Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- 1 VII Japán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gróf...
aktív tag
A fogyasztást sosem néztem. Illetve, nem itt. Konnektoros fogyasztásmérőt bámulgattam egy ideig...
Ez így kóser?Bevallom őszintén, hogy energiatakarékos módban nem sokat ment a gép, mert azonnal agyvérzést kaptam, amikor megláttam, hogy a játék 1720-on fut és kikapcsoltam.
-
Gróf...
aktív tag
Amikor megvettem sokat jártam ide. Akkor még nem volt erről szó.
Egy ideje nem látogatom a témát, mert semmit nem hozott számomra. Erre a viselkedésre egy-két hete figyeltem fel egy konkrét oprendszer hiba miatt. Ebből kifolyólag inkább a windows sajátosságára tippeltem. Biztos vagyok benne, hogy régebben sokkal többet volt a minimum közelében.
De ha azt mondjátok, hát legyen.
Az mindenesetre furcsa, hogy az energiatakarékos módban szinte meg sem emelkedik az órajel (1720) AKkor sem ha terhelem. A kiegyensúlyozottban meg akkor is magas, ha rohadtul nem történik semmi!
Ezt azért nem fogja bevenni a gyomrom egy darabig. -
Gróf...
aktív tag
Hölgyek! Urak!
Mostanában azt látom, hogy indokolatlanul magas a processzor órajel. Mintha valami szándékosan "készenlétben tartaná, hogy ha szükség lenne rá, akkor azonnal rendelkezésre álljon"
A gép tegnap napközben lett újraindítva. Volt benne játék, böngészés, ás az egész éjszakát is bekapcsolva töltötte, de "nem csinált semmit". A HWInfo szerint az átlag órajel 3900 körül mozog (+- 100Hz)
(3900X - MSI X570)
Nem tudok pontos dátumot, de nem olyan régóta tart.
Az is gyanús, hogy nagyon egyszerre mozognak a magok órajelei.
Az energia sémákban (Ryzen balanced, vagy windows kiegyensúlyozott) 0-ás minimum és 100%-os maximum értéket szoktam beállítani.
Egyedül akkor esik vissza huzamosabb időre az órajel, ha az energiatakarékos lehetőséget választom, de akkor játék közben is csak 1720 MHz az órajel. Tehát, az az út nem járható!PBO engedélyezett.
A feszültség szabályozás 8-as beállításon van.
Az AMD okosságos memória használata is engedélyezve van. Más fontos bios beállítás nem jut eszembe
Más is tapasztalt ilyet?
Ha azt mondjátok, hogy ez elfogadott, akkor kérek olyan javaslatokat, amivel alacsonyabban tudom tartani, mert ÉN NEM FOGADOM EL!!! Semmi szükség erre! -
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet hölgyek urak!
Nem nagyon követtem az eseményeket erre felé. Tegnap feltettem az MSI lapomra a legfrissebb biost (X570 Prestige Creation / 3900X) és azt látom, hogy a régi iskola már nem érvényes, vagy legalábbis nem így emlékszem.
A memóriákat beállítottam 3733 MHz-re (1866) Mondván, hogy ez "volt" az ideális órajel az Infinity Fabric-nak.
És határozottan emlékszem, hogy azt is állítottam a biosban KÜLÖN! Szintén 1866-ra
De most azt látom, a HWInfo-ban hogy Infinity Fabric Clock: 1800 MHz kereken
Memory Controller ... 933 MHz
Memory Clock 1866.6 MHzMi most az elfogadott tézis? Minek mennyinek kell lennie? Mit állítsak?
És látok új (Számomra) beállítási lehetőségeket, mint CPU Power limit, vagy Power regulátor a teljesítmény mérő programokhoz. Érdemes ezeket piszkálni?Türelmes és részletes magyarázatokat előre is köszönöm, aki meg le meri írni, hogy olvassak vissza, azt megkeresi Jay és Néma Bob!
-
-
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Van már eredményünk az új 5xxx-es processzorokról? Kifejezetten fórumon belüli cinebench-es (20 - 23) értékek érdekelnének!
Magyarán: Van olyan szerencsés aki hozzájutott egyhez és le is mérte? -
Gróf...
aktív tag
válasz
Steven
üzenetére
Azt ne hagyjuk ki az érvekből, hogy onnantól kezdve nincs pihenés a processzornak. Tehát a bekapcsolástól kikapcsolásig fix frekvencián megy! Még ha nincs is terhelve egyik másik mag, mégis csak teker mint a barom, ami nem túl előnyös. Ehhez tényleg munkagép kell, ami egy percet sem pihenhet.
Pusztán azért, mert csak a negatívumot olvastad ki belőle, nem állítottam hogy ez rossz! Ez a két mondat meg biztos kilógott a monitorból: "És ebben a tekintetben ez egy jó program. Ajánlom is!"Külön köszönöm a biosra vonatkozó oktatást! Nagy hasznát fogom venni. Ha másképp nem is, majd a baráti körömben elmesélem, hogy jártam.
Szerinted a memória tuning hogy valósult meg a gépemen? Hívtam egy szakembert aki itt ült napokig és helyettem elvégezte az értékek bevitelét kísérletezést profilok mentegetését, visszatöltését és minden egyebet ami ezzel jár. Vagy az a 20-30 érték változás csak úgy bekerült a gépbe? Amiből az egyik (Illetve kettő is) a cpu feszültségét érinti, amiből az egyiket most autóra KELLETT állítani.
Lehet, hogy nem vagyok annyira debill, mint amilyennek látszom. Kicsit próbáljunk meg egymáshoz türelemmel közelíteni hátha azt mondhatjuk magunkról, hogy kulturáltak vagyunk. A habzó szájú kioktató reakciókat meg tartogasd a szeretteidnek! -
Gróf...
aktív tag
válasz
Steven
üzenetére
Ott a pont!
Közben mivel türelmetlen ifjú vagyok (Frászt! Annyira felcsigázott, hogy nem bírtam kivárni a hozzászólásokat! Elnézést kérek!)
kipróbáltam.
Sajnos nekem is inkább egy(max két)szálas teljesítmény kellene! 4400 fixre lőtte be azzal a fesszel amit te is és a cikkben is beállított az ember. (A program által ajánlott 1.250-el letérdelt a gép)
Hozott is 12%-ot a Cine20-ban 7005 - 7840 Örültem is neki mint majom a farkának. Csak épp nem tudom használni semmire.CJ4567!
Igazad van a program maga nem macerás, csak legyen az embernek egy szabad órája, hogy lefuttassa amit le kell.
Viszont eleve át kell állítani néhány dolgot a biosban ami annyira nem szerencsés, ha mondjuk hozzá van lőve a memória tuninghoz, de ebből nem lett probléma. A rizenmasztert eszem ágában sem volt telepíteni SOHA!!! (Dehát ugye...)
CPU Voltage - Auto (BIOS);
CPU Multiplier - Auto (BIOS);
Ryzen Master 2.3 (uses the driver for monitoring) - (download)
Stable RAM overclocking or stable XMP.
SVM mode (Virtualzation) -- disabled(BIOS).
Kicsit ráparáztam a dologra. Így utólag már falat süti!Szóval igen. Aki szeretné, hogy 0-24-ben menjen a gépe 4400+ frekvencián, és imád számháborúzni, E-péniszt méregetni annak gyia! És ebben a tekintetben ez egy jó program. Ajánlom is!
-
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Használja valaki ezt: https://www.guru3d.com/articles-pages/clocktuner-for-ryzen-ctr-guide-download.html
Elég ijesztőnek tűnik. Pláne, hogy vért izzadtam a memóriák belövésével és most vagy dobhatom el, vagy esetleg nem lesz stabil.
Szóval, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, ne fogja vissza magát!Igazából már az sem szimpatikus, hogy fel KELL tenni a ryzen mastert! De azért piszkálja a csőrömet.
Például, hogy az említett sebességek a munkatempóra érvényesek, vagy kósza tüskék. mert a HWInfo-ban én is látok 4625 MHz-et, annyin egy pillanatra sem dolgozott a processzor. Ha nagyon dolgozik akkor 4000-4200 ha játszom 4400-4500 a csúcs.
Egyáltalán megéri a sok macerát? -
Gróf...
aktív tag
Köszönöm az információkat!
Összegezném:
Ha csak nem vagyok "A PARASZT" és nem kezdek el rommá mókolni rá egy egyedi blokkot, akkor se hőfokot se teljesítményt nem nyerek a folyadékhűtéssel!
Vagy azt is mondhatnám, hogy: SEMMIT?!?!? (Eltekintve a járulékos hatásoktól, mint esztétika, alaplap feszítés, etc.)
"Az interneten amúgy is mindenki férfi"
Pont ezért! Kell a változatosság! -
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Konkrét kérdésem van. Érdemes-e levegőről vízre váltani, egy 3900X esetében? És ha igen akkor miért? Hol jelentkezik a plusz? Ha nem, akkor meg AZ miért?
Lehetőleg saját tapasztalatot szeretnék "hallani".
Köszönöm! -
Gróf...
aktív tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Igen. Közben mégis csak lett aidám. (kölcsön) Mértem vele egyet és majdnem az eddigi legjobb eredményt dobta. Úgyhogy; Piszkálja a bánat!
-
Gróf...
aktív tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Nem vagyok nagy kísérletezős. Sokat szívtam már a memóriák miatt. Örülök, hogy békésen mennek.
Azért majd rápróbálok egy 3800-ra, ha ott sem, akkor...
Sokat bukok a 2T-vel?
Nincs fent aidám. Le sem tudom mérni! -
Gróf...
aktív tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Ez jó kérdés, mert vagy a gear, vagy power nem állítható. (Talán pont a gear!) Hogy ez a vadiúj bios bűne, vagy valahol át kéne kapcsolni valamit, azt nem tudom. "A másik" biztos, hogy tiltva van!
-
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Belőttem a memóriákat eszerint.
Nem is lenne gond, de a HWInfo 2T-t ír. Higgyek neki? Törődjek vele? És ha igen mit tehetek? (Kétszer is megnéztem a biosban 1T van beállítva!) -
Gróf...
aktív tag
Amikor majd bejön valaki és megkérdezi, hogy kell-e az alaplapi blúcucchoz antenna? Akkor mondjátok el neki, hogy IGEN!
Ez történetesen egy MSI Prestige X570 Creation de gondolom minden MSI, uram bocsá' minden alaplapnál így működik.
Aki vitatkozni akar, annak: Igen működik antenna nélkül a gép közvetlen közelében, de jóval lassabban csatlakozik az eszköz és hajlamos a leválásra.
Esetemben egy Xbox One vezérlőről van szó. Azt is meg kell említenem, hogy nem a számára dedikált lehetőséget kell választani amikor párosítjuk a géppel, (W10) hanem az első (egerek, biillek, stb) lehetőséget. Ezt szintén azért említem, mert az üzletben (Konzolvilág) azt mondta, az eladó, hogy; "Nem biztos, hogy működik pc-vel, de lehet hogy rosszul próbálkoztak." Hát igen!!!
Visszatérve az antennára. Anélkül bizonytalan a géptől másfél méterre.
Azzal viszont a lakás másik végéből betonfalon keresztül is!!! Lehet választani.
Ínyenceknek: Nálam elég csak az egyik helyre becsavarozni az antenna zsinórját. (Merthogy egy gépházra helyezhető kis talpas eszközről van szó, amiből a kilógó kanóc végén két csatlakozó van)
Csak a felsőbe van kötve!
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de ha ezt nem írom le, akkor nagyon szégyelltem volna magam! További jó múlatást! -
Gróf...
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Miért vennék hozzá egy plusz usb-s vacakot, amikor a lapom tudja a blúcuccot. Mivel kicsit faszakodtam a párosításnál, végül csak elővettem az antennát és rádugtam. Majd kikísérletezem, hogy megy-e nélküle rendesen. Egyelőre antennával megy.
Aki hasonló dologra adja fejét és ott tart, hogy új eszköz párosítása, abban van 3-4 lehetőség. Az utolsó az, hogy "Xbox kontroller párosítása" Na, nem azt kell választani! Hanem a legelsőt, ami azt hiszem csak simán beviteli eszköz.
Ami nem teljesen biztos, de mintha kellene; A blúcucc eszközöknél esetleg be lehet/kell pipálni, hogy az "eszköz láthatja a gépet".
Ennyit a mai bölcsességekről.
Thrawn! MSI X570 Prestige Creation. -
Gróf...
aktív tag
Nem a témába vág. Próbáltam keresni neki fórumot, de egyszerűbb itt megkérdezni.:
Az alaplapi blutooth-hoz kell külső antenna?
Történetesen egy X570-es lapon van wifi is és annak van antennája. De a blúnak külön nincs. Hogyan működik technikailag?
Akarok venni egy kontrollert, amit blún keresztül csatlakoztatnék. Emiatt érdekel. -
Gróf...
aktív tag
Óvatosan az új biosszal!
Nem jó hozzá az előző profil. (MSI X570) Ez ugyan nem mindenkinek okoz gondot, de aki szeret babrálni vele és felelőtlenül nincs lejegyezve sehova, hogy mit merre állított, annak lesz pár kényelmetlen perce... -
Gróf...
aktív tag
Sziasztok!
MSI tulajdonosoktól kérdezem, aki feltette a legújabb ...v17-es bios-t, (Januári) tapasztalt valamit teljesítmény ügyileg?
A nálam a leírásában csak ennyi van: "- Improved optical device compatibility."
Érdemes egyáltalán bíbelődnöm vele? -
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Van arról bárkinek információja, hogy egy msi x570-es lapban mit takarnak a pbo enhanced módok? (Gondoltam megkímélem magam a kétes eredményű fáradtságos kísérletezgetéstől-)
Hiába vésem be az internetbe nem dob értékelhető találatot!
(Azon se csodálkoznék, ha az emesinél sem tudná senki!) -
Gróf...
aktív tag
Köszönöm. A Base clock piszkálásról én sem sok jót hallottam. Majd azért egyszer kipróbálom. (viccből!)
Jóval ártatlanabb dolgokra gondoltam...
Szoktam látni a két legrátermettebb magnál 4675MHz-et, de az inkább csak valami pillanatnyi fellángolás lehet. A valóban terhelt magok 4400 - 4550 között járnak. -
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Ez most sokatoknak furcsa lesz, de szeretném kihozni a maximumot egy 3900X-ből egy MSI X570-es lappal EGY SZÁLON!!! (Több alkalmazásom is van, ami kizárólag szálon fut)
Van erre valami trükk a beállítások között? Vagy csak simán kapcsoljak ki mindent és hagyjam dolgozni a lapot?
Minden megoldás érdekel. (Ráolvasás, szemmel verés, etc.) -
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Csak egy kérdés.: Mennyin mennek a háromezres processzorok alapjáraton? Tehát mi a legkisebb órajel, amiről tudunk?
Mindegyik érdekelne: 3600-tól 3900-ig! -
Gróf...
aktív tag
-
Gróf...
aktív tag
Arnoldito, Creat, és aki még úgy gondolja, hogy vonatkozik rá!
A képlet azért helyes, mert a dollár és euró között van némi különbség, ami lefedi az áfá-t és a vámot. VALAMINT: Az 500 dollár egy ajánlott végfelhasználói ár!!!!! Tehát; BENNE VAN A KERESKEDŐI ÁRRÉS IS! GYÁRILAG!!! (Az AMD így határozta meg, hogy mindenki jóljárjon!)
Szóval; "Ki a gyagya barbib.szók?"Nem baj, ha nem tudtok valamit, csak előbb tájékozódjatok, mielőtt lehülyéztek valakit!
Worxland! EU-s termékekre nem jön áfa!!!!!
Hogy 529 ajró alatt nem kapom meg az eu-n belül, az szintén nem a kereskedők dicséretére válik!Az senkit nem zavart, hogy cikk írójának is ugyanígy jött ki a matek? Persze, az újságírók sem mindenhatók... Maradjunk annyiban, hogy az egy 165 pengős processzor!
Néha tényleg nem értem, hogy az emberi faj hogy tud ennyire birka lenni! Ti azt az embert "támadjátok" aki az érdeketekben szól és felhívja a figyelmeteket, hogy ne hagyjátok magatokat kizsákmányolni! -
Gróf...
aktív tag
Érdekes, hogy a kereskedők, mennyire gátlástalanul tudnak szarháziak lenni!
Van olyan hely, ahol konkrétan lenyúlják a termékekhez társított játékokat (Aqua, Ipon) Van ahol meg "elkérik az árát".
Az Aquában a 3700X és a 3800X között 18 pengő a különbség. Egyikhez sincs játék! (111 - 129)
Iponban 16 pengő nincs játék (112 - 128)
Alzában 26 pengő (117 - 143) játékokkal
Hát nem furcsa a 6- 8-10-14 pengős eltérés???
Azt már említenem sem kell, hogy az ipon a 3900X-et ami hivatalosan egy 160 pengős processzor 203-ért akarja rámsózni, természetesen játékok nélkül. Ami azért is furcsa, mert ezek a processzorok, de főleg a 3900X nem raktárból kerülnek elő. Mind friss beszerzés, tehát: Mindenképp vonatkozik rájuk a promóció!!!!Nehogy valaki le merje írni, hogy: "De hát ez a világ rendje...", mert virtuálisan szemen köpöm!

-
Gróf...
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Jó! Én meg leírom még EGYSZER(!!!) Amit állítasz, az úgy hülyeség, ahogy van! Ráadásul megspékelted félrevezető szavakkal, mint: centrikus hőcső, hőátadás, hőtárolás.
Száz százalékig kimeríted a "fotelfizikus" fogalmat.
A baj csak az, hogy esetleg valaki készpénznek veszi a sületlenségedet és elkezdi terjeszteni. Holnaptól meg tényként kezelik.
Tényleg nem értem miért hajtogatod... De még egyszer nem magyarázom el, mert már egyszer megtettem. -
Gróf...
aktív tag
Nocsak! Termodinamika nagymestere! Taníts még minket!
Tehát azt akarod mondani, hogy a kisebb hőforrást a hozzá képest nagyobb kupak és szintén nagyobb hűtő kevésbé hatékonyan tudja kezelni? Hogyan számoltad ezt ki?
Mondom másképp: A tűzhelyre felteszel egy lábosba fél liter vizet és nagy lángon melegíted. Mindez több idő alatt fog felforrni mint egy liter víz kis lángon?
Vagy még másképp: Felhevítesz izzásig egy betonvasat (rádbízom az átmérőjét) ugyanekkor, felhevítesz egy varrótűt, ugyanilyen hőfokra, majd mindkettőt a markodba fogod. Melyik fog jobban fájni? (Nem. Nem szúrod meg magad a tűvel, mert már nagyfiú/lány vagy!)
Szerintem maradjunk a tényeknél. Ezek a processzorok látszólag "indokolatlanul" magas hőfokon ketyegnek "alapjáraton"! A jófranc tudja miért! Talán mert magas az az alapjárat! Ki tudja?!?!? -
Gróf...
aktív tag
Valaki vett mostanában processzort?
A játék kuponok miatt érdekelne. Ma felhívtam az Aqua-t, ahol azt mondták, hogy a "jelenlegi készletük MÉG NEM tartalmazza"!
Egyáltalán milyen formában van jelen. egy ilyen kupon? Fizikailag is, vagy csak virtuálisan? Fogalmam sincs hogy mennek ezek a dolgok.
Csak azért furcsa, mert az Alza-nak szintén van valamekkora készlete és ott nem is kérdés! Ott is van a termék mellett az árlistában. -
Gróf...
aktív tag
Pánikra semmi ok! Most majd aztán...
-
Gróf...
aktív tag
Végre! Egy "hozzáértő" kimondta, hogy azok a pasztázási metódusok, amiket a fotelfizikusok elterjesztettek, F@SZSÁGOK!
Légbuborék, etc -
-
Gróf...
aktív tag
Ugyan nem oldottam még meg, de itt tartok:
MSI X570 Ace (Pusztán esztétika és a foglalatok kiosztása volt a mérvadó!)
Valamilyen tizenkettő-egytucat 3200c16-os ram (Rohadtul nem lehet eligazodni a sok bölcsesség között. A Régi iskola a: méjnsztrím! Minden pluszba vásárolt frekvencia, vagy időzítés kidobott pénz!)
EsEsdÉ-vel megvárom amíg kijönnek a PCIe4-esek a nagyoktól is!
A vízhűtésről épp most tettem le! (bár ezt nem kérdezted!)
Nálam még a táp is függőben van; Akarok-e új 7-800 wattos kétszer 8 tűs tápcsatlakozós 70 pengőset, vagy jó lesz nekem a meglévő 650RM (Egy dugóval)
Ha ez rajtad segített, akkor egészségedre, ha nem, akkor elnézést, hogy belekotyogtam.
Kérdés az: Mikorra akarod "megoldani"? Szerintem ősznél előbb itt nem lesz tiszta a kép!
-
Gróf...
aktív tag
Lássuk csak: A 3200c15-ös ramod, szó nélkül elindul 3733c14-en Most pedig felhúztad 3800c16-ra. Nálam sehogy nem jön ki a matek!
Tehát; A valamilyen CSODA folytán álom értékeken működő ramok időzítését elbarmoltad plusz 67 MHz-ért???? Hogy is van ez? -
Gróf...
aktív tag
Nem is tudtam, hogy van dedikált 3733-as memória.
Egyébként a memóriákat viszonylag könnyű a célfrekvencián járatni, persze az időzítés ilyenkor másodlagos fontosságúvá válik.
Én úgy kalkuláltam, hogy veszek valami közelit, mondjuk 3600-ost és megkérem szépen, hogy 3733-on fusson. Nem nagy művészet! -
Gróf...
aktív tag
Jól sejtem, hogy a 3xxx sorozatban az új boost metódussal a szilícium lottón az nyer, aki a lehető legnagyobb negatív offset feszt tudja elérni?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Renault, Dacia topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest