Aktív témák
-
kenand
veterán
Használtban nem kap 4 HDMI-set, 4 HDMI általában a 2011-es modellekben van csak,
Sőt jó eséllyel használtan -itthon- nem adnak el HDMI-set... csak régebbi modelleketHDMI elosztót olcsón lehet venni egyébként (tehát pl egy 3 HDMI-set be lehet vállalni, egyet meg tovább osztani)
-
kenand
veterán
Találtam egy tesztet a digitális házimoziban a belépő 309-es erősítőről és az SKF 4700-as hangfalakról (plusz sub)
Ugyan így már nem igazán kapható, de az újabb erősítővel a 545-tel igen (igaz sub nincs a csomagban, azt külön kell venni, vagy benn a sub az 5405-ös csomagban, de akkor a hangszórók minik )
-
kenand
veterán
válasz
bajnokpityu #49197 üzenetére
Nem szólnak szépen a Valdusok?
-
kenand
veterán
Rendben
De egy mérsékelt árú gyári kombóhoz mint Onkyo AVX 390, Pioneer HTP 101 csak nagyon picurka hangszórókat adnak, annál csak jobbak nem?
Pioneer csomagban legalább aktív sub van (bár abból nekem is van egy Philips ideiglenesen megfelelne az is)
De az erősítő szimpatikusabb lenne az Onkyo 309, ahhoz iphone-t is tudok kötni.
Még egy két helyen kapható az Onkyo TX-Sr 309, elfogadható áron, volt jó csomagban is (nem mini hangfalakkal), de már nincs.Szóval az Onkyohoz keresnék hangfalat
-
kenand
veterán
Valakinek tapasztalata ezzel?
TAGA Harmony TAV-306
http://www.netdepo.hu/taga-harmony-tav-306-2821.html/hun/
Egybecsomagolthoz járó egyszerű hangfalaknál talán jobb...
-
kenand
veterán
válasz
Patice #49094 üzenetére
Érdekes.
Nekem az 1.3-s kábel is átviszi a 3d-t, igaz nem 10, csak 1.5m-es.
HD lejátszóról simán tolom az LG TV-re a 3d mkv filmeket 1.3-as kínai kábellel.
(biztonság kedvéért vettem 1.4-est de nem kellett használnom, falba majd azért azt rakom)Hangfal kábelből milyet érdemes venni ami nem drága de jó?
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49066 üzenetére
Szia!
Nem csak szereo 5.1-is megy, DTS 5.1-el és a DD 5.1-esl nincs baj, csak a DTS-HD, Dolby Digital TrueHD, Dolby Digital Plus-kal.
Nem ezért nem megy a Philips-sel az biztos
Az eddigi mkv fileokban nem volt true HD hang csak sima DTS 5.1 és DD 5.1De ha nem menne van sigma design chippes cuccom is, azt nem érinti ez a hiba.
-
kenand
veterán
válasz
#09634560 #49059 üzenetére
Köszönök minden hozzászólást és segítséget
Egy video a TV-be nem jó megoldás számomra, mivel 4 eszközöm van ami videojelet továbbít a TV felé 2 XBOX, 1 PlayonHD és egy Blu-ray lejátszó.
Nem akarom a HDMI kábelt dugdosgatni egyikből a másikba és 4 kábelt sem akarok a falban vinni. Persze megoldhatnám külső HDMI switch-el is, de egyszerűbb egy modern erősítővel, aminek 4 be és 1 ARC-os kimenete van. (A pioneer VSX 421-nek -a HTP 101 csomagban- csak 3 HDMI bemenete van, legrosszabb esteeben a 2 XBOXot dugdosom, azok úgy sem mennek egyszerre)
Ráadásul 1.4-es tud HDMI-n a TVből is hangot továbbítani az erősítő felé ugyan azon a HDMI kábelen. -
kenand
veterán
válasz
ginola #49057 üzenetére
Szia!
Nem a belinkelt mini, hanem PlayonHD
A specifikációban hol látod a 2.0?Ezt írja az audióra:
Stereo (nem írja de ez megy az analog kimenten)
Dolby Digital AC3 5.1
(passthrough & downmix to stereo)Dolby Digital Plus
(passthrough)DTS
(passthrough & downmix to stereo)Dolby TrueHD
(passthrough & downmix to stereo)AAC 7.1
(passthrough & downmix to stereo)FLAC
passthrough az azt jelenti, hogy dekódolatlanul küldi a digitalis kimeneten, vagy a HDMI-n a jelet (mindkettő külön állítható a menüben)
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49051 üzenetére
2 féle is van, de amivel tudom használni az egy AC Rayn PlayonHD, mivel a Philips SA 8200-nak csak koaxialis digitalis bemenete van, optikai akkoriban még nem volt divatos.
(Wd Livenak csak opitkai hang kimenete van)
PlayOn HD honlap
[link]Itt a termékleírás a Philipsről
[link]Szóval ha az AC Rayen Plyon HD menüjében kiengedem a hangfolyamot dekódolatlanul, a Philips azt írja "nem értelmezett jel". Csak akkor erősíti ki ha Playonnal dekódolom PCM 2.0-ba és úgy megy ki a digitális kimeneten, azt már komálja, csak így marad a 2.0
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49040 üzenetére
Mit nem értesz?
Mostani cucom nem képes a HDD lejátszóról a hangot 5.1-ben kierősíteni, elviekben tudja (ez egy 8 éves kombó cucc Philips SA 8200) mivel DVD ről megy 5.1-ben a a DD és a DTS is, de ha a digitiáis bemenetére kötöm a HDD playert nem értelmezi a digitalis folyamot ha pass throughra állítom, csak ha a HDD plyer dekódolja PCM-be, így viszont csak 2.0-a a végeredmény)
Ezért kellene egy modern, belépő házimozi erősítő.
-
kenand
veterán
válasz
mandju #49033 üzenetére
Igen ezért kell a HDMI, a kevés kábel miatt- nem a trueHD hang miatt, szimpla DTS 5.1 vagy Dolby Digital elég nekem.
Filmeket 720p/1080p-ben szeretünk nézni, (általában DD (Ac3) 5.1-es, vagy DTS 5.1-es hang van az mkv-ban). Pontosabban a hangot csak szeretnénk 5.1-ben, mivel a mostani Philips 8 éves kombóm DVD-ről 5.1-es hangot tud (DTS+DD) de digitális bemenetről nem dekódolja, csak a dekódolt PCM-et fogja, így a HD filmek egyelőre 2.0-ban mennek.
Szóval már egy belépő házimozi is jobb lenne. Vagyont nem költenék rá.
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49020 üzenetére
Mivel 4 eszközt hozzákötnék HDMI-n az erősítőhöz.
2 XBOX (egy okos és egy szűz), 1 Blu-Ray lejátszó, 1 HDD player
Aztán egyetlen HDMI megy a TV-be amit a falra teszek fel, és a kábeleket bevéstem a falba, A TV hangja is HDMI-n megy vissza az erősítőbe.Ezért kell a HDMI-s erősítő, minden HDMI-n megy .
Más:
Közben megtaláltam, hogy a AVX 390-hez adott mélynyomó nem aktív:angol leírásban ez áll: (390)
Bass Reflex subwofferMíg a 5405-nél
Bass Reflex Powered Subwoffer -
kenand
veterán
válasz
ginola #49018 üzenetére
Már mint a minőség?
Tudom, hogy a határ a csillagos ég.. de túl sokat nem karnék rászánni.
Kb 100 000, de ha 130.000 sokkal jobb van akkor még mehet.Azt látom, hogy az egybe csomagok jóval olcsóbbak, mint erősítő+hangfalszettek.
Fontos, hogy 3-4 eszközt (Blu-Ray, HDD player, XBOX) rá tudjak kötni és csak 1 HDMI menjen a TV felé
Ez lenne a tuti nekem, de jelenleg nem elérhető azt írja és más shopban sem látom
Onkyo TX-SR309 + SKF-4700 + SKS-4700 5.1 csatornás komplett házimozi rendszer
[link] -
kenand
veterán
Sziasztok
Még egy amatőrnek tűnő kérdés:
Mozihoz melyik szól jobban, vagy mindegyik megfelelő?
Kompakt:
Onkyo SKS-HT528 házimozi hangfal szett
[link]Vagy a komolyabb kinézető (de ebben nincs mélynyomó)
Onkyo SKF-4700 5.0 házimozi hangfal szett
[link]Érdemes az utóbbit bevállalni, de ahhoz külön kell erősítőt vennem... az első kedvezőbb áron erősítővel is kapható
-
kenand
veterán
Sziasztok.
Onkyo AVX-390-nel, (esteleg az elődjével AVX-380-nal) nincs valakinek tapasztalata?
Még angol nyelvű tesztet sem találok...
-
kenand
veterán
Sziasztok.
Belépő szintű házimozit keresnék.
Nem szeretnék túl sokat költeni, fontos legalább 3 vagy 4 HDMI bemenet, ARC támogatás
(TV-t feltolnám a falra, és egy hdmi kábelt szeretnék csak a falon belül vinni, de az erősítőhöz, több mindent kötnék, hdd player, Xbox stb.)Kinéztem 2-t most mindkettő 90 000Ft (karácsony előtt 80. 000 volt
)
Onkyo AVX 390
[link]
vagy Pioneer HT 101
[link]Onkyonak 4 Pioneernek 3 HDMI bemente van, Pioneerrre viszont 2 évvel több a garancia...
Van valakinek személyes tapasztalata ezekkel?Sajnos ahol lakom egyiket sem lehet megnézni, meghallgatni...
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest