- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
válasz
canniball #42758 üzenetére
Én használtam de mivel már egy ideje sokszor cserélek ROM-ot nem találom értelmét. Oda kell figyelni, hogy mit törölsz vele mert nekem régebben leszedett néhány programot is amiket nem "uninstalláltam" viszont tényleg talált olyanokat is amiket elvileg már töröltem. Szerintem azoknak hasznos akik sok progit próbálnak ki vagy régóta használják a gyári rendszert.
-
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42758 üzenetére
Fogalmam sincs mennyire lehet hazavágni a rendszert...
Több száz féle készülék, számtalan gyári, és főzött rom, plusz a gyártók egyéni megoldásai, szóval ezt lehetetlen megjósolni. Ezt írja is a fejlesztő a súgóban. Azt tudom, hogy nálam HTC Desire S-en, gyári rommal semmilyen problémát nem okozott, pedig kipróbáltam minden funkcióját számtalanszor. Őszintén szólva nem emlékszem mely funkciók a fizetősek. Tedd fel az ingyenes, és majd írja, hogy mit nem érsz el. A funkciók megjelennek, csak nem aktívak.
(vagy szerezd be alternatív forrásból a pro-t.)
-
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42276 üzenetére
Pedig kéne legyen valami opció a DHCP server beállítások környékén. Nekem otthon a Dlink routeren, és a melóhelyen a ZyXEL routeren is van. A ZyXEL-en két lap is van. Egy ahol manuálisan beírhatok egy mac címet és mellé a kívánt ip-t, és egy másik fül ahol felsorolja a csatlakoztatott klienseket az épp kiosztott ip-kel, ahol csak simán ki lehet pipálni, hogy "reserve".
Szerintem nézz körül alaposan, hátha rálelsz. -
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42276 üzenetére
Pedig kéne legyen valami opció a DHCP server beállítások környékén. Nekem otthon a Dlink routeren, és a melóhelyen a ZyXEL routeren is van. A ZyXEL-en két lap is van. Egy ahol manuálisan beírhatok egy mac címet és mellé a kívánt ip-t, és egy másik fül ahol felsorolja a csatlakoztatott klienseket az épp kiosztott ip-kel, ahol csak simán ki lehet pipálni, hogy "reserve".
Szerintem nézz körül alaposan, hátha rálelsz. -
BDave
őstag
válasz
canniball #42239 üzenetére
Elvileg a Wifi beállításoknál egy felcsatlakoztatott hálózaton belül be tudod állítani, hogy milyen IP-címen működjön a teló.
42243 Richee11: Nincs, én is kerestem. Esetleg Palmary widget, nézd meg!
-
fatal`
titán
válasz
canniball #42258 üzenetére
"És azt hogy (olyan módon ahogy szeretném)?"
Fogalmam sincs, próbáld meg a Wifi Managert. Nem tudom, hogy tud e ilyet, vagy, hogy működik e Android 2.x alatt.
"Nekem az is jó, hogy hívják ezt a funkciót?"
Address reservation. Nálam a LAN Settingsben van (Netgear router).
-
TRob1
veterán
válasz
canniball #29519 üzenetére
Nem sok köze van a honosításnak ehhez (semmi)
Kb. még 2003-ban indult a dolog, mikor elkezdték nyomatni az unicode alapú karakterek támogatását a telefonokban, volt is nagy felháborodás hogy 2 meg 3 sms-ben megy el 1 üzenet (még vmi per is volt asszem) Aztán jött hogy át lehet kapcsolni a telefonokban csökkentett karaktertámogatásra... így már oké volt újra az sms küldés, igaz, nem is lehetett a mi jobbra dőlő ékezeteinket használni.
De az egésznek az alapja kb az, hogy annak idején létrehoztak egy ún. GSM ABC-t, ami 7 bites, ezért 128 karakter fért bele (a mi ékezeteseink pont nem, természetesen). Ezután jött az unicode amibe már minen más nyelv speckó karaktere is belefér, csak éppen ez már 16 bites rendszer, és ez miatt több helyet foglal.
Magyarul: amikor írsz egy nem GSM ABC-s karaktert mint pl: Á, átvált unicod-ra és ezért kb. feleannyi fér 1 sms-be (innentől már mind1 hogy hány ilyen karaktert írsz, mikor átváltott, akkor már csak 1nek fogja számolni, de ugye eleve az egész kevesebb lesz a több helyfoglalás miatt)Bocsi ha hosszú, de rem. valamennyire érthető.
-
Mauzes
addikt
válasz
canniball #17283 üzenetére
Nekem a MoboPlayer van fent, de az valamiért össze van akadva az ES-sel. Ha hálózaton kattintok egy mp3-ra, akkor a hozzárendelt lejátszó viszi szépen, de ha videóra kattintok, akkor sötét képernyő jön be, és szinte lefagy az egész. Közben pedig elindította a Mobo-t, utólag látszik, de az nem viszi így direkt. Amikor ezután "megjavul" a teló, akkor az ES-t egészen addig nem tudom elérni, amíg a Mobo-t be nem zárom (a Mobo ezalatt működik rendesen, ha az ikonjával nyitom meg). Amikor azt bezárom, akkor visszaugrik az ES-re, ahol abbahagytam.
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #17166 üzenetére
- Bementem a kamerába és betettem a pipát a "fényképek geocímkézése" melletti négyzetbe.
- Ekkor felugrik egy figyelmeztetés: "Ehhez az alkalmazáshoz hely hozzáférés szükséges. Engedélyezze a vezeték nélküli hálózatát (=cella adatok) vagy a GPS műholdat a beállítások alatt az aktuális tartózkodási hely meghatározásához"
BEÁLLÍT / MÉGSEM- Bent vagy a beállítások/hely menüpontban Ha bepipálod a gps-t, akkor készen vagy. Ha viszont bepipálod a vezeték nélküli hálózatot, akkor megint előjön egy figyelmeztetés: "A Google helyszolgáltatása gyűjthet anonim helyadatokat. Az adatgyűjtés akkor is folytatódik, ha nem futnak alkalmazások"
Szerintem ennél jobban már nem lehet a felhasználó szájába rágni a dolgokat.
-
-
TRob1
veterán
válasz
canniball #16729 üzenetére
Csak rád vár a #16720-ban lévő linkek egyike, hogy kipróbáld.
Ha új névjegyet hozok létre, ki kell választanom hogy a fiókomba, vagy a telefonba mentse.
Gondolom hogy törölhető a gyári, hisz mikor felteszed, megkérdezi mindig (míg alapértelmezetté nem teszed), hogy melyiket használod, ezt vagy a gyárit.(ugyanúgy, mint pl. egy launchernél is, vagy képnézőnél, vagy bármi másnál)Ezen rész tesztelése szintén rád vár.
Ha felteszed, valszeg pár perc alatt kiderül minden számodra fontos kérdés. Eleve lehet hogy nem is fog tetszeni a felület, vagy a sebesség, vagy bármi más. Szerintem mindenképp próbáld ki, aztán számolj be nekünk.
szerk: Én csak a gmail-es fiókba mentek, szinkronizálok, és nem is távolítottam el a gyárit (elfér), ezért nem tudok ezekről érdemben nyilatkozni. Sorry.
-
TRob1
veterán
válasz
canniball #16719 üzenetére
Mit jelent számodra hogy "lokálisan"?
Go Contacts Ex-et már ismered?
Stefitől magyarul is. -
-
atillaahun
veterán
válasz
canniball #16060 üzenetére
A program(ok) működésének feltétele, hogy a Beállítások > Hely és biztonság > Vezeték nélküli hálózatok használata be legyen pipálva. Enélkül (elméletileg) a Google sem kap logot.
Wifi vagy mobilnet nem szükséges, a helyzetedet szimplán a közelben lévő mobil adótornyok sugárzott jeleinek erősségéből állapítja meg háromszögelős módszerrel. De ennek elég nagy a hibahatára, akár több száz méter is lehet, attól függően mennyire lakott területről és milyen lefedettségről van szó. Nyilván SIM kártya, és aktív hálózat szükséges hozzá.
Ennek sokkal fejlettebb változata, mikor a közeli WiFi spot-ok alapján határol be, itt már inkább csak pár tíz méteres tévedésről beszélhetünk. Viszont ez Magyarországon még nagyon kezdetleges, ugyanis adatvédelmi okokból hozzánk még nem engedték be a Google Street View autóit, amik az adott országok WiFi térképeit is készítik.
Ez utóbbi módszerhez egyébként bekapcsolt Wifi szükséges a telefonon, ami a háttérben folyton keresi a hálózatokat. -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #15986 üzenetére
Még mindig él a kérdés. Valami ilyesmi ikonokat szeretnék varázsolni ha lehet.
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #15814 üzenetére
A titanium-ot nem ismerem. Az sms backup and restore-t régen használtam és megbízható, ám nem tudom hogy elmenti-e az mms-ket is. A kontaktokra nem tudok mit mondani, mivel sosem figyeltem meg hogy egy-egy mentésnél megjegyzi-e az alapértelmezett számot. Hívásnaplót nem mentesz?
-
RootRulez
félisten
válasz
canniball #15809 üzenetére
Ejj, én voltam farok.
Pár nappal CM7 telepítés előtt jött email a googletől, hogy változtassam meg a jelszavam (mindezt azért mert két levelet küldtem pár másodpercen belül egy havernak)
Na akkor megváltoztattam, csakhogy a mentés, amit visszatöltöttem CM7-re, még a régi jelszavas K9 volt... Tehát csodáltam, hogy nem töltötte le a leveleket, hisz a jelszó se volt jó.
Szóval köszi a segítséget, de én voltam láma.
Breki köszi neked is!
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #15809 üzenetére
Itt a teló ("A" telefon) mert csak holnap kapja vissza a gazdája. Megnéztem, és érdekes a tapasztalat:
- Net nélkül folyton abba a hibába ütközöm, amit képeken linkeltél (ott írják is angolul, hogy 30 napig triál, és net kell hozzá).
- Wifi alatt egyszer előjön a hibaüzenet, de az ok gomb megnyomása után újból tudom használni a backup/restore funkciót (restart után is) az "A" telefonon. Viszont a másik ugyanolyan típusú telón ("B" telefon) már csak a hibaüzenet fogad.Ugye a 3. telón (fő telefonom, "C" telefon) fent van a mybackup pro, de most erre is feltettem az ingyenes mybackupot. Itt is használható, viszont mindenképpen kell hozzá net.
Arra tippelek, hogy mivel a "B" telefonra már jóval régebben telepítettem mint 30 nap, ott azért nem működik.
Kérdés, hogy nálad mióta van fent? Mert ha friss telepítés, akkor végképp nem értem a logikát.
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #15805 üzenetére
Igaz, hogy anno megvásároltam a pro-t, de például egy idegen telefonon másvalaki gmail címével csütörtökön még simán használtam mentésre és visszaállításra az ingyenes mybackup-ot.
Most letöröltem és visszaraktam, és ugyanez az üzenet jött elő, mint nálad, mikor a backup gombra kattintottam.
Én sem értem, hogy miért van ez amikor pár napja még simán lehetett használni.
Mindenesetre ha leírod mit akarsz lementeni, akkor mondunk rá alkalmazásokat.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
canniball #15582 üzenetére
Szerintem a főzött rom-okban a hő hatására kicsapódnak a fehérjék, így a nyomkövető sejtek elhalnak. Ennek következtében a nyomkövető funkcióikat nem tudják ellátni.
Mivel a hőkezelés tartós, mondhatni visszafordíthatatlan szöveti károsodásokat okoz a beépített személy, - illetve nyomkövetői funkciókban, így ezt az eljárást tükörtojás szindrómának nevezzük.Vagyis: nem tudom...
-
Cholard
tag
válasz
canniball #14857 üzenetére
THX! Korábban néztem én is ezt, bár többet tud, mint ami nekem kell... a Fuel calculator jó lett volna, ha azt teszi, amit kell neki, de még azt sem tudta pl. hogy folytatólagosan számolja a fogyasztást (pl. a legutóbbi "-ig" km legyen a következő "-tól" km állás).
@jer1cho és DemonDani: köszönöm a "segítséget", tudom hihetetlen, hogy más is ki tudja számolni - köztük én is (tegyem hozzá nem kell hozzá számológép). A számolással semmi bajom, de nemigen emlékszem 2 hét után, mennyi volt a km óra állás, és nem használom a napi számlálót sem, de érdekel, hogy kb mennyit költök benzinre, és abból mikor mennyi megy el, főleg 95/EVO viszonylatban. Elég lenne felírni is a tankolás számlájára... na de ha van teló? Ami pedig a "Sajnálattal nézem én is, hogy milyen hülyeségekre vannak külön appok..." illeti - mit szóltok a cicilibegtetős app-ra? vagy egyéb értelmet igénylő appokhoz? Ilyen erővel, az automatikus háttércserélgető app is marhaság, ami egyébként 4 gombnyomást vált ki...
Újabb kérdés: tudtok olyan alkalmazást, amivel lehet a fórumot követni? A Tapatalk sajnos nem támogatja a prohardvert... Persze lehetne simán webesen, de jó lenne egy direkt fórumos program.
-
válasz
canniball #13568 üzenetére
Azt gondoltam, hogy sokkal nagyobb a fantáziád! Az ember nagyon perverz állat tud lenni.
Igen van amikor fülhallgatóval hallgatom a zenét, sétakor, kerékpározás közben, ha a munkám engedi, még fűnyírás közben is, de én olyan perverz állat vagyok, hogy a családomat ne zavarjam éjjel, akkor is fülessel teszem. Tudom, hogy van ettől kényelmesebb mód is, de nem mindig adottak a lehetőségek.
Egyik ismerősöm, aki sokkal járatosabb az akusztikában, magyarázta, hogy 10-15 000 Ft-os minőségi fülhallgatóval sokkal jobb zenei élményt lehet varázsolni, mint ugyan ilyen értékű hangszórókkal. Nálam a minőség Sennheiser.
Először kételkedtem, de be kellett ismernem, hogy tényleg így van. A SE W995 telómtól el voltam ájulva, hogy milyen jól szól a gyári fülessel, de csak addig még oda nem adta a saját Sennheiser fülhallgatóját. Azóta is ezt a márkát részesítem előnybe.
Álmomba sem gondoltam, hogy egy 20 000 Ft gagyi SE X8-al jobb zenét tudok varázsolni a PowerAMP segítségével, mint a nagy Walkman mobillal, de sajnos ez van.
Egy darabig használtam a MixZing is, tetszett, nem volt semmi gondom vele, de amikor megismertem a P.AMP, akkor muszáj volt váltanom. Mind külsőre, mind belsőre jobban bejött, annak ellenére, hogy összességben kevesebbet tud mint az első számú favoritom.
A családban két X8-van órákig tesztelgetem a két készülék segítségével a két alkalmazást, nálam a PowerAMP a győztes, de ez nem jelenti azt, hogy a MixZing rossz lenne.
A P.AMP jobban kézre áll, ill. a külső is jobban bejön, de ez ízlés kérdése.Hátránya a MixZingel, hogy a teljes verzió fizetős ill. ez idáig nem sikerült magyar nyelvel ellátni, de egy lelkes csapat már az ügyön van.
Az a jó az egészben, hogy van választási lehetőség, mindenki az ízlésének megfelelően választhat. Nekem még a magyar Winamp és a TTPod jött be, de rajtuk van még mit csiszolgatni.
-
válasz
canniball #13514 üzenetére
"Biztos nem egy lejátszó van amiben van EQ, amivel tetszés szerint állítható úgy a hangzásvilág hogy iskolába/munkába menet a tömegközlekedésen zötyögve elszórakoztasson. Vagy mindenki otthon süketszobában hallgatja telefonról a zenét?
Ezt pl. a(z ingyenes) Mixzing is tudja (és gondolom nem ez az egyetlen)."Így van, ahogy mondod, használtam a MixZing-et, többet is tud mint a PowerAMP, de a hangzás világa sokkal profibb, ha kipróbáltad, akkor neked is hallanod kellett.
-
Narxis
nagyúr
válasz
canniball #13544 üzenetére
Városban nem, de itton pl. ha nem tudok elaludni akkor vagy zenét hallgatok vagy olvasok és akkor szoktam fejhallgatót használni. Városban azt a fülbedugósat kell használni, az eléggé szűri a zajt, persze szokni kell annak aki sose használt olyat eleinte kényelmetlen.
-
bozont
veterán
válasz
canniball #13510 üzenetére
Kicsit talán túl van értékelve a lejátszó, de amúgy nem rossz. Nekem pl azért tetszik mert maradéktalanul mindenféle típusú hangfájlt lejátszik amit használok. Mondjuk ha kiveszem a .wma-t (amiből nincs sok, de azokat telefonról is hallgatnám) akkor már több jó alternatíva is létezik.
Például én az andLess és DeaDBeef lejátszókat használtam nagy megelégedéssel, hangzásban meg nem nagyon van különbség ezek között. -
Steven88
tag
válasz
canniball #13510 üzenetére
Dugd be a fülest és egymás után hasonlítsd össze több lejátszóval és megtudod, hogy miért ezt használják a legtöbben, nagyon nagy a különbség.
k850: Azt írta hogy teljes a menüben na meg a Market se kiabált hogy ved meg, na de letöltöttem 1 másikat hát ha ez jó.
Köszönöm a válasz.
-
Psychonaut
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest