- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Az SD Maid nálatok mennyi ideig végzi az adatbázis-optimalizálást? Amikor indítottam azt írta 1-5 perc, ehhez képest már egy órája teker...
-
canniball
nagyúr
válasz
gatto_ #42760 üzenetére
Pedig azt hittem ha más nem is de a honosító majd megmondja a tutit.
Narxis!
"Én használtam de mivel már egy ideje sokszor cserélek ROM-ot nem találom értelmét."
Akkor persze. Én viszont nem ROMolok, év elején felkerült a CM7 azóta megelégedéssel használom azt."Oda kell figyelni, hogy mit törölsz..."
Köszönöm a figyelmeztetést! -
canniball
nagyúr
válasz
gatto_ #42743 üzenetére
Az ingyenes verzió mennyivel tud kevesebbet mint a fizetős? Érdemes azt kipróbálni/használni vagy csak a fizetős verzió ami ér is valamit?
Illetve mennyire veszélyes üzem ez ha automatán akarom használni? Gondolok itt arra mint pl. Win rendszereken a különféle registry pucoló programok, amikkel ha óvatlan az ember azért keményen oda is lehet vágni. -
canniball
nagyúr
A K-9 Mailt be lehet úgy állítani, hogy a törölt leveleket ne a kukába tegye, hanem ténylegesen törölje?
-
canniball
nagyúr
válasz
fatal` #42259 üzenetére
"...próbáld meg a Wifi Managert. Nem tudom, hogy tud e ilyet, vagy, hogy működik e Android 2.x alatt."
Requires Android: 1.6 and up - Akkor gondolom működik. Köszönöm a tippet, ha nem lesz valami fix megoldás megpróbálom."Address reservation."
Az én routeremben (talán a kora okán) sajna nincs ilyen.gatto_!
"...ne kelljen az FTP progiban mindig beállítgatnom az ip címet, hanem csak elmentettem és kész."
Pont ez kéne nekem is.BDave!
Egyetlen IP-címes opciót találtam: Wi-Fi beállítások-> Speciális-> Statikus IP-cím használata. Ez természetesen csak akkor állítható ha csatlakozva vagyok, de mivel (számomra legalábbis úgy tűnik) nem az adott hálózat tulajdonságaihoz kötődő menüpontban van én úgy értelmezem hogy ez általános beállítás (tehát máshol nem fog működni a wifi, mivel nyilván más lesz az átjáró, DNS etc.). Vagy rosszul gondolom és ilyenkor csak az adott hálózathoz párosítja ezeket az adatokat?Syl!
"Negyedszer írom be a commentet és nem jelenik meg (rios error)!"
Én ilyenkor csak nyomok egy vissza gombot a FF-nak és ott van minden amit beírtam, nem kell újra bepötyögni. Hosszabb kommentek írásánál kifejezetten idegkímélő lehetőség. -
canniball
nagyúr
Létezik-e olyan app, amivel megoldható hogy amennyiben ismerős wifire csatlakozok akkor (és csak akkor) az előre megadott értékekkel konnektáljon? A cél az lenne hogy itthon és egyéb ismerős helyen fix IP-t használjon.
-
canniball
nagyúr
Ezt vágom, a gondolat alapja az volt hogy a jelek szerint a gyári sms app-al egyes telefonoknál "működnek" a magyar karakterek, másoknál pedig nem (azaz többnek vannak számolva). Ezért gondoltam arra hogy esetleg a honosított készülékeket belőtték megfeleleően de az angol nyelvűeknél ez hiányzik.
-
canniball
nagyúr
Tudja-e valaki hogy ha az SMS Backup & Restore-ral mentem az sms-ket, akkor visszaállításkor visszarakja-e az eredeti dátumokat? Tehát pl. a 2011.09.07. 11:23-kor kapott sms-nél ez lesz-e a beérkezés ideje?
-
canniball
nagyúr
válasz
Mauzes #17268 üzenetére
"van esetleg olyan program..."
Az ES-sel ha kitallózod a filmet nézni is tudod másolás nélkül."Plusz van-e olyan..."
Ha beállítod a lapost hogy hálózati kérés ébreszthesse akkor felkel amikor pl. ES-sel csatlakoznál. Alvásra pedig állíts be hogy x idő elteltével menjen szundizni. -
canniball
nagyúr
Nem is csak a "nagy tesótól való félelem"-re gondoltam, hanem arra is hogy az állandóan bekapcsolva tartott GPS pikk-pakk leszopja az akksit.
petipetya!
A tag (nálam legalábbis) automatice be volt kapcsolva. A location fityfene viszont ki, rinyált is mindig a camera app amikor indítottam hogy engedélyezzem. No persze...!Keeperv85!
User error.RootRulez!
Én korábban próbáltam (gyári 2.1-en) nálam nem ment. -
canniball
nagyúr
válasz
Dark Archon #17169 üzenetére
Erre gondoltam én is.
Breki!
Meg az is hogy "vagy egy külső eszköz", ami egy mobil esetében lehetne akár belső is...
De ezek szerint akkor megint egy felesleges felhajtás, gondolom nem sokan vannak köztünk aki folyamatosan bekapcsolva tartják a GPS-t... -
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16879 üzenetére
Nem tudom, azt sosem próbáltam. De az említett Lockbot előtt nekem is csúszkás volt a dolog, azóta "gombos".
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16839 üzenetére
No a Lockbot pont így csinálja lezárt képernyő mellett is.
-
canniball
nagyúr
"Van benne Tárcsázó..."
Közben feltettem, így látom hogy van benne ez is de arra a DialerOne-t használom, ez csak a kontaktokhoz kell."...mikor felteszed, megkérdezi mindig (míg alapértelmezetté nem teszed), hogy melyiket használod, ezt vagy a gyárit."
Tőlem nem kérdezte (a launcher sem), de annyi baj legyen.A g-ben lévő kontaktokat (mert a gyári csak oda volt hajlandó importálni...) szépen kiexportálta, majd visszaimportálta a készülék telefonkönyvébe, a beépített Contactsot lelőttem és úgy néz ki minden működik pöpecül.
Azt esetleg be lehet-e állítani, hogy amikor új kontaktot veszek fel akkor ne kérdezze meg hová akarom menteni, hanem a telefon legyen az alapértelmezett?
-
canniball
nagyúr
Mindenkinek köszönöm! Ezek szerint rosszul emlékeztem.
TRob1!
Látom a képen hogy azt lehet választani mit mutasson, de azt is be lehet állítani hogy eleve csak a "Telefon névjegyek"-be importáljon/ott hozza létre az új kapcsolatokat?
És ugye ez nem csak egy "felület" a gyári kontakt-kezelőhöz, tehát azt nyugodtan legyilkolhatom? -
canniball
nagyúr
Olyan app létezik-e, amivel ki tudom váltani a gyári kontakt-kezelőt és ami tudja a kapcsolatokat lokálisan kezelni, valamint SD-re exportálni-importálni?
-
canniball
nagyúr
válasz
hodostamas #16129 üzenetére
Köszi!
-
canniball
nagyúr
Tegyük fel felhívsz engem. Én akkor épp valakivel beszélgetek telefonon, tehát nekem bejelez hogy hívásom van de nem veszlek fel. Neked mielőtt kicseng kiírja-e, hogy nálam várakozik a hívás?
Az előző telefonjaimnál ezt nekem kiírta, még az első kicsengés előtt (aztán ugyanúgy kicsengett mintha a túloldalon nem telefonálnának).
Remélem így már érthető mit akarok kérdezni. -
canniball
nagyúr
Ha olyasvalakit hívtok aki épp beszél (és hívásvárakoztatást használ) szól a telefon hogy várakozásra vagytok rakva? Mert a Defy nem figyelmeztet és nem tudom ez a készülék tulajdonsága vagy az Androidé.
-
canniball
nagyúr
Tudnátok ajánlani valami jó kis képnézegetőt, amiben be tudom állítani melyik mappában keresse a képeket? Az sem baj ha van benne olyan opció amivel be lehet állítani hogy ha forgatom a telefont a képet ne forgassa.
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16124 üzenetére
Akkor biztosan azt is láttad hogy köztük van a Jorte is.
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16122 üzenetére
Kipróbáltad, biztos nem tud magyarul? Mert akkor tessék ide átfáradni!
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16119 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16114 üzenetére
És hol itt a probléma?
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16111 üzenetére
Próbáld meg a Jorte-t, azzal is lehet ilyesmi kinézetű widgetet csinálni.
-
canniball
nagyúr
válasz
mandin #16086 üzenetére
Olyan van, ami nem a menüt "mappásítja" hanem egy csoportosított menüt készít, az nem jó? Pl. az Apps Organizer.
-
canniball
nagyúr
válasz
atillaahun #16064 üzenetére
Akkor félreértettem, a "Vezeték nélküli hálózatok" alatt én a wifire és a mobilnetre gondoltam.
-
canniball
nagyúr
válasz
atillaahun #16059 üzenetére
De ha jól tudom ezek is csak akkor működnek ha folyamatos wifi/mobilnet van. Nálam pl. ilyen nincs, így az általad ajánlott app (vagy valami hasonló) sem tudott nekem semmit mondani, csak annyit hogy sorry, nem tudok segíteni mert nincs ilyen jellegű információm, kapcsold be a location megosztást (vagy mit) és majd akkor kérdezz.
-
canniball
nagyúr
válasz
burgatshow #16055 üzenetére
Nincs mit!
Ami még eszembe jutott: DialerOne, AnysoftKeyboard+magyar pakk, Handcent SMS - ezekkel legalább a klasszikus telefon funkciók tuti magyarok lesznek. -
canniball
nagyúr
És tényleg, ki tudja bontani. De hogy csomagolom vissza?
t|-|om!!
Szerintem "barkácsolás" nélkül nem. Amit viszont megtehettek hogy felrakjátok a MoreLocale 2, így amelyik app-ban van magyar nyelv az magyarul fog beszélni. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Amit írtál Lauchert nem használom de szerintem egyesével is lehet cserélgetni"
Mint rájöttem lehet, de csak létrehozáskor, utólag nem, én meg így próbálkoztam vele...Viszont a widgetek ikonját sem így nem lehet egyedivé tenni, sem az általad ajánlott icon Changer for Android-dal. Más módszer kell ehhez vagy ilyenről ne álmodozzak?
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #15986 üzenetére
Még mindig él a kérdés. Valami ilyesmi ikonokat szeretnék varázsolni ha lehet.
-
canniball
nagyúr
válasz
atillaahun #15989 üzenetére
Úgy értettem hogy ne a gépről matass a telefonon, hanem a telefont nyomkodva böngéssz a helyi hálón keresztül a gépen.
-
canniball
nagyúr
válasz
atillaahun #15987 üzenetére
Hogy ne a gépről akarj a telefonra másolni, hanem fordítva.
-
canniball
nagyúr
válasz
atillaahun #15982 üzenetére
Próbáld meg a másik irányból, pl. ES file explorerrel tudsz a hálón tallózni/ténykedni.
-
canniball
nagyúr
válasz
atillaahun #15961 üzenetére
Ha a pár MB-os mp3 elég nagy akkor igen, fél órája gond nélkül másoltam őket.
Amúgy nálam is volt már egyszer ilyen majdnem átmásolja de mégsem nyavajája, de itt mindegy volt a fájlméret, csak az egész kicsi (pár bájtos) fájlokat volt hajlandó felmásolni, a nagyobbakkal 8x%-ig eldolgozott aztán hibajelzés nélkül befejezte, csak a méretből tudtam hogy nem sikerült teljesen. Aztán anélkül hogy bármit állítottam volna egyszer csak meggondolta a dolgot és azóta megint jó. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
RootRulez #15918 üzenetére
Természetesen, FR után az volt az első dolgom. A net persze ki volt kapcsolva, de ehhez nem is kellhet, az exportot is megcsinálta anélkül.
petipetya!
Köszi, de kis kínlódás után a beépített import from SD funkcióval megoldottam a dolgot. Most jól jött a dupla mentés. -
canniball
nagyúr
válasz
RootRulez #15841 üzenetére
Restore failed.
Érdekes módon a híváslistát és az sms-ket gond nélkül visszarakta, de a kontaktokkal nem boldogul, azt mondja nincs G acc-om, vagy ha van akkor kapcsoljam be a szinkronizálást. Hát vazzeg ha onnan akarnék szinkronizálni ahhoz nem kéne külön app.
Természetesen a telefonról mentettem vele és oda is kéne visszapakolnia. -
canniball
nagyúr
válasz
RootRulez #15823 üzenetére
Vazze, vak vagyok...!
A kereső meg azért nem dobta ki mert elírtad: MyBackup nem MyBakup, hiányzik egy "c", egy modi ki tudná javítani. Illetve itt is van egy elírás a címben: "biztosnági". Ez természetesen nem beszólás akar lenni.
Látom közben megtörtént. -
canniball
nagyúr
válasz
petipetya #15821 üzenetére
RootRulez kolléga is azt linkelte, de itt nincs olyan...
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
petipetya #15812 üzenetére
Én csütörtökön raktam fel, de nem volt időm foglalkozni vele csak tegnap. Aztán mivel nem akarta az igazat leszedtem, majd feltettem újra, így abszolúte friss telepítés.
"Az app-okat backupoltam TitaniumBackup-pal, az sms-ket az SMS Backup & restore-ral, a kontaktokat pedig a beépített export to SD funkcióval. Már csak az a kérdés hogy utóbbi menti-e azt is hogy melyik az alapértelmezett szám, illetve hogy esetleg mit hagytam ki a számításból?"
Ehhez tudsz/tudtok hozzáfűzni valamit? Már nyomnám a FR-t de nem szeretnék semmi fontosat elbukni.RootRulez!
Érdekes, nekem semmiféle mailt nem küldött a G, csak itthon a mail kliens rinyálása alapján jöttem rá hogy meg kell változtatnom a jelszavam. Hogy miért azt nem tudom. Azóta a régit visszaállítani persze nem tudom... -
canniball
nagyúr
válasz
petipetya #15806 üzenetére
No igen...
Elindítottam wifivel, hogy hátha akar még valamit telepíteni. Aztán amiről úgy gondoltam hogy net kell hozzá azt a beállításokban kikapcsoltam, wifit lelőttem, újra elindítottam a progit és megint rinyál hogy nincs hálózati hozzáférés. Ez így számomra felejtős.
Esetleg ha van rá lehetőséged még azon a bizonyos "idegen telefon" kéne kipróbálnod és ha ott még rendesen működik akkor kimenteni azt a telepítőt.
Amúgy én is még csütörtökön raktam fel, csak tegnapig nem próbáltam, de egyből ezzel fogadott.Végül is csak jobb ha több mentésem van alapon kellett volna, mert olvastam már itt olyat hogy valaki bőszen mentett csak aztán már visszaállítani nem tudott. Az app-okat backupoltam TitaniumBackup-pal, az sms-ket az SMS Backup & restore-ral, a kontaktokat pedig a beépített export to SD funkcióval. Már csak az a kérdés hogy utóbbi menti-e azt is hogy melyik az alapértelmezett szám, illetve hogy esetleg mit hagytam ki a számításból?
RootRulez!
Nem is kapod meg a leveleket vagy csak nem szól? -
canniball
nagyúr
Egyszer sikerült beállítani a LauncherPro-ban hogy az app drawer-ben 5 app legyen egy sorban, de most hiába keresem nem találom ezt az opciót. Tudja valaki hogy merre van?
-
canniball
nagyúr
válasz
Fireman67 #15583 üzenetére
Látszik hogy tűzoltóként alapos kiképzést kaptál a hő hatásairól.
Feltettem az ajánlott Android Location Cache Viewer-t hogy lássam mi a pálya. Aszongya hogy Location data cache found, de unable to load, merhogy ez csak akkor mukodik, ha a user bekapcsolja a wireless networks opciót a settings-> locations-ben, egyébként Android does not cache this data. No ennyit erről...
-
canniball
nagyúr
Olyan app kerestetik, amelyik úgy exportálja/importálja a kontaktokat SD-re/-ről, hogy az alapértelmezett tel.számok is megmaradnak.
Avagy a gyári opció vagy a Titanium backup tudja-e ezt?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- Horgász topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged