Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
weri
senior tag
Eleg egy gyengebb fesz kombinacio. Rengeteget jatszottam mar kulombozo fesz kombinaciokkal es a cpu, soc a legkritikusabb pontnak bizonyult eddig. Sokfele feszultsegbe ment a proci, lefutott minden meg a prime95 is, de valamiert nem volt stabil teljesitmenye a gepnek. Jatekokban erezhetoen valtozott a teljesitmeny megse vettem eszre semmit afterburnerrel se. Valoszinu milisecundonkent tortentek dolgok amiket mar nem mutatott ki egy program se.
Pl. volt egy stabil 1.05-os soc feszem. Semmi nem crashelt semilyen ilyen jellegu baj nem kapott el. Ellenben gamekbe be-be akadozott. Feltettem 1.1-re es nalam megszunt ez a jelenseg. Szinte koppra ugyanezek a problemak jottek elo cpu es vga eseten is. Tehat en ugy tartom hogy nem fog az kifizetodo lenni ha 5°C-al kisebb lesz a homerseklet, kozbe meg szenvedek a stutteringektol pedig latszolag stabil a vas csak semmi nem mutatja ki kiveve az erzekeink :d
-
weri
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
Ott a Bf1-V aminel ha configba meg varialod a processor countot 6/12 eseten 6-ra es a maxprocessor count-ot 12-re akkor szep eredmenyeket lehet kapni. A bf1 borzalmas dx12-be de ha ezt belovom configba akkor mar hasznalhato is. Inkabb cpu tulfolyas van mint kihasznalas...

-
-
weri
senior tag
Asus-nál ez a CPU current (soc) telemetry mit befolyásol? :d Azt látom hogy offset feszt lehet itt is adni valaminek, csak nem tudom mihez van köze :d
-
weri
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
En ugy tapasztaltam hogy ha a soc 1.1 volt korul van akkor eleg sokat dob a homersekleten.

-
weri
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Nem tudom, nekem ilyen problemam nincs. Miota asus x570 van azota pbo-val 70C volt eddig max homerseklet. Nem tudom mi lehet az oka. Talan lehet befolyassal hogy pont jo helyen vannak a hocsovek.
-
weri
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
En is ezt probaltam reggel elmondani...
A masik problema ezzel a tesztelgetessel hogy nem csak en, hanem mas ismeroseim is jartak ugy alaplappal hogy a sok fail utan egyszeruen megadta magat a bios chip a sok clear mos miatt vagy isten tudja. Jellemzoen gigabyte es msi lap volt.
-
weri
senior tag
Ez nem lustasag. Eleg kis reteg mokolja a ramok parametereit, szint ugy mint a cpu/gpu - t.
En azt mondom hogy aki akar es van ra turelme / tudasa az csinalja. Akinek nincs az inkabb ugyis azt valasztja ami neki kellene.Tehat a kerdezore valaszolva az a kerdes hogy: xmp 3200 /3600 - as ram kell-e neki vagy, jobb bines 3200 amivel akar tesztelgetni mit bir?

-
weri
senior tag
Udv! Vettem egy Crucial Ballistix 16gb kitet. Viszont csak a lap 2 utolso slotjaba hajlando elindulni single channel-be... A regi aegis - el nincs ilyen jellegu problema... Valakinek volt esetleg ilyen jellegu problemaja? MSI X470 Gaming Pro r5 3600. Bios persze resetelve volt.
-
-
weri
senior tag
válasz
stfreddy
üzenetére
Nekem volt hogy 1 honapon at 4.3 @1.4Vcore-on ment, es meg nem tapasztaltam hogy baja lenne. Ettol fuggetlenul igaza lehet a forumban leirtaknak :d
Ez a forum post inkabb a legyartott chipek minosegi differenciajat mutatja meg amit minden mas alkatreszrol is tudunk. Ket ugyan olyan auto se fog ugyan abban a minosegben osszeallni :d -
weri
senior tag
válasz
csiga8
üzenetére
Nekem eddig sok alaplapom volt mar, de a legtobbet a gigabyte-al es az asus-al szivtam. Mindegyik viszonylag hamar meg halt. A ketto kozul a gigabyte volt ami tovabb birta. MSI-bol meg kb. ez a masodik lapom ami van es ezzel sincs bajom. Elozo 2 gyartoval sincs bajom, ha ugy adodik veszem azokat is mert a meg hibasodasok nem tartanak vissza sose.
En csak ASRock-tol szoktam kicsit jobban korul nezni mert ott eleg tre a felallas ha jo aron megfelelo alaplapot akar az ember. Mert volt ASRock-om is a Nulldozer korszakban, pont amikor nem kellett volna asrockot venni
-
weri
senior tag
válasz
csiga8
üzenetére
Biztos megy az 1.26-on 4.2-t ?
Mert nekem is ment kb. mindenhol csak amikor p95-ot raengedtem jottem ra hogy nem

(#11967) wwenigma
3600-nal ha 4.3-on jaratom is jobban jarok mint pbo-val (szerintem persze) :d
Valahogy a beallitott orajel jobban fekszik szamomra mint a "VGA-ktol" atvett aktiv frekvencia valtogatas. Ott se tetszik nekem hogy mindig valtozik, itt se
-
weri
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Azert mert "atb*sz" ilyenkor a bios. A vid fesz ilyenkor nem valos. Az a fesz valos amennyire allitottad. Nekem is a vid fesz manual oc-nal 1.1 szokott lenni holott a Vcore 1.325 amugy :d es ezt mutatja is a hwinfo. Nalad nem azert hasal el mert az altalad latott vid fesz 1.1, hanem azert hasal el mert vagy az 1.4-es fesz keves vagy nem jo az llc beallitas.

Offsetre allitva 1.45-volthoz kepest (msi alaplap) "-" -ra kell tenni.
Ha manual oc van es offset akkor 1.1 volthoz kepest "+" -ra kell tenni. -
weri
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Eloszor is egy kisebb orajelen pl. 3.8ghz-hez keresd meg a stabil feszt. Ezutan tudod meg majd hogy pl. 3.9-hez mennyit ker, aztan kovetkezohoz stb. De tudnod kell vannak peldanyok amik 100-200mhz + -hoz mar rengeteg feszt kernek. Ha pl. 4.1 utan mar 0.05-0.1-el tobb feszt ker (Vcore1.4+) akkor eleg rossz peldanyod van. :/
-
weri
senior tag
Ma jött egy új chipset driver :d
-
weri
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem tom, nekem nincs bajom se a legujabb chipset driverrel, se a legfrissebb winfossal se :d
Tauris WoW-ba tudom hogy milyen az egy szalas terheles, ott az utolso 4 szal kozott valtakozik, de tobbnyire a 11-12-es van terhelve :d
Minden mas jatekban normalisan skalazodik "szerintem"
-
weri
senior tag
Akit esetleg érint / érdekel, kint van a non beta bios MSI X470 Gaming Pro-hoz (7B79v1E)
-
weri
senior tag
Hat en mielott lapot vettem, igazabol csak MSI-t lattam jo ar/ertekben. Asus-t azert nem vettem mert tobbet kell fizetni a neveert mint amit kapok sokszor, es utolag annak is orulok hogy nem szopom be azokat a bugokat amit sokan (bocsi akinek asus lapja van, nem sertesnek szantam).
Eddig az ABB es ABBA meg vegul a beta 1004-es biossal se volt bajom, es bugjaim se jelentkeztek szerencsere. Ettol fuggetlenul latok itt embereket akik ugyan azon problemakkal vagy hasonloakkal kuszkodnek mint pl. asusnal. Lehet pont olyan beallitast alkalmazok ami nem produkalja azokat a bugokat vagy csak szerencsem van megint :d
-
weri
senior tag
Ha rossz a hőátadás, lehet próbálkozni azzal hogy kicsit arréb tologatjátok a hűtőt a procin ha lehetséges (heatpipe hűtők esetében). Van akinek ez javított a problémán, nekem is.
-
weri
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
De proci miatt is. Esetleg egy user.cfg-be beirt:
thread.processorcount 4
thread.maxprocessorcount 4
thread.minfreeprocessorcount 0Lehet hoz valamit, 4/8-as i7-nel nem tudom milyen. Esetleg meg ezzel:
thread.processorcount 4
thread.maxprocessorcount 8
thread.minfreeprocessorcount 0Nekem pl. metro pocsekul megy dx12-be :d Vagy legalabbis amikor probaltam akkor ugy ment.
-
weri
senior tag
Hat ezt pont nem fogjak neked beadni hogy, bocsi de kulserelmi nyom miatt nincs gari. Ha leszedem az ihs-t es latjak hogy nem gyari a ragasztas + nem is forrasztva van mar a proci akkor igen ugrott a gari. De ezt soha budos eletbe nem fogjak nekem kideriteni hogy en hasznaltam pbo-t vagy sem :d
-
weri
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jah hat CB-be nekem is 4.1-2 korul megy. Jatekokba meg ugy mint amit most mutattal :d
-
weri
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha jo chipet fogtal ki, akkor ha kisebbre allitod a scalar-t magasabbra is boostolhat akar :d
-
weri
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
En ezt alairom, de tapasztaltam hogy 1-1.1-es soc fesznel ingadozott a teljesitmeny, mihelyst fellottem 1.15-re (eltelt par nap mire rajottem) meg szuntek az akadasok. Egyebkent annyi fele dolgot olvastam mar neten, voltak olyan iromanyok ahol 1.3-ig is lehet tolni a soc feszt :d
A masik meg, ha tenyleg tul sok lenne ez a fesz akkor valoszinu hogy nem engedne a lap, vagy csak szimplan jelezne a bios is.
-
weri
senior tag
Az itt levo biosokban mennyire lehet bizni ? :d [link]
-
weri
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
No es ha mondjuk nem 4.3-on hanem 4.2-n megy (1mag) de minimum -0.1-es offsettel akkor azt eszre fogod venni a kulombseget ? Szerintem nem
Viszont ha offset nelkul hasznalod akkor 4.3-on megy egy mag, allcore meg valahol 4-4.1 korul. Offsettel meg 4.2 allcore is sokkal konnyebben
De kinek mi szamit ez a lenyeg
-
weri
senior tag
válasz
szabeska
üzenetére
Advanced CPU Configuration pontban:
PBO----> Advanced
PBO Limits: disabled
Precision Boost Overdrive Scalar: Manual
Precision Boost Overdrive Scalar: 10X
CPU Boost Clock Override: Disabled
Platform Thermal Throttle Limit: 95
A tobbi Auto
Ezzel a beallitassal nekem gyari 4.2Ghz-ig minden mag boostol. Adtam a procinak -0.125 offsetet (ezt ki kell tapasztalni hogy 4.2-hoz mekkora fesz stabil) igy 60+2-3°C-ig melegedik.
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Legalabb nem esik be 4.3 ala

-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Jó... ha lekorlátozom 75fps-re akkor nekem is kiboostol a világbol
Enged csak ki szépen, azt figyeld a magicet 
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Milyen VGA mellett? Mert kizart dolog hogy 20-50%-okat hasznaljon. Jo lesz az legalabb 70%-nak es akkor az a 4400 rogton 4200-ig csokken

Sz4bolcs Akkor is valami a rendszerrel kellene legyen. De lehet hogy valami nem megy normalisan abban a prociban (hardver hiba) es azert akadnak ennyire a dolgok. Lattam mar hasonlot mondjuk az egy fx 6100 volt, annal is ez volt a jelenseg

-
weri
senior tag
Nem vagyok tudosa a dolognak de, gondolom hogy minel kisebb nanometeren vannak annal tobb selejt is az ara ezeknek az elektronikaknak :d
Egyebkent szerintem nagyon magas orajelekre amugy se szamitok ilyen keves nanometeren, vagy esetleg ez a chiplet dizajn lesz jobban szeparalva es konnyebb lesz majd orajelet emelni vagy nem tudom. De volt par hely ahol azt olvastam meg mondtak is hogy minel kisebb nanometerre erunk mar, annal kevesebb mhz is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő