Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Persze, meg lehet, de ne az első kettőt emeld akkor már, hanem a 2 legjobbat ! (Gondolom mindegy, melyik kettőt)
-
tomsolo
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
persze - ryzen master a barátod
-
koko52
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
De igen: [link]
-
válasz
perfegor17
üzenetére
Amúgy sok értelmét nem láttam a vga tuningnak, pl gears5-ben kemény 3fps-t jelentett még ez a viszonylag masszív tuning is. Más játékot nem teszteltem vele, ebben is csak a beépített benchmarkot néztem meg.
6000fölötti pontot értem el amúgy, csak artifact volt párszor, így azt nem is mentettem el. Meg a firestrike sem futott le vele, valahogy az érzékenyebb a tuningra.
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Superposition-ban nem sokat számít a CPU mivel elsősorban VGA benchmark.
Ha a VGA-t akarod nyúzni, akkor növeld a felbontást, mert az 1080p minden csak nem megterhelő az ilyen teljesítményszintű kártyáknak. A beépített 4k-s mérést futtasd le.
-
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Motyi
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Csak ez nem ad olyan mértékű össz terhelést a kártyának, mint egy modernebb-újabb játék-benchmark.
De az off részemről off.
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Hajajj a Valley "ezer éves" (2013.) program. Én elfelejteném így 2019 vége felé.
Inkább, ha már ingyenes VGA benchmark-stress test, akkor Unigine vonalon maradva a 2017-es Superposition az amivel nyúznám a kártyát.
A másik az ugyan fizetős, de a gyakran frissített 3DMark az amivel inkább terhelném a kártyát ha a határokat keresem és pontokat hajhásznék.
Steam-en 50%-os akcióban szokták kínálni. Érdemes figyelni: [link] -
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Ezek alapján gyűjtsél új VGA-ra (júniusban Nvidia bejelentés ha minden igaz) mert úgy is az limitál jelenleg téged is meg engem is (1080 Ti) még 1440p felbontás mellett.
Vagy el lehet locsolni pár százezret épített vízhűtésre, és akkor már új házat is vehetsz

(#11242) perfegor17
:Ugye nem használsz HDD-t programok futtatására csak adattárolásra?
Mert akkor még akár vehetnél egy-két darab 1-2 TB-os NVMe SSD-t az alaplapba.
Az adattárolási szokásaimat megváltoztattam és ami nem kellett az töröltem.
Így fogtam és kivettem a gépből a feleslegessé vált 1db 1TB-o HDD-t és 1db 120GB-os SSD-t amiről régebben a Windows futott. Így most van 1db 1TB-os Samu EVO 860 az OS-nek meg arra érdemes játékoknak, és van 1db 1TB-os 7200RPM-es HDD amin adatot tárolok és innen futtatok olyan programokat-játékokat amik kevésbé érzékenyek az adattároló sebességére.
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Az alaplapot nem cserélném és szerintem ez még bőven jó hely szempontjából.
Nálam a full tower kategóriájú 583 x 230 x 560 mm méretű Thermaltake V71 az ami zsúfolt az épített vízhűtés miatt. Pedig nagy ez a ház.
Inkább egy jobb megjelenítőt vegyél mint a mostani helyett (érdemes most már a 120Hz-cet tudó tévék között nézelődni azokból is a VA peneleseket, hogy ne égjen semmi a képernyőbe...) vagy perifériát esetleg egy jó széket.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Privátban küldöm a számlaszámom...
-
gidalight
tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Ezt a pénzt én kb. inkább bármi másra költeném. Ha nyernél is bármit, az marginális lenne.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Semennyire. Azt a pénzt költsd inkább proc vagy vgara vagy bármi értelmes dologra szerintem.
-
Szinyák
őstag
válasz
perfegor17
üzenetére
nem a viper .-ramok nagyon jók , G.-skill meg ezek amit vennék én is. De jó nekem a jelenlegi tridet.-z is megy szépen ..
-
Yodamest
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Az szép
de nem sok neki a fix 1.38Vcore fesz? Azt olvastam az egyik külföldi topikban, hogy üresjáratban oké a magas fesz, de terhelés alatt viszont nem tesz jót a procinak, ezért van az, hogy defaulton is, amikor terheled ilyen 1.26V-ra visszaveszi a feszt. Egy AMD-s arc írta amúgy. -
Yodamest
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
én először egy 4GHz-s all core OC-hez egy állítottam egy 1.35-ös core feszt, de nagyon nem volt jó kb 1 perc AIDA után már 90 fokra ment a proci szóval hanyagoltam is. Aztán 1.2-es feszen már sokkal jobb lett, úgy nem értem érte el 17 perc alatt sem a 80 fokot. Most azt akarom még tesztelni, hogy mondjuk 1.15-ön is bírja-e a 4GHz-t mert az elég szép lenne.
Amúgy valami az autoOC-mmel nem stimmel tuti, mert érdekes, hogy all core 4GHz-vel sokkal több pontom van, mint autoOC + PBO-val, miközben elvileg ezek is all core 4GHz- tolnak csak még mellette magonként fel-fel húzzák 4.25-re. Szóval ennél egy alap 4GHz-s OC-nak nem szabadna jobbnak lennie ha jól értem.
-
Yodamest
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
hát akkor nézd meg modjuk egy Aida stress tesztben is ahol be van minden pipálva, ott fel fog szökkenni simán 88-90-re is. Mekkora fesz van adva neki?
-
perfegor17
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Chosen
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
perfegor17 & Atish19 köszi a teszteket!

Érdekes, hogy a 3700X valamiért kevesebb FPS-t ér el, mint a 3600(X). Lehet, hogy nem skálázódik 6 mag/12 szál fölött a Forza?
-
Ribi
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Vajon nekem a 4.2GHz-hez az 1.45V-ot azért adja mert kell, vagy mert csak?
Ha másnak meg 1.1V is bőven elég?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Latszik hogy nem is megy fullon a proci ha max 61 fokos.
-
Ribi
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Na de ez egy 20 perces időintervallum, nem csak a teszt alattit mutatja.
Sir Riccio: Nem pont ugyan olyan a memo beallitas. Sub timingoktól nagyon függ a dolog.
Nekem is hasonló értékek vannak XMP-vel. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Az nagyon keves. Nekem CB20 alatt 4150MHz-en megy az osszes mag
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
+ (#10335) perfegor17
:Köszi szépen az infókat és a képet!
Jah jól van már kezdtem magamat rosszul érezni, hogy a gyaloggalopp i9-ről váltottál egy kötözöttlábú R7-re
De akkor minden a helyén
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Meggyőztél. Marad a CH6 Extreme.
Mennek benne a ramjaim csuklóból 3600-at, D.O.C.P.-ből betöltve, minden más auton van.
(jelenlegi legfrissebb BIOS, 7601-1.0.0.3. ABBA)
P-STATE-el nem kísérleteztél ? (3,8 GHZ-hez ad a lap 1,1 Volt alatti értéket a BIOS-ban, mint kiderült, véletlenül engedélyeztem, lehet több ilyen P-STATE állapotot létrehozni, csak ha jól olvastam utána akkor HEXAdecimális számként kell megadni a kívánt Vcore értéket.
Meg fogom nézni fix 4,4 GHZ-el is, all-core
(#10267) koko52: hát, valahogy úgy. Sebaj, szeretettel várjuk a fincsi DDR3-as ramokat, pláne a 4/8 GB-os modulokat, amik legalább 1866 CL9-esek, de inkább 2133 CL10/2400 CL11-esek, az s1366 és s2011v1-es telivér retro-HEDT gépeink szeretni fogják őket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
No derék.

Csak lapot cseréltél (CPU maradt ?
)? Ha igen, érdekelne a különbség, úgy mint hőfok, boost egy és összes magon, Vcore ezekhez, és milyen beállításokat eszközöltél a CPU-hoz kapcsolódóan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Nincs ezzel baj.
Pláne, ha "csak" betöltötted XMP-ből.
Nálam minimálisan lassabb, mert nem CL17 hanem CL18-ra áll be, így a latency-m is 71-72 körül van. Nem mintha érezném a különbséget. Ugyanezek a ramok az i5-7600k mellett XMP-ből betöltve 50000+-os értékeket dobtak mindenhol, a latency meg a béka segge alatt volt, olyan 45-50 között. És azt sem érzékeltem, hogy jobban menne a rendszer ennél, illetve nem érzem, hogy a RyZen-es gépem a rosszabb latency miatt hátrányt szenvedne.
Amúgy, azt hittem még az aláírásodban lévő X370-es lapod van.
(#10224) Tyrel : Azért a 3600 vastagon erősebb egy magon (is) a 2600-nál.
Meg az említett 4790k-tól is.
Játékja válogatja amúgy, a mostani sok magot használó címeknél persze kijön a 2600 előnye, cserébe régebbi címeknél (max 4 magig) viszont a 4790k lesz a jobb, OC nélkül is.
A 3600 meg ledöngöli mindkettőt. -
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Meg-meg.
Ennek plug&play-nek kell lennie. Nekem a Viper Steel is megy szépen, 2*8 GB 3600 CL17 az is, D.O.C.P.-ből betöltve a CH6 E-ben.
Pedig az még nem is RyZen ready.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Hát ez nagyon fura eset, még senki se panaszkadott ilyesmire, nekem is MSI lapom van és működik rendesen.
PWM vagy DC módot próbáltál változtatni? Smart fan mód elől pipa ki elmented aztán visszakapcsolni stb. Állítgass össze-vissza mindent, hátha valami megmarad. Szerintem valahogy "beragadt" az alapbeállítás. Esetleg megpóbálhatsz egy CMOS cleart is (áramtalanítod a gépet és kiveszed az elemet 10 percre) ettől a bios minden beállítást elfelejt.
Gyors guglizás után találtam hasonló panaszokat. Ha be volt kapcsolva az XMP akkor nem tudták állítani a ventik sebességét, szóval kapcsold ki az xmp-t, hátha.
Illetve windowsból tudod vezérelni a ventiket? tedd fel az msi command centert és próbáld ki, hogy az tudja-e állítani a ventiket -
Feriboy2
aktív tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Ha a biosban a Settings menüben a "Save & Exit" majd "Save Changes and Rebootra" mész akor is elfelejti?
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
perfegor17
üzenetére
biosban a hardware monitor menüpontban
-
perfegor17
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
-
perfegor17
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
-
válasz
perfegor17
üzenetére
Na mind1 is, lehet csak én vagyok ilyen hülye felfogású, hogy inkább túlméretezem a dolgokat. Majd ha beszerelted azért írd meg a véleményed.

-
válasz
perfegor17
üzenetére
Persze arra jó, de én már ha ennyi pénzt leperkáltam, akkor inkább olyat választottam volna, amivel nyugodtan lehet fejleszteni később.
-
válasz
perfegor17
üzenetére
Hát ez nem volt egy jó döntés szerintem. Nagyon gyenge a lap vrm-ben. Ez kb az abszolút nem ajánlott kategória az x570-ek közt. [link]
szerk.: mármint elvinni el fogja a 3700x-ed, de ennyi pénzért ez a lap nem éri meg szerintem. -
arnoldito
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Mondjuk ezt [link]
Sajnos ennek az Extreme változata már nincs az Alzán. Én még 58k vettem 2 hónapja zsír újan. Na az bivaly, 14fázisos VRM, dupla m.2 SSD rengeteg extra. Abban a 3950X is csont nélkül fog menni.
-
Simi37
őstag
válasz
perfegor17
üzenetére
Nekem jelenleg 3600-on megy a 3200-as ramkit x370-es lapban. De szerintem a lap bírna simán többet (ellenben ramom nem). Azt nem tudom, hogy általánosságban mennek-e. De Crosshair vi hero, extreme szinte biztos. (Meg persze imc függő is).
-
arnoldito
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Én is azt vettem, csak 4x8gb és nem bántam meg, beraktam és megy. Persze kaptam az ívet hogy drága, olcsóbban is van, viszont nem akarok calkulátorozni, elegem lett az előző modulnál, és plusz ha az RGB illik a gép miliőbe akkor mit csináljak.
-
válasz
perfegor17
üzenetére
de lehet, csak hogy ez b-die samsung. meglepodnek, hanem tudna 3800c16ot XD
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Hynix CJR-t vagy Samsung B die-t érdemes venni, de legjobb ár érték az előbbi. Ezekkel az olcsó 40e ft alatti 3800-as, meg 4000-es ramokkal meg vigyázni, mert jó eséllyel alacsonyabb frekin sem tudnak semmi értelmes időzítést, pl a Hynix M die osok.
-
válasz
perfegor17
üzenetére
-
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Alpi.
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Inf. Fabric orajel. Legjobb, ha kézzel beállítod a mem órajel felére. 3200 fölött valahol (lap, bios, bolygóállás függő) felezik auton, az meg kukázza a performensztet !
-
Alpi.
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Bár ezt félve írom le, mert egyszer egy végeláthatatlan vitát indítottam vele, de a ram órajeltől is függ a latency.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
cr1 neki, illetve a trfc is mehet lefelé.
-
válasz
perfegor17
üzenetére
Micron -b , nézd meg D-ram calculatorral mit dob a gép azt hajrá teszteld

-
válasz
perfegor17
üzenetére
Elsőként nézd meg milyen chipes a ramod ... aztán sok utána olvasás mások mire jutottak azzal a tipussal, esetleg ryzen dram calculátor iránymutatónak. Utána meg jöhet a rengeteg próbálkozás... Én kb itt tartok a Micron -D chippes rammal... (ezekről 0 info neten )

Ha lesz kedvem rá megyek a 3733 Mhz re ....
-
válasz
perfegor17
üzenetére
hát ha valahogy ezzel a rammal 70 közelébe hozod a latencyt akkor szerintem nem kell...
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Lent van 2 gomb amin kék nyilak vannak. Ha azokból az éppen elérhető baloldalsóra nyomsz, akkor több infót fog mutatni. Ezt addig lehet csinálni ameddig egy képernyőre ki nem írja az összes adatot. Majd a mellette lévő másik gombbal pedig össze lehet húzni megint keskenyre.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Valoszinu mukodni fog, de a Corsair altalanossagban nem a legjobb Ryzenhez
-
Leon77
őstag
válasz
perfegor17
üzenetére
Nekem a ramot kivéve ilyen kombóm van, viszont előtte az 1700-as procival a corsair ramom állandóan fagyasztotta a gépet (lehet, hogy csak az 1700 as utálta) eladtam, vettem azt ami az aláírásomban van és azzal betonstabil volt az 1700-as is, most a 3700x is.
-
palfitom
félisten
válasz
perfegor17
üzenetére
Az 1700 sosem volt "gamer" proci, rosszul választottál anno...
-
féldekás
aktív tag
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Hubba12
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Én próbáltam PUbg-ben 2700x-után. 2080ti mellett. Ég és föld. Nem lesz gond.

-
Hubba12
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Ami nagyon könnyen hűthető allcore 4300. Megy 4400-at is allcore de ott elég meleg és 1.352 kell neki nálam. Ami "elvileg" sok allcore.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Synology NAS
- Androidos fejegységek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- TCL LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- i5 9600KF i7 9700K Beszámitok!
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 100% Akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

de nem sok neki a fix 1.38Vcore fesz? Azt olvastam az egyik külföldi topikban, hogy üresjáratban oké a magas fesz, de terhelés alatt viszont nem tesz jót a procinak, ezért van az, hogy defaulton is, amikor terheled ilyen 1.26V-ra visszaveszi a feszt. Egy AMD-s arc írta amúgy.