- Sztárok hada fogja prezentálni a Pixel 11-eket
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
A legutóbbi frissítés (16.0.5.1001) megint elrontotta a gombos navigációt 3rd party launcher használata esetén.
Szerencsére az itt leírt módszer még működik az animáció-késleltetés eltüntetésére. Újraindításonként egyszer megcsinálni még talán belefér, de remélem, a ColorOS majd jobb lesz -
edward2
addikt
-
konczy3
senior tag
-
fa4hu
őstag
-
konczy3
senior tag
Nekem nem tölti le, azt írja valoszinu szerver hiba.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
kutyuska
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
doongoo
addikt
Mostantól kevesebbet nézek be ide, mert szembejött egy jó ajánlat honor 400 Pro-ra és átnyergeltem oda (elsősorban a jobb kamera miatt).
-
edward2
addikt
Bizony. Sajnos ide süllyedtünk. Ezért használtam a mate 10 prot közel 7 évig mert azon bezzeg működött gond nélkül minden. Csak kezdett lassulni a sok felfújt applikáció miatt.
-
snyper990
őstag
-
edward2
addikt
-
snyper990
őstag
-
edward2
addikt
Néha már próbáltam meg családban valaki úgy használja. Nem jön már be.
-
snyper990
őstag
"vesztenivalód nincs"
Egyes appokból a home screenre egyből frissítés után egy picit rosszabb volt mint korábban viszont most több napi használat után eléggé rossz lett. Egyes appokból 1-2 másodperc míg összeszedi magát.
Más: frissítés óta metrón max jel mellett is azt írja offline, internet nem működik... Ilyet csinálhat egy frissítés?
Egy rosszul sikerült frissítéssel sok problémát tud okozni a gyártó, de vezetéknélküli kapcsolati / mobilnet problémát én nem tapasztalok
Hát, nem tudom... Nem próbálsz meg még egyszer visszaszokni a gombos navigációra? -
edward2
addikt
"vesztenivalód nincs"
Egyes appokból a home screenre egyből frissítés után egy picit rosszabb volt mint korábban viszont most több napi használat után eléggé rossz lett. Egyes appokból 1-2 másodperc míg összeszedi magát.
Más: frissítés óta metrón max jel mellett is azt írja offline, internet nem működik... Ilyet csinálhat egy frissítés?
-
trouble
senior tag
Pont így történt itt is, és kb ezt gondoltam ja
Másnak véleménye, gondolata tapasztalata? -
doongoo
addikt
Passz, eddig nem vettem észre semmi ilyesmit, pedig már korábban is tettem fel így frissítést. Utána, amikor jött a gyári appban frissítés, felment rá gond nélkül.
Mondjuk a helyi telepítés leírásában kb. az első pont az, hogy ne telepíts így 🙂 -
trouble
senior tag
-
doongoo
addikt
OS updater feldobott tegnap egy frissítést ( a gyári alkalmazás nem, ezért csak helyi telepítéssel lehetett feltenni).
16.0.5.702 - 211 MB volt talán
májusi security update, semmi egyéb -
edward2
addikt
Ja én egyszer próbáltam gesztust aztán azóta se bírtam visszaállni gombra pedig próbáltam...
-
snyper990
őstag
-
edward2
addikt
-
snyper990
őstag
-
snyper990
őstag
Melyik launchert használod?
Nekem Novával, 0.5x window animation scale-lel, transition animation scale-lel és animation duration scale-lel hibátlan -
edward2
addikt
Ugyanolyan hulladék mint volt. Animator duration scale off-al túlélhető. Ha default 1-re visszarakom akkor használhatatlan a telefon.
-
snyper990
őstag
Frissítsd. Az enyémen 16.0.5.701 van, ez már (vagy legalábbis most éppen) nem produkál ilyen hibákat.
Vesztenivalód nincs, legfeljebb ugyanolyan szar lesz, mint eddig, csak legalább friss rendszeren -
edward2
addikt
15.0.0.1301
Problémázás, hogy home screenre visszaugrásnál várakozik vagy hogy néha ujjlenyomatos feloldás után a swipe up egyáltalán nem működik.
-
L4mie
veterán
vedd újra, nekem volt hogy elkezdtem edzeni, vagy több fizikai munkát végezni, száraz lett a kezem, simán újra kellett tanítanom mert nem ismerte fel egyik ujjamat se
esetleg add hozzá új ujj-ként. -
trouble
senior tag
Van valakinek extra tippje az új nyomat felvételre? Lehet újra kéne raknom mostanában sokat hibázik!?
-
snyper990
őstag
Melyik firmware van rajta, és mit jelent nálad a „problémázás”?
Az enyémen már a legfrissebb rendszer van, és semmi baja Nova Launcherrel -
edward2
addikt
Hát figy, volt ilyen telóm 2 hónapig! Erre írtam azt, hogy teljesen optimalizálatlan szoftver(pedig tök jó egyedi ficsörök is vannak benne) + alá lőtt hardver! Random bugok halmaza, szaggatás! Az értesítési sávot, és a gyors elérést nem lehetett úgy lehúzni, hogy ne szaggason be, szerintem nagyon gáz volt. Viszon a méret a design tökéletes, nagyon sajnáltam, de mennie kellett. Utánna jött a nord4, amit egyébként szeretek de hát itt meg a méret! Honor 400 gondolkodtam, de 8 gb műveleti memória van csak
+ gyengébb a proci mint itt, viszon fasza a méret
Ennyi, akkor marad a nord ráadásul nagyon jó vétel volt nekem + 16/512 az enyém!bugokkal szaggatással nem találkoztam. ez a videós baromság ami azért erőteljesen kikészít...
ja nord4 itt is mert olcsó volt és 16/512. méret túl nagy meg 3rd party launcherrel problémázik, de azzal minden telefon már sajnos problémázik.
-
trouble
senior tag
Ilyen lett a 'csodálatos' mobil piac.
Motorola edge 50 neot vettem feleségemnek. Tökéletes cucc egy dolgot leszámítva: videófelvételnél videó telefonálásnál be van kapcsolva a noise cancelling így kicsit távolabbról semmi sem érthető. Ahogy olvastam ez a borzalmas megoldás a legtöbb motorola telefont érinti.Csomó panasz van a motorola forumon, de a motorola magasról tesz az egészre.
Van rá mókolási megoldás, de semmi kedvem vele szenvedni...
Hát figy, volt ilyen telóm 2 hónapig! Erre írtam azt, hogy teljesen optimalizálatlan szoftver(pedig tök jó egyedi ficsörök is vannak benne) + alá lőtt hardver! Random bugok halmaza, szaggatás! Az értesítési sávot, és a gyors elérést nem lehetett úgy lehúzni, hogy ne szaggason be, szerintem nagyon gáz volt. Viszon a méret a design tökéletes, nagyon sajnáltam, de mennie kellett. Utánna jött a nord4, amit egyébként szeretek de hát itt meg a méret! Honor 400 gondolkodtam, de 8 gb műveleti memória van csak
+ gyengébb a proci mint itt, viszon fasza a méret
Ennyi, akkor marad a nord ráadásul nagyon jó vétel volt nekem + 16/512 az enyém! -
edward2
addikt
Francba, mindig így járok, évekig ment a hőskoban a xiaomi, borzalmas lett! Egy honor után ide váltottam(és nagyon elégedett voltam mindig OP 6 7 7T 8T)
Ezután majd vmit ki kell találni, bár nagyon brutál elmentek az árak a memória para miatt!
A nothing nagyon szimpatikus, de még nord nál is nagyobbak méretileg, meg nehéz mint a sár)úgy, hogy már a nord is határeset nekem. Próbáltam, a Motorollát, ott fasza a design, de mindig alá lőtt a hardver ( ha nem akkor csiliárd az ár), és optimalizálatlan a software!
Samsung, Pixel, gyalázat az akku méret/töltési sebesség, és qrva drága! Tehát kb passz, esetleg konszernen belül Oppo, Realme!? Bár ebbe a telóba nekem még van 2-3 év, kb a támogatás végéig!Ilyen lett a 'csodálatos' mobil piac.
Motorola edge 50 neot vettem feleségemnek. Tökéletes cucc egy dolgot leszámítva: videófelvételnél videó telefonálásnál be van kapcsolva a noise cancelling így kicsit távolabbról semmi sem érthető. Ahogy olvastam ez a borzalmas megoldás a legtöbb motorola telefont érinti.Csomó panasz van a motorola forumon, de a motorola magasról tesz az egészre.
Van rá mókolási megoldás, de semmi kedvem vele szenvedni...
-
snyper990
őstag
Igen. A Google sem tud így elvileg olyan infókhoz jutni a készülékkel és a használati szokásokkal kapcsolatban, amihez semmi köze, nehezebben tud profilozni, meg a Play Store-ból telepített alkalmazásoknak is jobban meg lehet kötve a keze, ha a felhasználó úgy dönt
-
trouble
senior tag
-
snyper990
őstag
Lényegében olyan, mintha egy konténerben futna a program, hasonló a Dockerben futó programokhoz. Elkülönített memóriarészben fut, és csak ahhoz fér hozzá, amihez engedélyt kap a felhasználótól
-
IQfályter
aktív tag
Egy hír ami még nincs megerősítve.
"összeolvad a OnePlus és a Realme. Elvileg megmarad mindkét márka, de a háttérben történő tevékenységeket egy vállalatba szervezik. Ez azt jelenti, hogy közös lesz a termékfejlesztés, a szoftverfejlesztés, és összehangolják az új modellek bevezetésének idejét és stratégiáját." -
trouble
senior tag
Azt tudom, hogy a Pixel 6 még támogatott, az meg egy 5 éves készülék. Az azért már nem rossz. Főleg, ha azt nézzük, hogy azt 2 évvel korábban adtak ki, mint ahogy a GOS Foundationt egyáltalán megalapították volna...
Nem hiszem, hogy baja lenne vele a banki appoknak, hiszen biztonságosabb kb. az összes gyártó Android-verziójánál. Google Play Services-t lehet rá telepíteni, így a Play Store is játszik, de eleve az is sandboxban futHát ez igaz, de veszel egy új telefont arra is an 5/6 év támogatás.
Láma kérdés mi az a sandbox. -
snyper990
őstag
Azt tudom, hogy a Pixel 6 még támogatott, az meg egy 5 éves készülék. Az azért már nem rossz. Főleg, ha azt nézzük, hogy azt 2 évvel korábban adtak ki, mint ahogy a GOS Foundationt egyáltalán megalapították volna...
Nem hiszem, hogy baja lenne vele a banki appoknak, hiszen biztonságosabb kb. az összes gyártó Android-verziójánál. Google Play Services-t lehet rá telepíteni, így a Play Store is játszik, de eleve az is sandboxban fut -
trouble
senior tag
Megegyezést kötött a Motorola és a GrapheneOS Foundation, hogy közösen fejlesztenek és kiadnak gyárilag GOS rendszerű telefonokat. Neten találsz róla cikkeket, de egyelőre még nem sok részlet derült ki.
Abban reménykedek, hogy ha bejön, akkor talán más telefonokra is elérhető lesz előbb-utóbbAha, de ha mondjuk GOS rendszerű telód van mondjuk Motorola, az is csak egy bizonyos idejig fog frissűlni hivatalosan, aztán elengedik a kezét. Ha meg mokolun, akkor megin ott vagyunk, hogy nuku banki app. Vagy hogy lesz ez az egész, mit tudsz?
-
snyper990
őstag
Megegyezést kötött a Motorola és a GrapheneOS Foundation, hogy közösen fejlesztenek és kiadnak gyárilag GOS rendszerű telefonokat. Neten találsz róla cikkeket, de egyelőre még nem sok részlet derült ki.
Abban reménykedek, hogy ha bejön, akkor talán más telefonokra is elérhető lesz előbb-utóbb -
trouble
senior tag
Ez a GrapheneOS Pixel és a Motorola kollab ez, hogy van, soha nem is halottam róla?
-
snyper990
őstag
Teljesen érthető a Te álláspontod is
Folyamatos mókoláshoz nekem sincs már kedvem. Azért is írtam, hogy majd akkor meglátom, mi a helyzet.
De ha pl. a GrapheneOS addigra használható állapotúra fejlődne a Pixel és a Motorola telóin túl is, lehet, hogy adnék neki egy esélyt -
konczy3
senior tag
Francba, mindig így járok, évekig ment a hőskoban a xiaomi, borzalmas lett! Egy honor után ide váltottam(és nagyon elégedett voltam mindig OP 6 7 7T 8T)
Ezután majd vmit ki kell találni, bár nagyon brutál elmentek az árak a memória para miatt!
A nothing nagyon szimpatikus, de még nord nál is nagyobbak méretileg, meg nehéz mint a sár)úgy, hogy már a nord is határeset nekem. Próbáltam, a Motorollát, ott fasza a design, de mindig alá lőtt a hardver ( ha nem akkor csiliárd az ár), és optimalizálatlan a software!
Samsung, Pixel, gyalázat az akku méret/töltési sebesség, és qrva drága! Tehát kb passz, esetleg konszernen belül Oppo, Realme!? Bár ebbe a telóba nekem még van 2-3 év, kb a támogatás végéig!Nekem a red magic 11 air tetszik most, viszont náluk is a támogatottságra jön sok panasz.
-
trouble
senior tag
Én egy OP3T-t nyúztam majdnem 8 évig, utolsó években LineageOS-szel. Curve és Revolut app csak felhívta a figyelmem, hogy veszélyes lehet nem gyári ROMmal használni a telefont, de attól még működtek. Mondjuk más banki appom akkor még nem volt, Wallet-ot sem használtam még.
A Telekom app nem volt hajlandó elindulni, amíg nem rootoltam a telefont és rejtettem el előle a rootot. Utána az is ment gond nélkül.
Ami viszont tényleg idegesítő volt, az az RCS üzenetküldés. Az olyan volt, mintha aktívan próbálná a Google ellehetetleníteni vele a custom ROMokat. Ha jött egy fix, 1-2 héten belül biztos, hogy megint elrontották egy Messages frissítéssel
Nem tudom, milyen lesz a jövője a ROMolásnak, ha egyáltalán lesz neki. Majd akkor mérlegelem a lehetőségeimet, ha elérkezik az idejeNekem nem éri már meg a folymatos macerát, magisk meg egyebek !
Vége, többe kerül a leves mint a hús! Sztem! Használni akarom, nem folyamatosan mókolni! Nagyon megszigorodtak a feltételek. -
snyper990
őstag
Én egy OP3T-t nyúztam majdnem 8 évig, utolsó években LineageOS-szel. Curve és Revolut app csak felhívta a figyelmem, hogy veszélyes lehet nem gyári ROMmal használni a telefont, de attól még működtek. Mondjuk más banki appom akkor még nem volt, Wallet-ot sem használtam még.
A Telekom app nem volt hajlandó elindulni, amíg nem rootoltam a telefont és rejtettem el előle a rootot. Utána az is ment gond nélkül.
Ami viszont tényleg idegesítő volt, az az RCS üzenetküldés. Az olyan volt, mintha aktívan próbálná a Google ellehetetleníteni vele a custom ROMokat. Ha jött egy fix, 1-2 héten belül biztos, hogy megint elrontották egy Messages frissítéssel
Nem tudom, milyen lesz a jövője a ROMolásnak, ha egyáltalán lesz neki. Majd akkor mérlegelem a lehetőségeimet, ha elérkezik az ideje -
trouble
senior tag
Apámnak volt egy Realme-je. Támogatás alig van hozzá. Ha az javul, esetleg jó lehet.
Én most a Motorola + GrapheneOS együttműködésben bízok, hogy hoz majd valami használhatót. Bár olcsó biztos nem lesz az sem.
A Nord 4-et meg tudtommal '30-ig támogatják. Én úgy tervezem, hogy addig használom, amíg csak lehet. Ha valamilyen csoda folytán a custom ROMok helyzetében pozitv változás állna be, akkor akár a gyári támogatáson túl isIgen de pont az Op 6- ot azért kelett eladnom mert semilyen banki app+ Walet nem hajlandó custom rom alatt ! Aki telón (is) intézi a pézügyeit annak a mod off. Emiatt azok az idők elmúltak nekem!
-
snyper990
őstag
Samsung, Pixel, gyalázat az akku méret/töltési sebesség, és qrva drága! Tehát kb passz, esetleg konszernen belül Oppo, Realme!? Bár ebbe a telóba nekem még van 2-3 év, kb a támogatás végéig!Apámnak volt egy Realme-je. Támogatás alig van hozzá. Ha az javul, esetleg jó lehet.
Én most a Motorola + GrapheneOS együttműködésben bízok, hogy hoz majd valami használhatót. Bár olcsó biztos nem lesz az sem.
A Nord 4-et meg tudtommal '30-ig támogatják. Én úgy tervezem, hogy addig használom, amíg csak lehet. Ha valamilyen csoda folytán a custom ROMok helyzetében pozitv változás állna be, akkor akár a gyári támogatáson túl is -
trouble
senior tag
Samsung, Pixel, gyalázat az akku méret/töltési sebesség, és qrva drága! Tehát kb passz, esetleg konszernen belül Oppo, Realme!? Bár ebbe a telóba nekem még van 2-3 év, kb a támogatás végéig! -
IQfályter
aktív tag
Ahogy olvasom még rosszabb lett mint Nord5. Főleg kamera szintjén. Ez a hajó elment sajnos.
-
snyper990
őstag
-
snyper990
őstag
-
kobipeti
aktív tag
Hivatalosan nem fog jönni, sajnos az EU-ból kivonult a cég, de gondolom Kínából beszerezhető lesz Tech: Eltűnik a polcokról a népszerű mobilmárka: nem lesz több OnePlus telefon
-
snyper990
őstag
-
IQfályter
aktív tag
Na kíváncsi leszek, hogy a Nord 6 jön-e az EU-ba?
-
snyper990
őstag
Végre volt egy kis időm, ráengedtem a frissítést, aztán jött még egy OTA (16.0.5.701-ig frissült).
Gombos navigációval nem laggol a Nova Launcher
Gondolom más 3rd party launcherrel sincs gondja, ha valakit eddig ez tartott volna vissza a frissítéstől -
snyper990
őstag
Köszi!
Lehet, hogy ha hétvégén lesz időm, felrakom megint. Naponta dobálja az értesítéseket felváltva az új verzióról és az automatikus frissítés bekapcsolásáról. Attól félek, hogy egyszer véletlenül rányomok, és lefrissül. Akkor már jobb, ha direkt én csinálom, felkészülten
Egyébként leltek már 2-3 megoldást rá, bár van, amelyikhez root kell.
De elő lehet idézni egy glitchet is, ami elvileg javitja ideiglenesen: [link]
Mondjuk ez elvileg csak gombos navigáció esetén segít, és minden újraindítás után újra meg kell csinálni. De annyi még nekem beleférne. Kevésbé lenne idegesítő, mint a napi értesítések
Viszonylag friss válaszokban is azt írják, hogy működik. Esetleg ha ki tudnád próbálni, és be tudnál számolni a tapasztalataidról, azt megköszönném -
kutyuska
aktív tag
-
kutyuska
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
snyper990
őstag
[kép]
Hyperion launcher-t használok, mindent tud amit a Nova-ban is használtam, egy kivétellel, nem lehet körbe csúsztatni a képernyőket, csak oda-vissza. 2,5 képernyőnél nem olyan nagy hiányosság.
A legutolsó patch-el ismét véletlenszerűen eldobálja az Android Auto kapcsolatot.
Mint a rendőrviccben az index. Hol jó, hol nem.Köszi szépen!
És a kezdőképernyőre visszatérés laggolását kijavították már? -
kutyuska
aktív tag
[kép]
Hyperion launcher-t használok, mindent tud amit a Nova-ban is használtam, egy kivétellel, nem lehet körbe csúsztatni a képernyőket, csak oda-vissza. 2,5 képernyőnél nem olyan nagy hiányosság.
A legutolsó patch-el ismét véletlenszerűen eldobálja az Android Auto kapcsolatot.
Mint a rendőrviccben az index. Hol jó, hol nem. -
snyper990
őstag
Hanyas OOS verziónál jár már a telefon?
Valaki használja a legfrisebb verziót a gyáritól eltérő launcherrel? -
snyper990
őstag
Nekem egy O+7 van fiókban és LineageOS-t tettem rá. Microsoft Authenticator volt csak rajta, hogy a céges account hozzáférést ne veszítsem el ha valami történne a fő telefonnal.
Pont a héten jött szembe az a probléma, hogy push helyett passkey megoldásra raknak át minket. Ezt meg LineageOS-en már nem is lehet beállítani. Unknown error, kis utánajárás után valószínűleg full, eredeti play services kellene neki és eredeti rom.
Amúgy meg hivatalosan cáfolták a dolgot. Bár a roadmap alapján tényleg mintha lassú halálspirálban lenne a cég. De ha ez meg is történik a szoftveres támogatás remélhetőleg nem hal el. Alapvetően amúgy is egy kicsit átpofozott ColorOS már az OxygenOS. Szóval a frissítéseket az Oppo is tudná biztosítani. Ha viszont nem, akkor azzal teljesen elvágnák magukat a O+ vásárlók nagy részénél.
Amúgy meg hivatalosan cáfolták a dolgot
Ezt hol olvastad? Az általam linkelt cikk alapján csak az indiai meg az észak-amerikai részleg adott ki közleményt, hogy ők továbbra is működni fognak. De a cikkben szerepel az is, hogy utóbbit évekkel ezelőtt belezték ki (a többi nyugati képviselettel egyetemben), előbbit meg sosem építették úgy fel, ahogy az elején még ígérték... Nyivlán nem akarják, hogy a befektetők pánikszerűen kezdjék el kimenteni a pénzüket tőlük, úgyhogy gyorsan tagadják, amit tudnak. Teljesen érthető módon, teszem hozzá.Bár a roadmap alapján tényleg mintha lassú halálspirálban lenne a cég.
Sajnos nem csak a roadmap alapján, hanem a kereskedelmi mutatóik alapján is. De a linkelt cikkben elég jól részletezték a ráutaló jeleket.[...]a szoftveres támogatás remélhetőleg nem hal el.
Az is már régóta lényegében tetszhalott. Oké, még belerakják a szoftverbe a kötelezőt, meg megy egy kis sz@rpolírozás is pluszba, hogy meg tudjanak szabadulni a készleteiktől, de én úgy látom, már jó ideje nem reagálnak érdemben a felhasználói visszajelzésekre, bug reportokra. Valószínűleg arra már nem maradt kapacitás a létszámleépítések miatt.teljesen elvágnák magukat a O+ vásárlók nagy részénél.
Ha létezne ilyen („O+ vásárló”) mérvadó mennyiségben, akkor ez az egész nem lenne. De a számok azt mutatják, hogy olyan kevés ilyen van, hogy már nem teszi lehetővé a cég működtetését (lsd. cikk). Az, hogy ezt a buborékot belülről szemlélve az nagynak tűnik, nem jelenti azt, hogy kívülről is az.#816 wwenigma: Már attól felforrt az agyvizem, hogy a Photos appról írnak a changelogban. Ahhoz, hogy használni lehessen, emlékeim szerint hozzá kellett járulni, hogy együttműködhessen a Google Photos-zal. Azóta meg cseszeget, hogy vegyek plusz tárhelyet a Google-tól, mert már csak 10% szabad helyem van, ami konkrétan nem igaz. Valószínűleg a 15 gigához képest számolja, de az én Google fiókom olyan régi, hogy 19 giga elérhető tárhelyem van hozzá...
-
trouble
senior tag
Elvileg ha Magiskkel rootolod, akkor el lehet rejteni a rootot alkalmazások elől. Mikor még a 3T-met használtam LineageOS-szel, így működésre lehetett bírni pl. a Telekom appot meg az RCS-t is, bár utóbbi a Messeges app és/vagy Play Services frissítés esetén újra és újra megszűnt működni (ráadásul mindeféle jel nélkül, így lutri volt minden alkalom, hogy elmennek-e az üzeneteim; kb. macska-egér harc alakult ki a fejlesztők és a Google között, amivel csak azok nem szívtak, akik épp azokat a visszaéléseket követték el, amikre hivatkozva a Google próbálja ellehetetleníteni a dolgot...)
Kár, pedig pl. sok jó készülék élettartamát ki lehetne tolni a gyári támogatás megszűnése után, meg ha valaki sallagmentes rendszerrel szeretné használni, ami nem áll az útjába és nem próbál az ember torkán felesleges hülyeségeket lenyomni, csak simán működik... Na de azok az idők már úgy néz ki, elmúltakSzóról, szóra és a végén pont, sajnos!
Kár, pedig pl. sok jó készülék élettartamát ki lehetne tolni a gyári támogatás megszűnése után, meg ha valaki sallagmentes rendszerrel szeretné használni, ami nem áll az útjába és nem próbál az ember torkán felesleges hülyeségeket lenyomni, csak simán működik... Na de azok az idők már úgy néz ki, elmúltak
-
ArGab
őstag
Nekem egy O+7 van fiókban és LineageOS-t tettem rá. Microsoft Authenticator volt csak rajta, hogy a céges account hozzáférést ne veszítsem el ha valami történne a fő telefonnal.
Pont a héten jött szembe az a probléma, hogy push helyett passkey megoldásra raknak át minket. Ezt meg LineageOS-en már nem is lehet beállítani. Unknown error, kis utánajárás után valószínűleg full, eredeti play services kellene neki és eredeti rom.
Amúgy meg hivatalosan cáfolták a dolgot. Bár a roadmap alapján tényleg mintha lassú halálspirálban lenne a cég. De ha ez meg is történik a szoftveres támogatás remélhetőleg nem hal el. Alapvetően amúgy is egy kicsit átpofozott ColorOS már az OxygenOS. Szóval a frissítéseket az Oppo is tudná biztosítani. Ha viszont nem, akkor azzal teljesen elvágnák magukat a O+ vásárlók nagy részénél.
-
snyper990
őstag
Elvileg ha Magiskkel rootolod, akkor el lehet rejteni a rootot alkalmazások elől. Mikor még a 3T-met használtam LineageOS-szel, így működésre lehetett bírni pl. a Telekom appot meg az RCS-t is, bár utóbbi a Messeges app és/vagy Play Services frissítés esetén újra és újra megszűnt működni (ráadásul mindeféle jel nélkül, így lutri volt minden alkalom, hogy elmennek-e az üzeneteim; kb. macska-egér harc alakult ki a fejlesztők és a Google között, amivel csak azok nem szívtak, akik épp azokat a visszaéléseket követték el, amikre hivatkozva a Google próbálja ellehetetleníteni a dolgot...)
Kár, pedig pl. sok jó készülék élettartamát ki lehetne tolni a gyári támogatás megszűnése után, meg ha valaki sallagmentes rendszerrel szeretné használni, ami nem áll az útjába és nem próbál az ember torkán felesleges hülyeségeket lenyomni, csak simán működik... Na de azok az idők már úgy néz ki, elmúltak -
doongoo
addikt
-
trouble
senior tag
Elérhetők hozzá hivatalos custom ROMok is (pl. LineageOS, crDroid), csak azokat meg a Google próbálja egyre kevésbé használhatóvá tenni (RCS nem működik normálisan, banki appok sem igazán kedvelik, úgy tudom, hogy a Google Wallet sem megy), szóval azokkal elég kompromisszumos a használata. Bár nyilván függ attól is, ki hogyan/mire használja a telefonját... De azért én jobban szeretem, ha minden funkciója működik az eszközeimnek
Semmilyen banki nem megy! Vettem tavaly egy nagyon jó állapotú O+6 ot. Ezért adtam tovább! Nemhogy a Wallet, semmilyen banki app sem! Úgyhogy szerintem vége van ennek a storynak! Ahogy írtad ha minden tekintetben működő telefont szeretnél akkor off a custom rom!
-
snyper990
őstag
Elérhetők hozzá hivatalos custom ROMok is (pl. LineageOS, crDroid), csak azokat meg a Google próbálja egyre kevésbé használhatóvá tenni (RCS nem működik normálisan, banki appok sem igazán kedvelik, úgy tudom, hogy a Google Wallet sem megy), szóval azokkal elég kompromisszumos a használata. Bár nyilván függ attól is, ki hogyan/mire használja a telefonját... De azért én jobban szeretem, ha minden funkciója működik az eszközeimnek
-
gombasm
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
-
snyper990
őstag
OnePlus Is Being Dismantled
Gondolom, már nemigen fogják javítani a 3rd party launcher-kompatibilitást sem... A szükséges minimumot még belerakják a „frissítésekbe”, aztán annyi -
Oldfoksz
aktív tag
Gyári visszaállítás megvolt, ugyanaz a helyzet. Átraktam teljesítmény módra a rendszert kiegyensúlyozottról, nem számított.
Próbálgattam, figyelgettem a napokban. Fényes környezetben kb 3-4 óra múlva sötétül el a kijelző, teljes sötétségben úgy vettem észre, hogy jóval hamarabb, talán 5-10 perc. A már sötét kijelző fölött pici távolságra elhúzott kéz úgy vettem észre, hogy felébreszti újra az AOD-t. Oneplus supporttal nem próbálkoztam, gondolom ott angolul kellene kommunikálni. Nálam az nehézkes.
Te csak azt gondolod hogy nehézkes!

Kugli forditó.
Vagy csetdzsipiti.Még jobb.
Szingalézűl is m1en. -
tomcat1987
tag
Nekem egész napra van állítva, de mégis kikapcsol egy idő után. Elég hektikus, hogy meddig marad ébren a mindig éber kijelző.
-
tomcat1987
tag
Gyári visszaállítás megvolt, ugyanaz a helyzet. Átraktam teljesítmény módra a rendszert kiegyensúlyozottról, nem számított.
Próbálgattam, figyelgettem a napokban. Fényes környezetben kb 3-4 óra múlva sötétül el a kijelző, teljes sötétségben úgy vettem észre, hogy jóval hamarabb, talán 5-10 perc. A már sötét kijelző fölött pici távolságra elhúzott kéz úgy vettem észre, hogy felébreszti újra az AOD-t. Oneplus supporttal nem próbálkoztam, gondolom ott angolul kellene kommunikálni. Nálam az nehézkes.
-
gentlemanus
csendes tag
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Itt lehet beállítani hogy egy idő után kikapcsoljon vagy sem.

-
Oldfoksz
aktív tag
HAli!
A teló jó, gyors, de! de! én hozzávagyok szokva a jó Tényképező géphez (Oppo find x2 pró, Google 8 pró, Vivo x200pro) és sajnos a Nord 4 tényképezője hagy kívánni valót maga után (hozzáteszem a csúcsgépekhez képest), a maga szintjén jó a gép, frissítések jönnek, sose akadt vagy ilyesmi(az allways on is működött rajta).
Nord 2-öt váltott különben.
Üdv NagyaKöszi!
-
Nagya21
addikt
HAli!
A teló jó, gyors, de! de! én hozzávagyok szokva a jó Tényképező géphez (Oppo find x2 pró, Google 8 pró, Vivo x200pro) és sajnos a Nord 4 tényképezője hagy kívánni valót maga után (hozzáteszem a csúcsgépekhez képest), a maga szintjén jó a gép, frissítések jönnek, sose akadt vagy ilyesmi(az allways on is működött rajta).
Nord 2-öt váltott különben.
Üdv Nagya -
Oldfoksz
aktív tag
-
Nagya21
addikt
Hali!
Na további jó fórumozást a Nord 4-ekkel, a zasszonynak megjött a O+15, a telót meg eladtam.
Sok sikert mindenkinek.
Üdv Nagya -
snyper990
őstag
Ha már egy gyári visszaállításra rászánja annak reményében, hogy működni fog, annyi erővel visszarakhatja az OOS15-öt is, ahol biztosan működött...
#802 trouble: A legelső bekapcsolásnál nekem is a szokottnál hosszabban kellett nyomva tartanom a bekapcsoló gombot, és én is megijedtem hirtelen. Pedig nem volt csontra merülve sem. Szerintem ez első üzembe helyezésnél normális -
L4mie
veterán
Nem gyári töltőfejet használok, hanem egy Huawei 40 wattos supercharge fejet, amivel azért nem túl gyors. De a fene tudja nyilván...
Köszönöm szépen, hosszú távra terveznék vele, a fórumba beleolvasva elég probléma mentes telefonnak tűnik. Bár én egyből belefutottam egy érdekes hibába.
Beállítottam a mindig éber kijelzőt, de valami nem oké. Egy idő után kikspcsol, és sötét a képernyő. Teljesen hektikus a dolog, úgy vettem észre. Volt, hogy 2 óra múlva tűnt el, volt, hogy leraktam a telefont, és pár perc múlva már sötét volt a kijelző. Egész napra van amúgy beállítva, nem energiatakarékos módra.
Ezt csinálta a 14 alatt is, aztán frissítgettem, és most a 16 alatt is. Nem igazán értem...
A neten is találtam hasonló panaszt, de megoldást hozzá nem. Esetleg egy gyári visszaállítás?ez olyan lehet mint nekem a bizalmas infó az órámon.....végignéztem minden beállítást mindenhol engedélyezve van, de os16 óta így írja ki
remélem majd javítják. Helyedben megpróbálkoznék egy onplus supporttal, vagy egy factory resettel, hátha
-
trouble
senior tag
Akkor lehet, hogy nálad is az volt a helyzet, mint amit Nagya21 írt.
Valszeg! Meghökkentem én is nagyon! De aztán feltöltés után soha többet nem jött elő azért el is felejtettem! Tehet semmi jelentősége!
-
tomcat1987
tag
https://community.oneplus.com/thread/1807757594580746244
Itt panaszkodtak hasonlóra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Cyberpunk 2077
- Sztárok hada fogja prezentálni a Pixel 11-eket
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ingatlanos topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T705 Gen5 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Windows 11 Pro HUN Lemezes verzió, Windows 11/10 Pro/Home, Office/2016/2019/2021/2024

Másnak véleménye, gondolata tapasztalata?
eléggé fontos részlet
Ennyi, akkor marad a nord ráadásul nagyon jó vétel volt nekem + 16/512 az enyém!

remélem majd javítják.