Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
littlerock #44846 üzenetére
3as mazdaban hallottam a bose rendszert, sztem is atveres.
-
BBéci
legenda
válasz
littlerock #44846 üzenetére
Előbb voltak meg valódi cseresznyefával burkolt Quadral Aurum hangdobozaim, mint a hifiállvány és a könyvespolc rendszer. Ahhoz igyekeztem igazítani a bútor színét, szóval tudom, miről beszélsz.
A maga kategóriájában nincs baj a Geniussal, és a PC köré kifejezés arra vonatkozik, hogy pici terület hangosítására tervezték és a hangminősége nem AV erősítőkhöz illő. Leginkább játékok és MP3 megszólaltatására való. Még akkor sem házimozi, ha 8-9 mm-es pozdorjából készült a dobozuk. A Bose kockáit senki nem szidja azért, mert műanyagok.
Hangszóróvezetéket nem szokás forrasztani, inkább a nem ajánlott műveletek közé tartozik, kivéve a hangdobozok belső kábelezésénél, ott elfogadott. Toldani szigorúan tilos!
Az AVI filmek sem tartoznak a házimozi témakörébe.
A megfelelő topikban tárgyalhatunk autóhifiről, 5 évig voltam az Autóhifi magazin szerkesztője. A hátulra szerelt kisovál kizárja, hogy autóhifinek lehessen nevezni egy rendszert.(#44847) Wizard8
Elképzelhető, hogy valamiben jobb az a H/K, de attól még mindkettő a belépő kategóriába tartozik.
Miért fontos számodra a besorolásuk? -
BBéci
legenda
válasz
littlerock #44842 üzenetére
Genius szett PC köré való, nem nevezhető házimozinak.
-
tronico
csendes tag
válasz
littlerock #44754 üzenetére
Régebben pár gyártónak voltak a szabvány hi-fi méretnél keskenyebb lejátszóval rendelkező "egybedobozos" rendszerei (egy időben én is kerestem ilyet, de aztán letettem róla, mert nekem kevés volt a max. 1 digitális bemenet). A JVC-nek is volt ilyen rendszere (de típusszámot nem tudok), a Sony-nál viszont jópár modell létezett pl.: DAV-S500 (S300, S400, S550, S800, S880 - ilyenek biztos voltak). Hátha valamelyikből találsz egy használtat, ami megfelel Neked.
#44750 BBéci
Tisztelettel megjegyezném (csak a pontosság kedvéért) hogy manapság már jópár TV képes a HDMI-n kapott jelből "egy az egyben kitenni a hangot" az optikai kimenetére (bizonyos korlátok közt).
-
krenkoka
tag
válasz
littlerock #44754 üzenetére
dugd be a jacket oszt' jónapot! a hang onnantól abból fog jönni azt jóvan. ha ennyire vágysz akkor ezzel azt meg tudod oldani, máshogy nem, csak ide-oda konvertálással. de 5.1-et ne várj tőle sosem. de ha hülyeséget mondok akkor vki mindjárt kijavít.
-
krenkoka
tag
válasz
littlerock #44744 üzenetére
magyarul akkor azt szeretnék, hogy bármit bárhonnan nézel a genius 5.1-ről jöjjön a hang? azt csak jackkel lehet másra kötni, ugye? mert hiába konvertálod azt bárhová, nem lesz 5.1-ed szerintem. legjobb megoldás ha tényleg eladod ami van és összeraksz egy rendszert.
nekem is van egy felesleges erősítőm, ha érdekel leírom a paramétereit
-
Gorneck
legenda
válasz
littlerock #44740 üzenetére
Látom jött kieg válasz...
Elég neccesnek tűnik...
-
Patice
nagyúr
válasz
Olcsó hangrendszerben nem fogsz találni olyat, ami fogad digitális jelet. Ehhez tényleg egy olyan dekóder kellene, ami optikai csatlakozós és dekódolja neked az 5.1-es jelfolyamokat és analógban bocsájtja ki. Amit néztél is Kínából.
Sima DVD lejátszón ne is keress optikai bemenetet. Nem ez a feladata.
Egybeházimozi rendszerek központi "egységében", dobozkájában benne van az erősítő rész is, itt előfordul, hogy van akár optikai bemenete is.
Ha relatíve olcsón akarod megúszni, és a Genius 5.1-et meg akarod tartani, akkor egy olyan DVD vagy blu-ray lejátszóra lesz szükséged, amin van sokcsatornás analóg hangkimenet. Egy ilyen DVD olcsón megvan. Blu-ray lejátszóból viszont csak a magasabb árkategóriájúakon van ilyen.
Ha jobb minőséget akarsz, akkor többet is kell költened. Eladod a Genius-t és a DVD játékost. Veszel használtan egy házimozi erősítőt, amin van digitális bemenet (optikai vagy koaxiális). Veszel egy alap blu-ray lejátszót, ezt az erősítőre is és a TV-re is rá tudod kötni. Veszel egy JBL SCS 178-as hangfalszettet használtan.
Az erősítő + a JBL szett használtan kihozható kb. 80k-ból. Blu-ray lejátszót is találsz 20k környékén használtan, vagy 30k alatt újonnan.
A 430 mm-es készülék szélesség HiFi szabvány, ezzel együtt kell élni, vagy elfogadod, hogy minden ilyen széles, vagy nem.
Esetleg ha egyszerűen le akarod tudni a dolgot, akkor van egy eladó blu-ray lejátszóm, ami pont jó lenne neked.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Én nem értek hozzá, de TV-DVD hdmi összekötése nem megvalósítható?
DVD-re meg kötnéd a geniust. -
krenkoka
tag
válasz
nem értek egy valamit. miért kell a DVD-re optikai bemenet? vagy hova akarod kötni a hangot? eléggé idióta módszer, de működhet.
DVD---->scart--->TV--->Jack--->5.1-es hangfalszett. ezzel annyit érsz el, hogy a hangfalakból szól majd a hang és annyi. de ha írnál pontos típusokat és hogy mit is szeretnél egészen konkrétan a rendszerrel akkor tuti tudnak segíteni mert itt vannak azért nálam jóval okosabbak, mert én nem értem teljesen, hogy mit is szeretnél.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest