- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
spiky03
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
Khelben #43269 üzenetére
"vagy már nem él az a szabály, hogy minél messzebb vannak egymástól a hangfalak, annál jobb?"
Ilyen szabályról sosem hallottam. Arról viszont igen, miszerint a hangszórók (dobozok) nem lehetnek annál távolabb egymástól, mint a hallgató távolsága. Az egyenlő oldalú háromszög még elfogadott. Nálam a frontok egymástól 2,6 méterre (a közepüket mérve), tőlem 3.9-re vannak felállítva.(#43272) Dorian
Beb@szna, ha azt szégyellni kellene. Régi kedvencem, a Cobra 11 akkorát szól Pro Logic II-ben, hogy alig lehet megkülönböztetni egy gyengébb minőségű,alacsony bitrátájú Dolby Digitaltól. Kedvencemet, a CSI:Miamit 2.0 hanggal töltöm le, az is szuper. Pár hete kipróbáltam az 5.1 változatot, szinte semmivel nem nyújtott többet. -
TCr
veterán
válasz
Khelben #43265 üzenetére
Béci:
"Szerinted azokat a filmeket, amiket a tévék sztereóban adnak, azokat kétcsatornásra tervezték?"
Egy szóval nem mondtam ilyet, de még csak eszembe sem jutott.
Mivel a kereskedelmi csatornákat hanyagolom, így filmet sem nézek, nálam csak a Discovery és társai mennek.
Azokra a műsorokra gondoltam, amiket valóban 2.0-ra írtak, nem véletlenül írtam azt, amit. -
-
törölt tag
válasz
Khelben #42879 üzenetére
Az is RAC és nem jack. Igy rá udod mindenféle átalakitósdi nélkül kötni.
Második kérdésed célját nem értem mire jó ha van LFE kimenet akkor minek még pluszba rákötni a hangsugárzókábelen? Egyébként is az a legjobb beállitása a mélynek,ha nem uralja a hangképet tehát nem hallod ki az irányát. -
Zoulfly
tag
válasz
Khelben #8411 üzenetére
A beállítás nagyban függ a hangfalaktól.Használsz-e subot a rendszerben?A mély hangok merre vannak irányítva?A subhoz ,vagy megosztva a frontokkal?Érdemes lenne tesztelni megfelelő hanganyaggal!Pontosan "belőni" mennyire képesek a frontok lemenni mélyben!Ha ez megvan akkor oda beállítani a vágási frekvenciát!
Remélem nem voltam nagyon zavaros
Esetleg még van a Yamaha erősítőknél az automatikus hangolás!Mondjuk nekem nem jött be! -
BBéci
legenda
válasz
Khelben #8406 üzenetére
Azzal tudod beállítani az 5 hangdoboz és a mélyláda közti vágási frekvenciát. A THX szabvány 80 hertzet ír elő, annál csak lejjebb érdemes menni. Mivel a tiédnél 80 az alsó határ, ki is kapcsolhatod, amennyiben a frontsugárzóid képesek megszólaltatni a szubbasszus tartományt és nem akarod azokat a mélyládára bízni.
Milyen típusú hangdobozokat és szubládát használsz? -
herrká
senior tag
válasz
Khelben #6745 üzenetére
Olvastam itt valahol, hogy ha nem egyféle típusúak a hangszórók, vagy valami ilyesmi, akkor torzul a tér érzet. Nem tudom, ez mennyiben befolyásolná, ha ezek maradnának a frontok? Akkor a Mambók meg lehetnének mégis a háttér hangszórók esetleg? Még egy center és egy szub, és kész?
Az a baj, hogy nem igazán értek hozzá, és ha valaki írja, hogy nem jó, akkor elfogadom, abból kiindulva, hogy nyilván tudja mit mond. Erre más írja, hogy nem rossz az! Most akkor mi van? Ez az én dilemmám...
Egyébként az erősítőt is féltem. Régen a sztereó erősítőket egy oldalon terhelted tönkre mehetett a végfok. Most meg mindegy, hogy 2, 3, 4 hangszórót kötök rá, nem lesz semmi baja? Biztos?
A beállításokban csak olyat találok, hogy 2.0, 2.1 és 5.1. A boltos szerint pedig lehet fokozni, 4.0, stb. De nem találom ezeknek a leírását a kezelésiben.
szeretnék már ott tartani, hogy én is különbséget tehessek abban, hogy mi szól? -
hétalvó
addikt
válasz
Khelben #6728 üzenetére
szerintem semmi baja nem lesz a 4 ohmos sorround-tol, amugy se hasznalja sokat meg mozinal se, beallitod a sorruond-ot hogy kis hangfal, akkor levagja rola a melyet az erosito es vigan fog menni, maximum meg a hangero lesz lejjeb par db-vel a hatsokon, egyebkent is lekapcsolna az erosito, ha elkezdene melegedni.
Ezek az ohm dolgok azert nem rogghozkotesek, foleg nem egy 10w-os sorruond-nal egy ic-s vegfokkal.kgereg :
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest