- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Aktív témák
-
PrinczA
őstag
válasz
St3ven #16551 üzenetére
Nekem a köpönyeg.hu jön be.
-
aggleány
addikt
Hát nem azt beszéltük meg, hogy itt a fórumon nem áruljuk el senkinek???
Womb
Ha én azt írom egy pasasra, hogy f@sz, akkor az két okból lehetséges: 1.) az; 2.) ez az egy értékelhető része van. Ezért volt fura. Amúgy semmi gond, tényleg.
atillaahun
Igenis, értettem, tanulmányozásnak fogom alávetni az említett művet - na kezdésnek nem az egészet, de pár részt megnézek, aztán ha tetszik, akkor megoldom, hogy megnézzem az egészet.
PBA
Ha ismerem ezt a szót akkor, amikor nicket választottam, biztosan "geekeány" lettem volna. Sokkal jobban hangzik, de sajnos ezt már buktam.
-
atillaahun
veterán
Aki mélyrehatóbban kívánja tanulmányozni a geek életvitelt, és közbe jól szórakozni az nézzen The Big Bang Theory-t. Ha meg különösen geeklány érdekli, akkor 4. évad, Amy személyisége lesz a nyerő. :-)
-
-
aggleány
addikt
Aha, aha. Így már értem.
Köszönöm a felvilágosítást.
Nem aggódtam igazán, csak kíváncsi voltam, hogy mit jelent ez a szó, és amit a neten találtam róla, az nagyon kócos volt.
Akkor lehetnék akár "geekleány" is "aggleány" helyett.
RazorGTR1
Hűtlenség önamagadhoz, ha ilyesmi csak eszedbe jut is. (idézet egyik kedvenc írómtól, de nem biztos, hogy szó szerint így van, ezért nem kapott idézőjelet)
Womb
A nagy részével egyetértek, de hogy miért a "picsa" szót használtad a nő szinonímájaként, és hogy miért kapnál ki érte, azt nem értem. Meg azt sem, hogy ha nem akarjátok, hogy így kezeljenek, akkor miért tűritek - sőt, várjátok el? (Akinek nem kabátkája, ne kapkodja magára! Senkit nem akarok megbántani, de fenemód kíváncsi vagyok.
)
Ne magadra értsd, de ha ezt így átlátod, akkor a másik oldalt is ismerned kell.
A "Ti" megnevezés a férfiemberekre vonatkozik.
-
Womb
senior tag
Eh már...a geekasszony egy komoly, értelmes picsa, aki átlát a hülye soviniszta világunkon, elhiteti veled, hogy te vagy a férfi a hegyen, kezeli a gyermeteg problémáidat, közben meg ápolgatja lelkedet, vezet, problémát old, mindezt észrevétlenül, és közben terelget, mint egy gyermeket.
Nem biztos, hogy szép, viszont tartósan érdekes.Szerk: ezért kikapok...
-
PBA
aktív tag
válasz
aggleány #16587 üzenetére
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy ÉN milyen értelemben használom a geek csaj kifejezést.
Én a kockát inkább negatív felhangúnak tartom a "geek"-kel szemben. Kockának sokszor azt hívják, aki tényleg bele van zuhanva az informatika világába, és se lát se hall. A geek csaj meg nálam az, aki mondjuk a nagy átlaghoz képest nyitottabb, érdeklődőbb az informatika irányában, otthonosabban is mozog benne, de ez nem jelenti azt hogy csak az informatika létezik számára (szemben a kockákkal).
Ezen meghatározások ismeretében a "geek csaj" meghatározássalalaposan "benyaltam" neked, izé akarom mondani, pozitívan minősítettelek. Tehát ne aggódj. -
aggleány
addikt
válasz
atillaahun #16579 üzenetére
A kocka ugyanaz, mint a geek? És ezek rossz értelemben vett akármik, vagy jó, vagy ki tudja?
Tényleg nem tudom, és ez elég ciki.
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Tud valaki olyan appot, amivel a gépem deskopját tudom nézni, a teamviewer jó, de azzal bele is lehet nyúlkálni, nekem meg csak néző kéne?! -
ArchElf
addikt
válasz
atillaahun #16581 üzenetére
Sorry, hogy nem voltam egyértelmű... Igen, kb. úgy gondoltam, amint ahogy előttem bővebben kifejtette a kolléga...
AE
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #16581 üzenetére
A cella lényegében az adótornyok által lefedett terület.
Szerintem
ArchElf arra gondol, hogy vidéken kevesebb toronnyal kell lefedni a ritkábban lakott területeket, ezért a cellák sokkal nagyobbak. Ezzel szemben egy városban (főleg lakótelepen) több toronnyal kell lefedni egy-egy területet, ezáltal a cellák sokkal kisebbek.
Emellett feltételezem, hogy
Tesztelo.hu rutinosan használja a mobilnetet a telefonján: vidéken 2G-n, míg városban (Pesten?) alapból a 3G/HSDPA-ra van állítva a készüléke. Eszébe sem jutna vidéken a 3G-t használni, hiszen nincs mindenhol, ugyanígy a városban nyugodt szívvel lockolja a telefonját 3G-re és elfelejti a 2G-t.
Ha tévednék, majd kijavítanak.
-
ArchElf
addikt
válasz
atillaahun #16578 üzenetére
Sehogy nem jön össze. Cellaméret számít...
AE
-
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16480 üzenetére
Na, hát nem egy leányálom úttörőnek lenni. Majd az utókor elismer. Esetleg. Főleg ha megírsz addig még pár tucat cikket.
Előzőre egyébként azért nem reagáltam, mert nagyjából kielégítő volt a válaszod. Másik kolléga meg semmi okosat nem tudott mondani, ezért őt büntetésből további kérdéssel zaklattam, amit már inkább letojt.
(#16542) aggleány
Kocka. ~Nem a test. -
atillaahun
veterán
válasz
Tesztelo.hu #16574 üzenetére
A hely az tiszta, de az üzemmód hogy jön a képbe? Nem vizsgálgattam éppen a szolgáltatók lefedettségi térképeit, de éppen hogy a 2G-s hálózatot építették először, így az érhető el több helyen nem? Azt tudom a sebességbeli különbség jelentős a 3G javára, de hogy jön az a pontosság meghatározásához?
-
asdasdasd
tag
válasz
Joccy88 #16575 üzenetére
Outlook klienseddel akarsz szinkronozálni (azokat a leveleket elérni, amik már ott vannak a gépeden) , vagy a leveleidet akarod elérni mobilról (levelezõ szerverrel kommunikálni, ahogy a gépeden lévô Outlook kliens is csinálja)?
Ha exchange, pop3 szervert akarsz elérni, akkor K-9 mail, ha csak active sync-el érhetô el akkor Moxier vagy TouchDown.
-
Joccy88
csendes tag
Sziasztok!
Bizonyára korábban már volt róla szó, de ennyi hozzászólást nem tudok átolvasni...Android op.rendszerű telefonomra keresnék Ms Outlook szinkronizáló programot. Céges levelezéseimet szeretném utazás közben mobilon is olvasni.
Android marketen találtam pár programot, tapasztalataitok alapján melyik a legjobb? Mit ajánlotok?Válaszokat előre is köszönöm!
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #16545 üzenetére
Ez helytől és üzemmódtól függ. Pl. városban 3G-vel szinte ház szinten tudja, hol vagyok, míg pl. Balatonon 2G-n átrakott a túlpartra.
De városban biztosan jó 2G-n is a Wifi kapcsolgatására, ha legalább 400-500 m van a két helyszín között, de lehet, hogy még kisebb távolság esetén is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #16545 üzenetére
Előfordult már, hogy engem egy szomszédos objektumba helyezett, holott közöm sincs ahhoz. Ám erre is van megoldás:
- X helyszínen (pl. otthon) becsekkolok manuálisan a pontos címre, melyet a "koordináták" (latitude) megjegyez a gsm tornyok alapján
- Beállítom, hogy legközelebb automatikusan csatlakozzon be erre a helyre a cellák alapján
- Ugyanígy beállíthatom a munkahelyet is
- Sőt, ismerősönként állíthatom a megosztást: van aki semmit sem lát, van aki csak a településem infóját látja (viccesen a nulladik kilométerkőnél mutat), végül van aki utcaszinten láthatja a helyzetemetPersze ha egy épületben több bolt van egymás mellett, akkor úgy már nehézkes lenne mindegyiket külön felismertetni a cella alapján. Mondjuk ez engem nem izgat, nem akarok minden helyre külön becsekkolni és linkelni, bőven elég ha egy-két ismerős tudja hogy mikor dolgozom és mikor nem.
-
ricsike81
aktív tag
igoval kapcsolatban info telepités xperia minire ?
-
Mr X
veterán
válasz
-=Vacsek=- #16513 üzenetére
Hátha ez is megoldás. A PlayerPro-ban megadhatsz alapértelmezett zene mappát, azon kívülről nem fog listázni más hangfájlt.
-
-
-
Kakumix
senior tag
válasz
dokee78 #16559 üzenetére
Én megvettem, lehet azért működik, de az EZpdf Viewer tud kétujjas és egyujjas nagyítást is és még sok minden mást. Ezt találtam a legjobbnak az általam kipróbáltak közül (text reflow, horizontal scroll lock, edge flipping, zoom lock, stb), már pár könyvet elolvastam vele, még olyat is amiben csak szkennelve voltak - képként - oldalak és a kinyitott könyv két oldala egyszerre volt hullámosan látható - nem volt rendesen kiterítve a szkennerre forrás.
-
St3ven
addikt
Hehe, nem feltétlenül.
Képzeld el, hogy valami miatt 08:10-kor frissített, mondjuk manuálisan. Ha egy órára van állítva a frissítés, akkor a 08:16-kor a szerverükön frissülő adat csak 09:10-kor "jön meg" a telódra, ami elég nagy késés.
Ezzel szemben ha 15 percre van állítva a frissítés (nálam pl. így megy), akkor a 09:16-os friss adatot legrosszabb esetben 09:30-kor megkapod.
-
chab7
addikt
válasz
Csigusz 1 #16549 üzenetére
Adatnak a Google van benne, a köpönyeget pedig a hasonlítás előtt kézzel is frissítem azért,mert azt észrevettem, hogy nem mindig frissül magától hiába van 15 percre állítva (persze azt kellene hasonlítanom amit magától ír ki mert a lényege az lenne hogy ha ránézek a telefonra akkor azt lássam ami éppen van mindenféle művelet nélkül)
-
dokee78
félisten
Olyan PDF nézőt tudtok ajánlani amiben lehet nagyítani is akár pinch-zoom-mal is.
X8-on próbáltam az EZpdf viewert,de csak 2 állása volt a nagyításnak. -
VD
őstag
Napok kérdése és jön a Smurfs' Village a marketre!
-
Jessus81
tag
sziasztok
feltelepítettem a simi clock widgtettet, és egyszerüen nem akar futni, kiírja, hogy nem található a com.th.android.widget.gTabsimiclock :S
már próbáltam uninstalálni, aztán megint instal, de semmi, egyszerűen, mikor indítani akarom kiírja a fenti hibát -
canniball
nagyúr
válasz
hodostamas #16129 üzenetére
Köszi!
-
St3ven
addikt
Azt azért ne felejtsük, h a köpönyeg.hu adatai óránként egyszer frissülnek, óra 16-kor, de akkor halálpontos egész órai adatokkal.
A Fancy milyen adatokat használ? Accuweather?
Én a köpönyeg vs. Beautiful Widgets témát tesztelem már több mint egy hete folyamatosan, és hát nem sok különbség van. Ha van, akkor rendszerint a BW egy, max. két fokkal többet mutat, ill. szélsebességben 2-3 km/h-val kevesebbet, mint a köpönyeg.
Csak ugye a fizetős BW egyik adatbázisa (Accuweather) jóval gyakrabban frissül, ne kérdezd, milyen gyakran, de a widgetet ugy állítottam be, h minden egyes képernyő felélesztésnél kérje le a legfrissebb adatokat.
-
atillaahun
veterán
válasz
Tesztelo.hu #16544 üzenetére
De GSM tornyok alapján nem nagyon pontatlan a helymeghatározás? Te próbáltad már?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #16459 üzenetére
Nem kell ahhoz GPS. Az AutomateIT pl. a GSM tornyok alapján is tudja kapcsolgatni a Wifit. De talán az Y5 is így működik.
-
chab7
addikt
Köpönyeg vs Fancy
Már második napja tesztelem a kettőt előtérbe helyezve a hőfokok összevetését. Napközben oké mert majdhogynem statikusan egyenletes a hőmérséklet. Minden forrásból 28-30 fokok voltak.
De ilyenkor este már hűl a levegő.
Érdekes módon a Fancy pontosabb.
Tegnap este: fali hőmérő 17.6 fancy 18 köpönyeg 20 (időkép ugyanakkor a környékre 17-18 mutat)
Ma este: fali 18.7 fancy 18 köpönyeg 22 (időképen 18-20)
Még csak 2 napi adat, de számomra meglepő. Nézegetem azért majd még változó időszakokban, mennyire tartós ez a felállás. -
chab7
addikt
Frissült az Angry Birds Rio, új pályákkal
-
PBA
aktív tag
válasz
aggleány #16480 üzenetére
Hm, nem tervezek nemet váltani, sem itt a fórumon, se a hétköznapokban, jó ez így nekem.
A minősíthetetlen arcokkal nem kell foglalkozni, véleményt nyilvánít az ember, majd utána ignorálja őket és ennyi. Sokan nem tudják a geek csajokat elfogadni, de ez legyen az ő bajuk. -
kripo666
csendes tag
-
Breki
veterán
válasz
kripo666 #16531 üzenetére
A dock-on kell lennie egy hasonló üzenetek ikonnak
Egyébként
Alkalmazások
Keresés + B: Böngésző megnyitása
Keresés + C: Telefonkönyv megnyitása
Keresés + E: E-mail megnyitása
Keresés + G: G-Mail megnyitása
Keresés + I: Naptár megnyitása
Keresés + M: Google Maps megnyitása
Keresés + P: Zene megnyitása
Keresés + S: Szöveges üzenetek megnyitása
Keresés + Y: YouTube megnyitása -
punky10
addikt
Kedvet kaptam kiprobálni az MX-t(bár tudtam,hogy a X10 Mini HW-e nem dijazza)de ki sem tudom probálni...
Ez a 240x320-as felbontásu kijelzö nem támogatott....Ugyhogy várok vele telo-cseréig..
-
gyuszmó
őstag
http://www.bestfreedroidapps.mobi/mx-home-x-3d-launcher-application/
Ez sem rossz
-
kripo666
csendes tag
Sziasztok!
Galaxy 10.1 tab,Amit nyúzok és sajnos sokszor nehezen boldolulok vele.
Pl. Nem tudom visszakeresni a beérkezett sms-eket.
Amikor jön egy új, akkor látom egy egyszerû felsorolásban a korábbiakat is, egyébként meg hiába keresem nem találom. SMS kezelô nincs rajt, rátölteni nem tudok ilyesmit a marketbôl.
Hol keressem AZ SMS-ket?? Help!
Köszi -
canniball
nagyúr
Tegyük fel felhívsz engem. Én akkor épp valakivel beszélgetek telefonon, tehát nekem bejelez hogy hívásom van de nem veszlek fel. Neked mielőtt kicseng kiírja-e, hogy nálam várakozik a hívás?
Az előző telefonjaimnál ezt nekem kiírta, még az első kicsengés előtt (aztán ugyanúgy kicsengett mintha a túloldalon nem telefonálnának).
Remélem így már érthető mit akarok kérdezni. -
riolobo
tag
Üdv!
Edzéshez keresek egy olyan stopper/timer appot ahol egy adott időintervallumon belül azt is be tudom állítani,hogy bizonyos időnként is jelezzen (pl.: pl a teljes időintervallum 5 perc legyen ,plusz 30 másodpercenként csipogjon vagy valami).
Ötlet?(: -
-
Viper26
nagyúr
válasz
Azokban a mappákban, ahol nem akarod hogy keressen, tegyél egy .nomedia file-t.
Egyébként lejátszóként nekem a PowerAMP vált be legjobban. -
canniball
nagyúr
Ha olyasvalakit hívtok aki épp beszél (és hívásvárakoztatást használ) szól a telefon hogy várakozásra vagytok rakva? Mert a Defy nem figyelmeztet és nem tudom ez a készülék tulajdonsága vagy az Androidé.
-
Kakumix
senior tag
válasz
próbálj meg a "szemetet" tartalmazó könyvtárakba egy ".nomedia" nevű (üres) fájlt csinálni (bár láttam már könytárat is ilyen névvel, nem tudom az működött-e). Nincs kiterjesztése csak ennyi a neve ".nomedia" - a " jel nem kell a névbe
Ez után elvileg a médialejátszók (zene, videó, képnézegető, stb.) az adott könyvtár tartalmát figyelmen kívül hagyják, persze ez megvalósítástól függ, szóval a winamp lehet, hogy sz.rik rá. -
-=Vacsek=-
senior tag
Akadt egy kis problémám. Eddig winampba hallgattam a zenéket főként a kocsiba a cd lejátszóra bedug és élvezi.
Nah de most felraktam pár játékot és telerakta ilyen 6mp-es szövegekkel meg játék zenével a listát. Azt látom h lehet saját lejátszási listát csinálni de mire kiválogatom a 200zenét a 200 nemkívánatos sok szar közül megőszülök. De a játékokat sem szeretném letörölni, tudtok vmi más zene lejátszó progit? fontos lenne még hogy kitudja tenni widgetként és onnan lapozgatni a számokat.
szerk: helyesbítek nem 200közül most nézem 1977 zenét talál a winamp..
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
Go Contacts EX-et használok névjegyzékként/híváskezelőként és tetszik, hogy össze tudja kötni azonos név esetén a névjegyzékem a Facebook ismerősökkel, lerántva képet, mailcímet, ilyesmiket. Viszont hogy tudom megmagyarázni neki, ha nem ugyanaz a névjegyzékemben a név és Facebookon, hogy az ugyanaz a személy? Pl húgom FB-n saját nevén van fent, nálam "Hugikám" néven és így csak Google contactnak ismeri fel, míg másoakt Google, FB contactnak és ott van egyben minden létező adatuk. Vane rre vmi mód? Előre is köszi! -
Fireman67
aktív tag
válasz
elfelejtette #16508 üzenetére
Ahogy elnézem, 4 magos Intel Atom processzor 4 D gyorsítóval.
De esküszöm, hogy a Blade-m megbuherálom, ha rá kell gumiznom egy lapos elemet, akkor is futni fog rajta..... -
Fireman67
aktív tag
Mindenkitől bocsi, hogy magam alá írok, de a szerkesztés régen lejárt.
találtam egy olyan különlegességet, ami még engem sokat látott Droidost is ámulatba ejtett!
Aki érti, hogy mit mondanak, az tegye közkinccsé... -
Fireman67
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16503 üzenetére
Tényleg érdekes az órája.
Klassz, hogy ugrik a szám, mint a vasúti menetrendben. De még kézzel, egyenként is megforgathatod. Ráadásul okos időjárás előre jelzéssel, ami előjön, vagy elbújik, ha úgy akarod. Plusz még az egész lap is átfordul, ha az Információs gombra böksz... -
Met
nagyúr
Marketen, hogy lehet vásárolni?
-
aggleány
addikt
Én is ezen sírok, hogy mind fizetős.
Ráadásul még fizetősből sincsen túl sok.
Aktív témák
Hirdetés
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- Macska topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest