- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
-
aginor
veterán
Nagyon nem necces (korábban volt 1600 + tunungolt 470 is ezzel a táppal), de lehet ludas a táp is, bár akkor mondjuk a sokszálas 3D terhelést is tartalmazó helyzetekben is kellene instabilitást tapasztalnom. Erre is lehet egy tesztet indítani, mert egy Furmark mondjuk kombinálva egy Prime95-el elvileg gyorsan kiugrasztja a nyulat a bokorból.
-
ETOM
addikt
"A HWiNFO kifejlesztett egy olyan, Power Reporting Deviation névre hallgató funkciót, amely megmondja a felhasználó számára, hogy az adott alaplap trükközik-e. Ehhez nagyon fontos, hogy rendszer alapértelmezett beállításokkal fusson, mert a Ryzenek esetében még a TDC (Thermal Design Current) és az EDC (Electrical Design Current) paraméterek is befolyásolják az órajelskálázás működését, és ezek az értékek a különböző tuningbeállításokkal, illetve az aktív Precision Boost Overdrive mellett módosulnak, ilyenkor pedig a Power Reporting Deviation is hibás számot közöl. Szintén lényeges, hogy csak teljes terhelés mellett van értelme a kijelzett értéknek, így a mérés ideje alatt egy Cinebench R20 nT teszt futtatása javasolt."
-
tibcsi0407
félisten
Itt egy írás róla: [link]
According to the post, any value OVER 100% means your motherboard is OVER reporting your CPU's power usage, which would cause it to throttle earlier (making it slower overall). It's implied that most motherboard manufacturers wouldn't do this because it means their CPU benchmark scores will be lower.
A score UNDER 100% means that your motherboard is UNDER reporting your power consumption, which will make the CPU speed up, increasing the voltage and temperature.
A quick test of this showed my CPU sitting at 85% of the reported usage, although I've heavily tweaked various values in the motherboard. Going to reset everything to stock and give it a try. -
Alpi.
addikt
Ne azt a cou hőfok-ot nézd sztem. Az a lap I/O chip-en keresztül kiolvasott érték és bár jellemzően közel jó értéket ad, de előfordulhatnak ilyesmik, mint ami Nálad is volt, hogy egy frissítés, ez-az és elcsusszan egy 10-20 fokot.
Ezen túl lassabban reagál és kevésbé pontos, mint a cpu szenzorai.
Keresd meg ezt a fület a Hwinfo-ba és inkább ahhoz tarts sztem.
(ez igaz Vcore-ra, Vsoc-ra ugyan úgy)
-
jokeph
nagyúr
Nem láttam korlátozást ilyen téren ennél a lapnál.
#36366gabesszor1: legutolsó BIOS kell neked 5600X-hez, ami Béta, de csak ezzel fog menni.
Olvasd el a manualban le van írva, hogy a lapodnál miként lehet megcsinálni BIOS_Flashback-el a BIOS frissítését, így nem szükséges kompatibilis CPU. -
atillaahun
veterán
Nekem erről a Screen-ről nem úgy tűnik, hogy csak pár mp-re pörögnek fel a ventik. 2 és fél perces mérés alatt 66 fokos átlag a CPU és 78 fokos max? Böngésző ilyet nem csinál.
Én nézegetném a feladatkezelőt, hogy milyen egyéb folyamatok tekerik így a procit. Szerintem valami elszabadulhatott, amit mostanság telepítettél. -
-
Szerintem így veszítesz eleve a teljesítményből, próbálj ki egy fix allcore tuningot is. 40-es szorzó, 1.23-as vcore, PBO ki, offset ki, és teszt. Ha ez így rendben van, menj lejjebb a vcore mentén, de csak finom lépésekben, és mindig tolj rá egy CB tesztet. Ha kezd csökkenni a pontszám, akkor egy lépést vissza, és az lesz a jó érték. Nálam 1.225 volt ez, de még egy első időkből származó 3600-zal, Nálad szerintem ennél alacsonyabb érték is elég a fx 4 GHz-hez. Vagy, másik megközelítés, ja a maximális teljesítmény a fontos, hogy indulj 42-es szorzóval, és ehhez keress egy stabil vcore-t, bár ahogy néztem, 4.2 a határ, ahol már kezdik nagyon bekérni a feszt, de 1.25 - 1.28 szerintem elég lesz hozzá. Nekem (és sokan másoknak) a 4 Ghz volt allcore a legjobb megoldás 3600 mellé. Persze, ez single core jelent egy 5-7 százalék mínuszt 4 Ghz-en a gyári alaphoz képest,, cserébe sokkal hűsebb. 4.2-es beállítás sem lesz melegebb az alap viselkedésnél, sőt, csak ott már érdemes alaposabban tesztelni, hogy a lehető legalacsonyabb, de még betonstabil vcore meglegyen mellé. Én ycruncher-t, és Aida-t használok, ami a kráncsert bírja, az már elég lesz 0/24-re, prime-ot felesleges nyösztetni. Mivel XT-d van, a fenti értékek szerintem csak jobban alakulhatnak.
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
Kb. az összes 3000-es soroztnál "normális".
usmus féle energiagazdálkodásos profil elég jól kisimitja ezt a dolgot. -
-
worxland
addikt
Mi nem igaz? Amit leírtam, igaz és nem mond ellent Wombath cikkének. Viszont, ha a 3950X-nek sem kell valójában vízhűtés, akkor a kevesebbet (3600XT, 3800XT) vagy nagyjából ugyanannyit (3900XT) fogyasztó prociknak majd kell? Próbáljunk meg a tényeknél és a realitásnál maradni a marketingrizsa visszaböfögése helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest