- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Magnum_ #164100 üzenetére
bingó bimbimbim
Na belehet fejezni a dacia sz@rozását, mert éppen a duster van nálam terítéken
és ja teljesen más a célközösség, aki prémet néz azt max a jobb 1-re fogod tudni beültetni egy dákóba, mert még ahhoz is proli, hogy vezesse
Amúgy a dacia egy cél eszköz (ennek ellenére a tulajok imádati tárgya is),
a használt prémium meg egy élvezeti cikk (a vele járó szopás is az, csak nem mindegy melyik végén állsz)
-
von toth
tag
válasz
Magnum_ #164094 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz mert nem erről volt szó, de akkor a következő az ars poeticám ezekkel kapcsolatban ;
Lehet ezt a balkániságot erőltetni csak szánalmas. A minap pont egy ilyen kétmillió forintos valaha nagygép pöffentett előttem egy akkorát, hogy egy harckocsiezred eltűnt volna a füstjében. Ilyeneket a román végeken szoktak csinálni, amikor Iliescu az első kamionos fizetéséből vesz valami hasonlót, aztán mutatja a rokonságnak. Nem a márkával van baj, hanem azzal a mentalitással, hogy egy valah 11 milliós akármi ugyanolyan jó kétmilliósan is. Nagyon nem. A te amperás hasonlatod meg végképp félrevezető, nem is értem hogy jön ez ide.
-
von toth
tag
válasz
Magnum_ #164090 üzenetére
Nem, azért mert serranoi sonka nincs 2000ft/kg áron. Ezt kéne felfogni. Egyébként meg audiról volt szó. Csak hogy ne körte banán, de legalább alma-körte legyen. Nem a márkával van a baj és x1-et javasoltam volna, nagyon jó az új, csak emberünknek még 10 mikit be kéne dobni a buliba.
-
Geri89
aktív tag
válasz
Magnum_ #161413 üzenetére
Két opciót:
- Nem jól döntöttem, mert 10-ből 9 kereskedő áfát csal, máshol se kapnék a teljes vételárról számlát.- Jól döntöttem, mert 10-ből 9 kereskedő a teljes összegről ad számlát.
Erre a két opcióra gondolok, de mivel nem mindennap vesz az ember autót, így nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Ezért érdeklődök itt, hogy a következő alkalommal, ha találok megfelelő autót, meglepődjek-e rajta, hogy nem kapok számlát a teljes árról, vagy akkor már vegyem ezt "természetesnek".
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Magnum_ #161375 üzenetére
Ez mar nem volt meg. Volt egy Olaszo.-bol behozott, lefosott 2010-es, szar volt (ki sem fejtem, miert).
Sikerult viszont felhajtani a lehetetlent!
Obuda, idos bacsi vette ujonnan Duna autonal, vegig vezetett szervizkonyv, garazsos, patent, elhunyt, ozvegye eladna a garazsbol. Ilyen csak a kamu hirdetesekben van, de ez igaz (leirva nem volt).
Tokeletes. Kevesbe felszerelt, DE azert dealbreaker, mert 2008-as es az mar oreg1.5M a keret. Komolyan fajt cisszahivni oket, hogy koszonjuk, de nem kell.
Kesz, befejeztem, nem tudok segiteni -
-
kisza25
félisten
válasz
Magnum_ #161373 üzenetére
ja én voltam náluk eladni, igen kifárasztós trükköt alkalmazták, csak én nem fáradtam ki, 13:30 mentem oda, kb 14:00 mentünk próbakört, majd végigmérte, nem talált rajta fogást, csak az alacsony felszereltséget, 14:30 kaptam az első ajánlatot: 1,65M, így indultak neki a Kia ceed-nek, fel is pattantunk haverral, mondták nyugi-nyugi, vagy fél óra múlva 1,75 M....kérünk-e kávét, persze, mi ráérünk... kb 16:00 1,9M hagytam ott őket, mint végső ajánlatot, még beugrottunk valahova Fehérváron, jött utánam a telefon kb 20-30 perc múlva 2M vinnék.
2,15M és, 2,2m már sokkal jobban felszerelt darabok voltak fent hahun, így megegyeztünk.
A gyereknek akkora dumálya volt, hogy anyám tuti elhiszi és ott hagyja 1,65M az autót és örül, hogy megszabadult tőle.
Beszéltük is haverral, hogy eszement jól nyomta a gyerek, csak én eldöntöttem 2M alatt nem adom oda és kész.
Ja a telefonos beetető szöveg 2,2M volt, azt gondoltam, hogy kamu, de 1,65M első ajánlatra azért nem gondoltam volna, majdnem lefordultam a székről és mennyien bedőlhetnek és ott hagyják, nem semmi -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Magnum_ #160841 üzenetére
Kár érte de érthető. A baj az hogy kb 0 Ft-ot fog kapni érte.
A kép elég ratyi minőség (hiába nagyítható) de a kormány alapján a duplájánál sokkal több nem lehet benne valósan. Biztos, hogy német mert csak a környezetvédelmi matrica van rajta de a rendszámé sehol. Továbbá az oldallégzsák az itthonikaban nem volt széria (csak 1,4-es motorhoz adták) és ha jól látom AUX csati sincs benne az viszont csak az keletre szánt modellekben volt széria.
Ennek fényében a rozsdára fokozottan oda kell figyelni (küszöb, sárvédőívek). Valószínűleg ez az autó sokat állt napon, mert ez a fekete műanyagvédő körben rajta nem szokott ilyen matt lenni (balfax nepper legalább egy kis szilikont nyomott volna rá).A második is külföldi, mert ilyen bőr belsővel itthon nem áruták. A kormány gyári, a digitkilímáshoz multikormány jár ami így néz ki. De valóban újra lett bőrözve, nem ilyen a gyári bőrözése.
A típushiákat leírtam priviben már de a fontosak:
- rádiót próbáld ki (Cd részt is!) hajlamos meghalni
- pótkeréknél száraz legyen, típushiba a tető vízvetője alatti repedése és a víz beszivárog (bővebben: [link]).
- volt pár gyári visszahívás pl váltóbovden, fényszórókábelköteg. Ezeket vázszám alapján megmondja a márkakreskedés, hogy volt-e vagy sem ezeken a visszhívásokon. Egyik sem egy vészes dolog amúgy.A vezérlés láncos ha nem hamis Castrol volt benne akkor kíbrja a motor teljes élettartamát. Szelephézagot 80 ezrenként kell állítani ezt szeretik elspórolni (igényesebbek ilyenkor új szelepfedelet is tesznek fel nem csak a tőmítést cserélik, szóval ha az új, az nem feltetélnül rossz jel). Ha azt elspórolták csattaoghat a motor vagy erőtlen lehet (attól függ melyik irányban van elállítódva). Gyertyát 40 ezrenként kell cserélni ha gyújtáskimaradás van és egyenetlenül jár ez lehet az oka, hogy elspórolták vagy hentesnél volt aki nem tudja, hogy ez a Jazz 8 gyertyás.
Ööö, hirtelen ennyi jutott eszembe.
mod:
Mivel mind a kettő faceliftes tárcsafékesnek kell lenniük hátul is. Ha hátul dobfékes akkor csak a lökös FL-es maga az autó nem (tehát törve volt).
-
kisza25
félisten
válasz
Magnum_ #160873 üzenetére
Igazán nincs mit, gyere máskor is
A 12 év alatt futott 30k km az ha valós is, akkor az évi 2500 km, akkor nagyon sokat állt egy helyben, ami nem tesz jót kb semminek sem az autóban. A kerékcsapágyaktól elkezdve, a gumin keresztül, a motorban kenést igényló alkatrészeken át, tömítések is kiszáradnak, a féktárcsákon keresztül a semminek sem
Meg biztos, hogy nem hosszú utakra volt használva abban az évi 2500 km sem, tehát kipufban a kondenzvíz, a motor kb soha nem volt üzem meleg, tutira el van lustulva....
(most már jót érzel?)
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Magnum_ #160408 üzenetére
Annyi
!
Kollégám kapott csere autót a Hondától nemrégen , valami 17500 eurós papír lógott az ablakában!
Civic helyett járt vele 1-2 hetet . Azt mondta , hogy nem rossz ! De , könyöktámasz nem volt benne pl . Ez apróság , de fontos . Enélkül nem vennék autót - főleg nem ennyiért . Szóval biztos akkor még ezt -azt lehet hozzá kérni , és ott is van rögtön a 20000 eurós ár.
-
kisza25
félisten
válasz
Magnum_ #160351 üzenetére
Igen, az jó lenne, ki is próbáltam, tetszett is (1,6 16v)
3,9M az alap GL, de egy sokkal jobban felszerelt GL+ 4,15M, ebbe annyi mindent adnak+ ban, hogy a sima GL-t nem érdemes megvenni, de az ugye már 4,15M, forgalomba helyezve, névre írva ~ 4,3M
Na én mindennel együtt tudok 3,5-3,6M adni érte. Hiteltől nagyon fázok, mert nem fix a jövedelmem és pici gyerek is van, meg meg is égettem már magam (2,7M autó 4M lett)
Használtban meg nincsen 2015 utáni vitara, ha van kb új áron -
BigBlackDog
veterán
válasz
Magnum_ #159158 üzenetére
Elsősorban szülőknek, Zafira utódnak. Nem pont 9-3, meg nem pont V6. De! Volt már 9-3-al próbaút, kényelmesnek találták. Mindenképpen benzines kell, de fogyasztás nem annyira számít, mert évente 5-7e km menne csak bele, inkább ne legyen harmatos. Általában rövid 5-10 km-es utak, de néha 200-300 kilométeres pályázások is játszanak. Kombi, egyterű lenne a jó és előnyös lenne, ha négy személy is elférne benne.
-
BigBlackDog
veterán
-
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Magnum_ #158965 üzenetére
Nem mertem megkérdezni, gyorsan meglett
Integrale: fb-n Ampera csoportot ajánlom, vezess cikkjét el kell osztani kettővel, de a tc-sben is van elhintve pár dolog, kb reális. A csoportban több dologra találtak alternatív megoldást, picit lehet akku kapacitást növelni, dolgoznak a kilincs kapcsolók vízálló alkatrésszel javításán, töltőre is van hozzáértő, kormányzárra megoldás a kulcs elemcsere, illetve a hajtáslánc hiba egy resettel eltűnik (könyöklő alatt kocka ki-be).
-
-
törölt tag
válasz
Magnum_ #158444 üzenetére
És az eredetvizsgára meg időpont kell? Az meg azért szar, mert az minimum két utazás a kocsihoz akkor (először megnézni, ha jó akkor az időpontot megbeszélni a vizsgára és akkor megint elmenni és elhozni)... Aztán ha 200 Km-re van az nem túl jó. Nem lesz egyszerű így eladót se találni aki ebbe a tökölésbe is belemegy, simán eladja másnak aki nem problémázik ezen. Elképesztően faszul van ez a része megoldva, miért nem lehet kötelezni az eladókat az eredetvizsga megcsinálására.... Mi utoljára 8000 éve vettünk kocsit, akkor még egy kettétépett A4-es papír tollal megfirkálva volt az adásvételi és azzal minden el lett intézve.
Egyszerűbb bevállalni a rizikót az utólagos eredetvizsgával, csak akkor nem neppertől kell venni, magánszemélynél kisebb a kockázat jóval.Biztosítást bepötyögöm a kapualjban tableten a netrisken és úgy indulok haza, az egyáltalán úgy jó a rendőrnek? Mert anno még ez se volt...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Magnum_ #158431 üzenetére
+1, kb. mindent leírtál.
(#158429) Dorothy: Amit Te csinálsz, azt nem fogja más elsumákolni. Igen, több idő, meg fáradság, de lesz tapasztalatod és a későbbi kellemetlen meglepetések esélye csökken. Eredetiségvizsgára már több embertől hallottam olyan konstrukciót, hogy előre megcsináltatják. Ha átmegy, akkor adásvételi és fizeti a vevő, ha bukik, akkor nincs szerződés és az eladó fizeti. Persze, kell egy egészséges mértékű bizalom ehhez, de amelyik eladónál ez nem működik, azt elkerülném.
(#158433) Mauzes: Nálam kb. az ottani nagyátlag fogyasztás van/volt meg. Szerintem a szélsőértékek lehúzásával figyelembe vehető. A hagyományos tesztekhez képest annyival jobb véleményem szerint, hogy látod a fogyasztásértékekhez tartozó vezetési szokást, használati módot is megközelítőleg.
-
Xero
nagyúr
válasz
Magnum_ #157358 üzenetére
Ugyan nem prémium, de én is 188 valamennyivel vettem, igaz leelenőriztem. Ha BMW-nél és ügyfélkapun is lekérdezzük és jól áll a szénája, akkor miért ne. Itt ki is emelik, hogy lekérdezhető. Ezért mondtam, hogy meg kell nézetni, mennyire volt megtörve, illetve mennyire fog szétperegni a vezérlés feszítő és/vagy váltó.
-
adalbert1
veterán
válasz
Magnum_ #7589 üzenetére
Nem tudom hogy ezeket a köröket lefutottad-e már, de érdemes ide is feldobni:
http://www.zsarucar.hu/
http://www.autovadasz.eu/
http://www.autolopasok.hu/
http://www.holakocsid.hu/
http://totalcar.hu/kozosseg/lopottautok/(#7595) Zewa: lassan már mindent lopnak, és egyre pitiánerebb tételeket is. Nálunk múltkor az összes pincét feltörték, de kb. semmi értelmeset nem vittek el. Az egyik lakó pincéjéből elvittek 3 üveg pálinkából 1-et, 7 üveg sörből 4-et, stb. De a szerszámokat, 50 m-es hosszabbítót, többi értékes hosszabbítót nem. Ezen kívül vitték még az egyik néni befőzéshez használt nagy lábosát (ami szerintem tuti ezer éves volt már), 1 flakon öblítőt, stb.
-
Zewa
senior tag
válasz
Magnum_ #7589 üzenetére
Uhhhh, b+. Őszinte részvétem. Hogy dögölne meg az ilyen tetű. Piaci ár ca 20-25%ért vitték el.
(10-ed ennyit érő bringámat nekem is elvitték, mocskos mód elkeseredtem maitta..)
Jetta azért esik ki mert kicsit keretem felül van?
Itt van egy-két vas kiindulási alapnak. Leonka, Corolla, Hasta, Mazda3 vagy ugyan ez 5 ajtóval.Szeritnem a Saabnak a és Volvonak kicsit magasabb a fenntartási költségei mint a Jettának...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest