- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
nana.
ez tévedés.
a hatályos KRESZ a 44. paragrafus 4/ pontjában az alábbiakat rögzíti: "Tompított, vagy távolsági fényszóró helyett, vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják."szóval nem csak ködben, de szakadó hóban, és esőben, vagy porviharban is használható.
(#37090) lsc : ha jól emlékszem ez már nem kitétel a hatályos kreszben, csak az indokolt látási viszony megléte, tehát kül-és belterületen is egyaránt hasznáható.
-
Rivaul
addikt
Biztos látni de normálisan megcsinálva nem rossz az. Annak idején a 3. féklámpa is tiltott volt nálunk ma meg már mindenkinek van mert észrevehetőbb ha fékezel. Esőbe, éjjel, ködbe ha nincs ködlámpa vagy épp az még sok lenne de ez nem, vagy akár nappal mikor ennyi is elég. Hangsúlyozom ha normálisan lenne megcsinálva senkit nem zavarna s hasznos dologként lenne a köztudatban. Csak sajnos sokan vagánykodásból, díszből stb-ből vágják rá barom módon a kocsira ami ezt a hozzáállást szüli érthetően.
-
Rivaul
addikt
Több változata, mérete, építési magassága s beállítása van. Sajnos a többség úgy teszi fel amiért engem is támadtak érthetően. Van belőle iszonyat erős vakító vacak amitől nem látsz ugyan de másnak már zavaró. Nem az a lényegük amúgy... A xenont meg inkább hagyjuk, aki azt mondta hogy nem vakít annak az arcába kötnék egy 16k-sat...
-
hobizoli
nagyúr
az vegen azt az 500k-st a haverek csinaltak, hogy mi minden fer bele a 600k helyett akar 500k-ba is ugy, hogy nem ingyen csinaltak persze
na azt meg lehet nezni, az ugy megy ahogy kella 600k-s 200k-s javitasat is ok csinaltak abban 30k volt a munkadijuk
szeritnem az nem sok egy hengerfej+tubocserere -
hobizoli
nagyúr
ja
majdnem felrohogtem, amikor mondta, hogy most fizetett ki masfel honapja erre "munkara" 600k-t
egybol kerdeztuk, hogy a 600k az mibol allt ossze, tudvan hogy az enyem, amiben minden tenyleg uj a 2/3-aba sincs (meg nem is "csak" gyari a bele se, hanem jobb annal)evekkel ezelott volt egy masik arc is, neki motor gyarira felujitas volt 450k
az ugy sikerult, hogy a harmadik utcasarkon kikopte a nivopalcat az auto, mert a vakuumcsoveket ugy kotogettek be neki vissza, hogy a tubonyomasra nyomas ala helyezte az olajkartelt is, palca ki, olaj spricc ki, fust... vonókötélennel a 600k-snal meg ugy volt bekotve a vakuumcsovezes, hogy az ablakmoso cso, ami a tartaly felol a spriccelokre jon, az volt a szivosoron (ablaktorlomotor mellett van a ECU a lapatok es a szelvedo alatt), az ECU-ra meno vakkumcso meg csak betuszkolva a ablaktorlomotort es az ECU-t fedo muanyag boritolemez ala
persze ECU a hibajel lampaval igy egyfolytaban jelzett volna -ha lett volna benne ott égő-, hogy nem latja a szivosor nyomasat az integralt MAP szenzoraval... de jojazhe'
meg beindulni is alig akart, ha meg ment akkor meg a wastegate nem szabalyzott le, mert annak vakuumcsove sem helyen volt, hanem a lefujoszeleppel volt kapcsolatban (mindkettonek vezerles kell, egymassal hiaba kotod oket ossze...)
ugyhogy a turbo faszan fujjogatta ugy a levegot, hogy 1.6-g jelzett skalan mar tul ment a mutato, es amugy 1.4bar-tol van a piros jelzes, meg 1.2-nel meg kene allnia
es akkor beleraknak egy olyan vezermutengelyt, ami a kopasjelzo ala van kopva mm-kel,a butyok 9.5mm helyett nyit kb 6mm-t, a lefujoszelep meg mivel nem ment, igy nem tehermentesult a turbo valtasnal, be is adta kulcsot az is, meg a tul nagy nyomastol elrepedt a vizter fele a hengerfej is
mindezt 600k-ért sikerult
gratula
masik hengerfej fujitas, vezermutengely csere, T25-s turbo csere (vki pont upgarde-lt nagyobbra volt keznel egy tuti db), uj vakuumcsovek a helyukre kotve... 200knem mondom van egy par vakuumcso benne, de van hozza rajz is, hogy mi hova valo
es egyfelekeppen mukodik jol csak
es ha ugy kotik be, akkor jo
es nem vilagit a hibajel lampa akkor sem, ha a helyen van az izzo
es elforditod a kulcsot es jar
es ralepsz a gazra es megya multkor csinaltak egy masikat is, abban futomuben szilentek gombfejek elol-hatul ujak, fek uj, elso-felso toronymerevito, bontott motor, hengerfej felujitva, minden tomites uj, szinten kopott veztengelyes volt, cserelve, intercooler +becsovezve, uj nyitott kipuffrendszer, angliabol rendelt, eredeti SEB4-s csip van benne -nem vmi masolata-, 315-s injektorok, 255literes tapszivattyu, allithato benzinnyomas-szabalyzo, es ez pöccre indul és olyat megy, hogy beszarsz
500k -
qdak
addikt
+1 ott a pont, de erre sztem nem nagyon lehet statisztikat 1 autora, 1 nepitelet top auto bol is lehet szoporoller, meg epugy van h 1 gagyinak mondott kocsi is szzepen szolgall, vagy ugyanazon kocsibol 1 megkimeltbol elobbb kikonyokol vmi, mint a ganyoltbol.
nekem ez a velemenyem. -
-
-
-
Integra
titán
szart nem.
ott botorkál a szaros nyári gumival és fosik mert sokkal jobban csúszik és nem tapad be úgy mint a lágyabb összetételű és sokkal jobban barázdázott téligumi, feltartja a többieket..
ott bénázik az út közepén, az ilyet az árokba tolnám a roncsával együtt... az ilyenek miatt hal meg fél cm hó miatt a közlekedés. aztán nekik van a legfelháborodottabb arcuk és csak gyártják az önigazolást és a kifogás keresést.
jól agyon kellene az ilyeneket büntetni. -
neduddki
nagyúr
HI!
hat mar annyira varam az elso okos embert miszerint jegen tok indegy a gummedli: ize hany eve is linkeljuk es meg midnig van okos ember: bof
udv
neduddki
p.s. ja szar szemt hazug banda mocskos gummeldigyato berenx ez is aki elcsalta ezt is
mod: mar eppen meg karram kerdezni, hogy iden elhangoztt-e mar, erre ne melgalttam:- )))
-
Én spec nem tükörjegezetm. De egy fekvőrendőr utáni kanyarban Gazsi kipörgésgátlója 20-nál mekapcsolt tükör jég nélkül vasárnap. Igaz csak kicsivel több mint 500k van a lábamban, de hát istenem, ha egyszer bénának születtem...
Meg ugye én Lengyelországban szereztem rutint friss jogsiként, -26 fokokban, de tudom megint én vagyok a hülye
-
-
FoBCRaistlin
őstag
jaja, kíváncsi voltam mennyit adnak érte kilóra.
Nem, amúgy mászkáltunk faterral a városban, aztán mondom neki kíváncsi lennék mennyi az annyi.
Aztán mondja, ismerőse a méhtelep tulaja, guruljunk oda.
Felmentem a mérlegre kiszálltam, megnéztem az órát, ennyi.hdman: sztem DSG ebből még nem volt, csak a legújabb ibizában. Ok, egy DSG miatt nem sírnék... brutális az a váltó.
dJ Peer: Komolyan... mert?
-
Szplöttyy
senior tag
Most menő vagy a 60"os LCD TV-vel amit oda raktál hogy elsuhanó fákat vetíts oda?
Az a pillanatnyi fogyasztásmérő szerintem szorul, amúgy. Eméleszem, az E38-ban sosem láttam, mert mindig kifeküdt jobbra, negyedgáznál is
Ez a jó a lapos autókba hogy erős kell és mennek gyorsan. Nekem meg 160tól meglomhul. Bezzeg valami lapos budiba menne nekem is ennyit
(#30020) FoBCRaistlin:Képet! Csak azért is, mert nagyon tetszenek a Cordobák. Tudom, neked Ibizád van, de nem baj, tudom hogy nincs sok Cordoba eladó, meg megnyugtat, hogy olyat szerettél volna! Semmi baj! Na képet!
-
-
hdman
őstag
Nem tudom a képen mennyire látszik, de dupla digit klima van benne.
Ugy értettem, hogy elviszem a klimáshoz átnézetni a rendszert, mert óvatos duhaj vagyok, nem szeretem a meglepiket
Autóvásárlásnál nálam alap a 2 szerelő+ klímás, inkább ezeknek fizetek 30k-t, mint utána a kocsira 300at.
-
-
-
-
Tökmindegy
senior tag
-
TaaT
nagyúr
olyanom van nekem is, csak nem nagyon rakom ki az ablakba, igaz most a kalaptartón pihen... eredetileg úgy akartam hogy ezt kirakom a gyári helyre, a magyart meg a hátsó ablakba (amerikában ez bevett dolog euro tunerek körében) de amikor elmeséltem egy rendőrnek olyat kerekedett a szeme meg a szája hogy inkább kihagytam
[link]
-
dJ Peer
aktív tag
Egyikse, még 15-6 évesen csináltattam, mint kis kamionos gyerek.
Na itt van egy videó a pingvineknek
az 1.4-es Golfról, igaz nem az igazi, mert csak a jövő héten jön meg a kipufogó, meg ezt a hülye telefont majdnem a fejem mellett kellett tartani, hogy a műszerfal látszódjon. Meg tele van minden vaddal.
-
Manitou
veterán
Én meg ezt találtam:
A "shocker" valami olyasmit jelent hogy nem hétköznapi, megdöbbentő, érdekes ... kicsit ilyen lázadó feeling.
Az USA-ban kezdték először a VW és egyéb VAG járművekre feltenni, mert a tartalma az akart lenni, hogy a hétköznapitól eltérő, lázadó feeling-et sugallt, mivel nem amcsi v8-akat hanem német vw vasakat hajtottak. Aztán az európaiak átvették ezt. -
Tökmindegy
senior tag
Elhajtottam. Nem is értem ,hogyan gondolják ezt egyesek ,meg nem fordulna a fejemben .
Mondjuk asszem barátkozni nem fogunk ezutánMr.Csizmás
Nem érdekel mennyit fizetne bárki is ,a magamét csinálgatom ha kell de máséhoz nem nyúlok.
Ha ehhez lenne kedvem ,mármint szerelgetni ,valszeg ez lenne a szakmámA fene akar egész nap olajos ,redvás alkatrészeket fogdosni
-
Szplöttyy
senior tag
1.Nem azt mondtam, hogy a legmegbízhatóbb legyen
2.Ez az olajogyasztás is faszság mert:
a.Nekem olyan ismerősöm, aki újkora óta használja és eszi, nincs. Bármennyi km-el. Csak annak eszi aki használta vette, az meg
b.Ki a tökömet érdekelné? 3ezerért 6litr "Unix 10W40" aztán öntögetem.
3.Ha ennél nagyobb baja nincs még mindig megbízhatóbb sok társánál
4.Attól még nekem annyi pénzért más kéne, de elismerem az AstrátQdak! Egy jó W123. Ilyen téren überalles. A G2 meg nekem nagyon kéne hogy valami cult tdi legyen belőle, de amúgy egy nagy budi szerintem.
-
Tökmindegy
senior tag
Félreértesz. A világítás hiánya csak egy plusz faktor ,nem ment fel senkit ha balesetet okoz. De azért zavaró ha vezettél már (gondolom igen ,pont te ne
) sötétben hóesésben nedves úton ráadásul szegény após sem volt kidekorálva fényvisszaverőkkel ,akkor te is levonhatod a konzekvenciát ,hogy bizony taln elkerülhető lett volna ha égnek a lámpák. Rendőr barátaim azt mondják ,hogy kisöreget a sofőrt biztos elmeszelik,bár ettől jobb nem lesz.
Tényleg nem tudjátok ,hogy a kötelező biztosítása a vétkesnek ilyen esetekben hozzá járul e a felmerülő költségekhez?
Ma mondta nekem valaki de én ezt nem tudom. -
m3tr0
őstag
Nem, de ott ahol nincs közvilágítás (általában ez csak lakott területen kívül szokott előfordulni) bár ahogy látjuk sajnos nem mindig, ott az ember nem számít gyalogosokra az úttesten keresztbe, továbbá sokkal kisebb az esély szintén zebrán átkelőkre stb.
Velem is előfordult nem rég,hogy itt helyben mentem kocsival és a városban nem volt közvilágítás és az egyik zebrához érve kajak le kellett lassítanom szinte nullára mert k.rvára nem láttam,hogy valaki át akar-e kelni az úton, mellesleg egy biciklis akkor tekert át előttem keresztbe...
Településen közlekedve igenis szükség van a közvilágításra, de attól még figyelni kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest