Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Mobil flották
- Európai árak kerültek a Redmi Watch 5 Active-ra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Október 12-én mutatkozik be az Oppo K12 Plus
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
válasz Apucy01 #1897 üzenetére
Asrock X570 Taichi, vagy MSI MEG X570 Ace. A többi lap mind rosszabb valamiben az adott árszinten.
A lényeg: az Asrock magasan a legfelszereltebb (elektronikai értelemben is) a €300-s árszinten, míg az Ace hasonló a Hero és Master lapokhoz (vagyis az Asrocknál komolyabb), de a másik két gyártónál a hűtése sokkal jobban összerakott, illetve a RAM QVL-je a legkomolyabb.
Árban ezeknél lentebb meg fölösleges az X570, akkor jobban jársz egy nagyon jól összerakott X470/B450 lappal.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
FeRRaR1
őstag
válasz Apucy01 #2632 üzenetére
Köszönöm
L4mie
Amint tudok szállítom, de egyenlőre az alaplap még úton van ide, elvileg pár nap és érkezik, addig 1800X-en vagyok Hiába, kedves emberek mindenhol
jeni
B-Die, nagyon tuning barát memória, tomshardware fórumon volt egy srác aki vízzel 3866-on járatta Cl 12-12-12-ben Zen 2 mellett.
Illetve 30 napos elállás van a vásárlástól, így nem aggódok. Corsair ramokból már évek óta elegem lett a kaksi időzítésekkel, kompatibilitás gondokkal. G.skill ami van most is a 2. szett, egy lehalt. 20 év alatt nem halt meg memórián. Szerintem megtaláltam amit kerestem, átszámolva 50 ezerért vettem 2x8 gb B-Die 3600 16-16-16-36 ramot, élettartam garral, nagyon magas minőségű, jobb mint a G.skill FlareX, tudom mert itt fogom mellette és eszméletlen. Mutass jobb ajánlatot és repülök...
Csak azt bánom hogy korábban nem ismertem a márkát, pedig régebben tolják mint a G.skill.
Ezt vettem + [link] + [link] + [link]
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
veterán
válasz Apucy01 #2631 üzenetére
Én onnan indulok ki, hogy korábban 8GB 1866MHz DDR3 ram-ot vettem ~18-19k Ft-ért.
Akkor az a korábbi időszakokhoz képest drágának volt mondható.
Most ha azt nézed, hogy:
78.590 Ft / 32 GB osztva 2-vel:
39.295 Ft / 16 GB osztva 2-vel:
19.648 Ft / 8 GB.
Itt ráadásul DDR4-ről van szó.
Nem is egy fapados típusú-kategóriájú memóriáról, ami 3600MHz-en CL16-19-19-39 1.35V időzítésekkel és feszültséggel rendelkezik.
Mindezt úgy, hogy a RAM-on van hűtőborda és RGB világítás és 1db modul tud 16 GB-ot.Akkor azt kell, hogy mondjam hogy ezért az átlagtól kimagaslóbb memóriáért ebben a kiszerelésben reális az ár.
Az már más kérdés, hogy megéri-e konkrétan ez a típus ennyiért.
Lehet venni olcsóbban is RAM-ot, ami kis szerencsével egy jó lapban jobb órajeleket és időzítéseket is mehet mint a szóban forgó memória alapon tud.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Yany
addikt
válasz Apucy01 #2631 üzenetére
Ha valós, akkor ez egy gyilkos ár! A Trident Z amúgy is drága, és noha a Tridentnek pont a 4 modul áll jóll, alapvetően azért jobb, ha csak 2 modulból áll a szett és általában az drágább is. De hogy CL16-os cuccli ennyiért... jujj. CL17-esek is inkább 90 fölött mennek, már ahol kapható.
-
ziyan
tag
válasz Apucy01 #3586 üzenetére
Én még 180 190 Ft-ért rendeltem. Ma vette át a futár, így igen valószínű, hogy küldik
Már alig várja a Gigabyte X570 Aorus MASTER és a G.Skill Trident Z RGB 2x16GB 3200MHz CL14 itthon. Kíváncsi vagyok, mit tudok kihozni ebből a memóriából, elvileg jól binelt B-die.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Apucy01 #3596 üzenetére
Alpenföhn Matterhorn-hoz találtam AM4 kit-et, kemény 900 pénzért, már be is rendeltem (a három betűs webáruházban )
jó még a leírás szerint az Olymp és az Atlas variánsokhoz is.
Találtam még egyet, de az meg a Brocken szériáé...
A K2 az mennyire régi ? s478/s775/s462/s939 ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pro!Petya
addikt
válasz Apucy01 #3672 üzenetére
Jah amiben a 3600X-et és a 3800X-et le is fikázza "felesleges" címszóval...
Személyszerint nekem megérte az a kemény ~30 euro többlet az X -et a 3600-hoz képest.
Nem hiszem hogy a sima játékok alatt produkál all core -on 4250-4275 között , vagy single 4375 (jah és ezt is csak a 1.0.0.3 miatt)
1.0.0.2 alatt single/allcore is jobban boostol és tartja is csak az meg instabil.
Remlélem következő biosokban ezt majd azért helyre teszik.Arról nem is beszélve hogy ilyen kijelentései vannak hogy nem hozzák azt ami a dobozra van írva.
Meg el van ájulva a kalkulátortól amit itt már lassan 3 éve használunkEzeket leszámítva egész jó kis videókat is csinálhatna.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Apucy01 #3844 üzenetére
[piros, non-rgb] alsó felén érintkezős best-buy kit.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Hardstyler01
tag
-
addikt
válasz Apucy01 #4603 üzenetére
èn nem azt mondtam, hogy nem szabad venni, hanem hogy az ö felhasználási szokásai mellé teljesen felesleges lenne az x570, és azon kívül hogy drága nem tud mit felmutatni. Nem tudom, hogy fentebb láttad-e cifu ami képet berakott. Egy b350 pro4-ben jobban megy a proci mint némelyik x570-ben. x570-et az vegyen akinek tényleg minden részét ki tudja használni, egyébként tök felesleges.
-
addikt
válasz Apucy01 #5243 üzenetére
Semmi komoly cucc...
Phobya szivattyú 450l/h
360x120x60 radiátor
Egy tágulási tartály
EKWB EK-Velocity cpu blokkA gyártó nem teljesítményre vállal garanciát, hanem órajelre.
Hűteni nehéz, a kis felületen sok hő problémája miatt, de max terhelésen 80-83 fok között ingadozik ryzen master szerint.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
válasz Apucy01 #5277 üzenetére
Köszi a tippet, így a hőfokom, hgy a potmétert visszavettem fél állásra több mint 20 fokkal csökkent. Konkrétan ~83 fokról ~61 fokra.
Köszi a tippet még 1x
Várjuk a javított biost.
Default értéken amúgy jobb eredmény ad, mint PBO override-dal.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Yany
addikt
válasz Apucy01 #5496 üzenetére
Amik velem jöttek szembe, igen, tudta. Ami boost órajel volt, azt hozta nekem. Utoljára 4xxx-es Intelt hajtottam, azzal nem volt baj, saját gépemben 2500K volt az utolsó intel egészen 2 héttel ezelőttig. Mindegyik felment a gyári boost órajelre, és nem csak pillanatra, de azt tartotta folyamatosan terhelés alatt. Jelenleg a 3900X még pillanatra sem megy fel, hanem a fent részletezett módon messze elmarad az ígért 4600-tól.
De gyerekek, áljunk már meg egy pillanatra: hogy jön ide az Intel, miért akadunk fenn azon, hogy számonkéri bárki is a reklámozott adatok gyakorlatban történő helytállását?? Ezért szavazunk újra csalókat 4-évente, és ezért nézünk félre minden korrupciós esetnél, mert mindig keressük a további példákat, hogy "de hát ő is csinálja, az sem jobb", mindezt ahelyett, hogy felébrednénk a csipkerózsika álomból és elkezdenénk ELVÁRNI azt, ami jár. Komolyan nem értem ezt. Nem beszélek csalódásról, nem vagyok AMD-ellenes, sem Intel-párti, mégis itt már nem az első hsz. jön elő a "de az intel" bezzeg. Jaj, ne csináljuk már.
4.6-os boostot ígér? Igen.
4.6-ot kapok? Nem.
Megtettem mindent, amit az AMD specifikál, hogy ez teljesüljön: valószínű, de itt a másik gond (amit egy másik szaklap már vár az AMD-től), hogy nincs pontosan definiálva az a körülmény, amikor és ahogy elvárható az őáltala hirdetett frekvencia, vagyis azt sem tudni, hogy a felhasználó mikor tesz eleget annak, hogy egy CPU elérje azt a frekit. Intelnél valahogy ezzel nem volt gond, ha már felhoztátok a konkurenciát: ha terheltem egy magon, hozta stabilan. Tuninggal ráadásul (bár ezt aztán számon kérni tényleg blődség lenne), a 2500K all-core felkapcsolt 4.3-ra nekem, míg terhelés nélkül 15-1600 körül ment. Én nem várnék ilyesmit, alég ha az AMD saját állításait teljesíti.BIOS hiba? Lehet. Akkor valószínűleg kijavul. Engem mint usert kell érdekeljen a "hiba" avagy specifikációs tévedés oka? Aligha, amíg nem user error, addig nem igazán, legfeljebb szakmai érdeklődésből. Habár 2500K gépem óta nem rakok össze rendszeresen masinát és habár nem boltban dolgozom, elég alaposan és elég mélyrehatóan szoktam vizsgálni egy-egy platformot, mielőtt gépet varázsolok belőle és túl vagyok már sok masinán. Ettől én nem gondolom hardveres szakinak magam, de bátran merem állítani, hogy átlag fölötti a rálátásom, hogy normálisan összerakott legyen a gép, amit én állítok össze. Ha nekem nem sikerül kihoznom a korrekt gyári értékeket, akkor hány szerencsétlen user fogja?
Ez utóbbi kérdésemre egy viszonylag jó látképet adó anyag, amit Der8uer összerakott. Lehet a gyenge pontjait keresni és megmagyarázni, hogy miért hülyeség (ez is bevált módszer politikai körökben, hogy megy a befeketítés ahelyett, hogy tennénk valami nyilvánvalóan létező problémák ellen), de az építkezést én sokkal célravezetőbbnek és mentálisan erősítőbb tevékenységnek élem meg, mint kifogásokat keresni. Természetesen nem árt az egészséges szkepticizmus, de élből támadni egy anyagot már látatlanban... na mindegy, ez most kiömlött belőlem. Én remélem, hogy fixálva lesz, de mivel Roman sem ma kezdte, hajlamos vagyok némi súlyt adni a szavainak, miszerint nem sok eséllyel várható BIOS fix ekkora gap-re. Remélem téved!
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Mindegy, Intelnél hogy' mennek a dolgok, nem releváns szerintem. A lényeg az, hogy sok embernél még a névértéket sem tudja. Én ezt olvasom éppen.
Remélem, a Ryzen 3500-zal ilyen már nem lesz, mert arra szeretnék majd beruházni. Ott 4.1GHz boost clock várható, annyi talán tartható is. Nem az a baj, hogy mennyit megy, hanem az gáz, ha nem tudja a specben megadottakat időnként még vízhűtéssel sem. Akkor írjanak rá picivel kevesebbet!
-
addikt
válasz Apucy01 #5509 üzenetére
Igen az intelek mind mennek azon a booston, ami rá van írva, ha megteremted a körülményeket neki. Értsd itt, hogy jó vrm-es lap, normális hűtő. Az ő topikjukban az a legnagyobb probléma, hogy nem megy all core 5ghz-t a 9600k/9700k/9900k-juk (de ezt az intel nem is garantálja ugye) vagy ha menne is nem bírják hűteni épített vízzel se ha olyan példányt fogtak ki (9900k). De az egyszálra és többszálra megadott boostot is tudja és tarja is végig. De ez függetlenül ettől amd oldalon is elvárható lenne, hogy amit ráírnak azt tudja is. Reméljük lesz rá megoldás és ez csak egy kezdeti javítható probléma lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
veterán
der8auer egy nemzetközileg elismert extrém tuningos aki mechatronikai mérnök és saját tervezésű extrém tuninghoz használatos blokkokat tervez CPU-VGA-ra egyaránt amibe az LN2-öt lötykölik.
Nem kicsi cégnél dolgozik mint a caseking.de, ami alá tartozik az overclockers.co.uk
Pont ezért mert ilyen kaliberű ember a Lian Li a nevével fémjelzett házakat árul.
Ami nem kis szó.Mezei ember számára ezek nem mondanak semmit, de ezek a nevek, cégek, termékek az átlag ember érdeklődési köre-pénztárcája felett vannak.
A videóit pedig azért csinálja, hogy adott témáknak utánajárjon és a gyakorlati úton szerzett tapasztalatait közkincsé tegye.
Tudja mit csinál.
Csak kíváncsi és minden forrása-eszköze meg van ahhoz, hogy szétszedjen bármit és szét is szed bármit, így utána tud járni adott témáknak első kézből."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
sittes79
addikt
válasz Apucy01 #5792 üzenetére
Cső,
Nekem taichi van x570, hát van gondom nem mondom, ha nem lenne macera mennék vissza a búspi***ba intelre. Értem én hogy akar az amd, meg ügyesek meg minden, tényleg öreg vagyok szóval van már talán türelem is, de most kijött a 2.0 bios frissítés, hát rosszabb lett mint volt.
Szeretek bios-al babrálni meg csöcsörészni a géppel, de azért ennyire nem. Konkrétan minden auto-n xmp beállítva, erre hol elindul a gép hol nem, értem én, hogy adjak neki manual feszültséget, de na már 1.4-nél járok meg adtam voc,vddg,vddp minden, de most konkrétan hang problémáim lettek windows-ban, mondjuk ez már lehet k. windows update sara. Na mindegy én nem vagyok happy eddig. És procit még nem is babráltam, idle cpu hőfok ugrál 35-50 között úgy, hogy windows asztal van egyedül, sb-chipset hőfok idle 60 fok, súlyos gém-pl control- 3 óra után max 64 az mondjuk nem rossz.
-
Yany
addikt
válasz Apucy01 #6350 üzenetére
Hogy mi? Egyáltalán nem mondott ilyet. Sőt, épp az AMD tanácsát kérte, hogy miket kérjen be a community-től a felméréshez. Nem értem ezeket a meddő hőbörgéseket. Nem értem ezt a topikot gyerekek, egyre idegenebb nekem, ami itt zajlik. Tök fasza dolgok történnek végre a piacon, itt meg személyes csatákat vívnak egyesek és sértődött gondolatokkal hígítjátok tök fölöslegesen a hasznos információkat. Lehet véleményt alkotni, lehet vitázni dolgokról, csak frankó lenne némi hozzáadott értéket is teremteni. Nem csak neked szól.
Ugyanakkor ámulatba ejt, hogy mennyire nem fogjátok fel néhányan, hogy mennyire fontos a világban a kritikus hangnem, nem is csak itt. Ez a hihetetlen, nem a korábban posztolt számok. Van egy bevételre gyúró vállalat, akinek célja a lehető legnagyobb profitot összekaparni különböző súlyozású szempontjaik szerint. Na ezek a súlyok kerülnek egyensúlyba (de legalábbis billennek arrafelé), amikor a piac másik fele (vö. vevők, vagyis mi) használja a száját is és nem csak a pénztárcáját. Olyan fékfélék a gátlástalan profitszerzéssel szemben. Úgy néz ki, az elkerüli ennek a topiknak (vagy legalábbis a hőbörgők) figyelmét, amikor Roman az Intelt savazza a gátlástalan marketingjéért. Akkor lehet, hogy nem csak undorító, de még kétszínű is?
Komolyan kíváncsi lennék, hogy csak ezen hozzászólások miatt vajon hányan hozzá sem mernek szólni a topikhoz, mert egyesek itt hangos önérzettel átitatott kellemetlen gondolatokkal fogják viszonozni, ha kedvelt terméküket kritika éri. Nem kevés privát üzenetet kaptam már hasonló okokból. Csak hogy tiszta legyen: ez itt nem egy AMD fan topik és kifejezetten fontosnak tartom, hogy azok is elmondhassák itt a véleményüket személyes támadások nélkül is, akik kevésbé (vagy egyáltalán nem) elégedettek. Mindannyiunk érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok