- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Viper26 #49365 üzenetére
Semennyire. Összedugod, rárakod a bemérőmikit az állványra, aztán lecsekkolod, jó-e, ha nem, finomítod (nekem a centert large-nak állította, átlőttem small-ra, illetve a crossover frekit átállítottam a szokásos 80 Hz-ről 100-ra, mert a SCS 178 kis dobozai 90-100 Hz alá nem tudnak menni) . Ezt a készüléken látod, nem a tévén, ennyi. Engem cseppet sem zavar, egyedül akkorérzem egy kicsit az OSD hiányát, amikor meg akarom nézni, milyen hangsáv megy: ehhez most meg kell nyomnom az info gombot (asszem) háromszor és akkor írja ki a bemenet helyett. De különben tök felesleges, mindkét lejátszómon (PS3, Popcorn Hour A-210) egy egyszerű info gomb (PS3-on select) és egyből írja a pontos videó- és audiótulajdonságokat.
-
madgie
titán
válasz
spiky03 #49343 üzenetére
Nem fogjátok elhinni, de megvan például a Batman: The Dark Knight Bluray-en és ezen a "filléres" JBL-en is sokkal dinamikusabb a TrueHD sáv, mint a sima DD. Nem, nem csak beképzelem, oda vissza váltottam a hangsávokban, érezhető volt, az öcsém is csak pislogott. De amúgy is brutálisan jól szólnak a HD hangú anyagok, Linkin Park, meg Adele van DTS-HD MA-ban, nagyon jók!
-
madgie
titán
válasz
Viper26 #49335 üzenetére
V371-en nincs OSD, jó, ha tudod! Engem nem zavar, de lehet mást igen
bajnokpityu: nekem már ennél is egyszerűbb lesz, egyszer ugyan beállítgattam mindent, de a Logi Harmony távirányítóval tényleg egy gomb és azt csinálja meg, amit bemakróztál neki
(persze míg beállítgatod, az ne mkét perc, de tényleg bekapcsolja a tévét átvált HDMI1-re, az erősítőt is oda állítja ahová kell, bekapcsolja a Popcorn Hourt is, oszt uccu neki... tudom, lustaság a köbön)
-
madgie
titán
válasz
Patice #49261 üzenetére
Á, csak arra értettem ,hogy én használtan 35-ért vettem a JBL-t ,az erősítő meg 60k újonnan. Inkább fordítva szokták javasolni, a hangdobozok legyenek drágábbak
szerk: azért annyira nem vagyok otthon ebben a témában, simán lehet ,hogy egy hasonló árú H/K-val még ennél is szebben/jobban szól.
-
madgie
titán
válasz
feketeibiza #49253 üzenetére
Panelban lakom, a mély több, mint elég. Sztereóra szerintem kevés, a front/rear ugyanaz. A center szvsz árához képest nagyon tiszta hangú, szóval mozira, 5.1-es koncertekre ajánlom (belépő kategórián belül persze), zenehallgatásra csak kompromisszumokkal, én zenét fülesen hallgatok (Superlux HD 668B). Ja, ezelőtt Onkyo SR504E hajtotta a JBL-eket, ez alapján belépő Onkyo-t inkább ne, a mostani Yamahával (RX-V371) sokkal részletezőbb, tisztább hangú.
Patice: még lehet sok is
Mindenesetre az utóbbi évek csere-beréi közül a mostani erősítőcserém az, amit nagyon nem bántam meg.
Sanci38: hupsz, tényleg, a 7x7 szoba már lehet sok neki
-
madgie
titán
válasz
Ed Parker #48356 üzenetére
Saját a lakás, a szomszédé is, de a lényegen nem változtat
Egy CS bajonettes kis objektív. Poénkodni jó vele az f1.2 fényerő miatt, de mióta megvan a M Zuiko 45/1.8, azóta nem nagyon volt a gépen. Van még a szekrényben pár ilyen cucc, de nem tudom, mit kérjek mondjuk egy Pentovar 15-60/2.8-ért... Át lehet ugyan műteni azt is, hogy rámenjen a Micro 4/3 vázakra, de nem biztos.
-
madgie
titán
Kicsit istenkáromlás-szaga lesz, de megkérdem: panelban mit ajánlotok, ha a párbeszéd és az effektek közti dinamika túl sok a szomszédnak, mégis élveznéd a filmet? A folyamatos hangerpiszka nem éppen járható út, bár időnként alkalmazom
A régebbi erősítőn rátoltam egy kis kakaót a centerre... most is ez jut eszembe, meg ott van még az Adaptive DRC, ami nemtom, mennyire működik jól (általában ódzkodom a dinamikus izéktől)
-
madgie
titán
válasz
csoki7 #48106 üzenetére
Milyen notid van? Elég ritka ugyan, de előfordul, hogy olyan kimeneti jack van rajta, ami egyben optikai kimenet is, csak egy megfelelő átalakító kell hozzá. Ha véletlenül pont ilyen van a tiéden, akkor a probléma meg lenne oldva egy filléres alkatrésszel.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
#09634560 #47802 üzenetére
"Denon jobb az Onkyónál bizonyos esetekben,pl részletezősebb vagy zenénél de más szempontokban az Onkyo jobb,pl szuflája több van,ütősebb és van akinek ez jön be"
Bezony, az Onkyo TX504E után baromi furcsa volt elsőre a Yamaha V371 részletezőbb, tisztább, térbelibb hangja, de pár nap alatt nagyon megszerettem. Az Onkyo viszont brutálisan szólt egy Metallica BD-vel... (filmekben óriási a Yamaha, imádom, ahogy "körülölel")
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Megrendeltem a Yamaha RX-V371-et, kösz a tippekért (A 471-ért is
)
Tudom, nem adok-veszek, de ha valaki valakijének kell a régi erőlködőm, visítson -
madgie
titán
Az az igazság, hogy nem akarok magasabb kategóriát. Ha váltanék, tartós megoldást szeretnék. Persze nem tudom, megér-e ez nekem ennyi ráfizetést (a mostani erősítőm hangjával elégedett vagyok), vagy béküljek ki azzal a plusz pár kábellal... az SCS178-nál szerintem úgysem jönne ki a HD hangok és a sima DTS/Dolby közti különbség.
-
madgie
titán
OSD nélkül is tökéletesen látom az egész szobában, mit ír az erősítő a hangbeállításoknál (most is manuálisan van beállítva a hangdobozok távolsága/hangereje). A félnivalóm inkább abból ered, hogy nem-e lesz rosszabb hangja bármelyik Yamahának a kettő közül, mint a mostani SR-504E-nek. Viszont az ár is fontos tényező, egyrészt maga a SCS178 sem egy csúcs szett (nevetséges volna 150k-s erősítőt venni hozzá), másrészt a pénztárca vastagsága is limitált (erre a kiadásra legalábbis).
A fotóállvány amúgy szerintem sem mindennapos egy háztartásban, nekem rengeteg fotós ismerősöm van, akinek nincs egy normális tripodja, mindig tőlem kunyerálják el. Én is csak az éjszakai képekhez használom főleg, nappal nem bagyok hajlandó cipelni, inkább viszem a tized akkora gorillapodot, vagy keresek valamit, ahová letámaszthatom, ha fontos.
-
madgie
titán
válasz
Szabikaa20 #46819 üzenetére
Jaja, én is azért agyalok nagyon rajta, mert félek, hogy ennek is meglódul az ára... a mostani 60k-s ár még relatív baráti érte és a használatija alapján elég pofás kis dög lehet (persze a használatiból nem derül ki, milyen hangja van)
-
madgie
titán
No, srácok, meguntam, hogy a tévé mellett káosz van, jó volna lecserélni az Onkyo TX-SR 504E-t valami HDMI-s modellre. Most egy Popcorn Hour A-210, egy PS3 és a PC-m (HTPC házikó) alkotja a kábelköteg egy jó részét, három HDMI kábel megy a tévébe (LG 50PQ2000), három optikai kábel tekergőzik az erősítőbe, jó lenne leredukálni ezt úgy, hogy csak egy HDMI menjen a tévé felé (az optikait meg elfelejteni). Szóval, nem túl vaskos árú kütyüt keresek, a JBL SCS-178 mellé nem is igazán szükséges a csúcsminőség, meg hát panelban nem is nagyon bömböltethetem (bár tudom, hogy egy patent cucc jobban szól halkan is). Mi még a fontos? Lehetőleg alacsonyabb legyen, mint a mostani erősítőm, jobban illene a többi cucc közé és több helye volna szellőzni. Mérőmiki nem lenne hátrány, meg az olyan táv sem, amivel a tévé ki/be, csatornaváltás, input távvezérelhető (megszerettem a mostaniban, a tévé saját távja nem is kell). Eddig a Yamaha RX-V371/471-et néztem, árban nem is nagyon szeretnék az utóbbi felé menni... bár a Marantz NR-1501 is nagyon tetszetős, de a mostani hangdobozok mellé talán feleslegesen sok, no és ARC-ot sem tud (nem mintha a mostani tévém tudná, de nem árt a jövőre gondolva vásárolni). Szóval, van valami tuti ajánlatotok, okos ötletetek?
-
madgie
titán
válasz
Warter #19339 üzenetére
Egy baj van ezekkel a kütyükkel: állandóan frissíteni kell a fw-t. A WDTV Live-om a legfrisebb mkv-k egy részét nem játszotta le az alig másfél hónapos fw-vel, mostani frissítés óta meg int mindent visz, de pár hónapon belül megint ugyanúgy frissíteni kell.
Egyébként a PC-vel is cumi van sokszor, nem jól jeleníti meg a 24 Hz-t, szaggat, képkockákat dobál el (bőven erős a gép), esetleges driverfrissítésnél megmakkan az addig jól működő lejátszás. Az XBMC sem tökéletes sajna, amióta nVidia-m van, azóta nem tudja az auto framerate váltást (az viszont igaz, hogy RC változat, tehát nem csodálkozom)
-
madgie
titán
válasz
KTTech #18374 üzenetére
A hivatalos oldalról letöltött legfrissebb, ez esetben a v1.4.2499. Valamelyiket néztem a közelmúltban az orosz oldalról is, nekem az is vacakolt.
szerk: hozzá kell tenni, hogy gépfüggő, az otthonin sz*r, a boltin meg jó.
-
madgie
titán
válasz
KTTech #18372 üzenetére
Többünknél is kicsit bugos az új MPC-HC, van ahol csak teljes képernyőre váltásnál fagy meg, ha be van állítva neki a tartalomfüggő képfrekiváltás, nálam meg apró szaggatásokkal játszik mindent, AC3-mal, külső kodekkel, bárhogy. Na mindegy, a lényeg, ha valaki így jár, attól még más progikkal is megy az SPDIF kimenet alaplapiról is, nálam a VLC meg a KMPlayer is szépen kiküldi, igaz, ott is be kell állítani.
-
-
madgie
titán
válasz
Gabor970 #16696 üzenetére
Hja, nekem még kutyább:
És esélyem sincs másként megoldani, a kanapé így is a falnál van, két oldalt pedig nem tudom oldalra eltolni a hangszórókat, jobbról ott a szekrény. Egyébként pont ezért szeretnék olyan falitartót, ami kicsit "eláll" a faltól, ezért pont felénk fordíthatóak a háttérsugárzók.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Először is: ez van, nem veszek csak azért félmillás cuccot, hogy a koncertek jobban szóljanak, konkrétan sztereó zenét (kép nélkül) úgyis jobb fülessel hallgatok (ár/érték arányban nincs annál jobb). Tehát pár koncertről van szó (Bon Jovi, Metallica, Krall, tehát mindenféle stílus), és inkább 90/100Hz a szatellitek alja, így természetesen nem is nyolcvannál vágtam meg. Tehát igen, kevéske zenehallgatáshoz, de ez van, még mindig jobb a mélynyomós zene, mint az a zene, ahol nincs alja. Egyébként a Dark Side Of The Moon DTS változatát is ezen hallgatom, nem a fülesen.
-
madgie
titán
válasz
#09634560 #15702 üzenetére
A múltkor offba tett Musical Fidelity cuccot (HTP előfok- HT600 5.1 vég - DVD1 dvd játszó) kompletten odaadta volna a srác szerintem max 350-ért, de akárhol hirdette eddig itthon, mindenki beszámítósdit játszott, neki meg a pénz kéne. Fent van most az ebay-en az egész, ha valakit érdekel: HTP, HT600, DVD1
-
-
madgie
titán
Tudom, nem adok-veszek, de az egyik nyíregyházi cimborám eladja a Music Fidelity HTP + HT600 + DVD1 komplett cuccát, gondoltam sikítok itt egyet
Ha valaki normális árban (!) gondolkodik, bátran írjon nekem, ő egyébként fél tőle, hogy itthon nem tudja eladni, így a német ebay-re rakná felfelé.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
Vikthor #14688 üzenetére
Lehet kipróbálom én is, bár néha szoktam multizni a Bad Company 2-vel, az meg csak a 10.5a driver alatt érzi jól magát
szerk: mégsem. a 2009-es driverekkel emlékszem, hogy előjött a csíkos halál nevű betegség, miszerint az órajel és a feszültség váltása nem tökéletes szinkronban történt, így szépen lefagyott minden csíkos képpel.
-
madgie
titán
Szánom-bánom, de a CineMastert pont nem ismerem, ellenben ha van hozzá gusztusod, akkor az eGreat nevű kínai cég egyes lejátszói hardverileg úgy vannak tervezve, hogy felmegy rájuk a Dune vagy Popcorn Hour firmware-je. Bővebben erről itt.
Részemről kicsit zsákbamacskának tartom az ügyet és nem is szívesen kísérleteznék ilyesmivel, még ha "csak" 30 ezer forintos termékről van is szó.
-
madgie
titán
Azt nem tudom, de ha nem lesz játék a PC-n, akkor tök felesleges 470-est venned, a GTS450 34 ezer forintból pont ugyanez a VGA család, HD képes hangot kiadó HDMI kimenettel. Ja, és mivel kevésbé "bika", így jóval kevesebb fogyasztással bír (a 470/480-as Fermik rettenet sokat zabálnak). Az én ATi 5770-em is pont ugyanannyira jó HM szempontból, mint a jóval drágább 5850/5870.
Egyébként lehet, hogy bebeszélem magamnak, de mintha picit homogénebb, szemnek kellemesebb a PC-n (MPC-HC) keresztül, HDMI-n kiküldött kép, mint a WD TV Live-om képe. Viszont mivel a "drága" videokártyám akkor is piszkálja a feketét/kontrasztot, amikor a Catalyst-ból minden szinten megtiltom neki, így mégis a WD TV-n élvezetesebb a filmezésem, mert az különösen idegesítő, ha egy sötétebb jelenetnél szépen elkezd a feketékkel szórakozni
-
madgie
titán
válasz
madgie #14674 üzenetére
Úgy értem, abban van igazad, hogy aki idejön, annak már fontos valamilyen szinten a minőség. Az utolsó mondatod viszont nem feltétlenül igaz sajna, van, aki egyáltalán nem hallaná ki a különbséget, főleg, ha abból indulunk ki, hogy a kommersz kategória miatt az a nézet uralkodik, hogy döng a mély oszt kész, akkor jó. Ugyanúgy, ahogy az LCD tévék gyári, túllőtt színvilágát szokták meg egyesek és mutathatjuk nekik a kalibrált, gyönyörű plazmákat, ha neki egyszerűen nem tetszik. Az átlag magyar is túlfűszerez mindent, aztán kell neki vagy negyed évszázad, míg rájön, hogy sokszor a kevesebb több. Sokan akkor sem...
Kifutottam szerkesztési időből, azért írtam külön.
-
madgie
titán
Ezt már egyszer megbeszéltük a plazma topikban. Másnak nem olyan fontos (nincs pénze) az igényes HM, mint ahogy te is laptopot használsz, más meg annak a képétől hányja magát össze (például régebben én is, mostanában viszont kicsit "igénytelenebb" lettem, vagyis inkább kényelmesebb). Különbözőek vagyunk, kinek mi a fontos.
És ezzel nem azt mondom, hogy legyünk igénytelenek, csak nem mindenki hallja/látja/érzi a különbséget, vagy csak egyszerűen nincs rá szüksége.
-
madgie
titán
Tudom jól. Csak azért említettem meg az SPDIF-et, hogyha valami régebbi cuccot kell tesztelned, akkor az is adott. Enni nem kér. Gondolom emellett HDMI-n is kimegy a HD hang (persze nem biztos, utána kell nézni)
Szerk: OK, rosszul írtam le, de direkt nem azt javítom ki. Tehát, az álláspont a következő: ha régi erősítő kerül Béci keze alá, akkor a HDMI-t max az orrába dugja fel, HD hang ide, vagy oda. Ekkor ott az SPDIF. Ha meg újabb, HD hang képes készülék van a kezei alatt, akkor meg nem kérdés, HDMI-n keresztül megy a hang is. Na, így már jobb?
-
madgie
titán
válasz
#72042496 #14582 üzenetére
Tényleg, el is felejtettem azt a kis újdonságot. Egyébként az ATi-hoz sem kell feltétlenül Catalyst (ott az ATT), de igen, alapvetően egyetértek azzal kapcsolatban, hogy rengeteg a nyűg az ATi kártyákkal minden téren. Az 5770-em nem szereti ha a DisplayPort kimenetét használom (pedig a monitorom tudja), de sima DVI alatt is random elsírja néha magát, ha leterhelem (le akarja kapcsolni az Aero-t, visszavenni a felbontásból, mikor mit ajánl fel)
-
madgie
titán
Kösz mindenkinek, akkor marad az analóg
-
madgie
titán
Lehet egyszerű a megoldás és csak egyszerűen bamba vagyok, de segítséget kérnék
Optikai kimeneten küldtem el PC-ről az Onkyo SR-504e-nek a hangot, de nem nagyon akar bizonyos alkalmazásoknál normális térhangzást összehozni a lelkem, max filmeknél tudtam az AC3 filterben beállítani, míg például a Bad Company 2 című játékban nem megy, csak a sztereó (meg max a Pro Logic ál-módok). Vagy küldjem át analógon, oszt csók, egyszerűbb a móka?
-
madgie
titán
Attól függ. Én már visszavettem kicsit a JBL SCS178-on a mélynyomót, mert a lányok a "rádiós hangzáshoz" vannak szokva és nehezen tolerálják, hogy a Gyűrűk Urában tízezer trappoló orknak igenis van hangja
(pedig nem volt túlhúzva eddig sem)
Más: a fázist mire állítsam szerintetek a mélynyomón? Tudom, nekem kéne kitapasztalni, de amíg ilyenek miatt sipákolnak, esélyen sincs normálisan megnézni, hogy szól szebben, másrészt meg elég elterjedt ez a JBL cucc, csak van róla itt tapasztalat
-
madgie
titán
válasz
Mustármag #13110 üzenetére
Ahhoz nem kő leírás, hogy a JBL mélynyomóján maxra húzd a crossovert. A hangerővel is játszhatsz, de ha a te Onkyo-d is olyan beállításokkal bír, mint az én friss 504E-m, akkor a távon a Receiver/Setup (vagy valami hasonló) egyből egy csomó beállíthatósággal kínál, az összes hangszóró hangerejét +/- 12db-lel állítani (a mélyt tán még jobban), a hangszórók távolságával, crossover vágási frekijével egyetemben. Ja, nálam ott volt az impedancia állíthatóság is, és bár 100%, hogy nem lenne az SCS178-nak baja az én hallgatási szokásaim mellett 8 ohmnál sem, de alapból átlőttem 4-re.
-
madgie
titán
válasz
MaTTeS #12922 üzenetére
Én is így gondolom. Egyébként teljesen amatőr hozzáállással úgy vagyok mindennel, hogy X határig fizetek csak, így van/volt ez a fényképezésnél is (150 ezernél többet soha nem fizettem egy objektívért, akármilyen csudálatos is lenne az). Ez a határ ebben az esetben az erősítő/hangfal párosnál maximum 90-100 ezer volt, ezzel a cuccal bőven belül vagyok.
Megint szerk: aztán majd ki tudja, mit hoz a jövő...
-
madgie
titán
válasz
v.attis #12913 üzenetére
20 rugó alatt nem igazán kapsz alap házimozi erőlködőt sem, múltkor 23 körül ment el ott, a Vaterán egy Pana cucc, az tényleg elég alja hangilag, de volt rajta optikai bemenet is, meg analóg is (nem csak sztereó). Egyébként régi, de normális tudású (DTS stb), házimoziban jó márkanevű cuccot nem nagyon kapsz 30-35-40 ezer forint alatt. Nekem, ha minden igaz, jövő héten áll össze az első "normális" (értsd: nem Logitech vagy egyéb PC-s csoda) 5.1 szettem, természetesen használt, régebbi cuccokból. Remélem összefosom magam a hangjától
-
madgie
titán
Akkor még egy vérnyomásemelő
kérdés: tudom, nincsnyócómos erőlködő, meg miegymás, de a JBL SCS178-cal szemezek és nem kell TrueHD, elég a tömörített 5.1 bőven, úgyis optikai kábellel lenne a WDTV Live-ra kötve a cucc. Tehát, bármilyen old school, használt, papíron 8 ohmos Marantz vagy Yamaha (max 40k-t szánok rá) elhajtja a 4 ohmos szettet, nem fog megfőni, nem fog torzulni, ilyesmi?
Válasszal vigyázni, mert ha mégis megfő a végfok, a válaszadó kocsijára kötöm és egy évig zörgetheti maga után a cuccot
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- Milyen monitort vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Vigneau interaktív lokálblogja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest