- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
Nyugodtan rákötheted akár a 4 Ohm-os hangfalakat is, az erősítő bírja, nem lesz baja. 8Ohm-ra számolnak csak az nem jelenti, hogy kicsit nem lehet lejjebb menni
A 6-os tuti nem fog gondot okozni neki.
- deahangfalak jók - Na ezen gondolkodtam vagy két percig, hogy milyen márka termékei lehetnek
ááá nem vagyok másnapos pedig dolgoztam az éjjel és pár perc múlva megyek megint melóba...
-
kigyi_23
addikt
válasz
spiky03 #46451 üzenetére
Ha nem tudod átállítani a hangvezérlést akkor nem fog kiadni hangot ezen a módon. Ez nem úgy megy, hogy ott is folyamatosan tolja a jelet. Amúgy meg, ha belenézel a jack aljzatba akkor vagy látsz piros fényt vagy nem, ha egyik sem fénylik pirosan akkor dughatsz te abba bármit.....
-
kigyi_23
addikt
válasz
bruce20 #46425 üzenetére
Dicséretes, hogy ennyire segíteni akarsz, de írja is a lényeget miszerint az erősítője nem képes fogadni a hangot HDMI bemeneten.....
Vagy, ha ezt nem sikerül értelmezni magyarul akkor tessék:
Separate audio cable required when using HDMI cable for video
Így aztán annyira még sem egyszerű a történet, a noti tökéletesen megbirkózna a hang kiadásával HDMI-n, de ez jelen esetben teljesen lényegtelen.
-
-
kigyi_23
addikt
Ne aggódj nekem amikor beraktam kifejezetten ellenszenves volt
Szinte alig hallottam a hangját, aztán egy idő után olyan nagyon randa lett a hangja és szépen némi bejáratás után aztán kialakult és már kifejezetten szépen szól. De az első 3-5 óra az tragédia volt. A mai napig sem tudom miért szólt akkor annyira randán.
-
kigyi_23
addikt
válasz
spiky03 #44382 üzenetére
Nálam a 220V csak annyival akart átverni, hogy nem volt raktáron a cucc, na mondom kifizetem előre és akkor nem kell magammal hordjam a pénzt, meg át tudja venni megbízott ember is. Na 56k körül rendeltem akkor és persze, hogy a futár kérte a pénzt..... (tehát csak ennyivel akartak lehúzni..)
-
kigyi_23
addikt
válasz
spiky03 #44006 üzenetére
Ez egész jó lejátszónak tűnik, wifi-t nem találtam, hogy lenne benne, de a LAN az korrekt módon benne van így rá tudnám kötni a belső hálóra. És most még ajándék Trója BD-vel is adják ingyen szállítással egy-két helyen. Mondjuk van egy Popcorn A-210-em szóval annyira nem lényeg egyenlőre, de sok a régről maradt DVD-m és talán a videoton dvd lejátszóm lassan csere érett lesz. Vajon hálózaton látja a megosztásokat és le tud belőle játszani?
-
kigyi_23
addikt
Brutális hangfalszettet kaptam a nagykertől
Csak úgy érdekességnek egy 2.1-es erőgép -
kigyi_23
addikt
válasz
Patice #43352 üzenetére
Az ijedtségben nem volt hiány. A régi rendszeremnél nem volt azért semmi olyan komoly meglepetés. Szólt szólt, de nem ijedtem meg. Ezzel viszont éppen 1 hete néztem meg este, na volt ám kapkodás a távirányító után
Mondjuk pl. SUB tesztnek meg a bombázás jó
Amikor lent vannak a pincében hát beleremegett a szoba
-
kigyi_23
addikt
Vibrációs hangszóró
Tudta, hogy a mindennapi használati tárgyak képesek egy olyan funkcióra amire soha nem is gondolt? A Rock-It 2.0 kihozza a maximumot szinte minden tárgyból.
Ez az extra funkció nem más, mint a hangszóró üzemmód! A használati tárgyak átalakítása és károsítása nélkül megszólathatók zenei hangszóróként.
A Rock-It 2.0 úgy működik, hogy megrezegteti a tárgyat és ezáltal a lejátszott zenét megszólaltatja magából kiváló hangminőségben.
Minél nagyobb a megrezegetett felület, annál erőteljesebb a hanghatás. Szinte bárhol használható és bármilyen zenelejátszó eszközről működtethető a Rock-It 2.0 hordozható vibrációs hangszóró.
Üzemeltethető:
- Telefonokról
- Ipodról
- Hordozható Cd lejátszókról
- MP3 lejátszókról
illetve minden olyan audió eszközről ami rendelkezik egy 3,5" Jack kimenettel.Hogy mi miért használunk ilyen bonyolult rendszereket, felhívnám a figyelmet a kiváló hangminőségre
-
kigyi_23
addikt
válasz
szinimini #42677 üzenetére
Akkor keress használtan pl. Polk 110-es SUB-ot (nem fogsz csalódni benne azt garantálom!).
Én újonnan vettem a hangja nagyon nem tetszett az elején ezt el kell ismernem, de aztán teljesen megváltozott ahogy bejárattam és most nagyon szép lágy mégis erőteljes mélyei vannak. Én imádom és csak javasolni tudom! (használtan nem tudom mennyiért mehet, egyáltalán van e valakinek szíve megválni tőle
-
kigyi_23
addikt
válasz
Kamikaze240 #42448 üzenetére
Az az 5*30W nem gyenge házimozi teljesítményt ígér, hallani nem hallottam, de nem lehet egy mai darab
-
kigyi_23
addikt
válasz
szinimini #42431 üzenetére
Titkon azért reméltem, hogy nem akarsz drótot dugdosni bele
Nagyon nem kell, hogy elszaladjon a szekér, ha nem akarsz a jövőben valami komoly rendszert összerakni, de akkor úgy sem optikai kábellel kötöd összeTehát elég egy közepes minőségű optikai kábel is szerintem a jelenlegi rendszeredhez, persze semmiképpen sem valami gagyi, mert ugye azért törekedni kell a minőségre egy bizonyos szintig mindenképpen
-
kigyi_23
addikt
válasz
szinimini #42411 üzenetére
Akkor ok, ha a moncsin van akkor járható ez az út
A HDMI meg persze, hogy átviszi a DTS-HD-t csak értelme nincs
1. Mert a belépő szinten úgy sincs olyan különbség amiért megérné küzdeni érte (tudom nekem is belépő szintű cumóm van) Igaz hallani különbséget, de azért hát-hát.
2. Mivel sok ember szinkronnal nézi a filmeket ott meg ilyen minőségi hangsáv ugye ritka így ezért sincs nagyon
3. Mivel monitorhoz lesz kötve ott meg ugye eleve a képméretből adódó élményromlás már nem hozható vissza a hanggal sajnos ezért sincs sok haszna.(nem kötözködök, csak leírom miért nincs értelme nekünk a DTSHD-MA hangzásnak)
Amúgy meg örülünk, hogy tudja ezt a csili vili fjúcsört és büszkén mondjuk el a kevésbé hozzáértőknek, hogy nekünk már ilyenünk van
-
kigyi_23
addikt
válasz
Patice #42408 üzenetére
Szerintem nem fog neki sikerülni a hang HDMI-n keresztül, azért gondolom ezt, mert a legtöbb lap csak akkor kapcsolja be ezt az opciót, ha a képet is ezen keresztül küldi ki. Tehát ez csak akkor kever hangot a HDMI kimenetre, ha a képet eleve azon keresztül küldi ki a monitorra, így aztán előbb az erősítőbe kell juttatni és majd onnan a monitorba (gondolom én, ha HDMI-s a moncsi). Ez utóbbi dolog csak filmnézéskor lehet megoldás amikor a TV-re küldi ki, ha nincs HDMI a monitoron. Én az optikai kimenetet használnám így nem kell váltogatni a kimenetet és lehet minden megoldásban alkalmazni a DTS és DD5.1 ugyanúgy átmegy azon is és egy belépő szintű rendszernél nem lehet érezhető változás a hangban sem szerintem.
Persze ez csak egy vélemény
-
kigyi_23
addikt
válasz
Rider74 #42264 üzenetére
Az normális, hogy kikapcsol, ha nincs rá szükség. Sajnos az automata beállítás már csak ilyen. Nálam is kikapcsol a Polk, de az általad leírt problémát nem tapasztalom. Nincs mellékzörej a bekapcsoláskor csak tolja a mélyet tisztességesen egyből. Tesztelgettem, hogy kikapcsolt állapotból éledve lemarad-e a mély hangok egy részéről, de nem találtam nagy különbséget igazából elég gyorsan "éled" és nem marad le a lényegről. Nálam viszont a kikapcsolásnál pöffen egyet (csak nagyon halkan, de ugye már tudom mi csinálja így fel is tűnik ha nincs semmi más zaj. Film közben eddig talán 2 esetben hallottam ki ezt a kis zörejt, akkor teljesen néma csend volt éppen annál a jelenetnél.
-
kigyi_23
addikt
Számít valamit az, hogy a SUB-ot a mekkora távolságra méri be a mérőmikrofon? Csak, mert ugye a SUB betölti a teret és nem lehet meghatározni a pontos irányát és helyét (elvileg) tehát kell vele foglalkozni, vagy mindegy mit ír rá? Csak azért kérdezem, mert nekem a ház falain kívülre mérte be
Mondjuk hónapok óta megelégedéssel használom így csak most egyik fórumtárssal beszélgetek PM-ben és eszembe jutott a téma.
A választ pedig előre is köszi.
-
kigyi_23
addikt
válasz
hello28 #41936 üzenetére
Ha ez megvigasztal az enyém is csinálja, ha rátenyerelek a távra és növelem a hangerőt veszettül akkor kicsit pattan a hang amíg le nem szállok a távról. Különösebben nem foglalkoztam a problémával amióta megvan ezt csinálja, de csak ritkán találkozok ezzel a problémával, mert ehhez legalább 15-20db emelés kell és csak kicsit lesz pattogós a hang erre a kis időre. Manuális hangerő emelésnél (értsd a gombbal ami a készüléken van) nincs ilyen hallható mellékhatás.
-
kigyi_23
addikt
válasz
desolator #41686 üzenetére
Szerintem ez is jó választás lehet, de mindenképpen hallgasd meg mielőtt megveszed. Bár én úgy voltam vele, hogy ennyi pénzt már sajnáltam egy ilyen szettre
De mondom mindenképpen fontos a meghallgatás és akkor legalább el tudod dönteni megfelel-e amit hallasz, vagy más irányba kell nézelődni...
-
kigyi_23
addikt
válasz
desolator #41684 üzenetére
Ebből a pénzből új cuccot nem nagyon lehetne összerakni ezért szerintem nézegesd a használt piacot! Nagyon jó dolgokat lehet kifogni és ennyiből talán már egy alap rendszert is sikerül kihoznod, bár szerintem még azért egy kicsivel meg kellene toldani
Én is használtan vettem pár dolgot a rendszeremhez és, ha ugyanazt a minőséget akartam volna újonnan... akkor lehet feladtam volna és nem veszek semmit
-
kigyi_23
addikt
Tudja valaki mit jelent az a beállítás Denon erősítőknél, a Front Speaker beállításánál, hogy A; B vagy pedig A+B??? Néztem a leírásban, de nem lettem okosabb.
-
kigyi_23
addikt
Én azt tanácsolnám neked, hogy egy darabig békülj ki a gondolattal, hogy a TV saját hangszóróit hallgatod és próbálj meg kicsit félrerakni megtoldani ezt a 30-40k-t. Hidd el minőségben és itt főleg a hangminőségre gondolok sokkal jobb és használhatóbb rendszert tudsz majd venni mint ezek a 30 körüli csipogók.
-
kigyi_23
addikt
válasz
#09634560 #40471 üzenetére
Nem tudom milyen fülese van, de láttam már analóg kimeneten dolgozó 5.1-es fülest és igen sikeresen működött. Igaz volt külön erősítője a fülesnek, de lehet USB-s is a fülese akkor is működik amit leírtam csak ugye nem kell ebben az esetben a hangkártyára kötni. Amúgy meg szerintem értelme nincs használni az 5.1-es fülest, mert kényelmetlen és sztem mindegyik nehéz ahhoz, hogy hosszútávon használni lehessen. Melóból nem tudok visszaolvasni 2-300 hsz-t, hogy milyen fülese van sajnos.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Zoty@80 #40403 üzenetére
Nem tudom a problémádat megválaszolták-e már, de nem is értem a problémádat valójában mi is pontosan vagy mi van
5.1 kimenetet használsz gondolom 3 Jack segítségével a fülesre. Az erősítődet meg a következőképpen tudod bedugni HDMI támogatott erősítőt a videókártyád kimenetén keresztül. Enneki hiányában a legegyszerűbb és leggyakoribb megoldások: Optikai kimenet csak mert az szinte minden esetben van. Vagy csak egyszerű coax kimenet, mert optikai híján legalább az van. Mindegyik esetben kimegy az erősítődre az 5.1. A fülesedre meg az analóg jack kimeneteken megy majd az 5.1. Nem kell kihúzni semmit csak átváltani a Windowsnál éppen arra a kimenetre amit használni szeretnél.
-
kigyi_23
addikt
válasz
robi0604 #40160 üzenetére
A szoba akusztika eddig is nagyon rossz volt, sajnos ez nem mozi szoba ahol jelenleg van. Egymástól alig 2m-re vannak a hangfalak, lehet még annyi sincs egyenlőre, majd valamit kitalálok, mert ez így nem járható út. Majd kipróbálom úgy, hogy átmenetileg átrakom őket 1m-el odébb mindkét oldalon tudok ennyit "csalni" és bemérem úgy, hogy van-e változás, vagy csak egyszerűen pár centit tolom vissza az eredeti helyükre.
-
kigyi_23
addikt
válasz
eviktor #40153 üzenetére
Én most a héten újra bemértem mikrofonnal a cuccot. Lényegi eltérés nem volt a mélyen hajtottam vissza és így +0.5db-re állította be a mélyet. Viszont a mérés után a hangja döbbenet szar lett az egésznek
Azóta már állítottam mindent és semmi sem segített rajta. Annyi a történet, hogy kicseréltem a sal kábeleimet Gotham kábelekre és 2 hét bejáratás után bemértem még 1x mert kicsit mozdítottam a hangfalakon (kb 5 cm-el kerültek odébb). A hangzás nem volt rossz, de gondoltam bemérem. Bárcsak ne tettem volna...
-
kigyi_23
addikt
Nagyon profi, hogy gondoltál a jövőre és a gyerek nem csak később találkozott azzal, hogy "zaj" is van a világon
Hasznos elképzelés ez nekem is a jövőre nézve
Mondjuk az esti 35-40db kicsit felejtős, mert még a szomszédoknak is be kellene adni
(családi ház, de azon a hangerőn már nagyon áthallatszik). Este sajna nálunk marad az 46-50db
Pedig mennyivel izgalmasabb az a néhány db nagyon megdobja az élményt
-
kigyi_23
addikt
válasz
kimi02 #34913 üzenetére
Megér természetesen, itt szinte mindenki Dune mániás
Én pl. Popi A-210-et használok. Semmi gondom vele tökéletesen működik és tudja azt ami nekem kell. Teljes BD támogatást is kapott így aztán végképp nincs szükségem jelenleg többre. Neked kell eldöntened mely szolgáltatások kellenek és mennyit érnek meg neked.
-
kigyi_23
addikt
válasz
TazLeacher #34883 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, mert most csak 5.0-ám van és szeretnék én is egy olyan kis brummogót
-
-
kigyi_23
addikt
válasz
s7evcsenko #33565 üzenetére
Nem valószínű, hogy a missiont meg tudom hallgatni sajnos, mert 440km-ert kellene mennem érte, hogy igazi bemutatótermet találjak... Ez így nem biztos, hogy menni fog főleg a jelenlegi helyzetemben. Vááá akkor nem tudom mi legyen mellé, pedig a denon-t megvenném csak akkor mit mellé?
-
kigyi_23
addikt
Szerintetek egy Wharfedale Vardus VR-400 + VR-100 + VR-C1 és egy Denon 1909 jó választás lenne nekem? Mert akkor kijönnék közel 200k-ból ami az eredeti cél is volt (mondjuk a SUB nem tudom mennyi lesz hozzá meg milyen, de nekem jónak tűnik az összeállítás.) Valakinek véleménye róla?
-
kigyi_23
addikt
Ahogy nézegetem a szetteket és szólóban szépen a hangfalakat és erősítőket egyre jobban rájövök, hogy nem konyítok eleget a témához
Lassan ott tartok, hogy jegelem pár napra, mert már összezavarodtam mi a jó és mi nem. Az a gond, hogy nem ismerem a márkákat annyira és nem tudom mit várhatok el az egyes szettektől. pl. itt van ez a magnat szett és itt van ez a mission, de fogalmam sincs mit várhatnék el ezektől. A Magnat még régről ismerős név, de nem tudom most milyen minőséget gyárt a mission meg teljes homály számomra
-
kigyi_23
addikt
Talpon álló természetesen, és az erő az nálam csak az erősítő rövidítése igen. Nem ismerem azt a pio-ot ezért kérdezem inkább a nálam többet látott (hallott) embereket.
GHT-511 sem egy nagy teljesítményű, a szomszédokat elkergetni nem akarom azért, bár családi ház tehát átkopogni nem fognakAz árak amiket írtam, meg sajnos nagyon maximumok, nem vagyok annyira eleresztve, hogy ennél nagyon többet rá tudjak költeni így is fél milla lesz már amit a szórakozásra költök az idén.
-
kigyi_23
addikt
Ha már annyira házimoziztok elkapott engem is újra a házimozi építés
Ugye a popi meg a plazma már megvan most a hangcucc cseréjén van a hangsúly. Nincs nagy szobám, de azért 6*5m-re kellene a hangcucc (kicsit még tán nagyobb is a szoba). Mindenképpen állványos szett kell nekem, legalább az elsők legyenek saját talpon állók (talán a nagyobb hely miatt jobban is szólhatnak ezek). Nem tudom igazából mit vegyek, de ami szimpatikus pl. [link] ez a szett. Tudom nincs benne mély, de a paraméterek alapján ráérnék karácsonyra meglepni magamat egy nyomóval (sztem ezek tudnak annyit, hogy ne legyen nagy a hiányérzetem). Viszont nem nagyon találtam róla infót, hogy vajon mennyire lehet ez jó. Ha valaki tud valami alternatívát azt is szívesen fogadom természetesen, tehát nem erre vagyok minden áron rákattanva. Erő sincs még hozzá tehát az is kell majd. Jelenleg egy PC-s szettet hallgatok (GHT-511D), de lassan kellene valami komolyabb és ezt talán el is sikerül adnom. Úgy 150 körül költenék a cuccra jelenleg az erővel együtt esetleg kicsit felette. (először úgy terveztem 200-ból ki kellene hoznom az egészet az az álomhatár tehát ha valaki tud nagyon csak maximum addig ajánlhat komplett szettet.) Használt cuccoktól kicsit idegenkedek. Ki tudja hol hogyan milyen körülmények között használták, nem hajtották-e ki még a lelkét is. Néha sajnos ezek a szettek mostohagyerekként kihajtanak egy-egy házibulit is na ilyenkor kapnak hideget meleget szal ezért nehezen vásárolok használtat. Én ilyenre azért nem vetemedek arra van más hangfalam
Az építő szándékú segítséget előre is köszönöm!
ui: nahát tényleg van ilyen topic is
(Dorian: 5.0-ra 150k-m van csak 5.1-re van 200k körül)
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest