Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Davetim #155743 üzenetére
Amerikai autók alkatrészeivel foglalkozom tizenéve, odakintről rengeteg lexus cucc is jön, nem drágák, igaz itt pont az van, hogy kint is250 és is300 volt, 200 nem. De azért tegyük helyre, egy rx is tud orbitális hibát produkálni, ami horror pénz, még úgy os, hogy itthon pl egy hátsó csonkállvány, amiben csak kikopott a szilent, az 250 újonnan, bontva ugyanolyan kopott, viszont kintről tudok hozzá szilentet is hozni. De ezek inkább egyedi esetek. Lámpa, lökös, ajtók drágák lesznek, ha törik, a többi annyira nem vészes. Persze szó nincs arról, hogy sose romlik el.
-
Rick4
félisten
válasz
hdman #111814 üzenetére
A keréklevétel kókányolás? gigalol.
Szerinted ha ebben a stílusban mondanál 3 mondatot a telefonban, rádbaxnám? Lol.
Csak egy tipp, vissza az arcból, neked is jót tenne, ha szimpátiát keltenél magadban, bár nekem mindegy, milyen bizit állítasz ki magadról itt, vagy autóeladáskor, de ezzel a stílussal sok esélyed akkor sincs, ha az autód egy normális arcéhoz képest is rendben van. Számlát rajzolni meg mindenki tud, aki ennek elhisz bármit is, meg is érdemli.
Én mikor eladtam az autómat, külön kértem az embert, hogy nem úgy van az, hogy mentünk 500 métert, és megveszi, kerüljünk csak, rugassa, húzassa 2-esben tiltásig, nem utána kell hívogatni, hogy forralja a vizet, meg hazafelé 90-nel haladva kiesett a féltengely.
És az ilyenek nem alkudtak egy fillért sem, mert látták, hogy nem köcsögösködni akarok, hanem eladom az autómat, korrekt felvilágosítást adok, és nincs semmi titkolnivalóm. Az más kérdés, hogy átadok egy valag számlát, ami a beépített alkatrészekre vonatkozó élő garanciát is megtestesíti.
-
Rick4
félisten
válasz
footy #111812 üzenetére
Pokrócot viszel, és a saját emelőjével felemeled, meg viszel otthonról két tartóbakot. Ha nincs, veszel kettőt 6 ezerért.
Folyadék csak egy dolog, ha hirtelen tiszta, az is gyanús, és látni, ha olajos, azt is látni. A motortér hátulja nincs leburkolva (hacsak nem Bugatti Veyront, vagy új Corvette-t veszel) tehát simán látni előre- hátra mindent.
Érzem, ha ki van vállasodva a tárcsa, mert leveszem a kereket a kerékkulccsal, ha már fel van emelve...
Nekem nem kell érezni, hány fokot fúj a hőmérő, de a szobahőmérő erre tökéletes, forróságban kb 10 perc után már 10°C alatt kell legyen a rostélynál a levegő.
Viszek egy kábelt, meg egy notit a márkaspecifikus szoftverrel, és ránézek, meg egy szerelőt, aki javítani fogja, ha megveszem. Ő megnézi az ő dolgát, én megnézem a többit.
Egyébként soha nem vittem szerelőt, és soha nem vágott át senki, vagy megfordítjuk, nem akartam mindjárt a másik autóba ülni, ha nem tetszett, nem vettem meg. Ha elviszi az ember a szakszervizbe, előtte saját maga tudja már, hogy amúgy megvenné, nem kell minden autónál rögtön odamenni, szóval először megnézem, és ha olyan, melléteszem a márkaszervizes átvizsgálást. De a márkaszerviz önmagában kevés lesz. Amúgy a vizsgahelyek többségén kb 10K-ért áttolják az autót a vizsgasoron, vagyis megnézik a kipufogóból jövő gázt, rázópadon lengéscsillapító, futóműelemek állapota egyértelműen kiderül, plusz a fékpadon a fékek állapota, esetleg az oldalak közötti eltérésre is fény derül. Ennél több tényleg felesleges, már így is 4 oldalról támadtál.
De amíg megvannak a szervizszámlák, háztól veszed, és elbeszélgetsz a tulajjal, sokkal több dolog kiderülhet 10 perc alatt, mint ha végig hurcibálod ezeken a helyeken az autót, és mindenhol csengetsz.
-
Rick4
félisten
válasz
Kalandor #111690 üzenetére
A határnap előtt 30 nappal viheted, akkor 2 évvel a lejárattól hosszabbodik, tehát így 25 hónap műszakit kapsz, ha még van műszaki, de bármi miatt nem tudsz a lejáratig eljutni a vizsgára, akkor az üzembentartó lakhelye szerinti illetékes megyei NKH ügyfélszolgálaton kérhetsz egy későbbi vizsgaidőpontot, 5-7-10 nappal későbbit is adhatnak, és kapsz egy A4-es pecsétes papírt, hogy márpedig addig érvényes a műszakid. A rendőrök megállítanak, megmutatod, és mehetsz tovább. Díja sincs, ingyenes, pár perc alatt elintézhető. Szóval van most 40 napod, hogy valamikor csak meglegyen a műszaki.
Az NKH-nál 16300Ft a vizsga, (nem pont forint- fillérre) más helyen vizsgáztatva ennél biztosan több lesz, mivel ezt nekik is tovább kell tolni, az ezen felüli rész az övéké, tehát 20-24-26 lesz máshol, ha szerelő viszi, neki is kell még keresnie, hiszen eltölt ezzel 1-2 órát, az a 30K-s kategória.
-
Rick4
félisten
válasz
footy #111666 üzenetére
A Ford féle 5.4 es V8 egy elég jól sikerült darab, erő és nyomaték is van benne, Ha nem kel a plató, az F150 helyett keress Expeditiont. Azért egy Q7- ML- X5 belterét ne várd tőle, de összességében nem is annyiba kerül, mint ezek, relatíve egyszerű, és megbízható technika. Fogyasztás 12-13 sok várossal.
Ami nagyon nagy csalódás volt, múlt héten néztünk egy Toyota Sequoia-t, 5.7 V8, 380 ló, de mindenféle modern okossággal, tehát nem zabál 20-at, mint sokan hiszik, 11-12 literrel el lehet járni vele. Ami meglepő volt, hogy tök igénytelen a belseje, mostmár kimondhatom, Toyotásan igénytelen, fröccsöntött elemek fényezve, a középső könyöklő egy nagy lyuk, hátul kockaülések minimális formázással, a bőr mintha utólag lett volna rá csináltatva, látszanak a végénél az elvarrások, közepesen snassz minden. Mindezt úgy, hogy az autó 2009-es, és ugyan erős, gyors, 7 személyes, de 9M-t kérnek érte.
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #111591 üzenetére
Én vagyok a másik, 99 óta járok kisebb megszakításokkal automatával, sose volt egyiknek se baja. Illetve igen, de az user error volt, Kunmararasról Szarvasig húzattam egy W126-os mercit a haverral, mert a gyorsulás megártott neki, a Volvo C70 kupé jobban ment ez meg elszégyellte magát... A váltónak akkor se volt baja, de mivel 35-40K volt egy másik, olcsóbb volt tudatosan azt szétcseszni, a vontatással, mint autómentével vergődni. Azóta legalább tudom, milyen az, ha megadja magát. 1 nap alatt cserélték a másikra.
Alhambra is itt van egy éve, többször néztem, váltó hibakód még sosem volt. De ha megadja magát, már tudom ki, hol mennyiért csinálja, 3 nap és kész. A kettőstömegű, a kuplung, a nyelestengelycsapágy, kinyomócsapágy is közel annyi, mint egy ilyennek a rendbetétele. -
Rick4
félisten
válasz
Kalandor #111570 üzenetére
Szerintem az a lényeg, hogy 100 ezerig valahol csak szervizelték. Ha már garis, logikus a márkaszerviz. Ha 2011-ben pl 90K-nál volt szerviz, akkor azt rögzíthették, és nem fog passzolni a 2013-as szervizfüzet bejegyzéshez, talán meg is lehet saccolni a futott km-t, de ha kiderült valami ezzel, nyilván a vételár se lehet annyi, amennyi eredetileg lett volna, onnantól meg bajos a dolog.
Ha bele is mennek, hogy valaki bemegy vele a szervizbe, és kiderül, valószínű nem lesz üzlet, inkább keresnek másik maradat, aki nem jár utána ennyire a dolgoknak, és ő viszi annyiért, amennyiért kitették. -
Rick4
félisten
Az, hogy egy motor láncos, nem jelenti azt, hogy örök élet, az egyik haveromnak, (aki történetesen a totalcaron az lpgdoki) volt egy Honda Stream-je, ami láncos, és milyen meglepő, vacakolt a vezérlés, nem is tudták volna megcsinálni, pedig 150K alatt volt benne, csak ha a fél motort kicserélik.
Lett helyette egy Prius hybrid, meg egy Toyota Highlander hybrid. Attól függetlenül, hogy láncos vagy sem, nincs velük gond.
-
Rick4
félisten
válasz
Kalandor #111535 üzenetére
Az első szerviz szlovén, az 1. kft lehet tulajdonosa az autónak, de ehhez nem kell, hogy legyen saját forgalmija, autókereskedő megveszi, és passziváltatja, tulajdonjogot szerez, de nem használni akarja, hanem eladni, se biztosítás, se névre forgalmi, csak tulajdonjog, itthon valami 2-.3 ezresért megcsinálják.
Én bemennék az aktuális tulajjal, vagy jogi személyiség esetén a meghatalmazottjával egy vw csoport szalonba, és kikérném, hogy ők mit látnak. Szerintem évekkel ezelőtt többet mutatott az óra, mint ahol most áll. -
Rick4
félisten
válasz
Declare #111524 üzenetére
10 év? 2 év is lehet, és szó nincs arról, hogy ezalatt 10 ezret kellene menni az autóval. Minden autóval vannak bajok, van amelyikkel kevesebb, van amelyikkel több. [link] [link] http://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=90.5055
Van ahol 200 ezret elmegy egy teleszkóp, van ahol 15-öt, van ahol 500-at elmegy a lánc, van ahol 30-at. És ahogy írod, se használtnál, se újnál nem tudhatod,mit kapsz, de az egyik sokkal többe kerül.Mondjuk apósom 200 ezerbe kerülő elektromos szervójára nem tudom hogy lehetett volna ügyelni, vagy kíméletesen tekerni, az is Toyota volt. Semmi sem tart örökké.
-
Rick4
félisten
válasz
parandroid #111423 üzenetére
Az élményfaktor annyiban merült ki, hogy kellett egy másik gép, 1 napja volt valamit venni. Üzet fogott az előző megane-jával, amibe 6 év alatt 280 ezret rakott, és másnap kellett valami, pont ez jött szembe. Ha nem történik meg az eset, nem cserélte volna le, ugyanis a Megane 6 év alatt 1 db generátorcserét produkált, (nomeg persze olajcsere, gumi, fék, de azt mindenben kell) ráadásul az a hírhedt 1.5 dci, aminél 150 ezrenként csapágycser javasolt, nos, ő erről nem hallott, nem cserélt, és baja se volt vele. Szóval az, hogy mit szívhatott volna, és mit nem, mindig rejtély marad
De mikor megnézte, hogy mennyit ér a kocsi, akkor gondolkodott el, hogy lószart se ér a semmiféle élményfaktor, mivel 100K-ért a hullámvasútra is annyiszor ül fel egy hónapban, amennyiszer akar, és ott lefelé még sikítozni is lehet.
. Senki se mondja, hogy egy új autó annyival jobb egy 2 éves, 80 ezret futott hibátlan darabnál, hogy reális alternatíva 4M helyett 6.7M-ért, és a 4M-s 2012-es helyett nem reális alternatíva a 2009-es 2M-ért. Ugyanazt tudja, ugyanazt nyújtja. Ha hozzá kell nyúlni, egyik se garis már, nem tökmindegy? Itthon, itthoni átlagos, vagy annál jobb lehetőséggel megvenni, és használni úgy, hogy a különbségért nem egy hónapot, hanem 2 évet dolgozol, irreális. Ami reális az az, hogy veszel egy normálisan használt autót annyiból, amennyit egy év alatt meg tudsz spórolni, és a javítások, szervizelések se késztetnek zsíroskenyér- evésre. Csak itthon pont az van amit már megírtak évekkel ezelőtt, az autó státusszimbólum, mindenki legalább eggyel nagyobbat akar, mint amekkorára valójában szüksége lenne.
-
Rick4
félisten
válasz
parandroid #111415 üzenetére
Nem cégautó volt, igazolható km-es, szervizelt, magyar első tulajjal, szervizkönyvvel, sérülésmentesen, nem úgy, mint a többi. Napi 115 km sok? A tata verdája, amibe 10 év alatt 6 ezer km kerül, jobb? Ez nem Lada, meg 120-as Skoda, hogy 80 ezernél már a motorfelújítás jön, a 80 ezerrel még belül totál új, színre- szagra hibátlan, és nem lett tekergetve 200-ról ,ez ennyi volt. Ha 40 ezer lett volna benne, mennyit ért volna? A szalonnak 200-zal többet, a vevőnek 300-zal? a tényen, hogy rengeteg pénzt lehet bukni az új autón ez érdemben amúgysem változtat.
Abba bele se gondolj, hogy az a 20K hogy kerülhet bele, 1.5 év alatt, ha viszont picit gondolkodunk, mindjárt kijön, hogy kevésbé helyesen látod. Mivel alig havi 1000 km-ről beszélünk, aminek a napi 33 km egy oda- egy visszautat tartalmazhat, vagy inkább munkanapon 20-20km, hétvégente meg egy nagyobb, az ugye a reggeli- eti indításkor az első 4-5km-en bemelegedés, és az ezzel járó nagymértékű kopás, szóval ha szerinted az a jó, hogy 20K km, és a negyede tuti hidegüzem, olyat vegyél, és örülj neki.
Én másképp gondolkodnék.
-
Rick4
félisten
válasz
sasa134 #111400 üzenetére
Egy új 5.3M, 3 éves 2.6M, most néztem a hahun. Lehet nem pontos, de nagyon mellé nem lőhettem. 36 hónap alatt 2.5M bukó az nálam havi 70 rugó.
Def26: De most nem 2006-ost keresel, hanem fiatalabbat, ezért is mondtam, hogy tapogass meg egyet az újabbakból. Ami nekem megdöbbenő volt, az az ezüsmetálra fényezett, kopogós könyöklő. Ezt beveszi valaki a Corolla feliratért cserébe 8M-ért?
-
Rick4
félisten
válasz
Def26 #111380 üzenetére
amit ugye kibírnánk fizetni és egy 5 éves autót még jó áron el lehet adni
Ami innen jónakj tűnik, az onnan nem az. A haverom még 2012 decemberében vett egy Citroen C5 kombit 163 lovas 2.0 hdi motorral, bőrön kívül full extrásan 6.6M-ért, 4 hónappal azelőtt forgalomba helyezett bemutató autó volt a citroen szalonban, 1m-val vette az új ára alatt. használta alig 1.5 évig, majd a körülményei miatt gondolta, hogy eladja, vállalkozásban inkább kisteherautóra lett volna szüksége. 85 ezer km-nél járt, au autó makulátlan volt, jellemzően egyedül járt vele, megkérdezte a szalont, ahol vette és ahol szervizelték, 2 évesen mit adnak érte, venne mást, mennyiért számolják be. 3 milla. AAA auto telefonban 3.4M-t mondott, hahura fel lett téve 4.2M-ért, 2 hónap alatt elvitték 4M-ért, de ennyi idő alatt 5-6 érdeklődő volt. A szervizelést ne számoljuk, de 2012 decembertől 2014 júliusig belebukott az autó árába 2.6M-t, ha újonnan vette volna 4 hónappal korábban, akkor 3.6M-t. Most is kapni egy évvel idősebb C5 kombikat 2.5M körül, szóval jól is adta el. 5 éves kocsik meg 2M alatt vannak, szóval az elég erős kifejezés, hogy egy 5 éves kocsit még jó áron el lehet adni, szerintem megvenni lehet jó áron, eladni nem. Egy 7M-s autóba 100K-t tuti belebuksz, ezt rögtön kalkuláld bele, vagyis 3 év alatt minimum 3.6M-t. Ha fele annyiért veszel autót, a havi 50 bukó garantált. És akkor a szokásos szerviz, gumiztatás, tankolás még hozzájön.
Ja, a 2012 augusztusi autót eladva vett pár hónapra egy megane kombit, aztán körbenézett, 2009-es ugyanolyan c5 kombit vett 2m-ért. 3 évvel öregebb, de 2M a zsebében van.
Ja, Corolláról annyit, hogy először ülj már bele, aztán tapogasd körbe, apóséknak csak toyotájuk van 30 éve, a 2005-öst eladták 3 évesen, és vették az újat, hát úgy néz ki, tapasztalati alapon megállapítható, hogy az új mindig szarabb mint az előző. Ráadásul volt olyan, hogy az öreg este beált a garázsba, reggel már nem tudott kiállni, mert a csoda villanyszervó megadta magát, kész van 3 nap alatt de 200 ezret tessék hozni. Ennyi.
-
Rick4
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #111333 üzenetére
Két ilyen gázos autót adtam el egy éven belül, egyik LPG-s, másik CNG-s volt, mindkét esetben 1 hónapon belül elmentek, és mindkét esetben egy fillér alku nélkül vitték el, kifejezetten gázost kerestek abból a típusból, és persze ezzel az üzemmel lényegesen drágább ársávban voltak, mint a sima benzinesek.. Legyen elég az érvre az, hogy perpill a hahun 76500 autóból 36000 db benzines, és mindössze 167 LPG-s autó van eladó. Miért is? Mert 200Ft az LPG literje, tehát ha neked 10-et verne be 100-on ebből, akkor a 100 km költsége is 2000Ft lenne, vagyis kb 5 literes fogyival járnál, ez meg kevesebb, mint amit elképzeltél.
Akinek ma van egy jó gázos autója, annak nincs értelme, hogy eladja. Akinek van egy fasza benzinese, az szereltessen bele LPG-t, és +200-250K-ért egy ugyanolyan fasza autója lesz, közel fele annyi km költséggel, Keletre menve szintén 200Ft, északi szomszédnál, horvátoknál van 150Ft-ért is, németek- olaszok 180 körül adják. Totál reális alternatíva, egy normális autó átírás 60-70K, a szokásos vétel utáni móka legalább ugyanennyi, és a meglepi még hátravan. Inkább költsd gázra, ha a mostani autóval minden rendben van.
-
Rick4
félisten
Szerintem ere értette:
Hozzál ki 260+ lovat egy 1.9 villany tdi-ből... hajrá, sok szerencsét
Ami amúgy minden különösebb gond nélkül megoldható, én is tudok 225 lovas1.9 pd Sharanról, ami nem egy problémás dolog volt, a motorhoz nem nyúltak, csak injektor, turbo cooler és kipuffcsere volt, egy kis chipírkálás, nomeg egy kis kevlárkuplung, és 600K-ból megállt mindennel együtt.
Ja, és ott külön kérés volt a mindennapi használat és a tartósság, nem versenycélra készült, szóval ha nem 300K km-t akar még menni vele, mehet az a lóerő feljebb is.
-
Rick4
félisten
válasz
!Overdose! #108050 üzenetére
Be, így most láthatod.
Nem keresem az ilyesmivel a kapcsolatot, de nem a youtube a kezdőoldalam.
-
Rick4
félisten
válasz
LuckyL #108036 üzenetére
ha Ferrari, ha Opel, ha Bugatti
Ferrariból van olyan ami acél karosszériás
Opelből van olyan ami acél karosszériás
Bugattiból van olyan ami acél karosszériásA felsorolt három példa is azt sejteti, hogy nem az anyagminőségről, hanem a munka minőségéről, és a tulaj által kifizethető összegről szól a példa. Amennyiben mindhárom festés korrekten, jó aládolgozással készül el, nem fog rozsdásodni.
-
Rick4
félisten
válasz
rbalint88 #107994 üzenetére
Nem tudom melyik országban élsz, vagy honnan szerezted ezeket az alkatrészeket, de valami nem kerek, itthon egy vezérlésszett a 2001 utáni 180 lovas 2.5 tdi-hez 60 ezres, a vízpumpa 10 rugó. Turbo felújítva 80 ezres, ebben már a szerelés is benne van, és elmész vele 180 ezret. Hidrotőke 2000/db, himba szintén 2000/db. Gondolom ebbe sem 500-500 db kell belőle. Persze lehet hinni a gyári doboz erejében, de pl a hidrotőke is pont ugyanaz, amit a gyári dobozban veszel.
Ha a szerelő szerezte az alkatrészt, nem csodálom, hogy jó barátok lettetek.
-
Rick4
félisten
válasz
BomiBoogie #107983 üzenetére
Mindent meg lehet jól és rosszul csinálni. Ha a festő nem készíti elő a felületet, akkor rozsdásodni fog, ha Ferrari, ha Opel, ha Bugatti.
-
Rick4
félisten
válasz
tboy93 #107973 üzenetére
Más kategóriáról beszélünk, mint írtam is, van olyan árszint, ahol nem elvárás a hibátlan állapot.
Johny82: Perpill hagyd a CNG-t, most kilőtték, gyakorlatilag benzin árban van, mikor 400 fölött volt a benya, és 220 a gáz, akkor megérte a macera. Ha mindenképp alternatív üzemanyagban gondolkodsz, az LPG jó választás meg is látszik, a hahun 76K autóból alig 1000 gázos, most senki se akarja eladni. Literje Szegeden 193-ért is van, máshol is alig 200Ft, Európában utazva keleten, nyugaton is kb ennyi.
-
Rick4
félisten
válasz
tboy93 #107966 üzenetére
Ja, és képes voltam kifizetni még 1000Ft-ot a hahun a nagyfelbontású képekre.
Amúgy sem vagyok szarrágó típus, szeretem, ha elégedetten távozik (és soha vissza nem jön problémával) a vevő, pl a Multiplát lassan egy éve adtam el, de a mai napig heti szinten beszélünk a vevővel. Ja, egy olajcsere volt eddig, meg két izzó, mást nem kellett az autóra költeni. Nem vagyunk egyformák, nekem ez a megnyugvás.
-
Rick4
félisten
válasz
tboy93 #107966 üzenetére
Én ezt már több autóval eljátszottam, nálam úgy látszik működik. Igaz, tudatosan nem is keresem a kapcsolatot azokkal a népségekkel, akik meghúzgált, lelakott autókat vesznek.
Azt nem fizetik meg, hogy amíg használod, időközben ráköltesz 500K-1M-t az autódra, de hogy egy kormánybőrözést, meg egy lökös fújást ne csináltatnék meg eladás előtt 60-70K értékben az vicc. Pont ezért vásárolnak a kereskedésben, mert ki van suvickolva. A kereskedelemben már 50 éve m működik az, hogy a szépen csomagolt cuccot veszik le a polcról.
Amikor Puntomat eladtam, amellett, hogy minden új volt benne, 20 ezerért políroztattam, hazajöttem, beálltam a garázsba, és ráhajtogattam az xxl-es autóponyvát, mikor jöttek megnézni, akkor húztam ki alóla. Megnézték, ki se akarták próbálni, egy fillért nem alkudtak. A képek is olyanok voltak ami összbenyomásában kellőképpen szinkronban volt a leírással. Természetesen a többi autó olcsóbban volt, ennél már csak egy drágábbat kínáltak, de az két évvel fiatalabb volt. Ennek ellenére kb 3 hét alatt elment, nem igazán lehetett belekötni semmibe, tehát nem volt miért elmenni másik autót nézegetni.
-
Rick4
félisten
válasz
Sholom #107956 üzenetére
Szerintem te csinálod rosszul, főleg ha még olcsón is adod. Ha az autódon van egy hiba, pl meghúzás, miért nem javíttatod? Bennem is kissé ellenérzést kelt, hogy odamegyek valahova, és az autó nem olyan, mint egy jó használt autó, hanem ez se, az se úgy áll. Csináltasd meg a hibákat, és add annyival többért, hidd el, el fogják vinni annyival többért, ha a lökös fújása, meg a kormánybőrözés kell ahhoz, hogy ne lehessen belekötni, akkor csináltasd meg. Gondolom ez nem a 200K-s kategória, hogy belefér a húzott lökös.
Amúgy meg bolondok, föld fölött járók mindig vannak, ha valamit olcsón adsz, ezeket csak vonzod magadhoz.
-
Rick4
félisten
válasz
johnny82 #107949 üzenetére
A két autó azonos alapokra épül, egy Ford platform alatt csinálják őket, sőt, a mazda a régi focus üzemben készül. Részben Ford elektronikát használ, azonos a felfüggesztés plusz egy csomó alkatrész azonos máshol is, tehát ha nem látod a made in japan feliratot az autóban, akkor az nem japán autó. Leginkább az lesz a különbség, hogy a belső anyagok mennyire térnek el, esetleg ergonómiában mennyivel jobb az egyik, mint a másik.
-
Rick4
félisten
Pedig ha megnézed mire válaszolt, pont passzol a Punto a kérdésre. Pár éve én is azt vettem, 4 *-os törészteszt, az 1.2 8V-s motor is elég jól szalad a 60 lóval, kajálni nem akar, igazából nem sok dolog van ami elromolhat, és normálisan hajtva országúton 5 liter, városban 7.
Volt, hogy havi 6 ezret mentem vele, de voltunk vele Olaszországban is, odafelé Ausztria, visszafelé Horvátország felé kerültünk, tette a dolgát, erra tényleg nem a legjobb, mivel nem vagyok kicsi, de 200 km-re elmegy, elég jók az ülések, kézreáll minden, és olcsó az alkatrész, ami elromlani se nagyon szokott.
Teljesen jó választás G astra-val szemben is, mivel az nem fog kjönni városban 7 literből, és parkolni se ugyanaz a kettővel, nem is csak a vezetési képesség miatt, hanem ahol a Punto még befér, oda az Astra már nem biztos.Amúgy a Punto-t is ilyen célra vették meg napi 2x 15 km melóba járás, jobb mint a busz.
-
Rick4
félisten
válasz
Kickass #107748 üzenetére
Ja, bocsi, 40K a köszönés, amúgy elírtam, 400K volt, ez 7 éves infó, most, hogy már többen csinálják, 200-ért is megy, de egy javítás is 90 rugó. Nem sok, de számolni kell vele. Mindent meg lehet csinálni, csak ugye ezért sok esetben fizetni kell, itt meg a legkevesebb szervizköltségről beszélgettünk.
Amúgy unokatesómnak volt ilyenje, egy év alatt locsolt rá 1 misit, 250 volt a kuplungcucc, 400 az adagolófelújítás, 200 a turbo, meg még ilyen olyan apróságok. Amint járóképes lett a gép, lemosta és eladta. -
Rick4
félisten
válasz
ACAB95 #107726 üzenetére
Majdnem de mégsem, Van több motorkód, de a lényeg, hogy ne a 2.0 tdi legyen. Akkora különbségek már nincsenek, hogy jó/ nem jó, de nézz utána a motorkódnak mindenképp.
Kickass:
Mondeo hogy jön ide? A TDDI-nél 40K egy adagolófelújítás, a TDCI-nél 400K a 4 db befecskendező, ráadásul mind rohad az ajtó aljánál. -
Rick4
félisten
válasz
Integrale #107711 üzenetére
Engem is meglepett, mikor megvettem, még egy jó fél literrel többet kajált, aztán jött a vezértengely csere a hidrotőkékkel (típushiba, de nem visszatérő, csak mindenkinél megtörténik) ez biztosan segített a pontosabb szelepnyitáson, illetve egy ideje csak shell kúton tankolok, igaz ott normál gázolajat. Auchan kúton tankolva fedcomp 8.8, valós 7.8, shellen tankolva fedcomp 7.5, valós 6.78. Gondolom az se mindegy, milyen állapotban van a motor, ez tényleg 290 ezernél jár, nem 490-ről lett visszatekerve, plusz nem ütöm- vágom, elindulok, éas normálisan megyek...
Városban ugyanazon a szakaszon tudok 8 litert, meg 14-et is csinálni, tehát nem csak azon múlik, a fogyi, hogy a Béla azt mondta, neki annyi, az is fontos, hogy a Béla hogy vezet.
-
Rick4
félisten
válasz
Integrale #107708 üzenetére
Az automata váltót se hagyjuk ki a sorból, szerintem nehezebb, mint a kézi. Első magyar forgalomba helyezése 2003-ban új autóként volt, nem hiszem, hogy tévedtek volna a hivatalban. Az lehet a különbség, hogy nálam van tetőklíma, meg ezzel összefüggésben hátsó elpárologtató is, meg 16"-os a gyári felniméret, nem is menne rá kisebb, amilyenek a németek, felszereltségfüggően állapíthatták meg az önsúlyt. Az meg külön érdekes, hogy az AUY motor mindenhol 116 lovasnak van feltüntetve, de a forgalmiban 85kW -ot írnak, ami meg 113 lóerő.
-
Rick4
félisten
válasz
martinkahhw #107696 üzenetére
Alhambrában-Sharanban is elég a 115 ló, pedig ott az önsúly 1840 kiló, ketten beleülünk, és 2 tonnát kell mozgatni. És még csak lassúnak se mondanám. Elég az, hidd el, a lóerő mellett nézd a newtonmétert is.
-
Rick4
félisten
válasz
ludsimon #107662 üzenetére
Mivel az oda dugóban álltam leállított motorral, meg közben neteztem, telefonáltam, sokat nem rontott, de azért előtte meg kb 10 percig lassúztam, plusz nagy szembeszél is volt, egy kis Pest, Budaörs, Páty, visszafelé az M0-s dugó az nettó araszolás, és 7.8 körül megvolt.
Ha nem nyomom neki, 6 alá is bemegy, ha elmegyek 110 körül Pestre, meg keresztül- kasul megyek Pesten 80km-t, hazajövök, megáll 6.8-ból.
joamilestoné: Én nem stresszeltem, belefért az időbe, meg minek stresszeljek? Rádiót hallgattam, meg telón írtam maileket.
-
Rick4
félisten
válasz
szőröscica #107660 üzenetére
Ma gigabrutál becsopcsi volt, reggel 6:30-kor már autóban ültem, este 7-re értem haza, 470km-t mentem. De ebből 1.5 órát ültem az M5-ösön, mert a köcsög kamionos nem ismeri a követési távolság fogalmát, bele volt ragadva a másikba, persze hogy belepuszilt a fülke, mikor az előzőnek fékeznie kellett, úgyhogy a jóembert az összetört fülképben próbálták felpofozni annyira, hogy legalább levághassák róla a lemezeket, jött a helikopter, meg minden. Nettő 1.5 óra pihi, Kimentem Pátyra megkajálni, erre visszafelé az M0-s elején egy régi Megane kombi, meg egy teherautó veszett össze, nettő 1 óra 10 perc várakozás.
Pedig 8 év alatt mentem épp eleget Pestre, talán 2x álltam 10-20 perceket ilyesmi miatt. Amúgyis tiszta hülye volt mindenki, románok index nélkül, a megengedett 1.5x-esével, másikra ráhúzva, hülye magyar ész nélkül ide oda indexelve.... Ma a szemüveges félkopaszok voltak a porondon. Adtam volna mindnek ajándék bohócorrot. -
Rick4
félisten
Autóalkatrészeket keresek épp egy autóhoz, kissé meglepődtem az árakon: [link] Bugatti Veyronhoz mehetnek ilyen áron a cuccok....
-
Rick4
félisten
válasz
szőröscica #107482 üzenetére
Majdnem ugyanarról, vsak én életszerűbben közelítettem meg: ha a BMW 3 lityós motorja a gyári max 380 lovat tudja, akkor nem a sarki csipszeshez kell vinni, mert ugye nem az a kör jár oda. Mint írtam, ott a példa ami itthon amúgyis menő 115 és a 130 lovas PD motorra. Az injektort és a turbo-t cseréled, mert nem csak kizárólag csipszelésről beszéltünk, a dmf meg tök ugyanaz, kuplung tök ugyanaz. Mit tettél vele? A gyár azon törekvését, hogy legyen ugyanannak a technikának egy olcsóbban eladható megoldása, megkerülted. Hogy az a 115 ló miért 115, és miért nem csak a 130 lovasat forgalmazták, nem tudom, lehet adóban kevesebb, mint ahogy anno voltak direkt 1.5-ös motorok....
Szerintem a +20% minden motor mögé épített erőátviteli alkatrésznél belefér még, ha egy dmf-et 200 ezerre terveztek, annak elvileg mindegy, hogy a 115 lovas verziót taposod 10 másodpercig 330Nm-rel, vagy a 130 lóra húzott verziót 9 másodpercig, de 380Nm-rel. Ha odalesz a 200 ezer helyett 170-nél, úgyis csere, senki se mondja meg, hogy mitől volt.
Integrale: Kicsúsztam, szóval ha már a a kert végében áll az a híd, részletezd kérlek, ennyi idő alatt mennyi rezgést, és terhelést kapott? Tegyük mellé, mennyi liter sózott havas latyak fröccsent rá? Mert azt senki se mondta, hogy álltában nem bírja, a jó mérnök meg az üzemi körülményekkel számol.
-
Rick4
félisten
válasz
Integrale #107493 üzenetére
Olvass bele nyugodtan: [link]
Konkrétan a hátsó híd szavakra keresve: [link] és akkor azokat nem nézem, akik csak annyit írtak ugyanezekre a hozzászólásokra, hogy nekik is....
Rajtam kívül? A csapágy még csak csereérett se volt, csak reménykedtünk, hogy az a baj. Az összes Multipláé ilyen. Még egyszer mondom, Szeged van többszáz Multipla, mert itt van egy CNG kút, és a Multiból volt gyári CNG-s is, sokan elfértek benne, és olcsó volt. A szembeszomszéd autókereskedő, volt, hogy 4-5 Multi állt a háza előtt, mind eladó volt. Ha akarok, ma se tudok úgy menni 3 km-t, hogy ne botlanék bele egybe. Minden autókerekedésben van 2-3 eladó, minden utcasarkon parkol belőle 2-3, minden piros lámpánál áll belőle 1-2 db. A szerelők ismerik, a tulajok egymást ismerik.
Én nem másik hídról beszéltem eddig sem, hanem a Multi hidakról, és az bizony mindegyikben görbül. Én se értem, miért, de a tényekkel éppúgy nektek is felesleges vitázni, mint másoknak.
-
Rick4
félisten
válasz
szőröscica #107468 üzenetére
Rossz a példád, mivel pont nem erről beszéltünk, bemásolom ismét, amire az előbb is válaszoltam:
Azt meg nem gondolhatod komolyan, hogy a mai katalógusvadász világban, nem akarnak kisajtolni minden biztonságosan megszerezhető lóerőt a motorból a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellett.
Erre írtam, hogy pont nincs így, nem akarják kisajtolni, hanem több teljesítményszintet csinálnak, nem nagy a trükk, magadnak is megcsinálhatod. Ott van a 115 lovas blokk, ami ugyanaz, mint a 130 lovas, ha az előbbire ráaggatod az utóbbi turbóját és befecskendezését, valamint rátolod ugyanazt a szoftot a computerre, ugyanott leszel, mint a gyár, ők nem centiztek ki semmit, ugyanaz a blokk van mindkettőben. A logika szerint a kérdés is onnan indul, hogy a gyengébbet megvéve erősebbet lehet-e csinálni, nem a legerősebb kellene még 40 ló...
-
Rick4
félisten
válasz
szőröscica #107459 üzenetére
Azt meg nem gondolhatod komolyan, hogy a mai katalógusvadász világban, nem akarnak kisajtolni minden biztonságosan megszerezhető lóerőt a motorból a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellett.
Miért is ne gondolhatná? Pl BMW-nál van olyan, hogy ugyanaz a 3 lityós dízel 4 féle teljesítményben létezik. És pont ez a lényeg a mai világban, a legerősebb szinthez legyárjták a blokkot, meg a forgattyús cuccokat, és a befecskendezéssel, feltöltéssel variálnak. Sokkal egyszerűbb, mint minden teljesítményszinthez a kicentizett technikát fejleszteni, gyártani, alkatrészeket külön cikkszámon tárolni, gyártatni.
-
Rick4
félisten
válasz
ludsimon #107440 üzenetére
Jó a 115 lovas is, nekem is az van, mint kiderült, van benne egy pici chiptuning, és hidd el, egy kéttonnás testben is elég mozgékony darab... Ismerek olyan Sharanost, aki megpiszkálta egy kicsit a sajátját, és szó szerint duplázta azt eredeti lóerőt. Igaz, hogy 60K volt, de ebben a komplett kipuff, új kupplung is benne volt, és természetesen a régi cuccok se a szemétdombra mentek.
joamilestoné: Ennek ellenére rendesen húz még 4000 fölött is, tehát majdnem kár elváltani alatta.
-
Rick4
félisten
válasz
Integrale #107421 üzenetére
Én megértek mindent, de amit írok az nem a véleményem, hanem a megtörtént tények, és nem csak velem, mint egyedi esettel.... Ja, most nézem, Tipo, ezalatt meg Brava híd van. Lehet egy ugyanaz, nem tudom. Keresd meg az indexen a Multipla fórumot, kérdezd meg tőlük, mi szokott történni a hátsó híddal. Kivétel nélkül ezt mondják, kb 40 ember. Azt én se értem, miért középen hajlik le, de nekem is ez volt. A másik az egy felújított híd volt, nálam annak már nem volt ideje tönkremenni. De ugyanígy gyakori a rugótörés elől- hátul. nálatok előfordult ez valaha? Én kevés multist tudok, akivel nem történt meg...
-
Rick4
félisten
válasz
hobizoli #107418 üzenetére
Neked is leírom, hátha így magadra veszed. El volt görbülve a híd.
Jó, hogy leírod ezeket, de rég túl vagyok rajta.
Csapágycsere semmit sem ért, hibátlan volt az előző csapágy is. Az igazi baj ott van, hogy a két vége nem lehegetsztett, és pl purhabbal töltött üreg, hanem műanyag kupak. Bejut a víz, és belülről eszi.
Még csináltam 5. fokozat tuningot is, 0.971-ról módosítottam a fogaskerékpár áttételét 0.816-ra, akkor lett jó.A hídrogyás onnan indul, hogy elmentünk 6-an cuccokkal Szegedről Sárvárra meg Bécsbe 3 napra. A víz csodákra képes, eszi a vasat.. 13 évesen meg nem kell már tégla, elég csak beleülni.
-
Rick4
félisten
Legalább egy hasonló színvonalú hozzászólást akartam már látni, végre megvan. Merre jártál eddig?
tomcsi23: majom a köszörűkövön. De komolyan.
Az Alhambrából csúnyán kiröhögöm az összes Multiplást, látszik mindnek a köldöke.
Amúgy viccen kívül én szerettem, de jó hogy eladtam.
integrale: Az a baj, hogy tipo híd van alatta, csak a hátsó 3 ember meg a cucc valahogy más tömeg. Vettem hozzá felújított hidat is. Ezen se múlt. Csapágyaztuk is, ezen se múlt.
-
Rick4
félisten
válasz
Integrale #107402 üzenetére
Ha gondolsz valamire, inkább kérdezz, mielőtt leírod azt, mainek valóságalapja nincs, épp csak nem írtam oda.
Az nem tudom, mennyire kétes, hogy vettem egy szervizkönyves, utolsó pillanatig szervizelt autót, aminek össz annyi baja volt, hogy pirosnál szakadt a szíj, 4 szelep görbült. Ugye Te se gondolod, hogy azért, mert a szíj szakad, ez egy lehajtott autó volt. Elárulom, ha nem akarnád megérteni az előzőből, korrekt állapotban volt, felújítottam, cseréltem mindent, ( annyira ráért, hogy júliusban vettem, november elején ment műszakira, addig szerelő, lakatos, festő, meg itthon pihent, hidd el, nem számoltam, hogy akkor most gömbfejet vegyek, vagy stabpálcát. Ha lehajtott lett volna 242K km-rel, akkor is mindent cseréltem. A motorban 16 új szelep szelepszárszimmeringekkel, új tömítés, új csavar, minden hengerben 15-ös kompresszió. A probléma viszont nem ez volt. A jobbféle berakott cuccok mellett 1 év után elkezdtek maradék, nem cserélt (és más autóban soha cserét nem igénylő) dolgok tönkremenni, ha nem láttam volna vételkor a szervizkönyvet, és nem kaptam volna meg az autóhoz, meg se vettem volna. De pl berakattam egy komplett vacsi új valeo (= gyári) kuplungszettet, ami nálam kíméletes vezetéssel, 95%-ban (105-110 km/h-s tempós ) autópályázás, és 70 ezer után csereérett, hogy a berakott 6500Ft-os bowden 1 hónaposan, 6000 km után elszakad, a hátsó tengely egy 6 személyes utazás után meghajlik, a közepében megáll a víz, és szétrohad, hogy az első segédkeret tizenéves korában mindegyiken menthetetlenül elkezd rozsdállni, hogy a hátsó kerekek befelé dőlnek a hajlott tengely miatt, a hátsó lengőkar és a lengőkarcsapágy 2-3 évente cserés.De igazából nekem mindegy vegyél ilyet.
Ha még nem érted, mi a különbség egy tizenéves használt autó, és a Multipla szervizelése között, akkor azt kívánom, ne maradj ki ebből, rengeteg új barátod lesz, autószerelők, bontósok, alkatrészkereskedők.
Ja, és én csak egy vagyok az ismert a kb 120-ból akit ismerek, ugyanezt csinálja mind. Szegeden minden harmadik autó Multipla a földgázkút miatt, gyere el, elég odamenni,m fél óra alatt beszélhetsz 10-zel...kérdezgesd őket.
Mikor elvitték, minden meg volt csinálva, új kuplung, új kormánymű, amit akarsz, 1M-t tettek le érte. Akkor pont volt egy 2005 decemberi új Multipla ugyanennyiért, nem mertem megvenni.
Ha megnézel egyet is, erre figyelj:Ha most előszedném az autós kamerám képeit, láthatnád, hogy egy sarokkal lejjebb van még egy Multiplás, egy hónapban 30 nap megyek arra, ebból ha 30x mellette áll, mindig a motortérben matat,
-
Rick4
félisten
válasz
myk74 #107396 üzenetére
Multiplám volt, ronda, de jó, nagy hely van benne, a 6 ember tényleg elfér, de tizenéves korára rengeteg dolog elhasználódik, elromlik rajta, el fogsz szállni a költségvetéssel. Én az enyémet szíjszakadtan, német papírral vettem 380-ért, de új fékkel, új futóművel, arra nem kellett egy fillért se költenem. 80 volt a hengerfej vezérléssel, 100 a külső festés (minden látható dolgot kijavíttattam) Ennek ellenére 1.5 év alatt 1.7M-ba került végül, és ezek csak a kopó fogyó dolgok. Elsőre vidám kocsi, de ez legörbíti a szájat.
Nézz inkább egy Opel Zafirát. A Renault-ra is panaszkodnak, pedig a 2005 utáni nekem tetszett volna.ludsimon: Egy pd elemesnél mi a drága? Komplett motor 80 körül, összes sallanggal van 140-ért, pd elem 20-25/db, tandempumpa 20. Ha a turbo megadja magát, bontott 30, felújított, garis szereléssel 80, de az megint 150-180 ezer km... Más nincs, hacsak nem az izzítógyertya 1500-ért.
. Kuplung, kettőstömegű van mindegyik ilyennél, de azt se minden héten kell csereberélni, és annyira nem húzós.
-
Rick4
félisten
válasz
hobizoli #107382 üzenetére
Én háztól, első gazdától vettem az Alhambrát, 2003-as évjárat, 11 évesen 274K volt benne, 150-ig márkaszerviz, utána maszek csinálta, megvannak a papírok számlák, minden látszik. Viszont július óta kemény 15 ezret mentem vele. Még 2K sincs havonta, és előtte se volt többet használva....
-
Rick4
félisten
válasz
Integrale #107372 üzenetére
Az enyém is női tulaj volt, mert szimplán a bizti miatt sok sok éve az első közös autót az ü nevére vettük, utána meg a bónusz miatt érdemesebb volt az övén hagyni a többit is. De mindig én vezettem/ szervizeltem, az első neszre már mentem vele a szerelőhöz. Szóval a konkrét szitu minden autónál egyedi. Alul nagyon meg kell nézni, mert sok a rohadós küszöbös,-taposólemezes.
Egy éve adtam el amúgy, mert akkor már vagy 1.5-2 éve nem használtuk, mielőtt novemberben műszakit kapott, az előző műszakija februárban járt le. Árultam vagy egy hónapig, nem kapkodtak érte, pedig új pilkington szélvédő, új akksi, friss műszaki, klíma, elektromos cuccok, pótkerekes lpg rendszer, felújított motor, természetesen minden beépített cuccról számla, vagy 400 ezer értékben. Nekem volt 1.5M-ban, 600-ért vitték el, de ennyiért volt feltéve, egy fillért nem alkudtak.. Természetesen friss olaj, vezérlés, szűrők, gyertyát, trafók, minden, kompletten új fék, futómű, telók, tehát egy fillért sem kellett rákölteniük, majd 10 ezer múlva olajcsere és ennyi. Jó kis kocsi volt, de szerintem eladni senki se ad el olyan autót, amit előtte totál rendbeszedett, csak én.
-
Rick4
félisten
válasz
ludsimon #107348 üzenetére
Itthon használja a családból más az itthon lévő autót, kint a kinti ember, és cserélgetik, akkor meg négyhavonta, ezt mindenki maga tudja. Mi lényege, hogy a nagyságrendekkel több kinti bizti hányszorosa az itteni autó árának, ha mindkét autó használatban van, csak egyszer itt, egyszer ott? Ennyire rosszul írtam volna le?
-
Rick4
félisten
Ha évente hazajössz, és neadj isten van a családban egy másik hasonló autó, mert miért ne lehetne, máris kilőtted ezt is, hazajössz ezzel, kimész azzal, fél év múlva csere. Ha egy hetet vagy itthon, nincs az autó folyamatosan 183 napig ott, tehát nem kell elkezdeni semmiféle helyi forgalombahelyezést. Volt egy perc kigondolni, ennyire nagy dolog minden szabálynak megfelelni, és mégis úgy csinálni ahogy Te akarod? : D
Taat:
Nekem is csak egyszer jött be, volt 2 órám, hogy mindent eldobva pestre érjek, és már nyaggatta más az embert, hogy vinné. -
Rick4
félisten
a következő vezérlés csere 2016. októberben lesz esedékes.
Tényleg jó kocsi ez, ismerős havi 12 ezret megy, 2016 októberig még mehet egy csomót vezérléscsere nélkül.
Ha a vezérléscsere inkább km függő, és nem a magad km-éhez viszonyítod,
akkor 1-2 hét alatt 400-450-ért elmehet.
-
Rick4
félisten
válasz
#16514048 #102035 üzenetére
Melyik a jobb? Vesz 500-ért egy Golf 4-est, ami amúgy egyben van, teszi a dolgát, vagy vesz egy szép 3-ast, ami kirohad alóla? Egy Bugatti Veyron is fog kavicsot kapni, meg tesco parkolóban rányitott ajtót, de azért az még mindig egy Bugatti Veyron.
Szerintem attól, hogy megnéz 3db 4-es Golfot, nem dől össze a világ, 700-ért se fog olyan verdát kapni, ami makulátlan, és nem tudhatod, a 700 ezres túlárazott-e, nem-e épp olyan ratyi, mint a 400 ezres. Az se biztos, a 700 ezres 1 hónapja nem-e egy 400 ezres volt-e... El kell menni, meg kell nézni őket. Példát is tudnék hozni, a közelmúlból van bőven, pl az elmúlt 3 hétből egy: A 2011-es évjáratú 2.4M-ra kitett, makulátlannak hirdetett FAP-os (nem a részecskeszűrő, hanem az autópiac) C5 kombi egy széthajtott valami volt a soproni, kétgazdás, 2009-eshez képest, ami persze 2M-ért vihető volt...
-
Rick4
félisten
válasz
DeFranco #95444 üzenetére
Szerencsére azok, akik ezek alapján a kutatási eredmények alapján üzleti döntéseket hoznak tovább látnak az orruknál.
Szerencsére ők elolvashatták a tanulmányt, nem csak egy bugyuta firkász ollózott ki pár sort, és valódi konkrétumok helyett pongyolán fogalmazott 25 mondatot, hogy nesztek. Eddig is azt írtam, a cikk pongyolán fogalmaz, ergo aki ezen cikk tartalma és a valóság között megpróbál analógiát felállítani, az csúnyán bele fog sülni a magyarázkodásba....
-
Rick4
félisten
Az előző kutatásban nem volt titok, hány embert kérdeztek meg, és kevésbé pongyolán fogalmaztak: [link] Viszont azóta megunták az emberek a gázüzemű és a hibrid autókat, és dízelt vettek helyette. Természetesen az autókat szétbontották, nehogy megmaradjon az 1% részesedésük. Furcsa egy ország ez
-
Rick4
félisten
válasz
jozefgucci1 #95424 üzenetére
Ahol nincs mit titkolózni, ott az se lehetne gond, hogy az ügyfélváróból be lehessen látni. Nem kell az autó mellett állni, nem kell útban lenni, mégis meg van az ügyfél nyugtatva. Én is szívesebben viszem oda, ahol látom, mit csinálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest