Aktív témák
-
Peak
addikt
ugye a DTS HD MA stream lényege az, hogy VESZTESÉGMENTES, szemben a DTS-el.
ez úgy történik, hogy a DTS HD MA stream két adatfolyamból áll, az első a DTS Core, ami a klasszikus veszteséggel tömörített sokcsatornás hang, illetve a másik fele pedig a veszteség inverze, amelyet hozzáadva az első adatfolyamhoz kiadja az 1536kbps/csatorna VESZTESÉGMENTES adatfolyamtot.a lényeg az lenne ugyebár, hogy az erősítő DACja elkészitse a veszteségmentes adatfolyamból a 7.1 csatornás analog hangot.
ergo sajnos hiába van a forrásnak DTS HD MA hangsávja, hogy ha abból csak a DTS CORE adatfolyamot kezeli le bármi, és ráadásul azt sima két csatornás LPCM sztereo jellé alakitjuk. ( miniből az első vagy a második kiadásod van? )
Dorian: egyre jobban efelé hajlok én is. Egyszerűen vannak eszközök, amik nem szeretnek együtt lenni, ezért még abban is benne lennék, hogy esetleg valakinél kipróbálnám a lejátszót H/K-tól eltérő 7.1es HM erősítőn.
-
spiky03
veterán
Tudom ajánlani az LG BD550 (20-25ig van az ára). Havernak ilyen van és viszi winyóról az mkv-t is.
Vagy az LG DB570-et, ez már tud DLNA-t, meg van benne wifi is.
Én ezt tervezem majd megvenni, mert vannak dvd-im meg szeretnék DB lemezeket is, ezért nem médialejátszót akarok. Tudom, hogy az sok mindnet lejátszik.De nekem az LG is jó lesz. Max 35ért van.
-
Lg52xMAX
tag
Ez az írás meghozta a sikert, bár 2 órát szenvedtem a beállításokkal. Nem úgy kelett beállítani, ahogy a leírásban van.
Érdekes, most már a Windows MediaPlayer, XMBC -nél is van 5.1-es hang az optikai kimeneten.
Szerintem: Az a lényeg hogy a Windows átkonvertálta a hangot sztereóra. Az AC3filter telepítése, és megfelelő beállítása volt a kulcs.
Köszönöm a segítséget - mindenkinek.
-
Dorian
félisten
Szerintem legjobb, ha film előtt bekapcsolja az ember a subot, utána meg ki.
Az ilyen auto-módokkal szokott olyan probléma lenni, hogy későn reagálnak.Nem, amit te írsz, azok a különböző dinamikacsökkentő módok, azokat hagyd day-en. Én az Audyssey dynamic eq-ra gondoltam
-
Festina86
tag
Hangban is megéri az árát? Úgy értem, ha mondjuk 30 ezret szánnék kábelre lenne-e valami jobb választás?
Ajánlották még Néhai, Valhalla és Excalibur kábeleit is, rólunk nem nagyon találtam infót csak avx-en ott meg nem nagyon írnak árakat. Gyártanak ők ebbe a kategóriába is kábeleket, vagy az ő kábeleikért mélyebben kéne a zsebbe nyúlni? Azért kérdezem, hogy feleslegesen ne zargassam őket.
Egyébként jbl es80-as front párt és es25c centert szeretném Zolival tuningoltatni, ehhez keresem a kábelt. Gondolom ezekhez a hangfalakhoz nem érdemes nagyon drágább kábelt venni. Számomra ez egy teljesen új út, ez az első komolyabb hangfalam, ezért kérdezek ennyit. Nagyobb tapasztalattal rendelkező emberek véleményét, észrevételeit szívesen fogadnám.
A válaszaitokat előre is köszönöm! -
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
Izé...
Az is. De legalább occobb
Ott a Denon 1311 akkor.hackeeeee:
Rossz értelemben értettem. Magam is meglepődtem, de igényes tuctuc is sokkal jobban tud szólni egy normális rendszeren. Mondjuk a véleményembe az is belejátszhat, hogy egy H/K 132-sel hajtva hallgattam (havernál) ami szintén nem egy teljesítmény - minőség bajnok. -
törölt tag
Az is jó irány,már Onkyo 605-öst kapni annyiért,de még jobbakat is akár,pl Yamaha 1200-ast is láttam. Faterodnak mondd meg: az erősitő árának kétszeresével (katalogusbeli, de árgépes is megfelel) megegyező árú hangfalszettel és közel azonos árú sztereó hangfallal szokás összerakni és a 10 % kábelárral (2.feles front/center,másfeles hátra minimum) kell még számolni. Csak ugy tudja minden komponens megmutatni,mit tud. Ha eltérnétek jelentősen lefelé hangfalban, akkor a 609 felára kidobott pénz lenne.
-
dhcodoki
senior tag
"amelyen se optikai vagy coax bemenet nincs, vmint 5.1 jelet is csak fogadni tud( csak Pro logic dekóder van benne), de analóg bemeneten DD 5.1 és DTS jelet is gond nélkül feldolgozza"
Nem teljesen értem. Ezzel azt akarod mondani, hogy 5.1 jelet tud fogadni csatornánként? Azaz dekódolás után, rá tudod kötni az 5.1-et, úgy, hogy külön beviszed a centert, frontokat, surroundokat, és a szubot??? Mert akkor ha a hangkártyán van csatornánkénti kimenet, akkor összejön a dolog. Viszont, a HD azaz nagy sávszélességű jeled elvész. Azaz csak sima 5.1 és DTS hangot kapsz.
Mi lenne, ha vennél egy olcsóbb hangkártyát, amin van digitális kimenet (optikai, digitális coax, HDMI) és egy 60e körüli erősítőt, mely tudja az adott hangformátumot?? A kompakt 5.1-es rendszert, nem ajánlom.. -
Dassler
őstag
A HDMI a sávszélessége miatt jó dolog, egyszerre tudsz HD képet és hangot küldeni rajta. minőségben nem rosszabb egy digit koax hang + kompozit videó megoldás. Csak HDMI-nél egy madzag van, és azon megy minden. Márha ezt a forráskészülék ill a fogadó készülék is támogatja. Csak hangra (SACD, CD stb.) egy digit koax kábel még mindig a legjobb megoldás szvsz.
Méylből 40-ért a használt piacot érdemes nézegetni, mert új áron ennyiért nicns használható méylnyomó, használtban viszont már egész jókat ki elhet fogni iylen áron.
Erősítőnél ebbe az árba HD-s nem nagyon fér bele, bár nem is létszükséglet, én az 506-os Onkyon is elgondolkoznék ebben az ársávban,
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Nintendo Switch Pro Controller (16000 Ft / db)
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest