- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
-
55199 - 55101
55199 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Azt mondta az eladó, még Luke Skywalker is ezekkel takarította az X-szárnyút.
-
AIex
aktív tag
A "barátom" ezeket ajánlotta:
Koch Chemie ASC Allround Surface Cleaner
Koch Chemie THE FINISHER ClearView
Gyeon Q²M LeatherCleaner Natural
Gyeon Q²M LeatherBrush
Work Stuff Detailing Brush Ultra Soft 23 mm
Gyeon Q²M InteriorPack EVO
Work Stuff Gentleman Basic 4-Colour
Pepper Mint edgeless ultrapuhaEzek jók lehetnek kezdésnek?
Köszönöm!
Szia !
Beltérre :
Tisztítani : KC Pol Star
Ápolónak : KC Top Star, vagy Car Pro Perl vagy Gyeon Q2M PreserveHogyha bőrbelsős lesz az autó, nem biztos, hogy érdemes külön bőrápolót venni, mivel mai autók, sok esetben műbőr kárpittal rendelkeznek. Pol Star-al tudod tisztítani, ápolni, érdemben nem tudom lehet-e ezeket az anyagokat, maximum egy beltéri ápolószerrel, ami tartalmaz UV szűrőt.
Kültérre ajánlott szerek megválasztását befolyásolja, hogy kézzel fogsz autót mosni, otthon, vagy kézi lándzsás mosóba viszed az autót. Utóbbi esetben legtöbbször a saját vegyszer használatát nem is engedik. Bevonatok esetében, megkülönböztetünk spray on termékeket, amit legtöbbször a fényezésre kell fújni, és visszatörölni, vagy öblíteni. Utóbbi kategóriába tartozik a Wet Coat, illetve a hagyományos waxokat mint pl. a Fusso, illetve a Double Speed Wax, utóbbiakat macerásabb, időigényesebb applikálni.
Kültérre :
Tisztítani :
Felni : K2 Roton Pro
Előmosó : BH Touch Less
Sampon : Gyeon Bath / Sonax Extreme
Ápolni :
Fényezés : Gyeon Wet Coat / Soft 99 Fusso ; BH Double Speed Wax
Gumi, műanyag felületek : Car Pro Perl ; KC PSSKellene neked még 2-3 ecset, mondjuk Soft99 16mm-es, egy finomabb ecset az érzékeny felületekhez, valamint legalább 5db mikroszálas kendő, ami olyan 300gsm körül van, lehetőség szerint lézervágott, de nem kitétel. Jó szolgálatot tehet egy scrub szivacs is. Mivel a legtöbb tisztítószert keverni kell, kellene 1-2 db flakon is, mondjuk Valet Pro flakonja.
Hogyha otthon mosod az autót, 2 nagyobb vödör, valamint egy mikroszálas mosókesztyű is.
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Még teljesen kezdő vagyok ebben a témában.
Eddig csak autómosóba jártam és utána áttöröltem a kocsit.
Viszont most lesz egy új autónk (Tuscon) és úgy gondolom az már megérdemlné a rendes törődés.
Átolvastam az összefoglalót és azt szeretném kérni, hogy tudtok-e ajanlani valami kezdő szettet, amivel eltudom kezdeni az autóápolást/takarítást.Amim van és nem tudom jó lesz-e, az Aliexpressről vett törlőkendő, azzal töröltem át eddig a kocsit a mosó után, elég jól szívjaa vizet. Valamint van egy akus "maganyomású" kézi pisztolyos valamim.
Elvileg van hozzá kis flakon, amiben lehet habosítani és vödröől szívja fel a vizet.
Meg van felni küllő tisztító kefém, ez is Alis szerzemény.
Segítségeteket előre is köszönöm!
A "barátom" ezeket ajánlotta:
Koch Chemie ASC Allround Surface Cleaner
Koch Chemie THE FINISHER ClearView
Gyeon Q²M LeatherCleaner Natural
Gyeon Q²M LeatherBrush
Work Stuff Detailing Brush Ultra Soft 23 mm
Gyeon Q²M InteriorPack EVO
Work Stuff Gentleman Basic 4-Colour
Pepper Mint edgeless ultrapuhaEzek jók lehetnek kezdésnek?
Köszönöm!
-
skyrush7
aktív tag
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Még teljesen kezdő vagyok ebben a témában.
Eddig csak autómosóba jártam és utána áttöröltem a kocsit.
Viszont most lesz egy új autónk (Tuscon) és úgy gondolom az már megérdemlné a rendes törődés.
Átolvastam az összefoglalót és azt szeretném kérni, hogy tudtok-e ajanlani valami kezdő szettet, amivel eltudom kezdeni az autóápolást/takarítást.Amim van és nem tudom jó lesz-e, az Aliexpressről vett törlőkendő, azzal töröltem át eddig a kocsit a mosó után, elég jól szívjaa vizet. Valamint van egy akus "maganyomású" kézi pisztolyos valamim.
Elvileg van hozzá kis flakon, amiben lehet habosítani és vödröől szívja fel a vizet.
Meg van felni küllő tisztító kefém, ez is Alis szerzemény.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
simonjoe
őstag
-
AIex
aktív tag
Sziasztok!
Most cseréltem fényszórót egy 21 éves autóban, sima egyszerű műanyag utángyártott fényszóró (kb annyi volt, mint a gyári polírozása lett volna). Alapvetően nem tudom mennyire bírja az UV-t, de a cél az lenne, hogy pár évig ne is kelljen hozzányúlni.
Mivel lenne érdemes bevonni, hogy bírja a napsütést? Nem 10 évre tervezek vele, de jó lenne ha 4 évet kibírna.
Szabad ég alatt parkol 0-24.Én simán fóliáznám kőfelverődés elleni fóliával.
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Most cseréltem fényszórót egy 21 éves autóban, sima egyszerű műanyag utángyártott fényszóró (kb annyi volt, mint a gyári polírozása lett volna). Alapvetően nem tudom mennyire bírja az UV-t, de a cél az lenne, hogy pár évig ne is kelljen hozzányúlni.
Mivel lenne érdemes bevonni, hogy bírja a napsütést? Nem 10 évre tervezek vele, de jó lenne ha 4 évet kibírna.
Szabad ég alatt parkol 0-24.KTL bevonatolás kell, az legalabb 3 évig jó.
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Szabad ég alatt parkol 0-24. -
CsodaPOK
senior tag
ADBL Ceramic Sealant egy elnyújtott védelmet nyújtó bevonat, míg az ADBL Ceramic QD egy gyors bevonat és karbantartó spray (Quick Detailer).
A Sealant tartósabb 3-6 hónapig is akár, a QD 3-6 hétig. Sealant-ot nehezebb visszatörölni és vizesen nem használható. QD azonnali hatás, Sealantnak kell 12-24 óra kikeményedési idő ami teljesen csapadékmentes.Köszi szépen!
Egy fél literes Sealent-re lehet rápróbálok
-
gg72
veterán
-
ozzy711
őstag
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
ADBL Ceramic Sealent-tel van valakinek tapasztalata? Ceramic QD-t használok, tetszik is a végeredmény, csak kíváncsiságból érdekel, hogy ez a Ceramic Sealent miben más?
Köszi szépen!
ADBL Ceramic Sealant egy elnyújtott védelmet nyújtó bevonat, míg az ADBL Ceramic QD egy gyors bevonat és karbantartó spray (Quick Detailer).
A Sealant tartósabb 3-6 hónapig is akár, a QD 3-6 hétig. Sealant-ot nehezebb visszatörölni és vizesen nem használható. QD azonnali hatás, Sealantnak kell 12-24 óra kikeményedési idő ami teljesen csapadékmentes. -
norrberth
addikt
Én is gyors kerámiát használok, de azt applikálni (turtlewaxos - [link] ), valami brutál macerás. Vagy négyszer-ötször át kell törölni, mire csíkmentes lesz. Van esetleg olyan, ötleted amit egyszerűbb applikálni? Láttam egy hirdetésben egy Primatec-est hasonló árban, az nem tudom milyen lehet.
Ezzel nagyon elégedett vagyok.
Nagyon könnyű felvinni.
Ami Made in Germany, az jöhet 😁
A békát is szeretjük
-
gg72
veterán
Sziasztok! Sonax Xtreme Ceramic Polish All-in-One szárazolására tudtok ajánlani konkrét mikroszálast? Vagy 300-400 gms között mindegy?
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
ADBL Ceramic Sealent-tel van valakinek tapasztalata? Ceramic QD-t használok, tetszik is a végeredmény, csak kíváncsiságból érdekel, hogy ez a Ceramic Sealent miben más?
Köszi szépen!
-
ozzy711
őstag
Évek óta nem láttalak...ezalatt bármi lehetett volna...
De ha már kerámia, akkor ezt [link] állítólag nevetségesen könnyű felvinni és tartós. Vettem egyet, de még nem volt módom használni.
Korábban használtam Lotus Cleaninget [link], azt is pofonegyszerű felvinni, cserébe viszont hamar lekopik, viszont annyi vele dolgozni, mintha letörölnéd a vizet az autóról. Ez mondjuk a Sonaxról is igaz.Lotus Cleaninget használtam, nekem foltos maradt (nem feltűnően, de lámpafénynél, bizonyos szögből látható volt). A másikat nem ismerem, betettem a kedvencek közé, a Corsa02 által ajánlottal együtt. Most rendeltem Primatec-től [link] (türelmetlen voltam), ha nem jó, kipróbálom az általatok ajánlottakat.
-
Corsa02
őstag
Én is gyors kerámiát használok, de azt applikálni (turtlewaxos - [link] ), valami brutál macerás. Vagy négyszer-ötször át kell törölni, mire csíkmentes lesz. Van esetleg olyan, ötleted amit egyszerűbb applikálni? Láttam egy hirdetésben egy Primatec-est hasonló árban, az nem tudom milyen lehet.
Nekem ami bevált az ABDL Ceramic QD, könnyen fel lehet vinni és sok mosást kibír utána, évek óta használom.
-
dgyuri0123
nagyúr
Évek óta nem láttalak...ezalatt bármi lehetett volna...
De ha már kerámia, akkor ezt [link] állítólag nevetségesen könnyű felvinni és tartós. Vettem egyet, de még nem volt módom használni.
Korábban használtam Lotus Cleaninget [link], azt is pofonegyszerű felvinni, cserébe viszont hamar lekopik, viszont annyi vele dolgozni, mintha letörölnéd a vizet az autóról. Ez mondjuk a Sonaxról is igaz. -
Qru
MODERÁTOR
És az még külön garázs ahol nincs járkálás. Céges mélygarázsban még a fehér is láthatóan poros lesz egész hamar.
-
ozzy711
őstag
-
ozzy711
őstag
"nekem metál fekete van, kb. 1 méterről (nem szikrázó napsütésben) már nem igazán látszik az átlagos mennyiségű (max. 1-2 hetes) por rajta."
Akkor nem Bp-en élsz, mert nálunk, Zuglóban, 1-2 hét után úgy néz ki, mintha Bamako raly-n vettem volna részt.
Ismersz, vidéki vagyok, viszont azért a garázsban állva is szépen rátelepszik a por egy pár nap alatt sajnos. De egyébként nekem nagyon bejön ez a metál fekete szín.
-
norrberth
addikt
De ezt leszámitva, nagyon jók mert tényleg védik a fényezést.
És ahogy írod, könnyebb mosni is. -
marcusa
addikt
Én is ezt tapasztalom, metál fekete fényezés, és mióta kerámia bevonat van fent, nagyon vonzza a port, előtte nem volt ilyen. Mosni és szárítani sokkal könnyebb, de pár nap után újra vihetem mosni, mert annyira megáll rajta a por

-
norrberth
addikt
Dehogyis nem! 1 nap és olyan poros.
Kemény Waxokat ezért is hagytam el, mert brutál ahogy vonzák a port.
Fusso coat 12M megcsináltam a jobb hátsó ajtót, a jobb első meg csak gyors kerámiát kapott.
Ahol a fusso volt 2x porosabb volt mindig.
Aztán inkább elengedtem. -
dgyuri0123
nagyúr
"nekem metál fekete van, kb. 1 méterről (nem szikrázó napsütésben) már nem igazán látszik az átlagos mennyiségű (max. 1-2 hetes) por rajta."
Akkor nem Bp-en élsz, mert nálunk, Zuglóban, 1-2 hét után úgy néz ki, mintha Bamako raly-n vettem volna részt.
-
ozzy711
őstag
Pont úgy porosodik, mint a fehér, csak jobban látszik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nekem metál fekete van, kb. 1 méterről (nem szikrázó napsütésben) már nem igazán látszik az átlagos mennyiségű (max. 1-2 hetes) por rajta. Közelről, nagyítóval persze más a helyzet.
-
Lackki
őstag
-
Zoltn
senior tag
-
norrberth
addikt
Tegnap se unatkoztam..
Ez az élet 😂
Nem szeretem egyébként mikor nagyon tiszta.
Sajnálok kiállni vele..
-
norrberth
addikt
ha ezt kb 2 héttel korábban mondod... a környéken voltam (nyírtelki vagyok eredetileg)... én meg a sonax termékkel próbálom a bogarat, meg a nagy barna törölközövel (az mondjuk hatásosabb, mint a bogároldóm, ha van idöm
). következö hazaúton benézek!!
A világ pénze: Annyira drága, vagy annyi jó cucc van ott?
Szerintem drága ott minden, K2 termékek is.
Azokat Zsu tól rendelem, cikkszámra keresve ott a legolcsóbb.Koch Chemie cuccok, az se olcsó ott..
Polirtech től olcsóbbra jöttem volna ki szállítással.
Persze ha több mindent veszek csak akkor.
De egy Vb t megvettem boltba.
Rengeteg Tonyin termékük van, dicsérik orba szájba.
Az Allegron elolvastam párszáz véleményt, Ilyen olyan tonyin szerekről, de nem nagyon dicsérik ott.Üveg tisztítók is horror áron mennek.
Itt a Frosch nagyon bevált [link] jó kis Made in Germany..
Ár/érték arányban nincs párja, és bitang jó.
Simán hozza azt amit egy méreg drága.
Én üvegre a kendőket utálom az összeset.
Ez a kék papír vált be.
Ipari szemüveggyárból hozták Hoya.
Lámpával takarítom felsötét garázsba így minden apró fénytörést kiad.
Kendőkbe beltudtam eddig mindbe kötni.
Mindegy milyen márka, Gsm, vagy minta.
Ezt imádom!
Belül elég retek volt már😁

-
Qru
MODERÁTOR
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
ha ezt kb 2 héttel korábban mondod... a környéken voltam (nyírtelki vagyok eredetileg)... én meg a sonax termékkel próbálom a bogarat, meg a nagy barna törölközövel (az mondjuk hatásosabb, mint a bogároldóm, ha van idöm
). következö hazaúton benézek!!
A világ pénze: Annyira drága, vagy annyi jó cucc van ott?
-
Petyyyyy
addikt
Látszik, nagyon durván kiszáradt.
Az alapvetések mentén nem tehetsz nagy kárt. Mindig a legkevésbé agresszív verziótól haladunk a legdurvább felé.
Puhább sörtéjű kefével, minimális nyomással (a sörték "maradjanak egyenesek) és egy műanyagtisztítóval mennék rá vagy sima mosogatószeres vízzel. Zsírtalanítás/oxidáció eltávolítása az elsődleges cél.
Ha ez nem hoz le mindent, jöhetnek az erősebb vegyszerek. -
wreakz
tag
Szerintem ezen a ponton nem az lenne a szempont, hogy milyen hatású lesz a finish, hanem ahogy írtad is: szilikonmentes legyen és hidratáljon.
KC GS az előkészítéshez vagy hasonló lúgos megoldás, aztán attól függ mennyire akarsz vadulni. Lotus Tyreshine, Sonaxnak is van kimondottan gumikéder ápolója - mind hibátlan. Lehet hogy pár perc/óra elteltével meg kell ismételni az ápolást. Ha teheted, hagyd résre nyitva az ajtókat pár órára míg szárad a cucc.
Nem tudom mennyire látszik, de eléggé ki van száradva. -
norrberth
addikt
Ez a Vb könyörtelen jó.
Kevertem 1:30 at.
És jöttek le a rovarok, a kosz is.
Előtte Sonax rovaraldót adtam neki, de az hozzáse szagolt amik belevoltak már égve.Voltam az Autóbirodalomban Nyíregyen🤟
Itt a világ pénzét el lehet nyomni.😂
-
Qru
MODERÁTOR
-
norrberth
addikt
-
Emunem
őstag
Szerintem ezen a ponton nem az lenne a szempont, hogy milyen hatású lesz a finish, hanem ahogy írtad is: szilikonmentes legyen és hidratáljon.
KC GS az előkészítéshez vagy hasonló lúgos megoldás, aztán attól függ mennyire akarsz vadulni. Lotus Tyreshine, Sonaxnak is van kimondottan gumikéder ápolója - mind hibátlan. Lehet hogy pár perc/óra elteltével meg kell ismételni az ápolást. Ha teheted, hagyd résre nyitva az ajtókat pár órára míg szárad a cucc.
vw gyári gumi ápolója valami barna trutyit/port szed le a kéderröl, mi lehet az? Az ápoló amúgy vizezett tej színű.
-
Zoltn
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
-
tibbike01
addikt
Szép pakk! Próbáld ki az ADBL márkát, nagyon jó cuccaik vannak és egész korrekt áron. Illetve Allegron is érdemes nézelődni.

-
Qru
MODERÁTOR
-
norrberth
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
norrberth
addikt
Alakul a kezdőszett
Meg hiányzik Koch GS, Aliról 60x90Cm törlőkendő.
MJJC foam cannon pro 2.0
Sonax Profiline Actifoam Energy, akítv hab.
Most ez az új hobbim.
-
wreakz
tag
Lassan itt a tél, gumikéder ápolót szeretnék venni.
Esetleg tudtok olyat mondani ami matt hatású, illetve szilikon mentes ? -
Alpachino
veterán
Tudja valaki, hogy mennyi a szavatossági ideje a Gyeon mohs evo-nak bontatlan állapotban ? Néztem a hivatalos oldalát de ott csak a bontott állapotról kaptam infót. Írtam gyeonnak email-t. Válaszra várok, de hátha már valaki ezen is túl van, és van infója
-
Lackki
őstag
-
Emunem
őstag
-
Zoltn
senior tag
Adott egy piros Alfa Gulietta. Milyen minőségű ezeken a lakkozás, mondjuk a mazdámhoz képest? Gondolom egy KC egylépcsős polír jót tenne neki.
-
Lackki
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Emunem
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Petyyyyy
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Nincs, januártól pedig teljesen kiveszik. Ma beszéltem egy közepesen nagy fejessel (Magyarország, budaörsi Ikea). Sajnos Ausztriában 1,5 éve nincs, és nem is lesz, csak amit te is leírtál. Állítólag nem vették annyira a népek, közben meg a tag úgy tapasztalta, hogy ahogy megjött a szállítmány, úgy 2 hét alatt él is fogyott. Szóval vagy túl jó volt, vagy a gyártó elindított valami saját projektet…
Franko... akkor az apolot kenhetem a hajamra. Nem baj, akkor visszahozom.
-
Lackki
őstag
Ha jól emlékszem a Volvo gyári bőrápoló és tisztító készlete 1:1 a régi IKEA-s
-
Emunem
őstag
Nincs, januártól pedig teljesen kiveszik. Ma beszéltem egy közepesen nagy fejessel (Magyarország, budaörsi Ikea). Sajnos Ausztriában 1,5 éve nincs, és nem is lesz, csak amit te is leírtál. Állítólag nem vették annyira a népek, közben meg a tag úgy tapasztalta, hogy ahogy megjött a szállítmány, úgy 2 hét alatt él is fogyott. Szóval vagy túl jó volt, vagy a gyártó elindított valami saját projektet…
-
Qru
MODERÁTOR
-
Petyyyyy
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
dgyuri0123
nagyúr
Majdnem 10 éve voltam egy szélvédőpolírozáson a CarPro kozmetikában, akkor szépen kiszedte az összes finom ablaktörlőkarcot, meg voltam elégedve az eredménnyel. Bence egyébként itt is fent van, bár nem annyira aktív, de egy mailt megérhet a dolog.
Viszont, tudomásom szerint, szélvédőt csak egyben szoktak polírozni, lokálisan nem, mivel fénytörési problémák előjöhetnek.
Köszi az ötletet. Keresem majd őt. Remélem meg tudom győzni, hogy ne telibe polírozzon. Mégiscsak zsír új autó... a karc meg hajszál, nem belecsikart árok.
Nagyon szélen van a karc és szinte párhuzamos a szélvédőkerettel. Talán 2 cm-re van a jobb oldali kerettől. Meglátjuk mit mond a szakember.
-
BigBlackDog
veterán
Na ezt nem tudom... az autó új (2.5 hónapos) és ezalatt mostam már párszor, de nem vettem észre lábnyomokat, viszont eső sem esett, vagy csak annyi, hogy összekapja a port az autón és talán azért sem vettem észre mert sokszor volt maszatos. Mindegy is, a hajszálkarcok már ott vannak, csak jó lett volna nem úgy kezdeni az autó pályafutását, hogy a legelejétől fogva ott az az idegesítő karc, amit 4-6 évig néznem kell.
Olvastam valami cériumos polírról. Erről esetleg nincs infód (vagy bárkinek) ?Majdnem 10 éve voltam egy szélvédőpolírozáson a CarPro kozmetikában, akkor szépen kiszedte az összes finom ablaktörlőkarcot, meg voltam elégedve az eredménnyel. Bence egyébként itt is fent van, bár nem annyira aktív, de egy mailt megérhet a dolog.
Viszont, tudomásom szerint, szélvédőt csak egyben szoktak polírozni, lokálisan nem, mivel fénytörési problémák előjöhetnek.
-
dgyuri0123
nagyúr
Nyest nem járt az autón? Az azért nem úriember módjára szokott felmászni.
Na ezt nem tudom... az autó új (2.5 hónapos) és ezalatt mostam már párszor, de nem vettem észre lábnyomokat, viszont eső sem esett, vagy csak annyi, hogy összekapja a port az autón és talán azért sem vettem észre mert sokszor volt maszatos. Mindegy is, a hajszálkarcok már ott vannak, csak jó lett volna nem úgy kezdeni az autó pályafutását, hogy a legelejétől fogva ott az az idegesítő karc, amit 4-6 évig néznem kell.
Olvastam valami cériumos polírról. Erről esetleg nincs infód (vagy bárkinek) ? -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szerintetek van olyan állat, ami meg tudja karcolni a szélvédőt, miközben felfelé mászik a tetőre? Mert velem ilyesmi történhetett.(?) Három hajszálvékony függőleges karc jelent meg a szélvédőm szélső-jobb alsó harmadában, ami alig látható, sőt inkább csak nappal szemben látható, de marhára zavar, most hogy észrevettem.
És esetleg ismertek olyat, aki ezt szépen el tudja tüntetni?
Nem akad bele a körmöm, annyira nem mély. Köszi.Nyest nem járt az autón? Az azért nem úriember módjára szokott felmászni.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek van olyan állat, ami meg tudja karcolni a szélvédőt, miközben felfelé mászik a tetőre? Mert velem ilyesmi történhetett.(?) Három hajszálvékony függőleges karc jelent meg a szélvédőm szélső-jobb alsó harmadában, ami alig látható, sőt inkább csak nappal szemben látható, de marhára zavar, most hogy észrevettem.
És esetleg ismertek olyat, aki ezt szépen el tudja tüntetni?
Nem akad bele a körmöm, annyira nem mély. Köszi. -
simonjoe
őstag
-
stuka20
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
-
Winne
nagyúr
Gyantapötty maradékokra mit érdemes beszerezni? Nyaralás hete alatt tele lett a teteje.
-
simonjoe
őstag
-
stuka20
senior tag
Kipróbálom majd, köszönöm az ajánlást!
Más!
Valaki itt ajánlott szintén egy habos üvegtisztítót, nem találom. Azt is kipróbálnám. -
Emunem
őstag
Szia !
Ilyen porszívó, tulajdonképpen nem létezik. Ez csak úgy működőképes, ha előtte valamivel fellazítod, eltávolítod a szőrt, és utána szívod vissza. Vagy olyan háztartási porszívó kell, aminek van motoros forgó keféje, vagy olyan kefe fej, amit a beszívott levegő hajt meg.
Sonax-nak, illetve a Vileda-nak van állatszőr eltávolító keféje, de ezek valójában szilikonsörtés kefék, lehet találsz hasonlót temu-n, aliexpress-en is.
@Motion_Blur
Asszem a Parki ezen mosója képes akár tartályból is felszívni a vizet, tehát szerinte jónak kell lennie. Ha nagyon kevés, max veszel egy műanyaghordót, puffer tartálynak.@Firstaye
Hát, csak a Pol Star jut eszembe. Esetleg K2 Purio Pro, de ezzel nagyon koszos felületen nincs tapasztalat.de akkor 3/4, azaz 19mm-s merevített csövel szívasd a vizet, máskülönben sima slaggal összeesik, nem szívja, mert összeszívja a slagot. Illetve minél rövidebb legyen, nem árt egy szürökosár is (max 1mm-s) és ne az aljáról szívjon, mert egy kis homok/kavics tönkre tudja vágni a gépet. (Sajnos ismerösi körböl van tapasztalat)
-
simonjoe
őstag
Nem kell más hozzá, és nem kell sűrűn használni. Ki kell porszívózni előtte jó alaposan, majd a habot bele kell "maszírozni" a kefével. Látni fogod az eredményt.
-
stuka20
senior tag
-
stuka20
senior tag
-
simonjoe
őstag
-
Zoltn
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
Urak, otthoni felhasználásra tudtok ajánlani egy porszívót a kocsiba, ami van annyira erős, hogy a filces kárpitból a kutyaszőrt is kiszívja, amit a gyerekek behordanak a lábukon? A sima porszívónk, ami itthon van 3 is az mind gyenge ehhez, nem is akarom keverni ezeket, kocsi takarításra keresek most.
Gizsgugyaszőrre egy FurViking vagy egy sima szőrkefe és maradhat a régi porszívód.
Egy akkus Einhell porszívó van lent a garázsban, mindenre elég a szívóereje. -
ozzy711
őstag
-
MrSealRD
veterán
Gőz tisztító használható a karosszériára?
-
AIex
aktív tag
Urak, otthoni felhasználásra tudtok ajánlani egy porszívót a kocsiba, ami van annyira erős, hogy a filces kárpitból a kutyaszőrt is kiszívja, amit a gyerekek behordanak a lábukon? A sima porszívónk, ami itthon van 3 is az mind gyenge ehhez, nem is akarom keverni ezeket, kocsi takarításra keresek most.
Szia !
Ilyen porszívó, tulajdonképpen nem létezik. Ez csak úgy működőképes, ha előtte valamivel fellazítod, eltávolítod a szőrt, és utána szívod vissza. Vagy olyan háztartási porszívó kell, aminek van motoros forgó keféje, vagy olyan kefe fej, amit a beszívott levegő hajt meg.
Sonax-nak, illetve a Vileda-nak van állatszőr eltávolító keféje, de ezek valójában szilikonsörtés kefék, lehet találsz hasonlót temu-n, aliexpress-en is.
@Motion_Blur
Asszem a Parki ezen mosója képes akár tartályból is felszívni a vizet, tehát szerinte jónak kell lennie. Ha nagyon kevés, max veszel egy műanyaghordót, puffer tartálynak.@Firstaye
Hát, csak a Pol Star jut eszembe. Esetleg K2 Purio Pro, de ezzel nagyon koszos felületen nincs tapasztalat. -
Winne
nagyúr
-
Firstaye
tag
-
Lackki
őstag
green starral miért kell óvatosan? hígitani kell

-
Firstaye
tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani belső tisztítószert, ami a gyeon trim cleanernel jobban viszi a koszt, de azért mégsem egy green star, ahol meg óvatosnak kell lenni. Inkább tisztítson, mint apoljon. Fontos lenne, hogy BP-n személyesen átvehető legyen holnap. Alzanal esetleg valami?
Köszi! -
Fr3eWar
őstag
Vajon egy ilyen magasnyomásúnak mekkora minimális bemeneti nyomás, illetve vízhozam kell?
Nálam a kerti csapon alig másfél bar van.
Nilfisk C 120.7-6 van, az egy hulladék
Nem hiszem hogy érezhetően jobb lenne mint az a Nilfisk, sajnos itt is a kamu számokkal dobálóznak a dobozon. Autómosásnál minél nagyobb vízmennyiség számít, a bemenetre 1,5bar elég egy jobb mosónak is szerintem, de a vízszállítás kritikus, ismert térfogatú vödör + stopper és lehet mérni mi fér bele a kerti csapba.
Ez a LIDL mosó a datasheet alapján valójában 115bar üzemi nyomással működik, és nagyon alacsony, 330l/óra (5,5liter/perc) vízszállítású.
A fekete Parkside PHDP 180 D3 2-3x ennyiért már tud üzemi nyomásban 150bar-t emellett 540liter/óra (9liter/perc) vízszállítást.
A Nilfisknél nincs megadva üzemi nyomás, csak vízszállítás 310l/óra. Valószínű 100-110bar körül lehet a nyomása.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Zoltn
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Zoltn
senior tag
-
Motion_Blur
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
Melyik típussal? AI annyit javasol, hogy takarítógépet vegyek, mert az jobban bírja majd a kisebb nagyobb darabos cuccokat, tartósabb lesz sokkal.

Parkside száraz/nedves porszívó: [link]
Felújításkor használtuk és nagyon bevált. Száraz és nedves dzsuvát is felszív (folyadékot is) és elég strapabíró.
Új hozzászólás Aktív témák
-
55199 - 55101
55199 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ILYET, ENNYIÉRT, NEM TALÁLSZ! LAMAX SC40 KARCMENTESEN, Dobozos, 2028-ig Alza gari! CSAK 100K 35km/h
- Eurom mobil Split klíma (2 hónapos)
- Eladó De'Longhi La Specialista Arte EC 9155.W karos kávéfőző Garanciális, kiegészítőkkel
- Használt Hurom H320N Premium Slow Juicer (hidegen sajtoló) - sötétzöld - garanciális
- Pawbby kutyakamera és jutifali adagoló - Xiaomi ökoszisztéma
- ECOVACS DEEBOT T30S PRO robotporszívó felmosó funkcióval / 1 hónap garancia
- Használt Apple iPhone 12 64GB fehér / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP EliteBook 840 G10 i5-1345U 16GB RAM 256GB SSD IPS - 2 ÉV GARANCIA - 27% ÁFÁS SZÁM

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)