- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
tybsen #49820 üzenetére
A Droidwall azért jó, mert white list rendszerben adom meg a jogosultságot, hogy ki mehet fel a netre. Tehát adott program telepítés után annak nem lesz jogosultsága, csak mikor belépek a Droidwallba, és adok neki.
Egyéb jogosultságokat kezelő programnál pedig az az általános módszer hogy ha az adott program nem kap teljeskörű jogosultságot (allow), akkor a telepítés után azonnal beállíthatod, mondjuk a jogosultság kezelő program a notibaron jelez, hogy új alkalmazás, tessék beállítani a jogait. -
elfelejtette
veterán
válasz
fgordon #49579 üzenetére
Szia!
1. Eddig azt hittem én is, hogy elég a telóm memóriája a programoknak, de mióta így meghízott a Skype/Facebook/Viber/Play, stb, azóta aggódni kezdtem.
Egyébként elkezdtem átpakolni a programokat, nem kellett másik partíció.
3. Launcherben nálam most a Holo a nyerő.
4. Billentyűzetben az Anysoftkeyboardot ajánlom.
5. Ha rootolva lesz a telefon, tűzfal programmal elveszed az internet csatlakozási jogát, és nem lesz reklám. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #48328 üzenetére
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Van valamilyen módszer/program, amivel meg lehet változtatni egy program besorolását? Csak mert zavar, hogy kilépéskor a rendszer nem állítja le a PowerAmp-ot, és a Navitel-t, mert "service" alkalmazásként regisztrálta magát, vagy a rendszer őt. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #47584 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő...
Szóval vagy esetleg keresnék olyan adatforgalom korlátozó programot a mostani Droidwall helyett, amivel be tudom állítani azt, hogy a Market/Play áruházból úgy tudjak letölteni, hogy más Guglis rendszer alkalmazások ne tudjanak felmászni a netre. -
elfelejtette
veterán
válasz
kenny123 #47570 üzenetére
Én is keresnék adatforgalom mérőt, ami a rendszer alkalmazásokat is mutatja, mert a mostani Network Usage számomra furcsa értékeket mutat, és szeretnék pontosan megbizonyosodni róla, mit is csinál a telefonom.
Számomra ezek voltak furcsák: Letöltéskezelő/Médiatároló 11.6MB, Tárcsázó tár 4.9MB, Beállítások 3.3MB. -
elfelejtette
veterán
válasz
zho-lee #47490 üzenetére
Nekem is volt a Voda845-ön GO EX, de hajlamos volt néha eléggé megfogni a rendszert, ezért visszatértem a LauncherPro Plus-ra, majd a Nemus lett a favorit. Mióta Gravity360 Ultimate V8 rom van a telón, azóta a romban található Nova 1.1.2 van rajta, és jól teszi a dolgát, nem akadozik.
-
elfelejtette
veterán
Igen, voltak anno elég jó alkalmazások Symbianra, még mikor nem volt Ovi áruház csak a My-symbian.com volt olyan oldal, ahonnan eléggé nagy számú alkalmazást lehetett letölteni (én is sokat szedtem le a Siemens SX1-gyel).
És bár ingyen kaptam a Vodafone845-ös telóm, eleinte óczkodtam tőle, és párhuzamosan használtam a Nokia6630-cal, mostmár egyre inkább az Android híve vagyok. -
elfelejtette
veterán
válasz
Mika1227 #42538 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, akkor próbáld úgy beírni a szöveget, hogy BALRA dőlő ékezeteid legyenek, azokat elvileg egy karakternek számolja. Alapesetben a normál 'é' és 'ö' betüket csak egy karakternek számolja, azokból használhatod a normált (mármint az 'é' betűből, mert ugye az 'ö' pontjai nem dőlnek semerre...).
-
elfelejtette
veterán
válasz
St3ven #42107 üzenetére
Hát nem kimondottan ugyanaz a méretkategória amit én használok, mert 3MB telepítve, de pöpecül fut az extra fapados Voda845-ös telómon a Nemus Launcher (1.6.2.2). Ja és a telefon ugyan rootolva van, de semmi extra rom, totál gyári minden (2.1), még az órajel is csak max. 528 MHz.
A főképernyőn a widgetek átméretezhetőek, dockbaron cserélhetőek az ikonok, app draver vízszintesen lapozható, még a rácsméret is állítható (a főképernyőé is). -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
Mr.Csizmás #19472 üzenetére
Mortplayer (2.1 androidnál nincs eq)
-
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
zsolt19900 #18535 üzenetére
Ahogy RazorGTR1 is írja, a legtöbb launcher át tudja méretezni a widgeteket, bár van, amelyiknek csak a fizetős változata, és még emellett is van olyan widget, amelyiket nem lehet átméretezni.
-
elfelejtette
veterán
válasz
pingwin011 #17853 üzenetére
Ha van memória kártya a telóban, akkor az /sdcard/media/audio/ringtones mappába másolt hangokat/zenéket be teszi a listába.
-
elfelejtette
veterán
válasz
spiritex #16820 üzenetére
Látom vannak gondok a híváskezelővel...
Nálam az a gond a mostani CM7.1-es rom híváskezelőjével, hogy beszélgetés közben a képernyő felső részére kitesz egy Hívásvárakoztatás gombot, amit mindig megnyomok a fülemmel, és nem értem, hova tűnik a hívó, míg rá nem pillantok a kijelzőre...
Mi a francért kellett ezt a sz@rt pont odatenni? -
elfelejtette
veterán
válasz
-=Vacsek=- #16164 üzenetére
Most az Energiagazdálkodás widgetre gondolsz? Mert akkor az Extended Controls jó alternatíva lehet számodra.
-
elfelejtette
veterán
válasz
hodostamas #16143 üzenetére
Figyeltem rá, úgy volt halkabb...
Vagy ha gondolod, rakd fel és nézd meg a különbséget . -
elfelejtette
veterán
válasz
dokee78 #16135 üzenetére
Én inkább a MortPlayer Music (beta) programot használom. Nálam jobban bevált, mivel ingyenes, van benne eq, tud mappánként is lejátszani, és nálam hangosabb volt, mint a PowerAMP...
-
elfelejtette
veterán
válasz
Fireman67 #14887 üzenetére
Az OC-s duma lényege az, hogy utánanézel, mennyi a procid gyári órajele, és ha ezzel a progival a gyárinál magasabbat is be tudsz állítani, akkor van tuning is az általad használt ROMban.
Egyébként hasznos program, én is használom a Voda845-ön. A gyári 528MHz helyett 691MHz-en használom a telót, viszont be van állítva, hogy kikapcsolt kijelzőnél (Screen off) 245MHz-re álljon vissza. De ha akarnám, ez 123MHz is lehetne energiatakarékossági szempontból, viszont így lassabban ébred fel a teló, ezért maradtam inkább a 245MHz mellett. -
elfelejtette
veterán
Úgy szeretem, mikor ilyen linkekkel dobálóznak az okosok. Akik ezt állítják, azoknak biztosan olyan telefonjuk van, amire van hibátlanul működő 2.3-as android. Én is mikor felraktam a Voda845-re a 2.3.3-at, akkor örömmel vettem észre, hogy nem akar állandóan minden program bemászni a memóriába, amit kilövök, azt nem látom viszont a következő indításig. Viszont a rettenetes kalibráció miatt kénytelen voltam visszarakni a régi jól bevált 2.1-et. Azzal pedig újra elkezdődött a balhé, a Navitel folyton berakta magát a memóriába, és mivel már több program is ott tanyázott, emiatt állandóan pont az Üzenetkezelést állította le a rendszer. Emiatt rendszeresen előfordult, hogy csak órákkal később kaptam meg az SMS-eket, amit az asszony küldött, természetesen sürgős választ várva. Na ezért kell használni task killert...
-
elfelejtette
veterán
válasz
Luissimo #12888 üzenetére
Titanium backup szerintem jobb megoldás, még az utolsó beállításokat is elmenti a programmal együtt.
Ráadásul az Appmonster nem menti el a market linket sem, tehát ha az azzal lementett alkalmazást telepíted, akkor a marketbe belépve a download fül alatt nem fog megjelenni, ha van hozzá frissítés. -
elfelejtette
veterán
válasz
canniball #12422 üzenetére
Addig oké, hogy az AnySoftKeyboard-ban lehet nagyobbra venni a betűk (billentyűk) méretét, de lehet, hogy ő a gépeléskor megjelenő betűk méretét szeretné növelni...
Launcher Pro Plus-ban a widget nagyítás meg úgy működik, hogy van, ami nem nő meg, ha nagyítod, csak a nagyobb kijelölt rész közepére áll be az eredeti méretben. Szerencsére elég sokat nagyít is, de ez eléggé véletlenszerű... -
elfelejtette
veterán
válasz
atillaahun #12157 üzenetére
AnySoftKeyboard-ból keress egy régebbi, mondjuk márciusi alap programot, azt tedd fel, és ahhoz fel tudod rakni akár a tegnapi magyar kiegészítést is.
-
elfelejtette
veterán
Mondjuk egy ZTE Blade , vagy magasabb kategóriás telónál már nincs értelme, csak nálam a Voda845-ön alapból csak 179MB RAM van a telóban, és néha ész nélkül elindítgatja a programokat, pl. a Navitel-t, és ilyenkor jellemzően az Üzenetkezelőt zárja be, pedig a párommal pont SMS-ben üzengetünk a legtöbbet, és volt, hogy nem jött meg az SMS-e, csak 3 órával később, mert nem vettem észre, hogy a f@sza kis Android megint elindította a navit...
Meg persze játék miatt is szívtam, mivel nincs a menüjében olyan, hogy kilépés, csak a vissza gombbal "zártam" be, és az éjszaka alatt 65%-ról 15%-ra szívta le az aksit. -
-
elfelejtette
veterán
Az Android System Infoban a Tasks fül alatt 2x is szerepel egy android.process.acore nevű folyamat, ráadásul mindkettőre 100%-os processzor terhelést ír. Tudja valaki, hogy mi lehet az?
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #11231 üzenetére
Bocs, rosszul írtam, 1000 SMS ingyen hálózaton belül (tehát nekem is).
-
elfelejtette
veterán
válasz
Tesztelo.hu #11224 üzenetére
Sziasztok!
Közben én meg csináltam egy kis tesztet, a tegnapi memória témával kapcsolatban.
Letöröltem a telóról (Vodafone845) a Task Killert, és úgy indítottam újra a ketyerét. Elindítottam minden alkalmazást, és a végén megfejeltem az alkalmazásokat a Navitel-lel, és az iGO-val. A 179MB RAM hirtelen leszaladt 25MB-ig, de most nem dobott hibaüzenetet, még az egyszerre megnyitott 2 navigáció ellenére sem. Ami feltűnt, az az, hogy jellemzően az Üzenetkezelést zárta be elsőnek. Ezt mindig figyelem, mivel párommal főleg SMS-ben tartjuk a kapcsolatot, és volt, mikor a program be volt zárva, akkor nem jöttek meg az üzenetek. (Egyébként a gyári programot használom, felraktam pár alternatívát, de nem láttam értelmét, nekem a gyári is jó.)
Szóval nem volt eddig hibaüzenet, viszont kétszer is újraindult a telefon, egyszer épp akkor, mikor befejeztem egy hívást. Ilyen eddig nem volt.
Egyébként most itthol netezek a gépen, a telefont nem nyomogattam 2 hívást leszámítva, és az Android System Info szerint a processzor terhelés megoszlása a 2454MHz-528MHz órajelek között 60-40%, de ebben masszívan szerepet játszik asz, hogy a SetCPU be van állítva, hogy ScreenOFF üzemmódban kapcsoljon 245MHz-re a proci. Ha ez nem lenne aktív, akkor biztosan nem lenne ez az arány, és a 13:00-kor a töltőről lehúzott teló akksija most nem 91% lenne.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
De hiába okosabb, ha egy újraindulás után a 178MB-ból (Vodafone 845) Task killer nélkül nem marad csak 31(!)MB, és ha rányomok a rigo-ra, akkor egyből elsírja magát, hogy nincs elég memória.
Task killer használatával folyamatosan van 75-80MB szabar ram.
Ja és persze abszolút nincsenek fent helyigényes programok, mivel most nincs ext2-es partíció a mem karin, tehát csak a teló 189MB-os belső memóriájára telepítek, most kb. 100MB van szabadon. -
elfelejtette
veterán
válasz
Szabikaa20 #11141 üzenetére
Olyan, mint amikor a számítógépet nem userként, hanem rendszergazdaként használod, ergo bármihez hozzáférsz, bármit megváltoztathatsz.
-
elfelejtette
veterán
Újabb kérdés:
Főzött romot használok, amiből ki van gyomlálva a gyári Gmail kliens, helyette a K-9 van most fent, az viszont maximum csak 2MB-os méretű levelet tud letölteni.
Van olyan progi, amelyikkel ennél nagyobbak is lejönnek?
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #11101 üzenetére
Jelentem megoldottam a házi feladatot...
Felraktam egy nagyon régi alap progit, meg hozzá a legújabb magyar kiegészítőt, így a spec karakterek a régi módszerrel érhetőek el, viszont a magyar billentyűzet a legújabb, 4 soros verziót is tartalmazza.
Üdv.(#11102) flushman88:
Ezt a "Too Many falied files" ficsőrt azt hittem a fizetős verzióban már kiküszöbölték...
Na ezért nem adok érte pénzt. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
A Marketről fel lett frissítve az AnySoftKeyboard a legújabb verzióra, és azóta elég nehézkesen tudom csak használni. Eddig ha írásjelet akartam rakni, akkor hosszan rányomtam a pont billre, és feldobta a listát, ami kint is maradt leütésig. Most csak addig látszik, amíg passzírozom a kijelzőt, és próbálom belőni a szükséges írásjelet. De ez ugyanígy van más spec karakternél is. Meg lehet oldani, hogy úgy működjön, mint a régebbi verziókban, vagy ezzel már így kell együtt élni? Vagy esetleg próbáljak keresni régebbi verziós telepítőt a neten?
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged