- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciófigyelő: belépő szintű, de nem haszontalan tabletet kínál olcsón a Banggood
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
egykori
őstag
Nálam bejelentkezett a 2.0.3-as frissítés, de a launchert nem tudom Nováról a gyárira átállítani. Egy hónapja még sikerült, akkor is a frissítés miatt csináltam.
Beállítások / Alapértelmezett alkalmazások / Launcher / Kezdőképernyő. Hiába állítom át az alapértelmezést, nem történik semmi, marad a Nova. Tudna valaki segíteni, hogy még mit nézzek meg? -
quby
őstag
Nem tudom. Én 6-án vettem másnap jött a frissités. Nem tudtam hogy áll a folyamat csak olvastam hogy lesz erre is. Gondoltam már kijött, csak ez nem kapta meg mert állt. De ahogy látom az elsök között vagyok.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
quby
őstag
válasz
Franky74 #1251 üzenetére
Nem láttam hogy bármit irt volna. Bár épp vezettem. Azota nem is ir semmit. összedugom, semmi nem történik azon kivül hogy elkezd tölteni. Még van pár napom eldönteni, de nálam most ugy áll hogy megy vissza. Egy hete nyomkodom meg forumokat bujok. nem ezt vártam enniyért...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
quby
őstag
válasz
Franky74 #1247 üzenetére
Nekem elsö alkalommal irta a kocsi hogy a telefon bontotta a kpacsolatot. Ujjabb 20 probálkozás, semmi... 21. probára közölte a telefon hogy nem támogatott eszközt probálok csatlakoztatni. Azóta megint semmi. Saját kábel, gagyi kábel, jo kábel.. semmi. Motoron sem. (kona 2020, Honda Africa Twin) Ha a status barban probálom átállitani hogy "csak töltés" vagy "csak MTP" ott sem reagál semmit....
Szóval egyenlöre ez sem megy....
X14 HO 2.0.3.0[ Szerkesztve ]
-
Franky74
tag
Sziasztok!
Ma megpróbáltam a telefont(X14 HO 2.0.1.0) a kocsira kötni(Suzuki Vitara '19), de nem sikerült.
Illetve a fejegység üzenetet dobott:
"Kérjük okostelefonján fogadja el a felelősség kizárási nyilatkozatot az Android Auto kapcsolódására vonatkozóan."
Ezt a nyilatkozatot hol találom, a telefonon? Kerestem, megnyitottam az android auto beállításait is(Menű - További csatlakozási lehetőségek - Android Auto), semmi.
Válaszokat előre is köszönöm! -
V.Dave
senior tag
Sziasztok
Gesztus vezérléssel valami problémám van , sokszor kikapcsol néhány másodpercre. Nem tudom az okát de nagyon idegesítő . Másnál is?
Xiaomi mi 8 6/128
-
quby
őstag
Sziasztok,
Elsö xiaomi cuccom, most egy 14. Kicsit idegen, és van is pár dolog amit nem tudok megoldani, oneplus-rol jövök, ott hiphopp megoldodttam.
1. van 5 forrásom a kontaktokhoz. (3 mail, céges exchange, sim). Egyszerüen nem tudom megoldani, hogy csak 2-t lássak. vagy csak egyet tudok kiválasztani, vagy az összest? az általam eddig ismert rendszereken itt checkbox volt hogy melyik kell. Itt lenyilo van, ahol egyet választhatok, vagy van egy ALL....
2. szintén kontakt, az egyik forráshoz az egyik sim kellene mint hivo kártya, a másik forráshoz a másik (nyilván céges kontakt céges kártyárol, privát kontakt privát kártya). Azt látom hogy egysével be lehet állitáani (default sim for the contact), de ugye 1200 kontaktot nem kell egyesével végig kattitntgassak....
3. Hivás elött gyorsan tudok e simet váltani? amolyan temporary megoldásként. Onepluson két zöld gomb volt, de amugy a hosszan a kontakton és ott volt olyan opcio hogy "call with ....". Nem fogom beállitani hogy mindig rákérdezzen mert az rohadt idegesitö, hogy ez az opcio 100-bol 99x nem kell.
4. home-ra kirakott kontaktot rögtön hivjon. legyen alapértelmezett behaviour. ne a kontaktot nyissa, és ott kelljen rányomjak, hogy hivni akarom...
Ha olyat kérdezek ami már elhangzott (akár nem is egyszer) akkor bocs, hirtelen gyors keresésekkel nem találtam válazst.
verziok: hyperos 2.0.3.0 aq3a.240627.003
ha valamire kapok választ köszönömA legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
zsoltip
őstag
válasz
Black&White #1236 üzenetére
OOB? Mit jelent ebben a kontextusban?
-
pingwin92
aktív tag
Egyrészt ezt akartam már írni az automata fényerővel kapcsolatban, hogy lehet, hogy neked nem elég magas a fényerő, és azért szürkébb, mint szeretnéd, de az amúgy adaptív. Azaz, ha adott fényviszonyok mellett, amit a szenzor lát, te mindig feljebb húzod, akkor előbb-utóbb megtanulja, hogy feljebb kell vennie. Elméletben.
Másrészt ezt már másodszorra írod, hogy a betű fehér, és nem mögötte a háttér. Először azt hittem, csak rosszul fogalmaztál, de akkor ezek szerint te a dark mode-ra gondolsz? Mert ott van egy ilyen beállítás, hogy "Adjust texts and backgrounds automatically". Esetleg ez?
-
Smiro
senior tag
válasz
Black&White #1236 üzenetére
Igen, a VW sima. A belső tárhely nyomogatással is el lehet a SIM beállításokhoz jutni és ott aktiválni. De most az inaktív. Lehet azért, mert nem fizikális SIM van benne. Másik gondolatom, hogy mivel a Volte a 4G-nél javított, ez meg már 5G-t is tud, alapból azt használja. De az írt kódot beütve aktiválja az üzenet szerint, de a második
mondatomban
írtaknál nem látszik
-
pingwin92
aktív tag
És az Advanced? Ott kb. szinte bármilyenre be lehet állítani.
Bár 14 meg nem volt a kezemben, úgyhogy nem tudok adni ahhoz egy jó beállítást, de próbálgasd ott. Ha nem elég fehér a fehér, akkor szerintem érdemes a P3-ból kiindulni.Amúgy hülye kérdés, de nincs neked bekapcsolva valami extra dim? Már, ha van ilyen egyáltalán a global / eu Hyperben.
[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
válasz
pingwin92 #1232 üzenetére
Igaz, nem olvastam vissza. Betű méret és stílus akart lenni, de átszerkesztette a klavi. A híroldalak megnyitására gondoltam. Akár ez az oldal is, a nick sáv itt barnás, míg a réginél fehér. A szöveg is itt szürke, míg MI8 fehér. Tehát jobban olvasható. A kamera kép színhűsége jobb a Leicanál, de a fotókon a fehér-fekete különbség - ami az édességet is meghatározza - jobb a réginél. Miért számít ez? Mert a szöveget szemüvegben látom csak az új telefonnál, a réginél ment szemüveg nélkül is. Az automata fényerő csúszkát összehasonlítva szinte egyforma helyen állnak. Mattabb a kijelző képe, mint a MI8- nál. Ezt az összehasonlítást nyilván sokkal hamarabb kellett volna megtennem, de más dolgom volt sajnos, így utólag próbálom korrigálni a nem tetsző dolgokat. A kamera kép összességében jobb, de a fehér egyensúly nem. Szerintem.
És igen, a színprofil: a MI8-nál ha változtatok, a minta színes ceruzák színe változik, míg a 14-nél nem látok különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
pingwin92
aktív tag
Mi az, hogy „ugyanolyan méret és súly mellett"??
Az se teljesen világos, hogy a kijelzővel, vagy a kamera teljesítményével van bajod. A fotókat utána egy 3. megjelenítőn nézed egymás mellett?Vagy, ha kijelző, akkor mi az az automata beállítás? Az alapértelmezett színprofil? Vagy az automata fényerő?
[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
Sziasztok, újabb kérdés: a MI8 képe sokkal élesebb, világosabb automata beállítás mellett, mint a 14-é. Egyszerüen nem bírom közel azonos szintre hozni. A 14 homályos, a betűk ékessége is sokkal rosszabb ugyanolyan méret és súly mellett. Mint ha szürke szűrő lenne a képernyő előtt. Javaslat?
-
cinikis
tag
Azért a "Szuper macro" vidó nem rossz szerintem.
Persze tekintettel a 300e árára.
[link] -
Smiro
senior tag
válasz
Barnahalo #1221 üzenetére
A sebesség már nem releváns... Nyugdíjas lettem... Egyébként eddig azt hallgattam, ne siessek már annyira - asszony mondta persze
Hét már nem sietek, tized, század sec lehet a különbség? Kijelző még mindig jó a 8-on és tulajdonképpen minden, akku kivételével na és a frissítések. Ez utóbbi fájt, mert minden pénzügyeit innen intézek. Persze tudom azt is, hogy nincs biztonság. De talán több, ha még van frissítés. Egyébként meg a Sonyt szerettem annyira, mint a Xiaomit. Ezért is maradtam, illetve léptem mindig vissza ezekre. Kamera meg valóban jobb, nem vitás, de a 8 is jó képeket lőtt nappal, este meg másik kamera appot használtam, amivel tökéletes volt szinte. A VOLTE beállítást viszont nem találom. Talán a virtuális SIM miatt?
-
-
Schatt
tag
Én Mi 8 Pro/Explorert cseréltem de szerintem a képernyője annak nagyobb ( legalábbis ha csak nem romlott a szemem
) abba az ujlenyomat akijelzőben volt nekem ez sokkal stabilabb, android auto nálam is hisztizik de gondolom ez az auto rendszerétől is függ inkább azt mondanám a régi már beállt.én a mi 15 re vártam dehát sajnos előbb ejtettem el a telefont mint kellett volna. a párásodás viszont zavar visszaolvasok va topikban volt e erre vonatkozólag valami.
Üdvözlettel: Attila
-
Barnahalo
tag
Majd 3 hónap használat után vedd elő a Mi 8-at, és próbálgasd kicsit a két telót egymás mellett. Én ezt tettem a Mi 9T-el. Ég és föld a különbség mind sebességben, mind kamerában a régi telefonokhoz képest. Az ujjlenyomatolvasóban is elég sokat fejlődött a mobil a régi kijelző alattikhoz képest, de persze, a kapacitívval nem összehasonlítható.
-
Smiro
senior tag
Most váltottam MI8-ról. Aksi 2 hét után állt be nálam, másfél, két nap kijön. Ujjnyomat feloldás rosszabb. Méret szinte ugyanaz. Kamera éjjel talán jobb. Android autó rosszabb, telefon névjegyzéket nem lehet átvinni. Talán majd most, frissítéssel . Közelség érzékelő szerintem rosszabb, sokszor felold, ha fület váltok és akkor vagy sikerül megszakítani a vonalat, vagy nem. Kijelzőben nem látok nagy csodát. Poco7 lehet, jobb lett volna. Már késő, sokat hezitáltam.
-
Schatt
tag
válasz
jojoando #1211 üzenetére
detto az A15 is települt, az android biztonsági frissítés még 24.11.01
a 16gb memóriát a tárhelynél látod? mert a Ram 12+6 ot ír.
kellet ennyire várnom kisebbek lettek az ikonok, meg a betüméret is
Az android autós vezetékes kihangosítás is meg makkant remélem mindent frissít a rendszerhez és megjavul.Üdvözlettel: Attila
-
hdtomi
senior tag
válasz
barackle #1215 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Az akksit néztem én is, és jobb lenne a nagyobb.
Fontos az ujjlenyomat olvasó, így akkor az is a 15 fele visz.
Tippre 400ezer Ft lesz a kezdőára, így várok vele talán őszig.
Majd még meglátom hogyan alakul, mert a 300ezer is sok pénz és annyi kb. "rendes" boltból a 14 jelenleg. Aztán a Mi 8-at talán 80ezer forintért vettem 3 hónaposan.Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
barackle
tag
Nem tudom mennyiért fogják adni, de ha az ár nem döntő szempont, akkor én a nagyobb akksi miatt a 15 felé hajlanék. Persze felhasználói szokás kérdése, hogy kinek mekkora akkura van szüksége. A 14 nálam kibír 1,5 - 2 napot, ami amúgy nem rossz, de munka közben nem is nyomkodom egész nap. Aktív használat mellett 1 napos az üzemidő.
A másik, az ujjlenyomat olvasó, én MI8 után nagyon szenvedek a 14-esével, ha már kis kosz van az ujjamon, vagy kicsit nedvesebb valamiért, akkor már elhasal, a MI8-é hibatűrőbb volt. A 15-ben ultrasonic -os ujjlenyomatolvasót írnak, erről sokat nem tudok, de elviekben jobbnak kéne lennie.
A többi paraméterben meg szerintem sem fogod észrevenni a különbséget, MI8 után a 14 is jó alternatíva (nálam stabilan működik, alapvetően MI8-ról váltva is szeretem, eltekintve néhány hiányosságától), biztos, hogy a 15 is az lesz, csak megjelenés után várni kell pár hónapot, hogy csökkenjen az ára..
-
user26
senior tag
Szia! Kíváncsi vagyok mások véleményére, de személyszerint kettő közt, a szürke hétköznapok mellett, HyperOS -en semmi különbséget nem fog az illető látni. Nyilván Mi8 -ról, vagy közép kategoriából X14 vagy X15 -re váltva érezhetsz különbséget, forma, szín, súly, sebesség, látvány, de X14-ről X15-re váltva kb ilyen értelembe semmi különbséget.
(Tudom, a mai felgyorsult világ azt mondja, 1,5 évenete csere kellene, de ilyen elszállt árak mellett, és érdemlileg látványos különbség nélkül a felső ligába 3-4+ év kitart vígan.)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! Valószínű a következő telefonom is Xiaomi lesz. Most Mi 8-at használok és a 14-et néztem ki. Esetleg érdemes megvárni a 15-öt? Adatok alapján jobbnak tűnik, de gondolom az ára elég magas lesz: GSMArena összehasonlítás.
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
jojoando
aktív tag
Most kaptam meg a 2-s alapszintet, a 2.0.1.0.VNCEUXM -T
KÉRDÉSEM A MEMÓRIÁT HOL LEHETNE VISSZAÁLLÍTANI 12gb-RE? Valahogyan a 16-n áll és nem találok rá a megoldásra. -
user26
senior tag
válasz
cinikis #1209 üzenetére
A biztonsági javítás frissítve 2025 januárjára. Megnövelt rendszerbiztonság. Többnyire elsősorban ez szokott lenni (adroid biztonsági frissítés), magában a HyperOS -be pedig vagy semmi, vagy kisebb változtatások. (ha fő verzió alszáma frissül, de ha pl v1.0.xy -ról v2.0.xy -ra, tehát fő verzió, akkor némileg több minden) change log-ra keress rá, ha érdekel bővebben.
szerk:
A kettő közt semmi nem jelent meg elvileg, és csak az android biztonsági szint frissült. Tévedhetek, nem végeztem alapos keresést.
2025-02-05 -> OS2.0.8.0.VNCMIXM 15.0
2024-12-16 -> OS2.0.6.0.VNCMIXM 15.0[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
hroberto
veterán
Jött egy kisebb update 2.0.8.0. verziószámmal Global ROM-ra.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Levwi
aktív tag
Kocsiba sajnos nem tudom, mert ott én kábellel töltöm. Még nem tudtam magam rávenni, hogy jobban utána nézzek a dolognak. De hátha van itt valaki akinek van rá ötlete.
Más:
Másnak is csinál olyat, hogy új lap oldalnál cbrome-ban, ha beleböksz a keresősávba, hogy beírd amit akarsz akkor csak egy pillanatra jelenik meg a billentyűzet? Mindenhol máshol jó, csak ott nem. Kicsit idegesítő, mert eddig jó volt.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
Smiro
senior tag
Köszi! Most néztem, ezzel a vezeték nélküli töltővel 4 óra alatt kb. 30% ment bele.A töltő paramétereit nem ismerem, full szettben vette a lányom anno almás cucchoz, de ez nem kellett. Mondjuk nagyjából ingyen is volt. Lehet, veszek egy komolyabbat és beapplikálom a kocsiba a tartóhely alá. Tudom, hogy van autós tartóba épített is, de előző telefonom már esett pofára tartóstól, pedig elég profi tapadókorongos. Marad lent, csak valamilyen töltőt kell kinéznem - ha esetleg erre van 5let
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az idei Xiaomi csúcsszéria egyelőre legkisebb darabja sokat tud, nagyon kézkomfortos és már a HyperOS dolgozik rajta, de becsúszott néhány baki.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest