- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
Pali1119 #45612 üzenetére
Semmi baj!
Nem akartam "bántani" egyikőtöket sem!
Csak ürügyet kerestem a feleshez!
Egyébként, egy rendszer összerakása (rutinból, segítséggel, nagyon sok segítséggel) mindig egy fajta sikerélmény! Ha más tenné meg helyetted, akkor ez elmarad, és továbbra is dilettáns marad a user! -
törölt tag
válasz
Pali1119 #45458 üzenetére
Az RGB-t a video output ban találod.
Az Audio setupban pedig az Digital output-otott legyen RAW vagy bitstream. Vagy külön az audioban is előfordulhat. Downmix legyen off.
Talán le kellene okéznod a menüket és úgy belemenni.Ezek csak a címek,ezeknek némelyikében több menü is található
-
BBéci
legenda
-
Pali1119
tag
válasz
Pali1119 #45444 üzenetére
Tessék, ha a dvd-lejátszó távirányítóján megnyomom a setup gombot, akkor ezek közül lehet választani:
-General Setup
- TV Display
- TV Type
- OSD Lang
- Video output- Speakers Setup
- Downmix
- Test Tone
- CNTR Delay
- Rear Delay- Audio Setup
- Dynamic- Preferences
- Audio
- Disc Menu
- Parental
- Password
- DefaultsNa, most itt hol lehet a digitális hangkimenetet bitstreamre meg a Scart-ot RGB-re állítani?
Peace
-
Pali1119
tag
válasz
Pali1119 #45222 üzenetére
Amúgy Samsung sp43t8hl típusú tv-m van és érdekes, hogy hd ready meg elméletileg kéne is lennie rajta hdmi csatlakozónak, de nincs rajt, csak scart csatlakozó meg ilyen rca bemenetek. Úgyhogy lehet, hogy ez kissé off,de valaki esetleg nem tudná, hogy hol találhatnék egy ilyen: [link] scart hdmi konvertáló kábelt?
Na és hogy a témába is vágjak
, ugye úgy kell összekötni a cuccokat, hogy a dvd-leátszó koax csatlakozóját koaxkábellel kötöm az erősítő koax csatlakozójába, az erősítő hdmi kimenetét hdmi kábellel kötöm össze a tv hdmi kimenetére és a hangfalak kábeleit pedig az erősítő megfelelő dugaszaiba?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Pali1119 #44999 üzenetére
1: igen.
2: az a felülete a keresztmetszetnek(mint Béci is irta: vágási felület).
3: Másfelest, már irtamhossrza annyit, amekora kell és HDMI ha nem ad ki HD hangot a forrás(pl dvd) akkor az erősitőbe koax vagy optikai menjen,és a HDMI mehet a megjelenitőbe ezt én is,Béci is leirtuk.
-
BBéci
legenda
válasz
Pali1119 #44999 üzenetére
A hangdobozokat az erősítőhöz kell csatlakoztatni, abból kapják az áramot, amitől megszólalnak. A másfeles az a kábel vezetőszálainak vágási felületét jelenti négyzetmilliméterben. A szükséges hosszúságot méréssel tudod megállapítani.
Jól gondoltad, lehetőség szerint HDMI kábelt kell használni, de nem DVD-játszó és erősítő közé, hanem kép és HD hangformátumok átvitelére. Ez utóbbi a DVD-játszók esetében nem létezik, tehát a hangot digitális koaxiális, vagy optikai kábelen kell az erősítőbe juttatni. -
törölt tag
válasz
Pali1119 #44914 üzenetére
nem tudom kaptál-e választ,de irok.
1: igen,még az is hoz változást De vezetékeket is értelmeset vegyél.
2: Egyformáknak legalábbis az 5.0-nak egy családból kell lennie.. Megaztán frontnak használva lehet az erősitő ki is sütné vagy tönkremenne a végfok a clipping-hatás miatt,nkább ne kockáztass.
3: a bemérő megállapitja a helyüket ,távolságot, vágási frekit, és a fejlettebbek még jópár általad ismeretlen paramétert is mérnek és beállitanak.
4: egyes szateliteken kivül semelyik hangfalhoz nem adnak,azt külön kell mevásárolnod,deked elég lesz másfeles előre-hátra.Ne használd az egybemozihoz vayg a geniushoz kapottakat: nem arra vannak méretezve!
5: Minden hangjelet sz erősitőbe,HDMI-n mehet kép-hang infó is,de ami nem ad HD-t anak elég az optikai/koax csatlakozóját az erösitöbe kötni és a hangfalakat is,fázishelyesen. -
krenkoka
tag
válasz
Pali1119 #44698 üzenetére
szerintem egy egybeszett házimozi mélyének a hiányát nem fogod észrevenni. elég keveset ad ahhoz, hogy hiányozzon szerintem. bár nem tudom milyen szetted van, de nem fog annyira hiányozni, mert teljesen más élményt nyújt a komolyabb erősítő a hangdobozokkal. legalábbis nekem így volt a váltásnál. bár én a bögreszett hangszórókat használtam az erősítőhöz kb egy évig míg lett pénzem normális hangdobozokra. és úgy is érezhető volt a különbség. mélyet meg kb 2 év után szereztem
-
Patice
nagyúr
válasz
Pali1119 #44687 üzenetére
1. Neked kell szerintem eldöntened hallgatás után, hogy tetszik-e vagy sem. Ajánlani tudunk mást, de nem tudjuk mit szeretsz, mit keresel egy házimozi rendszer hangjában. (Használtban nem gondolkodtál?)
2. Amiket írtál azok házimozi erősítők, azaz nem csak sztereóban lehet őket használni, hanem létre tudnak hozni 5.1-es térhangzást is. Pio VSX-420-al csak annyi a gond, ha jól emlékszem, hogy HDMI-ről nem tudja fogadni a hangot, csak a képi információkat. Ebben az esetben külön csatlakozással oldható meg a sokcsatornás hang átvitele. VSX-520/521 ezt már tudja. Azért írják, hogy 5.0, mert 5 csatornát tudnak erősíteni, a mélyhez csak egy előerősített kimenetük van, amire aktív mélyet lehet kötni.
3. Az aktív hangfal azt jelenti, hogy a benne lévő hangszórók meghajtásához tartalmaz egy erősítő fokozatot is. A passzívak ilyet nem tartalmaznak. (Az aktív hangfalaknak van hálózati csatlakozója, a passzívaknak nincs.) Az egybeházimozi hangfalait rá tudod kötni a házimozi erősítőre, de a gyatra minőségük miatt felesleges. A mélynyomót nem tudod rákötni az egybemoziból, mert az ilyen kompakt rendszereknél a mély is szintén passzív.
4. Talán olcsóbb rendszereknél, szetteknél gyakorlat, hogy vékony kábeleket adnak hozzá, de mindenképpen ajánlott ezek lecserélése jobb minőségű és/vagy vastagabb kábelekre.
Vásárlás előtt pár tanács:
- lehetőleg hallgass meg minél több összeállítást (saját, vagy jól ismert anyaggal)
- az erősítő listaárának kétszereséért ajánlott 5.0-ás hangfalszettet választani hozzá
- az aktív mélynyomó később is beszerezhető, lehet más márkájú
- a kábelekre is hagyj keretetTalán ennyi most...
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest