- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Megint jövök, kopogtatok
Kérdések:
1. A lentebb linkelt 2 féle 1m-es Kácsa HDMI kábel esetén a KCE-HHF1 és KCE-HH1 közül a HH1 a jobb?
2. Denon AVR-1705 és AVR-1907 a 2 erősítő között csak a nagyobb csatornánkénti teljesítmény és a +1 csatorna a difi (és persze utóbbi újabb) vagy van más is? Ezek a HDMI-nélküli erősítők mennyiben korlátoznak, van ami nem megy át a coax/optikai digi kábelen, vagy maga az erősítő képességei jelentik a korlátot?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Sotime #49332 üzenetére
4 + center + aktív sub lesz rákötve, igen, lehet, hogy a nagyobb H/K-hoz már jár, csak meglepett, hogy máshol a belépő szintnél is már alap, itt meg lespórolták
Patice: Persze, de nem ezzel terveztem ellötyögni az időt, és nem is a saját rendszerem (ami most egyébként is csak stereo, mivel 2 Jamo 38 van csak rákötve helyhiány miatt
)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #49289 üzenetére
Hopp, és igazad van, ki kellett kapcsolni a HDMI-hangot, és akkor elérhetővé vált a digi hang és annak almenüje.
Elég áttenni "Összes"-re, vagy kell még valamit állítani?
AVR-142-vel kapcsolatban az a gond, hogy amint írtam a használati közös az AVR-155-tel és az eddig olvasottak alapján annak beüzemelését írja le.
Ez a mérőmikrofon nélküli kézzel mókolásos megoldás egyébként is kicsit kiakasztott, amikor szembesültem vele, azt hittem időutazáson vagyok -
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #49084 üzenetére
1. Sajnos nem, legalább is én ezt látom és ezen kívül a HDMI-vel kapcsolatban csak ez a menüpont van, de ez a képre vonatkozik, hanggal kapcsolatban az analóg rész van még, de az gondolom független a digitől
Az az 1m-es kácsa kábel 1200-ért megfelelő egy majdani 3D-s anyag átvitelére, illetve, ha nem lesz 3D csak "sima" BD lejátszás?
Ja, kösz a Saturnos SCS-178 tippet, az utolsót hoztuk el az arénából, a H/K 142-t szintén az utolsót a Duna plázábólMivel csak te reagáltál az eredeti hsz-re jól sejtem, hogy másnak nincs H/K AVR-142 erősítője?
Tudom ez relatív dolog, de a mostani Denon AVR-1705 helyett audióra érezhetően jobb lenne vagy legalább ugyanazt a szintet tudná - a Yamaha RX-V371? (házimozira gondolom jobb lenne
)
madgie: vok
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Az itteni 1. hsz-t és a tanácsokat megfogadva
beszerzésre került egy Harman/Kardon AVR-142 és a JBL SCS-178 set. Mivel BD-playert még nem vett a tulaj, így egy Philips DVP-3360-as DVD-lejátszót raktunk be forrásnak, és az egész egy Samsung 42"-os LCD-re lett rákötve (pontos típust nem tudok)
Sajnos nem volt elég kábel, ezért az alábbi módon lett bekötve a cucc: DVD-lejátszó erősítő között HDMI, DVD-lejátszó - TV között scart. Tesztnek 2 dvd-rip-et próbáltunk (Titánok harca AC3 hang és Darjiling limited AC3 5.1 hang) A meglepetés akkor ért, amikor semmi hangot nem adott ki az erősítő (DVD-lejátszó menüjében digitális hangkimenet bekapcsolva)
Eddig azt hittem, hogy a HDMI-nek az a lényege, hogy a kép és a hang is átmegy rajta, de itt valamiért a hang az nem ment át (a képnek pedig nem volt jelentősége, mert azt scart-ról vettük) vagy lehet, hogy ha a scart-ot érzékeli a lejátszó, akkor a hdmi-n nem küld ki semmit?Kérdések:
1. Mit csináltunk rosszul?
2. Az erősítő az ajánlott (belépő szintűek) között van, holott - ha jól látom se Dolby TrueHD-t, se DTS HD-t nem tud, ez a későbbiekben BD/.MKV-lejátszásnál okozhat-e gondot? (és akkor miért ajánlott?)
3. Ha elég a majdani BD-lejátszó és az erősítő, valamint erősítő és TV közé csak HDMI, akkor HDMI kábel esetén van-e valami amire figyelni kell, van-e 1.3 és 1.4-es HDMI kábel, vagy ez csak az eszközöknél van megkülönböztetve a kábel ilyen téren azonos?
4. A JBL SCS-178 beüzemelésénél (különösen az aktív mélynyomónál) mire kell figyelni? (Az nem okoz-e gondot, hogy a dobozok 4ohmosak?)Kérdés Harman/Kardon AVR-142 tulajokhoz:
1. Beüzemelésnek mi a menete? (A magyar nyelvű használati az AVR-155-tel közös, és egy csomó olyan dologra hivatkozik, ami ha jól látom az AVR-142-ben nincs benne (OSD menü, stb.) sőt a távirányító és az elő/hátlapi kapcsolók/csatlakozók rajza is a 155-ösé, így elégszíváskellemetlen az alapján elindulni, lépten-nyomon olyan dolgot kellene csinálnom, ami kivitelezhetetlen
2. Létezik, hogy nem tartozék a mérőmikrofon, ezesetben "saccra" kell beállítani a késleletetést, hangfal méretét, teljesítményét(? nem tudom miket lehet megadni, csak az "ősöreg" Denon AVR-1705-ömből tippelek)
3. Vannak-e olyan feature-ök amiket jó tudni, de nem evidens elsőre?
4. Tud-e az erősítő olyat, hogy érzékeli, ha egyik forrás lekapcsol és egy másik beüzemelésre kerül, és ez alapján automatikusan átáll arra? (vagy ilyen nincs máshol se?)Előre is kösz a válaszokat
-
Mercutio_
félisten
válasz
#09634560 #47802 üzenetére
Köszönöm, valahogy így saccoltam én is, hogy van amiben az egyik, van amiben a másik jobb.
Lejátszóval kapcsolatban még ezeket néztem, van aminek komoly hiányossága van, esetleg további tipp: Philips BDP5200, Samsung BD-D5500, Samsung BD-D5300
Ha nincs JBL valami más alternatíva hasonló árban?
-
Mercutio_
félisten
válasz
#09634560 #47787 üzenetére
OK értem, és nyilván nem 3 millás cuccokhoz való hasonlításról volt szó, hanem azonos árkategórián belülről.
Eszerint az 1. hsz.-ben a felsorolás - kategórián belül - a legjobbtól indul és a leggyengébb felé halad, vagy ez ennyire egyértelműen azért nem jelenthető ki? (Azért lepett meg az, hogy az Onkyo jobb mint a Pio, mert annó Onkyo-m volt és egy azonos kategóriájú Denonra cseréltem ami - szerintem - egyértelműen szebben szólt)
OK, akkor megmutatom ismerősnek a belépőszintű erősítőket, és ha ajánlotok hangszettet, valamint lejátszót, akkor azt, valamint az Onkyo szettet, aztán eldönti melyik tetszik neki egyáltalán kinézetre - nőnemű, nem részletezném....
Akkor már csak valami 60k körüli árú set-re kérnék tippet, ami jobb mint amit a Pio-hoz, vagy az Onkyo-hoz adnak - set esetén olyasmire gondolok, mint a JBL SCS-178 volt annó, már ha az jobb volt azoknál
vagy külön frontra (max. 45 centis magasság) és hozzá center+háttér+aktív sub összeállításra, bár ez kétlem, hogy kijönne együtt 60ezerből
Továbbá egy minél több mindent lejátszó, regiókódra nem háklis BD-lejátszóra kellene tipp max. 40ezerig
(vagy egy csak kevésbé régiókódháklis olcsóbb + Egreat EG-R6C médiaplayer jobb választás lenne?) esetleg ha nincs tipp, akkor egy linket is megköszönnék, hogy hol, melyik fórumon vannak naprakész információk BD-lejátszókról?
Még egy kérdés: Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol ha viszi az ismerős a kedvenc zenei CD-it, esetleg 1-2 filmet, akkor az első hsz-ben felsorolt belépő szintű cuccokat ki tudja velük próbálni? Ha nem 2 kategóriával jobb hangfalakat raknak az erősítőkre, aztán szegény otthon meglepődik, hogy nem úgy szól, az se lenne baj, és ha nem akarják mindenáron a 2X drágábbra rádumálni az pláne.
Előre is kösz a fáradozást mindenkinek
-
Mercutio_
félisten
válasz
#09634560 #47783 üzenetére
Lehet jó irányba indult, csak ő ennyit gondolt lejátszóval együtt
Persze, lejátszót külön venné, de kérdés, hogy milyet? (BD-t akar szerintem, hozzájut lemezekhez)
OK, az a Pió eszerint problémás erősítő, bár nem értem akkor miért van az 1. hsz. ajánlottjai között, és miért/miben rosszabb, mint az ugyanott található TX-SR309?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ismerős le szeretné cserélni az eddig öreg LG (vagy Samsung?) 5.0 vagy 5.1-es egybe "házimozi" cuccát, egy modernebbre, elsőnek ezt az Onkyo HT-S5405-öt nézte ki, amire egyrészt közöltem, hogy ebben még nincs Lejátszó
másrészt azt mondtam neki, hogy szerintem a rá szánt 130 (max. 150) ezerből ennél jobb cuccot is össze lehet rakni - azért gondoltam, mert ránézésre ebben a set-ben is egy TX-RS309 van -, szóval itt jönne a ti tudásotok a képbe
Elvárás, hogy a lejátszó vigye a meglévő gyári DVD-i mellett az írottakat, valamit DivX/XviD-et, és USB-ről is menjenek ezek a dolgok. Saját kiegészítés, hogy nem lenne baj, ha az .MKV-kat is lejátszaná az adott BD-játszó (gondolom ezt lenne érdemes beszerezni) TEhát egy lejátszóra is kérek javaslatot
További korlát, hogy nagyobb méretű frontok sajnos nem jöhetnek szóba, mert be van polcozva a TV körül minden, max. 46cm lehet a 2 első front
pedig még egy Yamaha NS-50F is szebben szólna mint a nyomi szatelitek, de sajnos ez a korlát adott, 2 satelitnek + frontnak gondolom egy Yamaha NS-P60 jó lett volna
Esetleg mutassam meg neki az első hsz-ben felsorolt olcsóbb Onkyo AVX-390-est, vagy a Pioneer HTP-101-et (Pio VSX421+5 satelit + 1 db S21W mélynyomó ami elvileg maga 30ezer külön)
Vagy érdemes lenne a régi rendszer satelitjeit meghagyni hátulra - + ha van mélynyomó és center azt is - és csak egy picit jobb kis méretű frontpárt keresni + új erősítőt és egy fokkal jobb lejátszót?Az illetőről annyit, hogy ha nem filmez, akkor vagy tucc-tucc-t hallgat kikapcsolódásnak, vagy ilyen ellazulós zenéket mint Diana Krall, Loreena McKennitt, Sarah Brightman
valamint panelban lakik, és van alsó szomszédja
a szoba kb. 20m2
Ja igen, sajnos mindent újonnan számlára fog venni az ismerős
-
Mercutio_
félisten
válasz
kimi02 #17034 üzenetére
Melyik volt ez a pioneer erősítő, hogy messze elverte a denonokat?
MÁS: Olyan létezik, hogy a piros fényt látom az optikai kábel végén, de az sérült és ezért az erősítő optikai bemenetére dugva nem tudja dekódolni?
Hiába választom ki forrásként ezt a bemenetet nincs hang csak ha coax digivel kötöm össze a lejátszót és az erősítőt -
Mercutio_
félisten
Ja, és amiért idetévedtem:
Átalakítottuk a szobát, ebből eredően máshová került az erősítő (DENON AVR-1705) és így megnőtt a távolsága a TV-hez és a DVD-lejátszóhoz képest, valamint úgy döntöttem, hogy scart-ról HDMI-re cserélem a kábelelezést.Kérdések:
1. DVD-lejátszó (Eddig Philips DVP-5990 volt, most még keresem az utódját) HDMI-kimenetén a DTS hang átmegy a TV-be (LG 37LG3000) illetve az meg tudja-e szólaltatni, vagy csak a DD-t? (vagy azt sem?)
2. A jelenlegi erősítő beszerzésénél szempont volt, hogy házimozi mellett zenehallgatásra (vegyes, akusztikus, jazz, rock, synthipop, stb.) is használom (van olyan üzemmódja ahol 2 csatornás erősítőként működük és szvsz nagyon szépen szól) tudtok-e ajánlani olyan (akár használt, de még garisan beszerezhető) típust aminek van hdmi be és kimenete (és a kimeneten a TV által kezelhető formában küldi a hangot) és zenehallgatásra is legalább olyan jó mint a mostani Denon?
Ha a jelenleginél kisebb a mélysége (39cm) és tanítható a távirányítója, akkor az plusz jó pont lenne
3. A Philips DVP-3380-on kívül tudtok-e olyan dvd-lejátszót, aminek van optikai digi kimenete és legalább olyan jó? (kb. pariban van a sokat dícsért és Riddick által folyamatosan firm-frissített DVP-5990-el) -
Mercutio_
félisten
válasz
róbert gida #6284 üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest