- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #37702 üzenetére
Azért a foglalat is régi és gyengusz volt. Lábas Intel se mostanában volt, szóval anyagfáradás is benne van. Meg gondolom pár óra magas hőmérséklet is segítette a folyamatot az évek alatt.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
ScomComputer #37700 üzenetére
van az a mondás, hogy: "ha nem megy erővel, akkor mégtöbb erővel."
-
Chaser
legenda
válasz
gratulálok neki
terhelni kellene a gépet, aztán kilő, és mozgatni több irányba a hűtőt
ha elsőre nem hoz eredményt akkor újraviperabácsi
az a foglalat lesz ( : -
Thrawn
félisten
válasz
Szép baleset
-
viperabácsi
addikt
válasz
Addig ok , hogy ragasztó , de MIÉRT A LÁBAKON VAN nem a kupak meg a hűtő között ??
-
Televan74
nagyúr
válasz
ScomComputer #36957 üzenetére
Hogy szalad az idő! El sem hiszem hogy öt éve váltottam le a 4790K -t a Ryzen 5 1600 -ra. Boldogat nekii!
-
fanti
addikt
válasz
ScomComputer #36957 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ScomComputer #36181 üzenetére
Az a gond, hogy csak egy matrica került rá, pedig négy fér el
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
persze, mert amator.
kozepre kell rakni a matricat. -
zsid
senior tag
válasz
-
DeathAdder
veterán
válasz
ScomComputer #25451 üzenetére
Amd-nél hogyan szokott ez kinézni? októberben bemutatják és mindjárt kapható is lesz (Magyarországon), vagy akár hónapokat is csúszhat ezek után, mint a kariknál? Hogy volt ez tavaly a Zen2-nél?
-
Yany
addikt
válasz
ScomComputer #25367 üzenetére
Amúgy nem vágom, hogy mi tart eddig idehaza, mert oké hogy késik, de már hónapok óta kapható(!) a lap odakint németben. Úgy értem, hogy ténylegesen van is, nem csak listázzák. Más termékeknél ekkora lauf nem szokott lenni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
ScomComputer #25336 üzenetére
Csak inteles lehetsz. Amd-s ezt ereklyeként őrizné, mert az életénél is drágább.
-
Hublot
őstag
válasz
ScomComputer #23158 üzenetére
Minek tegyem fel nem játszom vele. Egyébként Fusion Visual Effects and Compositing alatt már rég összefosta volna magát ha instabil lenne.
-
Albigator
őstag
válasz
ScomComputer #21833 üzenetére
Tudom Bro h nem való nekem azért is írtam h nem éri meg. Főleg, h csak egy 3600X-em volt de azt is eladtam már.
Álmodozni azért szabad, nem?
Amúgy MSI lapot szinte 100% h nem fogok venni, olyan semmire való indok miatt amit inkább le se írokXimon 21834
Hát én tuti nem fogok forrasztani.
Igazából tényleg tök felesleges a DUAL BIOS de olyan jó érzéssel töltene el ha lenne ilyenem. -
Darth11
aktív tag
válasz
ScomComputer #20579 üzenetére
Köszi :)
-
snecy20
nagyúr
válasz
ScomComputer #20236 üzenetére
Biztos jók lesznek, de nem nagyon fogja megérni... persze mindig így van, hogy a már piacon lévő elődök jobb ár/érték aránnyal rendelkeznek.
-
odorgg
addikt
válasz
ScomComputer #19600 üzenetére
-
GFerr56
aktív tag
válasz
ScomComputer #19650 üzenetére
Sziasztok!
Msi lap tulajok, nyilván ZEN 2-vel. Használja valaki a Vcore állításnál az override+offset, vagy az AMD overclock állítási lehetőséget? Mindkettőnél megadható egy feszültség érték, és negatív, vagy pozitív offset. Ezzel lehetne tól-ig állítani a feszt? Azért gondolom így, mert miért adnál meg két értéket, mikor a végén ugyan ott vagy, mintha egy fix feszt adnál? Felesleges funkció lenne.
Üdv
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #19645 üzenetére
-
Albigator
őstag
válasz
ScomComputer #19645 üzenetére
Tudom, h mondtad Bro.
Csak annál a lapnál nincs Wifi (+ BT), nem debug display van hanem csak led, CMOS clear csak jumperes...
Sztem nem ér 100e-t az a lap. 80e környékén ahogy régen kapható volt, viszont már szóba jöhetne.Aorus MASTER ezért tetszett meg, mert az már tudja ezeket + gigabites Intel LAN mellett van 2.5 gigabites Realtek LAN, +1 M.2-es socket és milyen durva, "valódi" 14 fázissal rendelkezik..
De mint mondtam nem sietek, B550-t már megvárom árcsökkenésnek legalább jó lesz remélem. -
Kupszi
aktív tag
válasz
ScomComputer #19578 üzenetére
Persze nem nagy dolog, de az milyen már hogy az X570-esek zömére 1GB intel LAN-t raktak, a B550-es Aorusokra meg a 2.5 Realtek került.
-
Albigator
őstag
válasz
ScomComputer #17921 üzenetére
Köszi.
Az eredeti terv 8 magos Ryzen lett volna, de nem volt teljesen indokolt számomra, így sokáig vártam... Aztán jött egy kis akció a 3600X-re, így nem haboztam.
-
válasz
ScomComputer #17726 üzenetére
Neked ez fix allcore oc nem?
-
ballazol
senior tag
válasz
ScomComputer #17351 üzenetére
na látod, örülök!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
nemhogy orulnel neki, hogy az uj windows draga Intel procit csinalt a Rizsából
-
válasz
Fura, mert én is a legújabb buildot raktam fel. Mindenesetre legalább megoldódott. 😀
-
ballazol
senior tag
válasz
ScomComputer #17297 üzenetére
Egy ötlet csak: szerintem első körben a windows-t frissítsd, a chipset drivert csak utána próbáld csak rárakni
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #17295 üzenetére
A telepítő nálam létrehozta, ugyanez volt. Nekem ezzel megoldódott.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #17277 üzenetére
Próba:
Open regedit and delete the directory-X represents whatever number(could be v13/v14).After deleted then Ryzen Master will start without reinstall.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\AMDRyzenMasterDriverV1X -
Bib
őstag
válasz
ScomComputer #17290 üzenetére
[link] Ezt a drivert próbálod?
Ne az alaplapi gyártó oldaláról töltsd le.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
AMD vga ? mert ha jolemlexem ujabban az Adrenalin is felrakja, ha Ryzen van a gepben.
-
Bib
őstag
válasz
Te is a legújabb win10 iso-t töltötted le?
-
válasz
ScomComputer #17279 üzenetére
Csak annyit akartam kihozni belőle, hogy nem a feltöltött driverrel kellene, hogy baj legyen. Az, hogy nálad mi okozza tippem sincs.
-
válasz
Én pénteken raktam újra az egész gépet, minden felment egyből, ugyanúgy eredeti win10 (legújabb telepítőt letöltöttem), x570 lap és 3600. Én net nélkül szoktam felrakni minden drivert, tehát előtte azokból is a legújabbat szedtem le.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
ScomComputer #16402 üzenetére
Nem éri meg. Nem igen venne észre különbséget a kettő cpu közt.
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
ScomComputer #16402 üzenetére
Attól függ, mennyi felárat. Amúgy eddig erre a standard válasz a "nem" volt.
-
Cseneles
őstag
válasz
ScomComputer #13723 üzenetére
Tolok majd csak nem birom huteni 4500on mar cb20 alatt 90c korul a cpu. A heten megerkezik egy 360as aio, remelhetoleg az majd kordaban tartja
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #11776 üzenetére
"Z570" Az majd 2 évvel később, 3 socket váltás után lesz...
Bocs, nem lehetett kihagyni.. -
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #11597 üzenetére
Egyébként én is próbáltam a 3800X manuál OC-t. Hát nem is tudom. A 4400hoz még a 1.4 is kevés, lefut a CB20, de azon kívül semmi. Lementem 4300 ott meg a 1.35 már megint kevés, szóval hagyom a francba, marad gyári, PBO ON aztán viszlát.
Ezek a 4550 értékek amiket Alpi kolléga posztol mesébe illő. Gondolom leválogatott példány, mert senki másnak nem megy itt annyit az már biztos...
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #11405 üzenetére
1.325 nem lesz oda kevés ?
oda p-state.-t kell állítani hogy vissza vegye az feszt + órajelet is ?
-
gaben88
őstag
válasz
ScomComputer #11405 üzenetére
Hat ebben nem vagyok biztos, nem remlik ilyen pipa, de lehet...
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #11402 üzenetére
bezony
-
Kaci84
őstag
válasz
ScomComputer #11292 üzenetére
Hallod-e, de nagy ez a probléma, hogy rögtön szóvá kellett tenned! Azért nem OFF, mert a Ryzenről is szó van benne, még pedig alaposan kitárgyalom, én hány fokot mértem CB alatt. Na így oké?
Lehet én vagyok lemaradva, de én még sose halottam olyant, hogy a HT jobban kellene mint a fizikai mag. Arról nem is beszélve pár éve arról szólt a nóta, hogy a játékok 4 magot használnak nem többet, most meg hirtelen a 8 se elég. Általánosságban gondolom. Tesztelgettem is, bár nem átfogóan, de majd ránézek. -
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #11061 üzenetére
Mind 1 nem vagyok mérnök
lényeg mind a 2 lap kiszolgál minden igényt amit egy átlag ismernek kell ....
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
ScomComputer #11030 üzenetére
Minden ASUS lapnál ez a helyzet? Csak mert most szemezek ezzel.
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #11030 üzenetére
köszi mégegyszer le vittem 0.9v.-ra tényleg 5-8 fokkal hűvösebb lett
-
fisi
senior tag
válasz
ScomComputer #11016 üzenetére
Ha le tudja mert nekem pl az asus lap nem engedi csak esetleg feljebb rakni lejjebb nem...
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #11016 üzenetére
szeva aorus mester
nekem nincs ilyen hwinfo szerint ...
-
용 Bob
senior tag
válasz
ScomComputer #10949 üzenetére
Köszi a választ!
Időközben megtaláltam itt a szeptemberi biost (ComboPI1.0.0.3a). Sajnos csak ezzel hajlandó elindulni 3200 XMP profillal. Egyébként sokan panaszkodnak MSI tulajok B450-es lappal is. Az 1.0.0.4 patchB-vel főbb gonodok, hogy csak stock frekivel hajlandó indulni a lap, illetve az RDR2 nem megymondjuk ez utóbbi engem nem érint, mert nem játszok vele.
-
koko52
nagyúr
válasz
ScomComputer #7303 üzenetére
Akkor reálisnak tűnik az eredmény. 10-15%-al jobb a 3600 a 2600-nál. És a méréseidnél csak a FC: ND esetén láttam lemaradást.
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer #7232 üzenetére
Legalabb nem esik be 4.3 ala
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #7232 üzenetére
Köszi! Azért komoly, hogy BFV alatt a két proci között 20-25% difi van kihasználtságban, persze magszámban is, gondolom innen ered, hogy a 3800X magasabbra boostól!?
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #7221 üzenetére
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer #7221 üzenetére
Jó... ha lekorlátozom 75fps-re akkor nekem is kiboostol a világbol
Enged csak ki szépen, azt figyeld a magicet
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer #7208 üzenetére
Milyen VGA mellett? Mert kizart dolog hogy 20-50%-okat hasznaljon. Jo lesz az legalabb 70%-nak es akkor az a 4400 rogton 4200-ig csokken
Sz4bolcs Akkor is valami a rendszerrel kellene legyen. De lehet hogy valami nem megy normalisan abban a prociban (hardver hiba) es azert akadnak ennyire a dolgok. Lattam mar hasonlot mondjuk az egy fx 6100 volt, annal is ez volt a jelenseg
-
Pro!Petya
addikt
válasz
nexopass már hogy csak 15-40% a usage multi alatt
fps limit nélkül is ennyi?
Lehet néznem kéne egy 3800X-et? -
arnoldito
senior tag
válasz
Köszönöm! Szépen boostól. Már már úgy veszem észre, hogy a 3600X éppen kiszolgálja a BFV. Csak 3800X kellett volna vennem....
-
jokeph
nagyúr
válasz
No lám... a DX12 ennyire kívánja a több ramot/cpu szálat ?
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #7177 üzenetére
Csak kíváncsi lettem volna, mert nekem az új bios All Core-ra +25/50 mhz-t dobott. Egy magra meg hozza a 4400mhz-t a 3600X. A lapom egy X370 Asus CH6 Extreme.
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer #7167 üzenetére
BFV nincs véletlen?
Ott hogyan muzsikál?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ScomComputer #7156 üzenetére
A hivatalos nem beta-t raktam fel az F5b
-
jokeph
nagyúr
válasz
ScomComputer #6650 üzenetére
[előzmények törölve]
Más:
Eldurrant az agyam, ugyhogy beszerzés alatt van egy másod AM4-es félkonfig... Asrock B450 PRO 4 (BIOS frissítést nem felejtettem el rákérni) + R3 2200G + 2*8 GB Patriot Viper 3600 CL17 KIT, null-kilométeres, vadi újban... így már teljeskörűen tudom alkatrészcserékkel tesztelni a Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi lapomat... természetesen az R5 3600X-et ki fogom vallatni a B450-es lapban is.(#6655) Bossp: 07-es post code-nál megáll az élet...
nem biztos, hogy a lap kuka, de bizonyosságot csak másik ram és CPU cseréjének kombinációjával nyerhetek.
Meglehet, hogy a G.Skill TRIDENT Z RGB 2*8-as 3200 CL16-os KIT-em szívat... ugyanis, ma fél óra alatt eldobta magát az Inteles gépem is (i5-7600k), visszavettem a ramokat alapra, így most mene... nagyon sajnálnám ezt a fullos Giga lapot...
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
ScomComputer #6576 üzenetére
ZZ top tuning
-
Locutus
veterán
válasz
ScomComputer #6576 üzenetére
Fura nézni, ahogy a hosszú hajú kislány vazelinezik, míg a szakállas viking hátul felkészül
Kéne egy BRAZZERS logó jobb alulra még -
-=Jam=-
őstag
válasz
ScomComputer #6555 üzenetére
Vágom a témát hidd el, csak benéztem ez van, elnézésedet kérem...
-
RazorThe1
csendes tag
válasz
ScomComputer #6518 üzenetére
Akkor bocs az offért, de eddig ezzel nem volt gond! De tudomásom szerint egy noctua hangját is lehet hallani ha mondjuk csutka speeden teker
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #6046 üzenetére
-
Dr V
őstag
válasz
ScomComputer #6042 üzenetére
Registriben kell valami bejegyzést kitörölni, neten keress rá
Telefonról lusta vagyok -
edari
őstag
válasz
ScomComputer #6029 üzenetére
Úgy próbáltad hogy pbo és boost off?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #6024 üzenetére
C&Q be van lőve? pstate2 pl
Mutati egy képet, ahol a vcore-t állítod, nincs olyan hogy offset,auto,amd overclocking,override (nyilván nem ezekkel a megfogalmazásokkal) -
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #6021 üzenetére
Cpuz mit ír?
(megjegyzem amit ő ír igencsak valós, mert nyugiban soha nem látott 35fokra lemegy idle) -
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #6017 üzenetére
Nekem msi-n van olyan, hogy vcore -> Amd overclocking->1,3v kézzel belőhető.
Aztán Global states bekapcs és coolandquiet state 0-2 (attól függően milyen agresszíven rántsa vissza)
Utóbbinál azt vettem észre, hogy ha auto minden, akkor state0 jobb, mert ott a frekit nem veszi vissza hirtelen, játékoknál igy tartja szépen. State 2-nél játék alatt is berántotta 4ghz alá is így beesett az fps. Viszont allcorenál ahol fix a freki, ott a feszt kapja vissza. Én nem vettem észre ott hátrányát a 2-esnek, hirtelen veszi el, persze ez okozhat(na) instabilítást.
Jah mégvmi, cpu-zt nézz a fesz ügyében, hwinfo szerint nem veszi vissza, master szerint sem, cpuz pedig gyöngyörűen mutatja hogy vissza 0,7v körülre. -
jokeph
nagyúr
válasz
ScomComputer #5977 üzenetére
Újabb poén, hogy a BIOS-ban a CPU órajelét egyáltalán nem bántottam sehol, semmiféle manuális tuning nincs beállítva, full-auton hagytam mindent (se PBO, se XFR, se semmi limit nincs állogatva), elsősorban azért tettem így, mert arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy mit megy "default" BIOS beállításokkal a CPU... mert ugye, elvárható, hogy az adott konfig fusson normálisan, alap beállításokkal (másrészről, tudni akartam, hogy hibamentesen megy e így, ez nálam minden kézi beállítást megelőző alap, ha kézi hangolásnál valami hibázik, legalább azt tudjam, hogy azt én nyomtam el.
Szokásommal ellentétben még az SMT-t sem tiltottam le.BIOS visszarakva F40-re (AGESA 1.0.0.2).
F41-el katasztrófális működés, bizonytalan, lassú.
F42a-val stabil, lehet húzni is, de az F41-el egyetemben itt sem működik az energigazdálkodás alvás illetve CPU C state része...A BIOS-ban csak és kizárólag a ramot érintő rész van beállítva kézzel, és az is csak a ramomnak megfelelően, azaz XMP 1 profil betötve (3200 CL16), illetve az Infinty Fabric ehhez kézzel van beállítva 1600 MHZ-re és 1:1 arányúra.
A feszültségekhez szintén nem nyúltam sehol.
Egyelőre marad így, későbbiekben rápróbálok szerintem egy negatív offsetre.
Egyébként, ezzel az energiagazdálkodásos beállítással idle 60-65W körül eszik a konfig!, böngészés, filmnézés közben is max 70W-ot láttam... ebben természetesen a monitorom 35W-ja nincs benne.
-
Hubba12
senior tag
válasz
ScomComputer #5886 üzenetére
"ui: mennyi a max safe vcore 1.33/1.35 nem sok 24/7-re?
"
Allcore tuning esetén:
[Itt megtudsz mindent]
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
ScomComputer #5886 üzenetére
Ha a mV-ba állítod all core OC-t a biosban a külön OC rész alatt , ahol a PBO is van , akkor idle vissza veszi a feszt. Ha nem ebben az almenübe csinálod akkor nem.
-
Thrawn
félisten
válasz
ScomComputer #5732 üzenetére
- Added monitoring of per-CCD Tdie temperatures for AMD Zen2. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Melyiket reportálja a legujabb Ryzen master? Valtoztattak a visszaadott hőmérséklet értéken mert a felhasználók nem értették meg hogy eddig a hotspotot mutatta azaz az összes tempszenzorból azt ami a legmagasabbat mérte, igy egy átlagolt értéket ad most.
Szerintem a CCD1-et kell figyelembe venni és mielott barki megijed hogyhátdevanolyanrészeami melegebb, azert vannak a tempszenzorok hogy tudja hol a legmelegebb és ott megfogja.
Felraktam én is a legfrissebbet de engem nem rémisztget, nem muti nekem.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Sztem mind2. A CCD az CCD a másik a teljes proc, egész felépítésében.
-
fanti
addikt
válasz
ScomComputer #5436 üzenetére
Én már meg is néztem, szép kis ízelítő filmet rittyentettél össze!
-
Hubba12
senior tag
válasz
ScomComputer #5360 üzenetére
Én reggel óta ark-ozok és bf1-ezek köszi eddig stabil!
-
snecy20
nagyúr
válasz
ScomComputer #5360 üzenetére
Egyértelmű, pár napig tesztelve lesz még játékokkal, Prime, Realbench, stb..aztán majd kijön hogy ez így jó-e.
-
mozso
senior tag
válasz
ScomComputer #4980 üzenetére
-
Yany
addikt
válasz
-
gaborw
tag
válasz
3800X-em 4400-4450-ig boost-ol összes magon.(àtlagban 4350-4400) 1 magon làttam màr pàr pillanatra 4580-on is.
-
válasz
nekem meg pboval volt sem nagyon volt 4300 felett allcore. most be nem teszem a cuccost, mert a tartalyamat ki kell venni, hogy berakjam a lapot ( fckn eatx) igy en most ebben nem tudok segiteni. sry.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #4888 üzenetére
A videó ugyanannyira lehet kamu, személy szerint gyűlölöm hogy képtelenek normális írott tesztet készíteni mert lusták olvasni az emberek...
BTW, magas feszültség....lehet offszetelni de engedtessék már meg hogy a mérnökök eldöntsék mi a magas és mi nem.
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer #4884 üzenetére
Battlefield V, ha proci igenyt akarsz...
-
jokeph
nagyúr
válasz
ScomComputer #4880 üzenetére
Ház, ha kitolt power limittel így megyen, és neked jó, akkor hagyd így és használd.
Minden másra ott a manual OC a BIOS-ban (más kérdés, hogy gyakorlati haszna, a tapasztalatszerzésen kívül lesz e vajon...
).
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ScomComputer #4427 üzenetére
De megy úgy is, de akkor bukot az 1-2 magon magas frekit. Általában 4.2-4-3-at mennek allcore.
(#4432) Foglalt név
Ha első gondolatnak a játékot hoztad fel, akkor talán inkább 9700k 4,7-re húzva. Srácok a szomszéd topikban tudnak segíteni. Ez az egyetlen front, ami miatt érdemes újra intelezned.(akár 10-15% többlet játéktól függően) Ha bármi mást nézünk, akkor meg egyértelműen amd. (szerintem)(#4441) wwenigma
"Jövőre nézve passz, elmeletileg megint csokkennek majd az árak....jelenleg a Ballistix modulok neznek ki jonak es olcsonak Amazonról, nekem 80€-ból"
Nem kötekedésből, de az majd 25e. 28ért itthoni garosat kapsz alzáéktól. Nem éri meg a 3kt? -
Puma K
nagyúr
válasz
ScomComputer #4365 üzenetére
Volt-volt: [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Okes hogy nezik melyik mennyit megy de azt is hogy az adott feszultseggel milyen teljesitmenyt és milyen hőmérsékleten biztosit? Mert ez egy kicsivel modernebb és bonyolultabb CPU, en ugy latom hogy siman lehuzzak azokat akik ezen adatok alapjan bedőlnek és felárral megveszik tőlük.
-
warcat
veterán
válasz
Szerintem akit komolyabban érdekel a téma, már látta, aki meg nem foglalkozott vele, az nem érti így, hogy mi ez a semmiből
-
jokeph
nagyúr
válasz
ScomComputer #4178 üzenetére
Windows-ban a "RyZen balanced" energiagazdálkodásos profilból a 3600X-et nem engedi lejebb 2200 MHZ-nél... de így gyakorlatilag böngészés és multimédia alatt a gyári hűtővel is hangtalan és megy szépen.
És ami a lényeg nekem, hogy játékban viszont rögtön fellövi a max turbo órajel közelébe, azaz 4350-4375 MHZ-re, a 4375-öt tartja is végig játék alatt.
Más:
Kollega gépe nagyon nem akarja az igazat, most már Win telepítés közben is meghasal... ebben a formában ez RAM problémának tűnik számomra (nem rossz, mert a mésik CPU-val ok, csak olybá tűnik, hogy az R5 3600-al nincsenek barátságban.
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
ScomComputer #4178 üzenetére
Ha hazaérek, megnézem, szerintem megy még lejebb is.
-
válasz
ScomComputer #3503 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged