Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Na nekem egy olyan jelenség van Oxigen OS 16. óta, hogy az órára a gmail-t kb. mindig úgy küldi ki, hogy rejtve van az összes infó, csak azt írja, hogy "bizalmas infomráció" vagy valami hasonló hüyleséget.
megnéztem az összes helpet amit találtam neten, ajánlott AI....semmi megoldás.
xiaomi watch s4-es óra.
OS 15-el tökéletes volt.
Másnál volt ilyen, tud valami megoldást? -
Cabrio
aktív tag
Dettó, én sem tudok elszakadni a Novától... Próbáltam, de szintén tizenakárhány éve be van állítva rendesen, személyre szabva, gesztusok, elrendezés, stb. és nem tudok lemondani róla, pár óra alatt visszakapcsoltam.
Jó dolog, de hatalmas zsákutca, ha rettentő sokáig használod a Nova launchert -
snyper990
őstag
-
snyper990
őstag
Én még a 3T-men használtam LineageOS-t a gyári támogatás lejárta után, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy ezzel együtt hányszor telepítettem újra a majdnem 8 év alatt... Na de nem vagyunk egyformák

Egyébként azon is elgondolkoztam, hogy nem szenvedek tovább az OOS-szel, hanem felrakom a hivatalos LOS-t. Csak az RCS hiányozna, meg nem tudom, az OTP app mit szólna hozzá -
IQfályter
tag
Amúgy tényleg érdekes, hogy nincs benne kapcsoló a Google discover kikapcsolására. Elvileg létezik rá megoldás de nekem az istennek sem akar összejönni.How to remove Google discover -step by step instructions. [link] Egyszerűen nem listázza ki a parancsra az adb.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Ha frissítem a rendszert Android 16-ra de nem válik be (mivel rootot használok és ugye nem biztos hogy kompatibilis a modulokkal), akkor hogyan tudok vissza állni Android 15-re? Mint ha lett volna anno erre egy megoldás hogy becsapom az updater-t és így vissza tudom telepíteni a 15-ös rendszert. Ez pontosan hogy működik? Ha még egyáltalán működik ez a megoldás.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Vettel Vowifi rendesen működik ezen a telefonon? -
snyper990
őstag
Ha már csak az újraindításra vár, akkor szerintem már telepítette (2 rendszerpartíció van, így az éppen nem használtra tud frissítést telepíteni mindenféle fennakadás nélkül, majd a végén ellenőrzés után beállítja, hogy ezentúl a másik rendszerpartícióról bootoljon)... Szóval ha a letöltés és telepítés már végigment, és csak újraindításra vár, akkor már nemigen tudsz mit csinálni, következő újraindításkor már az új rendszerrel indul akkor is, ha törlöd a letöltött telepítőfájlt
Igen, folyamatosan ajánlgatja a frissítést (pedig már letiltottam kb. minden frissítéssel kapcsolatos dolgot, még a fejlesztői beállításokban is kikapcsoltam az automatikus rendszerfrissítéseket /ezt még megpróbálhatod, hátha mégsem az új rendszerrel indul ezzel a beállítással/), úgyhogy most oda kell figyelnem, nehogy véletlenül rányomjak, hogy frissítsen. Érdekes, hogy mesterséges intelligenciával minden szokásomat megtanulja, de nem veszi a lapot a frissítés sokadik elutasítására sem, hogy talán nem szeretném frissíteni...konczy3: köszi az ötletet, de nem szeretném ilyen kényszermegoldásokkal használni a telefonomat, amikor létezik rá rendes megoldás is
-
edward2
addikt
válasz
snyper990
üzenetére
Ha már letöltötte és telepíteni akarja a restart után akkor az update system app data törlés után újra felajánlja a frissítést. És most automatikus letöltést kilőttem így nem fog frissíteni.
Amúgy vicc, hogy eltelt 15 év androiddal és most szenvedünk hogy nem működik jól egy launcher. Ha ezt 15 éve mondják biztos jót "röhögtem" volna.
-
snyper990
őstag
OOS 16 alatt már gombos vezérlés esetén is laggol mindegyik 3rd party launcher (mondjuk nem mindegyik alkalmazás esetén, de így talán még rosszabb). Az animációkat letiltva pedig nem működik a home gomb. Kb. használhatatlan.
A gyári frissítő elvileg törli a telepítőfájlt telepítés és újraindítás után, de ráér a manuális törlés újraindítás után is, ha nem törlődne
De ha ragaszkodsz a Novához, szerintem egyelőre ne frissíts -
snyper990
őstag
Kezdőképernyőn ha balra „lapozol”, a bal oldali legszélső oldal a Google hírfolyama. Nem találtam beállítási lehetőséget, hogy az ne legyen ott (azon az oldalon sem, aztán átnéztem a launcher beállításait, végül rákerestem neten is... De lehet, hogy megoldható, annyira mélyen nem ástam bele magam, mert mindent együttvéve inkább ment vissza az OOS15). Ráadásul már megszoktam, hogy Nován ha valamelyik szélső kezdőoldalon tovább lapozok ugyanabba az irányba, akkor a másik oldali szélső oldalt hozza elő, körbe-körbe lehet lapozni. Néha azzal is lehet időt spórolni, bár azt talán még el tudnám engedni, ha muszáj lenne, mivel úgy tudom, hogy nem sok más 3rd party launcher tudja ezt a tök egyszerű dolgot, a Nova pedig EOL státuszba került.
Appokat elrejteni az alkalmazásfiókból meg nem jelszóval szeretném. Azt láttam, hogy lehet. Azt akarom, hogy csak ott ne jelenjen meg pl. ha már kiraktam a kezdőképernyőre. De egyébként is sokkal letisztultabb megoldáshoz vagyok szokva. Nem kell nekem kategória szerinti csoportosítás, se az abc a képernyő jobb szélén, főleg, hogy csak a rendszeresen használt appok ikonjai vannak az alkalmazásfiókomban. Az OOS megoldásában csak a helyet fogják, és számomra útban vannak. Persze nem baj, hogy léteznek ezek a funkciók, csak legyenek opcionálisak, kikapcsolhatóak, ha már Androidról beszélünk. -
snyper990
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem kuka, csak eladom, ha úgy döntök.
Használnám én a gyári launchert, de nem lehet úgy személyre szabni, hogy akár megközelítse a rég bevált, megszokott használati módomat (amiről amúgy elég nehéz lenne leszokni így kb. 15+ év után... Bár még talán sikerülhetne is, ha az alternatíva jobb, egyszerűbb, gyorsabb, stb. lenne, de nem az). Hogy a Google News feedet nem lehet eltávolítani a kezdőképernyőről, az egy dolog. De hogy olyan alapvető dolgokat sem tud a gyári launcher, mint pl. alkalmazások elrejtése az alkalmazásfiókban, hogy ne legyen benne káosz olyan appok miatt, amiket havonta ha egyszer használok, vagy hogy ha a kezdőképernyőn mappát hozol létre alkalmazásoknak, akkor a mappára bökve a képernyő közepén jeleníti meg a tartalmát... Biztos nagyon látványos megoldás, de időrabló. Ahogy a csilli-villi animációk is. Nekem egy funkcionális telefon kell, nem egy olyan, amivel vagánykodni lehet meg parasztvakítani. Ezért nem iPhone-t vettem. Nem értem, miért akarja egyre több gyártó azt utánozni. Pont azért vettem ezt, mert ez nem az, vagy legalábbis azt gondoltam. Nem ilyen filozófiával indult anno a OnePlus. Egy 3T-t nyúztam majdnem 8 évig, azt nagyon szerettem. Azt hittem, ez is olyan lesz, de nagyon eltávolodott attól a filozófiától a gyártó. A Never Settle számomra egyre inkább úgy néz ki, hogy Never Againné vált...
Meg hát eleve Android platform. Eddig mindig a része volt, hogy úgy szabja minden felhasználó magára a működését, ahogy szeretné, volt annyira nyílt a platform. Akár szándékosan cseszték most el, akár inkompetencia vagy tesztelés hiánya miatt, egyik lehetőség sem vet rájuk jó fényt a szememben. A 6 év támogatás jól hangzik papíron, csak a minősége nagyon nem mindegy -
snyper990
őstag
Őszintén szólva én jobban ragaszkodok a 3rd party launcherek adta testreszabhatósághoz, mint bármelyik készülékhez,
OOS16-tal ez a telefon kb. használhatatlan, ment is rá vissza az OOS15. (Ha esetleg visszaraknád te is, figyelj rá, hogy előtte mindenről készíts biztonsági másolatot, mivel kvázi gyári visszaállítást csinál.)
Ha nem javítják ki belátható időn belül, le fogom cserélni a telefont. Előtte egy Motorolám volt, sokkal kevesebb bloattal, nem akart okosabb lenni nálam, nem állt az utamba. Egyszerűen csak működött. Néha visszasírom, pedig feleannyiba került. -
sbwolf
aktív tag
Sziasztok!
Az alkalmazásfiókban, hogyan lehet kategóriákat létrehozni, át helyezni.
Eddig Novát használtam, de a frissítés óta nem működik normálisan.
(Rohadjanak meg. Számomra semmi érdekes nincs az új verzióban.)
Köszönöm a válaszokat! -
Aurig@
őstag
Üdv.!
Jelenleg egy OnePlus 7 telefonom van. Hibátlanul megy rajta a VoLTE és a VoWIFI Telekom kártyával.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy a Nord 4 tudja mindkettőt Telekom kártya esetén?
Lassan cserélném a jelenlegit vagy erre vagy a OnePlus 13-ra.
Nagyon megszoktam az OxygeneOS rendszert, nem szívesen váltanék úgy, hogy 2019 novemberig Xiaomit használtam. A MIUI sem volt rossz, de ez sokkal jobb. Szerintem. -
Nagya21
addikt
Ha valkit érdekelne használtan egy ilyen készülék, a HA-n most került fel egy.
A Zasszonyé volt.....
Üdv Nagya -
Oldfoksz
tag
Köszi az újabb véleményeket is!
Mivel mind pozitiv kicsengésű volt ,nem csak a tesztek hanem a napi használatban is bevált a Nord4.
( csak ne figyelne be a 13R az alzán........
)
Az meg tény marad hogy 150-180ezer pénzért nem kap tökéletes telót senki.
(1/2millióért sem
) -
doongoo
addikt
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Én bevallom szoktam rajta játszani. Néha többet, néha kevesebbet. Eddig nem vettem észre, hogy bármennyit is visszavett volna érezhetően. Mondjuk nagy gépigényű játékok közül csak az Asphaltot szoktam tolni rajta 8minden beállítást kimaxolva). Abban kb. 1 óra uás sincs semmi döccenés. Korábban az EA-Sports-ot játszottam még (minden beállítást kimaxolva), annál azért 1,5-2 óra után már észrevehető volt néha egy-egy döccenés/laggolás.
-
trouble
senior tag
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Nekem is a 16G-s verzió van, semmi újat nem tudok írni konczy3
kb mindent leírt amit akartam mondani uff
+1 ha wifi-n repülő módot kapcsolsz és előtte bekapcsolod a wifi hívást(lehet, hogy szolgáltató függő, nálam Tkom) akkor kb 0 fogyaszt, 2-2 és fél naponta töltőm!!!
Régi Oppo 67w-os töltővel, nincs 20 perc a 20ról 80% ! -
Nagya21
addikt
Hali!
A készülék nem jelezte a frissítést, de az updater igen, leszedtem, működik, 1 hibát dob, a chrom böngésző nem frissült.....
Hát istenem így marad, ugyis át avanzsált tartalék készüléknek, majd ha jön vmi frissítés gondolom megoldja......
Üdv Nagya -
Oldfoksz
tag
Még két kérdésem lenne.
33 W PD/QC töltőm van.
Van egy olyan sejtésem hogy ez 5W-on megáll egy OnePlusnál
A másik a bloat..... -
edward2
addikt
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Throttlingról nem tudok nyilatkozni.
Teló hangszórója szerintem kiváló. Zenét például max hangerőn még nem is próbáltam mert egyszerűen túl hangos.
Napi használat teljesen tökéletes.Én sem használok tokot vagy fóliát. A fém nem sérül viszont a festék az fing gyenge. Ha visszakeresel már korábban is kérdeztem itt, hogy valaki tapasztalt-e kopást.
Bravo. Javulás helyett romlás
-
Oldfoksz
tag
Kösz a választ mindenkinek!
Az általános megelégedettség biztató.
Lehetnétek kicsit játékosabbak .....
-
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Aksival, hanggal, fényerővel, kamerával teljesen elégedett vagyok, a telefonon nem játszom, így a throttingról nem tudok nyilatkozni. A telefon gyors és minden normálisan működik rajta (értesítések, egyéb funkciók). Tokot én is mindenképpen javaslok, de tokban több ízben magasról (1,5 m) történt esést is minden külsérelmi nyom nélkül túlélt.
-
konczy3
senior tag
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Hello.
Throttingról nem tudok nyilatkozni.
Fényerő nálam automata, de háromnegyedig ha felhuzom nekem már nagyon erős.
Hangjára eddig mindenki azt mondta jól szól, bár én zenét nem nagyon hallgatok rajta saját hangszórón.
Valamit mindenképpen ajánlanék a védelemre, mert szerintem a festék hamar sérül, kiindulva ahogy a töltőnyílásnál nekem megkopott, + felül üveg az is sérülékeny gondolom, ha nem akarsz tokot akkor fóliát rá a hátlapra is.
Viszont amit a mindennapokról tudok, egy hihetetlen pörgős, döccenés mentes készülék, nekem a 16 gigas van, de ha kB 20 alkalmazás is megvan nyítva, és az órákkal azelőtt tálcára tett böngészőt megnyitom, azt se tölti újra.
Akksija elkepesztő jó, gyorsan tölt, és sokáig bírja, éjjel nekem repülőbe van és semmit nem merül, előtte amik voltak azok több százalékot vesztettek.
Fényképezőtől csodát nem kell várni, átlag felhasználásra szerintem több mint kielégítő. Elég sokáig frissítve is lesz, és azért előbb megvenném mint a nord 5-öt, hardverbe nincs nagy különbség, cserébe több a RAM, nagyobb az akku, gyorsabban lehet tölteni, fém a ház, és fejlettebb és gyorsabb háttértár van benne. -
Nagya21
addikt
válasz
Oldfoksz
üzenetére
A zasszony kézibe majd max fényerőn használta, konkrétan kiverte a szemem......, a fém burkolat annyira sérülékeny mint más fém burkolat....a Zasszony átlátszó sima tokba hordta.(megjött az O+15 kinából)
Mivel nem játszott rajta így a throttingolásról nemtudok nyilatkozni.
Hangja jó, nem gyengusz.
Szfváron megtudom mutatni.....
Üdv Nagya -
Oldfoksz
tag
A t.tulajoktól kérdezném:
- több tesztet elovasva ( youtube videók hanyagolva
)
mindehol szóba kerül a teló erős throttingolási hajlama.
- a fényerő man.módban elég harmatos ,pld a Nord 5-tel
összehasonlitva.
- a teló hangja van ahol jónak,mashol elég gyengusznak van minősitve.
Kinek mi a tapasztalata a napi használatban?
Sérülékeny-e a fém burkolat.( nem használok tokot,fóliát)
Tetszik a teló ,venném is,de 154ezer pénz ....az 154ezer pénz
.
Nem akarok meglepetést. -
snyper990
őstag
Akik frissítettek, azok közül használ valaki bármilyen 3rd party launchert? Mik a tapasztalatok?
Neten sok helyen írják, hogy már a gombos navigáció is kb. használhatatlanul laggol a gyáritól eltérő launcherrel OOS16 alatt -
doongoo
addikt
Nekem ma reggel jelzett az updater, de ezután belépve már a rendszerfrissítés is jelezte, hogy van frissítés (updater 3,41 GB, rendszerfrissítés 3,43 GB). Az utóbbit választottam.
-
trouble
senior tag
Sziasztok!
Oxygen updater -el, hogy kell felrakni, mert OTA egyelőre nem akaródzik feldobni!?
Ha egyszer azzal felrakom(OU) akkor többet nincs OTA jelzés, és úgy telepítés??
-
wwenigma
Jómunkásember
Leszedtem, újabb, biztos jobb. 😄 Eddig fluidabb, pattogós, de eddig se volt vele túl sok probléma.
-
konczy3
senior tag
Oxygen updater nálam is bedobta, 3,51 GB
-
IQfályter
tag
Hát az AI része engem hidegen hagy. Mondjuk a fordító része jó lenne csak abban épp nincs magyar nyelv. Az akkumulátor beállítási menüpont teljesen megváltozott ahogy nézem . Az új animációk és háttérképek sem nagyon érdekelnek ,maradtam a réginél.Szóval
-
snyper990
őstag
válasz
IQfályter
üzenetére
Az enyémre még a rollbackként linkelt 1330-as OTA sem jött meg, még az 15.0.0.1301-es verzió van rajta. Mondjuk nem is bánom, nincs kedvem semmilyen nagyvállalat bétatesztere lenni ingyen. Ahogy olvasgattam a #716-os hsz-ben linkelt oldalon a hozzászólásokat, azért előfordulnak még problémák, jobb is, ha az enyém egy darabig még nem frissül 16-ra

-
IQfályter
tag
És meg is jött az OxygenOS 16

-
snyper990
őstag
-
Narxis
nagyúr
[Stable] OxygenOS 16 is rolling out for the OnePlus Nord 4 [link]
-
balika21
tag
sziasztok,
sajnos betört a nord 4 kijelzője

érdekel esetleg valakit? járt már így közülünk valaki, érdemes megcsináltatni?
-
KISDUCK
addikt
A teljesítmény milyen hosszabb terhelés esetén nálatok pl.: játékok terén? gsmaarena tesztjét nézem és ott azt írják hogy a proci és a gpu is jelentősen throttlingol 15 perc felett.
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Köszi a választ

-
ArGab
őstag
válasz
petya2012
üzenetére
Miért tenne kárt benne? A töltők és az eszközök már nagyon régóta tárgyalásos protokoll alapján döntik el, milyen feszültségen és áramerősségen működjenek együtt. Amíg nem valamilyen silány, hamis töltőről beszélünk, a legrosszabb, ami történhet, hogy közös szabvány hiányában egyszerűen csak lassabban tölt a készülék.
Ha a töltő támogatja az USB-PD-t, akkor a telefon tudja a 5V/3A (15W) és azt hiszem a 9V/3A (27W) profilt is (PD-nél a feszültség fix, az áramerősség változik).
Ha pedig a töltő PPS-kompatibilis is, akkor a készülék akár 9V/5A (45W), más infók szerint 11V/5A (55W) töltést is fel tud venni (PPS esetén az áramerősség fix, a feszültség állítható). Ezzel egyébként már közel olyan gyors a töltés mint a gyári 80-100W töltőkkel.
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Szerintetek 100W-os Honor töltővel lehet tölteni ezt a telót?
Nem tesz kárt benne? -
trouble
senior tag
Vkinek ötlete, hogy az állapot sávban miért nem jelenik meg a gmail ha levelem érkezik, egy ideje??? Se lezárt képernyőnél sem feloldva (az ikon jelez a pöttyel).
Nem is tudok róla, hogy ezt lehet külön állítani!!??
Gondolom az előző frissítés óta.
A többi ok pl: otp, messenger, viber stb. -
Valószínűleg az Android auto új verziója a ludas.
-
kutyuska
aktív tag
2023-as S-CROSS-n 3 hónapig hibátlan volt usb-n és Wifi/BT kütyün keresztül is. 2 hete bekapcsolás után 15…30 perc múlva folyamatosan újraindul az Android Auto. A wifi/BT eszközön keresztül már nem is csatlakozik. Korábban ugyanezt csinálta a 8T is.
Kb mióta erre frisítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
)