Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Garmin topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Google Pixel topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Stabil pályára állt az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-Phrag
senior tag
Tegnap rendeltem egy GT 5 Pro-t iPhone 14 Pro mellé. Annyira jó deal jött ki eMag-on (104k), hogy mondom kipróbálom, max visszaküldöm, ha nem jön be mégsem élőben.
Igazából iWatchban gondolkoztam (9-es v. 10-es), de az alig 1 napos üzemidő nem túl csábító.. Viszont a kompatibilitás miatt vannak fenntartásaim és ahogy olvasgatok vissza elég vegyes is a tapasztalat.
Amit még sajnálok, hogy nem lehet fizetni vele (egyelőre). Azért remélem a többi feature és a külleme majd kárpótol.
Xiaomi Watch 2 Pro és Samsung Watch 7, esetleg Ultra mennyivel jobb vagy rosszabb szerintetek? -
gjoco1
addikt
Sziasztok !
A " Tevékenység bejegyzés " nél nagyon hiányolom a lépés szám közvetlen kijelzését . Kettes pronál benne volt . . . . .
Ezt nem lehet valahogy áthidalni valami mással ? Nekem elég fontos lenne .
Tudom , használjak olyan facet , ami kijelzi .
Sajos olyan kártya pedig nincs , ami direktben csak a lépéseket mutatja .Köszi !
-
pgonzy
tag
Sziasztok!
Egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok. A Viber hívásokat egyáltalán nem kezeli az óra, még csak értesítés sem jön hívás közben. Viszont az üzenetek átjönnek gond nélkül, az is hogy volt nemfogadott hívásom. :) a telefon sima samsung s23. A sima hanghívás, whatsapp hívás kezelés működik. Van ilyen probléma a Viberrel, vagy Nálam van valami gond. A viber engedélyezve van a huawei appban. Arra nem emlekszem, mivel viszonylag új tulaj vagyok, hogy egyaltalan nem.müködött, vagy csak most kezdte el. Nekem ma tűnt ez fel.
-
elekgabor
újonc
Sziasztok!
Az NFC fizetési lehetőség magyarországi bevezetéséről van valamilyen infó, időpont stb?
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Ígértem, hogy síelés után írok az óráról. Ha röviden össze akarnám foglalni, azt mondanám, hogy elképesztően jó.
4 napot síeltünk, minden reggel elindítottam és a síelés végéig sí üzemmódban is maradt. Az első reggelre töltöttem fel teljesen az órát és a negyedik nap estére ért 10% alá, azaz nagyon jól bírta az aksi.
Az adatok amiket ki lehet nyerni nekem pontosnak tűntek és hihetetlen jók. Kirajzolja, hogy merre jártunk, azaz végig ment a gps, méri a sebességet, felismeri, hogy liftezünk vagy lesíklunk, kiírja a szint különbségeket (nagyjából pontos is), a lesiklás idejét, átlag és csúcs sebességét is. Nekem azt hiszem 82km/h volt a csúcs. A durva, amikor este kiírja, hogy az egész napos síelés alatt ténylegesen 1 óra 15 percet csúsztunk csak, pedig csak egy ebéd szünet volt. Családdal voltam, így nem hüttéztünk minden csúszás után.
Szóval nekem nagyon bejött.
Én már elég rég óta egy textil szíjjal használom, nekem ez sokkal kényelmesebb és a műanyag szíj alatt nem kezdi ki a bőrt. Ha valakinek érdekes lehet, akkor megkeresem majd a pontos típust. -
fila
senior tag
Elkezdtem nézegetni más órákat, garmin, apple watch, meg társai. Marha drága volt mind, meg nem is tetszett kinézetre egyik sem. Majd a Marketplace-n, délelőtt feljött nagyon jó áron egy 2 hónapos GT 5 Pro hirdetés. Le is csaptam rá
Úgy voltam vele, sokat nem bukok, max eladom annyiért amennyiért vettem, de legalább kipróbálom.Első benyomások nagyon jók
K**** jó kis óraDe ha gáz lesz ár értesítésekkel, ez fog menni, nem a telefon
-
maci25
aktív tag
Az órához most rendeltem titán szíjat. Az óra annyira bejött nekem, hogy örök darab lesz.
A telefon meg pont az ellenkezője érzést váltotta kiHa valamelyiknek mennie kel az tuti a telefon lesz. Viszont egyenlőre az értesítések működése elfogadható belül van
Komolyra fordítva szerintem ezt az órát vétek kihagyni. Kinézet - laza napi viselet- sport- kirándulás *5 ös. Semmi védelem nincs rajta és nem is "vigyázok rá" , de se karc se kopás. -
A Zoli
újonc
Sziasztok!
Huawei Gt 5 pro!
Az miért lehet,hogy az óra számlapján nem látom a valós idejű pulzust,de még az alkalmazáson belül sem?Pulzusszámtartománynál,hogy futásnál mennyi volt,máshol nem mutat semmit.Ugyanez a véroxigénnel is,sehol semmit nem mutat,holott be van állítva szerintem az egészség alkalmazásban.Ha mérni szeretném az spo2-őt,akkor azt írja,hogy viseljem az eszközt,stb.A lényeg,hogy nem méri egyiket sem.😏
Bosszantó,de nagyon!😏 -
BandyBa
újonc
Jó napot. Új vagyok itt és vettem egy 5prot. Kérdésem lenne a rutinosabbakhoz, hogy zenét hogy tudok a készülékre másolni?
-
kiskun968
tag
Üdv mindenkinek! Bejelentkezem a GT 5 pro titannal.
-
fila
senior tag
Iphone 14 pro mellé keresek egy új órát.
Azon kívül, hogy ne csatlakozzon le időnként, és folyamatosan jelezze a hívásokat, üzeneteket, tudjam használni ébresztésre, túl sok elvárásom nincs.
Két órám volt eddig ezzel a telefonnal, de mind a kettőnél probléma volt, hogy időnként lecsatlakozott, és nem jelezte az üzeneteket, hívásokat.
Huawei GT (még első verzió) kezdetektől probléma volt vele, Samsung 22-vel simán ment, és megy azóta is páromnál. Imádtam egyébként.
Amazfit GTS 3 :ez kb 3/4 évig probléma nélkül ment, vagy két hónapra kezdett időnként lecsatlakozni.Ár miatt a GT 4-ben gondolkozom, csak a fenti probléma elkerüléséért mennék feljebb.
Van valakinek hasonló működésbeli negatív tapasztalata GT4, GT5, GT5 pro vonatkozásában?
-
A Zoli
újonc
válasz
CzGabesz64 #352 üzenetére
Igen,mind a kettőt telepítettem!
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Én kedden lettem tulaja egy GT5 Pro-nak I14 ProMax-al használom, Huawei Egészség app fent(EU verzió).
A órán a barométer nagyon más számokat mutat a valóságtól, akkor is, hogy ha a magasságot kalibrálom, ez nálatok is ilyen?
A magasság úgy közelítő jelleggel rendben van.
-
A Zoli
újonc
Sziasztok!
Huawei Gt 5 prot használok iPhone 15 próval.
Hiába állítom be a telefonon a folyamatos pulzus mérését vagy a véroxigén figyelését,nem méri konkrétan.
A pulzust talán úgy,hogy egy aktívabb időszakban átlagot.
Nyugalmi pulzust nem mutat sehol,holott egy hete szinte le sem vetettem az órát.Érdekes,hogy sok más okosóra folyamat megjeleníti.A véroxigén esetleg EKG mérést sem engedi,mert ugye a csukló felett egy újjal legalább,ne mozogjak,stb.Ja,és helyezzem fel az eszközt,holott le sem veszem.
Tudnátok segíteni,lehet nincs jól veállítva valami,amit kétlek.
Köszi!😉 -
ghiottone
nagyúr
Én Wear Os-es Samsung Galaxy Watch 4 classicról jöttem, pont az aksi volt az elsődleges szempont. 1,5-2 nap helyett az én használati szokásaimmal itt 6 naponta kell tölteni, általában akkor olyan 10% körül van. Megy minden rajta, a kijelző is mindig aktív és este is a kezemen hagyom. 1-2 dolog hiányzik a másik rendszerből, de majd szerintem csak akkor megyek vissza arra a platformra, ha 5 nap megvan legalább.
-
mCITY22
kezdő
Ha esetleg írhatok párszót, vagy érdekel valakit az akkumulátor üzemidő. Első héten teljes feltöltésről indulva, mindent bekapcsolva (és belakva az órát, próbálgatva, tesztelve) a 9-ik napon tettem töltőre, de akkor is még 16%-on álltam. A következő töltés 6-án volt, és mindent is kikapcsolva, csak óraként használva (talán kettő éjszakai alvás mérésem volt csak), most a 11.ik napon, 51% van, ami szerintem igen csak szuper jó üzemidő! Egyébként az óra nagyon tetszik, igaz első ilyen cuccom, így nem tudom mihez hasonlítani, de ebben az árszegmensben számomra magasra tette a mércét.
-
gyuri2008
veterán
Megvan de nagyon kicsi
-
gyuri2008
veterán
Hol találom a billentyűzetet?
Egyáltalán mire jó? -
gyuri2008
veterán
Bocsi duplán írtam a fenti kérdésem.
-
bonobutor
csendes tag
Sziasztok!
GPX file-lehet feltölteni? -
prolad
addikt
válasz
carelgott #341 üzenetére
Sajnos ez még nem hozta a mobilfizetést.
Amúgy érdekes, hogy a Samsung appstoreban a legutolsó verzió kivette a a wallet menüt a telefonos appból, ha a Huawei appstoreból szedem le a legfrissebbet, ott továbbra is benne van, bár csak annyit ír, hogy a régióm nem támogatott. -
carelgott
újonc
Sziasztok!
Jött ma frissítés!
5.0.0.159Ír pár módosítást...
-
sgeza
veterán
válasz
tysonn198810 #339 üzenetére
Nem adja össze, hanem összefésüli. Megosztani az egészség alkalmazáson keresztül lehet. Jobb felül profilkép (vagy monogram), Appok, és azon belül találod.
-
tysonn198810
tag
Sziasztok!
tegnap vettem egy ilyen órát, Apple Watch-rol váltva. Aki iPhone-al használja, két kérdésem lenne feléjük.
hol lehet kikapcsolni az huawei health appban h ne adja össze a telefon és az óra által mert lépéseket?
masik h hol lehet beállítani h másik applikacioval is megossza a mert adatokat? Van hearthwatch nevű app, ami nem látja az óra által mert dolgokat.koszi előre is
-
maci25
aktív tag
válasz
Sunyi Ló #337 üzenetére
GT2 vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni BT hatótávval kapcsolatban.
GT5 pro - apple 16pm kb 15 méter 3 falon keresztül. Ugyan ez csak Huawei P30 pro plusz 1 fal (külső fal) + 8-10 méter.
A 3 méter az valami durván kevés. Huawei fit 2 vel is hasonló volt a hatótáv mint GT5 pro val. -
maci25
aktív tag
válasz
Fradipuma #329 üzenetére
Nekem nem kapcsolódik le szerintem de ami fura, hogy ha ujra indítom a telefont jön egy csomó értesítés. link Tehát nekem is lehet lekapcsolódik. Mutatnál képernyő képet arról ahol látod, hogy lekapcsolódik.
Huawei health app volt fent eleinte de egyszer jelzet a telefon, hogy jobb volna az : Europe változata.
Neked /nektek melyik van használatban?Volna nekem is egy kérdésem
P30 pro val használtam az órát pár hónapig és most az apple telefonnal az az érzésem, hogy a Bluetooth hatótáv sokkal rövidebb. Tapasztaltok valami hasonlót? -
Fradipuma
tag
Aki iphone-t használ: nektek is mindig lecsatlakozik a telefon az appon belül? Tehát a bletooth connection a telefonnal magával megmarad,de ha az appba belépek látom hogy le van választva a telefon, és újra kell csatlakoztatnom!
-
Gabes13
tag
Meg van a térkép megjelenítése végre, de olyan problémám adódott, hogy egyáltalán nem talál gps jelet az óra vagy ha igen, akkor gyenge a jel de egyáltalán nem mutatja. Nalatok milyen gyors a gps pozíció megtalálása? Lehet hibás az óra?
Köszi -
mCITY22
kezdő
Igazatok lehet, valóban csak demó a cucc. Viszont nekem frissítés után jelent meg, így azt gondoltam, amit...
Viszont még egy kérés: A jogosultság kezelésnél a Petal-ra azt írja, nincsenek jogosultságok. Ez mit is jelent?
-
mCITY22
kezdő
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, mert én a healt alkalmazásban az "egészség" kártya alatt sehol sem találok térkép letöltési lehetőséget. (de egyébként sehol sem lelem ezt a részt) Illetve ami nekem nagyon kellene az az alvási funkció mérése. Ha lefekszem, akkor ezt automatán érzékeli, vagy nekem kell valamit beállítani elindítani? És persze ott a vérnyomás. minden mért érték 128/88, tehát olyan mintha nem is mérne semmit. Esetleg ennél a funkciónál mi lehet a gond? Köszönöm a válaszokat!
-
Gabes13
tag
válasz
Dominator #317 üzenetére
Szia. Köszi a valaszt, közben a gépelést megtalaltam. Igen nem a legjobb ekkora képernyőn, de neha röviden pár szóra pont jó lesz, meg emoji-t tenni. Na igen, nekem is ahhoz kellene, a sima térkép az órán kellene lenni? Nekem a Petal van még edzeshez a route draw. Viszont ha nincs a sima térkép, akkor áruház?
Köszi -
Dominator
aktív tag
Nekem a sima 5 van, nem a pro, tudok vele válaszolni a miniatűr kis billentyűzettel, de nem túl praktikus. A Petalt a Huawei áruházból raktam fel, de még nem próbáltam ki élesben. Ha a telefonon elindítom, akkor már csak annyit vár, hogy indítsam el a navigálást a telefonon. A sima térkép pl. túrázás közben szépen működik vele, de az szerintem független a Petaltól.
-
maci25
aktív tag
válasz
Old Gyfland #314 üzenetére
gt5 pro óra kamera ikon nal nekem megy szifon telefonnal a fotó készítés. Lehet időzíteni is. Annyi, hogy a kamera alkalmazásnak meg kell lenni nyitva a telefonon, de ezt írja az óra is.
-
maci25
aktív tag
GT5 pro Kb 1 hete mikor úszni voltam, kíváncsiságból el indítottam az úszás funkciót. Be állítottam a medence méretét és szerintem minden ciklust szépen érzékelt. Próba képen megálltam félúton, ezt úgy értelmezte, hogy meg van a hossz. Nem úszó medence volt , tehát a megállás azt jelenti, hogy láb lent - kéz nem mozog.
Hogy minden gyártónál így mér nem tudom, de nekem szerintem meg felelő volna ha rendszeresen úsznák. -
Old Gyfland
tag
Sziasztok.
A telefon kameráját lehet valahogy vezérelni vele ?
A Honor Magic Watch-ban volt, aztán eltűnt.
Néha jól jönne. -
Gabes13
tag
Üdv mindenkinek. Ma beszereztem egy 5 pro-t. Első okosóram, szóval még ismerkedem vele, pixel 8 pro-val használom jelenleg. Elsőre szokatlan, hogy folyamat rajtam van valami, mert a normál órát is általában elfelejtem viselni. A megjelenése az tetszik nagyon, meg az androidnal nem igen vannak korlátozva a funkciók az is szempont volt a vásárlásnál. Nem tudom alvásnal mennyire lesz zavaró, lévén minden zavar, ha alszom vagy próbálok (sajnos). Az üzenetekre az előre beállítottakon kívül lehet válaszolni? Tehát gépelni?
A masik a térképpel vagyok gondba a megjelenítés résszel, gyarilag le van töltve a Petal, feldobja a QR kódot, hogy töltsem le a play áruházból. Viszont ott android verzióra hivatkozva nincs fent. App gallery-nel megjeleniti a telon, de nem tudja megnyitni, ha külön leszedtem a telora az appot, akkor működött. Láttam itt a fórumon valakinél tök jól megjelenitette a térképet, azt hogy tudnám élő varazsolni?
A fizetést láttam, majd érkezni fog valamikor az első negyedévben talán.Üdv mindenkinek.
Gábor -
lejbi
tag
Hello
nem GT5 pró, de hátha valaki arról jött, meg erre terveztem majd váltani.
Eddig egy régi 4 éves Garmint használtam úszáshoz a medencében, teljesen jól működik. De tegnap kipróláltam a GT3Prót. Hát, nem jött össze, sehogy sem mért semmit. Állítgattam a hosszokat, céltávot, ugyanúgy csináltam mindent, de nem mért semmit, csak az eltelt időt. Más is járt már így? A neten keresgéltem, másnál is va ilyen, és van akinél rendesen működik.
Valami ötlet esetleg?
A GT5-öt valaki már kipróbálta úszásra?
Köszi -
Thomboy83
tag
Igen erre én is rájöttem már,bár örülök most a GT4 frissítésének amely szinte a sima GT5-öt hozza,persze nincs meg a tru sense érzékelő,de a menű,térkép,rendszer ugyanaz lett attól,szóval sok mindent megkapott ezzel a nagyobb frissítéssel,amire mondhatjuk hogy ideje volt,hiszen most nagy a konkurencia és a fejlesztések máshol is.
De természetesen aki sportol annak tényleg a nagyobb márkák valóak(Garmin,Polar,Suunto,Coros), én most a Polar órákon vagy Suunto órákon gondolkodom még,vagyis csábítgatnak.
És igen nem kell a legújabbat megvenni,mert sajnos ezen nagy fejlesztéseknek azért vannak hátrányai, hogy még idő kell hogy kiforrjon és rendesen működjön minden aminek kell, sajnos láthatjuk pl a Fenix 8 esetében is, hogy ezt is tudja meg azt is tudja aztán meg nem normálisan működik,hamis adatokat szolgáltat,aztán jön a frissítés aztán kalap papucs az órának,aztán 2 nap múlva jön az újabb frissítés aztán megint jó minden, csak annyira kinyomják ezen frissítéseket hogy az élen járjanak, hogy a rovására megy, sokszor látom ezen hibákat Garmin support csoportban. Garmin órákkal nincsen gond,ezen gyors frissítésekkel van a baj, persze fejlesztés az kell de ilyen iramban azért felesleges,forrjon ki rendesen a dolog aztán mehet. Sorra nyomják ki az órákat Garminnál és már nem olyan egyszerű választani órát ott. Csipi is éppen mondta a Garmin csoportban amikor kérdezték hogy Forerunner 965 és Fenix 8 között melyiket érdemes megvenni ha futni,úszni,túrázni szeretne, erre mondta Csipi, hogy a Forerunner 965 pontosan elég ezekre,nem kell itt a Fenix csilli villi dolgai amik feleslegesek, a 965 is tudja amire akarja használni az illető csak olcsóbban.
Megfigyeltem, hogy Polar és Suunto óráknál nem látom hogy annyira sokat adnának ki újabbat és újabbat,persze jönnek az órák náluk is a frissebbek,de nem adnak ki évente többfajtát. Éppen a Polarnál néztem hogy a 2022-2023-ban kiadott órák is ugyanúgy a mai napig jók ,hivatásos sportolók mai napig versenyeznek velük, évente kiadnak 1 órát ami működik is, és láttam hogy most volt frissítés rájuk ami stabil, és működik minden az új frissítéssel gond nélkül ugyanúgy mint eddig, azért el elgondolkodtató, hogy lehet így is csinálni a dolgokat és fejlesztéseket.
Fejlesztésekre visszatérve éppen tegnap néztem, hogy az Amazfit lett a hivatalos szponzora Amerikában HYROX-nak és hivatalos időmérője és hivatalos órája lett több órája is,ami megkapta ezt a sportmódot mert bevizsgálták több más márkájú órával együtt és az Amazfit volt amelyik tökéletesen méri az adatokat ezen crossfit jellegű megterhelő mozgásnál is,ezért lett a hivatalos órája,mert ez a több részből álló sportágnál mindegyik részt tökéletesen méri. Picit durva hogy egy kínai sportóra hivatalos amerikai versenyóra lett.
Akit érdekel annak itt egy link erről a sportról és arról amit írtam: https://www.amazfit.com/pages/lead-generation-dec-12-16-32-14?_ab=0&key=1734407607900
Hozzáteszem nincs Amazfit órám és nem reklámnak szántam,de ezek után elgondolkodtam, hogy hasonló sportot is űzök, és hogy ilyen dolgokat jól mér és hivatalos szervezet elfogadta a méréseket egy ilyen megterhelő változatos sportnál, akkor talán nem is olyan rosszak azok az órák mérések szempontjából sem, és ebben a sportban az egyik rész a futás is, szóval azt a részt is jól méri ennek tudatában. Readásul ezen órák nem is drágák,sőt!
És tudjuk Amerikában azért más nem amerikai dolgokat nem nagyon szeretnek hitelesíteni,mert védik a saját gazdaságukat és az amerikai termékeket.Szóval ezek után válasszon az ember órát!
-
Thomboy83
tag
Sziasztok!
Most kapott frissitest a Watch GT4 óra és újabb Harmony OS kapott, olyan mint a GT5 menüje és már GT4re is lehet térképet letölteni és normálisan kezeli szabadtéri futásnál meg séta és ilyenek. És megkapta a képernyőkép mentést is, szerintem egyéb dolgokat is mint a GT5ben gyárilag már megvolt. Csak pislogtam!Eddig sem volt lassú a menüben navigálni, de most nálam piszok gyorsan megy minden.
-
zzola
titán
válasz
Thomboy83 #307 üzenetére
Ezért nem a legújabbat kell vásárolni. Senki nem kötelez, hogy megvedd a legdrágábbat/legújabbat. A csuklón mért pulzusmérés továbbra is csak tájékoztató jellegű, sportolásra mellkaspánt kell, persze csak azoknak, akik pulzus alapon sportolnak. Szerencsére a GT5 támogatja BT-on keresztül ezeket az eszközöket.
Vegyes hobby sportra tökéletes ez az óra, de ha valaki kimondottan futásra venné, nekik inkább a Garmin, Polar, Suunto a javasolt. Ezeknek a gyártóknak megvan a sok-sok éves tapasztalat, míg a Huawei-nek nincsen ezen a téren sok. -
Thomboy83
tag
Hát nem semmi amin végigmész az biztos, mielőbbi gyógyulást kívánok neked! Bízzunk benne hogy ugyanazt fogja mérni, vagy legalább 1-2 értékkel tér csak el és relatíve gyorsan reagál a változásokra. Hát ez mondhatjuk hogy hatalmas teszt alá helyezed az órát, mert szerintem soha senki nem tesztelte ilyen helyzetben. Anno gondolkodtam még a Polar órákon is, mert ugye a H10 szenzor úgymond az etalon a méréseknél a pulzusban és a Polar a pulzusmérő szenzorokról hiresült el, hogy ő gyártja a legjobb pulzus szenzorokat, mint pl az említett H10, de ahogy az óráknál olvasgattam a tesztekben már ők sem annyira pontosak sajnos. A H10 mellkaspántos szenzor az még etalon, de hiába fejlesztés a mai menő óráikban már sajnos nem annyira pontosak a pulzusmérők hiába hirdetik hogy ez a legfejlettebb biosenzor, és sajnos a GPS sem annyira pontos és hibázik a Polarnál is.
-
osonte
őstag
válasz
Thomboy83 #294 üzenetére
Két hét múlva biztosan megveszem az órát. Most jöttem ki a kórházból, elkaptam egy durva tüdőgyulladást, még szerintem akkor sem leszek 100-as, a tüdőröntgen-en nem igazán volt fekete rész, az egész tüdőm világos volt, szerintem két hét múlva is még lassan fogok felépülni. Van még egy hétnyi antibiotikum is, szóval tudom majd tesztelgetni. Jelenleg harmatgyenge vagyok... Mindenesetre van egy OMRON M7-em, ahhoz kellene egy ugyanolyan márkájú pulzoximeter, de nem nagyon beszerezhető és akkor össze tudnám hasonlítani egymással. Fiatal hölgy az kardiológusom, meg tudom győzni, ha lát egy OMRON pulzoximetert és az órám, ami ugyanazt mutatja (legalábbis remélhetőleg).
Majd megírom hogy mennyire mér pontosan (van COPD, meg több kardiológiai probléma), szóval ha nálam átmegy a teszten akkor rendben van az óra. Amúgy meg sokszor pihenek napközben, azt az Apple Watch nem is érzékeli magától, annyiban az még rosszabb is.
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy beltéri futó padon szoktam sétálni/ gyors sétálni, és a gép álltal mért távolság és az óra álltal mért távolság között átlagosan van 500m eltérés a gép javára. Tehát ha a gép mutat 10.5 km-t az órán csak 10km a gyakorlat vége. Van persze hogy csak 300-400m az eltérés. Valamit kéne az órán beállítani hogy pontosabb legyen? Beltéri séta vagy beltéri futás programot szoktam indítani, mind a 2-nel fent áll a probléma!
-
Thomboy83
tag
Persze, igen tudom hogy egy algoritmust számol, és csak tájékoztató jellegű a dolog, és én is szoktam használni ezt a kifejezést, hogy nem orvostechnikai eszközök ezek.
Ez egyértelmű hogy egy futó nem az órájától lesz profi futó, de azért segít picit benne. Én még abból az időből való vagyok amikor még stopperrel mértük az időt, és ismerek futokat akik még mindig csak egy quartz órával futnak, semmi flancolás, mert a táv ugye adott, pl egy félmaraton, az idő mindenütt ugyanaz mert a perc az perc sportórán is meg sima órán is. És igen felnőttünk óra nélkül.
Persze értem én hogy kicsi a hiba % a Garmin használoknál hogy egy óra nem jó. Nem is azért írtam amit írtam. Én is pont így vagyok hogy simán rányomhatnék rendelésre egy Fenix 8nál, de leginkább a felvétetésem arra vonatkozna hogy egy 400000Ft óra esetében ha Fenix 8,ha Fenix 7,ha más, azért nem igazán lenne szabad hogy lefagy, frissítés után eltűnik a térkép, be sem tölt, nem méri rendesen a futást, kikapcsol és egyebek,legalábbis én így érzem és persze az én véleményem szubjektív, mert anno volt Garminom és még mindig azért csalogat hogy legyen, és sosem mondtam hogy rosszak, mert tetszenek és leírás alapján az ember azt mondja hogy hmm ez jó lenne,csak amikor olvassa az ember és látja a posztokat hogy alapvető hibák vannak akkor picit keserű szájízzel veszi hogy jajj ez azért nem hiányzik és kicsit visszábblép hogy vegyen magának egyet.
Semmelyik óra sem szent bármilyen márka, van Apple Watch 8am,ott a töltés gyakorisága ami zavar, illetve nagyon alulszámol a futásnál, és azt mondja az ember hogy a Watch Ultra 2 sem megoldás úgymond mert ott is kB 3 naponta kell tölteni,bár ott már van Multi-Band GPS ami pontosabb lenne már, de azért az árért meg már vannak jobb vételek, pl egy Garmin. Bár akinek az Apple ökoszisztémája kell annak úgyis jó az Ultra 2.
Huawei is tudom hogy nem szent és semelyik márka sem szent, de volt sok órám tőlük és azért a GT4 futásnál azért összevetve a többi márkájú órával egy futó fesztivál alkalmával nagyon azonosat mér mint a nagy sportóra márkák, mert a futó társakkal össze szoktuk vetni. Pontosságot amikor tesztelni szokták az órákat, ez csak úgy volna igazán valós ha egy adott kimért pontos pályán hasonlítják össze. Mert egy egy félmaratonnál azért látjuk hogy még pluszban kell futnia a futónak hogy meglegyen a 21km, legyen az Garmin, Polar,Coros vagy egyéb márkák,mert vagy az óra nem jó, vagy leginkább a táv amit kiirtak és tényleg nincs meg a meghirdetett 21km amit a szervezők mértek. Sokszor látni hogy teszteknél egy Garminnal hasonlítják össze egy másik órát és azt veszik etalonnak és ha nincs meg a másik órán a táv akkor már rossz úgymond az óra, és pontatlan. Ezért mondtam és sok kommentelő mondja hogy pontos kimért pályán teszteljék őket. De mondjuk azért szubjektív hogy mit mutat az óra, mert beértél a célba akkor megvan a táv, ha mutatja az óra hogy megvan vagy azt mutatja hogy nincs, attól a pályán végigfutottál és beértél, tehát megvan teljsitendő táv amit le kellett futnod.
Tisztába vagyok hogy a Huawei óra nem etalon, és nem is egy profi sportóra, és nincs annyira feltunningolva mint a Samsung vagy Apple mert nincs akkora ökoszisztémája, de ár érték arányban jó, és azért eddigi tapasztalataim alapján azért jól méri és igyekszik azért lekövetni a pulzust minden esetben és mások is erről számolnak be, hogy picit gyorsabban reagál a változásokra. GT5 esetében azért mutatják hogy egy sportcentert, tesztlabort építettek fel ahol sportolók által lett tesztelve maga az óra és sportolás közben elektrodák mérték a pulzust és más dolgokat, egyebeket és ezt próbálták algoritmusként átvinni az órára. Persze tudjuk hogy egy tetkó, bőrszin befolyásol sok mindent, és a TrueSense pont ezt akarja kiküszölni, és a táv mérésnél is a saját milti GNSS használ és az új GPS butterfly rendszert, ami csak úgy lehetne ellenőrizni hogy egy tényleg kimért pontos pályán mérjük, bár megkapta a hitelesítést hogy jó. Aztán kitudja,mert senki nem tesztelte pontosan kimért pályán.
És lehet hogy úgymond nem annyira profi úgymond, mint a nagyobb márkák, de nálam egyszer sem fagyott le, mindig mérte a távot, nem állt le magától és egyebek, és pont ezért magyaráztam a Garmin esetében hogy egy 150000Ft Huawei megy normálisan, a 400000Ft Garminnál hogy előfordulnak alapvető hibák. Jó tudom sokak szerint ne is említsem egy szinten a kettő márkát, mert a Garmin az etalon a Huawei meg semmi, de sajnos a tény az tény ha a leirt dolgokat figyelembe vesszük, hogy egy drágább óránál alapvető hibák fordulnak elő. És pontosan ezért nincs annyi hibája a Fr255 óránál mert abba még nem akartak belerakni annyi csilli villi dolgot úgymond, hanem stabilan tudja ami kell és így elbir a dolgokkal. Az újabb modellekben meg mindent is bele akarnak rakni miközben még nincs kiforrva rendesen. -
zzola
titán
válasz
Parallaxis #301 üzenetére
De van wi-fi és előfizetéssel app, offline zenehallgatásra, ezek itt meg nincsen sajnos.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Parallaxis #301 üzenetére
Értem. Nem használok spotit, de rémlik már, ahogy írtad, hogy van ilyen lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Prémium kivitel, pontosabb szenzorok, új egészségszolgáltatás, régi hiányosságok.
- Apple Watch 6 44mm Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4104
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Ink SL GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm, WiFi) with Nereides strap + gifts
- Apple Watch 10, Jet Black, 42mm, + Black Solo Loop, új, bontatlan, 1 év apple garancia
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest