- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Pali1119
tag
válasz
#09634560 #45597 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot, de Szombathely egy kicsit odébb van az említett helyektől.
Meg szerintem az erősítő bekonfigurálásával el tudnék boldogulni meg összekötni a kábeleket se lenne egy nagy kunszt, csak most ez az RGB meg bitstream...
De egyébként ha ezek nem lennének meg, akkor az baj lenne? Nem jönne ki az 5.1? Vagy miért ilyen fontosak ezek a beállítások? Hát ugye egy laikusnak... -
Pali1119
tag
Na emberek, semmi ötlet?
:
A Video outputnál olyan lehetőség van, hogy S-video meg Scart és a Scart van választva.
Audio putnál a dynamic van, ott diynamic RNG Compression 7/8 van választva.
Downmixben LT/RT és LO/RO lehetőség van és LT/RT van választva.Egyébként gazsibacsi írását elolvasva (ugye nála az erősítő hdmi segítségével van összekötve tv-vel), nekem nem kéne valamivel összekötni az erősítőt a tv-vel? Ugyebár én volnék a tv-t a dvd-lejátszóval scart kávbellel összeköt, majd a dvdlejátszót koax-al az erősítőt összekötő emberke.
-
Pali1119
tag
AVideo outputnál olyan lehetőség van, hogy S-video meg Scart és a Scart van választva.
Audio putnál a dynamic van, ott diynamic RNG Compression 7/8 van választva.
Downmixben LT/RT és LO/RO lehetőség van és LT/RT van választva.Peace
-
Pali1119
tag
válasz
Pali1119 #45444 üzenetére
Tessék, ha a dvd-lejátszó távirányítóján megnyomom a setup gombot, akkor ezek közül lehet választani:
-General Setup
- TV Display
- TV Type
- OSD Lang
- Video output- Speakers Setup
- Downmix
- Test Tone
- CNTR Delay
- Rear Delay- Audio Setup
- Dynamic- Preferences
- Audio
- Disc Menu
- Parental
- Password
- DefaultsNa, most itt hol lehet a digitális hangkimenetet bitstreamre meg a Scart-ot RGB-re állítani?
Peace
-
Pali1119
tag
Most néztem meg a lejátszó menüjét és ott nem volt olyan, hogy át lehet RGB-re állítani amit át kéne.
Vagy a digitális hangkimenetet bitstreamre.
Egyébként ezek mennyire fontos beállítások? Vagy pl. a hang mennyivel lesz jobb, ha a digitális hangkimenetet bitstreamre állítom? (ha át lehet a lejátszón)
Peace
-
Pali1119
tag
Ja és scart kimenetét miért kell RGB-re állítani? Attól mi lesz jobb? A digitális hangkimenetet pedig bitstreamre? És az az szívás, ha nincs ilyen? Vagy ha nem tudom átállítani, akkor pl. nem jön ki az 5.1? ... lehet, hogy hülye kérdések ezek
Peace
-
Pali1119
tag
Na itt van előttem a dvd-lejátszó kézikönyve, de itt én olyat találok, hogy video kimenet beállítása: S-video meg scart
. De itt a scart már be van állítva.
-
Pali1119
tag
Na akkor ez tényleg az utolsó kérdésem lenne: írtátok, hogy akkor a lejátszó scart kimenetét kell a menüben RGB-re, a digitális hangkimenetet bitstreamre állítani. És minek a menüjében kell ezt megtenni? És hogyan kell RGB-re és bistreamre állítani?
Ja és kéretik a kérdéseket úgy értelmezni, hogy én ehhez nem értek tehát a válaszban lehetőleg minél egyszerűbben fogalmazni, hogy egy, a témához sajnos nem értő is meg tudja érteni.
-
Pali1119
tag
De a tv hátulján van ez az RGB, nem? Ilyen 3 bemenet, piros, kék meg zöld, arra gondolsz, ugye? És hogy azt kellene ilyen RGB kábellel összekötni az erősítőhöz? És az olyan, hogy 1db piros, 1 db kék meg 1 db zöld kábel? ÉS ilyen hol lehet rendelni online, ahol az ára nem a csillagos eget veri?
A másik kérdésem az a Bitstream vagyis RAW. Na és ott az erősítőn kell valamit állítani, vagy még 1 kábel kell hozzá vagy kell vele valamit csinálni? Mert azt értem, hogy ez egy nyers digitális adatfolya, de akkor azt még 1 kábellel kell valahova juttatni vagy nem?
-
Pali1119
tag
Csak azért kérdeztem, mert írtátok, hogy hdmi-n is lehet csatlakoztni a tv-t a dvd-lejátszóhoz és lehet, hogy ez zavart meg, hoggy ugye nekem scart csatlakozóval van és azt hittem, hogy az nem jó. Tehát akkor ha ez így jó, akkor csak a dvd-lejátszót kellene koax csatlakozóval az erősítőhöz csatlakoztatni meg a hangfalakat az erősítőhöz azt kész is vagyok?
-
Pali1119
tag
na ez az, hogy írták, hogy van, aztán még sincs rajt. Mondjuk jó tv, eddig nem is néztem rajt, hogy van-e, csak most. scart csatlakozó van rajt 1 szabad meg rca csatlakozók. a dvd-lejátszón szintén van scart csatlakozó meg koax csatlakozó, stb. Aztán itt van a jamo 426 hcs 3 hangfalszett meg holnap jön a pioneer vsx-520 erősítő és nekem előbb nem jutott szembe megnézni, hogy van-e a tv-n hdmi kimenet.
most meg főhet a fejem.
meg verem a falba
-
Pali1119
tag
válasz
Pali1119 #45222 üzenetére
Amúgy Samsung sp43t8hl típusú tv-m van és érdekes, hogy hd ready meg elméletileg kéne is lennie rajta hdmi csatlakozónak, de nincs rajt, csak scart csatlakozó meg ilyen rca bemenetek. Úgyhogy lehet, hogy ez kissé off,de valaki esetleg nem tudná, hogy hol találhatnék egy ilyen: [link] scart hdmi konvertáló kábelt?
Na és hogy a témába is vágjak
, ugye úgy kell összekötni a cuccokat, hogy a dvd-leátszó koax csatlakozóját koaxkábellel kötöm az erősítő koax csatlakozójába, az erősítő hdmi kimenetét hdmi kábellel kötöm össze a tv hdmi kimenetére és a hangfalak kábeleit pedig az erősítő megfelelő dugaszaiba?
-
Pali1119
tag
Hali!
Az úgy elég gáz, ha az emgyeházimozimhoz tartozó dvd lejátszón nincs hdmi kimenet és holnap hozzák az erősítőt meg már a hangfalak is itt vannak? -
Pali1119
tag
Hali!
Nézegettem ezt a kácsa audió honlapot és azt szeretném ezzel kapcsolatban megkérdezni, hogy pl. koaxiális kábelnél pl. ennél [link] az ugye mindegy, hogy milyen antennadugó van rajta?Netdepóban találtam Inakustik Star 1.5-ös kábelt a hangfalakhoz, amit mondtatok, úgyhogy az jó lesz.
hdmi kábelből pedig az Expert Line lapos kábel, de az csak 1 méteres, netdepóban pedig 2500-tő lkezdődnek az árak. -
Pali1119
tag
BBéci, Sanci38 és Dorian: nagyon köszönöm a válaszokat!
-
Pali1119
tag
válasz
#09634560 #45012 üzenetére
Rendben Sanci, köszönöm!
Már csak az a kérdésem lenne, hogy konkrét webáruházat tudnátok ajánlani, ahol ezeket a koax, HDMI meg másfelest (akkor ha jól értem, ezt a másfelest lehet a hangfalakhoz kötni) meg tudnám venni? Mert nézegettem, de árban is és típusban is annyi féle-fajta van például HDMI kábelből , hogy egy laikus számára kész téboly
.
ÉS akkor összegezve kell majd:
- 1 db hdmi
- koax vagy digitálisból is pár db
- msáfelesből pedig 5 db...elméletileg -
Pali1119
tag
köszönöm krenkoka és BBéci a válaszokat.
-
Pali1119
tag
válasz
#09634560 #44983 üzenetére
köszönöm a válaszokat!
Tehát akkor :
- nem érdemes az egybeházimozihoz való bögrehangfalakat rákötni
- írtad, hogy másfeles kábel elég. A másfeles az mi?az a kábel neve vagy a hosszúság?
- illetve ha nem adnak kábeleket (sajnos), akkor végül is mennyi és milyen kábelt kéne venni a hangfalakhoz? Vagyis ha nagyon-nagyon megkérnélek rá, akkor elmondanád, hogy milyen kábel kell a kis hangfalakhoz, a centerhez illetve a fronthangfalakhoz? Meg ugye venni kell HDMI kábelt is. Mert akkor magyarul annyi lesz nem, hogy kis hangfalakhoz, front hangfalakhoz, centerhez tartozó kábeleket bedug erősítőbe, dvd-lejátszót valamilyen kábellel (hdmi?) rádug erősítőre?
Egyszer kell úgyis csak megcsinálni és remélhetőleg utána nem nagyon kell hozzányúlni a kábelezéshez, max. cserénél.
-
Pali1119
tag
Sziasztok! Újra én vagyok.
Na, már kinéztem az erősítőt is és a hangfalrendszert is (Pionner vsx-520 és Jamo s 426 hcs3) és újabb kérdéseim lennének:
- az 1. kérdés (lehet kicsit szokatlan lesz a kérdés): hangzásban egy ilyen kombó, amit itt leírtam erősebbet tud produkálni, mint egy egybeházimozi? (ahol ugye csak mélynyomó van plusz bögrehangfalak)- 2. kérdés: nekem ugye van egy egybeházimozim. Ha most meglenne ez a kombó, amiben van 2 db kis hangfal is, akkor azokat előre kellene tenni a szobában jobbra és balra, vagy inkább hátra a fül mögé (mellé)? (az egybeházimoziból van 4 db kis hangfalam és azért kérdezem, hogy az első kettőt kéne lecserélni szerintetek vagy a hátsók helyére kéne tenni őket?tehát hogy hangzásilag változtatna-e valamit)
- 3. kérdés: a bemérőmikrofon vagy mérőmikrofon. Azt tudom, hogy azt segíti elő, hogy könnyebben be tudjuk állítani a megfelelő frekvenciát, de ezt mégis hogyan?? Ez egy sima mikrofon, amit rádugunk az erősítőre és mit mérünk vele? Vagy hogy kell ezt csinálni?
- 4. kérdés: elméletileg ugye mellékelnek a hangfalakhoz kábeleket. De írtátok,hogy azokat jobb lecserélni. Na és azt kérdezném, hogy milyen kábelekre érdemes lecserélni őket (már ha mellékelnek) és minden kábelt le kell-e cserélni? Illetve az egybeházimoziból való 2 db hangfalat ha majd rá szeretném kötni a az erősítőre akkor azoknak a kábele elméletileg jó lesz az erősítőbe, ezt hogy tudnám így látatlanba megnézni ?
Na és az 5. kérdés: ha majd itt lesz ez a rendszer, akkor ugye úgy kell csinálni az összekötés, hogy az erősítőre kell minden hangfalas kábelt kötni? (csak mert eddig úgy van (az egybeházimoziban), hogy minden hangfalhoz tartozó kábel a dvd-lejátszóra van kötve).
Bocsánat az amatőr kérdésekért és előre is megköszönöm a válaszokat.
-
Pali1119
tag
-
Pali1119
tag
válasz
Patice #44692 üzenetére
óó akkor most pont jókor írtam
(kifejtős hangulat)
egyébként nagyon köszönöm Patice a segítséget. Igen, az első hsz-t már átolvastam, csak ott a belépő kategóriában csak az erősítő kerül 50-100 rugóba, én pedig az erősítőt és a hangfalakat tudnám megvenni 100-120 rugóért. (az említett pioneer 420 vagy 520 erősítő + a jamo hangfalak).
Még annyi kérdésem lenne, hogy mivel ugye az egybeháimoziról nem köthetem rá az erősítőre a mélynyomót, hogy pl. filmnél melyik hiányát hallaná meg jobban az ember: a mélynyomó vagy ezek a nagy front hangfalak hiányát? (Gondolom a mélynyomót, de inkább megkérdezek egy, ezekkel a dolgokkal tisztában levő embert).
-
Pali1119
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék egy erősítő + hangfalak kombót összehozni. Már ki is néztem az "áldozatokat", egy Pioneer VSX-420 erősítő illetve egy Jamo 426 HCS 3 Hangfalszett.Árba kb. kijönne úgy 120 körül és úgy gondolom, hogy a későbbiekben blu-ray meg hasonló dolgokat nem fogok rákötni. Ja igen, csakis dvd-zéshez használnám. A lejátszó már megvan, egy egybeházimozi, tehát lejátszó + 5 kisebb hangfal. Na mármost, kérdeznék egy-két dolgot, mert a témában (impedancia, stb.) hót kezdő vagyok.
1. kérdés: a sablonkérdés - szerintetek az erősítő + a hangfalak jók vagy inkább erősítőbe gondolkodjak egy Pioneer VSX-520-ba? Vagy tudnátok-e ajánlani más fajtát?2. kérdés:a Pioneer VSX-420-ra írtátok, hogy nem tudja a hangot átalakítani(?)? Meg ugye ezek stereo rendszerek, tehát, ha én berakok egy 5.1-es hangú filmet, akkor a csak stereóba tudja visszaadni a hangot? Ja igen, de akkor miért írják az webáruházak, hogy 5.0-ás hangfalak?
3.kérdés: írtátok, hogy csak aktív hangfalakat lehet rákötni az erősítőre, meg hogy az egybeházimoziknál a hangfalat mikor az egyik fórumtárs rákötötte, passzívnak érzékelte(?)? Vagyis honnan tudom megállapítani vagy mi az aktív és a passzív hangfalak között a különbség? Ja igen, és akkor ezek szerint én se köthetem rá az egybeházimoziról a hangfalakat?
4. kérdés: általában a hangfalakhoz szoktak kábeleket csomagolni vagy azokat külön kell megvenni? És ha külön kell megvenni, akkor milyeneket érdemes?
Végezetül bocsánat, hogy ilyen "agyatlan baromságokat" kérdezek és előre is köszönöm annak, aki felvilágosít.
Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- One mobilszolgáltatások
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest