Keresés

Aktív témák

• Radírpók

csendes tag

Több fórumot olvasva is mindenhol azt javasolják, hogy érdemes alaposan körülnézni az apróhirdetések között. Sokszor hírdetnek még garanciális cuccokat is a bolti árnál 40-50 ezer forinttal olcsóbban. Pont tegnap vittek el például egy fél éves NAD 356 BEE-t (az orrom elől) 1,5 év garival a bolti árnál 50 ezer forinttal kevesebbért.
    Ettől függetlenül én is tartok egy picit a használt cuccok megvételétől, mivel nem értek hozzá és kábé bármit rám sózhatnának, de vannak fórumok ahol szerencsére ismerik egymást az emberek, így talán kiszűrhetőek a megbízható eladók.
    Lehet, hogy ostobaság, de talán az segítség lenne, ha egy-két hozzáértő ember leírná, hogy a meghallgatásukon kívül érdemes -e még valamire figyelmet fordítani (kábelek, csatlakozók) egy erősítő/hangfal megtekintésekor.

• Radírpók

csendes tag

Sziasztok!

Monitor Audio RX6 hangfalakkal van esetleg tapasztalata valakinek? Tudnátok pár sztereó erősítőt ajánlani hozzá ha megvenném?

• Radírpók

csendes tag

válasz Patice #49063 üzenetére

Köszönöm szépen a válszodat és természetesen robi-k válaszát is. Igazából úgy terveztem, hogy egy Dune Smart D1-hez, vagy ha lesz türelmem kivárni egy Dune 301-hez kötném, feltéve hogy nem írok baromságot és egyáltalán működhet így.
    Ma körülnéztem megint a használt erősítők között. Találtam számomra nagyon érdekes darabokat a NAD mellett is, de továbbra is csak az alapján amiket olvastam róluk, hallani nem hallottam őket sajnos: Advance Acoustic MAP 305 II., Audiolab 8000S.

Találtam egy eladó Rotel RA 1520 erősítőt, ami drágább mint az előzőek, nem tudom hogy megéri-e azt a + 40 ezer forintot. Ráaádásul ennyiért most van egy új állapotú Maranz PM 8003-as is eladó, ami tudom, hogy elvinné a keretem nagy részét, de ha jól láttam egész más kategóriát képvisel. Ha nagyon megéri az árát,akkor esetleg megpróbálok kölcsön kérni a családomtól.

Szeretném megkérdezni a véleményetek arról, hogy ezek közül melyik erősítő éri meg leginkább az árát.

• Radírpók

csendes tag

Sziasztok!

Előre is elnézést, ha esetleg ostobaságot írnék, de a műszaki érzék dolgában nagyon komoly kihívásokkal küzdök... Remélem azért lesz aki segít :)
    Igyekeztem az elmúlt két hétben végigolvasni a hozzászólások zömét és valamilyen módon rendszerezni az információk tömkelegét.
    Szeretném a családomat meglepni egy hifi/HM rendszerrel. Azért így írom, mert láttam, hogy kellő anyagi ráfordítás hiányában a kettő egy rendszerben nem igazán működik (jelenleg 200 ezer forint körüli összeget tudok erre a dologra szánni). Mivel van két pici gyerekem, ezért az általunk nézett filmek zömét Hófehérke és társai teszik ki. Zenét viszont elég sokat hallgatunk, Halász Judit mellett én főleg bluest, klasszikus zenét és rockot hallgatok. Elnézést ha nagyon részletesen írom, de úgy láttam ezek mind fontos szempontok a választásban.
    Mindezekre figyelemmel egyelőre a sztereó rendszer kialakítása mellett tettem le a voksomat. Igyekszek mefogadni sokatok javaslatát, miszerint célszerűbb használt erősítőben gondolkodni, így akadtam rá egy NAD C-356 BEE erősítőre. Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek erről az erősítőről. Különös képpen a hasonló árkategóriájú Maranz, Cambridge Audio és Adnvace Audio termékekhez viszonyítva.
    A másik gondom, hogy találtam egy eladó használ Arcam AVR-250 HM erősítőt, ami az igazat megvallva nekem mind az általam olvasott tesztek, mind a design alapján jobban tetszene. Ezzel kapcsolatban arra lennék kíváncsi, hogy a sztereó erősítőkhöz képest ennek az Arcamnak mennyivel rosszabb a teljesítménye sztereóban.
    Elnzését, ha hosszú voltam, megköszönök minden tanácsot, véleményt.

Aktív témák

Hirdetés