése, érdemes még az előtt cserélni, mielőtt a házát kikoptatná.
Nem a hajtókar csapágyakra gondolsz??? Mert amit említettél, erről még nem hallottam.
Egyébként a qashqai-ba már szerelték a 110lovas 1.5dci-t is, ott már orvosolva van ez a probléma (első körben a 106lovasokat érintette, azon belül is a 2007 körülieket). -
mycso
veterán
válasz
rbalint88 #125675 üzenetére
Na ja, én voltam és körbe jártam eléggé. Nem igazán van velük hiba. Sőt az automatájával sincsenek gondok (bár ezekből kevés van). Erősen gondolkodom az automata irányába.
Japán motor, japán váltó...A benzineseket nem ismerem, azokról nem tudok nyilatkozni, bár a régebbi renault benzinekből kiindulva nem hiszem, hogy kényes lenne.
És így van, ahogy írod, szerencsére átragadt rá a "sz@rfrancia" 2-es lagunáról (az az autó azért okkal nyerte el ezt a címet) így nagyon jó áron hozzá lehet jutni. És valóban nagyon minőségiek (asszem még annó totalcar tesztben is dícsérték).
Egyébként a másik irány nekem is az ufo civic volt, ami kipróbálva számomra tényleg egy álom volt, csak az a baj, hogy kb. 2006-7 -es ufót tudok venni 2010-11 -es laguna 3 árában. (dízel). És bizony a lagunát kipróbálva, nálam felülmúlta az ufót mindenben.
Röviden ennyi. (párom nekem is ellene van a lagunának, de próbálom terelgetni)
-
mycso
veterán
válasz
rwin5 #124795 üzenetére
Érdekesek ezek a hirdetések....tudom nem minden esetben a külsőség fogja meghatározni, hogy milyen is az autó/gazdája, de azért nagy részben befolyásol (engem biztosan).
Azért, ha felrak eladásra egy tip-top, szipi-szupi 14k km-ert futott autót, akkor vehetné a fáradtságot, hogy normális körülmények között, fényképezőgéppel csinál normális képeket az autóról, legalább 12db, HD felbontásút.
Így a hirdetés alapján, ami gyorsan leszűrhető, hogy egy vicc az egész (persze lehet nem így van, én az ilyeneket skippelem). -
mycso
veterán
válasz
viharhozo #123355 üzenetére
Volt főnökömnek a jettájában annó lehalt a váltó (asszem a páros fokozatok tűntek el), 1éves körüli volt valami 20k km körüli futással.
Irónia ON: szerintem az összes vw sz@r, mert egyszer láttam egy ilyet. OFFBár hugoméké 200k km után is hibátlan. De akkor is sz@r.
-
mycso
veterán
...ugye - ugye, és akkor csodálkozunk, hogy honnan jönnek a "bunkó - tahó = BMW" sztereotípiák.
-
mycso
veterán
válasz
2thletme2day #123003 üzenetére
Azért az nagy duma, hogy akit km óra állása érdekel, az ne is hívja.
Értem én, hogy állapotot veszünk, de pl. a 300k km használat alatt rendesen kap a futómű, kormánymű elektromos kütyük (lámpák, szevó, klíma, ablakemelők, stb. ...) Tehát úgy gondolom viszonylag fontos dolog a futás. Az más kérdés, hogy tízből egy autónál van valós futás megadva. -
mycso
veterán
válasz
Kornel #122808 üzenetére
A vitarára amúgy eléggé rá voltam kattanva, nagyon tetszik, sőt annyira, hogy még akár a benzines motorra is rábeszéltem volna magam, de ahogy írod egy normálisan felszerelt vitara, már árban másfélszer több.
Mondjuk meg is fordíthatjuk a kérdést, hogy a jelenlegi életkörülményeimmel, ha lenne a kezemben 4M forint, amit autóra kell költeni akkor nagy bajban lennék. (vagyis inkább dilemmában)
-
mycso
veterán
válasz
Kornel #122753 üzenetére
Mondjuk ennyire nem egyszerű a dolog.
Most, hogy autó projektben vagyok egy percre elgondolkodtam új suzukin, aztán el is vetettem.
Ami fapad, az valóban olcsó, ami viszont megfelelne az már elég drága (múltkor ezt vitarával kapcsolatban leírtam).
Pl. amit írtál 2.6M forintot, abból nemtom milyen suzuki jön ki, de valami hasonló árkategóriában gondolkodom és 5-6éves sz@rfrancia lesz a befutó. (sőt még dízel is)Nekem pl. a szervizköltség másod vagy harmadlagos (természetesen egy bizonyos szintig), így nekem nem alternatíva egy új swift.
-
mycso
veterán
válasz
Lacy6 #122681 üzenetére
1-2 külföldi fórumot, amit annó találtam ott is azt írták, hogy nincs különbség közöttük, csak a környezetvédelmi besorolás miatt volt a varia.
Mondjuk én a keresésemet leszűkítettem a 150 lovasra, meg esetleg a 175 lovasokra, de ez utóbbiak ritkák.
Így van, ez valóban egy nagyon jól sikerült renault minden tekintetben. (majd a fórumos kolléga tapasztalataira kíváncsi leszek 1-2 hónap után) -
mycso
veterán
válasz
Lacy6 #122637 üzenetére
Szia én is laguna3, 2.0dci projekten vagyok rajta. (csak sikerült páromat meggyőzni, hogy nem olyan nagy az)
Tényleg csak jókat hallani róla, a motor + váltó nagyon jó, illetve a futóműve is már keményebbre van hangolva, mint úgy általában a többi renaultban.
"Szerencsére" mivel a laguna2 egy elég rossz képet alakított ki erről a típusról, ezért elég jó áron lehet kapni már 2010 - 2011-es modelleket is.
És elvileg (egy renaultos fórumtárs utána járt) a 130, 150 és 175 lovas, csak szoftverben különbözik, fizikailag ugyan olyanok.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest