- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz
rwin5 #169761 üzenetére
Aygo-t húzd le a listáról. Műszakilag hiába jó ha összességében egy nagyon hitvány autó. Ténylegesen nulla zajszigetelés, pattogós futómű, silány anyagok a beltérben mindenhol, nagyon érezni rajta a masszív spórolást.
Yaris, Swift vonal nem rossz. Még a Splash, a Micra és a Picanto is korrekt kiskocsi és egyiknek sincs komoly nyűgje.
-
törölt tag
válasz
rwin5 #159420 üzenetére
Egy alaposabb takarítás ráférne, az biztos. A kulcs azt jelzi, hogy esedékes lenne valamilyen időszakos, mondjuk éves karbantartás, vagy/és olajcsere. A szervizfüzet és a számlák alapján ez kideríthető. Ugyanígy a vezérmű cserét is meg lehet nézni pontosan, hogy mikor volt, és mikor esedékes a következő.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rwin5 #159417 üzenetére
Tippre kb. 150-nel kalkulálhatsz, akár ez a gond, akár más, legfeljebb olcsóbban jön ki a végén. Váltóolajat is érdemes cserélni, ha szinkronok jók. Próbáld majd levideózni a problémát.
Hajtókar csapágy storno, kevertelek valakivel, bocsiTurbo történetnek lenne érdemes utánajárni, egy darabig szeretett eltömődni az olajpumpa szívókosara.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rwin5 #149980 üzenetére
Van egy pár gyenge pontja az 1.8T-nek, érdemes megnézni rendesen, főleg a TT-ket mert azokat nem sétakocsikázásra vették többnyire. Karbon képződés az olajkádban és az olajpumpa szívókosarában, tud repedni a turbó, rángat a gyújtótrafó hibája miatt, kényes a hűtésre, tud repedni a vákuumcső és ha megtette a föld-hold távolságot akkor eszi az olajat is.
Volt egy Passatunk ilyen motorral (B5.5) amúgy szerettem, jól ment és 10 literből elvolt simán.
-
i-sti
senior tag
-
válasz
rwin5 #143039 üzenetére
Hát az iq valóban nem túl gyakori. Mondjuk érthető mert 3,5 milláról indult új korában, annyiért azért már családi autót is meg lehetett csípni.
A kerettel nehéz, ami jó szerintem a kia picanto jelenlegi generáció (de az 1,6 milla körül indul), és az i10, abból szerintem az előző generáció is jó az már 1 milla felett indul 1,1 motorral (ez 1,2es de több is).
-
adatfalo
senior tag
válasz
rwin5 #141997 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, szerintem az első tulaj lehetett az említett diszkópatkány, mert a műszerfalat elnézve, most egy hölgyé a kocsi (ami a leírással is megegyezne), ez igazából jelentheti azt is, hogy rásózta a nőre, és ő is válni akar tőle, vagy ugye 100 másik ok is fennállhat. A Kia garancia ilyen esetben jó, hogy van, csak nem tudom, hogy mit érek vele, ha azt mondják, hogy olyan problémája van amit a nem rendeltetésszerű használat okozott, vagy ez megnyugvást jelenthetne, hogy ha bele is nyúlnék akkor se buknék a szerelési időn túl sokat?
Első dolgom lenne lekérdezni az adatokat, illetve szerelővel menni és helyszínen átnézni, ha pedig jónak találnánk akkor függően a szerelő véleményétől még egy teljes átvizsgálásra is elvinni.
-
kezman
őstag
válasz
rwin5 #141982 üzenetére
Ez pont így van ahogy a kolléga mondta, nekem jelenleg egy 26 éves 205-ösöm van, egyetlen rozsdafoltot nem találsz rajta, a jobb oldala volt javítva, bele mentek, ott matt a festés máshol ha lemosom csilli villi még most is, a motorba 270 van, még épp hogy csipegeti az olajat, 16 éve van nálam az óta egy hátsóhíd csere volt, ez Peugeot betegség, olajcserék és műszaki felkészítésen kívül nem költöttem rá, most már kellene de épp cserélni szeretném, ilyen autóm nem lesz még egy , nagyon szeretem, külterületen lakom, földúton járok vele, volt hogy erdőbe fát hordtam vel egyik télbe, sajna rákényszerültem, senkinek nem kívánom, de azt is kibírta, csak ennyit a Francia autókról. Ja azt elfelejtettem hogy 1.2-es benzines
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rwin5 #141576 üzenetére
Városban a 11-12-t simán beverte. Városon kívül 7-8-ból elvolt. Ami nem rossz ahhoz képest, hogy az elődje az 1,6-os G Astrám is majdnem megevett ennyit.
mod:
rii: Ha van a forgalmi engedélyben érvényes műszaki (matrica, pecsét) akkor az elég. Ha nincs akkor a műszaki vizsgán kapott műszaki adatlappal tudod igazolni, hogy érvényes műszaki engedélye van az autónak.
-
diegho
nagyúr
válasz
rwin5 #141528 üzenetére
Egyik barátom már dolgozott Unix-ban, azt mondta, hogy akkor sem menne oda, ha a kutya szájából kellene kivenni a kaját, pedig a Bárdit sokkal jobban szidja. Azt mondja, hogy az ami ott megy az nagyon durva, pedig ő tipikusan az az ember, aki bármit megcsinál.
Én nem használom a hátsó tükröt normál autóban sem. Van, hogy párom megy vele (165) és én beülök (197) és napok mulva veszem észre, hogy a benti tükörben semmit nem látok hátra, pedig az udvarba is tolatva megyek be és onnan tolatok be a garázsba.
-
Dani_kp
addikt
válasz
rwin5 #141528 üzenetére
Ha csak nincs ott ismerősöd és/vagy tapasztalatod ilyen téren, akkor nagy valószínűséggel nem vesznek fel. Én is jelentkeztem a Bárdihoz és az Unix-hez is, előbbinél elvileg gyorsan cserélődnek az emberek és emberhiánnyal küzdenek még sem vettek fel
, utóbbi vissza sem jelzett.
De egy próbát megér.
De elég feszített tempóban dolgoznak és igen csak tapossák neki, hogy időben kiszállítsanak.Szerintem egyszerűbb ezeket vezetni, mint a hagyományos autókat, gyakorlatilag egy tégla formát vezetsz
. Nekem csak egy 7 személyes platós vw lt-vel van tapasztalatom, amint megszoktam a hosszát nem volt vészes navigálni vele.
-
w333
félisten
válasz
rwin5 #140060 üzenetére
Szép kis szilikoncsoda ... mondjuk ennyiből már autót is kapsz !
(#140061) BigBlackDog
Ez így van, szerintem nem egy olcsó fenntartású autó ez ... inkább amolyan milliomos otthonülő anyukáknak és nagyiknak, illetve fiatal lányoknak való akik nem tudnak parkolni és nem ők fizetik az autó fenntartását
-
Yushchenko
őstag
válasz
rwin5 #134918 üzenetére
Jó lenne anyagilag jobban kijönni, úgyhogy körbenézek, úgyis csak jövő év elején aktuális. Addig eladogatom talán anyám kocsiját, megnézem a Balenót
Egyébként GL+ Vitara azért szerintem alapnak kéne lennie egyrészt a külső miatt, másrészt szerintem biztosan hasznos a tolatókamera. -
adatfalo
senior tag
válasz
rwin5 #134358 üzenetére
Január óta nem ragasztanak matricát.
-
Kornel
veterán
-
w333
félisten
-
tomiii.
aktív tag
válasz
rwin5 #133357 üzenetére
Kicsit érdekes kérdés, azért régi, mert nem új. Érdekes lenne ugyanaz az alkatrészár. itt szétnézhetsz Milyen motoros a kiszemelt?
-
runner 125
nagyúr
válasz
rwin5 #131370 üzenetére
Értelmetlen, ami ilyen mértékben rozsdás azzal tartósan nem lehet mit kezdeni.
Ha gyári, patika állapot a cél hosszú távon egy ilyennél, gyűjtői darabra kell vadászni, legalább 2x ennyiért.Vagy szétnézni a mobile-n, emlékeim szerint Vályi is hasonlót vett 3 ajtósban az olaszoktól, korrekt pénzért, szép állapotban.
-
w333
félisten
válasz
rwin5 #125872 üzenetére
Nagyon jó kis városi cirkálók és az 1.6 16V motorral szép dinamikusan megy, olcsó fenntartható autó ... nagyon sokat láttam már élőben a legtöbbet olyanokat akik ütik-vágják 1 Ft nem költenek rá és megy, nagyon igénytelen egy autó az alkatrészek is elég olcsó hozzá kb. mint egy F Astrá -hoz !
Összvissz 1000 kg és ehhez van 107LE, nem csoda hogy 9.6 alatt van 100km/h !
-
w333
félisten
válasz
rwin5 #125862 üzenetére
Miért mi a baj vele ? nagyon jó kis városi autó ... nem sok gond van velük
(#125869) Sgt. Chris
Scenic II is nagyon jó ... ráadásul ezek nem nagyon rohadnak !
És ha lehet akkor mindenképp 2.0i, fogyasztásban sem eszik sokkal többet !
Az Opel sem rossz, alkatrészek olcsóbbak (valamivel strapabíróbb)
-
-
válasz
rwin5 #125832 üzenetére
https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/
(#125834) Nkboy: hah!
-
-
rwin5
őstag
válasz
rwin5 #125803 üzenetére
Na amit megtudtam róla: srác hirdeti de az anyukájáé az autó, nem nagyon használta semmire, most újat akarnak venni ezért eladó. Nincs semmilyen baja szerintük, 3. tulajos, előző tulaj is egy idősebb nő volt. a KM óra állás szerintük valós mert nincs lekopva belülről viszonylag semmi (kormány, pedálok) Azt mondta, hogy már jelentkeztek az AAA autótól, hogy holnap kp-ra kifizetik kevesebbért, ha beviszik. No ennyi. Szerintetek? Nyilván élőben is meg kell nézni de egyelőre ennyi info.
Vezérlésről van számla
-
válasz
rwin5 #125788 üzenetére
Erre humorizáltam én magamban, hogy 2-4 éves szivó benzines toyota/honda/hyundai-nál majdnem fizetni kell listaár felett hogy bejáratták neked 100 ezer kilométeren (avagy 3 éves ix35 1.6-os 4 milláért 100+ ezer kilométerrel amikor 5 az új).
De remélem ezen dolog jobbik végére kerülök az idén
Tényleg 9 éves, magyar, első tulajos, szervízelt, 130 ezer kilométerrel... Csak új ár feléért. LOL
-
válasz
rwin5 #125786 üzenetére
Ezen én is elsírtam már magam, még 14 végén, amikor nekem kellett második autó. Vitara vételénél év vége fele mondjuk ez jól is jöhet. Ahogy nézem az addig több mint 9 éves i30-asomért többet is kaphatok mint akár magam reálisnak tartanék...1,4-1,5 milla ilyen idősért azért elég vicces (majdnem új ár fele).
-
válasz
rwin5 #125622 üzenetére
Ne foglalkozz vele hogy ki a tulajdonos, ha a kocsi jó állapotban van. Ezt meg innen elég nehéz megmondani, meg kell sasolni
Új hozzászólás Aktív témák
- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest