Hirdetés
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
#Recska
Hja mondom eddig is volt csak talán nem ilyen mértékű, amúgy hja egyébként minden ok a géppel csak most feltűnt.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Adott egy asrock x570 taichi és 3600 proci egy bequit léghűtővel.
Napokban felraktam a legőjabb biost, ami ezt tartalmazza:
1. Update AMD AGESA Combo-AM4 V2 1.0.0.2
2. Supports 3RD Gen AMD Ryzen XT series CPUilletve feltettem a legűjabb amd chipset drivert!
Eddig is voltak ilyen hőmérsékleti hullámok, de most idle-ben vagyis max böngésző fut, olyan ugrálás van, hogy csak lesek!
35 foktól 65 fokig ugy 5 másodperces időintervallumokban!
ryzen balanced a power option.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Terhelés alatt tök fix a hőmérséklet, nem nagyon megy 65 fok fölé!
-
sittes79
addikt
Asrock x570 taichi lapnál mit kell be/ki kapcsolnom, hogy miután kikapcsoltam a gépet ne égjen tovább az alaplap rgb -je?
-
sittes79
addikt
X570 Asrock taichi fullra pörög, azt mondják ez valami portalanito funkció

-
sittes79
addikt
Baszki eddig azt hittem asrock top1 bios frissítésben, de most bealudtak vagy utálják az ABBA-t
kéletbe 
-
sittes79
addikt
Hali, Asrock biosban vagy Windows 10 ben hol kell kikapcsolni az RGB világítást, hogy gép shut down után ne vilagítson? Thx
-
sittes79
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Cső,
Nekem taichi van x570, hát van gondom nem mondom, ha nem lenne macera mennék vissza a búspi***ba intelre. Értem én hogy akar az amd, meg ügyesek meg minden, tényleg öreg vagyok szóval van már talán türelem is, de most kijött a 2.0 bios frissítés, hát rosszabb lett mint volt.
Szeretek bios-al babrálni meg csöcsörészni a géppel, de azért ennyire nem. Konkrétan minden auto-n xmp beállítva, erre hol elindul a gép hol nem, értem én, hogy adjak neki manual feszültséget, de na már 1.4-nél járok meg adtam voc,vddg,vddp minden, de most konkrétan hang problémáim lettek windows-ban, mondjuk ez már lehet k. windows update sara. Na mindegy én nem vagyok happy eddig. És procit még nem is babráltam, idle cpu hőfok ugrál 35-50 között úgy, hogy windows asztal van egyedül, sb-chipset hőfok idle 60 fok, súlyos gém-pl control- 3 óra után max 64 az mondjuk nem rossz.
-
sittes79
addikt
X570 taichi kollégák kijott 2.0 bios illetve ki adtak egy új lapot is ahol elforditottak a type c csatlakozót a VGA mellett így már könnyebben be lehet dugni a kábelt, ez elég lol
-
sittes79
addikt
Nekem is ba***tt meleg az x570 taichi, sajnos már nem tudom vissza cserélni, de tényleg nem votak ezek jó vételek egyelőre, majd meglátjuk mit hoz a jövő, majd pci4.0 odabasz

amúgy egyelőre ennyi van a gskill-ben, vagyis lehet tudna többet, de szerintem ez okés, illetve mennyire aggasztó 24/7-ben a dram 1.42
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy az xmp profillal belött bios sajnos nem mindig bootol be, miután kikapcsoltam a gépet majd vissza. 1.35V ad neki alapból, gskill 3600 cl16 a memoria. x570 lap, ha adnék neki több feszt akkor esetleg megoldódna a gond? Érdekes, hogy tök random csinálja ezt?

-
sittes79
addikt
Halló akinek x570 es taichi lapja van annak csinál olyat a gépe hogy néha nem hajlandó elindulni bekapcsolaskor? Tököm bele ezekbe a béta bugos biosokba.
-
sittes79
addikt
hja félre értettél a gyári kis ventit-sb-south bridge-vrm (tököm tudja) ventit nem szedtem le, hanem a házban(coolermaster h500) kicseréltem a két elülső ventit egy (noctua A14 és egy SilverStone SST-AP183-ra, uh ez nagyon baszó venti) és még raktam a tetejére egyet illetve beállítottam a gpu-nak egy fasza venti görbét.
Próbálkoztam felszedtem a taichi-n a takaró lemezt ezt itt:
de nem sok fokot nyertem vele, illetve próbáltam lejebb tenni a vga kártyát, másik pci slotba, de az se nagyon segített.
Na de, amikor 3 helyett csak egy nvme ssd volt benne akkor ledobta a fokot nyilván.

Szóval egyértelműen a jobb légáramlás és gpu venti görbe segített. Ugye nálam a 3 db ssd az odaver a melegnek.
-
sittes79
addikt
Ugyanez nálam is itt baszogatom a biosban az időzítést nézem a latency t meg ilyen faxsagok, de érdekes hogy intelnel nem volt ilyen keztetesem, csak amd nel, kicsit olyan érzésem van, hogy itt többet kell barkácsolni, hogy fasza legyen minden ez egyfelől jó akit érdekel persze, másik oldalon olyan érzésem van, hogy vettem egy számítógépet amit a gyártó velem akar teszteltetni, olyan béta érzés ez... Nem tudom ez volt kb szerintem mindig is az AMD vel, hogy olyan félkész cuccokat dobtak piacra.
-
sittes79
addikt
Mondjuk nem tudom a többi be quit hűtőnél is ez van e, de az én pure rock-om 2018/09 előtti vásárlás és akkor még a hozzá adott mounting kittel-AM4, csak így lehetett felszerelni
De utána(2018/9), már gyártottak, adtak hozzá rendes kitet, amivel, hogy mondjam arcal az elülső, hátulsó ventik felé lehet felszerelni. ezt nekem külön kellett rendelnem 10 EUR-ért, mondjuk jó fejek voltak és küldtek intelhez is szóval most van vas rendesen

-
sittes79
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Sb-déli híd hőfokot néznél nekem, idle illetve terhelés alatt, most durván letornaztam a kezdeti 70+ hofokrol 60 körülire egy kis venti upgraddel a x570 taichit, illetve gen 3ra tettem a chipset illetve PCI port kezelést állítólag ezzel is lehet nyerni pár fokot. Mondjuk Asrock szerint 95 fokig nincs para. Lol
-
sittes79
addikt
Ah ki vagyok, bármilyen idozitessel nem tudok 70 alá menni latency Ben, memória Crucial Ballistix Elite BLE2K8G4D36BEEAK, x570 lap 3600 CPU, hogy rohadna meg

-
sittes79
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hja nekem is furcsak, ráadásul xmp prifilall csak 70, valamit rosszul állítottam be vagy gané az e-die memoria

-
sittes79
addikt
válasz
Palinko
üzenetére
Én vissza akartam küldeni a lapot, mondom azért 75-80 fokon ne főzze már meg a vga-t is, illetve azért a kis ventinek is van hangja, de a bolt ahol vettem nem nagyon reagál erre, reddit-en találtam egy forumot, ahol állítólag az asrock nyilatkozott, hogy 95 fokig rendben van az SB-déli híd hőmérséklete, de ha nem elég hűvös akkor ne tegyünk bele annyi ssd-ét és ezt komolyan is írták, mondom lol.
-
sittes79
addikt
válasz
szochyo
üzenetére
Uh ez durva nálam az x570 taichi idle-ben 60 fokos az alaplap illetve a south bridge...igaz most kicsit állítgattam a venti görbén illetve bios-ban gen3-ra raktam a chipset és pci-e slotokat, így load-on se megy nagyon 70 fok fölé. Mondjuk nálam a 3 nvme ssd eléggé termeli a hőt.
-
sittes79
addikt
X570 taichi SB 73 fokon megáll több óra játék után, a durva az, hogy rárak a VGA-ra vagy +5-10 fok-ot pluszban, mondjuk nekem van bent 3 ssd is lehet az is melegít rendesen
az alaplapi kis venti rendesen fütyül, 4500-as fordulaton, elgondokoztam, hogy megyek vissza intelre inkább

ja a proci meg ott röhög mondjuk 50 fokon lol
-
sittes79
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Akinek x570 taichi van, az mennyire gáz, hogy a VGA PCI 1 porton konkrétan eltakarja a alaplapi ventit azért ez csúnya tervezési hiba szerintem...
A másik hogy minden auton biosban és a 3600 idle ben cpuz szerint 0.9 voltig droppol de leginkább ugrál mint az őrült, amd rzyen balanced profilban min CPU 85%, oké ez így vagy nem ok?
-
sittes79
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
Ugyanez csak x570 taichi, asszony szetveri a fejemet minden gép indulasnal este amikor próbál aludni
remélem javítják, mert ez így elég tré szerintem. -
sittes79
addikt
Na sikeresen összerktam a vasat, az miért van, hogy idle-ben is brutálisan ugrál a volt illetve gép indításnál, hogy ne pörögjön 1000-el minden venti azt hogy tudom kikapcsolni?
-
sittes79
addikt
Na de kb meg van minden 3600,taichi x570, Ballistix Elite BLE2K8G4D36BEEAK 16 GB (8 GB x 2), egyelőre pure rock hűtő később lesz valami jobb. Szóval k6 óta nem volt amd-em azóta sokat változott a világ.
Kérdés: innét mit cuppantsak fel

Illetve nagyon nem oc-nek mert minek max memóriat csesztetnem?
Remélem jó lesz minden.....

Köszönöm
-
sittes79
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
X570
-
sittes79
addikt
Hello,
QHD, 2080 mellé elég egy sima 3600, mert bevásároltam drága lapból és memóriából és nem maradt lovetta 3700X-re.

A másik, hogy asrock taichi lapba tennék 3db nvme ssd-ét, hogy így ez mennyire termeli ott nekem a meleget?
-
sittes79
addikt
-
sittes79
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
sittes79
addikt
Hoppá lehet marad az intel

Lehal a Ryzen 3000-es CPU-val és NVIDIA GPU-val szerelt PC-d
Én nem idegelem magam...
-
sittes79
addikt
Nagyon köszi, végülis újat építek, de nem a nulláról, majd szép lassan ahogy a keret meg az asszony engedi

Eddig a lap van meg
mármint az új félkonfig-ból.Ja igen és az új platformra is jellemző az amd memória érzékenység, gondolok itt a Samsung B-Die ram-ok preferálására?
-
sittes79
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
Lap már meg van, 250 EUR volt egy előrendelői akcióban, azóta már 300+, ennyit még megért főleg ha sok évre előre gondolkodom. Proci is meg van,már csak memoria kellene, de most (#468) Atla kolléga össze zavart, szóval, hogy lesz nekem 3733 MHz ramom

-
sittes79
addikt
Hi,
Vásároltam egy asrock taichi x570-et, 3700X-et szánok bele ha majd lehet kapni.
Ram-ot most nem vennék, mert majd később.
Kérdésem, hogy ezzel a corsair ram-al nem lesz gondom?
Corsair DDR4-2132 (1066 MHz)-CMK16GX4M2B3000C15-
A proci hűtő egy be quit pure rock, később vagy dark rock levegőset, esetleg játék vizet tervezek...
Köszi
-
sittes79
addikt
Na jó beszippantott a hype
Vettem egy asrock taichi x570-es lapot 250 EUR remélem nem lesz rossz választás 3700X mellé. 
-
sittes79
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
Ebben igazad van, de mindig bennem lenne, hogy bakker miért nem x570 vettem, eleve azt kellene eldontenem érdemes e 7700 at cserélnem, csak a játék a prioritás egy 2080 mellett.
-
sittes79
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ez igaz, de most komolyan a leggagyibb x570 es lap is 200 eur +, ha felfelé akarok váltani akkor lépjek vissza egy régi chip-re mert jobb a proci? El van itt baszarintva valami.
-
sittes79
addikt
Gondolkodom egy 3700x en, egy pure rock lehuti rendesen húzás nélkül illetve lesz x570 es deszka 200 eur körül többet nem adnék érte. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Társasjáték topic
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- BMW topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Postal: Bullet Paradise - A játék amit bejelentettek, majd el is kaszáltak
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

kéletbe

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)